ST JOBSE HANDELSZAKEN
  • Decor Van Looveren
  • PC Yellow
  • Broodjes
  • Instituut Prana
  • Zwembadcentrale
  • Bakkerij Divero
  • Reizen EverTravel
  • Schoenen Caramel
  • Suits Direct kleding
  • Kinderdroom
    ST JOBSE HANDELSZAKEN 2
  • Olympia Sport kleding en aanverwante
  • Sporthal Zandbergen
  • ST JOB CULINAIR
  • Restaurant Beukenootje
  • Restaurant De Heeren Van St Job
  • Restaurant Den Dremmel
  • Brasserie Eikenhof
  • ST JOBSE JEUGD en aanverwanten
  • Jeugdhuis t'Jobke
  • The Crew
  • BRECHT ONZE GEMEENTE
    Nieuws over Brecht en zijn deelgemeenten.
    Een fijne gemeente om in te wonen.
    01-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiets met de provincie Antwerpen van fort naar fort.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op 5 en 6 mei vormen 11 forten rond Antwerpen het decor voor duizenden fietsers tijdens de 4de editie van de ‘Fortengordel van de provincie Antwerpen’. Vanaf 10 uur vertrekken fietsers voor fietstochten van 15 tot 65 kilometer langs pareltjes van militair en historisch erfgoed. Voor velen is dit een unieke kans om naast de buitenzijde ook eens de binnenkant van de historische en mysterieuze forten te ontdekken. De deelnemende forten zijn Stabroek, Oelegem, Kessel, Mortsel, Edegem, Wilrijk, Hoboken, Wommelgem, Kapellen, Zwijndrecht, Liezele, Bornem en Borsbeek.

    01-05-2012 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    29-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.H-eerlijk Brecht vierde 6-jarig bestaan in Brecht.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op zaterdag 28 april vierde de politieke partij H-eerlijk Brecht haar 6-jarig bestaan in taverne 'de Schandpaal' te Brecht. Voorzitter Alain Denissen leidde de avond in en stelde zijn bestuursleden met o.a. gemeenteraadsleden Tony Wouters en Danny Seghers voor aan het talrijk opgekomen publiek. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen beklemtoonde hij dat H-eerlijk Brecht in zijn campagne het thema veiligheid hoog in het vaandel zal dragen. Hij bedankte bestuurslid Leo Janssen voor de organisatie van de avond. Het publiek werd de hele avond verwend met warme en koude hapjes. Het muziekbandje Yune zorde voor de sfeer. In de loop van de avond was er een optreden van de uit Brecht afkomstige Mo die Tina Turner op onnavolgbare wijze imiteerde. Yune sloot de avond af met een erg sfeervol 'Ik hou van U' van Noordkaap. In de late uurtjes deed 'Tina Turner' er nog twee nummertjes bovenop.

    29-04-2012 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    28-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happen en trappen in de Noordertuin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zes gemeenten die de Noordertuin van Antwerpen vormen, zijn klaar om de eerste toeristen te ontvangen. Vanaf nu zaterdag kunnen de vernieuwde 'Happen en Trappen'culinaire fietsroutes gereden worden.

    De Noordertuin van Antwerpen bestaat uit de gemeenten Brasschaat, Brecht, Kalmthout, Kapellen, Wuustwezel en Essen. In 2010 ging de Noordertuin van start met 'Happen en Trappen', een fietstocht waarbij de fietsers onderweg halt houden in verschillende eetgelegenheden voor een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Het eerste jaar noteerde de Noordertuin 435deelnemers. 'Verleden jaar hebben we een tweede lus uitgestippeld. 810fietsers hebben toen een van de twee lussen gereden. Dit jaar gaan we nog een stapje verder en kunnen de fietsers kiezen tussen drie lussen. We introduceerden ook een vierde pleisterplaats waar de sportievelingen terecht kunnen voor koffie met een lekkernij', vertelt Guido Geysens, voorzitter van de Noordertuin. Ook de periode waartussen de fietstochten kunnen gereden worden, werd uitgebreid (van 28 april tot 30 september).

    www.noordertuin.be voor meer informatie over de Happen en Trappen-brochures.

    Bron: Corelio via nieuwsblad.be

     

    28-04-2012 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    27-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontbijtsessie voor ondernemers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wie als ondernemer al enige tijd rondloopt met creatieve ideeën of plannen heeft om te innoveren of wil investeren in nieuwe diensten of producten is welkom op de ontbijtsessie van het gemeentebestuur op dinsdag 22 mei.

    'Tijdens deze ontbijtsessie leer je van welke diensten, subsidies en fiscale maatregelen je gebruik kan maken om succesvol te innoveren. Spreker tijdens deze sessie is een innovatieadviseur van het Innovatiecentrum. Het Innovatiecentrum vertelt je meer over innovatiesubsidies, hoe je minder belasting betaalt wanneer je innoveert, hoe je best samenwerkt met universiteiten en hogescholen', klinkt de uitnodiging.

    De innovatieadviseurs van het Innovatiecentrum leggen alles bondig uit aan de hand van enkele geslaagde innovaties van collega-bedrijven (waaronder veel kmo's uit de buurt). Tijdens de presentatie zal het opvallen dat innovatie zich niet beperkt tot hightech-sectoren maar aanwezig is in alle sectoren. Het Innovatiecentrum werd opgericht met middelen van de Vlaamse overheid en helpt gratis bij een innovatietraject.

    Tijdens de uiteenzetting op 22 mei 2012 van 08.00 tot 10.00 uur kan de deelnemer genieten van een ontbijt aangeboden door de gemeente Brecht. De toegang tot de sessie en het ontbijt is gratis. Inschrijven voor 8 mei 2012 is wel verplicht en kan door je gegevens door te geven aan Sabine Van Eester, consulente lokale economie en landbouw, tel. 03-660.2565 of sabine.vaneester@brecht.be. Bron: Neel Vermeiren via nieuwsblad.be

    27-04-2012 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    26-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw mobiliteitsplan voor meer verkeersveiligheid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De gemeenteraad keurde het nieuwe mobiliteitsplan definitief goed. Daarin staat een duurzaam beleid uitgestippeld, gebaseerd op drie pijlers. Er is aandacht voor verkeersveiligheid, doorstroming en leefbaarheid in de woonomgeving. 'Met een routeplan voor zwaar verkeer wenst het gemeentebestuur de trajecten van vrachtwagens te bundelen en buiten de dorpskernen te houden. Dat hangt samen met de realisatie van de laatste fase van de ringweg rond Brecht, die voor het centrum van Brecht en dat van Sint-Job in 't Goor de leefbaarheid aanzienlijk zal verhogen', zegt schepen voor mobiliteit Kris Kenis. 'Voor het netwerk langzaam verkeer zijn in het mobiliteitsplan maatregelen opgenomen om de ontbrekende schakels in te vullen, zoals de aanleg van fietspaden langs de Kloosterstraat in Sint-Lenaarts en de aanleg van een fiets-o-strade langs de spoorlijn.'

    Met de komst van het station in Brecht is ook het openbaar vervoersnetwerk heroriënteerd. Het plan stelt een nieuwe busverbinding voor tussen Brecht en Brasschaat om ook Overbroek te ontsluiten. De parking aan het station moet worden uitgebreid. Om de verkeersveiligheid te verhogen, is er behoefte aan een snelheidsplan. Om de parkeerdruk in de deelgemeenten op te vangen, zijn enkele zones geselecteerd waar er blauwe zone kan ingevoerd worden. Bron Corelio via nieuwsblad.be

    26-04-2012 om 18:28 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    25-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRATIS BUS NAAR PUNTPOP
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op 4 en 5 mei vindt in Wuustwezel het festival Puntpop plaats. Zaterdag 5 mei legt de jeugddienst een feestbus in. Jongeren uit Brecht mogen gratis meerijden, maar hebben wel een ticket nodig. Info via de website van de jeugddienst. Om de heen- en terugrit goed te laten verlopen, is de jeugddienst op zoek naar twee busbegeleiders.

    Ze controleren de tickets en zijn het aanspreekpunt voor de chauffeur. Wie hierop inspeelt, mag op 5 mei gratis binnen. Haltes en uren feestbus: Sint-Job, Max Wildiersplein (11.55 en 3.55u), Brecht Gemeenteplaats (12.15 en 3.40u), Sint-Lenaarts Parking voetbal Houtstraat (12.25 en 3.35u), Wuustwezel Puntpop (12.45 en 3.15u).

    JVS www.jeugdwerkingbrecht.be, 03.660.28.30, jeugddienst@brecht.be Bron: GVA

    25-04-2012 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    24-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen tegen armoede.

    Onder impuls van ACW Sint-Job staken de socio-culturele verenigingen uit deze deelgemeente van Brecht samen de handen uit de mouwen met de organisatie waar armen het woord nemen 'De Schakel'.

    Het idee is eenvoudig: een sociale vereniging wil dat alle mensen in een gemeente er bij horen.

    'We merkten dat heel wat mensen in Sint-Job-in-'t-Goor door een situatie van armoede of bestaansonzekerheid de weg naar het klassieke verenigingsleven niet vinden. Gelukkig bestaat er dan het eetcafé De Schakel om deze mensen een hart onder de riem te steken en te verenigen. KWB, KAV, KVLV, OXFAM WERELDWINKEL, DAVIDSFONDS en RODE KRUIS wilden onder de vleugels van ACW samen een sterk signaal geven tegen armoede. We wilden dat alle organisaties samen iets op touw konden zetten. Samen met De Schakel als volwaardige partner organiseerden we de theatermonoloog "Leven in een krabbenmand" met Marleen Merckx op 28 januari laatstleden,' meldt Gert Paulussen van het ACW.

    Op donderdag 19 april schonken alle verenigingen samen de opbrengst van deze activiteit, 500 euro, aan De Schakel. Het samenwerkingsverband verliep prettig. Meteen namen ook de participerende verenigingen het voornemen om in de schoot van ACW Sint-Job in de toekomst anderen gemeenschappelijke initiatieven te nemen. Bron: Neel Vermeiren via Het nieuwsblad.be

    24-04-2012 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    23-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betere samenwerking bij politie Voorkempen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De lokale politie Voorkempen (Brecht, Malle, Schilde, Zoersel) werd vorig jaar doorgelicht.

    Conclusie van die studie: de diverse diensten moeten efficiënter te werk gaan. De resultaten van het onderzoek zijn nog niet officieel bekendgemaakt, maar tijdens de bespreking van het politieverslag op de jongste gemeenteraad van Brecht lichtte commissaris Dirk Vanhove op vraag van enkele raadsleden al een tipje van de sluier op.

    Meer blauw op straat laten verschijnen, wat neerkomt op extra aanwervingen, is om budgettaire redenen uit den boze. Daarom wil de korpsleiding de 125 personen in uniform en de 33 mensen in de administratie efficiënter laten werken. "Meer blauw op straat is onmogelijk, maar beter blauw op straat kan wel", aldus commissaris Vanhove.

    Een ander heikel punt zijn de afwezigheden bij de korpsleden. Vorig jaar nam het personeel 5581 vakantiedagen en 4572 ziektedagen op. "Om dat laatste cijfer te verminderen, gaan we ons personeel meer en beter controleren. En om de sfeer binnen het korps te verbeteren, zijn we met teambuilding gestart", meldt de commissaris.

    Iets waarvoor extra aandacht komt, is inbraakpreventie. Daarom lanceert de lokale politie Voorkempen een nieuw middel tegen woninginbraken: Selecta DNA. Via dat onzichtbare middel kunnen burgers hun waardevolle spullen markeren. De stof bevat een uniek nummer, dat ervoor zorgt dat de politie na een inbraak de teruggevonden spullen snel aan de rechtmatige eigenaar kan teruggeven. Bron: JVS © 2012 Concentra

    23-04-2012 om 13:28 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    21-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trucks uit de dorpskernen

    De groei van de regio Noorderkempen zal tegen 2020 zorgen voor 15.0000 nieuwe woningen, 370 ha nieuwe bedrijventerreinen en véél extra verkeer. Dat blijkt uit een mobiliteitsstudie. Veertien gemeentes besluiten in de studie om vrachtwagens uit de dorpskernen te weren. Daarvoor zijn ringwegen nodig, een betere aansluiting van bedrijventerreinen op de E19 en E34, en trajectcontrole.

    Uit het onderzoek in het kader van het mobiliteitsplan bleek dat er in de Noorderkempen tegen 2020 maar liefst 27.000 inwoners zullen bijkomen. Dat zijn er evenveel als er nu in Brecht wonen. De bedrijfsterreinen zullen volgens de studie tegen 2020 aangroeien met 370 hectare. Dat heeft grote gevolgen voor de leefbaarheid en het verkeer in het gebied tussen E19 en E34. De betrokken gemeenten Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Brecht, Hoogstraten, Malle, Merksplas, Oud-Turnhout, Ravels, Rijkevorsel, Turnhout, Vosselaar, Zandhoven en Zoersel spraken via de mobiliteitsstudie daarom af voortaan samen de leefbaarheid en bereikbaarheid van de dorpskernen te verbeteren. Volgens de mobiliteitsstudie moeten er onder meer omleidingswegen komen rond Brecht, Zoersel, Malle, Rijkevorsel en Baarle-Nassau/Hertog. Projectleider Marc Vanhee: "Het dovemansgesprek tussen Zoersel en Malle over de omleidingsweg in Zoersel is vervangen door een echt gesprek. De huidige omleidingsweg stopt op de N14, maar zal nu principieel aangelegd worden tot aan de N12, via het bedrijventerrein in Malle. In Baarle-Hertog is het ontwerp voor de omleidingsweg klaar, net als in Zoersel. In Brecht werd hij al deels aangelegd, de werken gaan daar de derde fase in." Om de impact van het vrachtvervoer te beperken, moet er een betere doorstroming zijn op het hoofdwegennet, vinden gemeentebesturen en de provincie. Gedeputeerde Inga Verhaert: "We denken aan een extra spitsstrook op de E19 die bij files opengesteld kan worden." De gemeenten willen nieuwe bedrijventerreinen voortaan koppelen aan ontsluitingswegen. De belangrijkste bedrijventerreinen zoals De Kluis in Hoogstraten, Veedijk in Turnhout en Beerse-Zuid krijgen een rechtstreekse aansluiting op het hoofdwegennet zodat vrachtwagens vlot naar de E19 of de E34 rijden. Om te verzekeren dat vrachtwagens toch niet stiekem door dorpskernen rijden, wordt het systeem van de trajectcontrole aangepast en uitgebreid. Dat bestaat al in het centrum van Oud-Turnhout. "De techniek met nummerplaatherkenning en camera's die de trajecttijd bijhouden is er ook al in Gent-Zeehaven. De toepassing kan op zeer korte termijn, enige moeilijkheid is dat we met vijf politiezones zitten", vervolgt Marc Vanhee.

    Beter busvervoer. Er wordt in de studie voorts ingezet op een goed openbaar vervoer. De tram tussen Antwerpen en Malle op de N12 wordt doorgetrokken, en rond Turnhout en Hoogstraten komen betere busverbindingen. Bepaalde wegen worden 'openbaar vervoer assen', waar doorgaand autoverkeer wordt geweerd. Bron: DIETER LIZEN via Het Laatste Nieuws

    21-04-2012 om 00:35 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    20-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start toeristisch seizoen te Brecht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Toerisme Brecht trapt zondag 29 april in Sint-Job het nieuwe toeristische seizoen af. U kunt deelnemen aan leuke activiteiten zoals een wandeling, wijndegustatie, een toeristische markt en een huifkartocht.

    De toeristische markt staat van 10 tot 15u opgesteld op en rond de parking aan de Luien Hoek, Bethaniënlei 2 in Sint-Job. Van daaruit pendelt een huifkar naar de Vraeghoeve.

    In die historische hoeve kunt u deelnemen aan een degustatie van Kempense wijnen. U vindt er ook informatie over Natuurpunt. Aan de Luien Hoek start ook een wandeling van vijf kilometer door de Brechtse Heide. Mensen die met een stand willen deelnemen aan de markt zijn nog altijd welkom. JVS 03.660.28.30 toerisme@brecht.be Bron: Gazet Van Antwerpen

    20-04-2012 om 13:27 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotografen als helden.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Erfgoeddag van zondag 22 april staat in Brecht in het teken van fotografen als helden uit het verleden.

    Het gaat om fotografen van postkaarten en oude foto's in het begin van de 20ste eeuw. Zij zorgden ervoor dat we ons een goed beeld kunnen vormen van de gemeente een eeuw geleden. Een fietstocht brengt u langs die plekjes, waarbij u het verschil tussen vroeger en nu goed kunt merken. De tocht duurt van 10 tot 18u.

    Vertrek aan de dienst Vrije Tijd, Gemeenteplaats 1. De brochure en routekaart zijn gratis te verkrijgen. JVS 03.660.28.30, kim.decombes@brecht.be Bron GVA© 2012 Concentra

    20-04-2012 om 13:12 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    19-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RUP dorpsassen St Job goedgekeurd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De bestendige deputatie van de provincie Antwerpen keurde zopas het nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor de Sint-Jobse dorpsassen definitief goed. Daardoor kunnen de nieuwe bouwvoorschriften binnenkort effectief worden toegepast. "Er komt nu een duidelijk onderscheid tussen zones voor een- en voor meergezinswoningen", zegt de schepen van Ruimtelijke Ordening . "Voor de appartementen zijn er heldere bouwvoorschriften.

    In het nieuwe plan zijn tevens acties verwerkt voor de detailhandel en is er ruimte gecreëerd voor collectieve woonvormen zoals serviceflats." Bron: JVS© 2012 Concentra

    19-04-2012 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LPG geur versus afgesloten E 19
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De E19 richting Nederland is gisteravond rond 18 uur tussen Sint-Job-in't-Goor en Brecht even afgesloten. Na een kop-staartbotsing merkte de brandweer van Brecht een sterke LPG-geur. Uit voorzorg werden alle rijvakken tijdelijk afgesloten. Later bleek er geen ontploffingsgevaar. De LPG-tank van de aanrijdende wagen was niet beschadigd. De bestuurder van de aangereden wagen is wel met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis in Malle gebracht. De andere bestuurder raakte lichtgewond. (TVCA)

    Bron:© 2012 Het Laatste Nieuws

    19-04-2012 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    18-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 jaar cel voor sexueel misbruik.

    De Antwerpse strafrechter heeft een 33-jarige man uit Brecht veroordeeld tot vier jaar cel en een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank gedurende vijf jaar. Hij had zijn nichtje tussen haar 14en 16jaar herhaaldelijk aangerand en verkracht.

    Meer via: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleID=AR3OSN0D&_section=3044564&utm_source=nieuwsblad&utm_medium=newsletter&utm_campaign=regio-nb

    18-04-2012 om 14:16 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    17-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe branden voorkomen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Installeer rookmelders. Heel wat mensen denken onterecht dat ze bij een nachtelijke woningbrand wakker zullen worden van de geur. Niets is minder waar. Door brand komen koolstofmonoxide (CO) en andere giftige gassen vrij die versuffend werken en mensen bewusteloos maken: slachtoffers zijn meestal al gestikt vooraleer de vlammen hen bereiken. Een goede rookmelder is dan ook van levensbelang. Een rookmelder waarschuwt de bewoners wanneer er brand ontstaat, zodat ze tijdig de brandweer kunnen verwittigen en het huis kunnen verlaten.

    Meer info. Voor meer info kan u terecht op www.mijnrookmelder.be.

    Deze webstek biedt o.a. informatie aan over: rookmelders, hoe brand te voorkomen, wat te doen bij brand (evacuatierichtlijnen), brandwonden en een antwoord op veelgestelde vragen.Bron: Provincie Antwerpen

    17-04-2012 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    16-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MET BUS NAAR OLYMPISCHE SPELEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Twee Brechtse atleten nemen deze zomer deel aan de Olympische Spelen in Londen: judoka Dirk Van Tichelt en amazone Sarah Van Hasselt.

    Om hen op 30 juli aan te moedigen legt de gemeente gratis busvervoer in. Meerijden kan als u over een geldig toegangsticket beschikt voor de wedstrijden van Dirk of Sarah. U moet online reserveren via de sportdienst ten laatste op 24 april. Maandag 30 juli staat tijdens de Parkhappening een groot scherm opgesteld in het gemeentepark. JVS www.sportiefbrecht.be Bron:© 2012 Concentra

    16-04-2012 om 18:32 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    15-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BV's tennissen voor goed doel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wie zin heeft om eens een balletje te slaan tegen een BV, zakt vandaag, zaterdag, best af naar Brecht bij tennisclub Ter Breme. Een twintigtal bekende Vlamingen, onder wie Nathalie Meskens, Hilde De Baerdemaeker, Gert Winckelmans, Darya Gantura en Kürt Rogiers komen er ten voordele van de zieke Anne een potje tennissen. Anne lijdt al jarenlang aan het Guillain-Barrésyndroom, een gewrichtsaandoening. Ze heeft slik- en ademhalingsproblemen en is vanaf haar middel verlamd. Voor tien euro kan iedereen een match tegen een BV spelen. De wedstrijdjes duren 45 minuten. Meer info op www.benefietanne.be  Bron: © 2012 Het Laatste Nieuws

    15-04-2012 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    14-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanvulling op artikel van 12 april.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De gemeenten Brecht, Malle, Schilde en Zoersel, die samen de politiezone Voorkempen vormen, lanceren een nieuw preventief middel tegen woninginbraken: Selecta DNA.

    De gemeente Brecht is een fijne gemeente om in te wonen en te werken. Veiligheid draagt ook bij aan een plezierige woon- en leefomgeving. Toch vinden er ook in onze politiezone nog té vaak inbraken plaats. Dat is voor slachtoffers een heel vervelende ervaring. Uiteraard zet de politiezone, samen met de vier gemeenten, in om inbraken zoveel mogelijk te voorkomen en de daders aan te pakken.

    Uitnodiging infomoment op 19 april 2012. De gemeente Brecht organiseert op donderdag 19 april om 20.00 uur in het Gemeenschapscentrum Jan vander Noot (Lessiuszaal), Mudaeusstraat 9 in Brecht, een infomoment voor alle inwoners. De politiezone Voorkempen en de firma SDNA geven daar meer informatie over het nut van SDNA, hoe SDNA te gebruiken, de acties die de politie zal ondernemen, inhoud van een setje, hoe de database te gebruiken,… Alle inwoners van de gemeente Brecht zijn van harte welkom op dit infomoment.

    Wat is SDNA?  SDNA bestaat uit een pakketje met een speciaal middel waarmee je waardevolle spullen in huis kunt markeren. Het gaat om een onzichtbare stof, die wel een uniek nummer bevat. Dat nummer is gekoppeld aan de eigenaar (het heeft niets met je persoonlijk DNA te maken). Wanneer zich een inbraak voordoet, herkent de politie de spullen die de inbreker meeneemt sneller als ‘gestolen’ en kunnen zo aan de eigenaar worden teruggegeven. Omdat een inbreker op die manier snel tegen de lamp loopt, verkleint de kans op woninginbraken. Elders in het land zijn de eerste resultaten met SDNA positief.

    SDNA is vooral bedoeld om dieven af te schrikken. Het risico voor dieven en helers wordt door de markering groter, want gemarkeerde goederen kunnen moeilijk doorverkocht worden. De politie zoekt bovendien met UV-lampen actief naar sporen van SDNA. Het unieke nummer van iedere SDNA-kit wordt opgeslagen in een beveiligde database. Alleen de gebruiker en de politie hebben toegang tot die database.

    Waar is SDNA verkrijgbaar?  Een SelectaDNA-pakket kost 65,50 EUR (inclusief leveringskosten). Een pakket bestaat uit een potje SDNA-markering waarmee je ongeveer 50 spullen kan markeren, een aanbrengspatel, een setje stickers en een UV lampje. Een SDNA-pakket kopen kan via de website www.sdna.be (klik op “Direct bestellen”). Let op! De website geeft aan dat een SDNA 50/Homepakket meer kost. Inwoners van de provincie Antwerpen krijgen echter een korting. Geef aan het einde van het bestelproces dus de promotiecode ‘provant’ in om je pakket te verkrijgen aan 65,50 EUR!  Bron: Politie Voorkempen

    14-04-2012 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    13-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkaveling Leeuwerik St Job
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In Brecht staan 58 percelen bouwgrond voor betaalbaar wonen te koop in de verkaveling Leeuwerik in Sint-Job-in-'t-Goor. Er is een mix van kleine en grotere percelen voor gekoppelde en vrijstaande bebouwing.

    Het is een initiatief van het gemeentebestuur en Igean en moet de eigen mensen een kans geven om in Brecht een betaalbare woning te vinden. Daarom zijn er voorwaarden verbonden aan de verkoop. Zo moeten kopers minstens 5 jaar in Sint-Job-in-'t-Goor wonen of er 10 jaar gewoond hebben of er minstens 5 jaar werken. Na uitputting van de lijst met deze kandidaat-kopers, gebeurt de toewijzing aan personen die minstens 5 jaar in Brecht wonen, er gedurende minstens 10 jaar gewoond hebben of minstens 5 jaar in Brecht werken.

    Inschrijven kan bij intercommunale Igean. Voor de toewijzing van de percelen wordt een rangorde opgemaakt. De kandidaat die het langst in Sint-Job-in-'t-Goor woont, gewoond heeft of werkt, komt bovenaan te staan. Voor meer informatie en inschrijvingen voor het project De Leeuwerik kun je terecht bij Igean (Doornaardstraat 60, 2160 Wommelgem, 03-350.08.11). Belangstellenden kunnen zich daar voorinschrijven of inlichtingen krijgen over projecten in de omgeving. Bron:(vw) © 2012 Corelio

    13-04-2012 om 18:48 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    12-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onzichtbare stof moet inbrekers afschrikken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De politiezone Voorkempen zal net zoals Antwerpen Selecta DNA (SDNA) gebruiken om woning- inbraken te bestrijden. SDNA is een middel waarmee je waardevolle spullen kunt kenmerken. De onzichtbare stof heeft een uniek nummer waardoor de politie na een inbraak de teruggevonden goederen aan de eigenaar kan bezorgen. De intentie van SDNA is voornamelijk om dieven af te schrikken. De winst voor inbrekers wordt door de markering kleiner, want gemarkeerde spullen kunnen moeilijk doorverkocht worden. Het unieke nummer van elke SDNA-kit wordt bewaard in een beveiligde database. Alleen de politie en de gebruiker hebben toegang tot die database. De gemeente Brecht organiseert op donderdag 19 april 2012 om 20.00 uur in gc Jan vander Noot een infomoment voor alle inwoners over SDNA.(SHS)Bron:Het Laatste Nieuws

    12-04-2012 om 23:50 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)

    Foto

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!