Inhoud blog
  • Andijvie met ham
  • Andijvie met eieren
  • Andijvie in roomsaus
  • Andijvie in kerriesaus
  • Andijvie au gratin
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    VOEDSELBANK RECEPTEN

    29-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venkel in hamsaus

    4 venkelknollen
    25 gr. boter
    25 gr. bloem
    50 gr. ham

    -------------------------------------------
    Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in stukken. Kook de venkel in een pan met een beetje water, zout en peper in ongeveer 15 minuten gaar. Laat ze dan goed uitlekken, vang het kookvocht op. Als het kookvocht geen 2,5 deciliter is vul het dan aan met melk. Snijd de ham fijn. Verhit de boter in een pan en roer er de bloem door. Giet beetje voor beetje het kookvocht erdoor en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.Voeg wat peper en zout toe en schep de venkelen de ham erdoor. Laat de groente goed warm worden. Lekker met aardappelen en een bal gehakt.

    29-09-2013 om 16:47 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Venkel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkroketten

    750 gr. aardappelen
    2 eierdooiers
    1 tl maizena
    nootmuskaat
    1 ei
    50 gr. paneermeel
    -------------------------------------------
    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Giet ze dan af en stamp ze fijn. Laat de puree afkoelen. Klop het ei los. Roer de eidooiers, maïzena, peper en zout door de aardappelpuree. Vorm van dit deeg rolletjes van 2 centimeter dik en 5 centimeter lang. Haal de rolletjes door het los geklopte ei en dan door paneermeel. Laat het frituurvet heet worden en bak hierin de aardappelkroketjes in 3 minuten mooi bruin.


    29-09-2013 om 16:45 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaaseieren

    4 eieren
    4 plakken jong belegen kaas
    50 gr. geraspte kaas
    gehakte peterselie

    ------------------------------------------

    Vet een ovenschaal in. Leg de plakjes kaas in de ovenschaal. Breek op ieder plakje kaas een ei. Bestrooi de eieren met wat peper en de geraspte kaas. Zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 250 graden. Strooi voor het opdienen wat peterselie over de eieren. Lekker met gekookte aardappelen en spinazie.

    29-09-2013 om 16:43 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:05. Eieren
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prei in roomsaus

    1 kg prei
    1 bekertje creme fraiche
    nootmuskaat
    paprikapoeder

    ----------------------------------------------

    Maak de prei schoon, snijd hem in ringen, was ze en laat ze uitlekken. Verhit de boter in een pan en bak hierin de prei 5 minuten. Roer dan de crème fraiche, beetje paprikapoeder, snufje nootmuskaat, wat zout en peper erdoor. Laat het gerecht goed warm worden. Lekker met aardappelen en een speklapje.

     

    29-09-2013 om 16:41 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Prei
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verstopte eieren

    4 eieren
    400 gr. gehakt h/h
    2 el Provencaalse kruiden
    1 ei
    paneermeel

    -------------------------------------------
    Kook de eieren hard in 10 minuten en pel ze. Meng het gehakt met de kruiden, het ei en 3 el paneermeel. Vorm er 4 ballen van en druk in elke bal een ei. Kneed het gehakt om het ei heen. Rol de gehaktballen door wat paneermeel en leg ze 30 minuten in de koelkast. Verhit de boter en bak hierin de gehaktballen mooi bruin. Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat het 25 minuten zachtjes braden. Draai de gehaktballen af en toe om. Lekker met gekookte aardappelen en andijvie.

    29-09-2013 om 16:27 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:05. Eieren
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sperziebonen met tomaat

    600 gr. sperziebonen
    2 el olie
    2 sjalotjes
    250 gr. kerstomaatjes

    -----------------------------------------------
    Maak de sjalotjes schoon en snipper deze. Was de kerstomaatjes en snijd ze door midden. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een pan met een beetje water en zout beetgaar. Verhit in een pan de olie en fruit hierin eventjes de sjalotjes. Voeg de kerstomaatjes toe en bak deze een paar minuten mee. Schep dan de sperziebonen erdoor, laat het gerecht goed warm worden en maak op smaak af met peper en zout. Lekker met aardappelen en een karbonade.


    29-09-2013 om 16:22 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Sperziebonen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese koolschotel met kaas

    700 gr. Chinese kool
    750 gr. aardappelen
    400 gr. komijnekaas
    50 gr. paneermeel
    50 gr. geraspte kaas

    -------------------------------------------

    Snijd de komijnekaas in blokjes. Vet een ovenschaal in. Maak de kool schoon en snijd hem in reepjes. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelen in een pan met een beetje water en zout 5 minuten. Giet ze dan af. Kook in een pan met een beetje water en zout de koolreepjes ook 5 minuten. Laat ze goed uitlekken en schep er dan de kaasblokjes door en schep het in de ovenschaal. Verdeel hier de aardappelplakjes over. Roer de paneermeel en de geraspte kaas door elkaar en strooi dit over de aardappelschijfjes. Leg hier en daar een klontje boter en zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

    29-09-2013 om 16:20 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Chinese kool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamppot met prei en paprika

    1 kg aardappelen
    1 dl melk
    100 gr. spekblokjes
    2 rode paprika's
    750 gr. panklare prei

    -------------------------------------------------
    Snijd de prei in ringetjes, was ze en laat ze uitlekken. Snijd de paprika's in kleine stukjes. Kook de aardappelen gaar. Bak de spekjes uit en voeg de paprika's en prei toe. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en nootmuskaat door. Schep het spek-preimengsel door de aardappelpuree.


    29-09-2013 om 15:38 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Prei
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamppot ijsbergsla met eieren

    1,5 kg aardappelen
    1 krop ijsbergsla
    1 ui
    4 eieren
    150 gr. spekblokjes
    1 dl melk
    2 el azijn

    ----------------------------------------
    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 8 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in blokjes. Bak in een pan de spekblokjes uit. Maak de sla schoon en snijd deze in smalle reepjes. Maak de ui schoon en snipper deze heel fijn. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, azijn, peper en nootmuskaat door. Schep dan de spekblokjes, sla, ui en de eieren door de aardappelpuree. Laat de stamppot nog even goed warm worden.


    29-09-2013 om 15:35 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Sla
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamppot prei met roerei

    1 kg aardappelen
    600 gr. prei
    1 dl melk
    4 eieren
    scheutje melk

    ---------------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de prei schoon, snijd ze in ringetjes en was deze. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de prei 10 minuten zachtjes. Strooi er dan wat peper en zout over. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en nootmuskaat door. Schep de prei erdoor en laat de stampot goed warm worden. Klop de eieren los met een scheutje melk, peper en zout. Verhit wat boter in een koekenpan en giet hierin het eimengsel. Blijf roeren tot de eieren zijn gestold. Schep het roerei over de stamppot.

    29-09-2013 om 11:10 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Prei
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinaziestamppot

    1 kg aardappelen
    1 dl melk
    1/2 dl koffieroom
    1 el mosterd
    100 gr. spekblokjes
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    400 gr. spinazie

    -----------------------------------------------

    Was de spinazie en laat ze uitlekken. Maak de uien schoon en snipper deze. Pel de knoflookteentjes en pers ze uit. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Bak in een grote pan de spekblokjes uit en voeg dan de uien en knoflook toe. Fruit deze eventjes. Voeg dan de spinazie toe, bak dit al omschepend mee tot de spinazie begint te slinken. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, koffieroom, peper, nootmuskaat en mosterd door. Schep het spinaziemengsel door de aardappelpuree. Laat de stampot goed warm worden

    29-09-2013 om 11:09 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Spinazie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese kool stamppot

    1 kg aardappels
    1 dl melk
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    1 Chinese kool
    1 zakje nasikruiden
    150 gr. spekblokjes

    -----------------------------------------
    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de ui schoon en snipper deze. Pel de knoflookteentje en pers ze uit. Maak de kool schoon, snijd deze in reepjes, was ze en laat ze goed uitlekken. Laat de nasikruiden wellen in 1 deciliter warm water. Bak in een pan de spekblokjes ui en fruit hierin eventjes de ui en knoflook. Voeg de nasikruiden toe en laat deze een paar minuten meebakken. Voeg dan de kool toe en laat deze ook een paar minuten meebakken. Giet de aardappelen af, roer er peper, nootmuskaat en de melk door. Schep het koolmengsel door de aardappelpuree. Laat de stamppot goed warm worden.

    29-09-2013 om 11:07 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Chinese kool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappeluitsmijter

    1 kg aardappelen
    220 gr. ham
    8 eieren

    -------------------------------------------------
    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout bijna gaar. Giet ze dan af, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes. Snijd de ham in blokjes. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de aardappelplakjes mooi bruin. Schep dan de hamblokjes, wat peper en zout erdoor. Breek hierboven de eieren, zet de hittebron laag en laat de eieren stollen. Strooi er nog wat peper en zout over. Lekker met sla.

    29-09-2013 om 11:05 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli-ovenschotel

    1 kg aardappelen
    500 gr. broccoli
    3 eieren
    1 bekertje creme fraiche
    75 gr. geraspte kaas

    -------------------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelplakjes in een pan met een beetje water en zout 5 minuten, Giet ze dan af. Maak de broccoli schoon, verdeel deze in roosjes en kook deze in een pan met een beetje water en zout 2 minuten. Laat ze uitlekken. Vet een ovenschaal in en leg in het midden van de schaal de broccoliroosjes. Leg de aardappelplakjes erom heen. Klop de eieren door de creme fraiche en roer hier de geraspte kaas door. en giet dit mengsel over de aardappelen en broccoli. Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

    29-09-2013 om 11:01 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Broccoli
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde aardappel-uienpuree
    750 gr. aardappelen
    750 gr. uien
    1 dl melk
    75 gr. geraspte kaas

    -------------------------------------------
    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de uien schoon en snipper ze. Verhit de boter in een pan en bak hierin de uien bruin. Vet een ovenschaal in. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de melk, peper den nootmuskaat erdoor. Schep de gebakken uien door de aardappelpuree en schep deze in de ovenschaal. Strooi er de geraspte kaas over en zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Lekker met verse worst.


    29-09-2013 om 11:00 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlof ovenschotel met peer en brie

    500 gr. witlof
    750 gr. aardappelen
    2 peren
    150 gr. brie

    -------------------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes. Kook in een pan met een beetje water en zout de aardappelplakjes 5 minuten. Maak de witlof schoon, snijd ze in reepjes en was deze. Kook de witlof in een pan met een beetje water en zout 5 minuten. Laat ze dan goed uitlekken. Schil de peren, snijd ze in stukjes en besprenkel ze met citroensap. Meng de stukjes peer door de witlof. Snijd de brie in plakjes. Vet een ovenschaal in en leg de aardappelplakjes hierin. Strooi er wat peper, zout en paprikapoeder over en schep de witlof erop. Dek af met plakjes brie. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

    29-09-2013 om 10:59 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Witlof
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehakt-spinazieschotel

    1 kg aardappelen
    nootmuskaat
    1 dl melk
    450 gr. rundergehakt
    3 eieren
    50 gr. geraspte kaas
    paneermeel

    ------------------------------------------

    Leg de spinazie in een ovenschaal en laat deze ontdooien. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Breng in een steelpan water aan de kook en kook hierin 10 minuten de eieren. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in plakjes. Verhit wat boter in een pan en bak hierin het gehakt rul. Schep het gehakt door de ontdooide spinazie, leg dan de plakjes ei erop en strooi dan de geraspte kaas erover. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en nootmuskaat door. Schep de aardappelpuree als bovenste laag in de ovenschaal, strooi er paneermeel over en leg hier en daar een klontje boter. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

    29-09-2013 om 10:57 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Spinazie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlofschotel met rookworst

    1 kg aardappelen
    2,5 dl melk
    nootmuskaat
    500 gr. witlof
    1 rookworst
    40 gr. boter
    40 gr. bloem
    200 gr. geraspte kaas

    ------------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de witlof schoon, snijd ze in kleine reepjes was deze en kook ze in een pan met een beetje water en zout 5 minuten. Laat de witlof goed uitlekken. Wel de rookworst in warm water en snijd deze in plakjes. Verhit de boter in een pan en roer er de bloem door. Giet er dan beetje voor beetje 1,5 deciliter melk door. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat en roer er dan 150 gram van de geraspte kaas erdoor. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de rest van de melk, snufje nootmuskaat en wat peper door. Vet een ovenschaal in en schep hierin de witlof. Leg er de plakjes rookworst op en schenk hierover de kaassaus. Dek af met de aardappelpuree en bestrooi deze met de rest van de kaas. Zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

    29-09-2013 om 10:54 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Witlof
    >> Reageer (0)
    28-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karbonades met mosterdsaus
    4 ribkarbonades
    1 el bloem
    1 dl water
    1 dl slagroom
    1 el mosterd
    ---------------------------------------------
    Strooi wat zout en peper over de karbonades. Verhit in een pan de boter en bak hierin de karbonades 10 minuten. Haal ze uit de pan en roer de bloem door het bakvet. Schenk beetje voor beetje de slagroom en het water erbij. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Roer dan de mosterd, wat peper en zout door de saus. Leg de karbonades in de mosterdsaus en laat dit zachtjes 10 minuten sudderen. Lekker met gekookte aardappelen en spruitjes.

    28-09-2013 om 22:43 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:03. Karbonades
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamppot raapsteeltjes

    350 gr. raapstelen
    1,5 kg aardappelen
    200 gr. spekblokjes
    2 uien
    2 appels
    citroensap
    1 dl melk
    ---------------------------------------------
    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Was de raapstelen, snijd ze in kleine stukjes, was ze en laat ze uitlekken. Maak de uien schoon en snipper ze. Schil de appels, boor de klokhuizen er uit, snijd ze in plakken en besprenkel ze met citroensap. Laat in een pan de spekblokjes uitbakken, voeg de uien toe en laat deze even mee bakken. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk en wat peper door. Schep dan de raapsteeltjes en het spek-uimengsel door de aardappelpuree. Laat de stamppot goed warm worden. Verhit in een pan wat boter en bak hierin de appelplakken aan beide kanten mooi bruin. Leg de gebakken appelen op de stamppot.

    28-09-2013 om 22:40 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Raapsteeltjes
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • 00. WEEKMENU'S (1)
  • 01. Aardappelen (10)
  • 02. Andijvie (11)
  • 02. Appels (1)
  • 02. Aubergine (1)
  • 02. Bloemkool (27)
  • 02. Bonen (0)
  • 02. Broccoli (3)
  • 02. Champignons (1)
  • 02. Chinese kool (3)
  • 02. Komkommer (2)
  • 02. Paksoi (1)
  • 02. Prei (7)
  • 02. Raapsteeltjes (3)
  • 02. Rode kool (1)
  • 02. Sla (2)
  • 02. Snijbonen (1)
  • 02. Sperziebonen (1)
  • 02. Spinazie (5)
  • 02. Spruitjes (2)
  • 02. Tomaten (1)
  • 02. Uien (1)
  • 02. Venkel (2)
  • 02. Witlof (5)
  • 02. Wortels (2)
  • 03. Gehakt (2)
  • 03. Karbonades (2)
  • 04. Kip (1)
  • 05. Eieren (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!