Vermits de zomer in aantocht is zal er door velen van ons wat minder worden geblogd vermoed ik. Zo zal het alvast bij mij zijn. Daarom heb ik besloten met dit blog een beetje weer te geven als een weekblad met vaste rubrieken. Bijvoorbeeld:
- Maandag met een lekker recept.
- Dinsdag met een terugblik en anekdotes uit mijn voorbije levensjaren.
- Woensdag met iets leuk, grappig,een mooi gedicht of plaatje, al dan niet geplukt van internet.
- Donderdag met een mening over wat ik heb gezien, gelezen of gehoord, want ik kan het niet laten om af en toe eens duchtig mijn mening te zeggen.Tenzij ik die dag voor pampus lig door een hittegolf.
- Vrijdag zal ik die vervelende neiging van mij proberen goed te maken door iets of iemand de hemel in te prijzen.
- Zaterdag wordt rommeldag.In alle eerlijkheid wil dit zeggen dat ik nog niet weet wat ik er ga opzetten. Misschien enkel maar een weekendwens want...
- Zondag wordt in elk geval een rustdag.
Een tussendoortje is steeds mogelijk. Zoiets als een vliegende reporter als het ware. Want je weet nooit wat de toekomst brengt en wat mij ondertussen in het verkeerde keelgat schiet. Dat moet ik dan wel effe kunnen ophoesten, dat snap je zo. Ben benieuwd wat jullie er van denken. Ben al even benieuwd hoelang het gaat duren voor ik ook dat beu wordt en weer "normaal"ga doen. ik begin alvast vandaag aan mijn nieuwe opzet.
Ik heb tussen mijn twintig lentes en vierenvijftig zomers zo'n meer dan duizend recepten bijeen gespaard. Echt getelt heb ik ze niet, maar als ik jullie zeg dat ik alleen aan kookboekken al een kast kan vullen, dan kan dat toch al tellen niet? En dan tel ik nog niet alle losse bladeren en krabbeltjes met recepten, her en der verzamelt. Vermits mijn teerbeminde en ik beide echte koffieleuten zijn, begin ik daar maar mee.IJSKOFFIE VOOR LEKKERBEKKEN.Benodigheden voor 3 personen - Een halve liter zeer sterke en zeer hete koffie.
- 100gr bitter chocolade.
- 4 soeplepels suiker.
- 1 klein glaasje likeur.
- slagroom.
BEREIDING. Laat de chocolade met enkele lepels koffie smelten op "bain-marie" Voeg de rest van de koffie geleidelijk toe tot u een homogeen mengsel bekomt. Suiker en likeur toevoegen en laten afkoelen. Over glazen of schalen verdelen en ijskoud opdienen met een lepel slagroom. Het glaasje likeur is facultief. SMAKELIJK EN TOT DE VOLGENDE!
|