ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    17-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZATERDAGAVONDGENOT

    Vanavond is het weer twee uurtjes puur genieten voor me. Nee lieve mensen, voor jullie je allerlei wilde fantasieën voor de geest gaan halen over hoe my dutch lover in de luchter hangt terwijl ik in een gecompliceerde knoop op bed lig te wachten op le moment suprème, zal ik snel vertellen waar ik op zaterdagavond zoal naar uitkijk.

    De laatste weken geeft men op zender Eén steeds een laatavondfilm naar de verhalen van Aghata Christie met als hoofdpersonage de onovertroffen Belgische speurder Hercule Poirot.
    Als kind en puber kreeg ik weinig of geen kans om een boek te lezen, (over het waarom ga ik hier niet uitwijden, daarvoor moeten jullie op mijn huismusjes blog gaan lezen),
    maar zo rond mijn 18-19 jaar begon ik mijn schade in te halen. Al wat ik te pakken kon krijgen, las ik. Historische verhalen over oa Mary Stuart, Jane Dark, Lucretia Borgia....enz. Boeken over de oudheid, de middeleeuwen, de kruisvaarders.....enz. Boeken zoals 'De verborgenheden des volks, Maria Mon, de zwarte non, Les Misérables, Oorlog en Vrede, het ganse oeuvre van Emile Zola......evenals de boeken van mijn man die over de de zeevaart  of de opmars van de continenten gingen.....kortom zoals reeds gezegd, alles wat ik te pakken kon krijgen.

    Ik kocht de meeste boeken in een oud tweedehands winkeltje in mijn buurt. Het was een heuse schatkamer voor mij. Ik kwam daar zo vaak dat ik allengs kind aan huis werd. Urenlang heb ik gezellig bij een kopje koffie zitten kletsen met de oude eigenaar over literatuur allerhande.
    En op een dag ontdekte ik daar voor het eerst een boek van Aghata Christie en ik was meteen verslaafd. Sindsdien ben ik zo verknocht aan detective verhalen dat ik bij benadering niet zou kunnen zeggen hoeveel en van wie allemaal ik er al gelezen heb, maar het zijn er heel veel. Zowel Vlaamse als Nederlandse en Engelse schrijvers kunnen mij meestal bekoren, hoewel de Engelsen er volgens mij toch bovenuit prijken. Dat is ook zo met hun humor, geen beter humorboek dan het Engelse humorboek vind ik.

    Enfin, ik heb alle verhalen gelezen van A.C. ook haar autobiografie. Wat ik zo leuk vind aan de plot in haar boeken is dat je tot op het laatst kunt gissen wie de dader is, en dat het dan toch nog altijd een verassing is. In haar verhalen komen steeds zoveel personages voor die elk wel een motief hebben om de dader te kunnen zijn.
    En hoewel ik de verhalen toen van voor naar achter en van achter naar voor heb gelezen, blijft het voor mij nu ook weer gissen naar de dader.
    Na A.C. was het de beurt aan Arthur Conan Doyle, Sir moeten we nu zeggen, en zijn Sherlock Holmes met in zijn kielzog de steeds onverstoorbare dear Watson. Ook intens van genoten.

    Maar vanavond dus is het Hercule Poirot die mijn volle aandacht krijgt. Ik voorzie me van voldoende drank en hapjes, doe me plasje voor de film begint om zeker maar niets te moeten missen want op Eén wordt een film gelukkig niet onderbroken door reclameblokken, en nestel me per uitzondering eens lekker knus voor de tv.
    En my dutch lover moet meekijken, hij heeft geen andere keuze. Dat is elementair zou Sherlock zeggen.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (9)

    20-05-2008
    ***
    Zal de Dutch lover meekijken??? Waarschijnlijk zal het schatje in slaap vallen zoals de mijne en af en toe een por in zijn ribben krijgen om hem van het gesnurk af te helpen.

    {} geschreven door camille


    19-05-2008
    Boeken
    Mijn grote liefde is "boeken" . Ik heb juist een lijstje gemaakt van mijn boeken over Egyptische Oudheid.  349 in totaal en nog 3 in bestelling. Dit is maar een kleine fractie van mijn bibliotheek. Helaas of gelukkig, maar lees ik nooit of zeer zelden fictie maar als ik dan eens fictie lees zijn het vaak een dedective of spionage stories of thrillers, Patricia Highsmith, Len Deighton, John Dickson Carr, Ellery Queen en Chesterton zijn dan mijn favorieten .           

    {} geschreven door Ernst


    Speurders
    Mijn avond is Zaterdag avond op Canvas, "Wire in the blood" en gewoonlijk nog een goede Colin Dexter vooraf, en Zondag avond laat op kanaal 5 "Criminal Minds", twee afleveringen maar, Hercule Poirot is voor mij ook goed hoor.
    subcatgroetjesil4.gif

    {} geschreven door Ludovikus


    haha
    Haha Agatha... heb dat mens ook verslonden vroeger... en die David Suchot is wel de beste Poirot die ze konden vinden... héél goed getypeerd... gebeurt niet vaak dat een filmpersonnage de romanfiguur zo dicht benadert... heb je genoten ?
    Kus van me

    {} geschreven door Myette


    ..
    Heeft Peter Ustinov daar ook niet voor gespeeld ? Vond ik een klasse-acteur,enne ...van die luster,na die film kan dat ook nog he Musje,haha!Kussie,kussie

    {} geschreven door hotlips


    18-05-2008
    WirWar
    geddesannewashtub660004va3.jpg

    {} geschreven door WirWar


    "
    De gasten zijn er nog niet dus kan ik snel even op bloggenronde. Ja dat lezen, als kind had ik bijna alle jeugdboeken van de bibliotheek gelezen, later kwamen naast de verplichte schoolliteratuur vooral spannende boeken aan de beurt. Nog later werd ik zot van die Noorse sages en trilogieën over verschillende families en in het buitenland waren het de typische Engelse thrillers. Nu??? Geen tijd , allée soms wel maar dan zit ik te " bloggen" ofwel te babysitten!!!! Maar ooit neem ik de draad terug op want er hangt hier een lange lijst met boeken die ik wil lezen en op zolder staat nog een rek bomvol met " nog te lezen boeken " Als ik ooit eens 5 minuten  tijd heb,,,,,, Liefs

    {} geschreven door Natoken


    ..
    Er gaat niets boven een goed detective verhaal hé Mus?  Ik vind ze ook pas goed als ik het niet heb kunnen raden en Agatha Christie kon er wat van.   Ik heb ze vroeger ook verslonden.   Ook die van A.C. Doyle - Sherlock Holmes.   Toen geraakte ik in een Stephen King ban en vervolgens Jean Auel en nu op dit ogenblik Harry Potter!   Alle boeken zijn goed,  als ze maar goed geschreven zijn.   Ik wissel heel graag van stijl en inhoud.   De humor van Tom Sharpe,  Ben Elton en Sue Townsend..ach, ik kan blijven namen opnoemen!   John Grisham, Dan Brown... en dan zwijg ik nog over mijn verzameling kookboeken.  Om mijn laatste Harry Potter iets te kunnen rekken ben ik hem nu afwisselend aan 't lezen met Simon, een prachtboek van de zweedse schrijfster Marianne Frediksson.   Ik moet wel eens dringend nederlandstalige boeken lezen, ik ken amper een goede nederlandstalige auteur die kan tippen aan de enkele voorgaande namen. (tenzij iemand me goede auteurs kan noemen!) Zware litairaire kost is aan mij wel niet besteed tenzij ik er iets uit kan leren.  Ik heb tijd noch zin om elke zin drie keer te moeten lezen vooraleer ik begrijp wat de auteur mij wil vertellen.  
    Ik ga nu verder mijn blogronde doen en me vervolgens optutten voor het feestje van kleinzoon.
    Dikke smak van Jack.

    {} geschreven door bojako


    Prettige zondag
    heart.gif                                                                                                                                               heart.gif

    Er loopt iemand met mij mee,
    Die waarschuwt bij gevaar
    En soms als ik het niet verwacht,
    Word ik haar opeens gewaar....
    Er is een vrede diep in mij,
    't licht in duisternis....
    Ik weet, dat wat me nu omgeeft,
    van andere sferen is

    angel3lm3.gif

    en toch is het me zo vertrouwd,
    er is geen angst in mij,
    dat we er niet alleen voorstaan,
    maakt me ontzettend blij....
    Wie ben ik, dat ik dit ervaar,
    Dat engelen met me gaan,
    Vanaf dat ik geboren ben,

    Tot het eind van mijn bestaan.



    heart.gif                                                                                                                                               heart.gif

    {} geschreven door Richard





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!