Koken is plezant
Welkom bij de smaakpupillen tester
22-09-2022
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mango en tamarillo fruit is voor veel ongekend !

Mango | Fruit At Work

Mango exotisch fruit waar je geen

genoeg  van krijgt


Schillen en snijden

Schil de mango met een goed scherp mesje of

met een dunschiller.

Het beste kun je nu de mango net naast de pit

snijden.

Doe dit ook met de andere kant. Snij dan schuin

langs de pit de rest van het vruchtvlees weg en

snij de mango in stukken naar wens. 

Tamarillo Tomaat-achtig

De tamarillo doet een beetje denken aan een

tomaat.De vrucht is alleen ovaal van vorm en

rood, geel of paars van

kleur. Het vruchtvlees smaakt zoetzurig en

aromatisch.

Volgens sommigen valt de smaak tussen die

van tomaat en passievrucht. 

Net als een tomaat heeft de tamarillo kleine,

eetbare pitjes.

De schil is meestal bitter en wordt daarom

niet gegeten.

Naast vezels bevat de tamarillo ook antioxidanten,

vitamines en mineralen. 

Vooral vitamine C is rijkelijk in de vrucht

aanwezig,net als kalium en magnesium.

Verder vind je in tamarillo calcium en ijzer,

net als vitamine A, B6, C en E.

Best een gezond vruchtje

dus!

Er zijn enorm mogelijkheden om er mee te 

creëren ;

ik denk aan fruitslade,dessert,vinaigre saus etc..

Geef alvast een lekker dessert mee.....

en zal er later op terug komen 

in andere mogelijkheden ;

Ingrediënten                                                   Voor de tamarillosaus ;

500 gr. mango                                             4 tammarillos +- 300gr.

   5 blaadjes gelatine                          80gr. suiker of vannille suiker

   2 eidooiers                                              om te garneren      

60 gr suiker (S2)                                        slagroom muntblaadjes

60 ml witte wijn                                       2 Maraschino-kers 

3/8 slagroom                                            

Het mango vlees in een blender fijn pureren en in een kom doen

zet het even opzij .

Week de gelatine blaadjes in koud water.

In een russ (middel matige pot) de eidooiers

40 gr suiker en dewitte wijn door elkaar roeren,

tot aan het kookpunt ,neem het van het vuur .

(best in 8 slag met foyet = is een garde, klopper) 

De gelatine goed uitwringen bij het warme

vloeistof mengen met een spatullen.

Door een zeef bij de mango gieten en met de

foyet goed doorroeren.

De room met de rest van de suiker  stijf

kloppen en onder de creme roeren.

Daarom moet de creme lauwwarm zijn,zodat

de gelatine

door toevoegen van de room niet meteen bindt.

In kelkglazen doen en in de koelkast laten

opstijven.

Voor de saus de tammerillo's schillen het vruchtvlees

pureren in blender en door een zeef in een pot wrijven.

De vannile suiker of suiker toevoegen en roerend aan

de kook brengen 3 à vijf minuten laten koken en dan

laten afkoelen.

Garneren met de tamarillosaus 

Spuit rond fijne strook slagroom dotje in het

midden waar je  de munt blaadje  blad gewijs

en daarop de 2 sherrykersen.

Smakelijk geniet ervan,

Laat ook een bericht in mijn gastboek hoe het

gegaan is en dat je het lekker vond of je een

eigen creatie gemaakt hebt.

 

Groetjes 

 





Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)

De vlam tegen

       dieren 

      geweld!!!

laat ze branden
  Geef ze door,

bij 

Klik ook eens

op gezellig 

samen zijn 

   ↓↓↓↓↓↓

Inhoud blog
  • zomerse fantasie schotel
  • Tapas op z'n Mexicaans
  • Inktvis special
  • borrelhapjes voor het weekend....
  • smoutebollen maken is simpel...
  • recept van ons bomma...
  • wie kent dit nog ?
  • Tip wat kan je doen met een ingevroren kreeft
  • “ Altijd een vleugje zomer met kruiden ”
  • Wafels 40 à 50 stuks
  • het echte recept
  • prachtig
  • Caesarsalade
  • Risotto met zalm
  • wat gebeurt er met de vis
  • Paas brunch
  • Speciaal en mmmm zo lekker
  • geeft me een terugblik op....
  • geeft me een terugblik op....
  • Vreselijk
  • Chefs hun geheim,
  • Recept voor aziatische noedels met gehakt
  • eiren nestjes
  • koks moeten ook vleeskennis hebben
  • Lekker kersenflappen zo klaar
  • Poire belle Héléne
  • Lamsbout met Gorgonzola
  • Welkom
  • Coquilles Saint-Jacques au fine champagne
  • Zoete aarappel als snack bij de tv
  • wil je stoppen met brood eten ?
  • Gebruik een stookoker gezond..
  • Fluwelen tongstreling,
  • Lachen mag ook in de horeca -:)
  • puur vergif voor ...
  • Fruit is gezond
  • super lekker
  • simpel uitgelegd !
  • speciaal
  • Wat je zeker nooit mag doen
  • Het is weer voor rijkelijke hutsepot poriën
  • onderschat gebakken aardappelen maken niet !
  • simpel als je het ziet
  • tijd voor appeltaart
  • waar is dat feestje
  • Amuse idee
  • moet je toch weten
  • klein geheimpje van oma
  • mijn recept de lekkerste spaghetti
  • lekker ideetje
  • Amuse of borrelhapjes
  • het is zondag, rust dag
  • Vandaag witlof in de oven
  • Gezondheid is heel belangrijk ,denk eraan wanneer je kookt
  • tip om te bewaren van olie en basilicum terug laten herleven
  • Kikkererwten gezond? heel gezond zelfs
  • Lees en leer waarom je kaneel moet gebruiken !
  • Wild seizoen is bezig......
  • Lekker speciaal vegetarisch
  • Hoe dek je een tafel volgens de etiquette?
  • natriumbicarbonaat en het diepe geheim
  • wat eten vandaag
  • Wat kan kun je eten als je weining geld hebt
  • kan wel wel suggesties gebruiken over energie verbruik
  • Mango en tamarillo fruit is voor veel ongekend !
  • Afvallen niet makkelijk met al dat lekker eten...;
  • 100 % suikervrije Kokosrotsjes.
  • Brusselse Wafels de echte
  • als je patisserie maakt moeten de verhoudingen juist zijn
  • Vegetarische stoofschotel
  • Leer meer over wat je eet (vis)
  • Fris romig avocado dip sausje
  • avocado ideetjes
  • Lekker wokken vandaag
  • Vegetarisch
  • Gebakken aardappel schijfjes met of zonder look
  • Waldorfsalade
  • Zoet zure vinaigrette
  • Aardbeienkruimeldeeg taartje me thijm
  • Kaastaart
  • Kleine klaring of grote
  • En chef kent zijn team
  • Kippen filet met boontjes en erwtjes met pesto orecchiette
  • Tongrolletjes
  • Gentse waterzooi
  • werken in de horeca, is beestig hard
  • Wat is Arabisch eten?
  • Gelukkige verjaardag a la chef
  • voeding smijt je niet weg....
  • Krab of garnaalcocktail met ananas
  • mmmm lekker Chinezen
  • waarom je het beter thuis maakt.
  • coupe vers gezond lekker zomers
  • Idee voor bij babyborrel
  • Mango dessert
  • snel een soepje maken,
  • Kook tijd van groenten
  • Bloemkool moet je niet koken!
  • Belangrijk om te weten...;
  • Keukentermen
  • De nieuw generatie
  • Sinaasappel schellen
  • een aardappel schillen
  • waarom nog een kookboek kopen
  • Simpel koken als je een tablet Iphone mee de keuken in neemt
  • Lekker en niet duur
  • simpel zomerse taart
  • Garnaalkroket in 5 min .
  • Sabayon
  • Tropicana sla
  • lekkere cake
  • Zo maak je oliebollen
  • Gefrituurde Kabeljauw
  • Kaarsjes in het donker
  • Altijd een vleugje zomer met kruiden
  • Koude Veloutesoep
  • Witlof uit de Ardennen
  • Prettige feestdagen
  • Noordzee vissoep
  • Uitjes 'Escoffier'
  • St. jacobsoester met witlof
  • Groene kippen fricassee
  • Biscuitbeslag :
  • Truffels
  • Boterroom en Mokka boterroom
  • Zo maak je glazuur en Banketbakkerroom :
  • Cocoskoekjes of rotsjes
  • Mop
  • Travail en groupe
  • Chocolademousse
  • Basis van de keuken
  • Vlaamse hutsepot
  • Tijgergarnalen veredeld in kreeftensausje
  • Sinaasappel schuim
  • Klein kunst
  • Teveel gedronken ?eet dit ,kater gaat lopen
  • Van Ananas naar Kardinaal
  • Goddelijk ham,met Galia meloen
  • "Wako Kiwi"
  • Een beentje zonnig Italie in je bord
  • Scampi's met een fluweel nagenot
  • De visfumet,
  • De wildfonds
  • De kalfsjus of kalfsfonds,gevogelte fonds
  • De blanke fonds,bruine fonds;
  • De basis bereiding voor vis :
  • De basis bereiding voor vis :deel 3
  • De basis bereiding voor vis :Deel 4
  • Basis bereiding voor vis deel 2
    Logboek van de keuken
  • Zegen op deze woensdag middag, avond en nieuwe week
  • Hey Leo ,,
  • Avond groetjes
  • Sergio
  • Fijne lentedag gewenst !

    La bonne cuisine

    est la base du

    véritable bonheur.

    De goede keuken

    is de basis van het

    echte geluk.

    A.Esccoffier

             

    Afbeeldingsresultaat voor mooi dessert

    .


                        

    bij 


     

             Waar je

        talenten

         en de behoeften

                 van de 

             wereld

           elkaar kruisen

              ligt je 

        roeping 

    Afbeeldingsresultaat voor spreuken over de keuken

    Kalte Platten : Schinken - Röllchen - Rezept - kochbar.de

    Mooi opgemaakte groente/rauwkost schotel | Vegetable tray, Amazing food  art, Food displays

    15 ideeën over Groente/fruit tapas plate | lekker eten, eten, eten en  drinken

    130 beste ideeën over koken in de klas in 2022 | eten en drinken, koken,  eten

    530 ideeën over Koken, door en voor kleuters | koken, lekker, eten

    Koude schotel populair . Artikel 999 - www.brabantland.nl

    Het menu en de wijnen - Foto van Restaurant Bakboord, Almere - Tripadvisor

    Het menu en de wijnen - Foto van Restaurant Bakboord, Almere - Tripadvisor

    Tournedos de charolais poêlé, légumes en sauce - Lorraine Magazine            

    Tournedos De Boeuf Au Beurre D'Huîtres - Envie De Bien Manger

    "       "        "          "          "

    Terroristische

    aanslagen

    Brussels Airport

    (Zaventem) 

        Wij zullen

         jullie altijd

         herinneren !

       22 Maart 2016 

    .

        STOP racisme

    Tegen dierengeweld !

    onverdoofd slachten

    is barbaars en is

    een sadistisch

    moord !!!!

    Spaghetti koken als een baas | Grappige Plaatjes

    SeniorenNet - Grappig of Schattig - claustrofobie SeniorenNet - Website  voor de actieve 50-plusser

     K

    Welkom bezoeker

    als je een blog

    hebt schrijf hem

    dan bij je 

    bericht in mijn

    gastenboek,

    zo ik kan 

    een bezoekje bij

    jullie brengen.

    Alvast bedankt 

             🍰🎂

    Dolfijneliefde

    mijn liefde 

    voor Dolfijnen,

    biologie,

    duiken,koraal,etc....

      ↡klik op de foto ↡

    👌

    Happyboy te gaan,

    veel foto's van

    Happyboy

    uitstappen en reizen

    van mij en vrouw

    .↡❤️↡

     ↡Klik op foto ↡;

    welkom

    mijn grote

    liefde 💔

    R.I.P

    Happyboy Eypos

    Just in Time is

    nu 13 jaar

    Wanneer je

    niet tegen

    grappen,of

    aangesproken

    zo voelen 

    gelieve  de blog

    niet te betreden.

    Je kan ter aller

    tijden het

    X gebruiken.

    Deze blog is

    samengesteld

    om 

    mensen te

    laten lachen....

    Blijvers welkom

    veel plezier 

    klik :

     ↡ heb het schijt eraan ↡

    Favorieten :

     

                          

     

     

    Miashaarsite

    alles

    over haar en

    verzorging

    Vaktermen

    keuken

    Koken is plezant

     

                          

    Zoeken met Yahoo


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    internetvos
    blog.seniorennet.be/interne

    .

    vegetarische

    gerechten

    Ik ben blij met
    onze vriendschap
    Vrienden zijn
    speciale mensen
    die een bijzonder
    plaats innemen
    in iemands leven
    Vrienden zijn de
    mensen die delen
     in iemands vreugde
    maar ook in hun
    problemen.Een echte
     vriendschap ontstaat
    niet zomaar
    Het kost tijd om
    respecten vertrouwen
    op te bouwen de basis
    van elke vriendschap
    Vrienden zijn die mensen
    die je in je hart raken
    en ieders leven blijer
    maken.
    Bedankt dat jij er bent.

         





                

         

               


    Afbeeldingsresultaat voor mooi dessert
        
     

     

    Niks vergeten ???

    krabbeltje

    in mijn gastboek,      

    ↡    👍

    Afbeeldingsresultaat voor pomme pont neuf

    Pommes Pont-neuf,

          Feestelijk

    Afbeeldingsresultaat voor pomme pont neuf

    Pont-neuf
    aardappelen:
    2cm dik,5cm lang
    is 4 maal groter
    dan gewone frieten.
    Eerst pocheren in
    een zeer gematigd
    vet en nadien
    afbakken in warm
    vet.

    De Pont Neuf is
    een brug
    over de
    Seine in Parijs.
    Het is de oudste
    brug van
    de stad.
    De Pont-Neuf
    werd
    tussen 1578 en 1604
    gebouwd naar
    ontwerp van
    Androuet Du Cereau.
    De brug
    heeft
    12 rondbogen en
    bestaat
    uit 2 delen.
    Het Ile de la Cité

    wordt door de
    Pont Neuf
    verbonden
    met de kaden aan
    de
    linker- en rechterover
    van de Seine.

    Afbeeldingsresultaat voor pomme pont neuf




    Koken is plezant

    en doe je van uit

    je hart 

    Gerelateerde afbeelding

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    Gerelateerde afbeelding

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

    Afbeeldingsresultaat voor onbekend fruit

     

    een goede kok(kin) heeft het in de vingers
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Miashaarsite
  • Dol-fijne-liefde1
  • uitbenen voorkwartier rund
  • uitbenen achterkwartier rund
  • versnijden of uitbenen varken
  • Slachten mag niet onmenselijk gebeuren !

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!