Addertjes onder het gras
Inhoud blog
  • Di Rupo en zijn grootste werf
  • Vlaamse traditionele partijen werken enthousiast mee aan... dat andere artikel 1
  • Duidelijke inzet bij verkiezingen is een goede zaak
  • Bekijk de integrale nieuwjaarstoespraak van Bart De Wever
  • Kompany verdient jaarlijks dertien keer meer dan topman Bpost
  • Volkslening rijmt op volksverlakkerij
  • Molenbeek: over defecte camera’s en schuldig verzuim van J. Milquet (CDH)
  • Het PS-model dat de intransparantie cultiveert, moet verdwijnen
  • Vlaamse journaille: selectieve verontwaardiging en onverschilligheid
  • De tweet te veel van… Gwendolyn Rutten (OpenVLD)
  • LETTERLIJK: Open brief aan Fientje Moerman en de klassieke partijen
  • Het hellend vlak van Johan Vande Lanotte
  • Vragen aan Veerle Baetens
  • LETTERLIJK: Per ongeluk
  • Gratie: M. Van den Wijngaert versus L. Onkelinx
  • Gratie: lafbekken van formaat
  • Economen kraken btw-akkoord af
  • De verborgen kosten van de regering Di Rupo
  • Veel stichtende gedachten, maar weinig feiten

    De politicus/mediawachter:


    Mark Gram­mens in ‘t Pal­lieter­ke:

    “De ver­zelf­stan­di­ging van Vlaan­de­ren stuit op aller­han­de gro­te be­lang­en die in dit land aan de macht zijn en die macht niet vrij­wil­lig zul­len prijs­ge­ven.”


    Carl De­vos:

    “Zelfs als pro­test­par­tij is VB min­der in­teres­sant. Wie boos is op het Bel­gi­sche po­li­tie­ke sys­teem vindt bij de N-VA een uit­weg die meer kans heeft om tot be­leids­ver­ande­ring te lei­den.”


    Zoeken in blog



    Foto

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Met België als het kan, zonder België als het moet

    Interessante websites
  • DOORBRAAK
  • Anders Nieuws Extra
  • 't Pallieterke


  • Rutten worstelt met Confederalisme




    Mise au point (RTBF):
    N-VA afgemaakt




    De herwonnen arrogantie van de traditionele partijen




    Karel De Gucht en slechte manieren



    03-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe vuil is Brussel, de vuilste stad van het land ?


    Hoe vuil is Brussel, de vuilste stad van het land ?

    Veel troep op de stoep in onze hoofdstad

    Klik op het beeld om het fragment te bekijken





    En wat vindt de toerist van de Europese hoofdstad ?


    De toerist over de Europese hoofdstad

    Klik op het beeld om het fragment te bekijken

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Brussel, Europese hoofdstad, Addertje
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mening van…


     

    …Luckas Vander Taelen, Brusselaar en Vlaams parlementslid voor Groen, in Knack over Brussel

     

    Veel van de problemen die u opsomt in verband met veiligheid, mobiliteit en openbare netheid hebben te maken met de versnipperde besluitvorming en de logge politieke structuren in Brussel. Maar kritiek van een Vlaming op wat misloopt in Brussel, is in de ogen van Franstalige bestuurders haast per definitie verdacht.

     

    Vander Taelen: “Onmiddellijk. Neem nu de Facebookgroep Politicians, clean up your city, een initiatief van een aantal Vlamingen en expats, die foto’s van zwerfvuil en sluikstorten op Facebook posten. De reactie van een schepen van Schaarbeek daarop luidde: "les flamands doivent s’occuper de leurs affaires" (de Vlamingen moeten zich met hun eigen zaken bemoeien, nvdr). Ik vond dat een abominabele opmerking, op het racistische af. Dit is onze stad, wij zijn hier de baas, en als jij als Vlaming zegt dat het hier vuil is, dan zeg jij dat alleen maar omdat jij hier de macht wilt overnemen. Dat is ziekelijk, maar wel relevant voor wat er echt in hun hoofd omgaat. Het gaat hen om de macht, om niets anders. ”

     




    … Leopold Lippens (burgemeester Knokke) in La Libre Belgique:

     

    Hoe ziet u België in 2020 ?


    Lippens
     : “Je moet realistisch zijn: de Belgen in Vlaanderen, Vlamingen genoemd, stemmen al lang rechts maar worden links geregeerd… en ze zijn het beu.
    En de Franstaligen, in het zuiden van het land, stemmen links en ze worden ook links geregeerd. Zij zijn dus heel tevreden. Wat dat betreft zal er ontegensprekelijk verandering komen.  We gaan dus naar een confederalisme met Brussel als hoofdstad, wat niet slechter zou zijn want dat laat toe dat ieder volgens zijn eigen wil wordt geregeerd. Ons land zal blijven bestaan, daar ben ik van overtuigd.”


    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Luckas Vander Taelen, Groen, Brussel, Knokke, Leopold Lippens
    02-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een onvolprezen journalist: Rik Van Cauwelaert


     


    "You can’t catch me" van Chuck Berry. Iedere morgen weerklinkt deze song in zijn wagen. Een favoriete song van Rik Van Cauwelaert, tot nader order Directeur strategie bij Knack-magazine. Een song die voor hem zo veel betekent als “mijn journalistieke vrijheid” zal ik nooit opgeven.

    Hopelijk zal dat ook niet lukken door de nieuwe zopas aangestelde hoofdredacteur het Knack-weekblad Jörgen Oosterwaal (ex-De Morgen, ex-Humo, ex-De Standaard, ex-NRC Handelsblad). De benoeming van deze laatste botst op zijn zachtst gezegd op heel wat interne weerstand, vooral omdat Oosterwaal net nog het magazine ‘Patrick' rond Patrick Janssens heeft gemaakt, de verkiezingsbrochure van de Antwerpse SP.A.

    Toeval of niet maar Rik Van Cauwelaert vertrok prompt met vakantie. Satiricus en andere sterkhouder bij Knack, Koen Meulenaere, heeft zich ziek gemeld. Meulenaere staat al 30 jaar zeer dicht bij voormalig hoofdredacteur Rik Van Cauwelaert die niet geraadpleegd zou zijn over de komst van Oosterwaal.

    Het voorblad (“Woord vooraf”) van het volgende nummer van Knack-magazine zal dus niet van de hand zijn van Van Cauwelaert. Zoals hij zelf zegt: “Er zijn nog mensen die editorialen kunnen schrijven”.  Inderdaad, maar niet zoal Rik dat doet. Voor het overige is hij zeer zwijgzaam over de interne keuken bij Knack. Uitgeefdirecteur Jos Grobben vertelde aan Belga dat de benoeming van Oosterwaal ‘niet ter discussie' staat.

    Laten we vooral hopen dat de ontwikkelingen bij Knack ons niet zullen beletten om in de toekomst verder te kunnen blijven genieten van het proza van Rik Van Cauwelaert. Is het niet bij Knack, dan op een andere manier.

    Het is immers bij de weinige journalisten van zijn kaliber dat de meerwaardezoeker vandaag nog terecht kan. Je kan ze zowat op een hand tellen. Een moedig journalist die de vinger op de juiste wonde durft te leggen. Hij weet elk addertje onder het gras boven te halen. Zijn bijdragen zijn telkens weer het resultaat van een sterke onderbouwde analyse, een kritische pen en een uitstekende (politieke) duiding.  En dit alles gebracht op een ongebonden manier met in het achterhoofd steeds diezelfde song: “You can’t catch me”. Kortom, een streling voor de geest.

    Beste Rik, vele Vlamingen hebben je nodig en hopen nog héél veel en lang te mogen genieten van je sterke pen !

    Addertje



    Chuck Berry - You Can't Catch Me

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:Rik Van Cauwelaert, Knack, Koen Meulenaere, Jörgen Oosterwaal, Addertje
    27-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rien ne va plus ?


      
    Elio Di Rupo (PS)


    Wouter BEKE (CD&V), waar blijven uw {DADEN INBEGREPEN} ??

    Alexander De Croo (Open VLD), had jij niet – onder meer - beloofd dat “Open Vld niet zal toetreden tot een regering die de belastingen opnieuw wil verhogen” ??


    HEREN,
    HOOGSTE TIJD OM VLAANDEREN ALSNOG TE BEHOEDEN VOOR HET ECONOMISCH EN SOCIAAL KERKHOF WAARIN HET DOOR DE PS/Spa WORDT MEEGESLEURD

    Waarom ? Daarom:

     

    ·       De financiële prikkels om te werken of te ondernemen worden steeds stomper, maar om het begrotingstekort verder terug te dringen ziet de federale regering van premier Elio Di Rupo (PS) er geen graten in om de vijl nog maar eens boven te halen, en de belastingdruk nog verder op te voeren.

    ·   De belastingdruk is te hoog omdat de overheid een gat in haar hand  heeft. De overheidsuitgaven stegen het voorbije decennium gevoelig sneller dan het bbp en slorpen intussen meer dan de helft van het nationale inkomen op.

    ·   Voor de PS van Elio Di Rupo is het electoraal echter interessanter om de belastingen te verhogen dan de uitgaven onder controle te houden.

    ·   Het is niet gezegd dat wat een autonoom Vlaanderen zelf kan doen, het beter zal doen, getuige de laagjes vet die de Vlaamse overheid kweekte met het naar binnen lepelen van de gulle federale financieringsstromen. Maar iedereen zal minstens voor zijn eigen verantwoordelijkheid geplaatst worden en dus minstens voor eigen deur moeten vegen.

    ·   Hoelang is de Waalse en Brusselse elite nog bereid te betalen voor de dure en groeivernietigende PS-staat?

    ·   De doorsnee-kmo betaalt echter een effectieve vennootschapsbelasting van meer dan 25 procent, ruim boven het Europese gemiddelde.

    ·   Schaars worden de ondernemers die hier hun hebben en houden nog willen investeren in een groot toekomstproject.


    DE CIJFERS: België is wel degelijk een fiscale hel

    De cijfers van Eurostat laten er weinig twijfel over bestaan: België is eerder een fiscale hel dan een fiscaal paradijs.

    • Voor totale belastingdruk in verhouding tot het bbp haalt België met 43,9 procent van het bbp een Europese bronzen medaille. Enkel Denemarken (47,6%) en Zweden (45,8%) hebben een hogere belastingdruk
    • De federale regering moet straks op zoek naar minstens 4,6 miljard euro. Het risico op een hogere belastingdruk is groot want de PS is gewonnen voor extra belastingen.
    • Er valt geen geld te halen uit nog hogere lasten op arbeid. België staat met arbeidskosten die oplopen tot 23,8 procent van het bbp op een vierde plaats in Europa. De impliciete belasting op arbeid - dat is de totale taks op arbeid gedeeld door de totale loonmassa - bedraagt 42,5 procent. België haalt hier een zilveren medaille, na Italië.
    • Eurostat plaatst België op de zesde plaats voor belastingen op kapitaal. De impliciete belasting op kapitaal bedraagt 29,5 procent, dat is wel een ruime achterstand op leider Frankrijk (37,2%).
    • In België bedragen de milieubelastingen slechts 2,1 procent van het bbp, waarmee we nummer 22 zijn in de EU-ranking. In Nederland en Denemarken lopen de milieubelastingen op tot 4 procent van het bbp. Een probleem met milieubelastingen is dat ze op een of andere manier worden doorgeschoven naar andere actoren. Bedrijven kunnen de milieubelastingen in hun prijzen doorrekenen en zo betaalt de eindgebruiker het gelag.

     

    Bron: knack.be

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:Wouter Beke, Alexander De Croo, CD&V, Open VLD, PS, Elio Di Rupo, SPa, Vlaanderen, Addertje
    26-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart De Wever staat scherp

    Interview Bart De Wever

    Klik op het beeld om het fragment te bekijken

    Knack had N-VA-voorzitter Bart De Wever om een interview gevraagd. Omdat die weigerde wegens geen tijd, publiceert Knack-journalist Stijn Tormans deze week enkel de vragen die hij had willen stellen, maar zonder antwoorden. 'Elk politicus heeft het recht vragen te weigeren. Maar een journalist heeft de plicht die te blijven stellen.'

    Toen De Wever intussen de vragen onder ogen kreeg heeft hij er naar eigen zeggen "eens goed mee gelachen". Hij vindt dat sommige vragen aantonen dat de journalist het dossier niet kent en dat de stelling in de vraag verstopt zit. De journalist "kent het dossier niet of wil het niet kennen", aldus de N-VA-voorzitter, die de auteur bestempelt als "een buitengewoon slecht journalist".

    Bart De Wever reageerde deze morgen op het incident op radio 1 in het programma “De Ochtend”. Als u klikt op bovenstaand beeld kan u het interview met een op zijn minst goed uitgeslapen en kordate Bart De Wever herbekijken.

     

    Addertje


    De antwoorden op de gestelde vragen vind je inmiddels op de
    website van de N-VA.

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Bart De Wever, N-VA, De Ochtend, Radio 1, Knack, Stijn Tormans, Addertje
    25-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste redevoering, en de winnaar is... Bart De Wever

       
    Openingscollege van professor Carl Devos (Universiteit Gent)


    Tijdens het openingscollege Politicologie aan de Universiteit Gent nodigde professor Carl Devos de zeven partijvoorzitters uit. Ze kregen elk een kwartier de tijd om hun kernideeën voor de lokale verkiezingen toe te lichten.

    Na het
    college werd een poll georganiseerd. Het initiatief voor de poll kwam van een Leuvense student die voor Groen kandidaat is. Het resultaat hieronder is echter verrassend...

    Nvdr: misschien is dat de reden waarom de resultaten onmiddellijk van het internet (http://twtpoll.com/klwqe4) verdwenen na het verstrijken van het tijdstip (15u45) tot op hetwelk kon worden gestemd.

    Addertje




     





    Lees hier meer:

    Zeven partijvoorzitters zeggen waarover het gaat

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:De Standaard, Carl Devos, Universiteit Gent, Addertje,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V plaatst N-VA in feitelijk cordon sanitaire

     
    Etienne Schouppe (CD&V)


    Nog voor er één stem is uitgebracht tracht CD&V de N-VA overal buiten spel te zetten



    CD&V tracht haar plaatselijke machtsbastions te redden door in zo veel mogelijk gemeenten een feitelijk cordon sanitaire op te zetten tegen N-VA.
    Als drogreden wordt aangevoerd: "ze hebben het zelf gezocht".

    Addertje



    CD&V-boegbeeld Etienne Schouppe beweert dat er in bijna negen op de tien Vlaamse gemeenten al een voorakkoord is over wie de gemeente na de verkiezingen zal besturen. Dat zegt hij in een interview met nieuwssite Apache.

    'Je kan er gif op innemen dat in ten minste 250, en mijn persoonlijke inschatting is zeker 275 van de 308 Vlaamse gemeenten nu al voorakkoorden zijn', wordt Schouppe geciteerd door Apache.

    Dat gebeurt bijvoorbeeld om N-VA buiten spel te zetten. 'Als er voorakkoorden tegen N-VA zouden worden gesloten, dan is dat omdat ze het zelf hebben gezocht', aldus Schouppe. 'In de Vlaamse Rand zullen er nog coalities tussen N-VA en CD&V tot stand komen, maar daarbuiten lijkt de liefde me niet meer zo groot. Daar leeft sterk het besef dat N-VA een echt netwerk wil uitbouwen en dus ook in de toekomst structureel een concurrent wil worden.'

    Bron : Nieuwsblad

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Het Nieuwsblad, Etienne Schouppe, CD&V, N-VA, gemeenteraadsverkiezingen, Addertje
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volg live het openingscollege van prof. Carl Devos



    Volg live het openingscollege van prof. Carl Devos

      


    De Standaard zendt live en exclusief het openingscollege uit op dinsdag 25 september om 10u.

    Het gaat om Wouter Beke (CD&V), Bruno Tobback (SP.A), Bart De Wever (N-VA), Wouter Van Besien (Groen), Alexander De Croo (Open VLD), Bruno Valkeniers (Vlaams Belang) en Jean-Marie Dedecker (LDD). 

     

    Standaard.be 

     

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:De Standaard, Carl Devos
    23-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen: een wereld van verschil...

    Stel je kandidaat en je krijgt een nieuw gelaat


    Joëlle Milquet (Cdh) - Vóór





    Joëlle Milquet (Cdh) - 



    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Joëlle Milquet, Cdh, Addertje
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UF: Eén Front tegen die arrogante en intolerante Vlamingen !



    Versla de Vlaming op zijn eigen grondgebied !


    De gemeente- en provincieraadsverkiezingen naderen met rasse schreden. Laat ons eventjes BHV voor wat het is en de relatie tussen Vlamingen en Franstaligen in een iets bredere context bekijken.

    Vraag:

    Is de communautaire vrede in de rest van Vlaams-Brabant verzekerd voor de toekomst ?


    Antwoord:

    Niets is minder waar. Als u denkt dat de Franstaligen bereid zouden zijn om voortaan meer Nederlands te leren/spreken in Vlaams-Brabant dan bent u slecht geïnformeerd ofwel erg naïef.

    Het  volstaat om de UF-verkiezingsfolders voor de komende gemeente- en provincieraadsverkiezingen er even op na te slaan die dezer dagen in vele Vlaams-Brabantse bussen worden gedropt.

    In heel wat Vlaams-Brabantse gemeenten en voor de provincie staan de Franstalige kandidaten op één gezamenlijke lijst: het  UF (Union des Francophones).

    Hun DOELSTELLING ? NIET een beleid voeren voor de gemeente waar zij opkomen en voor al de burgers. Wel EISEN zij van de arrogante en intolerante Vlamingen (sic) MEER VOORRECHTEN voor de Franstaligen die in deze Vlaamse gemeenten wonen.

    Een bloemlezing (vrije vertaling) uit hun verkiezingsfolders laat geen twijfel bestaan over hun ondubbelzinnige “oprechte” en “vreedzame” bedoelingen:


    • Door hun stem zullen de Franstaligen duidelijk en in alle vrijheid hun gehechtheid aan de Franstalige gemeenschap uitdrukken
    • De Franstalige kandidaten op uw lijst zijn actieve vertegenwoordigers van deze Franstalige gemeenschap waarvan het bestaan officieel wordt ontkend.
    • Op 14 oktober hebt u de gelegenheid om uw stem te laten horen en met vastberadenheid deze onrechtvaardigheid aan te klagen!

     

    “Omdat wij Franstaligen zijn en vastbesloten zijn om het te blijven!”

     

    De Franstaligen gaan echter nog verder en beroepen zich op Europa en de internationale gemeenschap om hun voorrechten in Vlaanderen op te eisen:

    • Een sterke Franstalige aanwezigheid in de gemeenteraden zal een bijkomend en belangrijk element zijn in het onderzoek dat momenteel door de Raad van Europa en de UNO wordt gevoerd.
    • In dat kader zal de arrogante en intolerante houding van Vlaanderen ten opzichte van de Franstalige minderheid op termijn onhoudbaar worden.
    • Daarom moet wij door een stem voor de lijst van de Unie onze gehechtheid aan de Franstalige gemeenschap bevestigen die niet over de socio-culturele rechten beschikt volgens het internationale recht.

    Wat EISEN de Franstaligen zoal van de Vlaamse gemeenten waar ze wonen ?

    • Het behoud van een tweetalige eerstelijnsverzorging (algemene geneeskunde en wachtdiensten)
    • De zekerheid van een meertalige ontvangst in de oproepcentra voor spoeddiensten

    Voorts EISEN de Franstaligen:

    Toegang voor de Franstaligen, zonder beperking of discriminatie inzake taal, tot onder meer:

    • Sociale woningen
    • Crèches, rusthuizen, verzorgingstehuizen
    • De ondersteuningsmaatregelen voor de werkzoekenden

    De Franstaligen verzetten zich tegen de beperking van de toegang tot eigendom door de “Wooncode” en het Decreet “Wonen in eigen streek” van de Vlaamse regering.

    Tot Slot:

    “Waarom een lijst van Union des Francophones ?”

    Ook dit antwoord vinden we in de folders:

    • Voor de erkenning van de Franstalige aanwezigheid in Vlaamse Brabant binnen een “CONSTRUCTIEVE DIALOOG” met de democratische Nederlandstaligen.
    • Om de rechtmatige belangen van de 150.000 Franstaligen nog beter te verdedigen in Vlaams Brabant.
    • Om ons beter te kunnen verzetten tegen de manoeuvres van de Vlaamse regering om uw rechten te beperken. 


    Na het lezen van al dit proza rest wat ons betreft nog slechts één vraag : wie is hier arrogant en wie is hier intolerant ?


    Addertje



    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:UF, Union Francophone, Vlaams-Brabant, gemeenteraadsverkiezingen, Addertje
    20-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Morgen voert het woord 'allochtoon' af (2)


    Wat denkt de hmmmm "allochtoon" er zelf van ?



    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:De Morgen, Wouter Verschelden, Addertje, allochtoon, Knack
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Morgen voert het woord 'allochtoon' af


     

    De krant De Morgen zal het woord ‘allochtoon’ niet langer gebruiken. Volgens hoofdredacteur Wouter Verschelden werkt die term stigmatisering en uitsluiting in de hand.

    Verschelden is nog aan het brainstormen om een nieuwe leuke term te vinden.

    Interessant voorstel ?

    Hieronder alvast een greep uit de forumreacties op het artikel op Knack.be.

    Addertje



    dkc

    Een wereldburger heeft een wereldburger neergeknokt in borgerhout om dat ie naar hem "wereldburger" geroepen had. Onmiddellijk stond de straat in rep en roer en hielden er een massa jonge wereldburgers betoging en maakten het de wereldburgers die er niets mee te maken hadden knap lastig. Dat er de vorige avond nog een filmpje op youtube van Amerikaanse wereldburgers verscheen over de verwerelburgerisering van de maatschappij, deed er natuurlijk geen goed aan.


    Wynendaele

    Goed idee. Vanaf nu spreken we over Marokkaanse in plaats van allochtone relschoppers. Dan hoeven de andere bevolkingsgroepen zich niet geviseerd te voelen !


    Chyron0

    Politiek correcte waanzin. Tegelijk is het een bekentenis van formaat van dat links-conservatieve blad dat allochtonen door hun gedragingen zo dikwijls met negatieve feiten in het nieuws komen dat het woord "allochtoon" zelf al een negatieve klank heeft gekregen. In de beste traditie van de linkse ontkenning van de feiten door de kop in het zand te steken en een ideologische blindenbril op te zetten, schaffen ze gewoon het woord af. Zo kan de ongemakkelijke waarheid beter verdoezeled worden en de lezer beter een rad voor de ogen gedraaid worden. Geef het nog een paar jaar, dan kan het CGKR met de nodige nultolerantie iedereen beginnen vervolgen die het stigmatiserende woord "allochtoon" nog durft te gebruiken. Leve de vrijheid.


    CptBligh

    Wij hoeven niet te aanvaarden dat een krant, die we trouwens toch niet kopen, gaat bepalen welke woorden wij wel of niet mogen gebruiken. Moest ik abonnee zijn van De Morgen, dan was dit al een reden om dat abonnement meteen te annuleren. Hoe arrogant. Maar haar lezers zijn blijkbaar al zo ver gehersenspoeld dat ze bereid zijn om alle absurditeiten te slikken. Zij zijn verdoofd. Zij merken niets meer. De krant bepaalt hun mening. Het lijkt wel of de enge geest van Mao in dit land rondwaart.


    albertblieck

    Straks gaan die mannen nog de geschiedenis aanpassen zoals het hen uitkomt, dit ruikt heel verdacht naar stazi en andere manipulatieve activiteiten. De journalisten van de morgen die hier blijven aan meewerken zijn de naam journalist niet waard. Het is nu meer dan ooit een communistisch propagandablad geworden. De Morgen zal straks het nieuws brengen zoals het volgens hen zou moeten zijn. Alles aanpassen wat niet in hun kraam past


    Hans Hoppe

    Benoem het probleem niet meer en het probleem is verdwenen. Typisch voor progressieven !


    bietel

    En hoe wil deze bloedrode volksgazet ze dan wel noemen? Vreemdelingen, ontheemden, de bijna Belgen, touristen, Eskimo's , verloren gelopenen, schuivers, verrijkers, Indiana Jonesen, of gewoon maar "de goeie"...?!


    verjoos

    Sinds ze op de redactie van De morgen alleen nog halal eten en de vrijdag in groep naar de moskee gaan zijn ze daar helemaal zot geworden. Maar ja in een laatste poging om het verlies van SPA in oktober te beperken door nog wat allochtone, sorry "jongerenstemmen" te ronselen zijn alle middelen goed.


    Guido H.

    Men vroeg mij hoe men dan racisten moet noemen? Ik zal racisten racisten noemen. Maar dit begrip wordt ook slechts van één kant gebruikt. Maar wat betekent dat begrip? Dat zeggen ze tegen mensen die op andere mensen afgeven en uitsluiten. Maar vergis u niet: die zitten zowel bij rechts als bij links. Al té dikwijls hoor ik linkse persmensen en forumartiesten afgeven op N-VA. Zij sluiten dan de grootste groep uit en mag ik gerust racisten noemen.

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:De Morgen, Wouter Verschelden, Addertje, allochtoon, Knack
    18-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“t Stad is van iedereen” oftewel de Goednieuws-show van PJ

     

    Naar goeie gewoonte wist de politiek correcte kerk de incidenten in Borgerhout het voorbije weekend te minimaliseren en wordt vooral de boodschapper geviseerd.

    Bart De Wever (N-VA) had na de rellen gezegd dat ’t stad wat hem betreft niet langer van iedereen is, maar “enkel van de mensen die een inspanning leveren om ertoe te behoren”

    In Terzake legde Patrick Janssens (Spa) de bijna tien jaar oude slogan uit: “Als de stad van iedereen is, dan betekent dat dat iedereen ook een verantwoordelijkheid heeft om tot die stad bij te dragen, en dat iedereen weliswaar gelijk kansen krijgt, maar ook gelijke verantwoordelijkheden heeft”.

    Een platte leugen. De boodschap die Janssens vandaag toedicht aan zijn slogan “’t Stad is van iedereen” is helemaal niet terug te vinden in de communicatie toen het nieuwe logo voor Antwerpen werd gelanceerd.

    Janssens maakt met andere woorden zelf een karikatuur van zijn eigen slogan en geeft er een betekenis aan al naargelang het hem goed uitkomt.

    In de bijbel van Antwerpen (wat een naam voor een socialistisch burgemeester…) draait de boodschap helemaal niet over de op te nemen verantwoordelijkheid van de bewoners van de stad. Daarover wordt met geen woord gerept. Het logo en de communicatie er rond waren/zijn bedoeld om één grote “feel good”-show uit te dragen:

    Onze missie is alle Antwerpenaren te verenigen rond hun stad en te werken aan een positief wij-gevoel.
    Die missie willen we vatten in één zin. Een zin die:
    • uitdrukking moet geven aan dit positief “wij-gevoel”
    • aan iedereen het gevoel moet geven: “ook ik behoor tot die club”

    Deze slogan (of baseline) luidt:


    ’t Stad is van iedereen


    Samengevat
    : wij zijn één grote familie, we schuiven de problemen onder de mat en wie ze dan nog durft te benoemen is verzuurd.

    Dat de rode familie zo’n rampzalig beleid – met de kop in het zand - nog steeds blijft verdedigen getuigt alleszins van hardnekkigheid.

    Tijd voor verandering.


    Addertje


    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Bart De Wever, N-VA, Patrick Janssens, Spa, Addertje, Antwerpen, Borgerhout
    12-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme zet van Bourgeois (N-VA)

       

    De organisatie van de verkiezingen in de faciliteitengemeenten gaat meestal gepaard met spanningen wegens de taal waarin de oproepingsbrieven zijn opgesteld. Ook nu weer.

    Geert Bourgeois (N-VA, Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering, Toerisme en Vlaamse Rand) heeft ditmaal immers zelf de oproepingsbrieven laten versturen in de faciliteitengemeenten.

    En de Franstaligen natuurlijk boos op Bourgeois. Niet zozeer omdat deze laatste met zijn initiatief blijk geeft van een goed bestuur, maar omwille van de gevolgen ervan voor de Franstalige partijen in de faciliteitengemeenten. De Vlaamse minister heeft immers het gras voor de voeten van de balorige Franstaligen weggemaaid, nog vóór zijn hun cinema kunnen starten met het verzenden van (Franstalige) oproepingsbrieven in deze gemeenten. Slimme zet van Bourgeois!

    Wie had verwacht dat de Franstaligen in de Rand van plan waren hun carrousel achterwege te laten is nog steeds naïef.

    Naïef te denken dat de Franstaligen bereid zouden zijn de nodige courtoisie aan de dag te leggen om in vrede met de Vlamingen te leven op Vlaams grondgebied. Naïef te denken dat het BHV-akkoord alsnog een communautaire pacificatie te weeg zou brengen. Naïef te denken dat het BHV-akkoord een zuiver akkoord zou zijn waarin enkel de Franstaligen hebben toegegeven.

    Integendeel, de pacificatie zal er niet komen. Maar de miljoenen euro’s voor Brussel die de traditionele partijen de Vlamingen als “afkoopsom” door de strot hebben geduwd zijn we wel kwijt. Want ook dat akkoord is gebetonneerd dank zij de naïeve Bekes, De Croos en roden en de groenen.

    Aan Franstalige kant hebben de meeste tenoren al gereageerd op de maatregel van Bourgeois:

    • Zo vindt Melchior Wathelet (Cdh) dat Geert Bourgeois in de fout is gegaan door eentalig Nederlandstalige oproepingsbrieven naar de faciliteitengementen te sturen
    • Zo vindt vindt Joëlle Milquet dat de oproepingsbrieven Bourgeois niet conform de Vlaamse regels zijn.
    • Zo beschouwt MR-voorzitter Charles Michel het initiatief van Bourgeois een 'provocatie'.
    • Zo vindt Didier Reynders (MR) het idee van Geert Bourgeois om zelf oproepingsbrieven te sturen, een electoraal maneuver.

    Enkel Di Rupo en zijn partij (PS) houden voorlopig de lippen op elkaar.

    Oja, a propos,

    • En weet ú wat Wouter Beke (CD&V)vindt van het initiatief van Geert Bourgeois ?
    • Weet ú wat Alexander De Croo (Open Vld) vindt van het initiatief ?
    • Of weet ú wat CD&V überhaupt hiervan vindt ? Of Open Vld ?
    • Oja, en waar zitten de andere grote BHV-overwinnaars met de smile tot achter de oren: Eric van Rompuy en Michel Doomst (beiden CD&V) ?

    Kortom, het is oorverdovend stil aan Vlaamse kant. Uitgerekend bij de Vlaamse partijtjes die het BHV-akkoord sloten. En waar zitten de Vlaamse ministers van de federale regering nu ? Waar zit de Vlaamse (?) pers ?

    Inderdaad, ze kijken allemaal de andere kant op.


    Addertje

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Geert Bourgeois, N-VA, Wouter Beke, Alexander De Croo, CD&V, Open Vld, Melchior Wathelet, cdH, Addertje, Joëlle Milquet, Charles Michel, Didier Reynders, MR, Elio Di Rupo, PS
    06-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franstaligen: Gemeenteraadsverkiezingen nationale test ? Tuurlijk !



                                                        


    In tegenstelling tot de Vlaamse traditionele partijen, wordt in het zuiden van het land niet ontkend dat de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen een nationale test zijn en dat het resultaat de verdere werkzaamheden van de federale regering kan beïnvloeden, lees bemoeilijken.

    Wat verder volgt bevestigt dat enkel een verdere doorbraak van de N-VA, nu ook op gemeentelijk vlak, noodzakelijk is en zelfs de enige optie om na 2014 échte veranderingen mogelijk te maken.


    Addertje



    Hieronder enkele uittreksels (vrije vertaling) uit het artikel ‘Communales: un scrutin local, mais un test national?’ (Gemeenteraadverkiezingen: een locale verkiezing, maar een nationale test ?) in La Libre Belgique van gisteren:

    -          De N-VA, grootste Vlaamse partij, zetelt in de oppositie in het federaal parlement en de Vlaamse nationalisten (sic) hebben al duidelijk laten verstaan dat zij 14 oktober beschouwen als een test van nationale omvang voor de ploeg van Di Rupo.

    -          De N-VA staat op kop in de peilingen sedert haar triomf van juni 2010. In tegenstelling tot de traditionele partijen beschikt zij niet over een heel sterke locale inplanting. Zij hoopt dus bij de aanstaande verkiezingen haar achterstand in belangrijke mate weg te werken.

    -          Voor de partijen van de federale meerderheid (CD&V, Open Vld en Spa) zou het drankje heel bitter kunnen gaan smaken. Zij hebben in de laatste federale verkiezingen een historische nederlaag moeten incasseren. Het verlies van een deel van hun gemeentelijke fundamenten – de basis voor de politieke macht in België - zou voor hen een nieuwe mokerslag betekenen, vooral voor de CD&V die in haar rangen meer dan de helft van de Vlaamse burgemeesters telt.

    -          Er moet nog een tweede luik van de staatshervorming in teksten worden omgezet en deze opdracht dreigt - niettegenstaande de reeds afgesloten institutionele akkoorden - moeilijk te worden.  Het gaat over de financieringswet en de overheveling van bevoegdheden. Een inzet die meer dan symbolisch is, vooral in een context van economische crisis en die het leven van de deelstaten en de federale macht voor jaren – wie weet voor decennia - zal bepalen.

    -          Een nieuwe doorbraak van de N-VA zou de Vlaamse (regerings-)partijen kunnen radicaliseren terwijl de Franstalige partijen vinden dat ze al belangrijke offers hebben gebracht om de communautaire vrede te herstellen.

    -          Indien de verwachte doorbraak er niet komt en de N-VA niet over een groot aantal locale personaliteiten beschikt, zal de sfeer er een zijn van opluchting en kan de meerderheid nog steviger dan voordien verder gaan op de ingeslagen weg.

     

    Lees hier het volledige artikel in La Libre Belgique

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Gemeenteraadsverkiezingen, La Libre Belgique, Bart De Wever, N-VA, CD&V, Spa, Open Vld,
    05-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Letterlijk: ‘België gegijzeld door De Wever?’


    In een opiniestuk onder deze titel gisteren in de La Libre Belgique gaat Francis Van de Woestyne, chef-columnist en gereputeerd Vlamingenhater en De Wever-basher, wel kort door de bocht wanneer hij het heeft over het politieke landschap na 2014.

    In zijn hypothese gaat Van de Woestyne uit van een heel eenvoudige stelling: het succes van De Wever is omgekeerd evenredig met het succes waarmee de regering het akkoord over de staatshervorming uitvoert en de begroting saneert. Met andere woorden: hoe beter de regering haar werk doet op deze twee punten, hoe zwakker het verkiezingssucces van De Wever in 2014.

    Alvast twee bedenkingen bij de aangehaalde dossiers.

    De staathervorming: Kris Peeters (CD&V en Minister-President van de Vlaamse regering) verwijt Di Rupo nu al maanden dat er geen enkele beweging zit in dit dossier. Vraag is dus maar of het voor de verkiezingen van 2014 kan worden afgerond. Bovendien lijkt het enthousiasme over het BHV-akkoord en de staatshervorming heel wat minder groot in het Noorden dan het Zuiden.

    Sanering overheidsbudget: blijkbaar bestaan er vandaag nog altijd Franstaligen die geloven dat een regering met socialisten in staat is ernstige besparingen door te voeren en de financiën grondig te saneren… om nog te zwijgen van de economische en financiële (crisis)situatie waarin dit moet gebeuren.

    Het is bovendien wel heel simplistisch te denken dat het succes van De Wever enkel en alleen zal te meten zijn aan de evolutie in voormelde twee dossiers. Alsof de etterbuilen in andere beleidsdomeinen de Vlamingen onverschillig laten. Slechts enkele voorbeelden:

    • Quid migratieproblematiek ?
    • Quid het (financiële) zwaard van Damocles, zijnde Dexia ?
    • Quid de als maar groter wordende veiligheidproblemen ?
    • Quid de steeds toenemende Vlaamse noden en de toekomstige financieringsproblemen hiervoor ? Kortom: quid met de tranferten van Noord naar Zuid ?
    • Quid energiedossier ?
    • …..

    Over de puinhoop in al deze dossiers heeft Van De Woestyne blijkbaar nog nooit gehoord. Of misschien zijn er in het Zuiden helemaal geen puinhopen. Wat er ook van zij, hij lijkt nu al zijn wensen voor werkelijkheid te nemen.

    Tot slot zal u in het artikel terloops merken dat ook een volgende regering met een Vlaamse minderheid, hoe klein ook, geen enkel probleem voor de Franstaligen lijkt te vormen.

    We geven hieronder een vrije vertaling van het opiniestuk. Voor wat het waard is. Al is het altijd nuttig te weten hoe men onder de taalgrens over de Vlamingen denkt.

    Addertje


     

    ‘België gegijzeld door De Wever?’
    Francis Van de Woestyne (chef-columnist La Libre Belgique)
    (vrije vertaling)

    In 2014 zou het land onbestuurbaar zijn ? Niet te vlug. In 2 jaar kan de wind draaien.

    De laatste tijd gaan de meeste analyses in dezelfde richting. Zij voorspellen een onvermijdelijke opeenvolging: een overwinning van Bart de Wever bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen, een stijging van de macht van de N-VA in de loop van de volgende twee jaar en een totale tsunami van de N-VA bij de regionale en federale verkiezingen van 2014. Met dit logische gevolg: een blokkade van de daaropvolgende regeringsonderhandelingen, Bart De Wever die weigert een regering te vormen die in haar akkoord het einde van België niet voorziet of tenminste een nieuwe grondige staatshervorming die de belangrijkste bevoegdheden bij de centrale overheid zou wegnemen om ze over te dragen naar de deelstaten. Is het zeker dat het scenario zich in de toekomst op die manier zal voltrekken ? Neen. Waarom ? Even alles op een rijtje zetten.

    De Wever superster in Antwerpen? Het wordt in elk geval “het” duel van de komende gemeenteraadsverkiezingen. Momenteel heeft Bart De Wever inderdaad een kleine voorsprong op zijn voornaamste concurrent en actueel burgemeester van Antwerpen, Patrick Janssens (Spa). Volgens een peiling door Dedicated Research voor Gazet van Antwerpen zou de nationalist (sic) 32,5% halen tegenover 30,9% voor de Stadslijst (Spa-CD&V) van Patrick Janssens. De voorsprong is reëel maar een vierde van de Antwerpse stemgerechtigden is nog steeds onbeslist. En de verkiezingscampagne is helemaal niet ten einde. Het is dus niet uitgesloten dat de tendensen omkeren en dat het resultaat uiteindelijk verschillend zal zijn van de actuele hoop of vrees. Stel dat het huidige resultaat wordt bevestigd dan zouden beide grote lijsten hetzelfde aantal zetels bekomen (elk 19 op 55 te verdelen zetels). Vermits niemand met Vlaams Belang (9 zetels) in zee wil gaan, zal het samengaan met de twee andere lijsten onvoldoende zijn voor een meerderheid (Groen! 5 zetels en Open VLD 3 zetels). Men zou komen tot 27 zetels op 55. Volgens de huidige peilingen is de enig mogelijke coalitie er een tussen de twee grote “mammoeten”: N-VA + Spa-CD&V. Veel geluk om te besturen! En wie zou burgemeester worden ? Het spel ligt dus nog open.

    De verkiezingen in 2014. Zelfs indien Bart De Wever zich installeert in de burgemeesterzetel van Antwerpen is het helemaal niet zeker dat de N-VA een regionale en federale verkiezingstriomf zal kennen in 2014. Om de eenvoudige reden dat de federale regering, aan Vlaamse kant samengesteld uit de drie andere Vlaamse partijen (CD&V, Spa, Open VLD), de staatshervorming zal moeten uitvoeren (overheveling van bevoegdheden en hervorming van de financieringswet) en vooruitgang boeken in de gezondmaking van de overheidsfinanciën.

    België zou dus grondig omgevormd en gezond gemaakt zijn: een verworvenheid die de Vlaamse kiezers in dezelfde mate zou kunnen behagen als de beloftes van een nieuwe grote staatshervorming waar Bart De Wever mee dreigt.

    Na 2014. De overwinning van de N-VA bij de volgende federale verkiezingen staat dus nog niet in de sterren geschreven. Trouwens er waren in het verleden regeringen die een beleid van strenge sanering doorvoerden en toch door de kiezers werden beloond op het einde van de legislatuur (bijvoorbeeld de regering Martens-Gol van 1981-1985). Andere (Verhofstadt I) hebben verder bestuurd (zonder ecolo weliswaar). Zelfs indien N-VA potten breekt in 2014 kunnen de andere Vlaamse partijen nog altijd beslissen om samen hun ervaring met dezelfde Franstalige partijen verder te zetten.

    Het is natuurlijk maar een hypothese maar die evenzeer stand houdt als deze die een totaal verval van het land voorziet en de onderhandeling over een splitsing van het land onder druk van de Vlaamse nationalisten die de vorming van een federale regering zou blokkeren. Want deze splitsing zou steeds op minimum 4 obstakels stoten: 1. Niets zegt dat de Belgen, Walen, Brusselaars en zelfs de Vlamingen een splitsing zouden aanvaarden, zelfs in onderling akkoord. 2. Het bijna onoplosbare probleem van het toekomstige statuut voor Brussel. 3. De terughoudendheid van de Europese autoriteiten die van België geen voorbeeld van splitsing willen stellen voor andere landen (Groot-Brittannië, Spanje). 4. De onenigheid tussen de Franstaligen met betrekking tot hun gemeenschappelijke toekomst: wat wordt er van België zonder Vlaanderen ? Onder welke vorm (Regio, Federatie ?) zou deze entiteit bestaan ? Wat zou de leefbaarheid van deze nieuwe Staat zijn zonder Vlaanderen ?

    Besluit: onderhandelingen in 2014 over de splitsing van de Staat onder druk van de N-VA ? Neen, echt waar, dat is geen fataliteit. Als we nu herlezen wat in 2009 werd geschreven over de mogelijke uitsluiting van de PS uit de regionale meerderheden dan moeten we vooral leren om voorspellingen te relativeren.

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Francis Van de Woestyne, La Libre Belgique, N-VA, Bart De Wever, Addertje
    04-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is 14 oktober 'kapen met nationale discussies' zo absurd ?

         


    “De betekenis van de Gemeenteraadsverkiezingen”
    volgens Omer Vanaudenhove (1913-1994)


    Alexander De Croo (Open VLD) zegt in Terzake (3/9/2012): '14 oktober kapen met nationale discussies is compleet absurd'. Hij verwijst daarmee natuurlijk naar de campagne van Bart De Wever en de N-VA in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

    Toch zit er een addertje onder het gras. Is dit wel zo absurd ? En zou het kunnen dat De Croo het “nationaliseren” van de gemeenteraadsverkiezingen vooral absurd vindt door een niet te onderdrukken angst vanwege de traditionele Vlaamse (minderheids-)partijen in de federale regering voor een serieuze pandoering op 14 oktober ?

    Pittig detail: een van zijn toonaangevende voorgangers, Omer Vanaudenhove, voorzitter van de PVV (1961-1968; nu Open VLD) dacht er in de jaren 60 – toen de partij zelf in de oppositie zat – er net zo over als vandaag Bart De Wever (N-VA) dit doet.

    Een en ander blijkt uit onderstaand en overigens zeer interessant uittreksel van een artikel van de hand van Vanaudenhove in “Het Volksbelang” van 12 september 1964 in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 11 oktober 1964:

     

    "Het Belgische kiezerskorps krijgt inderdaad
    voor de eerste maal sedert de oprichting van
    de regering Lefèvre-Spaak (coalitie van christendemocraten en socialisten
    die aantrad in april 1961, nvdr.) de gelegenheid om
    zijn oordeel te vellen over de wijze, waarop
    de huidige ministers zich van hun taak hebben gekweten. …/…

    Door op 11 oktober voor een C.V.P.- of een socialistische
    lijst te stemmen zal de kiezer, zelfs indien dit zijn
    bedoeling niet is,
    in feite zijn goedkeuring
    verlenen aan de regeringspolitiek
    .
    Uit de uitslagen van de komende verkiezingen
    moet blijken, dat een groot deel van het
    kiezerskorps de regeringspolitiek veroordeelt.
    zoniet zou de positie van de ploeg van de
    h, Lefèvre versterkt worden.

    Indien de C.V.P. en de socialistische partij
    niet verzwakt uit de strijd komen, dan zal de
    regering Lefèvre-Spaak beweren, dat zij de
    noodlottige politiek mag voortzetten, die sedert
    bijna vier jaar het land schaadt
    . …/…

    De kiezer, die op 11 oktober voor een C.V.P.-
    of socialistische burgemeester stemt, die zijn
    genegenheid geniet,
    verleent onrechtstreeks,
    en ook indien het zijn bedoeling niet is, zijn
    stem aan de h, Lefèvre
    .

    Door een dergelijke keuze zou hij de fiscale
    hervorming, de financiële verkwistingen, de
    politiek van het dure leven en alle andere
    regeringsinitiatieven goedkeuren,
    die door
    vrijwel de ganse openbare mening veroordeeld
    worden.

    Wie het niet eens is met de regeringspolitiek
    weet derhalve wat er hem te doen staat
    …./…

    Op 11 oktober zal de openbare mening met
    verbeten wilskracht laten blijken, dat zij een
    einde wil zien stellen aan het streven naar
    socialisatie van de C.V.P. en de B.S.P.
    Zij zal ook aantonen, dat zij met doorzicht
    en zin voor de werkelijkheid ter stembus
    wenst te gaan en
    zich niet laat leiden door
    traditie of onverschilligheid
    ."


    *     *
    *

    Oh ironie. Alexander De Croo zou dus best een toontje lager zingen.

    Tja, het is begrijpelijk dat hij deze mening van zijn voorganger compleet absurd vindt… nu zijn partij vandaag zelf deel uitmaakt van de regering. Een regering die een beleid voert van ordinaire steekvlampolitiek en waarin de Vlamingen bovendien in de minderheid zijn.

    Je zou voor minder schrik hebben van de kiezer.

    Addertje

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Alexander De Croo, Omer Vanaudenhove, Bart De Wever, N-VA, PVV, Open VLD
    01-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHV virtueel gesplitst, dank u CD&V...

      



    Zondag de Gordel !

    BHV virtueel gesplitst, dank u CD&V !







    Addertje


    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Gordel, BHV, Bart De Wever, Wouter Beke, Eric Van Rompuy, Michel Doomst, Addertje, B-H-V, N-VA, CD&V
    30-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Letterlijk: Brief aan Myriam Rolin, burgemeester van Sint-Genesius-Rode
     

    De open brief van Katty Mostaert (inwoner van Rode) aan burgemeester Myriam Rolin van Sint-Genesius-Rode.

    (nvdr: Myriam Rolin is CDH-burgemeester, de partij van Joëlle Milquet )


    Myriam Rolin,

    Gedurende de hele duur van je burgemeesterschap ben je burgemeester geweest van een kleine minderheid burgers. Een kleine minderheid, want ook onder de Franstalige burgers is gemor te horen over je non-beleid en wat al beleid zou geweest zijn was wanbeleid. Ter inleiding wil ik je nog meegeven, Myriam, dat je tijdens je hele beleidsperiode al je fouten, leugens en halve waarheden hebt proberen te verdoezelen ("les excuses sont faites pour s’en servir et les cons pour les croire"), maar wij weten allemaal beter.

    Je kreeg een bloeiende, levendige, sociale, groene en, laten we vooral niet vergeten, Vlaamse gemeente onder je hoede. Een gemeente waar de mensen elkaar kenden, waar altijd iets te beleven was, waar cultuur alle kansen kreeg, waar sportievelingen hun hartje konden ophalen. Rode was een bruisend dorp. Er waren winkels, er was een behoorlijke markt op woensdag, twee serieuze kermissen, een befaamde jaarmarkt, een gordel. De Vlaamse bevolking stond open voor andere culturen en andere talen en was zeker niet te beroerd om andere talen te spreken, om die mensen te verwelkomen en wegwijs te maken.

    Zo was er in september de Vlaamse kermis die later drie dolle dagen werd, de DDD. Bijna alle verenigingen in Rode waren hierbij betrokken en er werd maanden enthousiast aan voorbereid. Omdat er in Rode vele nationaliteiten zijn, werd hier tijdens het weekend van de DDD op ludieke manier aandacht aan besteed. Rode was een gemoedelijke gemeente, populair omwille van de goede en groene ligging in de buurt van de Europese hoofdstad. Rode was geen communautair kruitvat. Rode had akkefietjes zoals elke gemeente dat heeft en Rode was rijk in alle mogelijke interpretaties van dat woord.

    Een overzicht van wat je allemaal liet kapotgaan, wat je verboden hebt, wat je verloederd hebt, welke kansen je onbenut gelaten hebt om de gemeente die je moest besturen verder te laten bloeien en hoe je de verschillende taalgemeenschappen tegen elkaar opgezet hebt:

    Het gemeentelijk Cultuur Centrum Wauterbos: Als het niet Franstalig i,s mag er haast niets meer plaatsvinden. Het gebouw waar wij ons hartje konden ophalen aan films en op zaterdagavond dicht bij huis konden fuiven staat er triest en vervallen bij. Dat is overigens ook omdat het Franstalige publiek geen interesse heeft om activiteiten te organiseren in dat cultureel centrum, tenzij het provocatieve “exploration du monde”.

    Het gemeentelijk Zwembad Wauterbos: Verschillende noodzakelijke werken werden niet of niet voldoende uitgevoerd, waardoor het zwembad uiteindelijk haast niet meer te redden viel. Gedaan de zwemlessen voor de scholen van Rode (ook voor de Franstalige leerlingen overigens), gedaan waterpret in de vrije tijd. Gedaan sociale leven rond het zwembad.

    De woensdagmarkt: Eerlijk gezegd is het niet duidelijk hoe je er in geslaagd bent, maar die markt is stilaan gewoon doodgebloed tot er alleen nog een kippenkraam stond. Je hebt geen enkele poging ondernomen om die markt terug te laten opleven, iets wat in andere steden en gemeenten als een must beschouwd wordt, de mensen uit hun cocon halen, het sociale leven bevorderen, maar niet voor jou want niet Franstalig genoeg. Weg sociale leven in Rode Centrum op woensdag.

    Het verenigingsleven in Rode centrum: Je denkt nu wellicht, er zijn toch nog verenigingen? Klopt, maar ze moeten voor alles rekenen op hogere overheden, niet op de gemeente. Niet voor logistieke steun, niet op subsidies of hulp bij het bekomen ervan, kortom op niets waar het verenigingsleven in andere gemeenten in Vlaanderen wel kunnen op rekenen. Bijkomend laat je niet na om activiteiten, als je bevoegdheid het enigszins toelaat, te dwarsbomen of in ieder geval te bemoeilijken. Dat werkt niet motiverend, maar wij Vlamingen zijn standvastiger dan je denkt en wij blijven doorgaan omdat verenigingsleven nu eenmaal een typisch Vlaams sociaal gebeuren is en wij laten ons dat niet afpakken. Het gemeentelijk Cultureel Centrum is zo goed als “no-go zone” voor de Vlaamse verenigingen maar gelukkig heeft de Vlaamse overheid voor het gemeenschapscentrum “de Boesdaalhoeve” gezorgd waar de verenigingen wel terecht kunnen.

    De handelaars in Rode Centrum, of beter, het stilaan ontbreken er aan: Door systematisch alles te verbieden en het centrum van Rode dood te maken, ben je er in geslaagd om de handelaars te verjagen. Denk vooral niet dat de handelaars van de Middenhut daar voordeel uit halen want de centrumbewoners doen hun boodschappen in Alsemberg, waar men de mensen wel in het Nederlands bedient.

    De kleine en grote kermis en de jaarmarkt: Van gemiste kansen gesproken, Myriam! Je hebt systematisch geprobeerd om te verhinderen dat de kermissen en de jaarmarkt nog konden doorgaan. Je hebt het geprobeerd door het traject te verkorten, door de jaarmarkt in te perken, de traditionele jaarmarktdag te weigeren, enz enz. Ondertussen heb je het Franstalige "Rhode en Fête" vollenbak gestimuleerd, en waar de kermissen en de jaarmarkt een sociaal gebeuren zijn is "Rhode en Fête" een enigszins verdoken politiek evenement om het feest van de Franstalige gemeenschap te vieren. Oh ja, je hebt halfslachtige pogingen gedaan om het ook “Rode Feest” te noemen, maar waar je de activiteiten in het centrum afbrak, was het je verder alleen maar te doen om jouw feest "en Français" te vieren aan de bovenkant van Rode, elk jaar met een beetje meer "ampleur". Triestig, echt triestig, want je had tradities in stand kunnen houden en mensen dichter bij elkaar kunnen brengen. Je had die twee weekends in augustus en september kunnen aangrijpen om bruggenbouwer te worden. Je hebt er voor gekozen om de bestaande bruggen helpen op te blazen.

    De gordel: Van alles wat Vlaams is, waarschijnlijk de grootste doorn in je oog, Myriam. Je hebt altijd je best gedaan om toelatingen zo lang mogelijk te rekken. Maar uiteindelijk was het gezichtsverlies waarschijnlijk iets te groot. Of was het de angst dat de negatieve reclame nog meer Vlamingen op de fiets naar Rode zou brengen? Maar nu, voor de laatste keer, ook jouw laatste keer, bundel je al je arrogante kleinzerigheid. Je gunt de Vlamingen niets meer, he, voor die laatste maand dat je "burgemeesterke" mag spelen. Echt waar Myriam, hoe denk je dat je in de geschiedenisboeken zal staan? Denk je echt dat hier enige eer mee te behalen valt? De leugens waarop je je beslissing baseert zijn er zo over. BHV is gesplitst dus het is niet meer nodig? Het kost de gemeente te veel. "Allez allez, rions peu mais rions bien", Myriam.

    De gordel gaat niet over BHV en kost je gemeente niets, integendeel, het brengt op. De gordel is een positief evenement met een positieve boodschap: “Wij houden van alle mensen die het Vlaams Karakter van onze gemeente respecteren”. Je kunt je hoofd nog zo ver in de grond steken als je wil, je kan alle taalwetten naast je neerleggen, je kan de wetten naar eigen goeddunken interpreteren en niet uitvoeren zoals ze bedoeld zijn, je kan de Franstalige inwoners een rad voor de ogen draaien en ze leugens aanpraten alsof ze gedrukt staan, maar wat je niet kan is negeren dat Rode in Vlaanderen ligt, een Vlaamse gemeente is en het altijd zal blijven. De gordel wijst daar elk jaar op sportieve en positieve wijze op en dat Myriam, dat doet pijn, want de Franstalige burgers zijn ook niet dom. Die doorzien jouw discours en die van alle andere dwaze burgemeesters uiteindelijk ook. Is dat misschien jouw reden om de gordel te verbieden? Hebben ze je op ’t Central ook door?

    De lijst is nog niet compleet en dat zal ze ook niet worden, maar toch nog een paar uitschieters:

    De mammobiel (borstkankeronderzoek) die niet op een openbare gemeentelijke plaats mag staan omdat dit een Vlaams initiatief is, staat al jaren noodgedwongen in het gemeenschapscentrum “de Boesdaalhoeve”. Myriam, op kanker staat geen taal, tenzij die van pijn en verdriet en die is universeel.

    Jeugdhuis: De jeugd van Rode wegpesten, dat is een van je ultieme doelen. Als je jong genoeg begint met het pesten, gaan ze misschien wel ergens anders wonen.

    Kinderen leren fietsen: Het wegwijs maken van kinderen in het verkeer, het gebeurt in vele gemeenten, maar in Rode mag het niet meer. De reclame rond dit evenement was enkel in het Nederlands. Drama! Het heeft Franstalige ouders niet tegengehouden om wel naar het alternatief evenement, georganiseerd zonder het gemeentebestuur, te komen.

    Filmclub Projecta: Niet Franstalig genoeg, dus niet meer in het Cultureel Centrum. Geen recente films meer in Rode, ga maar naar Brussel of naar Braine L’Alleud om daar de horeca ook nog laten bij te verdienen.

    Rode Kruis is noodgedwongen verhuisd naar buurgemeente Alsemberg. Niet "Croix Rouge" genoeg, zeker? Hierover werd een Salomonsoordeel geveld: het Rode Kruis of het Gordelsecretariaat. Twee keer slag binnen, want nu verdwijnt de Gordel ook.

    Jogging: Hiervoor zal je ook nog wel iets verzonnen hebben. Slijtage van de toch al slecht onderhouden wegen in Rode door het veelvuldig geloop?

    Kerstmarkt: Ja, wat kan er nu mis zijn aan een kerstmarkt? Was de kerstversiering te Vlaamsgezind? Was de sfeer te Vlaams? Klink Gluhwein niet Frans genoeg? Joost mag weten welk excuus je hiervoor weer verzonnen hebt. Overlast voor de mussen in het dorp?

    Bijna vergeten, naast het zwemmen wordt de populairste sport van het land ook niet gesteund. Wellicht niet elitair genoeg: het voetbal. Aan de naam zal het anders niet liggen “KFC Rhodienne”.

    Tijdens de gemeenteraden, had/heeft elk onderwerp wel iets communautairs. Eentje springt er nog altijd uit: “Wel of niet politiebegeleiding bij het begin en einde van de schooldag aan de Vlaamse gemeenteschool”. Voor de Franstalige gemeenteschool is dit niet eens ter discussie gesteld. Dan zijn er de talrijke pogingen om Frans te praten tijdens de gemeenteraad die dan steevast op niets uitdraait wegens niet wettelijk, allemaal ten koste van het gemeentebeleid en op kosten van de belastingbetaler. De lijst van jouw miskleunen en diegene waar je eindverantwoordelijke voor bent, is echt eindeloos en tonen sprekend jouw minachting aan voor de Vlaamse inwoners van Rode en de Vlamingen in het algemeen.

    Van alle wetten die je al niet hebt toegepast of verdraaid hebt, is er zeker nog één die hier ook moet vermeld worden: het versturen van de oproepingsbrieven voor de verkiezingen naar taalaanhorigheid. Dat mag niet omdat de faciliteiten zo niet bedoeld zijn, maar ook omdat het simpelweg verboden is om de taal van de inwoners bij te houden. Je weet dat, het geldt overigens niet enkel voor de oproepingsbrieven, je kunt zo de verkiezingen gewoonweg verbrodden, maar je doet het wel, je wordt er niet voor gestraft en jij en je Franstalige politieke vriendjes van het FDF lopen telkens te roepen dat het pesterijen zijn van de o zo stoute Vlamingen. Hoe pathetisch en leugenachting kunt ge eigenlijk zijn, Myriam? Dura Lex Sed Lex. Jij als verkozene des volks, die gezworen heeft om de “ouetten van et Belkische volk” te respecteren, jij zou je daar zeker moeten aan houden. Je bent echter zo arrogant en onbetrouwbaar dat je zelfs gezworen eden niet nakomt.

    Myriam, je hebt onze mooie gemeente verpest. Sint-Genesius-Rode heeft een negatieve bijsmaak gekregen door jouw wanbeleid. Zowel de Vlamingen als de Franstaligen uit Rode worden door de rest van het land als extremisten gezien. De gemeente ziet er ook niet meer mooi uit. Op sommige plaatsen zijn de wegen in danig slechte staat. De Molenbeek overstroomt regelmatig met alle gevolgen van dien. Het dorp ziet er gewoonweg verloederd uit. Het is er ook doods, haast geen mens meer op straat. De Rodenaren weten amper zelf nog in welke richting ze nu nog wel of niet rond de kerk moeten rijden. Jouw prioriteiten gaan naar een taalstrijd die onrechtvaardig en discriminerend is. Een strijd die niet zou mogen moeten gevoerd worden. Er hebben altijd twee taalgemeenschappen in Rode geleefd, het is tijdens jouw beleid misgelopen. Je hebt je taalgenoten belogen en bedrogen en je hebt persoonlijke ambities laten voorgaan op het algemeen belang. Je discrimineert de Vlamingen in Rode en je gedraagt je als een regelrechte potentaat.

    Het had anders gekund, maar je hebt elke kans tot toenadering met de Vlamingen naast je neergelegd. Jammer, je zult herinnerd worden als de burgemeester van de gemiste kansen.

    Toch een vriendelijke groet, want zo zijn wij Vlamingen, beleefde jongens en meisjes maar wel standvastig.

     

    Katty Mostaert

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Myriam Roli, Sint-Genesius-Rode, CDH, Katty Mostaert, Addertje
    29-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijlating Martin: steekvlampolitiek leidt tot steekvlamreacties

     
    Bron: gva.be

    Steekvlampolitiek in de Wetstraat leidt tot steekvlamreacties bij de burgers naar aanleiding van de vervroegde vrijlating van Michèle Martin. Zoveel is duidelijk. De emotionele reacties en het onbegrip bij de ouders van de slachtoffers zijn heel begrijpelijk en niets kan de gruweldaden goedpraten. Maar gelukkig horen lynchpartijen niet in een rechtstaat.

    De verontwaardiging komt echter rijkelijk laat. De voorbije 16 jaar hadden er, door degenen die vandaag in de straten en op fora staan te roepen, geen noemenswaardige demonstraties plaats om de politici tot (wetgevende) actie aan te zetten op het vlak van vervroegde vrijlating. Bovendien worden vandaag de pijlen op de verkeerde personen gericht: de zusters clarissen in Namen.

    Echter, de wetgever is de schuldige. En de wetgever, dat zijn de politici! Nu, de klassieke politieke partijen geven natuurlijk al jaren het goede voorbeeld: justitie met veel steekvlammen maar zonder visie, om maar één voorbeeld te geven. De politiek oogst wat hij zelf zaait.

    Gans deze zaak vertoont ook een cynisch kantje: heel wat burgers die de voorbije weken hun stem in dit debat hebben verheven en fulmineren tegen de vrijlating, hebben ongetwijfeld in het verleden gestemd voor de traditionele politieke partijen… die vandaag deze vervroegde vrijlating mogelijk maken. En morgen zal een deel daarvan opnieuw voor “zijn/haar” partij stemmen, hoewel hij/zij diezelfde partij vandaag - onbewust - verwenst.

    Rik Van Cauwelaert (Knack) is zowat de enige journalist in het ganse debat die enige kritische tonen laat horen. De rest van de persmeute huilt mee met de massa. Net zoals zij dat ook doet met de klassieke politieke partijen.

    Het is dan ook best grappig maar tegelijk aanstootgevend om vandaag plots vast te stellen dat een aantal kranten kritisch uit de hoek komen voor de klassieke partijen en hen zelfs beschuldigen van populisme in deze zaak. De journalisten van diezelfde kranten hadden de voorbije zestien jaar hun beroep best iets ernstiger, objectiever en vooral kritischer uitgeoefend als ze het over de politiek hadden. Het is echter makkelijker, populairder (en ongetwijfeld commercieel interessanter) om mee te huilen met de massa.

    En wij die dachten dat de N-VA het monopolie had op het populisme. Tenminste… volgens diezelfde persmeute.

    Addertje.

    geplaatst door Addertje  

    Uw gedacht(0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Rik Van Cauwelaert, Knack, Michèle Martin, steekvlampolitiek, N-VA, Addertje
    Archief per maand
  • 10-2022
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012

    De kritische burger:


    “De po­li­tie­ke ac­ties van de tra­di­tio­ne­len wor­den vol­ledig ge­de­ter­mi­neerd door de fi­nan­cie­le en pri­ve­be­lan­gen van hun zui­len. De eis om een Vlaam­se meer­der­heid van de Cd&v is e­ven hol als hun be­stuur­sre­sul­ta­ten. Ze draai­en hun kar op het mo­ment dat de stem­bus sluit. Dat geldt trou­wens even­goed voor vld. Het mea cul­pa van Rut­ten over de be­las­tin­gen is een re­gel­rech­te be­le­di­ging van de in­tel­li­gen­tie van de kie­zer. Je ziet zo dat ze de vol­gende keer ge­woon op­nieuw het Ps-pro­gram­ma zal volgen.
    Lezer G. op de re­dac­tie.be


    “Ik ver­ge­lijk de tra­do-par­tij­en met An­dré Van Duin, toen hij zei "als ik po­li­tie­ker zou zijn en ver­ko­zen word be­loof ik dat ik na mijn post­je bin­nen te heb­ben blijf be­lo­ven wat ik er­voor be­loof­de" ty­pisch­er dan de VLD, CD&V en SPA hun be­lof­tes vindt ge ner­gens !”
    Le­zer Staf Qui­se­naerts op de­mor­gen.be


    Mijn Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Opmerking of suggestie ?


    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!