ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    21-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALS JE HET BREED HEBT......

    Zo heel af en toe vraag ik mij af waar ik met mijn verstand zit bij een bepaalde aankoop.
    Die opkomende twijfels kunnen variëren van zowel bij een kleerkast tot bij een zak aardappelen.
    Gelukkig ben ik nog nooit thuisgekomen met een kleerkast wanneer ik aardappelen nodig had of omgekeerd!
    Maar van de week doken die twijfels toch weer op.

    Zaterdag kreeg ik plots zin in een broodje preparé. Natuurlijk geen stokbrood in huis en nog minder preparé.
    Normaliter zou ik het niet eens overwegen om daarvoor naar de winkel te gaan, maar ik kwam eveneens tot de conclusie dat ik nog geen tv programmablad had voor de nieuwe week. Daar ik de meeste programma’s die ik wil bekijken opneem met showvieuw, en de nodige codes daarvoor vind je niet op teletekst of Internet, ging ik dus van lieverlee op weg richting supermarkt.
    Nu ik daar toch was kon ik meteen aan mijn lekkere appetijt voldoen.
    Bij de broodafdeling echter geen stokbrood meer. Dan maar twee kleine broodjes. Van daar naar de vleesafdeling.
    Naast de potjes met preparé staan ook piepkleine potjes met gesnipperde ui. Nu is een broodje preparé zónder ajuin géén broodje preparé voor mij, en vermits het potje net genoeg bevat voor twee broodjes, en vermits mijn luie aard op dat moment de bovenhand haalde, neem ik zo’n potje mee.
     
    Aan de kassa gekomen met natuurlijk meer in mijn karretje dan ik in feite echt nodig had, vrouwen zoals ik maken de winst van de supermarkten, zie ik bij het scannen van het potje ajuin de prijs op het display van de kassa verschijnen.
    Maar dat scannen gaat zo vlug en ik denk dat ik wel mis zal gezien hebben. Bij het inladen van mijn winkelwaar kijk ik de rekening na, en ja hoor, ik heb het goed gezien, 0,99€ voor het potje ajuin!Negenendertig komma vierennegentig oude Belgische franken!!!
    Ik kijk met veel ongeloof naar die cijfers. Ben ik nou zo wereldvreemd, of is dit uitzonderlijk duur?
    Onderweg naar huis ben ik nog steeds zo verbijsterd dat ik enkele seconden nodig heb om te beseffen dat een buurvrouw naast me komt lopen en een praatje met me begint te maken.

    Thuisgekomen heb ik nog meer de pest aan mijn ondoordachte aankoop want in mijn groentenmandje liggen nog twee witte en twee rode uien.
    Vijftig gram (50gr) lees ik op het bewuste potje bij ‘Inhoud’, en om mezelf nog meer te pijnigen neem ik mijn keukenweegschaal en weeg een kleine rode ui. Honderd en dertig gram (130gr)! Niet eens een halve ui zit er in dit potje!
    Ik maak koffie en beleg mijn broodje. Ik onderdruk de neiging om de stukjes ui te tellen. Ik kan er maar beter rijkelijk mee omspringen, anders moet ik er misschien nog de helft van in de vuilnisbak kieperen wegens niet meer vers. Vijftig eurocent (0,50€) door de riool. Net alsof ik een kapitalist ben die geen blijf weet met zijn fortuin.

    Het broodje heeft me desondanks toch nog lekker gesmaakt.
    Maar bij elke beet dacht ik aan mijn schoonmoeder zaliger die de zuinigheid in persoon was. Ik zag haar afkeurende blik weer voor ogen en weet dat zij zich nu heeft omgekeerd in haar graf om zoveel verkwisting van haar schoondochter, alle wijze lessen van haar ten spijt. Ik hoor weer haar geijkte uitspraak; “Arbeid verwarmt, luiheid verarmt!” Maar ze kan gerust zijn. Dit was éénmalig.
    Ik mag een ajuin worden als ik mijn uien in het vervolg niet zelf snipper.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (9)

    26-10-2008
    Ik heb dat ook
    heel graag en hier wordt dat ook wel kannibal genoemd. En ook met ajuinen erop, want dat maakt het pittig! Maar ik ben het met je eens dat het héél dure uien zijn! Als mij zoiets overkomt en ik zie dat naderhand op het kasticket, dan ben ik boos op mezelf dat ik niet eerst naar de prijs kijk en dan koop, en dat doe ik dus zelden of nooit. Eigen schuld dikke bult, denk ik dan maar blijkbaar leer ik op dat gebied niet echt bij Warme groet.

    {} geschreven door Michelly


    22-10-2008
    New blog in town
    Muziek verzacht de zeden.
    Zowel vroeger als in het heden.
    Daarom dat ik u heel graag,
    uitnodig op mijn blog vandaag.
    . Met elke dag een ander lied,
    over liefde, geluk of verdriet.

    Welcome
    to
    Memory lane
    Groetjes
    van
    Petra

    {} geschreven door Petra


    Hallo
    Ja toe maar... te lui om zelf een ui te snipperen... dan moet je betalen he... ik zie in de supermarkt letterlijk ALLES  liggen... gewassen... gekookt... gsnipperd... voorgekauwd... de buitenshuiswerkende vrouwen hebben het wel makkelijk nu maar het kost wel veel geld...
    Maar het voornaamste is dat het gesmaakt heeft...
    Cheers en een kus erbij!!!

    {} geschreven door Myette


    De waarde van de euro is toch hetzelde als de frank, hebben ze ons toch wijs gemaakt
    Dag musje, heeft lang geduurd eer dat ik de frank in euro omrekende, toen mijn vriendin nog aankopen deed was dat het minst van mijn zorgen. Nu is het even anders gesteld, als ik nu begin te tellen in dat klein bolleke van mij, verschiet ik nog geen klein beetje. Het is al zover gekomen dat ik hetgeen ik graag mag, al links laat liggen. Mijn enigste zwak zijn koffiefilters, heb dat 's morgens nodig om mijn brains in gang te steken. Mag ook graag preparé met veel ajuin, is wel meer dan een jaartje geleden, zal het maar zelf ineeen flansen, zal nog wel te doen zijn,
    water loopt al in mijn mond.
    Dus mus, hier geen lekkere en dure gerechten opzetten A.U.B.
    Dank bij voorbaat.
    Knuffels voor u en groetjes aan Wim (is voorlopig nog gratis)
    Robert

    {} geschreven door peeters robert


    soms
    moet een mens gewoon doen en kopen waar hij/zij zin in heeft Mus. Ik hoop dat je toch volop genoten hebt van dat broodje en zie het zo..je hebt de economie gesteund in deze donkere dagen. En had je die ui zelf gesnipperd dan had je huilend je broodje moeten opeten!!! . Soms overvalt het mij ook dat ik na het shoppen mij afvraag wat zo duur is als ik de rekening vergelijk met de inhoud van mijn wagentje!! Maar ach we leven maar éen keer he Mus? Lieve groetjes en en warme knuf.

    {} geschreven door Natoken


    21-10-2008
    ..
    In't shoppingcenter met Axelle. We hebben dorst en zetten ons. Lea een koffie, ik een trappist en Axelle en "orange juice" vers geperst. Komt een klein glaasje appelsiensap en als ik de rekening krijg blijkt het sapje 4.50 Euro. Ik reclameer: maar meneer das vers geperst!!! Maar jufrouw dat zijn niet eens twee appelsienen! Dat weet ik meneern das één grote appelsien!  We betalen en gaan nog naar de suppermarkt aldaar. Ik koop een zak van 3 kilo persappelsienen voor 4 euro. Ben dat nog even gaan laten zien in die zaak. Kreeg weinig comentaar. Groetjes staan al op je ander blog, kwestie van spaarzaam te zijn.

    {} geschreven door Ludovikus


    ...
    hihihi,eindelijk iemand naar mijn hart,ik kan ook zo van die stomme dingen doen Nestje zegt dikwijls ook ...je zit waar het geld zit,heb hem vanmorgen direct jouw log laten lezen...je mag je dus nog aan iets verwachten Kus voor jou en KnuffelWim!

    {} geschreven door hotlips


    ..
    wow...da's inderdaad een héél dure ajuin, maar kom - zo beginnen we eindelijk door te krijgen hoeveel één euro waard is, dat heeft bij mij vrij lang geduurd
    Ge hebt er het potje en het loon van de ajuinensnijdster natuurlijk bijbetaald hé - èn niet te vergeten de winst van de fabricant die nu net zoveel geld op de beurs verloren heeft.
    Toen ik onlangs in een taverne de prijs zag van een kom uiensoep 6 !!!! kon ik ook mijn ogen niet geloven.   Ik kan voor dat bedrag emmers uiensoep maken.
    Maar dan zijn we weer bij af - een mens moet af en toe zichzelf eens kunnen verwennen zonder schuldgevoelens.
    Een Triple in onze taverne kost ook minstens twee keer zoveel als thuis, maar 't is toch veel gezelliger als we daar samen zitten te genieten niewaar?
    Mijn lieve moeder die me zuinig zijn aanleerde kon geen geld uitgeven aan een tasje koffie in een tearoom want ze had gelijk als ze zei dat ze voor dat bedrag een pak koffie kon kopen.
    Ik weet ook dat ik voor het geld dat ik spendeer aan een etentje thuis enkele dagen goed kan eten en drinken, maar ik word ook eens graag verwend.
    De ene geeft het uit aan een mooi kleedje, de andere aan pralines of een cinema - als jij het liever aan gesneden ajuin uitgeeft - wie zijn wij om daar een oordeel over te vellen ?

    dikke knuffel!

    {} geschreven door bojako


    ...
    Zeg Mus ... je bent toch zeker niet zwanger???
    Zomaar ineens trek krijgen in preparé (wat dat dan ook mag wezen, want ik ken het niet) en uien erbij!!!

    Joh wat kan het jou schelen dat je voor één keer een beetje dure uitgave hebt gedaan.
    Troost je inderdaad met de gedachte dat je niet de enige bent, die met lekkere dure dingen voor zichzelf naar huis toekomt.
    Wat denk je trouwens dat ik heb uitgegeven bij de laatste glutenvrije markt. Ik zal het je maar niet verklappen, maar jouw uitjes zijn er een koopje bij.
    Fijne dag en hopelijk zal het broodje je heel goed bekomen.
    Groetjes,

    {} geschreven door thea





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!