diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    09-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onweersluchten bij Kalahari-woestijn








    Keukenweetjes van Willemijn

    Plaats uw Diepvriezer in een koele, goed geventileerde ruimte, zodat de lucht ook langs de onderzijde kan circuleren!
    Rangschik de inhoud van de diepvriezer zo overzichtelijk mogelijk, soort bij soort, de oudste pakjes bovenin of vooraan.
    Er bestaan speciale geplastificeerde inzetmandjes, waarin de kleinere artikelen kunnen worden opgeslagen!
    Houd een z.g. diepvrieslogboek bij, waarin u precies noteert wat er zoal in de diepvriezer ligt en waar.
    Ook de bewaartijd kan hierin worden vermeld.

    Lees zorgvuldig de gebruiksaanwijzing die u bij aankoop van de diepvriezer ontving.
    Hierin staan zeer nuttige wenken, waardoor u meer plezier van het apparaat kunt hebben, bijv. hoeveel vers voedsel
    tegelijk kan worden ingevroren en wanneer hierbij de schakelaar op de invriesstand moet worden gezet!




    09-04-2017, 22:32 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ochtendsfeer Bloemhofmeer OV









    Keukenweetjes van Willemijn

    Geen chocolade in huis terwijl u juist chocoladesaus wilde maken?
    Kijk dan eens of u zich kunt behelpen met gesmolten cocosvet of boter, vermengd met suiker
    en cacao naar smaak en voeg voor melkchokolade een scheutje koffieroom toe!

    Geen tomatenpuree in huis?
    Maak dan de inhoud van een blik tomaten fijn in de electrische mengbeker en laat het gerecht wat u gaat bereiden wat langer pruttelen,
    zodat het teveel aan vocht kan verdampen. Corrigeer de smaak verder met extra kruiden en specerijen!

    Geen paneermeel in huis?
    Dan gauw een beschuit fijnknijpen of een paar boterhammetjes in de oven drogen en verkruimelen. Of cornflakes vergruizen (zie verder bij Schnitzel paneren!).





    08-04-2017, 08:12 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oranjevrijstaat Bloemhofmeer








    Keukenweetjes van Willemijn

    Heeft u geen melk in huis, probeer het dan eens met een mengsel van gelijke delen
    gecondenseerde melk en water of maak gebruik van de poedermelk uit uw voorraadkast!
    Geen karnemelk in huis? Maak dan een mengsel van gewone melk en citroensap
    (1el sap per 2dl melk; goed roeren en 5 min. laten staan)!
    Zure room kan vervangen worden door een mengsel te maken van (2dl) kwark, (2el) melk
    en (2el) citroensap (mbv van een mengbeker)!
    Een kopje kristalsuiker tezamen met 1el maïzena in de elektrische mengbeker of koffiemolen fijngemaakt
    (niet langer dan 2 min. laten draaien anders wordt de suiker te heet en gaat plakken!)
    geeft een goede vervanger voor poedersuiker!

    Geen bakpoeder in huis?
    Bedenk dan dat een scheutje rum of cognac uitkomst kan brengen en
    dat 1 ei evenveel rijskracht bezit als als 1el rum of cognac...





    07-04-2017, 17:03 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemhofmeer Oranje Vrijstaat







    Keukenweetjes van Willemijn

    Wanneer honing of siroop zolang in een niet goed afgesloten pot heeft gestaan, dat hij hard is geworden, plaats deze dan eens in een bakje met warm water.
    Na enige tijd is de inhoud van de pot weer vloeibaar en bruikbaar. Dit geldt ook voor olie, die te koud heeft gestaan!

    Gesmolten chokolade
    blijft smeuïg wanneer u er een paar druppels plantaardige olie aan toevoegt!

    Geraffineerde rietsuiker is ruwe rietsuiker die maar éénmaal geraffineerd is en bevat daardoor nog een geringe hoeveelheid onzuiverheden,
    organische stoffen en kleurstof, waardoor deze suiker een lichte kleur heeft. Wordt hij echter nogeens geraffineerd, krijgt hij de bekende witte kleur!




    06-04-2017, 08:48 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaapstadview






    Keukenweetjes van Willemijn

    Voor het paneren van Schnitzels e.d. zijn Cornflakes ideaal! Rol ze fijn met een deegroller of stamp ze in een vijzel fijn tot gruis.
    Ook de vergruisde restanten onderin het cornflakespak zijn voor dit doel geschikt!

    Gekruide bloem, d.w.z een mengsel van bloem, peper, zout en andere kruiderij van uw keuze is ideaal voor het bestuiven van stukjes vlees, kippeboutjes etc.
    Deponeer de gekruide bloem tezamen met de stukjes vlees of kippeboutjes in een zak (van papier of plastic) en schud flink...

    Bruine suiker wordt niet hard wanneer u hem in een goedgesloten pot bewaart, met een appelschil erbij.
    Mocht de suiker reeds hard zijn, dan kunt u de harde klont het beste schaven op de rauwkostschaaf, of fijnmalen in de notenmolen!
    Basterdsuiker, in welke kleur dan ook, wordt niet hard, wanneer u hem in de diepvriezer bewaart!




    04-04-2017, 09:55 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Falsebay en Boulder






    Keukenweetjes van Willemijn

    Op vla of dikke saus zal zich geen taai vel vormen wanneer er direkt na de bereiding een stuk aluminiumfolie bovenop gelegd wordt!
    De folie dient goed aangedrukt te worden, zodat er geen lucht bij kan komen! Kort voor het gebruik wordt de folie er dan afgetrokken.
    Er kan ook een scheutje room of een klontje boter of margarine op gesmolten worden. De room wordt later gewoon door de vla of saus geroerd.
    De boter of margarine stolt bij afkoeling en kan er gewoon vanaf worden gewipt!
    Nog een andere manier is om minder suiker te gebruiken dan in het recept vermeld staat en de resterende hoeveelheid over de warme vla te strooien. Na afkoeling wordt de suiker erdoor geklopt!



    03-04-2017, 08:40 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boulder Pinguins






    Keukenweetjes van Willemijn

    Oliebollen worden extra smakelijk wanneer het beslag wordt verrijkt met een gesnipperd appeltje en een scheut brandewijn!
    Ook toevoeging van geconfijte gember en sucadesnippers heeft een gunstige invloed op de bollen!
    Wanneer u het beslag met behulp van een bolronde ijsscheptang in het hete frituurvet laat glijden worden de oliebollen heel gelijkmatig van vorm!

    Beignets zuigen tijdens het bakken minder frituurvet op, wanneer er meer eierdooiers in het beslag worden verwerkt!
    Flensjesbeslag wordt extra luchtig met een mengsel van melk en mineraalwater!

    Flensjes bakken is een kwestie van oefening.
    Ervaren flensjesbakkers hebben een soepel polsgewricht... en een goede pan, die uitsluitend voor dit doel gebruikt wordt!
    Laat het beslag zo dun mogelijk over de bodem van de hete pan vloeien en keer het flensje om zodra de bovenzijde dof is.





    02-04-2017, 09:48 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaap de Goede Hoop Atl oceaan






    Keukenweetjes van Willemijn

    Gesneden brood blijft minder lang vers dan ongesneden brood.
    Verpak het brood zorgvuldig in een plastic zak of bewaar het gedeelte dat niet direkt wordt gebruikt in de diepvriezer.
    Vers gebakken broodjes blijven op tafel langer warm wanneer u ze opdient in een mandje dat met aluminiumfolie is bekleed!

    Bestrijk de boterhammen uit uw lunchpakket eens met een dun laagje piccalilli, een schrapje mosterd,
    een lik zure room, mayonaise, chutney, smeerkaas of gistpasta.




    01-04-2017, 09:37 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaap de Goede Hoop Surfers







    Keukenweetjes van Willemijn

    Wanneer pasta wordt gekookt in water waaraan een paar druppels gele voedingskleurstof zijn toegevoegd krijgt het geheel zo'n
    fraaie goudgele kleur dat menigeen zou denken dat u de pasta eigenhandig heeft bereid!

    Wanneer een kleine hoeveelheid gekookte pasta opnieuw moet worden opgewarmd, houd deze dan in een zeef onder de hete kraan.
    Of hang de zeef in een pan waarin een bodempje water aan de kook is gebracht.

    Bak eens een pizza met een korst van volkorenmeel i.pv. wittebloem.
    Met een mengsel van bloem en tarwegries bereikt u eveneens verrassende resultaten!
    Bestrooi de pizza-bodem allereerst met geraspte kaas en giet er dan pas de tomatensaus overheen.
    Dan blijft de korst brosser en verbrandt de kaas minder snel omdat hij door het vocht van de saus vochtig wordt gehouden!




    31-03-2017, 09:56 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaapstad en Yzerfontein








    Keukenweetjes van Willemijn

    Kook macaroni, spaghetti en andere pastasoorten zoals het behoort:
    breng in een niet te kleine pan een flinke hoeveelheid water met een schepje zout aan de kook. Laat de pasta in het zachtborrelende water zakken en roer voorzichtig!
    Leg vervolgens het deksel schuin op de pan en wacht tot de deegslierten 'bijtgaar' of zoals de Italianen zeggen: 'al dente' zijn.
    Giet het kookvocht af en spoel de deegslierten af met koud water (op een zeef of vergiet onder de koude kraan). Schud goed en laat de pasta verder uitlekken!

    Laat de pasta niet te gaar worden, vooral niet wanneer het gerecht dat ermee wordt bereid nog eens in de oven wordt gegratineerd.
    Pasta kookt niet over wanneerde rand van de pan wordt ingevet of wanneer er een scheutje olie aan het kookvocht wordt toegevoegd. Dit geldt overigens ook voor de rijst!





    30-03-2017, 08:59 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tafelberg en Riebeek






    Keukenweetjes van Willemijn

    Bij het verwijderen van een splinter kan een ijsblokje voor de verdoving zorgen.

    Opgepast met scherpe messen!
    De keukenla is soms net een grabbelton, maar dan een heel gevaarlijke!
    Zet uw messen liever rechtop in een messenblok, een houten blok met gleuven, of hang ze op!
    Of bescherm de mespunten met kurken, waarin een passend gleufje is gemaakt!

    Heeft u zich gesneden?
    Druk de wond dan stevig dicht en pak de EHBO-doos, die natuurlijk op een handige plaats in de keuken klaar staat!
    Roep zonodig om hulp van huisgenoeten of buren en ga niet zelf staan hannessen!
    U heeft natuurlijk het telefoonnummer van uw huisarts, het ziekenhuis en de apotheek bij de telefoon klaarliggen!

    Heeft u bij het lezen van al het onheil dat u in de keuken bedreigt een flinke hoofdpijn gekregen,
    wikkel dan een aantal ijsblokjes in een schone theedoek, doe er een plastic zak omheen en druk dit pakket tegen uw bonzende slapen!




    29-03-2017, 09:22 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yzerfontein







    Keukenweetjes van Willemijn

    Rijstkorrels worden prachtig wit wanneer ze gekookt worden in water met een paar druppeltjes citroensap. Rijst wordt lekker pittig wanneer u hem in bouillon kookt.
    Gekookt in water met een paar draadjes saffraan worden de korrels mooi goudgeel en met een scheut tomatensap rossig!

    Rijstebrij wordt extra lekker wanneer er kort voor het opdienen een stijfgeslagen eiwit doorheen geschept wordt!

    Rijst koken en energie sparen:
    1.
    de rijstkorrels minstens 2 uur vóór het koken in de benodigde hoeveelheid vocht te weken zetten. Hierdoor wordt de kooktijd gehalveerd!
    2. de rijst 8-10 min. op een zacht vuurtje koken.
    Dan de pan in krantenpaier en een handdoek verpakken en in een bed of hooikist plaatsen (het bed is dan vast voorverwarmd!).





    28-03-2017, 08:45 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tulbagh Franschhoek







    Keukenweetjes van Willemijn

    Heeft u zich gebrand?
    Houd de plek dan snel onder de koude kraan of in een bakje water met ijsblokjes, of in water waarin een aspirine is opgelost!
    Bij geringe verbrandingsverschijnselen kunt u de getroffen plek bedekken met een plakje komkommer of een schijf rauwe aardappel.
    U mag er ook een (schone) natte spons tegenaan drukken!
    Of een vochtige spons die speciaal voor dit doel in het vriesvak voor dit doel klaar ligt....
    Zo'n ijskoude spons werkt pijstillend en voorkomt de vorming van blaren.
    Raadpleeg bij ernstige verbrandingen altijd een arts!!

    Een ijslollie is een prima middel en schrale troost voor kinderen die hun tand door de lip vallen!
    Voor kleuters die tandjes krijgen is het plezierig om op een taaie broodkorst te bijten!
    Een bevroren partje sinaasappel kan hier ook de pijn verzachten!




    27-03-2017, 10:38 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wijnstreek Franschhoek






    Keukenweetjes van Willemijn

    Beestjes in de bloemkool,struikjes broccoli, kool of slabladeren verdrijft u door de groenten een kwartiertje in water,
    waarin een schep zout is opgelost en daarna nog eens met water met een scheut azijn! Spoel de groente af met koud water.

    Wat te doen bij insektenbeten?
    Verwijder zo mogelijk (en indien nodig) allereerst de angel van de boosdoener, met behulp van een pincet en een vergrootglas!
    Wrijf de getroffen plek vervolgens in met een stukje ui of rabarber of doe er wat eiwit op,
    of een papje van maïzena en azijn,citroensap of hamamelismelk, of een papje van vetsin en water, of een likje tandpasta!.



    26-03-2017, 14:40 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wijnstreek Franschhoek en Stellenbos







    Keukenweetjes van Willemijn

    Vliegen en ander gevleugeld gespuis in het luchtruim van de keuken kan voorkomen worden door horren voor de open ramen te plaatsen.
    De levensmiddelen kunnen afgedekt worden met horkappen of in een dichte kast.
    Of hang een ouderwetse kleefstrip aan de zoldering, maar niet te lang, want dat is een zeer onsmakelijk gezicht.
    En pas op dat uw huisgenoten er 'met hun haren' niet bij zijn!
    Ruim uw boodschappen direct op; sluit de jampot direct na gebruik en veeg zonodig de buitenkant schoon!
    Leg een deksel op de suikerpot en zet een Citroen-geranium of een bak met Afrikaantjes op de vensterbak!
    Laat (zéker op warme dagen) diepvries-voedsel in de koelkast ontdooien, loods verdwaalde bijen met een vriendelijk gebaar het keukenraam uit!




    25-03-2017, 17:22 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnstreek en Kleine Karoo







    Keukenweetjes van Willemijn

    Bij de bestrijding van muizen is er een keus uit verschillende mogelijkheden: stuur uw kat er op af of strooi z.g. muizetarwe (pas op: VERGIF!).
    Of zet een muizeval op een strategische plaats, met een stukje kaas, blokje spek of brokje chokolade, of een mengsel van smeerkaas en zwavelpoeder (luciferkoppen!) of een reepje brood met pindakaas erop!
    Muizen houden niet van pepermuntluchtjes; leg maar eens een paar takjes van de muntplant voor ze neer of een prop keukenpapier met pepermuntolie.

    Wist u dat een paar reepjes kauwgum in de buurt van een aangebroken pak meel allerlei minuscule 'beestjes' op veilige afstand houden?
    En dat een laurierblaadje in het meel hetzelfde effect sorteert?




    24-03-2017, 18:45 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grotbewoners Oudtshoorn






    Keukenweetjes van Willemijn

    Hang stoffer en blik bij de hand aan de binnenzijde van een keukenkastje; deze is ideaal voor het bijeen vegen van kruimels, scherven, zand ed.

    Mieren in de keuken? Leg dan eens een paar kruidnagelen of een laagje kruidnagelen-poeder op hun pad!
    Of versper hun de weg met krijt; trek desnoods een dikke krijtstreep over hun pad!
    Of zet een mierenlokdoos neer....

    Kakkerlakken hebben een gruwelijke hekel aan borax; strooi dit middel derhalve tweemaal per jaar in moeilijk bereikbare hoekjes en kiertjes!
    Maak eens een papje van 4el borax, evenveel bloem en 1el coca cola in een oud dekseltje.
    Zet dit onderin het gootsteenkastje of daar waar het ongedierte blijk geeft van aanwezigheid.
    Breng huisgenoten en kinderen hiervan op de hoogte!

    Lukt het niet om ongedierte afdoende te bestrijden, vraag dan advies aan de Reinigingsdienst in uw woonplaats!



    23-03-2017, 20:56 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.druipsteengrotten Oudtshoorn







    Keukenweetjes van Willemijn

    Controleer zorgvulig uw keuken op potentiële gevaren voor kleuters.
    Plaats gevaarlijke middelen  in de bovenste kastjes en niet zo als gebruikelijk in het aanrechtkastje!
    Kijk ook eens of de keukentafel geen uitsteeksels heeft, waar de kleuter zich lelijk aan kan stoten en controleer het meubilair op wiebelen!
    Let op tafelkleden met afhangende punten; vouw deze naar binnen en doe klemmen aan het tafelkleed!
    Kijk ook eens naar de stopkontakten; hiervoor zijn speciale afsluitdopjes in de handel!
    Zet geen breekbare schalen, volle borden enz. op het randje van de aanrecht of keukentafel, zeker niet wanneer er kleine kinderen in de buurt zijn!
    Plaats volle boodschappentassen en dozen met levensmiddelen middenop de keukentafel, in de gootsteen, of achterop het aanrecht!
    Zet zware pannen zoveel mogelijk achter op het fornuis en zorg dat de stelen niet kunnen worden gegrepen!
    Leer uw (klein)kind zo snel mogelijk het verschil tussen de hete en koude kraan en zorg dat de kranen gemerkt zijn!




    22-03-2017, 21:40 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aanvang Swartberg-pass bij Oudtshoorn







    Keukenweetjes van Willemijn

    Honden en katten hebben de nare gewoonte om volle vuilniszakken open te scheuren.
    Ter voorkoming kun je er een waasje cayennepeper of een weinig wasmiddel op strooien!
    Opengescheurde zakken kunt u wellicht nog redden met wat nietjes of stevig plakband.

    Giet uw pannen voorzichtig van u af in de gootsteen of een bak met koud water.
    Het opspattend water is dan niet meer zo heet, dat u zich daaraan brandt!

    Veeg glasscherven op de keukenvloer direkt bijeen met een vochtige (spons)doek,
    een prop vochtig keuken- of krantenpapier of met een vochtig sneetje wittebrood!
    Verpak de scherven zo goed en zo kwaad als het gaat in krantenpapier.
    Wanneer zo te zien alle glasscherven zijn verwijderd moet de keukenvloer zorgvuldig worden gestofzuigd!

    Vergeet niet wanneer u gaat flamberen de wasemkap uit te schakelen en laat frituurolie of -vet nooit te heet worden.
    Blijf in de keuken terwijl u de inhoud van de frituurpan verhit!

    Schakel de gasvlam uit en schuif beheerst het deksel op de pan wanneer de vlam in de pan slaat.
    Raak dus niet in paniek! Het vuur dooft vanzelf door zuurstofgebrek.
    Wanneer de oven in brand staat, schakel dan de oven uit en sluit de deur; het vuur zal vanzelf doven!




    21-03-2017, 19:52 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Swartbergpass bij Oudtshoorn






    Keukenweetjes van Willemijn

    Spoel geen borden, kopjes of bestek alleen af onder de kraan, maar maak schoon met een heet sopje! Gebruik schone theedoeken.
    Een zichtbaar vuile theedoek of een keukendoek die op de grond gevallen is moet direkt in de wasmand verdwijnen!

    Zet bij warm weer geen rauw vlees (tartaar, filet americain e.d.) op het menu.
    Braad, bak of kook het vlees iets langer dan u anders zou doen!

    Maak de vuilnisbak en /of pedaalemmer regelmatig en zorgvuldig schoon met heet sodawater.
    Doe onderin de pedaalemmer een paar druppels dennenaaldolie voor de frisse geur en motteballen in de vuilnisbak, alvorens deze met een plastic zak worden gevoerd!
    Bind volle vuilniszakken dicht met een nat touwtje. Wanneer het touwtje is opgedroogd, zit de knoop muurvast!



    20-03-2017, 20:17 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!