Inhoud blog
  • Oma's havermoutkoekjes
  • Poire belle Helene
  • Tarte Tatin met abrikozen en vanille
  • Mediterrane auberginegratin
  • Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
  • Prettige feestdagen
  • Stracciatella espresso
  • Soesjes met ijs en warme chocoladesaus
  • Zalmrolletjes
  • Feestelijke hapjes.
  • Warme citroenpunch met kruiden
  • Merry Christmas 2018
  • Pot-au-feu van kip met aardappelpuree
  • Oma's jachtschotel
  • Speculaas Cheesecake
  • Zomerse hapjes en drankjes.
  • Snacktomaatjes met frisse yoghurtdip.
  • Warme wrap met mais en tonijn.
  • Moussaka
  • Mixdrankje
  • Zomerse drankjes 1
  • Zoetzuur van bloemkool
  • Witloffrittata met kaas uit de oven
  • Marokkaanse visstoof
  • Appel-jachtschotel
  • Ovenschotel Kabeljauw
  • Tarte tatin van bosvruchten
  • Kip uit het pannetje met spekjes, paprika en ananas
  • Zuurkool met gebakken appel
  • Shake that glass!
    Gastenboek
  • fijn je terug te ontmoeten...
  • Even op bezoek met een warme groet
  • Nu de drukte wat achter de rug is, kom ik U een fijne zondag en een mooie nieuwe week toewensen.
  • Fijne Kerstdagen
  • Aan alle Mama's en Oma's een Fijne Moederdag.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    REIZEN EN GERECHTEN


    28-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse wijken in Napels (Italie)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Slenteren in de Spaanse Wijken, Napels

    Volkser kan een wijk niet zijn.Of enger. De Quartieri Spagnoli, ofwel de Spaanse Wijken in Napels, krijgen op z'n zachtst gezegd weinig vleiende beschrijvingen in de reisgidsen. 'Zakkenrollers'en
    'Oplichters'lezen we met de onvermijdelijke uitroeptekens. Met de hand op de knip wandelen we door de 16de-eeuwse straatjes, die vernoemd zijn naar de soldaten van de Spaanse onderkoning. We ontdekken geen struikrovers, maar wel stokoude lootjesverkopers, een zwerfhond, druk pratende huisvrouwen op gietijzeren balkons.
    Wasgoed wappert als vrolijk gekleurde vlaggen tussen afgebladderde muren. Een decor uit een Italiaanse film.




    Bron: Kampioen

    28-05-2006 om 15:19 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitstapjes aan de kust van Amalifi en Napels.(Italie)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Zonnen
    op het strand in Positano

    Rustzoekers lopen met een grote boog om het kokenddrukke strand van Positano heen.. En missen vervolgens het miljonairszicht op de kleurrijke pandjes die als poppenhuizen tegen de heuvel zijn aangeplakt. Positano is het drukstbezochte stadje van de Amalfitaanse kust.
    De kronkelige straatjes, talloze modezaakjes en terrasjes waar je vers gegrilde sardientjes per pond besteld.

    Auteur John Steinbeck schreef dat Positano 'er diep inhakt'. Alles klopt aan deze droomstemming.


                                                                   
                                                                         ©©©©©

    Bron:Kampioen

    28-05-2006 om 14:31 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelato Affogato Al Cafe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    IJs met espresso:

    Een heel bijzonder dessert: ijs met espresso.
    In welk ander recept proeft u zo mooi gelijktijdig warm en koud.
    Zet 4 kopjes espresso.
    Schep 1 bol
    Antica Gelateria Nevelatte (roomijs) in elk koffiekopje en schenk daarover de hete espresso tot halverwege de bol ijs.

    Direct serveren!!

    25-05-2006 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Nationale Park De Hoge Veluwe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









                Het Nationale Park De Hoge Veluwe
                Kröller-Müller Museum

    Geschiedenis
    Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum danken hun bestaan aan oprichtster Helene Kröller-Müller (1869-1939 en haar man Anton Kröller (1862-1941). Dankzij hun enorme rijkdom, ondermeer ontstaan uit hun scheepvaart- en handelsonderneming, konden zij het terrein van de Hoge Veluwe aankopen voor hun passie: kunst en jacht.





    www.kmm.nl

    16-05-2006 om 19:31 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Beeldentuin , Hoge Veluwe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Kunst

    De beeldentuin - Eén van de grootste van Europa.
    Indrukwekkend is de grote beeldentuin, met 25 hectare één van de grootste
    van  Europa. Deze herbergt een unieke verzameling met 100 sculpturen van onder anderen Auguste Rodin, Henry Moore, Barbara Hepworth, etc.

    16-05-2006 om 19:26 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereld beroemde kunst in het museum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Wereldberoemde kunst in het museum

    De verzameling van het Kröller-Müller Museum is opgebouwd rond de omvangrijke collectie werken van
    Vincent van Gogh, één van de meest indrukwekkende overzichten van zijn oeuvre. Verder zijn Georges Seurat, Pablo Picasso, Fernand Léger, Piet Mondriaan en vele andere
    grote kunstenaars met belanrijke schilderijen vertegenwoordigd.

    16-05-2006 om 11:58 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum van landschappen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Ongerepte natuur en wild in het Park


    Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een natuurpark met 5.500 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. U kunt hier eindeloos wandelen, fietsen en genieten van rust en stilte. Bovendien maakt u kans tijdens uw tocht ook herten, moeflons en wilde zwijnen tegen te komen.

    16-05-2006 om 11:42 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde paprika met gehakt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gevulde paprika met gehakt

    Ingrediënten:

    2 grote paprika's
    500 gram rundergehakt
    1 eetlepel chilipoeder
    1 eetlepel (verse) Italiaanse kruiden
    2 bosuitjes, in ringetjes
    4 eetlepels tomatenketchup
    2 eetlepels bruine suiker

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 170° C.
    Snijd de paprika's overlangs doormidden en kook de helften 3-4 minuten in een pan met ruim kokend water.
    Laat ze goed uitlekken.
    Meng het gehakt met 2 theelepels zout, het chilipoeder, de Italiaanse kruiden en de bosuitjes.
    Vul de paprika's hoog op met het gehakt en zet ze naast elkaar in een ingevette
    lage ovenschaal.
    Schenk wat water op de bodem.
    Bestrijk het gehakt met tomatenketschup en strooi de bruine suiker erover.
    Bak de paprika's in de oven in 25 minuten gaar.
    Lekker met rijst en een frisse salade.

    Eet smakelijk!!!

    15-05-2006 om 21:02 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma's broodschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Oma's broodschotel:

    ovenschaal (22cm) met boter bestreken

    2 eieren
    50g suiker
    1 theelepel kaneel
    1 theelepel kardamom
    1 mespuntje nootmuscaat
    1 citroen, geraspte schil ervan
    ca 175g bruinbrood ( ca 6 sneden), zonder donkere korstjes, in kleine dobbelsteentjes gesneden.
    ca 175 g vulling ( rozijnen en/of krenten, sucade, oranjesnippers)
    2 grote zure appelen
    25 g boter
    weinig paneermeel

    Oven voorverwarmen op 225 graden C
    In grote kom eieren, suiker, kruiden en citroenschil kloppen.
    Melk erdoor mengen.
    Dobbelsteentjes brood toevoegen, ei-melkmengsel 5 minuten gelegenheid geven om in brood te trekken, af en toe brood voorzichtig omscheppen.
    Rozijnen en appelstukjes erdoor mengen.
    Schaal vullen, aandrukken, royaal met gesmolten boter bestrijken en dun met paneermeel bestrooien.
    Schaal in voorverwarmde oven zetten tot gerecht gloeiend heet is en enigszins gekleurd is. (ca 15 minuten)

    Gerecht koud of warm (niet heet) serveren, desgewenst bestrooid met poedersuiker. Koude vanillesaus smaakt er ook goed bij.

    Eet smakelijk!! 

    09-05-2006 om 20:28 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevuld Toscaans gehaktbrood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Gevuld Toscaans gehaktbrood:

    Hoofdgerecht voor 4-6 personen

    ca 250 g gemengde olijven (zwart en groen met piment)
    ca 150 g zongedroogde tomaatjes
    1 ui
    1 kilo gehakt (half-om-half)
    4 beschuiten
    3 eieren
    zout en versgemalen peper
    snufje gemalen nootmuscaat
    3 eetl. fijngehakte peterselie
    boter/olie om de bakplaat mee in te smeren

    Voorbereiden:

    Verwarm de oven voor op 190 graden C. Snijd de olijven en tomaatjes klein.
    Snipper de gepelde ui. Doe het gehakt in een kom. Voeg de verkruimelde beschuiten, de eieren, ui, zout, peper, nootmuskaat naar smaak en peterselie toe. Kneed alles met vochtig gemaakte handen goed door elkaar. Men de olijven en de tomaatjes door het gehakt.

    Bereiden:

    Smeer de bakplaat in met boter of olie. Kneed het gehakt in een platte bol en leg het in het midden van de bakplaat.Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in ca 1 uur gaar. Controleer met een houten satépen of het gehakt gaar is. Haal het gehaktbrood uit de oven en laat het even rusten alvorens het van de bakplaat te nemen. Leg het gehaktbrood op een schaal en snijd het, eventueel aan tafel, in plakken. Leg groenten naar keuze om het gehaktbrood heen.

    Tip: hier past aardappelpuree prima bij.

    22-04-2006 om 15:09 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSTAP TIPS: Brussel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Atomium weer open:

    Het Brussels Atomium begint aan een tweede leven. Na een grondige restauratie is het kunstwerk met de negen bollen onlangs weer geopend. In het 102 meter hoge ijzermolecuul, gebouwd in 1958 ter ere van de Wereldtentoonstelling, is een aantal nieuwe exposties te zien.


    www.atomium.be

    21-04-2006 om 18:17 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollandse pizza
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hollandse pizza:

    Bereidingstijd: 20 minuten en 25 minuten oven
    Nodig voor 4 personen

    500 gram aardappelen
    4 tomaten
    1 courgette
    100 gram gorgonzola
    10 plakken salami
    1 eetlepel gedroogde oregano
    2 eetlepels tijmblaadjes
    2 tenen knoflook
    olijfolie

    Schaaf de aardappelen in de keukenmachine tot dunne schijfjes.
    Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag met een filmpje olie en verdeel de geschaafde geraspte aardappelen over de bodem.
    Draai het vuur halfhoog en bak de aardappelkoek in ongeveer 5 minuten bruin. Draai het om en bak de andere kant nog ongeveer 3 minuten.
    schuif de aardappelbodem op een ovenplaat, bestrooi met zout en peper en bedek met de plakken tomaat, courgette, gorgonzola en salami. Bestrooi met oregano en tijm. Knijp de tenen knoflook uit, meng ze met 2 eetlepels olie en druppel dit over de overige ingrediënten.
    schuif de pizza 25 minuten in de oven op 170 graden C. Serveer het direct.

    Ramon Beuk

    18-04-2006 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kasteel Staverden:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Kasteel Staverden:


    Het kasteel ligt rechts aan de weg van Uddel richting Elspeet.
    Het eerder kasteel dateert van 1290.

    Rond 1290 heeft graaf Reinoud I een kasteel laten bouwen. Inmiddels is het huidige kasteel het vierde kasteel. Dit is in 1905 gebouwd op de oude fundamenten van het vorige kasteel, dat uit de achttiende eeuw
    dateert. Het laatste kasteel is in Jugendstilstijl neergezet. Dit is met name te zien in de zalen op de begane grond.
    Kasteel Staverden is een van de vele kastelen van de graven, sedert 1339 hertogen, van Gelre geweest.
    Ten behoeve van de helmtooi van de graven en hertogen van Gelre kreeg het kasteel het privilege witte pauwen te fokken.De witte pauwen zijn oorspronkelijk albino's uit een groen en blauw pauwenras.
    Het kasteel en de daarbij behorende goederen zijn in overeenstemming met het geldende gebruik, in leen gegeven aan een leenman. Zo wordt in 1400 Geadert van Staverden in deze hoedanigheid genoemd. Na hem volgen nog diverse andere leenmannen.Nu krijgen de commissaris van de Koningin van de provincie Gelderland en de burgemeester van de gemeente Ermelo nog ieder voorjaar de witte pauwenveren aangeboden.
    De huidige bezitter is Stichting "Het Geldersch Landschap". 

    Bron Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen.










    16-04-2006 om 20:16 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade nicoise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Salade Niçoise voor 4 personen:

    8 kleine Roseval-aardappelen
    200 gram haricots verts
    4 eieren
    200 gram cherrytomaten of kleine trostomaten
    2 kroppen sla
    2 blikjes tonijnmoten op (olijfolie)
    2-3 eetlepels zwarte olijven zonder pit
    8 anjovisfilets
    zeezout
    versgemalen) peper
    1 theelepel Dijon-mosterd
    2 eetlepels citroensap
    1 knoflookteen

    ¨Bereiding:
    ¨Boen de aardappelen schoon.
    Maak de haricots verts schoon en kook ze in ca 5 minuten beetgaar in water met wat zout. Giet ze af en spoel ze na met koud water.

    ¨Kook de eieren in ca 5 minuten hard.
      Laat ze onder koud water schrikken, pel ze en snijd ze in parten.
      Was tomaten en halveer ze ( laat het kroontje eraan zitten).
      Pluk de kanpperige blaadjes uit het hard van de sla; de rest    
      wordt niet gebruikt.
    ¨Giet de tonijn af ( bewaar de olie) en verdeel de moten in niet  
      al te kleine stukken.
    ¨Verdeel de sla, aardappel, haricots verts, tonijn, ei, tomaat en   olijven over de borden. Leg de ansjovisfilets er kruislings over en bestrooi het gerecht met zout en peper.

    ¨Afwerking:
    Klop de tonijnolie, mosterd en het citroensap doorelkaar. Pel de knoflook en pers hem boven de dressing uit. Roer de dressing door en schep hem over de salade.

    ¨Lekker met knapperig brood en roomboter.

    31-03-2006 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudhollands Nagerecht: Haagse Bluf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Haagse bluf:

    2 dl bessesap
    2 eiwitten
    mespunt zout
    100 g suiker
    wafels of lange vingers

    Klop de eiwitten met een mespunt zout wat stijf. Voeg dan geleidelijk de suiker toe. Schep als laatste het bessesap er voorzichtig door. Verdeel de Haagse bluf over 4 schaaltjes en garneer het toetje met een wafel of lange vinger,
     


    26-03-2006 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor uitstapjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Aquatopia in Antwerpen
    Een leuke gezinsattractie in Antwerpen is het grote aquariumcomplex Aquatopia. Hier kunt u de meest uiteenlopende exotische vissen, van kleurrijke anemoonvisjes tot roggen, van dichtbij bewonderen. Via een doorzichtige tunnel loopt u onder en tussen de haaien
    door. Nieuwste attractie: slangen aaien. Kijk op 
    www.aquatopia.be




    WALIBI WORLD
    In Walibi World beleefd jong en oud een onvergetelijk dagje uit. Er zijn meer dan 50 spannende attracties en shows.
    Kijk op www.walibiworld.nl

    Bron: ANWB-kampioen.



    28-02-2006 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    27-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappeltortilla
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aardappeltortilla:

    Hoofdgerecht voor 4 personen

    De tortilla is een klassieker uit de Spaanse keuken, een zeer voedzame, dikke, gevulde superomelet die zowel warm als koud lekker is.
    De eieren gaan hierbij een spannend verbond aan met de aardse smaak van de aardappelen en de pittige, boerse worst.

    5 eieren
    2 uien
    600 gram vastkokende aardappelen
    100 g chorizo
    5 eetlepels olijfolie
    zout, versgemalen peper
    3 eetlepels fijngehakte peterselie

    Bereiding:

    Pel de uien en snijd ze in ringen.
    schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
    Snijd de chorizo in blokjes. Verhit 3 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de chorizo zachtjes knapperig bruin.Schep de chorizo op een bordje. Leg de plakjes aardappelen en uiringen laag om laag in de pan. Bestrooi elke laag met zout en peper. Laat de aardappelen afgedekt op matig hoog vuur in ca. 8 minuten beetgaar worden, schep ze af en toe om. Klop in een kom de eieren los en schep de chorizo, peterselie en het aardappelmengsel erdoor. Veeg de pan schoon met keukenpapier en verhit opnieuw 2 eetlepels olie. Verdeel het eimengsel over de bodem en bak de onderkant in ca. 5 minuten op matig hoog vuur goudbruin. Keer de omelet op een deksel en laat de ongebakken kant in de pan glijden. Bak ook deze kant goudbruin. Snijd de tortilla in acht punten en serveer met een salade.

    Eet smakelijk !!

    27-02-2006 om 20:40 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België - Hastière
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    België - Hastière:

    W
    at doe je als je tijdelijk geen huis meer hebt?
    Dat overkwam ons drie jaar geleden. Door de verkoop van ons huis, aan mensen die uit het buitenland kwamen, moesten wij noodgedwongen ons huis drie weken eerder opleveren dan verwacht was. 
    Toen begon het zoeken naar een vakantiebungalow voor drie weken.
    Uiteindelijk na veel zoeken, hadden wij een park gevonden in de Ardennen. We moesten nu van onze nood maar een deugd maken.

    Het plaatsje heet Hastière een leuk klein plaatsje, met een mooie abdij aan de Maas.

    Wij hebben veel uitstapjes gemaakt in de omgeving.
    Waaronder het mooie kasteel Freÿr aan de Maas, het is beslist de moeite waard om het kasteel te bezichtigen.
    Het kasteel bevat heel veel historie. Wat ook zeker de moeite waard is om te doen, is een wandeling maken door de kasteeltuin en een bezoekje brengen aan de Orangerie.

    13-02-2006 om 19:42 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het park van Furfooz.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het park van Furfooz.

    Het in 1948 opgerichte Park van Furfooz is een natuur- en historisch monument. Het bevindt zich op een plateau van Hauterecenne en heeft een steile rotswand naar de Lesse.
    Een wandeling, van ongeveer 3,5 km, leidt u door het park langs bomen, Zomereik, Es, Haagbeuk, Spaanse aak en struiken zoals de Hazelaar en de Gele kornoelje.Onderweg komt u diverse archeologische bezienswaardigheden tegen. Echt een aanrader om een bezoekje te brengen aan dit park.



    13-02-2006 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abdij Hastière.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Eglise Abbatiale D'Hastière ( Abdij)
    Deze abdij is gesticht in 1033-1035 door Ierse monniken.Het is gebouwd in de Romaanse mosan stijl.

    Binnen in de abdij bevindt zich een schat aan Romaanse en Gotische kunst, koorstoelen, muurschilderingen uit de XII eeuw, een lijdensweg uit de XVde eeuw een er mooi beeldhouwwerk. Een crypte gedecoreerd met muurtekeningen uit de XIIde eeuw en nog vele andere overblijfselen van de oude abdij.



    13-02-2006 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (11 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief
  • Alle berichten


    Interessante websites
  • Windows 10 handige apps
  • fotografie Cora Unk
  • Diana Ross in concert 2009
  • Robert Stefano (Kerstsong)
  • Concert de Toppers, Amsterdam Arena

    Hoofdpunten blog cate
  • Hendrik Jan ten Cate 1867-1955, Bospaadje.
  • 'Mari' Henri ten Kate 1831-1910. Collectie Spaander Volendam
  • Hendrik.
  • Hendrik Gerrit ten Cate
  • Constantina ten Cate


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ongegrond
    blog.seniorennet.be/ongegro
    Foto

    Foto

    Foto

    Monument Frankenberg (Duitsland)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • Midweekse groetjes ( ria)
        op Oma's havermoutkoekjes
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Zalmrolletjes
  • Hallo (Robert Wilfried)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Een fijne namiddag en avond (tricia)
        op Warme wrap met mais en tonijn.
  • Lieve groetjes dikke knuffel lieverdje (Diana)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Ovenschotel Kabeljauw
  • een vriendelijke groet op woensdag (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • namens de senioren webradio wensen we jullie een mooie dinsdag toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • op deze maandag morgen brengen we jullie een muzikale groet en wensen we u een mooie nieuwe week toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Kastro Byzanthijs fort Molyvos
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vergeet u niet in mijn gastenboek te schrijven! Hartelijk bedankt!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maarten1955
    blog.seniorennet.be/maarten
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    verdana
    blog.seniorennet.be/verdana
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    nina
    blog.seniorennet.be/nina
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!