Koken is plezant
Welkom bij de smaakpupillen tester
07-05-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wie kent dit nog ?

Geen fotobeschrijving beschikbaar..



07-05-2024, 12:03 geschreven door Leo
Reacties (0)
03-05-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip wat kan je doen met een ingevroren kreeft

       Er gaat niks boven een lekker verse kreeft.

Maar met bevroren kreeft kan je ook met werken.

Om een bevroren kreeft sappig en mals te krijgen,

is het belangrijk om de kreeft op de juiste manier

te ontdooien en te bereiden.

Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen :

Koop bevroren kreeft die niet eerder is ontdooid.

Controleer of het voor het invriezen is

geblancheerd en op een extreem lage

temperatuur is bewaard, ongeveer op -20°C.

Als u de kreeft niet direct na aankoop bereidt,

kunt u hem in een luchtdichte diepvrieszak

bewaren.

Als het volledig vacuümdicht is,kunt u hem

maximaal een jaar in de diepvries bewaren.

Laat de kreeft langzaam ontdooien in de

koelkast.

Dit kan 24 tot 48 uur duren, afhankelijk

van de grootte van de kreeft.

Vul een grote pan met water en voeg zout

toe.Breng het water aan de kook,plaats de

kreeft in het kokende water en laat hem

sudderen.

De kooktijd hangt af van de grootte van

de kreeft.

Over het algemeen moet u rekenen op

ongeveer 5 m per 500 gram kreeft.

Als de kreeft volledig ontdooid is, kunt

u de kooktijd verkorten tot ongeveer

3 minuten per 500 gram kreeft.

Haal de kreeft uit het water en laat hem

even rusten voordat u hem serveert.

Er zijn verschillende manieren om de

smaak van kreeft te verbeteren.

Hier zijn enkele suggesties:


Kruidenboter :Smelt boter in een pan

en voeg kruiden zoals knoflook,peterselie,

citroen en zout toe.

Roer goed door elkaar en serveer de kreeft

met de kruidenboter.


Kreeftensoep:

Gebruik de schalen van de kreeft om een

heerlijke kreeftensoep te maken. 

(meedere karkassen nodig voor soep te

maken)

Voeg groenten, kruiden en specerijen 

toe om de smaak te versterken.

Gegrilde kreeft: Snijd de kreeft

doormidden en grill hem op de barbecue.

Voeg kruiden zoals tijm,rozemarijn en

olijfolie toe voor extra smaak.

Kreeftensaus:

Maak een saus van de kreeftenschalen,

tomaten, ui, knoflook en kruiden.

Laat de saus sudderen en serveer

deze bij de kreeft.

In de professionele keuken gebruiken

ze dode kreeften  om sauze of soep te

maken.Ze worden in stukken gesneden

en het schoon vlees als garniering

in de soep gebruikt.Schalen worden stuk

geslagen om meer smaak te krijgen,ook

de scampi's schalen worden erbij gevoegd.

Na het koken  door chinois,dan 

verdikken met roux of groenten en kreeften

vlees singer met bloem en al roerend zacht

het vocht toevoegen(moet mooi glad zijn.

Indien nodig

Chinoiseren een mengseldoor een puntzeef

gieten om kleine ongeregeldheden (restjes kruiden),

klontertjes, enz. uit de vloeistof te verwijderen.

De Canadese kreeft staat bekend om

zijn zoete en sappige vlees, terwijl de

Oosterschelde kreeft een uitstekende

smaak en textuur heeft die wordt

gewaardeerd als een culinaire delicatesse.

De Europese kreeft heeft een vergelijkbare

zoete smaak, maar wordt als bedreigd

beschouwd en heeft beperkte visserij.

"Hoe groter de kreeft, hoe ouder,voor elke

kilo moet je ongeveer 10 jaar rekenen.

Zo groot als dit exemplaar is echt een

zeldzaamheid."

Het dier niet niet levend koken, zoals

met kreeften gebruikelijk is, geef en

mesteek in het hoofd voordat hij

in de pan.

Americaanse kreeften kunnen 100 jaar

worden.

Noorse kreeft (Nephrops norvegicus)

15 jaar. 

Het oudst geregistreerde schaaldier

is een Europese kreeft (Homarus

gammarus) van 72 jaar oud.

Nogmaals !!!laat de dieren waardig en

pijnloos sterven !!



03-05-2024, 11:30 geschreven door Leo
Reacties (0)
27-04-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“ Altijd een vleugje zomer met kruiden ”

Naar de perfectie van uw gerecht.

Kruiden kunnen  aan het eenvoudigste

gerecht een zonnig tintje geven.

Dankzij het meer dan uitgebreide

gamma van aromatische kruiden,

vers  of gedroogd,kunt u op zoveel

verschillende manieren koude en

warme gerechten bereiden.

Algemeen kun je wel stellen dat

kruiden smakelijker zijn als ze

vers zijn ,met uitzondering  van

laurier en salie,die gedroogde

vorm minder bitter en geuriger

zijn .Basilicum,munt,peterselie,

tijm en rozemarijn,net als de

kruiden die men meestal

‘tuinkruiden’ noemt zoals

dragon,kervel en bieslook ,

kunnen zonder aarzelen

ondergebracht worden bij

categorie van producten die

het verdienen vers geconsumeerd

te worden .

Droog is het gebruik van aromatische

kruiden meer beperkt,maar ze kunnen

zeer nuttig zijn en bijna onmisbaar

bij verschillende warme gerechten,

onder  de vorm van bijvoorbeeld het

beroemde ‘kruidentuiltje’ dat voor de

bereiding van een goede court-bouillon

of een sappig stuk vlees met saus enz.

Een gerecht is niet geslaagd als je kunt

uitpluizen welke kruiden gebruikt zijn,

wel als de kruiden een perfect evenwichtige

harmonie vormen.

             Koninklijk kruid :

We beginnen met basilicum. De naam is

afkomstig van het Griekse Basilikon, dat

koninklijk betekent, en de smaak ervan

is ook effectief .Verse smakelijke

basilicum, met grote of kleine blaadjes,

vrolijkt op een onnavolgbare manier een

tomatensla op en vergezelt met plezier

alle patas  die hij subtiel parfumeert .

Basilicum werkt lichtjes diuretisch en

vergemakkelijkt de vertering.

              Krachtige kruiden ;

Rozemarijn geeft een krachtig geur vrij

en moet dan ook erg omzichtig gebruikt

worden, maar hij past perfect bij

bepaalde stukken vlees op de grill,

heel in het bijzonder bij schapenvlees.

Zijn takjes kunnen afgeknipt om er

brochettes van te maken en zo

etenswaren op barbecue of grill

parfumeren. Rozemarijn wordt vaak 

in verband gebracht met tijm ,die ook

erg makkelijk de smaak van vlees kan

versterken en waar je niet te kwistig

mee mag omspringen omdat de aroma

zo sterk is. Tijm dient geplukt te worden

net voor de bloei. Hij droogt zeer goed

en smaakt in elke periode van het jaar,

bij grillgerechten,wild,terrines.

Laurier is onlosmakelijk verbonden

met het ‘kruidentuiltje’ waarvan hij

het voornaamste element is,samen

met tijm,en naar gelang van de

gebruiken en de streken,met

peterselie,kervel,selder of venkel….

Droog is laurier minder bitter en kan

makkelijk verdund worden.

Laurier in blaadjes is een prima

smaakmaker voor pasta’s: het volstaat

om een blaadje in de kookpan met

water te doen  om u pasta’s een extra

cachet te geven.

Net als bij rozemarijn kunnen takjes

eraf gehaald worden om er brochettes

van te maken,voor all soorten vlees.

    Voor grill,pizza of een salade 

Venkel erg makkelijk te herkennen

aan zijn anijssmaak,wordt gegeten

onder verschillende normen :

hier willen we niet over de heerlijke

bollen hebben maar over de planten,

die je in het wilde kunt vinden langs

de kant van de weg in de Provence of

in andere zuidelijke contreien.

Venkelblaadjes worden gebruikt

om een gegrilde vis te kruiden en

venkeltakje kunnen verbrand worden

in de kooltjes,om een dorade,zeewolf

of poon heerlijk te doen geuren.

Peterselie ;

is één van de planten die het meeste

vitamines bevat. Ik persoonlijk

verkies gladde peterselie,die veel

geurender is, boven krulpeterselie,

die eender flauwtjes van smaak is.

Ideaal bij al uw salades en zelfs bij

sommige warme groenten,zoals groene

boontjes. Munt groeit erg goed en erg

snel in alle moestuinen of tuinen,

overal ter wereld.

Munt kan het prima vinden met rode

vruchten, ijs en meloen,vooral als u

er een druppeltje Beaumes-de-Venise

aan toevoegt.

Marjolein(of Oregano die deel

uitmaken van Provençaals

‘kruidentuiltje’,wordt voornamelijk

gebruikt om pizza’s op smaak te

brengen,vinaigrettes,coulis,vulsels.

Een echt zonnestraaltje in de keuken.

Onmisbaar; knoflook ;

Ook al gaat het hier niet helemaal

om een kruid ,toch willen we de

onmisbare smaakmaker van de

culinaire kunst niet vergeten in

onze opsomming:knoflook.

Witte knoflook wordt geplant in

de herfst en geoogst einde mei

tot juni. We vinden knoflook net

zo goed in het zuidenwesten als

in het zuidoosten van Frankrijk.

De kleur varieert van ivoor tot violet.

Rode knoflook wordt  geplant in de

lente,want hij kan niet tegen de

vrieskou. Hij wordt geteeld in de

Auvergne of in de Provence en

geoogst in juli.

We noemen hem ook de roze

knoflook omwille van de kleur

van zijn bolknoppen, waarvan

het palet gaat zeer lichtroze tot

donkerder roze volgens de variëteiten.                                                             

Of  u ‘m nu gekookt of rauw gebruikt,

knoflook is een onmisbaar ingrediënt

in een keuken.

Om knoflook gemakkelijker te verteren

verwijdert u beter de kern (hart)ervan.                                                  

Sowieso verzacht een lange kooktijd

de smaak van look:zalig is het om een

kalf- of varkensgebraad in de oven te

laten vergezellen door knoflookteentjes

die langzaam kunnen bakken in

’t braadsap van het vlees.

De smaak als u ze laat smelten op uw

tong is onvergelijkbaar.        

Look is uitstekend voor de

gezondheid, op peterselie takjes of

een koffieboon kauwen zal  de geur

in je adem  veel verminderen.

Geniet van koken ,breng het zonnetje

in de keuken.

Bouquet marmite

Groenten builtje. Een bosje van diverse

groenten, dat wordt meegetrokken in

bouillons, soepen, stoofschotels en

andere gerechten om hun smaak af te

geven aan het gerecht.

Voor het opdienen wordt het bouquet

marmite verwijderd.

De klassieke bouquet marmite bestaat

uit prei, selder en wortelen.+ bouguet

garni peterseliestengels,tijm,laurier.

Afhankelijk van het gerecht worden

ook kruiden als Salie,rozemarijn,

Selderij,dragon,bonenkruid,

basilicum en kervel gebruikt.

 

 



27-04-2024, 19:28 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wafels 40 à 50 stuks

Wafels 40 à 50 stuks

- 6 eieren dooiers

- 2 blokjes gist

- 700 cl.melk

- 2 l.water +- 25 cl bruis

- 2 kilo bloem (fijne bloem)

- 800 gr. goede boter

Boter op laag pitje laten smelten.

Meng melk gist + eierdooiers

(gist smelten in melk)

2 l.water erbij + 25 cl bruis water,

bloem erbij strooien

4 pakjes vanillesuiker ,

+-40 gr zout klein koffielepeltje

Alkali(niet teveel).

Goed mengen,boter toevoegen

eiwit opkloppen en er

onder doen.+- 2 uur laten rusten.

Wafelijzer opwarmen tot 290° ,

wafelijzer goed invetten

,de 2 eerste gebakken wafels wegdoen.

Geen vetstof meer gebruiken bij volgende bak.

 

 



27-04-2024, 18:11 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het echte recept

Oliebollen

½ kg bloem

½ l lauw melk of water

2 eierdooiers

2 eiwitten

25gr gist

5 gr griessuiker (bij de gist)

Snuifje zout

Werkplan :

1 - Frituurvet op 200£*c

2 - met de ingrediënten een soort

fruitdeeg bereiden

3 -  met een eetlepel of ijsroom

schepper balletjes maken.

Bestrooien met bloemsuiker en mmm



27-04-2024, 18:09 geschreven door Leo
Reacties (0)
23-04-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.prachtig

.



23-04-2024, 17:31 geschreven door Leo
Reacties (0)
11-04-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caesarsalade
Dressing :
Kook de eieren 8 minuten.
Maak ondertussen de dressing: doe alles, behalve de
olijfolie en de crème fraîche, in de keukenmachine of
blender en mix door elkaar.
Schenk druppelsgewijs de olijfolie erbij, blijf  ondertussen
rustig mixen, tot de gewenste dikte.
Roer als laatste de crème fraîche er doorheen.
Snijd het brood in grove stukjes en meng in een kom
met een 1 eetlepel olijfolie en 1 teen knoflook uitgeperst.
Rooster de croutons in een droge koekenpan of in de
Airfryer 3 minuten tot ze knapperig zijn.
Snijd de sla grof en verdeel over borden.
Verdeel hier de croutons en flink
wat Parmezaanse kaas over. Snijd de eieren in partjes
en leg op de salade.
Besprenkel de caesar salade met flink wat van de romige
dressing.
Probeer deze Caesar salade met kip of zalm of garnalen
(als ze betaalbaar zijn)
Vervang de kaas voor een oude Brugge  of gerijpte
kaas Grimbergen.


11-04-2024, 12:31 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risotto met zalm
4 personen ;
Benodigheden :
 beetje dille,origano 
Rasp de citroen en pers hem uit. Snipper de ui.
Verhit een beetje olie in een pan en voeg de ui toe en
fruit kort aan.
Voeg de risottorijst met dille en origano toe en bak
even mee tot hij glazig begint te kleuren.
Blus af met een scheut goede witte wijn.
Als de wijn is opgenomen door de risottorijst voeg je
ongeveer een soeplepel warme bouillon toe.
Blijf dit herhalen tot bijna alle bouillon is opgenomen.
Dit duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.
Roer op het laatst de (bevroren) erwtjes, 2 eetlepels
citroensap en de helft van het citroenrasp, boter en
kaas door de rijst en laat nog even doorwarmen.
Bestrooi de zalm met een klein snufje peper en zout.
Grill hem in een (grill)pan aan beide kanten tot hij gaar
is in ca. 7 minuten.
Serveer de citroenrisotto met een handje rucola en de zalm.
Garneer met de overgebleven citroenrasp of een partje
citroen.
Tip: vervang de erwtjes ook eens door stukjes groene,
jonge wortels,asperge of blokjes courgette,klein tomatjes.
Smakelijk,....


11-04-2024, 12:14 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat gebeurt er met de vis

voor hij op jou bord komt.... 

Infografiek noordzeetong van vangst tot veiling



11-04-2024, 10:53 geschreven door Leo
Reacties (0)
25-03-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paas brunch

Fijne pasen...

Voorzie genoeg drankjes zoals koffie, thee,

sinaasappelsap of een verse smoothie.

Vers fruit,ananas,aardbeien,frambozen,peren enz..

Naast pistolees,brood,rozijnenbrood en koffiekoeken

mogen beleg zoals charcuterie, eiren,confituur en

choco niet ontbreken.

Voorzie voldoende variatie. ...

 ik raad een goede mix tussen zoete er hartige

recepten aan.

Hoe maak ik de perfecte brunch? | Spar Colruyt Group

Geniet gezellig samen,smakelijk

 



25-03-2024, 12:07 geschreven door Leo
Reacties (0)
21-03-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speciaal en mmmm zo lekker

Kook met plezier! Koken met liefde!

INGREDIËNTEN:

2 courgette Zout Zwarte peper 1 peper

olijfolie 2 tomaten 1 eetlepel tomatenpuree 70 ml water

4 teentjes knoflook Een takje dille 3 eieren 150 gram zure

room of Griekse yoghurt 7 eetlepels meel bakpoeder

Een handvol peterselie zonnebloemolie.

Mijn vrouw heeftt het  uit geprobeerd met groot succes....

Knap gedaan door de uitvoerster...

.



21-03-2024, 18:15 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geeft me een terugblik op....

vakantie



21-03-2024, 16:07 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geeft me een terugblik op....

vakantie



21-03-2024, 16:06 geschreven door Leo
Reacties (0)
20-03-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreselijk

Gisteren overleed een politie agent in een deelgemeente

van Charleroi tijdens het beoefenen van zijn job.

Mijn gedachten zijn bij hen en bij de collega die nog

voor zijn leven vecht.

Ik ben erg aangeslagen dat zoiet kan en nog gebeuren

in ons vredig land.

                          R.I.P en bid voor zijn collega

                           

                        Sterkte aan de familie,vrienden en

                 ganse politie corps RESPECT



20-03-2024, 15:51 geschreven door Leo
Reacties (0)
18-03-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chefs hun geheim,
Hoe krijg je lamsvlees zacht?
Voor 500 gram (gesneden) vlees moet je 2 theelepels met
500 ml water mengen en hierin het vlees gedurende
15 tot 20 minuten laten staan.
Vervolgens spoel je het vlees weer heel goed af en marineer
en bak je het vlees.
Het resultaat?
Een heerlijk zacht en mals stukje vlees!
De volgende kruiden en specerijen zijn zeer geschikt
voor het kruiden van een mooi stuk lamsvlees:

Peper;

Oregano;

Rozemarijn;

Tijm;

Basilicum;

Peterselie;

Munt;

Salie;

Kies voor het lekkerste stukje lamsvlees?
De lamsbout is een van de meest edele stukken vlees
van het lam, wat inhoudt dat het vlees van erg hoge
kwaliteit is.
De lamsbout komt uit de bout van het lam, wat één
van de mooiste stukken van de bilpartij is.
Je kan het lamsvlees op verschillende manieren bereiden.
Voorkom  dat je vlees droog wordt?
Om te voorkomen dat het vlees 'schrikt' (waardoor de
vezels zich samentrekken en het vlees taai wordt) moet 
de vloeistof die wordt toegevoegd warm of heet zijn.
Een scheutje wijn, azijn, citroensap of ander zuur helpen
mee om het bindweefsel af te breken en het vlees dus
zachter en malser te maken.


18-03-2024, 12:25 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept voor aziatische noedels met gehakt

Makkelijk , snel , in de wok

Ingrediënten
2 stuk(s) Knoflookteen
 2 cm Verse gember
400 gram Oosterse groentemix
 200 gram Noedels
20 gram Sojasaus
2 tl Sesamolie
2 tl Gemalen komijnzaad
1 tl Gemalen korianderzaad
200 gram Gekruid rundergehakt
  •  10 gram Gezouten pinda's
     2 el Olijfolie
     1 el Zwarte balsamicoazijn
     2 tl Suiker
     2 tl Zonnebloemolie
     naar smaak Peper en zout


18-03-2024, 12:09 geschreven door Leo
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eiren nestjes

Ingrediënten:

 

  • 2 Broodje
  • 2 eieren
  • 4 plakjes ontbijtspek of blokjes hesp
  • Geraspte kaas
  • Peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden

Hol de afbakbroodjes uit en bedek de binnenkant

met het ontbijtspek

(probeer geen gaatjes te maken, anders gaat het ei

lekken)

Breek in ieder broodje 1 ei

Strooi wat geraspte kaas erover heen

Voeg peper en zout toe naar eigen smaak.

Doe de broodjes zo snel mogelijk in de oven,

anders kan het ei weer gaan lekken

Bak de broodjes 20 minuten in de



18-03-2024, 11:34 geschreven door Leo
Reacties (0)
12-03-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. koks moeten ook vleeskennis hebben

De koe verdeling,niet ieder mens is vegetaris.

We zijn feitelijk allemaal carnivoren geen

omnivoren !

Biologisch gezien zijn mensen inderdaad

omnivoren: wij kunnen zowel plantaardige

als dierlijke voeding eten om te overleven.

We zijn echter niet gebonden aan een

omnivoor eetpatroon:het is niet zo dat

we de combinatie van plantaardige en

dierlijke producten moeten eten.

De video mag gebruikt worden. 

.



12-03-2024, 17:42 geschreven door Leo
Reacties (0)
27-02-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker kersenflappen zo klaar

         de zoete lekkernij 

                blauwe bessen

Een heerlijke traktatie uit de oven

De traditionele appelflap kennen we allemaal wel.

Ook de kersenflap is in populariteit gestegen.

Dit recept geeft een nieuwe, verrassende draai aan de

traditionele zoete traktatie: een heerlijke flap gevuld

met blauwe bessen. Ze zijn superlekker bij de koffie

en heel simpel om te maken.

Dit heb je nodig

Voor de vulling:

  • 350 gram blauwe bessen
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel water

Voor de korst:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 eetlepel water
  • 2 eetlepels kristalsuiker

Voor het glazuur:

  • 65 gram poedersuiker
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1 tot 3 eetlepels room of melk

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden

(of kijk op de verpakking van het bladerdeeg voor de temperatuur).

Leg het bladerdeeg op een plat oppervlak om te ontdooien.

Zet een middelgrote pan op het fornuis met de blauwe

bessen,de suiker en het citroensap erin.

Verwarm de pan zo’n tien minuten op een laag pitje

tot dat de bessen openbarsten. Roer regelmatig.

Meng, als er eenmaal veel sap is vrijgekomen, de maizena

met wat water om een papje te maken.

Voeg dit toe aan de blauwe bessen.Breng de bessen

aan de kook en laat ze zachtjes pruttelen.

Blijf roeren totdat het is ingedikt, dit duurt twee tot

drie minuten.

Spatel op ieder plakje bladerdeeg een gelijke

hoeveelheid blauwe bessen.Meng het ei en een eetlepel

water in een kopje en strijk dit over de randen van het

bladerdeeg.

Vouw ze hierna dubbel tot een driehoek.

Druk met een vork de randjes van de flappen aan

zodat ze goed blijven zitten.

Strijk het resterende eimengsel over de

bovenkant en besprinkel de lekkernijen met wat suiker.

Bak de blauwebessenflappen

10 a 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat

ze goudbruin zijn.

Laat de flappen afkoelen  maak ondertussen het

glazuur.

Hiervoor meng je de poedersuiker met het

vanille-extract en de melk.

Als de flappen genoeg zijn afgekoeld, maar nog niet

koud zijn, kun je het glazuur eroverheen druppelen.



27-02-2024, 00:00 geschreven door Leo
Reacties (0)
03-02-2024
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poire belle Héléne

Poire Belle Héléne 

                           Gerelateerde afbeelding 

4 stoofperen

vanille-ijs

geroosterde amandelschilfers

slagroom

Voor het kookvocht

2 dl water

1 dl witte wijn

200 g suiker

1 citroen1 vanillestokje

Voor de chocoladesaus

1 dl water100 g suiker

150 g pure chocolade

Doe het water en de witte wijn in een kookpan.

Snijd de vanillestok overlangs door en schraap er

de zaadjes uit.

Doe die met de stok bij het vocht.

Voeg de suiker en citroensap naar smaak toe.

Breng aan de kook.

Schil de peren, snijd ze in partjes en verwijder

het klokhuis.

Kook de peren rustig

gaar in het kookvocht en laat ze er ook in afkoelen

om de smaak van de vanille extra te laten doordringen.

Doe voor de saus het water in een steelpan en doe er de

suiker bij.

Breek de chocolade erin en laat rustig smelten.

Laat de peertjes uitlekken.

Serveer met de saus en de amandelen.

Geef er naar wens ijsroom en wat slagroom 

Smakelijk ..... bon appetit



03-02-2024, 15:22 geschreven door Leo
Reacties (0)

De vlam tegen

       dieren 

      geweld!!!

laat ze branden
  Geef ze door,

bij 

Klik ook eens

op gezellig 

samen zijn 

   ↓↓↓↓↓↓

Inhoud blog
  • zomerse fantasie schotel
  • Tapas op z'n Mexicaans
  • Inktvis special
  • borrelhapjes voor het weekend....
  • smoutebollen maken is simpel...
  • recept van ons bomma...
  • wie kent dit nog ?
  • Tip wat kan je doen met een ingevroren kreeft
  • “ Altijd een vleugje zomer met kruiden ”
  • Wafels 40 à 50 stuks
  • het echte recept
  • prachtig
  • Caesarsalade
  • Risotto met zalm
  • wat gebeurt er met de vis
  • Paas brunch
  • Speciaal en mmmm zo lekker
  • geeft me een terugblik op....
  • geeft me een terugblik op....
  • Vreselijk
  • Chefs hun geheim,
  • Recept voor aziatische noedels met gehakt
  • eiren nestjes
  • koks moeten ook vleeskennis hebben
  • Lekker kersenflappen zo klaar
  • Poire belle Héléne
  • Lamsbout met Gorgonzola
  • Welkom
  • Coquilles Saint-Jacques au fine champagne
  • Zoete aarappel als snack bij de tv
  • wil je stoppen met brood eten ?
  • Gebruik een stookoker gezond..
  • Fluwelen tongstreling,
  • Lachen mag ook in de horeca -:)
  • puur vergif voor ...
  • Fruit is gezond
  • super lekker
  • simpel uitgelegd !
  • speciaal
  • Wat je zeker nooit mag doen
  • Het is weer voor rijkelijke hutsepot poriën
  • onderschat gebakken aardappelen maken niet !
  • simpel als je het ziet
  • tijd voor appeltaart
  • waar is dat feestje
  • Amuse idee
  • moet je toch weten
  • klein geheimpje van oma
  • mijn recept de lekkerste spaghetti
  • lekker ideetje
  • Amuse of borrelhapjes
  • het is zondag, rust dag
  • Vandaag witlof in de oven
  • Gezondheid is heel belangrijk ,denk eraan wanneer je kookt
  • tip om te bewaren van olie en basilicum terug laten herleven
  • Kikkererwten gezond? heel gezond zelfs
  • Lees en leer waarom je kaneel moet gebruiken !
  • Wild seizoen is bezig......
  • Lekker speciaal vegetarisch
  • Hoe dek je een tafel volgens de etiquette?
  • natriumbicarbonaat en het diepe geheim
  • wat eten vandaag
  • Wat kan kun je eten als je weining geld hebt
  • kan wel wel suggesties gebruiken over energie verbruik
  • Mango en tamarillo fruit is voor veel ongekend !
  • Afvallen niet makkelijk met al dat lekker eten...;
  • 100 % suikervrije Kokosrotsjes.
  • Brusselse Wafels de echte
  • als je patisserie maakt moeten de verhoudingen juist zijn
  • Vegetarische stoofschotel
  • Leer meer over wat je eet (vis)
  • Fris romig avocado dip sausje
  • avocado ideetjes
  • Lekker wokken vandaag
  • Vegetarisch
  • Gebakken aardappel schijfjes met of zonder look
  • Waldorfsalade
  • Zoet zure vinaigrette
  • Aardbeienkruimeldeeg taartje me thijm
  • Kaastaart
  • Kleine klaring of grote
  • En chef kent zijn team
  • Kippen filet met boontjes en erwtjes met pesto orecchiette
  • Tongrolletjes
  • Gentse waterzooi
  • werken in de horeca, is beestig hard
  • Wat is Arabisch eten?
  • Gelukkige verjaardag a la chef
  • voeding smijt je niet weg....
  • Krab of garnaalcocktail met ananas
  • mmmm lekker Chinezen
  • waarom je het beter thuis maakt.
  • coupe vers gezond lekker zomers
  • Idee voor bij babyborrel
  • Mango dessert
  • snel een soepje maken,
  • Kook tijd van groenten
  • Bloemkool moet je niet koken!
  • Belangrijk om te weten...;
  • Keukentermen
  • De nieuw generatie
  • Sinaasappel schellen
  • een aardappel schillen
  • waarom nog een kookboek kopen
  • Simpel koken als je een tablet Iphone mee de keuken in neemt
  • Lekker en niet duur
  • simpel zomerse taart
  • Garnaalkroket in 5 min .
  • Sabayon
  • Tropicana sla
  • lekkere cake
  • Zo maak je oliebollen
  • Gefrituurde Kabeljauw
  • Kaarsjes in het donker
  • Altijd een vleugje zomer met kruiden
  • Koude Veloutesoep
  • Witlof uit de Ardennen
  • Prettige feestdagen
  • Noordzee vissoep
  • Uitjes 'Escoffier'
  • St. jacobsoester met witlof
  • Groene kippen fricassee
  • Biscuitbeslag :
  • Truffels
  • Boterroom en Mokka boterroom
  • Zo maak je glazuur en Banketbakkerroom :
  • Cocoskoekjes of rotsjes
  • Mop
  • Travail en groupe
  • Chocolademousse
  • Basis van de keuken
  • Vlaamse hutsepot
  • Tijgergarnalen veredeld in kreeftensausje
  • Sinaasappel schuim
  • Klein kunst
  • Teveel gedronken ?eet dit ,kater gaat lopen
  • Van Ananas naar Kardinaal
  • Goddelijk ham,met Galia meloen
  • "Wako Kiwi"
  • Een beentje zonnig Italie in je bord
  • Scampi's met een fluweel nagenot
  • De visfumet,
  • De wildfonds
  • De kalfsjus of kalfsfonds,gevogelte fonds
  • De blanke fonds,bruine fonds;
  • De basis bereiding voor vis :
  • De basis bereiding voor vis :deel 3
  • De basis bereiding voor vis :Deel 4
  • Basis bereiding voor vis deel 2
    Logboek van de keuken
  • Zegen op deze woensdag middag, avond en nieuwe week
  • Hey Leo ,,
  • Avond groetjes
  • Sergio
  • Fijne lentedag gewenst !

    La bonne cuisine

    est la base du

    véritable bonheur.

    De goede keuken

    is de basis van het

    echte geluk.

    A.Esccoffier

             

    Afbeeldingsresultaat voor mooi dessert

    .


                        

    bij 


     

             Waar je

        talenten

         en de behoeften

                 van de 

             wereld

           elkaar kruisen

              ligt je 

        roeping 

    Afbeeldingsresultaat voor spreuken over de keuken

    Kalte Platten : Schinken - Röllchen - Rezept - kochbar.de

    Mooi opgemaakte groente/rauwkost schotel | Vegetable tray, Amazing food  art, Food displays

    15 ideeën over Groente/fruit tapas plate | lekker eten, eten, eten en  drinken

    130 beste ideeën over koken in de klas in 2022 | eten en drinken, koken,  eten

    530 ideeën over Koken, door en voor kleuters | koken, lekker, eten

    Koude schotel populair . Artikel 999 - www.brabantland.nl

    Het menu en de wijnen - Foto van Restaurant Bakboord, Almere - Tripadvisor

    Het menu en de wijnen - Foto van Restaurant Bakboord, Almere - Tripadvisor

    Tournedos de charolais poêlé, légumes en sauce - Lorraine Magazine            

    Tournedos De Boeuf Au Beurre D'Huîtres - Envie De Bien Manger

    "       "        "          "          "

    Terroristische

    aanslagen

    Brussels Airport

    (Zaventem) 

        Wij zullen

         jullie altijd

         herinneren !

       22 Maart 2016 

    .

        STOP racisme

    Tegen dierengeweld !

    onverdoofd slachten

    is barbaars en is

    een sadistisch

    moord !!!!

    Spaghetti koken als een baas | Grappige Plaatjes

    SeniorenNet - Grappig of Schattig - claustrofobie SeniorenNet - Website  voor de actieve 50-plusser

     K

    Welkom bezoeker

    als je een blog

    hebt schrijf hem

    dan bij je 

    bericht in mijn

    gastenboek,

    zo ik kan 

    een bezoekje bij

    jullie brengen.

    Alvast bedankt 

             🍰🎂

    Dolfijneliefde

    mijn liefde 

    voor Dolfijnen,

    biologie,

    duiken,koraal,etc....

      ↡klik op de foto ↡

    👌

    Happyboy te gaan,

    veel foto's van

    Happyboy

    uitstappen en reizen

    van mij en vrouw

    .↡❤️↡

     ↡Klik op foto ↡;

    welkom

    mijn grote

    liefde 💔

    R.I.P

    Happyboy Eypos

    Just in Time is

    nu 13 jaar

    Wanneer je

    niet tegen

    grappen,of

    aangesproken

    zo voelen 

    gelieve  de blog

    niet te betreden.

    Je kan ter aller

    tijden het

    X gebruiken.

    Deze blog is

    samengesteld

    om 

    mensen te

    laten lachen....

    Blijvers welkom

    veel plezier 

    klik :

     ↡ heb het schijt eraan ↡

    Favorieten :

     

                          

     

     

    Miashaarsite

    alles

    over haar en

    verzorging

    Vaktermen

    keuken

    Koken is plezant

     

                          

    Zoeken met Yahoo


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    biekebolleke
    blog.seniorennet.be/biekebo

    .

    vegetarische

    gerechten

    Ik ben blij met
    onze vriendschap
    Vrienden zijn
    speciale mensen
    die een bijzonder
    plaats innemen
    in iemands leven
    Vrienden zijn de
    mensen die delen
     in iemands vreugde
    maar ook in hun
    problemen.Een echte
     vriendschap ontstaat
    niet zomaar
    Het kost tijd om
    respecten vertrouwen
    op te bouwen de basis
    van elke vriendschap
    Vrienden zijn die mensen
    die je in je hart raken
    en ieders leven blijer
    maken.
    Bedankt dat jij er bent.

         





                

         

               


    Afbeeldingsresultaat voor mooi dessert
        
     

     

    Niks vergeten ???

    krabbeltje

    in mijn gastboek,      

    ↡    👍

    Afbeeldingsresultaat voor pomme pont neuf

    Pommes Pont-neuf,

          Feestelijk

    Afbeeldingsresultaat voor pomme pont neuf

    Pont-neuf
    aardappelen:
    2cm dik,5cm lang
    is 4 maal groter
    dan gewone frieten.
    Eerst pocheren in
    een zeer gematigd
    vet en nadien
    afbakken in warm
    vet.

    De Pont Neuf is
    een brug
    over de
    Seine in Parijs.
    Het is de oudste
    brug van
    de stad.
    De Pont-Neuf
    werd
    tussen 1578 en 1604
    gebouwd naar
    ontwerp van
    Androuet Du Cereau.
    De brug
    heeft
    12 rondbogen en
    bestaat
    uit 2 delen.
    Het Ile de la Cité

    wordt door de
    Pont Neuf
    verbonden
    met de kaden aan
    de
    linker- en rechterover
    van de Seine.

    Afbeeldingsresultaat voor pomme pont neuf




    Koken is plezant

    en doe je van uit

    je hart 

    Gerelateerde afbeelding

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    Gerelateerde afbeelding

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

     

    een goede kok(kin) heeft het in de vingers
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Miashaarsite
  • Dol-fijne-liefde1
  • uitbenen voorkwartier rund
  • uitbenen achterkwartier rund
  • versnijden of uitbenen varken
  • Slachten mag niet onmenselijk gebeuren !

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!