Inhoud blog
  • tot rust komen
  • Bewustzijn verruimen
  • aangevallen worden
  • Kind van God
  • Ellende loslaten vervolg deel 2
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    levensvragen

    08-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrede wereld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 111
    Wat kan men doen aan de vrede in de wereld?

    Wij horen en zien iedere dag de moeilijke situaties, die op dit ogenblik aanwezig zijn, en wij voelen dat het zeer ver van ons is.
    Toch is dit niet zo want ieder mens is met een ander mens verbonden, doordat we allen tot de mensheid behoren. Een fijne onzichtbare draad is tussen alle mensen geweven. Het is een draad die ons de mensheid doet zijn.

    Wanneer één mens niet in vrede is, ervaart de ganse mensheid deze vrede niet, maar wanneer één mens wél streeft naar vrede, dat via de onzichtbare draden de gehele mensheid werkelijk een verhoogde energie van vrede mag meemaken.

    Dus onze eigen kleine inspanningen naar vrede zijn werkelijk helpend voor de gehele mensheid. Onze kleine sprongen voorwaarts in evolutie en ons bewustzijn naar liefde helpen de ganse mensheid.
    Laat vrede stromen in jullie Zijn, jullie families, vriendschappen, werksituaties, kennissenkring. Laat vrede zijn in iedere verhouding die jullie met elkaar hebben.

    Wanneer jullie niet aan deze vrede meewerken, laden jullie karma op ten opzichte van de mensheid en dan zal dit karma nog mogen verwerkt worden of verteerd door de Violette Vlam. (Zie vraag 49) Het is beter geen karma meer te maken, want wanneer je ze maakt, moet ze worden opgeruimd. Het is beter dat men liefdevolle gedachten heeft naar de wereld.

    Wanneer je leest, ziet of hoort dat er ergens een oorlogssituatie is, een aanslag of rusie tussen landen, volkeren, buren, ga dan niet in op de trilling van de rusie maar ga naar de vrede in je hart en stuur via deze onzichtbare draden liefde en vrede naar de situatie. Zij zal zeker aankomen, want deze draden kunnen niet een eigen leven leiden. Wat je stuurt, wordt ontvangen. Zij, die ze ontvangen kunnen ze niet tegenhouden.

    Het is belangrijk dat wij liefdevolle gedachten sturen, want wanneer mensen negatieve gedachtenvormen sturen naar plaatsen en situaties, weet dan dat wij oorlog bevestigen, aanslagen doen herhalen, rusies bij anderen hoog doen oplaaien. Wij zijn dus medeverantwoordelijk door ons denken. Dit is een zwaar weten, maar een noodzakelijk weteen voor allen.

    X

    08-02-2014 om 10:59 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opruimen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 110
    Is het goed orde op zaken te brengen in je dagelijkse leven?

    Orde is de goddelijke eenvoud die op de wereld nodig is.
    Wanneer je iets wil opruimen, dan zoek je een eenvoudige manier om alles overzichtelijk te maken in je leven. Het is goed dit zowel lichamelijk als geestelijk te beleven en te kijken naar alles wat ballast is, alles wat niet meer nodig is, wat van een lagere trilling is, laat dit los; om enkel over te houden hetgeen werkelijk licht en liefde is.
    Bekijk de goddelijke eenvoud in je huizen. Dit kunnen materialen zijn, dit kunnen geschriften zijn, het kan muziek zijn.

    Wat kan je doen om dit los te laten?
    Je kan het verbranden of je kan het geven aan hen voor wie deze trilling een hogere trilling is dan waar zij nu mee bezig zijn. Wanneer het hen ook verlaagt, geef het dan niet. Wanneer het hen verhoogt in trilling dan mag je dit vrij geven.

    Ga ook naar je lichaam en bekijk je oude kwalen, je oude pijnen, het verleden van je lichaam en ga naar de goddelijke eenvoud in de voeding en de dranken die je tot je neemt. Maak ook daarin orde en oude kwalen zullen vrijkomen en nieuwe cellen zullen je lichaam doen verhogen van trilling.

    Het is niet alleen wat je tot je neemt, maar ook wat er uit je lichaam komt aan woorden, aan gevoelens, aan gedachten, kortom aan menselijke trillingen die nodig bekeken moeten worden. Dat bekijken mensen niet vanuit deze goddelijke eenvoud.

    Spreek vanuit deze eenvoud, voel vanuit deze eenvoud, denk vanuit deze eenvoud en je zal ook orde hebben in je leven. Richt je dan naar je geestelijke Zijn en laat alle energieën die je geestelijk deden groeien in het verleden los en enkel hetgeen je nu nog werkelijk doet groeien en ook in de toekomst zal doen groeien, hou dit in handbereik.

    Je hoeft geen boekenkasten te hebben vol geschriften. Bekijk de ene kwaliteit die nodig is om geestelijk te groeien: dat is liefde. Enkel de geschriften die vanuit dit begrip van God geschreven zijn, enkel handelingen van mensen die op muziek of kunst is neergelegd, die door de liefde zijn gesteld, helpen je vooruit in de toekomst.

    Kies dus voor de goddelijke eenvoud, voor de goddelijke orde en de goddelijke liefde in alles en er zal klaarheid komen in je denken, in je gevoelens, in je totale Zijn.

    Wens je een klare kijk op de wereld of wens je een verwarde kijk, aan jou de keuze.

    X

    01-02-2014 om 11:01 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft de ziel honger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 109
    Heeft de ziel ook honger?

    Onze ziel hongert naar voedsel voor de ziel. Voedsel voor de ziel is de zachte aanraking van een vlindervleugel, het kwinkelerende liedje van de vink, het exquise lied van de nachtegaal, een regenboog die door de wolken breekt, stemmen die harmonisch samenklinken, een liefdevol gebaar.

    We weten wel wat onze ziel voedt, maar we zijn omgeven door zoveel wanklank en lelijke beelden dat we denken nergens tijd voor te hebben.

    Houd een moment halt. Geef jezelf een moment tijd en vraag aan je Hoger Zelf om je te verfrissen met zijn harmonie. Laat de energie door je heen gaan om je eraan te herinneren dat de wereld vol schoonheid is.

    De duidelijke uiterlijke vorm van de dingen is niet wat ze in werkelijkheid zijn. In werkelijkheid is er alleen licht. Het licht van God is er zelfs in de diepste duisternis. Als je je , wanneer alles somber en donker lijkt, richt op licht, schoonheid en liefde, straalt je ziel helderder, trekt aan wat je het meest nodig hebt en brengt zo de hoop terug in je leven.

    Het gaat om waar je je richt. Alles waar je sterk je aandacht op richt, dijt uit en wordt werkelijker omdat jij er energie aan geeft. Haal je energie weg van de duisternis. Richt je op licht, schoonheid en liefde, dan wordt dat wat je ervaart. Dit is de werkelijkheid die je wilt leven, stel je die voor, bevestig die, richt je erop in gedachten, woord en daad en ze zal er voor je zijn, zichtbaar gemaakt.

    24-01-2014 om 17:51 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 108
    Wat doet muziek met ons?

    Als er iets is wat mensen over de gehele wereld gemeen hebben dan is het wel de liefde voor muziek, in welke vorm dan ook.
    Muziek is een onderdeel van de onzichtbare wereld en werkt op een hogere frequentie dan de stoffelijke wereld. Onze gedachten en emoties worden er plezieriger door. Zingen en dansen zijn krachtige manieren om je creatieve kanalen te openen en de vrijheid te voelen om je te uiten. Je zult met deze activiteiten je verborgen talenten aan de oppervlakte kunnen brengen en je zelfvertrouwen kunnen oppeppen. Omdat muziekale expressie de band vormt tussen je ziel en je lichaam zul je ook een beter gevoel van het goddelijke in jezelf gewaarworden.

    Onze hedendaagse kijk op muziek is deze van zintuiglijk plezier. Het vult de stilte op waar veel mensen moeite mee hebben. Muziek wordt tegenwoordig helaas te vaak gebruikt als kanaal van onvrede, woede, frustratie. De duistere krachten inspireren tot het maken van muziek die de lagere eigenschappen van de mens activeert. In de hedendaagse rock, pop, house enz. kan de spiraal van licht niet opwaarts bewegen (ook jazz en blues vallen in bepaalde mate hieronder daar zij zich vereenzelvigen met allerlei emotionele toestanden).
    Als we ervan uitgaan dat elk woord, bekleed met gevoel, een energie is die wij het heelal inslingeren en die ook weer naar ons terugkeert, dan zijn we bezig via de huidige agressieve muziek een nieuwe toekomst te vormen die ons in de komende jaren precies geeft wat wij heden ten dage uitzenden. Weer worden we dan geconfronteerd met onze eigen scheppende vermogens. Weer zullen wij individueel keuzes moeten maken.

    In handen van geestelijk verlichte mensen is muziek gereedschap van schoonheid en opbouwende kracht.
    In de grote beschavingen uit de oudheid zoals Egypte, India, Atlantis, Lemurië schreef men muziek een fundamentele kracht toe. Oude wijsgeren benadrukten de uitwerking van muziek op het karakter en waren ervan overtuigd dat muziek onze manier van denken en handelen bepaalde.
    In de gouden tijdperken werd muziek gebruikt om een kosmische vibratie vrij te maken die de mensen in harmonie met de hemelen bracht.

    De kosmische werelden inspireerden mensen op aarde tot het maken van verheven werken en composities. De grote componisten uit onze eigen tijdperken waren zich wel degelijk bewust van het goddelijk principe (vb. de 9de symfonie van Beethoven). Componisten die opbouwende muziek hebben geschreven zijn bv. Beethoven, Mozart, Händel (Halleluja), Strauss, Vivaldi ...
    - Er is neutrale muziek die ontspant, rustgevend werkt.
    - Veel soorten volksmuziek zijn opbouwend van aard.
    - Keltische muziek brengt ons in contact met de oerbron in onszelf en roept de sfeer van verbondenheid met de natuur op.

    Muziek opent je ziel om Goddelijke leiding te ontvangen, luister naar opwekkende muziek. Muziek tilt je geest uit boven aardse zorgen en verheft je gedachten tot de liefde van God. Muziek is een sterke bondgenoot op je spiritueel pad, want hierdoor neemt je vermogen om te manifesteren toe.
    Muziek is een machtig middel voor transformatie van het kleinste zelf naar het eeuwige zelf.
    Zoek naar muziek die je vermogen tot vibreren en voelen vergroot. Als de muziek je hart raakt, stel je je open voor liefde.

    Muziek van de sferen kan gehoord worden door mystieke ervaring maar kan niet in taal uitgelegd worden. Michaël Aivanoh hoorde eens de muziek van de sferen in extase en kon het maar enkele seconden aan, door de grote verruiming die hij had.

    Muziek heeft een hogere vibratie dan de grofstoffelijke materie.
    Priesters in de oudheid hieven de zwaartekracht op met behulp van muziek; ze gebruikten de vibraties van muziek om stenen op te tillen.
    Als wetenschappers het erover eens waren dat alle materie op atoomniveau in feite uit energie bestond, dan moest het mogelijk zijn de atomen te herschikken door de vibraties te beïnvloeden met iets als muziek of gedachtenkracht!

    18-01-2014 om 14:25 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meester worden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 107
    Deel 2
    Hoe kan je  Meester worden?

    Je bent een Meester:
    - als je 51 % van je karma hebt omgezet tot Goddelijk licht.
    - als je de beperkingen van ruimte en tijd kunt overstijgen.
    - als je meesterschap verkregen hebt over de 4 lagere lichamen, chakra's en de 4 elementen in de stof.
    - je drievoudige vlam dient in balans te zijn (=3 voudige natuur van God -Blauwe vlam van kracht, gele vlam van wijsheid en roze vlam van liefde).
    - een inwijding te hebben ondergaan van één van de geheime stralen, de robijnrode straal.

    Uiteindelijk gaat men, via het ritueel de hemelvaart (het ritueel waarbij de ziel zich herenigt met de geest van God), over naar een hogere dimensie van Zijn, de geestelijke wereld genoemd, waar men dan woont in een van de etherische steden op een van de etherische niveaus.
    Vanaf dit moment wordt zo iemand een Opgevaren Meester genoemd.

    11-01-2014 om 11:02 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgestegen Meesters
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 107
    Wie zijn de Opgestegen Meesters en wat doen zij?

    Tussen de duistere massa van de geïnkarneerde mensen en het Opperste Wezen bestaat er een hiërachie van Grote wezens die werken voor de evolutie van de mensen die nog gebonden zijn aan het rad van inkarnaties. Zij vormen een witte broederschap. De opgestegen meesters zijn dus niet-materiële energievormen van de geestelijke wereld. Tesamen met de aartsengelen en geestelijke gidsen vormen zij een deel van de onzichtbare wereld die ons hulp en steun biedt.

    Net als wijzelf hebben vele Opgestegen Meesters hier op aarde de weg van de ontwikkeling bewandeld, de dualiteit tijdens hun aardse leven weten te overwinnen en de eenheid ervaren. Juist omdat zij op aarde vertoefd hebben, kennen zij onze moeilijkheden maar al te goed, en dat maakt hen juist tot liefdevolle, begrijpende en geschikte leraren.

    Sommige van deze meesters kennen wij heden ten dage nog steeds als Lao-tse, Kwan-Yin, Christus, El Morya, Kuthumi, Lady Nada, Saint Germain en vele anderen.
    Het is ook onze taak om hulp te vragen en te accepteren. Je hoeft alleen maar met een oprecht hart een beroep op hen te doen. Zij zijn liefdevol en vergeven alles.

    Uiteraard is het voor ons niet altijd gemakkelijk om hun steun te herkennen. Net zoals een klein kind reageren we soms woedend, vertwijfeld, teleurgesteld of gooien we het bijltje erbij neer als iets niet loopt zoals wij willen, omdat de hulp niet lijkt te zijn wat wij ervan verwacht hadden. Wij voelen ons in de steek gelaten en hebben zo onze twijfels over de hulpvaardigheid van de geestelijke wereld.
    Net zoals de kleine kinderen leren lopen (met vallen en opstaan) helpen de Opgevaren Meesters door ons aan te moedigen en te ondersteunen en te laten zien hoe het lopen in zijn werk gaat. Maar zij zullen niet altijd helpen, want op die manier zou het kind niet leren om zelfstandig te lopen.

    Net zoals ouders zijn opgevaren meesters voor ons liefdevolle leraren op de weg van het Eén-Zijn. Zij helpen bij ons bewustzijnsproces om zelf een meester te worden. Ze helpen om nieuwe leeropdrachten onder de knie te krijgen, om steeds verder te ontplooien totdat wij uiteindelijk geheel bewust leven en volkomen ontwaakt zijn.


    Volgende keer - deel 2 - Hoe kan je een meester worden?

    05-01-2014 om 16:03 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 106
    Zal het nieuwe jaar voor jou een jaar van verandering zijn?

    Het begin van een nieuw jaar is een geschikte tijd om opnieuw je verleden en je verwachtingen van de toekomst te beoordelen. Kijk in je innerlijk en geef een oordeel over jezelf. Van nature ben je namelijk geneigd jaar in jaar uit langs hetzelfde pad te dolen zonder jezelf te veranderen.
    De mens is geestelijk vastgelopen. Hij zit vast in gewoonte patronen, op een weg waar hij volledig in beslag genomen wordt door de verlokkingen van een materieel leven.

    Hij moet zijn weg terug vinden uit een materialistische doolhof. Dat kan, want ook in een doolhof is licht te zien. Je hoeft slechts omhoog naar de hemel te kijken. Voor de mens ligt de hemel in zijn innerlijk, daar moet hij kijken, in zijn eigen hart, dat het huis is van de Heer. Als hij God gevonden heeft, dan moet hij zich met Hem verenigen. Dan wordt het gemakkelijk de weg die voor je ligt te vinden en uit de doolhof met zijn illusies te ontsnappen.

    Voor velen zal het nieuwe jaar een jaar van veranderingen zijn, want steeds meer mensen zullen ontwaken.
    Hoge energieën komen nu naar de aarde. Moeder aarde gaat steeds verder met opruimen, de veranderingen zullen blijven doorgaan.
    Mensen hebben ook nog een heleboel op te ruimen. Voor sommigen zal het jaar wederom een jaar van geestelijk oponthout en verknoeide kansen zijn. Jij alleen kunt je weg kiezen en jezelf nu veranderen. Een jaar van verandering wil zeggen een jaar vol kansen.

    Naarmate de mens de veranderingen in hemzelf teweegbrengt zullen er ook veranderingen komen op de gebeurtenissen en toestanden op het wereldtoneel. Tegenwoordig zie en hoor je van terroristische activiteiten over de gehele wereld, een direct gevolg van menselijk handelen in het verleden. Dat verleden maakt het heden en het heden maakt de toekomst. Wij creëreen onze eigen bestemming. Dat doen we met elke gedachte en elke handeling op elk moment van de dag. De dag dat er heldere en zuivere gedachten in je hart ontstaan zal een echte nieuwjaarsdag zijn. Dan maak je voor jezelf en voor de hele wereld een betere toekomst.

    Elk van ons heeft nu in deze tijd de gelegenheid een grote stap voorwaarts te maken op de spirituele weg naar bevrijding. De tijd van ontwaken is gekomen en die tijd is NU. Voor velen gaat die tijd voorbij zonder enige positieve daad of aandeel, besef dat deze kostbare tijd nooit meer zal terugkomen.

    Dan opeens gebeurt er iets, misschien een schokkende ervaring, waardoor je uit je slaap gewekt wordt, de eerste tekenen van een innerlijk ontwaken. Je vraagt je af wat de zin van het leven is en waarom de weg die je tot nu toe gaat, zo weinig voldoening geeft en zeker geen geestelijke vrede of blijvend geluk. Je begint te zoeken. Tenslotte kijk je naar binnen, want daar ligt de oplossing voor al je problemen. De hemel ligt binnen je, niet in een of andere uithoek van het universum.
    Je toekomst is verzekerd zodra je jezelf gevonden hebt, dat wil zeggen de God binnen in je, de echte "jij", het kind van de levende God, diep binnen in je.

    Begin op dit moment, hand in hand met de Heer een nieuwe reis, in de wetenschap dat niets je kan deren, en keer nooit meer op je schreden terug. Sla een nieuwe gouden weg in, ga niet mee in discussies van de wereld, blijf in jezelf, ervaar je eigen gedachten. Leef vanuit je Hoogste Zijn. Hij zal er altijd zijn om je te leiden en te beschermen.

    29-12-2013 om 10:42 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betekenis Kerstfeest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 105
    Welke is de diepere betekenis van het Kerstfeest?

    Kerstmis is bij uitstek een tijd van feestelijke herdenking. Met Kerstmis wordt het feest gevierd van de geboorte van een licht voor de wereld. Het is de dag van heilige vreugde en gelukzaligheid.

    Deze dag betekent niet alleen de komst van Jezus de Christus, maar deze geboorte staat ook voor de geboorte van de Christus in ieder menselijk bewustzijn. Deze grote meester was gezonden om ons duidelijk te laten begrijpen dat God niet alleen buiten ons, maar binnenin ons is, en dat Hij nooit van ons, noch van enig ander van zijn scheppingen gescheiden kan zijn. Deze meester is tot ons gekomen opdat wij zouden beseffen dat alle sterfelijke begrenzingen door mensen gemaakt zijn.
    Jezus' leven was zijn boodschap. Volg de weg die hij nam. Jezus begon zijn leven als boodschapper, toen werd hij Christus de gezalfde. Tenslotte verwezenlijkte hij zijn bestemming door één te worden met God.
    Twintig eeuwen na Jezus' geboorte dient de mensheid nog steeds de inherente Goddelijkheid van ieder mens te realiseren.

    De Heer wacht geduldig op een teken waaruit blijkt dat zij, die reeds zolang in de duisternis hebben geploeterd, eindelijk wakker worden, ontwaken op weg naar de waarheid. Luister naar die oproep. Grijp de gelegenheid aan om spiritueel te groeien opdat ook jij verlicht zult worden. Dan heb je iets om te vieren.

    De tempel (het lichaam) moet tot een zuiver kanaal worden, waardoor de Christus te voorschijn kan komen. De Goddelijke vonk wacht totdat de atmosfeer gezuiverd is om naar binnen te treden en als de helderste ster aan de hemel te kunnen schitteren.

    Stel je hart open en adem de Goddelijke liefde in.
    Blijf trouw aan de idealen die Hij gepredikt heeft en breng ze in praktijk in je dagelijkse leven. Maak je hart zuiver, je handelingen heilig en je gevoelens heilzaam voor allen, overwin de duisternis van het kwaad en de onwetendheid.
    De Heer zal altijd met je zijn om je te helpen, te steunen, om het allerhoogste doel te bereiken, namelijk dat ook jij de mogelijkheid hebt om het Christusbewustzijn te verwerven en de Vader verheerlijken zoals Jezus hem verheerlijkt heeft.

    Dan kan je beseffen dat je een deel van het geheel bent. Je ziet in ieder ander datzelfde licht. Je voelt je verbonden met al je broeders en zusters, met de gehele mensheid, met het ganse universum.

    Ik wens jullie een heel diepe verbondenheid met je ware Goddelijke Zelf, een hechte band met de aarde, die nood heeft aan naastenliefde en warmte.Laten we ons allen samen verbinden op Kerstdag met het licht in liefde en mededogen, laat het licht stralen vanuit je hart, laat de energie haar weg vinden waar zij het meeste nodig is.
                        Vredig Kerstfeest
    dat het Nieuwe Jaar jullie veel geluk mag brengen, een goede gezondheid en veel vreugdevolle dagen.
                                                                   Van harte.

    X

    21-12-2013 om 11:13 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstboomtraditie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat is de oorsprong van de Kerstboomtraditie? - Vraag 104

    Dit verhaal werd verteld door een Indische Avatar.

    Een prediker Jensen genaamd reisde van de Britse eilanden naar de Germaanse gebieden om die volkeren te bekeren. Daar merkte hij dat de Germanen de gewoonte hadden om een kind te offeren om de God gunstig te stemmen die, naar zijn geloofden, leefde in een eik. De man vroeg hen waarom ze een onschuldig kind offerden aan een boom. Zij stelden met overtuiging dat God in die boom leefde. Daarop nam hij een bijl en hakte de boom om. Tot zijn grote verbazing werd hij op een onverklaarbare wijze door elkaar geschud van kop tot teen. Toen zag hij de vorm van een kind tussen de twee delen van de boom die hij had omgehakt.

    Dit incident toont de waarheid aan dat God niet alleen leeft in mensen maar ook in planten en bomen. Van toen af zijn de mensen begonnen met het plaatsen van een boom met Kerstmis. De gewoonte om God te vereren in vele vormen, planten, stenen, die in India begon zeer lang geleden is ook zeer lang levendig gebleven in vele andere landen.

    Dit verhaal geeft een mooie hint om het Christelijk geloof open te breken tot een universeel geloof dat het Goddelijke kan zien in werkelijk alles; natuur, natuurfenomenen, dieren.

    Westerlingen doen soms uit de hoogte als ze een hindoe een steen zien vereren. Ze vinden het primitief, niettegenstaande ze zelf de alomtegenwoordigheid van God belijden.  Als je het beeld ziet als God, muteer je de steen waaruit het gemaakt is tot God zelf. De steen bestaat dan niet meer, je ziet alleen nog God.

    Zuiver je geest zodanig dat je alleen nog God ziet, in welke richting je ook kijkt, dan wordt de geest je beste vriend, je meest effectieve instrument om bevrijding te bereiken.

    XX

    15-12-2013 om 13:44 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gave hebben
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 103
    Heeft iedereen een gave? Hoe gebruik je die?

    Elke gave is een creatieve uiting van het ik. De vorm waarin je het uit is uniek, authentiek. Het is fris, oprecht, ontstaan vanuit jouw eigen beleving. Het gaat niet om scholing of om een andere loopbaan.

    Laat alle verwachtingen die anderen van je hebben los. Laat alles wat 'moet' en alles wat 'hoort' los en vraag je af welke gedachten en daden jou het meest vreugde schenken. Leef van binnenuit, niet van buitenaf.

    De gaven en talenten die jou gegeven zijn, behoren niet alleen jou toe. Ze behoren iedereen toe. Wees niet zo egoïstisch dat je ze anderen onthoudt. Wanneer je je gave bij je houdt, oogst je niet de werkelijke vruchten van voorspoed, geluk en vrede.

    Vergis je niet door te denken dat jij geen gave hebt. Iedereen heeft een gave. Vergelijk jouw gave echter niet met de gaven van anderen, want dan bestaat de kans dat je haar niet voldoende op waarde schat. Misschien ben je steeds aan het worstelen om je gave naar buiten te brengen. "Wat doe ik verkeerd? vraag je je af. Waarom krijg ik geen steun van het universum?. Dan moet je je afvragen: "Doe ik dit omdat het me grote vreugde schenkt of omdat ik er de goedkeuring van anderen mee hoop te krijgen? Het streven naar goedkeuring is gebaseerd op het besef dat je niet goed genoeg bent. Je wilt dat anderen je de liefde geven. Alleen iets wat met veel enthousiasme uit je hart voortkomt zal op elk niveau gedijen.
    Hoe je ook je best doet, anderen zullen jouw gave niet kunnen ontvangen als je jezelf niet eerst liefhebt en op waarde schat.
    Je vervulling en geluk komen voort uit jouw toewijding aan jezelf. Een authentieke gave ontwikkelt zich naarmate jij er vertrouwen in hebt.

    Veel mensen beweren dat ze niet weten wat hun gaven zijn, maar dit is simpelweg verdringing. Je denkt dat je gave "iets doen" betekent, maar dat is niet zo. Je gave is een manier van "zijn". Het gaat vanzelf, heel natuurlijk. Je hebt er geen speciale rol, geen speciaal platform voor nodig. Vertrouw je gave en schat ze naar waarde.
    Aanvaard de gave die je gekregen hebt, wat het ook is. Anderen zullen ervan genieten. Je leven begint te stromen als je je gave aanbiedt zonder er iets voor terug te verwachten.
    Blijf je ontwikkelen en koester je gave zo dat zij steeds manifester wordt. Mensen die niet klein willen beginnen bereiken nooit iets.

    Vertrouwen op je gave betekent deels ook dat je loslaat hoe de gave ontvangen moet worden. Geef haar zonder aan de resultaten te hechten.

    Als je je met hart en ziel wilt wijden aan het tot uiting brengen van je gave, zal dat je leven veranderen. Verandering treedt op van binnenuit. Wanneer je je gave aanvaardt en je angst om haar te uiten verwerkt, verliezen oude patronen en manieren van leven hun kracht. Als die patronen van jou geen nieuwe energie meer krijgen, verdwijnen ze en maken daarmee in je bewustzijn meer ruimte voor het erkennen , geven en ontvangen van je gave.
    Je maakt je moeiteloos los uit rollen en relaties die bij je verdere groei niet meer van dienst zijn.

    Ga niet proberen om van buitenaf te achterhalen wat jouw levensdoel is. Je ontdekt dit door te luisteren naar de stem van je hart. Na verloop van tijd zullen er anderen verschijnen die hetzelfde pad gaan als jij. Je hoeft niet naar hen op zoek te gaan. Je ontmoet ze vanzelf.

    Als je gave een opoffering wordt, brengt het geen vreugde meer.
    Als je helemaal en vol vreugde uiting geeft aan wie je bent komt je werk vanzelf terecht bij hen die daar baat bij hebben.
    Als je je levenswerk eenmaal gevonden hebt, bestaat het grootste obstakel bij de vervulling daarvan uit jouw pogingen het te sturen.

    Elke man en elke vrouw heeft een gave toevertrouwd gekregen. Het maakt niet uit hoe iemands gave eruitziet. Wat uitmaakt is dat iedereen die gave in liefde aanvaardt en aan anderen aanbiedt.

    X

    08-12-2013 om 16:50 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dromen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 102 - Waar komen onze dromen vandaan? - Wat doen we ermee?

    Dromen zijn een manifestatie vanuit het onbewuste en brengen ons dat wat we kunnen veranderen in onszelf. Dromen hebben een grote invloed op ons; zelfs wanneer wij ons daarvan niet bewust zijn. Zij zijn een deel van ons innerlijk, onze psyche. Onze aard komt naar boven in de dromen , met de bedoeling ons te begeleiden naar hogere, evenwichtiger resultaten in ons lichamelijk, geestelijk en spiritueel leven. De boodschappen die we tijdens onze dromen krijgen worden nooit helemaal vergeten. In plaats daarvan worden ze opgenomen in ons onbewuste; zodat de wijsheid van ons Hoger Zelf ons doen en laten kan bepalen . Wanneer we onze dromen begrijpen; krijgen we meer inzicht in het Zelf om de opdracht van ons leven te vervullen en hoe we bepaalde situaties kunnen aanpakken. De droom probeert ons zo ver te krijgen dat we de angst, onrust, zorg onder ogen zien. De droom helpt ons de confrontatie aan te gaan. Wanneer we uit onszelf niet veranderen dwingt het leven (het lot) ons om die veranderingen te ondergaan.

    Dromen zijn belangrijk: om onszelf onder ogen te willen zien; als begeleiding bij zakelijke problemen, voor lichaam en geest, als stimulering van creativiteit van soms verborgen talenten, inspiratie, verantwoordelijkheid.

    Als je voor een moeilijke beslissing of met een probleem geconfronteerd wordt, vraag dan elke nacht voor het slapengaan om een verhelderende droom

    Wij dromen in symbolen omdat we geneigd zijn op het bewuste niveau in symbolen of voorstellingen te denken. Symbolen worden altijd vergroot weergegeven om ze beter te begrijpen. We hebben allemaal onze eigen symbolen en daarom is het onmogelijk een universele lijst op te stellen met uitleg over allesymbolen. Om dromen te interpreteren moet je de symboliek goed kennen en het verhaal dat in de droom vervat zit trachten te ontraadselen. De droom gebruikt altijd iets van in de dag omdat we daar meer attent op zijn. Bij verkeerde interpretatie kunnen dromen leiden tot psychische verwarring.

    De bereidheid om je droom op te schrijven en ze nu en dan uit te werken, geeft aan je psyche de impuls om je dromen beter te onthouden. Leg schrift en pen naast je bed en zeg voordat je slapen gaat: "Ik herinner me mijn dromen en ik kan intuïtief hun symbolische taal verstaan. Gebruik geen dwang, lukt het vannacht niet dan lukt het wel een andere dag. Als je slechts flarden hebt, schrijf ze op. Zoek altijd eerst naar de les, wat wil je niet onder ogen zien.

    Alcohol, stress, het zien van geweldadige films voor het slapengaan zijn oorzaken van onrustig slaapgedrag. Men verwerkt 's nachts de emoties, gedachten, daden die overdag niet tot klaarheid zijn gebracht.

    In de meeste dromen vertolkt de dromer zelf alle rollen zelfs die van schurken, entourage, huis, auto. Een bekende droomtechniek is de identificatietechniek. Hierbij verplaats je je bij de droomuitwerking denkbeeldig in alle delen van de droom. Vb. je zegt: "Ik ben nu de oude brug uit mijn droom, en hoe voelt het dit te zijn". Hierdoor kom je er achter wat de gevoelswaarde is van de symbolen in de droom. Je kan ook een symbool uit je droom nemen en vragen: "Wat heb je mij te vertellen?, Waarom doe je dit?, kan ik iets van je leren?

    In de droom zijn broers en zussen bekende delen van onszelf, onbekende mensen zijn onbekende delen van onszelf.

    Dromen over sterven of dood moet je zelden letterlijk opvatten. Zo'n droom symboliseert vaak de dood van oude handelingen, instellingen.

    Kijk of je terugkerende thema's herkent. Dit is een teken om je iets duidelijk te maken wat je niet wil veranderen.

    Er bestaan verschillende soorten dromen:

    Oppervlakkige dromen: vb. het naderen van auto's met felle koplampen kan het gevolg zijn van een dag ingespannen rijden.

    Vanuit een dieper niveau van het bewustzijn: komen waarschuwende dromen (eetgewoonten- lichaamsbewegingen).

    Vanuit een nog dieper niveau: komen de mentale, emotionele dromen waarin vrienden, onbekenden, gangsters, dieren rusies voorkomen.

    Bovenbewuste dromen: helderziendheid, telepathie, visioenen.

    Voorspellende dromen: vb. Jozef (oude testament) legde de dromen van de farao uit.

    Dromen met gidsen, helpers, engelen, overledenen: die raad geven of ons iets willen duiden.

    Dromen met onverwerkte ervaringen:  uit vorige levens.

    "Dreams are the windows of the soul"

    "Als je je dromen verwaarloost, kun je net zo goed je post ongeopend weggooien" 

          

    30-11-2013 om 13:08 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrije wil
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 101

    Wat is vrije wil?

    Dit is de vrijheid die de mens bezit om zijn gedachten en daden die eruitvloeien te richten in een zin welke hij goed meent, volgens zijn morele graad. Men kan verkeerde keuzes maken; door onwetendheid, als zijn moraal verouderd en primitief is. De menselijke wil identificeert zich met het ego en probeert dat te ondersteunen in zijn najagen van voorbijgaande doelen. De menselijke wil verzet zich tegen de goddelijke wil.

    Als de wil buiten de mens gaat functioneren en niet in zijn eigen leven, dan kan je in verwarringen zitten en kan je het spoor bijster raken. Soms zit de mens dikwijls vast in zichzelf. Hij leeft vanuit zijn wil en zet iets neer voor het leven en daar wil hij dan niet meer van afwijken. De mens kan alleen beslissen of hij wil evolueren naar het ware geluk en of hij zich liever wil vergenoegen in het schijn-geluk van de aarde.

    Het is de wil die drijft, het is de wil die oorzaak is van de verandering in de mens. Wat er tot uitdrukking moet worden gebracht komt door de wil. De wil is namelijk wat je vooruit brengt. Als je niet vooruit WIL, dan ga je ook niet vooruit.

    Soms gebeurt het dat je dingen doet die je zelf niet wil, maar die een ander van je wil, dan raak je in de war, want je weet dan niet wat je werkelijk zelf wil. Je mag geen slaaf worden van de wil van een ander. De wil mag je aanpassen als je bv. in iets zit die je niet graag doet dan kan je veranderen.

    Eerst moet je voelen wat je eigen wil is in het leven. Later kan je de vraag stellen: "God wat wil je?". Dat is iets dat je niet kan bereiken, dat is iets wat naar je toekomt op het moment dat God het wil. Waar God naar voor komt en waar Hij de dingen wil, daar kunnen wij met onze kleine wil niet tegen op. Dan gebeurt het toch. Zo zijn er dingen die vanuit onze ziel geregeld worden, waarvan het goddelijke in ons wil dat het gebeurt. Vanuit goddelijk standpunt bestaat vrije wil niet, vanuit het standpunt van het spel die wij spelen lijkt de vrije wil wel te bestaan.

    Op een bepaald moment zal je afstand doen van je eigen wil door een grotere kracht in je te voelen, die je verder drijft. Alleen dan zul je in staat zijn wilskracht te ontwikkelen. Deze wilskracht neemt de vorm van daadkracht (het vermogen te handelen) aan en leidt tenslotte tot de kracht van kennis, van wijsheid.

    Daarna krijg je aansluiting op het hele grote leven, van alle andere wezens, zowel mineralen, planten, dieren, mensen. Je kan één worden met mineralen, een plant, een ster, met alles en toch jezelf blijven. De wil is zonder einde, omdat hij steeds verder en verder gaat in het leven, in een oneindigheid die nooit af is en eigen aan het goddelijke.

    Wanneer de mens door zijn vooruitgang de licht-plannen bereikt heeft, ontneemt God hem zijn vrije wil. Hij heeft hem niet meer nodig, want op de plannen van de liefde bestaat de weigering niet. De mens beantwoordt bevestigend al de opdrachten waartoe hij door de meesters verzocht wordt.

     

     

     

     

     

     

     

     

    22-11-2013 om 17:42 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pad van vreugde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 100
    Wat is het pad van vreugde?

    Vreugde is voedsel voor de ziel. Vreugde is een natuurlijke toestand en alleen diep in jezelf te vinden. Ben je je bewust van datgene wat je gelukkig maakt?, of heb je het zo druk met je dagelijkse beslommeringen dat je die dingen die maken dat je je goed voelt, uitstelt tot een later tijdstip? Het pad van vreugde gaat over NU en niet over later.

    Velen hebben voor zichzelf een leven opgebouwd dat niet vol vreugde is omdat zij geloven jegens anderen verplichtingen te hebben, nodig te moeten zijn, of omdat zij de slaaf zijn van één of andere situatie. Je hebt misschien redenen waarom je je leven op dit moment niet kunt veranderen. Begin dan met redenen te scheppen waarom je het wel kunt.
    Let op T.V., kranten, mensen. Verhogen ze je energie of verlagen ze die en zetten ze negatieve beelden in je geest. Je bent vrij in je keuze voor wat je leest en hoort. Hoe meer je je concentreert op problemen of op wat er verkeerd is aan andere mensen, des te meer zal je merken dat situaties of relaties verslechteren.
    Wanneer je emoties zwaar en negatief zijn, is de aura rond je lichaam verdicht. Als je toegeeft aan somberheid, teneergeslagenheid wordt je negatief en een brandpunt van destructieve kracht in je omgeving.

    Kinderen zijn gelukkig aangezien zij nog niet verwikkeld zijn geraakt in (zulke) handelingen. Hun geest is vrij van, niet besmet met het zoeken naar zintuiglijk genot. Zij genieten van de zuivere vreugde van hun eigen aangeboren aard.

    Blijf je soms bij iemand omdat je zijn gevoelens niet wil kwetsen. Als dat zo is, schat je hem hoger dan jezelf. Telkens wanneer je jezelf acht en respecteert ontwikkel je niet alleen jezelf maar help je anderen door je voorbeeld.
    Aanvaard niet automatisch iets, tenzij het echt voor jou klikt. Respecteer jouw waarheid, geloof in jezelf en kom voor jezelf op (maar leef met anderen mee). Zoals je jezelf behandelt zullen ook anderen jou behandelen. De beelden die je over jezelf de wereld instuurt bepalen hoe anderen je zien. Het pad van vreugde houdt jezelf waarderen in, en controleren waar je je tijd aan besteed.

    Wat je graag doet is een teken van je hoger zelf wat je moet doen. Velen vullen hun tijd met activiteiten die niet op de ziel gericht zijn maar op de persoonlijkheid, op vormen van amusement. Activiteiten die naar de ziel gericht zijn geven je vreugde.
    Het levensdoel is dat diepste verlangen van binnen dat je de meeste vreugde geeft, daar waar je altijd aan denkt en over fantaseert. Het is die diepe drang op zielsniveau.
    Een hoger doel is altijd speels en leuk en leidt naar fijnere levensenergie.
    Jouw dromen, fantasieën en doeleinden zijn even belangrijk als die van ieder ander. Het moet iets zijn waar je op alle niveaus achter staat, iets dat je echt wilt doen.
    Door keuzes te maken leer je gaandeweg steeds beter wat tot vreugde leidt en wat niet.
    Vreugde die je beleeft in je hobby's geven extra energie.
    Toewijding is het vreugdevolste pad. Je zult nooit ontmoetigd zijn.
    Vreugde heeft het vermogen om alle obstakels weg te nemen en juist alles aan te trekken wat je nodig hebt.

    Zijn de omstandigheden niet zoals je zou wensen, gebruik dan je fantasie en vraag om de verveling om te zetten in vrolijke creativiteit.
    Laat het universum beslissen over hoe je vreugde tot je laat komen. Als je wilt dat iets op een bepaalde manier moet komen, kan het langer duren dan wanneer je het universum magie en wonderen laat doen.
    Het is veel gemakkelijker om iets te krijgen als je niet gehecht bent aan de vorm, maar aan de essentie.
    Ga je hart binnen en vraag vreugde, vrede, harmonie en voel dat je dit allemaal verdient.
    Als je het aan ziet komen wees dan bereid het te ontvangen. Bedank het universum daarvoor.
    Geniet van alles wat de wereld beschikbaar stelt, maar wees geen bezitter.
    Vb. Boeddha was rijk, had alles wat mogelijk was. Hij werd ongelukkig, ontvluchtte het paleis en liet alle rijkdom achter. Hij begon te zoeken naar geluk. Na 6 jaar van spiritueel zoeken gaf hij zijn zoektocht op. Hij was volledig bevrijd van het materiele en spirituele verlangen... en precies op dat moment gebeurde het. Precies op dat moment kwam de zegening.

    Je houding bepaalt hoe je de wereld ervaart. Als je "vrolijke zelf" woorden van lof zegt, helpt het jou meer van de dingen naar je toe te brengen. Laat je eerzucht verdwijnen, dit is een hindernis.
    Ieder moment dat je plezier hebt, magnetiseert je weer een moment van vreugde.
    Openstaan voor nieuwe dingen, ideeën en mensen in je leven creëert een steeds groter vermogen tot vreugde. Verlaat het oude en omhels het nieuwe.

    De uiteindelijke vreugde is altijd datgene wat je terugbrengt naar je zelf. Het is het pad dat je brengt naar de meest volledige uitdrukking van wie je werkelijk bent. Als je dat leven tot uitdrukking brengt, ben je volmaakt op één lijn met je vreugde. Wanneer je vreugde kent, gebeurt het wonder. Dan ben je in staat degenen lief te hebben die je haten.
    Neem een besluit dat je vanaf vandaag de wereld zult scheppen die je wilt. Ga bij je eigen wezen naar binnen en vind het punt van sterkte, dat deel van je dat altijd in staat is geweest de dingen die je wilde creëren, en voel het sterker worden. Hoe meer je naar binnen gaat, hoe meer het zich loont, hoe groter de beloning is.
    Je bent een schepper en datgene wat je schept, creëert is de vreudevolle ervaring in je leven.


    "De grootste vreugde is de ultieme vereniging met het Goddelijke"

    16-11-2013 om 15:16 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 99
    Heb je een doel in je leven? Ben je in staat je doelstellingen te realiseren?

    Steeds wanneer je naar iets verlangt, heb je in zekere zin een doel. Sommige verlangens zijn niet meer dan grillen van voorbijgaande aard.
    Jouw doel kan zich op elk niveau bevinden; fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel.
    Ieder van ons heeft een waarachtig doel en ieder van ons is een uniek kanaal voor het universum. Zelf al weet je niet wat je zou moeten doen of wat je missie is in het leven, oefen in elk geval het creëren van een visie.
    Wellicht vraag jij jezelf af wat voor talenten en gaven het zouden kunnen zijn die je aan de wereld moet geven. Ga op zoek in je eigen hart, want daar zal je het antwoord vinden. Wat laat je hart zingen? Besteed meer tijd aan projecten en activiteiten waar je hart bij betrokken is.
    Ieder mens heeft een verschillend doel en je kunt anderen niet beoordelen op wat je hen ziet doen.

    Wat blokkeert? Waarmee verspil je je energie zonder dat het iets oplevert?
    Wees assertief en zeg "nee" tegen alles wat je van je pad afleidt.
    Wat zou jij voor jezelf doen? Wat geeft jou vrede en vreugde? (als je je levensdoel baseert op wat je om je heen ziet, zal het een onevenwichtig en veranderlijk doel zijn).
    Doe ik dit voor mij, voor mijn hoogste goed of doe ik het om anderen een plezier te doen, om te voldoen aan hun beeld van mij?
    Komen de antwoorden uit je eigen innerlijk weten?; erken je innerlijke krachten.
    Wanneer we vergeten de stilte binnen te gaan, vermengen de meningen van anderen zich met onze twijfels en zo komen we tot beperkingen.
    Veel blokkades die de manifestatie van het levensdoel onzichtbaar maken komen door de gedachtenvormen van de massa.

    Als je iets probeert te manifesteren en het niet schijnt te werken, kan het zijn dat het niet in overeenstemming is met de betekenis van je leven. Wees geduldig en blijf je afstemmen op je innerlijke richtsnoer.

    Enkele paden om onze doelen te bereiken:
    - is de stilte van onze heilige ruimte binnengaan (de bereidheid om de antwoorden te ontvangen)
    - is integratie van de informatie, de waarneming van onze persoonlijke waarheid.
    - we hebben het vermogen om te onderscheiden en logisch te redeneren.
    - we hebben het vermogen te analyseren en te synthetiseren.
    - als we bewust zijn van de ideeën, kunnen we een plan formuleren om onze doelen te bereiken. Handel naar de doelen die je het meest voeden. (goede ideeën zijn weinig zinvol wanneer je niet in staat bent er ook iets mee te doen.)

    We hebben allemaal een hoger levensdoel; een opdracht die we voor dit leven op ons hebben genomen.
    We hebben ieder een bijdrage te leveren in onze levensperiode. Er kunnen veel dingen mee gemoeid zijn, of het kan iets heel eenvoudigs zijn; een levensdoel is niet ingewikkeld.
    Het gaat er altijd om totaal jejzelf te zijn, dingen op een natuurlijke wijze doen die je echt graag wilt doen en die je gemakkelijk afgaan.
    We weten allemaal in ons hart wat ons hoger doel is, maar vaak erkennen we het niet bewust.
    Sommigen vermijden de macht, verantwoordelijkheid en het licht dat doorbreekt met het erkennen van hun werkelijke doel.
    Als je je levensdoel creëert zul je genoeg tijd hebben, want je creëert dan tijd. Je zult zien dat dat zoveel vreugde geeft dat al het ander wegvalt.

    Het grootste doel van je leven: het leven in God bereiken, éénwording, bevrijding, zelfbewustzijn te ontwikkelen, in het bezit komen van volledige kennis. God te verwezenlijken.

    08-11-2013 om 17:01 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 98
    Hoelang kan het sterven worden uitgesteld?

    De lengte van het leven wordt bepaald door Hem die het leven schenkt. Het hangt niet af van de voedingscalorieën die worden geconsumeerd of de hoeveelheid geneesmiddelen die worden ingespoten. Hoe lang je ook lijdt aan een ziekte, de dood kan alleen optreden wanneer de tijd het juiste moment aangeeft. Iedereen moet heengaan als het bevel van de god van de dood hem bereikt. Status, trots en macht ruimen alle veld voor de dood.
    De dood sluipt achter het leven aan. Ieder levend wezen komt op elk moment wat dichter bij die gebeurtenis. Hoe je ook probeert je te verzetten en welke voorzorgsmaatregelen je ook neemt, de dag zal aanbreken dat je je eindbestemming hebt bereikt. De dood is een zekerheid.

    De dood tast de ziel niet aan. De ziel kan niet worden vernietigd. Daarom moet je niet bang zijn voor de dood. De dood is slechts een andere levensfase. De dood moet niet worden beschouwd als onheilspellend. Je moet niet wegrennen voor het probleem. Je moet het nadenken over de dood niet uitstellen, omdat je vindt dat zulke gedachten nutteloos zijn. Want onderzoeken wat de dood is, is in werkelijkheid onderzoek naar je eigen realiteit. Deze waarheid moet worden erkend
    Streef er dus altijd naar met een zuiver lichaam en een zuivere geest het hogere zelf te verwerkelijken. Richt dag en nacht je aandacht daarop.
    Het gevoel dat overheerst op het ogenblik van de dood werkt in het volgende leven met grote kracht;
    Houd de dood in gedachten; doe niets dat kwaad voortbrengt, vermijd schadelijke gedachten, houd je aan de waarheid, richt je geest op God.
    Iedereen moet zich nauwgezet onderzoeken, zijn gebreken opsporen en zich inspannen om ze recht te zetten.
    We moeten de waarheid erkennen dat wij alle spirituele oefeningen niet doen ten behoeve van een aangenaam leven maar voor een goede en vredige dood.

    Bedenk dat je niet dit lichaam bent; jij bent het onverwoestbare goddelijke zelf. God schiep de mens naar zijn beeld en gelijkenis, wat nooit bedoeld is vanuit de stoffelijk-lichamelijke betekenis maar wel vanuit de ziele-betekenis.

    Het stervensproces kunnen we zien als een soort scheidingsproces van het stoffelijk lichaam (wat ziek kan zijn) met de ziel of geestelijk lichaam (wat altijd gezond is).
    De ziel legt het aardse lichaam af omdat er op een verhevener niveau voor de stof geen kans meer bestaat zich te handhaven.

    De angst voor de dood is een typisch westers verschijnsel.
    Wij willen zelf, vanuit onze beredeneerdheid, de stoffelijke dood vatten, en aangezien we dat niet kunnen, hebben we er angst voor en houden we de stoffelijke dood zoveel mogelijk op een afstand.
    Iedereen heeft angst voor de dood. Dus moet je niet doden; maar mensen helpen te begrijpen wat dood betekent. Ze zijn bang omdat ze er niets van af weten, omdat de dood het grote onbekende is.
    Je kunt mensen behulpzaam zijn, met de dood kennis te maken, door middel van meditatie, omdat dat een bepaalde manier van doodgaan is, terwijl je toch in leven blijft.

    Kijk naar de bloemen in de tuin. Wanneer je ze plukt juichen de knoppen dat het morgen hun beurt is. Voelen ze droefheid? Bloeien ze er minder uitbundiger om? Nee, zodra ze weten dat zij morgen aan de beurt zijn, maken ze zich met animo en opwinding op.
    Zo moeten mensen zich ook gereed houden.

    Wat er dan na de stoffelijke dood gebeurt is dat er een God van liefde is die niet over ons oordeelt maar dat Hij wel een spiegel van onszelf voorhoudt, het is ons eigen spiegelbeeld en wie doorover oordeelt zijn wijzelf. Alleen de ziel die dit inzicht in het hart heeft gegrift kan zich verenigen met God. Als die waarheid niet wordt meegedragen in het hart, wordt het lichaam steeds opnieuw geboren.
    Als men zich van nu af in innerlijke beschouwing tot God keert, zal dat van pas komen wanneer het einde nadert.


    01-11-2013 om 11:02 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekenwijsheid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 97
    Kan men spiritueel groeien door heilige geschriften te lezen?

    Het is in de dagelijkse praktijk dat je zult groeien en niet door boekenwijsheid. Groei door het leven zelf te beleven. Alle heilige geschriften bevatten voorschriften die in praktijk moeten worden gebracht. Om de leringen van de heilige geschriften deel te laten uitmaken van het werkelijke leven, moet men afstand doen van het idee "ik weet", en de ogen openen voor het werkelijke, en dat proberen te doorgronden. Dan zal men erin slagen de hoogste vrede te winnen.

    Het weerbericht kan een zekere hoeveelheid regen aankondigen, maar ook al vouwt men het bericht tien keer op en zet het onder druk, er zal geen druppel regen uit tevoorschijn komen. Het doel van het bericht is niet regen te brengen, maar slechts informatie over regen; de woorden bevatten geen regen.
    Net zo geven de geschriften alleen informatie over leerstukken, waarheden, regels, voorschriften en plichten.
    De hoge waarde van de heilige geschriften ligt in hun uiteenzetting van methoden voor het winnen van vrede en bevrijding. Ze zijn niet verzadigd van de sappen van pure vreugde, men kan die dus niet verzamelen door een tekst uit te persen.
    Men moet zelf op onderzoek uitgaan naar de weg, de richting en het doel die door de heilige geschriften worden beschreven.
    Wanneer het ik-bewustzijn echter trots wordt en beweert: "Ik weet alles", komt het onvermijdelijk ten val.

    God geeft niet om geleerdheid, prestaties, maatschappelijke status (mensen kijken daarnaar), Hij kijkt alleen in je hart.
    Wat voor zin heeft het om wetenschappelijke titels te behalen en grote kennis te verzamelen, als door die studie je hart niet reiner is geworden?.
    - Zou iemand die honger heeft, verzadigd worden als je hem enkele gerechten laat zien?
    - Zou een arme man van zijn armoede verlost worden als hij verhalen te horen kreeg over rijkdom?
    - Zou een zieke genezen als je hem verschillende medicijnen opnoemde die hem beter kunnen maken?.

    De waarden die je iedere dag in praktijk brengt op het gebied van waarheid en eerlijkheid dat zijn dingen die je door het leven dragen en je grootste bezit vormen.
    Wanneer je eenmaal diep bent doorgedrongen in het gebied van geestelijk onderzoek, wordt alles je duidelijk en ontwaakt kennis van de werkelijkheid in je.

    26-10-2013 om 15:35 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 96
    Hoe kunnen we de engelen ertoe bewegen ons te helpen?

    De engelen leven in de wereld van de geest, wij leven in de wereld van de materie.
    Engelen zijn wezens van puur licht, liefde, bewustzijn, kracht. Ze zijn niet aan vorm gebonden, daarom is het goed om verwachtingen hierrond los te laten en gewoon ontvankelijk te zijn.
    Engelen geven leiding, zij troosten, verlichten en genezen. Zij zijn altijd dichtbij, zij fluisteren waarschuwende, begeleidende en aanmoedigende woorden. Zij veroordelen je nooit voor fouten en zij laten je nooit in steek.
    De engelen zijn er eenvoudig om ons te helpen zodat wij onze spirituele weg mogen gaan en ook anderen kunnen helpen.

    Engelen voelen zich van nature thuis in hun eigen wereld. Dus als je wilt dat de engelen zich bij je op hun gemak voelen, is het nodig dat je je wereld, je gedachten, gevoelens en omgeving meer op die van hen laat lijken. Weet dat engelen altijd en overal zijn, dat het enkel een kwestie is van ons open te stellen en op "golflengte" te komen met hen.
    Sommige mensen voelen tintelingen, warmte, rillingen, innerlijke gloed, maar als je geen gewaarwordingen merkt, wees gerust, ze zijn ook bij jou.

    Om ons heen zweven engelen en deze wachten het moment af dat we een teken geven om aan de slag te gaan zodat ze ons kunnen helpen. Zij kunnen alleen helpen als wij daarvoor onze toestemming geven. Het universum en de engelen weten allang wat we nodig hebben, maar doordat we geschapen zijn met een vrije wil kunnen de engelen alleen maar helpen als we daarvoor onze toestemming geven. Het maakt niet uit hoe je het vraagt maar wel dat je het vraagt. Hoe gerichter de vraag is, dus te nauwkeuriger het antwoord.
    Je kunt je gebed kracht bijzetten door een sterk gedachtenbeeld vast te houden van hetgeen je wilt dat er gebeurt.
    Je kunt nog meer verbonden worden als je een aanroeping maakt tot de aartsengel wiens engelen gespecialiseerd zijn in datgene waar je om vraagt.

    Engelen houden zich aan bepaalde voorwaarden:
    - ze mogen zich niet mengen in Gods plan voor de ziel (of het karma).
    - ze mogen jou of iemand anders niet in gevaar brengen.
    - het moet het goede moment zijn.

    Iedereen kan met engelen communiceren. Gewoon aan engelen denken is voldoende. Zij spreken niet met hun stembanden, maar zij kennen onze gedachten en gevoelens. Ze spreken met ons via het hart.
    Praat alsof je met je beste vriend praat. Luister dan. Wees stil en wacht op gedachten die engelen in je bewustzijn brengen.
    Het is gemakkelijker engelen te horen wanneer je alleen bent, ook vooral wanneer je in de natuur bent. Boodschappen van de engelen worden overgebracht en gehecht een zuurstofmoleculen. Dus hoe meer frisse lucht je inademt, hoe gemakkelijker je je kunt afstemmen op hun liefdevolle leiding.
    Let ook op antwoorden die in de vorm zullen komen van intuïties, dromen, tekens, ideeën en volg die op.

    Soms sluiten we de kanalen die de engelen gebruiken om met ons te communiceren uit angst af.
    Misschien zitten we met blokkades, gedachten, die eerst moeten opgelost worden. Zij kunnen ons daarbij ook helpen.

    De genezende kracht van de engelen kent geen grenzen en geen beperkingen. Ze kunnen iedereen tegelijkertijd helpen. Ze kunnen ons helpen verbeteringen te brengen in onze relaties, onze carrière, onze financieën, onze huisvesting en alle problemen waar we mee worstelen.
    Engelen houden van ons en vinden het heerlijk ons te helpen, zodat we moeiteloos liefde kunnen voelen, ervan kunnen genieten en liefde kunnen geven.

    19-10-2013 om 10:36 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Machteloosheid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 95
    Hoe kan je machteloosheid doorbreken?

    Als we bang zijn of ons machteloos voelen trekken we ons terug en blokkeren onze kracht, onze eigen expressie. Om deze cyclus van angst en teruggetrokkenheid te doorbreken dienen we onszelf opnieuw op liefdevolle wijze te accepteren. Als we niet in contact staan met onze grond, onze lichamen, onze hartstochten, begeerten, vitale behoeften hebben we geen brandstof om op te leven.

    Het 3de chakra schenkt ons licht, warmte, kracht en energie om de wereld om te vormen. Het 3de chakra (yang-actief) correspondeert met het element vuur en het doel ervan is transformatie. Het 3de chakra reguleert het spijsverteringssysteem. Dit is de omzetting van materie (voedsel) in energie (activiteit). Het vuur in ons heeft brandstof  nodig om te branden. In een gesloten systeem is de brandstof op een gegeven moment op. Alleen in dynamische wisselwerking met de wereld kunnen we de beweging en het contact tot stand houden die nodig zijn om ons vuur en levenslust brandend te houden.

    Een gevoel van innerlijke kracht en zelfvertrouwen is noodzakelijk voor groei. Om ons te ontwikkelen moeten we ons gevoel van kracht vertalen in termen van verbondenheid, niet in dominantie, in kracht "van binnen uit" in plaats van "in macht over". Het kan ook gebeuren dat iemand bang is voor deze kracht omdat hij niet in staat is deze te kanaliseren en richting te geven, waardoor de energie weglekt. Op het niveau van het 3de chakra zullen we moeten onderzoeken hoe we zelf de oorzaak van onze omstandigheden zijn, in plaats van het slachtoffer ervan. Als je blijft wachten op een betere wereld verspil je je tijd. Zie jezelf als sterk en zegevierend. Klaag nergens over en verlies je niet in negativiteit.

    We moeten wel weten wat we willen. Wees helder over je intentie en je bedoeling, anders kan je kracht in verwarring raken en je sterkte verminderen. Wil is een bewuste combinatie van kracht en vorm. Een gevoel van machteloosheid betekent niet dat je geen wil hebt, maar dat je niet in staat bent je voortdurend onbewust werkende wil te herkennen en ermee samen te werken. Als we voor onze innerlijke kracht openstaan, kan onze wil zich vanzelf rond de doelstellingen wikkelen. Kracht houdt verantwoordelijkheid in. We moeten de moed hebben om tegen de stroom in te roeien, iets durven te ondernemen en de consequenties van ons handelen aanvaarden. Dit is een middel om tot een groter zelfbewustzijn te komen. Door iedere gelegenheid kunnen we sterker worden en zo ons gevoel van eigenwaarde ontwikkelen. Denk aan het goede gevoel dat je krijgt als je voor jezelf opkomt.

    De meeste machteloosheid is het gevolg van het feit dat je niet weet hoe je de dingen ook anders kunt aanpakken.
    Enkele ideeën hoe je machteloosheid kan doorbreken:

    1. Kom op voor jezelf: als jij het niet doet zal niemand anders het doen. Jij weet beter dan wie ook wat je nodig hebt.
    2. Doorbreken van inertie: doe eens iets anders. Doorbreek afgezaagde patronen, ga nieuwe uitdagingen aan, verleg je grenzen, vertrouw op jezelf.
    3. Laat je niet uit het veld slaan: als je met nieuwe dingen bezig bent, kan afkeuring van anderen je eenvoudig de moed in de schoenen laten zinken.
    4. Zorg voor een gesloten circuit: zorg ervoor dat de energie niet op onnodige wijze vast komt te zitten in weerstand tegen situaties die in feite belangrijk kunnen zijn voor je groei.
    5. Doorbreken van gehechtheid:  energie die besteed wordt aan iets wat niet uit de verf komt is energie die vastloopt, laat het dan los.
    6. Aandacht: is gerichte energie.
    7. Gronden: richt je op het hier en nu, gronden brengt je in contact met de kracht in je lichaam.
    8. Woede: blokkades in het 3de chakra doorbreken op een veilige en gepaste manier. Vaak is geblokkeerde kracht, geblokkeerde woede.
    9. Kennis vergaren: kennis leidt in alle gevallen tot het vergroten van kracht.
    10. Liefde: is kracht die ons allen met elkaar verbindt en de kracht geeft om door te gaan.
    11.Lachen: als we te serieus zijn, kunnen we het contact met onze kracht verliezen.
    12. Inspanning en weerstand: zijn vermoeiend en putten onze energie uit. Onze energie stroomt niet harmonieus en vloeiend. Stop als je het idee hebt dat je je forceert.

    In iemand die werkelijk over macht beschikt, herkent men waarheid, vriendelijkheid, liefde, geduld, verdraagzaamheid en dankbaarheid. Waar deze eigenschappen wonen is er voor zelfzucht geen plaats.


    "Het innerlijke wezen is identiek aan de Schepper en bezit alle goddelijke kracht".

    11-10-2013 om 20:17 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 94
    Hoe vaak heb je vandaag gelachen?

    Wanneer we in de illusie van het leven verkeren, ziet het er allemaal ontzettend serieus uit.
    Neem de boel niet zo ernstig.
    Je weet het misschien niet, maar je kunt glimlachen met je hele lijf. Kijk maar naar baby's, zij zijn er meesterlijk in. Denk aan iets wat je vrolijk maakt, kijkt naar iets wat overstroomt van schoonheid of denk aan iets wat je vertedert.
    Laat een glimlach verschijnen op je gezicht. Voel wat die glimlach met je doet.

    Lachen is voedsel voor de ziel. Het is van het allergrootste belang om te blijven lachen. Een leven zonder een lach is een trieste aangelegenheid. Onze schepper heeft wel degelijk gevoel voor humor.

    Lach om jezelf en om de belachelijkheid van het leven. Alles heeft zijn gekke kanten. Bezie de dingen in een ander licht. Er loopt hier op aarde een ras van goddelijke wezens rond die volkomen vergeten zijn wie ze zijn en die hun hele leven wanhopig achter al die dingen aanhollen die hen juist gevangen houden in de ellende van het feit dat ze zich dat niet herinneren.

    Wat zou er gebeuren als je naar de spiegel zou lopen, zou glimlachen naar jezelf, zou zuchten en alles waar je je druk over maakt één minuut lang zou loslaten? Zou dat geen opluchting zijn? Ga even iets heel anders doen, dan komt er vanzelf een inzicht en een betere oplossing tevoorschijn.
    Wanneer je je aan iets vastklampt verlies je het zicht erop. Laat los, neem even afstand, glimlach en doe één ding anders.

    Humor is misschien een van de grootste openingen naar liefde voor jezelf. Het vermogen om te lachen, naar anderen te glimlachen en je problemen te relativeren is een bekwaamheid die je kunt ontwikkelen. Mensen die een hoog niveau van zelfliefde hebben, hebben vaak humor, zijn erg geestig en vinden het heerlijk om de kinderlijke speelsheid in anderen op te roepen. Zij willen graag spontaan zijn, vinden vaak een reden om te lachen, kunnen anderen op hun gemak stellen en zelf gelukkig zijn.

    Laten we ons verbinden met ons ware zelf.
    Als we met heel ons hart kunnen lachen, kunnen we ook met heel ons hart liefhebben.

    We kunnen lachen over alles en iedereen, maar niet in de zin van leedvermaak en hatelijkheid, maar uit blijdschap over het grote theaterspel dat we leven noemen.
    Waarom zouden we ons niet liefdevol over onze fouten mogen amuseren?
    We slapen, we zijn het vergeten, maar op een dag ontwaakt ieder van ons tot onze luisterrijkheid en schaterlacht het uit.

    04-10-2013 om 17:27 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartslag moeder aarde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 93
    Hoe lang is het geleden dat jij je afstemde op de hartslag van moeder aarde?

    Onze aarde is een levend, ademend wezen dat haar eigen evolutie-pad volgt. Het is tijd om terug te keren naar de natuur en daar opnieuw contact mee te maken. We hebben een diepe spirituele verbondenheid met de aarde. De aarde is de levenskracht voor ons materiële leven.
    Moeder aarde geeft ons haar materialen in bruikleen. Wij moeten op onze beurt haar rijkdom respecteren. Het is onzinnig om door te gaan met de neerwaartse spiraal van het vervuilen van de aarde met verdere verontreinigingen. Jouw bijdrage is van belang, hoe klein ook.

    Bedenk dat de aarde en alles wat erop leeft heilig is. Als je de wereld met liefde beziet, zal blijken dat ze vol liefde is. Beschouw het hele universum als een tempel van God.
    Beschouw alle pracht en grootsheid in de natuur; de imposante hoge bergen, de uitgestrekte oceanen, de sterren aan de hemel, als uitingen van de glorie en almacht van God.

    Het is jouw verantwoordelijkheid de materiële middelen wijselijk te gebruiken om je te houden aan de goddelijke wet door deze stroom niet te blokkeren. Alles wat jij ontvangt moet verder kunnen stromen.

    De natuur heeft een geheugen dat nooit iets vergeet. Spreek met de natuur dan zal het echte leven bij je binnenkomen. Ga met een open hart in de natuur wandelen en probeer in alles om je heen je Schepper te zien. Maak je los van het bekrompen idee dat je je lichaam bent en verenig je met de essentie in alle dingen.
    Wij zijn de ziel van de aarde, want wij vormen de brug tussen de goddelijke geest en de aardse manifestatie ervan.
    Indien je je openstelt voor de verbinding met je aardse lichaam en met de aarde, ga je de kracht van de aarde herkennen.
    Het zal je dan gemakkelijk vallen om contact op te nemen met de wezens van planten, dieren, stenen.
    Let op herhalende gebeurtenissen, veelal zitten daar geestelijke boodschappen in verborgen.
    Alles in de natuur: - bezit een vorm (voor de gewone man)
                                  - bezit een inhoud (voor de discipel)
                                  - bezit een verborgen betekenis (voor ingewijden)
    De hele wereld is magie, men moet ze lezen.
    Mikrokosmos en makrokosmos zijn met elkaar verweven.

    Luister naar de wind, de dieren, de vlinders, de bloemen, het fluisteren van de bomen, de regen, de zee. Praat met de natuurwezens ervan.
    Door af te stemmen op de deva's en natuurengelen stap je door de deur naar een wereld vol Godswezen. Laat het wonder van de geheimen van de natuur terugstromen naar je ziel.

    - De planten die wij liefde en respect schenken, zullen ons het geheim van hun genezende kracht openbaren. Zij dragen alle informatie inzich om onze zaligheid levendig en gelukkig te maken. Zij zijn volmaakt zoals ze zijn.
    - De dieren die wij liefdevol en respectvol behandelen schenken ons hun trouw en openbaren ons de verborgen boodschap van hun zijn.
    - De bomen schenken een koele schaduw en zoete vruchten aan iedereen, zonder onderscheid te maken of ze hen verzorgd hebben of schade toegebracht. Ze leren aan de mens de les van gelijkmoedigheid.
    - De vogels maken zich geen zorgen over morgen en leven tevreden met wat ze vinden. Ze leren de mens de les van tevredenheid en onverschilligheid wat betreft de toekomst.
    - Rotsen hebben alle verhalen inzich; alles wordt geregistreerd.
    - Frisse lucht is goed bij ziekte en geeft helende eigenschappen.
    - Een wandeling langs de zee verfrist automatisch je geest en zenuwstelsel en maakt alles helderder.

    Wanneer je jezelf transformeert en geneest, ben je ook bezig de aarde te genezen. Wees je bewust van je invloed op de natuur. Zodra je gaat inzien dat je verbonden bent met al het zijn, zal een schijnbaar vijandige gezinde wereld om je heen oplossen. Dien de wereld en zij zal jou dienen.

    In de natuur heeft God al zijn wetten opgeschreven. Lees het boek van de natuuur. De natuur leert ons op velerlei manieren ons idee van "ik" en "mijn" op te geven en God te zien als de allerhoogste leermeester. Wie de symbolentaal ervan begrijpt, begrijpt de taal van God.
    Voel de hartslag van het leven in alles. Het is met ons hart dat we verbonden zijn met alle dingen. Wanneer we met ons hart zullen zien, zullen we vaststellen dat de goddelijke waarheid zich openbaart in alles wat bestaat.
    De natuur die ons voortdurend lessen leert is de ware leermeester.

    27-09-2013 om 18:00 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!