Ovenaardappel
met mascarponevulling xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Mascarpone is
zon kaas die je doorgaans koopt voor specifieke recepten en waar je daarna
geen blijf mee weet omdat hij op een boterham weinig voorstelt. Gebruik hem als
een romig bindmiddel voor pastasauzen en risottos of maak er deze lichtjes
decadente aardappelvulling van. De selder en gedroogde tomaat gaan lekker
samen, maar je kunt je ook uitleven met onder meer olijven, allerlei kruiden,
paddenstoelen of stukjes gedroogde ham.
Ingrediënten
(per persoon):
1 grote
aardappel
2 flinke el mascarpone
2 el peterselie
1 el fijngehakte halfgedroogde (gekonfijte) tomaat
1 stengel selderij, fijngehakt
1/2 teentje knoflook of 1 el gehakte bieslook
1 mespunt paprikapoeder, het best gerookt paprikapoeder (pimenton de la vera,
zie o.a. www.gekruid.be
Cayennepeper, zout
Grof zout
Zilverpapier
Bereiding:
1. Verwarm de oven
voor tot 220 °C. Was de aardappel en wikkel hem nat in een stukje zilverpapier
met een lepel grof zout. Leg hem in de oven en laat hem in 15 tot 25 minuten
garen.
2. Meng alle andere
ingrediënten tot een smakelijk sausje. Snijd de gare aardappel open en schep er
de saus in.
.
|