Inhoud blog
  • tot rust komen
  • Bewustzijn verruimen
  • aangevallen worden
  • Kind van God
  • Ellende loslaten vervolg deel 2
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    levensvragen

    17-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openen hartchakra
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 130
    Waarom is het belangrijk ons hartchakra te openen?

    Het symbool voor het hartchakra is een cirkel van 12 lotusbladeren met daarin 2 elkaar door snijdende driekoeken die een zespuntige ster vormen. De driehoeken representeren het neerdalen van de geest in het lichaam en het opstijgen van de materie, uitmondend in een ontmoeting met de geest. In het hart versmelten de kosmische en aardse energieën met elkaar en vormen tesamen een ster die in het middelpunt van dit chakra staat. Als het hartcentrum volledig ontwaakt is, ontvouwen alle bladeren zich. Het element van dit chakra is "lucht". Lucht verspreidt zich als parfum en zal geleidelijk de hele kamer doordringen. Zij brengt het gevoel van evenwichtigheid, van kalmte, van gelijkmoedigheid.

    Het hartchakra is het centrum van liefde. De liefde die we ervaren op het niveau van het hartchakra is geheel verschillend van de meer seksueel gerichte en gepassioneerde liefde van het 2de chakra.
    Het hart is de innerlijke geest die alle krachten van boven, van beneden, van binnen en van buiten verenigt. Zij verbindt zonder te beperken. Zij klopt in het middelpunt van elk van ons.

    De taak van ons hart is om lichaam en geest te integreren en met elkaar in balans te brengen. Hierdoor ontstaat er een gevoel van heelheid. Binnen dit gevoel ligt het zaad van innerlijke vrede verborgen. In het hartchakra komt liefde naar voor als een combinatie van relatie, affiniteit en evenwicht.

    We kunnen ons hartcentra doen ontwaken door zieleliefde tot uitdrukking te brengen, door ja te zeggen, vergeving, onvoorwaardelijke liefde, groepswerk, liefde voor de mensheid en dienstbaarheid. Daardoor verruimen we ons bewustzijn, onze horizon en leren we onszelf kennen als liefdevolle wezens. Stel je hartcentrum voor als het centrum van je zijn, je ware zelf. Dit is het zelf dat wijs, sereen, vergevingsgezind, omvattend en vol compassie is.
    We kunnen lief hebben met een wijs hart dat anderen stimuleert. We kunnen opereren vanuit de rustige, mededogende liefdevolle sereniteit van de ziel. We kunnen die liefde aanwenden om onze relaties ten goede te veranderen. We kunnen onze gedachten, gevoelens, gedragingen, machtstrijd, los laten die liefde verhinderen.

    De liefde die we voelen wordt "van binnen" ervaren als een zijnstoestand en is niet langer gebaseerd op verlangens en begeerten.
    Liefde op het niveau van het hartchakra wordt gekenmerkt door de vreugdevolle acceptatie van ons leven zoals het is, een intens gevoel van vrede dat ontstaat zodra we niets meer nodig hebben, een sfeer waarin we iets van de oneindigheid proeven.

    Om te kunnen liefhebben moet het ego en het gevoel van afgescheidenheid worden overstegen, opdat we een grotere eenheid kunnen ervaren. Om tot deze ervaring te komen zullen we een gedeelte van onze individualiteit moeten opgeven, omdat we ons hierbij overgeven aan de bevrijdende en stimulerende effecten van de liefde. Hierdoor ontstaat een gevoel van eenwording, transcendentie, verhevenheid, bewustzijnsverruiming. Het verlies van dit gevoel betekent altijd de terugkeer tot de aardse werkelijkheid, geïsoleerd en afgescheiden.
    Daarom streven we voortdurend naar de instandhouding van deze toestand.

    De keerzijde van deze vervoering is het gevaar dat we het contact met de grond verliezen. Als we deze toestand van liefde in stand willen houden, hebben we een stuk grond nodig om wortel te laten schieten en te voeden. We moeten een deel van ons individuele zelf in stand houden - een deel van de substantie waaruit hartstocht en wil voortbloeien. Als we onze afgescheidenheid te veel transcenderen, leven we niet meer volledig in het hier en nu. Leven in evenwicht betekent leven in een toestand van gelijkmoedigheid, vreugde en harmonie. Het is de liefde die blijvend is. Dat wat niet in evenwicht is, zal nooit duurzaam zijn. Alleen als we in onszelf evenwicht scheppen, zullen we in staat zijn evenwicht in de wereld te brengen.

    Soms raken veel mensen uit balans omdat ze te veel geven; ze verliezen het contact met de aarde of geven terwijl hun energie uitgeput is. We hoeven niet overdreven braaf te zijn om onze fijngevoelige ego's te behagen, maar we hoeven ook niet door en door egoïstisch te zijn.

    Liefde is een natuurlijke relatie tussen gezonde, levende dingen. Om haar in onszelf te vinden hoeven we alleen maar erop te vertrouwen dat zij voortdurend en in alle dingen om ons heen aanwezig is.
    De realisatie van het hartchakra is het vol vreugde accepteren van de volmaaktheid van het hier en nu. Dit maakt het hart open om te ontvangen.

    17-07-2014 om 22:32 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verbinding overledenen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 129
    Kan je je band met overleden dierbaren verdiepen?

    Het is mogelijk je te verbinden met overleden familie. Hun zielen bevinden zich niet op het kerkhof maar kunnen vrij in het universum bewegen. Wees niet bang dat je overleden dierbaren lastigvalt wanneer je contact met hen zoekt. Zij hebben een vrije wil net als de mensen op aarde.

    Aan gene zijde voelen geesten zich in fysiek opzicht fantastisch. Alle ziekte, letsel en invaliditeit verdwijnen wanneer het lichaam is afgelegd. De ziel is ongeschonden en volmaakt gezond. Iedereen voelt zich nog steeds zichzelf, maar dan zonder de zwaarte en pijn van aardse beperkingen.

    Bedenk wel dat mensen niet heilig of alwetend worden alleen maar omdat ze in de andere wereld zijn. Ze blijven hun aardse persoonlijkheid en eigenaardigheden behouden. Ze hebben misschien meer geduld en meer inzicht vanuit het perspectief van de geestenwereld, toch hebben ze nog steeds een menselijk ego.
    Het is verkeerd je leven in handen te leggen van mensen die zijn overgegaan, zoals het ook niet goed is om levenden de macht over je leven te geven.
    Wanneer je betrouwbaar advies over grote levensvragen wil kan je beter de Schepper en Engelen raadplegen.

    Het is goed je aan te sluiten bij een rouwverwerkingsgroep als je nog zit met onverwerkte gevoelens van woede of onverwerkt verdriet.
    De grootste dienst die je een overledene kunt bewijzen is je hart genezen van verdriet, anders kan je overleden dierbaren ervan weerhouden in geestelijk opzicht te groeien. Zij leven door en ze willen dat wij dat ook doen.
    Overledenen zijn niet kwaad op ons. Ze hebben meer inzicht in de redenen waarom je iets op een bepaalde manier deed. In plaats van je te beoordelen, bezien ze je met mededogen.

    Wanneer mensen deze wereld verlaten, wordt hun na verloop van tijd de mogelijkheid geboden dienstverlenend bezig te zijn, zowel om hun eigen geestelijke groei te bevorderen als om anderen te helpen.
    Wanneer een dierbare besluit je gids te zijn, moeten ze eerst een soort opleiding volgen tot spiritueel raadgever. In die hemelse scholen leren ze hoe ze bij ons kunnen zijn en ons steunen zonder onze wil te schenden. Ze leren ook om te communiceren via je sterkste kanaal bijvoorbeeld via dromen, je innerljke stem, je intuïtie of inzichten.
    Alleen iemand die een degelijke training heeft ondergaan kan dag en nacht bij je zijn.

    10-07-2014 om 22:26 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Telepatische kanalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 128
    Hoe kunnen we betere kanalen worden of hoe kunnen wij onze telepathische vaardigheden perfectioneren?

    Het is nodig dat zoveel mogelijk mensen de verloren gegane gave van telepatische communicatie terug in het bewustzijn brengen. Ieder zou zich moeten afstemmen op zijn eigen innerlijke stem of zendstation.

    Hoe kan dit het best bereikt worden?:
    - Eerst moet er de WIL zijn die toestemming geeft aan gidsen, leraren, engelen, meesters enz. om met ons te werken.
    - Er moet een ZUIVERINGSPROCES zijn; een discipline van gedachten.
    - De ontvanger moet RUSTIG KUNNEN ZITTEN en WACHTEN om tot communicatie te komen.
    - Het EGO moet in balans en BETEUGELD worden.
    - ZUIVERHEID van hart.
    - GELOOF dat u op uw gave kunt VERTROUWEN.
    - Stel u in dienst van de HOOGSTE WAARHEID.

    Hogere sferen zijn niet bereikbaar voor woordspelletjes of zinloze nieuwsgierigheid.
    Stel in het begin concrete vragen (met bv. ja of nee), en wacht op een impuls van je bewustzijn.
    In het begin is het nuttig deze vaardigheden op een vaste tijd te beoefenen.
    Iedereen zou moeten de mogelijkheid om informatie te ontwikkelen die voor uzelf of uw omgeving bestemd is, te ontvangen.
    (Niet iedereen kan kanaal worden om belangrijke informatie te ontvangen die onder de mensen verspreid moet worden).

    Ga rustig zitten en omhul u met een beschermend licht.
    Vraag aan uw Hoger Zelf of  de leraar of boodschapper die het best met uw energie overeenkomt bij u mag komen om met u te werken.
    Ontwikkel uw vermogen om uw bewustzijn naar uw kruinchakra te verplaatsen en daarna 20 à 25cm daarboven.
    Verhef uw geest, voel uw bewustzijn omhoog rijzen om de Meester te ontmoeten.
    Reik omhoog naar de sferen.
    Het zal aanvoelen alsof u omhoog reikt, maar in werkelijkheid richt u zich naar het innerlijk.

    03-07-2014 om 19:26 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederigheid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 127
    Welke waarheid onthult de nederigheid?

    U moet u nederig opstellen om de waarheid te horen. Die waarheid kunt u horen in wat anderen tegen u zeggen. Voelt u zich vernederd of beschaamd wanneer iemand u wijst op iets wat u fout hebt gedaan  of kritiek levert op uw negatieve eigenschappen? Werpt u muren op om u te verdedigen? Verdedig u iets in uzelf wat u niet eens bevalt?

    Vind het waarachtige deel in uzelf dat wil luisteren en veranderen. Wat kunt u leren? Als u alles al denkt te weten, ontneemt u uzelf de kans iets nieuws te ontdekken. U kunt geen liefde ontdekken als u denkt alles te weten over liefde. Het vergt nederigheid en openheid om te ervaren hoe liefde nu tot u komt op dit moment.

    Nederigheid helpt uw ziel te ontsnappen aan uw illusies. Uw ziel is een wezen van puur licht, liefde en waarheid; zodra u niet meer handelt vanuit illusies, kan uw ziel met haar positieve kwaliteiten te voorschijn komen.

    Hulp aannemen van anderen is ook een vorm van nederigheid. Als u denkt dat u iets mankeert als u hulp nodig hebt, sluit u zich af voor de liefde van anderen. Nederigheid leert u oprecht om hulp vragen: "Ik kan dit niet; ik weet niet hoe dit moet, help mij alsjeblieft".
    Hetzelfde geldt als u God vraagt u te helpen bij het veranderen van uzelf. Vraag oprecht om hulp en sta open voor het ontvangen ervan.

    Nederigheid helpt u uw hart te openen, zodat u kunt luisteren en de wil van God aan u geopenbaard kan worden. Vanuit openheid en nederigheid begeeft u zich in de stroom van Zijn energie, zijn informatie die Hij doorgeeft.
    Als u zich nederig opstelt, toont u zich bereid gebruik te maken van kansen en contacten met mensen die God voor u regelt.
    Het gevoel van nederigheid geeft u kracht door de liefde en wijsheid van de Heer. Als u nederigheid omarmt, bent u Gods energie, liefde en begeleiding waard.

    26-06-2014 om 22:30 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerlijkheid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 126
    Wat betekent het een eerlijk mens te zijn?

    Eerlijkheid is iets vrijwillig. Het onstaat nooit door controle van bovenaf. Niemand anders dan jijzelf kan bepalen wat je hebt en wat je nodig hebt.
    Mensen moeten de vrijheid hebben om fouten te maken en ervan te leren. Anders is er geen sprake van een open systeem en is er geen groei mogelijk.

    Je leert wat eerlijkheid is door te ervaren wat ongelijkheid is. Mensen die meer nemen dan ze nodig hebben of minder geven dan ze hebben, vinden meestal dat ze in het verleden oneerlijk behandeld zijn. Om dat in evenwicht te brengen, zowel persoonlijk als financieel, moeten ze iets aan hun woede en verontwaardiging doen.

    Mensen die minder nemen dan ze nodig hebben of proberen te geven dan ze hebben, voelen zich daarentegen meestal schuldig omdat ze in het verleden anderen oneerlijk behandeld hebben. Om dat in evenwicht te brengen moeten ze iets aan hun schuldgevoel doen.

    - Als het slachtoffer een oplossing vindt voor zijn woede en verontwaardiging hoeft hij niet langer meer te nemen dan hij nodig heeft. Dan hoeft hij geen dader meer te worden om de stand gelijk te maken.

    - Als de dader zijn schuldgevoel weet op te lossen, hoeft hij niet langer de middelen die hij nodig heeft weg te geven. Dan hoeft hij geen slachtoffer meer te worden om evenwicht te scheppen.

    Zodra je eenmaal jouw patroon doorziet en weet in welk opzicht je leven uit balans is geraakt, kun je dat recht gaan zetten. Als je een gever bent kan je leren ontvangen en als je ontvanger bent kun je leren geven.

    Wanneer geven en ontvangen dezelfde plaats in gaan nemen in je leven, zullen al je relaties door eerlijkheid gekenmerkt worden. Door blijk te geven van eerlijkheid, getuig je van het wonder van gelijkwaardigheid. Je tolereert geen bedrog meer, in jezelf noch in anderen. Je zet je in voor gerechtigheid, waar je ook gaat. Je eist dat elk mens de liefde en respect krijgt waar hij recht op heeft.

    19-06-2014 om 17:42 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karmische banden deel 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 125 deel 2
    Meditatie  door Aartsengel Michaël om onze karmische banden weg te snijden.

    Richt je aandacht op de ruimte boven je hoofd bij de zgn Bron Ster. Adem in en uit en terwijl je inademt moet je de energie van liefde voelen (Bij het inademen moet je erop toezien dat je de volledige longcapaciteit gebruikt).
    Wanneer we de energie van licht en liefde inademen moeten we het elektrisch blauw voelen van het zwaard die Michaël gebruikt om de banden te doorklieven.

    Richt je aandacht nu op je kruinchakra en vraag aan Michaël om alle banden die jou met anderen verbinden, de tijden in dewelke jij je macht weggaf aan goeroe's, aan leiders; doorklieven, zodanig dat jij bevrijdt wordt van hen en waarna je weer je eigen bewuste keuzes kunt maken. (De banden worden nu doorbroken).

    Concentreer je nu op je derde oog chakra en voel alle beloftes die je gemaakt hebt als zou helderziendheid indruisen tegen de leringen van God. Bij deze chakra zal Michaël je bevrijden van de energieën van de vervolging, van de energieën van de marteldood, van de energieën van de verdrinkingsdood, van de energieën van de vuurdood. (De banden worden nu verbroken).
    Voel nu hoe je derde oog zich opent en besef dat je in vroegere tijden enkel met dit oog kon zien en waarnemen. Laat de affirmatie door je geest gaan: "Ik bevestig dat mijn derde oog nu geactiveerd is. Ik eis mijn channelingsgaven, die mijn geboorterecht zijn, op en aanvaard ze".

    We richten ons nu op de keelchakra. Michaël zal nu alle banden doorklieven die jou verbinden met anderen via woorden, de energieën van angst; de geloften van stilte die je afgelegd hebt toen je ermee ophield je waarheden te uiten; van het anderen uitleggen hoe prachtig de energieën van liefde en licht wel zijn. (De banden worden nu verbroken).
    Voel de vrijheid die nu opborrelt. Bevestig dat  van nu af aan jij enkel de waarheid zult verhalen; dat je de kennis zult overdragen aan anderen die ze nodig hebben. Gebruik je stem niet om je ideeën op te dringen aan anderen die er nog niet klaar voor zijn. Ze zouden jouw poging enkel met weerstand beantwoorden.

    We concentreren ons nu op onze hogere hartchakra. Het is de plaats van de thymus klier en deze activeren we nu met liefde. Michaël zal nu de banden verbreken met al diegenen waarvan je dacht dat je ervan hield, doch de liefde was gebaseerd op angst en afhankelijkheid. De banden worden verbroken met al diegenen die jou emotioneel gekwetst hebben, zogezegd in de naam van de liefde.
    Voel hoe de liefde door jou heen stroomt en je hart zich opent. (De banden worden nu verbroken).

    We dalen nu af naar de zonnevlecht-chakra. Dit is de plaats waar de emotionele ladingen zich bevinden, alle herinneringen van gekwetst en machteloos te zijn, van woede, van emotionele manipulaties en overheersing. Bevestig nu dat je klaar bent om deze banden te verbreken (de banden worden verbroken).

    We komen nu aan de tweede chakra en bevestigen dat we er klaar voor zijn om alle psychische banden te verbreken; alle restanten van misbruik; dat je terug vrij wilt zijn om lief te hebben; om van je menselijke lichaam te genieten en een vrij wezen kan zijn dat zich vrijelijk kan uiten (De banden worden nu verbroken).

    We komen nu aan de stuitchakra waar alle angsten en woede zijn opgestapeld, de angst om in je eigen macht te komen, de angst om de Meester te worden die je bent. Velen hadden vroeger wel degelijk het meesterschap over hun kundalini doch ze wendden deze aan om te onderdrukken, om te overheersen. Bevestig dan dat je deze banden wil verwijderen. (De banden worden nu verbroken).

    Tenslotte kan je vragen aan Michaël:
    - de geloften van armoede te ontkrachten (zodat je klaar bent om de overvloed te ontvangen).
    - om de banden te verbreken van de onderdrukking der emoties.
    - om je te bevrijden van alle karmische onevenwichtigheden.

    Indien je terug fouten maakt, voel je niet schuldig, vraag aan Michaël om de energieën te transformeren en te harmoniseren.

    12-06-2014 om 20:14 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karmische banden wegsnijden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 125 - deel 1
    Is het nodig om onze karmische banden weg te snijden?

    Velen vragen zich af waarom God toestaat dat er ontwrichtte energieën operationeel zijn in de schepping. Dit is te wijten aan de vrije wil. Ten tijde van de val gingen er velen mee akkoord om ontwrichtte energieën te verspreiden en om angst uit te lokken in de harten van de mensen die nog niet de gave van de zelfliefde ontwikkeld hadden.
    De wetten van karma zijn eenvoudig. Het is een wet van oorzaak en gevolg. De wet van oorzaak en gevolg werd in voege gesteld zodat allen de beloningen voor hun daden zouden verkrijgen.
    Jullie moeten wél begrijpen hoe jezelf te bevrijden van de wetten van oorzaak en gevolg.

    Aartsengel Michaël kan jullie bevrijden van die banden maar het is aan jullie om dit specifiek te vragen; omdat het jullie vrije wil is.
    Energetische banden verbinden jullie met andere wezens via de chakra's en beperken jullie. Zelfs nadat de harmonisatie bereikt werd, is er vaak nog steeds geen verbreking van de banden.
    Hoe dan ook de tijd is aangebroken om jezelf je eigen daden te vergeven.

    Elkeen van jullie heeft de bewuste keuze gemaakt om opnieuw te incarneren in een menselijk lichaam en de levenslessen te leren. Deze aarde is immers een leerschool. En terwijl je leert, kan je de ervaringen harmoniseren. Jullie beginnen te beseffen dat het wenselijk is niét die dingen aan anderen te doen die jij niet graag hebt dat ze bij jou doen. Velen hebben lange tijd nodig om tot dit begrip te komen.

    De tijd is nu aangebroken om jezelf te vergeven, om je te bevrijden van alle schuldgevoelens, want wat is zonde?
    Het is iets waaraan je vasthoudt, het is een concept dat jullie als mensen in stand houden, het gaat steeds gepaard met schuld.

    Nu is de tijd rijp om alle overeenkomsten, alle verbindingen, alle geloften van armoede los te laten. Het is volslagen zinloos te bevestigen dat je klaar bent voor overvloed in je leven, als er nog uitstaande beloften van armoede in voege zijn.
    Het is zinloos te bevestigen dat je nu openstaat om de liefde te ontvangen, wanneer je in het verleden geloften afgelegd hebt dat je niét open zou staan voor de liefde, want deze geloften blijven geldig tenzij ze verbroken worden. Ze staan nog steeds opgetekend in de Akasha kronieken.
    Besef dat jij zelf voor deze blokkades verantwoordelijk bent.

    Weet dat je geen angst moet hebben voor het doorbreken van die banden. Velen denken verkeerdelijk dat het verbreken der banden zou impliceren dat ze de band met hun geliefden zouden verliezen. Verre van, het verbreken van deze banden in de chakra's verleent eerder een nieuw begin met je geliefden, het harmoniseert het karma tussen jullie en staat jullie beiden toe om een relatie aan te vatten die gebaseerd is op de onvoorwaardelijke liefde eerder dan op afhankelijkheid, angst en overheersing.


    Volgende keer: deel 2 - Prachtige meditatie door Aartsengel Michaël om onze chakra's schoon te maken en al onze karmische banden weg te snijden.

    05-06-2014 om 17:04 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijgevigheid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 124
    Hoe kunt u uw hart openstellen zodat u meer van uzelf kunt geven?


    Schrikt u terug voor vrijgevigheid?
    Bent u bang dat u niet genoeg overhoudt?
    Ware vrijgevigheid is vrij van gierigheid of kleingeestigheid. Geef niet omdat u denkt dat dit van u wordt verwacht of omdat u goede sier wilt maken. Geef omdat u wilt geven.

    Wie helpt u graag? Dat is het gevoel dat u moet nastreven.
    Hoe kunt u anderen helpen door uw geld, tijd, wijsheid en liefde met hen te delen? Kijk diep in uw hart en vind persoonlijke en betekenisvolle manieren om te geven aan anderen. Wees u ervan bewust dat geven en ontvangen een cyclus vormen. Wat u geeft, zult u ook ontvangen. En als u ontvangt, bent u bereid nog meer te geven.

    Zijn er mensen in uw omgeving die wanhopig lijken?
    Hebt u zich ooit afgevraagd hoe u hen mogelijk kunt helpen?
    Hoeveel mensen die u dagelijks ontmoet, hebben gewoon behoefte aan een luisterend oor? Luisteren zonder te oordelen is een belangrijke vorm van vrijgevigheid. Kijk eens goed naar de mensen om u heen.
    Misschien bent u geschokt wanneer u ziet hoeveel hulp mensen nodig hebben.
    Stel u, vanuit het gevoel van zorgzaamheid open voor het vinden van veel verschillende manieren om te geven.

    Volg het voorbeeld van uw ziel. De ziel geeft van nature, vanuit liefde, onzelfzuchtig en volledig gericht op de behoefte van de ontvanger. Streef ernaar te geven zonder iets terug te verwachten.

    "Het is goed te geven wanneer dat gevraagd wordt, maar het is beter om ongevraagd te geven vanuit medeleven" Kahlil Gibran.

    27-05-2014 om 07:31 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaken vasthouden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 123
    Waarom is het zo moeilijk om te stoppen met je vast te houden aan pijnlijke zaken die al lang voorbij zijn?


    Om de eenvoudige reden dat dit alles is wat je hebt. Je blijft met je oude wonden spelen zodat ze actueel blijven in je herinnering. Je laat nooit toe dat ze genezen. Mensen blijven dingen met zich meedragen die ze haten. Ze leven in hun haat. Ze blijven aan hun wonden friemelen, dus ze helen niet; ze staan niet toe dat ze genezen - hun hele leven is afhankelijk van hun verleden.

    Totdat je in het heden gaat leven, ben je niet in staat het verleden te vergeten en vergeven. Je moet niet alles wat in het verleden gebeurt is vergeten en vergeven; leef in het heden. Dat is de positieve manier om het bestaan te benaderen. Dit is een andere manier om te zeggen meer meditatief te zijn, meer gewaar zijn, meer alert, want wanneer je alert bent, gewaar, ben je in het heden.

    Gewaar zijn kan niet in het verleden plaatsvinden en niet in de toekomst. Gewaar zijn kent enkel het heden. Gewaar zijn heeft maar één tijd; de tegenwoordige tijd.

    Wees gewaar en terwijl je steeds meer van het heden gaat genieten, terwijl je de gelukzaligheid ervaart van in het heden zijn, stop je ermee deze domme dingen te doen die iedereen blijft doen. Je stopt ermee het verleden in te gaan. Je hoeft niet te vergeten en vergeven, dat verdwijnt eenvoudig vanzelf. Zodra het verleden er niet meer is, verdwijnt ook de toekomst, omdat de toekomst enkel een projectie is van het verleden.

    Vrij te zijn van verleden en toekomst betekent voor het eerst vrijheid te proeven. In die ervaring word je heel en gezond, alle wonden zijn dan geheeld. Plotseling zijn er geen wonden meer, je gaat een intens welbevinden in je voelen opkomen. Dat welbevinden is het begin van transformatie.

    15-05-2014 om 21:34 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 122
    Wat kunnen we doen in deze periode van verkiezing voor de leiders en machthebbers van ons land (en de wereld)?


    Er is reeds veel licht in de wereld aanwezig en dit licht verruimt het bewustzijn van de mensen op zo'n snel tempo, dat veel structuren erdoor worden beroerd en dat langs alle kanten in de wereld er een nieuwe energie stroomt tot in het hart van alle mensen.

    Alle leiders, op welke niveau ook; zowel religieus, politiek, sociaal, filosofisch, economisch worden door het licht beïnvloed. Zij begrijpen niet totaal wat er nu gebeurt in hun omgeving en met hun gedachten, maar het zijn de lichtenergieën die werken en hun doen wankelen in hun persoonlijkheid en hen de richting aanduiden van de liefde.

    Het is nodig dat de gewone mensen hun licht bundelen en zo de machthebbers die wankelen van hun hoogte van persoonlijkheid, ondersteunen in het goede. Stop dus met hen te oordelen en het hun moeilijker te maken dan het al is. Stuur licht vanuit uw hart naar hun hart en zij zullen de juiste beslissingen kunnen nemen. Zij begrijpen ergens dat er een verbondenheid is van de mensen, die zij niet kunnen tegenhouden, een verbondenheid van licht.

    Dus richt je hart, je ziel naar hun hart en hun ziel en laat het licht bij hen overwinnen. De verbondenheid met het licht is een enorme kracht die wonderen verrricht. Deze kracht is echt nodig in de komende tijden want vele strukturen zullen wankelen. Enkel dat wat verbonden is met het licht zal overeind blijven en uittorenen boven de ruïnes van het minder licht.

    Natuurlijk is er ook een tegenpool en proberen de krachten die niet van het licht zijn, ook verbindingen te maken om de krachten van het licht weerstand te bieden. Het is normaal dat dit in de wereld gebeurt.

    Werk dus met het licht, blijf niet langer stilstaan in je denken en in je emoties, maar spreek met je hart naar anderen toe. Want deze woorden zullen langs vele wegen de weg vinden van de oren van de machthebbers.
    Wij hebben een grote taak van lichtbrengen naar de wereld. Denk dus niet langer; wij kunnen de wereld niet veranderen. Wij zijn de wereld en wij veranderen de wereld door het licht en de liefde in ons hart.

    Er zal geschud worden aan de structuren, want het is nodig dat er een duidelijkheid komt, wie met het licht is en wie niet met het licht van God is. Weet ook dat wanneer we met het licht verbonden zijn dat wij overeind zullen blijven in de stromen en in het dooreenschudden van de wereld.

    Vele vragen vernieuwing maar begrijpen niet hoe die vernieuwing zal gebeuren. De vernieuwing gebeurt enkel door het licht, want dan zal de wereld de weg vinden en vooruitgaan.
    Deze boodschap is veel belangrijker dan u zelf vermoedt.

    09-05-2014 om 14:34 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie kwaliteiten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 121
    Welke zijn de drie kwaliteiten die een mens dient te ontwikkelen?

    In het leven dien je drie principes te volgen:
    - liefde voor God
    - vrees voor de zonde
    - moreel besef in de maatschappij.

    Het gebrek aan vrees voor de zonde is als enige verantwoordelijk voor het huidige gebrek aan moreel besef in de samenleving.
    Liefde is de versterkende factor die mensen verenigt. Waar liefde heerst, daar zal de samenleving één geheel vormen. Zonder moreel besef heeft men niet het recht mens genoemd te worden. Moreel besef is in alle opzichten van groot belang.

    Hoewel God iedereen met liefde overlaadt heeft de mens de zo waardevolle kwaliteit van vrees voor de zonde verloren. De mens begaat allerlei zonden in de veronderstelling dat God zo vriendelijk is om zijn zonden uiteindelijk te vergeven. Met deze overtuiging gaat hij zich meer en meer te buiten aan zondig gedrag. Hij ontwikkelt een bepaalde zelfingenomenheid en meent dat hij de straf kan ontlopen. Maar de werkelijkheid is anders. Ofschoon God barmhartig is en alle slechte daden kan vergeven, is het onvermijdelijk dat men voor zijn zonden moet boeten.

    Men moet zich ervan weerhouden het slechte te zien, over het slechte te spreken en het slechte te doen, anders zullen de gevolgen van deze verkeerde daden, zo niet direct, dan toch later als een boemerang bij die persoon terug komen. Iedereen moet het onderscheid weten tussen goed en kwaad, zonde en deugd. Als je dat hebt vastgesteld, moet je proberen alleen het goede te doen.

    Enkele oefeningen waarmee je de 3 kwaliteiten kan ontwikkelen zijn:
    - toewijding aan God
    - ontwikkeling van wijsheid
    - onthechting
    - handelen (essentieel kenmerk van het lichaam).
    Als het lichaam goede handelingen verricht zal de geest goed functioneren.

    Iemand die zich niet ethisch gedraagt is helemaal geen mens maar een dier. Alleen iemand die ethische principes naleeft zal bij iedereen respect afdwingen.
    "Wees goed, doe goed, zie goed, dat is de weg naar God"
    Zonder deze drie is elke oefening van rituelen, gebeden, ascese nutteloos.

    02-05-2014 om 17:11 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Godsbeelden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ijk

    Vraag 120 - Is het aanbidden van godsbeelden bijgeloof?

    Veel mensen lachen en veroordelen het als bijgeloof. Maar degenen die godsbeelden oprecht vereren, geloven dat de Almachtige, die alom aanwezig is, ook aanwezig is in het symbool dat voor hen staat. Voor hen is dat niet alleen maar een uiterlijk voorwerp. Het maakt deel uit van hun innerlijke devotie en geloof.
    Het aanbidden met in het achterhoofd het idee dat het slechts bestaat uit een levensloos stuk steen is pure tijdverspilling.

    Parabel:
    Er was eens een godzoeker (sadhaka) die naar een goeroe ging om leiding te ontvangen. De goeroe gaf hem een beeld van Vishnu en legde hem uit hoe het beeld dagelijks vereerd moest worden. Na maanden van nauwgezette erediensten ervoer de sadhaka nog steeds geen enkele spirituele vervoering.
    Hij melde zijn ontevredenheid en de goeroe gaf hem een ander beeld, deze keer van Shiva en vroeg hem het nog eens te proberen.
    De discipel kwam na zes maanden terug met de vraag om weer een nieuw beeld, want ook Shiva had hem teleurgesteld. Deze keer kreeg hij een beeld van de godin Durga.
    De twee voorgaande beelden stonden stoffig op de vensterbank.
    Op een dag toen hij bezig was met de rituele aanbidding van Durga merkte hij dat de rook van het wierookstokje, door de tocht, naar het beeld van Shiva dreef dat op de vensterbank stond.
    Het maakte hem woedend dat die ondankbare God met zijn hart van steen, en doof was voor zijn smeekbeden, de geur zou opsnuiven die bestemd was voor zijn jongste idool.
    Dus hij nam een doek en bond die rond het hoofd van Shiva.
    Precies op dat moment verscheen tot zijn stomme verbazing Shiva in zijn schittering en glorie voor de sadhaka. Hij begreep niet hoe die onheuse behandeling Shiva ertoe gebracht had hem te zegenen met zijn aanwezigheid. Wat was er echt gebeurt?
    Voor de eerste maal geloofde de sadhaka echt dat het beeld van Shiva leefde. Op het moment dat hij realiseerde dat het beeld vol bewustzijn was, ontving hij de verwerkelijking waarnaar hij had gestreefd.

    26-04-2014 om 13:37 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mezelf zijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 119
    Waarom kan ik mezelf niet zijn?

    Om jezelf te zijn hoef je niets te doen, je bent het al. Dat zou het gemakkelijkste in de wereld moeten zijn, maar dat is niet zo.
    Het probleem ontstaat omdat de maatschappij iedereen corrumpeert. Ze vervalst de essentie. Ze legt dingen aan je op en je verliest het contact met jezelf. Ze probeert iets anders van je te maken dan wat je bedoeld was te zijn. Ze haalt je weg uit je centrum. Ze trekt je weg van jezelf. Ze staat je nooit toe dat er vrijheid is, ze legt je mind van buitenaf oneindige voorstellingen op.

    Dan ontstaat het probleem. Je kunt hoogstens doen alsof en wanneer je doet alsof ben je nooit tevreden. Je wilt altijd jezelf zijn- dat is natuurlijk- en de maatschappij staat het niet toe. Ze wil niet dat je iemand anders bent. Ze wil niet dat je echt bent, want echte mensen zijn rebels. Echte mensen kunnen niet zo gemakkelijk onder controle gehouden worden. Echte mensen leven hun realiteit op hun eigen manier - ze doen waar ze zin in hebben. Je kunt ze niet opofferen in de naam van  godsdienst, staat, land, ras. Het geluk van echte mensen is fundamenteel. Ze zijn niet bereid het voor iets anders op te offeren. Dat is het probleem.

    Daarom wordt ieder kind door de maatschappij in verwarring gebracht; ze leert het kind iemand anders te zijn. Langzaamaan leert het kind te doen alsof, te huichelen.

    En op een dag - dit is de ironie - begint de maatschappij op de volgende manier tegen je te praten.
    "Wat is er met je gebeurt? Waarom ben je niet gelukkig? Waarom ben je verdrietig?".
    Eerst vervalsen ze je, leiden ze je af van het pad van geluk (want er is maar één soort geluk mogelijk en dat is jezelf te zijn), ze maken je ziek en dan verkopen ze medicijnen.

    Omdat niemand zichzelf is probeert iedereen hoe dan ook zich te verschuilen achter maskers. Ze schamen zich voor wat ze zijn.
    Dit is de meest verfoeilijke maatschappij omdat die iedereen in de ellende stort.
    Te zijn wat je niet wilt zijn, aan de kant van iemand te staan bij wie je niet wilt horen, iets doen wat je niet wilt doen, dit alles vormt de basis van je hele ellende.

    En tenzij een mens beslist dat: Wat het ook kost, ik wil gewoon mezelf zijn. Veroordeeld, niet geaccepteerd, maatschappelijk respect kwijtgeraakt - alles oké, maar ik kan niet langer voorwenden iemand anders te zijn. Deze beslissing, deze verklaring van vrijheid, vrij te zijn van het gewicht van de massa - Schenkt leven aan je natuurlijke wezen, aan je individualiteit.
    Dan heb je geen enkel masker meer nodig. Dan kun je gewoon jezelf zijn, precies zoals je bent.

    19-04-2014 om 08:28 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichtmeditatie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 118 -3de deel
    Helpt deze lichtmeditatie zuiveren?

    Deze lichtmeditatie is veilig - effectief, en de beoefenaar verkrijgt succes.
    Licht zal iedere onzuiverheid, verontreiniging laten verdwijnen. Ze kunnen niet blijven bestaan in het licht.

    Lichtmeditatie:
    - Voel voordat je begint, dat je goed zit, dat je rug recht is en dat je aandacht naar binnen gaat.
    - Adem rustig in, volg je adem, adem langzamm uit. Met iedere uitademing laat je alles los wat je bezig houdt. Voel bij iedere inademing de klank "So" en bij iedere uitademing de klank "Ham". Verbind nu de klank "Soham" op je eigen ademhaling. Het betekent: "Hij, ben ik".
    - Concentreer je nu op de vorm van God zoals jij Hem ziet. Gaat je aandacht weg, concentreer je dan op Zijn Naam. Als je wil kan je Hem aanroepen om je te helpen bij deze meditatie.

    -Breng nu je aandacht naar de vlam van de kaars, concentreer je erop. Sluit je ogen en breng de vlam in het punt tussen je wenkbrauwen. Voel en ervaar het licht op die plaats. Laat het licht uitstralen naar alle kanten. Breng dan langzaam het licht van tussen je wenkbrauwen naar je hart, waarbij het licht de weg ernaartoe verlicht.

    -Het licht is nu in je hart, zie dan hoe de bloembladen van je hart zich openen. Elk blaadje dat zich opent, opent voor jou een goddelijke eigenschap (vb. liefde, wijsheid, kracht, mededogen, vreugde, vrede, vertrouwen ...) Voel dat het licht steeds dieper in je hart komt, voel dat je hele hart bestaat uit licht. De duisternis kan zich nergens meer verbergen.

    - Het licht gaat nu door de buik naar het bekken waar het alle emoties verlicht. Laat het verder afdalen naar beneden, door je beide benen en voeten. Voel dat ze gevuld worden met licht, zodat je alleen nog kan gaan naar plaatsen waar het positief is voor je.

    - Laat het licht weer omhoog komen, door je benen en je ruggegraat omhoog en voel hoe iedere wervel gedompeld wordt in het licht en voel dat je hele ruggegraad wordt als een verlichte zuil; innerlijk recht.
    - Laat het licht verder stromen door je schouders, armen, handen, vingers; zodat je alleen nog maar positieve handelingen kan verrichten.
    - Breng het licht verder omhoog naar de mond, tong zodat je alleen positieve woorden kan uiten.
    - Breng het licht naar de neus.
    - Breng het licht naar de ogen zodat je alleen nog maar positieve dingen kunt zien.
    - Breng het licht naar je oren, zodat je alleen het goede hoort.
    - Voel hoe je hoofd gevuld wordt met licht. Alle negatieve gedachten zullen er uit wegvluchten, het enige wat over blijft is het licht.
    - Voel nu dat je helemaal bestaat uit licht. Het licht in je wordt steeds intenser; laat het vanuit jou naar buiten stralen.

    - Het licht breidt zich uit om je heen in steeds wijder wordende kringen; zodat het je geliefden en allen die je dierbaar zijn omvat.
    - Laat het licht ook gaan naar allen waar je het moeilijk mee hebt.

    - Laat het licht stromen naar je omgeving, je stad, je land, naar de hele wereld, alle mensen, alle wezens.
    - Het licht gaat verder naar de zon en de maan, naar de sterrren en naar het hele universum.

    - Voel hoe alles nu bestaat uit licht en liefde. Voel je één in deze stroom van licht en liefde en voel dat je deze stroom van licht en liefde bent. Wees je nu bewust dat dit licht steeds blijft en koester het in je hart.
    - Breng nu je aandacht weer langzaam naar buiten en kom langzaam terug in beweging.

    11-04-2014 om 17:15 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meditatietechnieken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 118 vervolg
    Welke meditatietechnieken kan je toepassen?

    Enkele technieken die geschikt zijn om vooruitgang te boeken, die enorm werken en waarmee je jaren vooruit kunt:

    1.Meditatietechniek van het hart: Laat je leiden door niets anders dan de concentratie op jouw hart. Weet dat hier jouw goddelijke bewustzijn in huist. Deze techniek zal ons helpen gemakkelijker contact te maken met ons hart en zijn geestelijke kwaliteiten. Dit geeft innerlijk inzicht en sterkt onze intuïtie aan. Door de verharding van de westerse wereld, door de snelle ontplooiing van het denkvermogen zijn we veel gevoel kwijtgeraakt. Als onze geestelijke wil zich gaat ontplooien, hebben we geen bevestiging meer nodig van ons rationele verstand.

    2.Meditatietechniek van het volgen van de adem: Adem rustig in en uit en volg met je bewustzijn de inkomende stroom die staat van leven en daarna weer langzaam de uitgaande stroom die staat voor loslaten. Rust tussen 2 ademhalingen in. Laat je aandacht langzaam verslappen en blijf nog heel licht bewust van die ontspannen stroom van in en uitademen. Word één met de adem en je zult voelen dat je zeer ontspannen wordt.

    3.De techniek waarbij je gebruik maakt van een voorwerp of foto: Kies een voor jouw dierbaar voorwerp of foto uit, en laat je meevoeren op een meditatieve reis. Mensen die gelovig zijn kunnen een foto nemen van Jezus, Boeddha, Maria ..... Door je te verbinden via oogcontact word je opgenomen in hun sfeer van waarheid en licht.

    4.De techniek van de stilte: Laat je bewustzijn de grote stilte binnengaan en ban elke gedachte op een vriendelijke maar directe wijze uit. Laat je opnemen door de stilte die je uiteindelijk zal leiden naar de muziek der sferen of in contact brengt met de wereld van de geest.

    5.De techniek van een mantra opzeggen of zingen: Een mantra is doordrongen van kracht en is de materialisatie van een geestelijke waarheid. Er zijn vele mantra's gegeven. Het reciteren van mantra's mag geen mechanische routine zijn. Wees je bewust van de betekenis ervan.
    Een sterke mantra in het sanskriet is: "OHN MANI PADME HUM"
    Een mantra in het engels: -"I AM A BEING OF VIOLET FIRE, I AM THE PURITY GOD DESIRES"
                              -"THE LIGHT OF GOD NEVER FAILS"
    Werken als bevrijding voor de mensheid, zorgen, transformatie van karma.

    Zeg of zing de mantra met je volledige aandacht en word één met de mantra zodat vrede, transformatie, genezing en bescherming kan plaatsvinden.

    03-04-2014 om 18:24 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meditatie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 118
    Wat betekent echte meditatie?

    Stel dat je gaat zitten mediteren en je sluit je ogen. De geest dwaalt echter alle kanten op. Je probeert hem naar het uitgangspunt terug te brengen. Het is een leerproces. Pas wanneer de wankelmoedige geest stil is geworden, wordt meditatie mogelijk. Dit proces, het standvastig maken van de geest, wordt concentratie genoemd. Meditatie is alleen mogelijk na concentratie. De juiste volgorde is concentratie (zelfvertrouwen), contemplatie (zelfvoldoening), en meditatie (zelfverwezenlijking). Geloof de mensen niet die beweren te mediteren vanaf het moment dat ze zitten. Dat is doen alsof en geen meditatie. Echte meditatie betekent dat je jezelf totaal vergeet, dat je het gevoel van vereenzelviging met het lichaam helemaal kwijt bent. Je moet volledig afstand doen van de gehechtheid aan de zintuigen. Dan pas zal de geest kalm worden.

    Concentratie is nodig omdat je met 1001 dingen tegelijk bezig bent. Verlies de goddelijke vorm niet uit het oog.

    Door meditatie te beoefenen kan je je ware aard leren ontdekken, je werkelijke natuur. We hebben het namelijk verleerd om voordurend ermee in contact te staan.
    Je krijgt inzicht in je diepste wezen waardoor je je problemen makkelijk het hoofd kan bieden.
    Meditatie transformeert, je kan je ontdoen van negatieve barrières.
    Meditatie geeft een positieve tendens in je lichaam. Het werkt genezend en kalmeert de emoties en de nog onrustige menselijke aard en geest.
    Meditatie kan je uit de gevangenis van je denken bevrijden.
    Meditatie leidt je op een reis, een reis naar het heilige der heiligen, je innerlijke tempel, je Hoger Zelf.
    Als wij meer èèn worden met ons hoger streven en zuiverheid van hart in alles laten plaatsvinden, brengen wij meer eenheid en harmonie in ons zelf en de wereld.

    Verschillende stappen te volgen om tot meditatie te komen:
    - Beheersing van de zintuigen.
    - Beheersing van de emoties en de impulsen.
    - Meesterschap van evenwichtigheid en harmonie.
    - Regeling van de ademhaling.
    - Beweging van levensenergieën.
    - Voorkomen dat invloeden uit de buitenwereld de geest doen afdwalen.
    - Eénpuntige aandacht voor eigen vooruitgang.
    Daarna kan je tot echte meditatie komen en dit leidt dan tot de overwinning op de geest (of samadhi).

    Om de meditatie zo effectief mogelijk te maken moet deze iedere dag gebeuren. Iedere dag moet je het licht vragen. We moeten ook iedere dag eten, we kunnen ook niet eten voor een week.

    Je mag je niet laten ontmoedigen door onverwachte hindernissen. Geloof en vertrouwen zijn erg belangrijk.

    Het doel van meditatie:
    God aanwezig weten in ons hart en de wereld vergeten. Het is vragen om leiding bij elke handeling die we dagelijks verrichten. Naarmate waarin je je spiritueel ontwikkelt zal je innerlijke stem je kunnen leiden bij wat je moet doen.
    Beoefen het pad zonder aftewijken.
    De rest is allemaal zijn genade.

    Er zijn ontelbare technieken die toegepast kunnen worden. Kies deze die bij je past.
    Volgende week enkele technieken die geschikt zijn om een goede voortgang te boeken.

    28-03-2014 om 10:18 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschil krankzinnige-mysticus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 117
    Wat is het verscil tussen een krankzinnige en een mysticus?

    Gelukkig zijn is je meest innerlijke natuur. Hij heeft geen uiterlijke omstandigheden nodig, het is er gewoon, jij bent het. Gelukzaligheid is je natuurlijke staat, het is geen prestatie. Als je gewoon aan het mechanisme van de mind ontsnapt, ga je je gelukzalig voelen.

    Daarom zie je dat krankzinnige mensen gelukkiger zijn dan zogenaamde gezonde mensen. Wat gebeurt er bij krankzinnige mensen?. Ze ontsnappen ook aan de mind - natuurlijk op een verkeerde manier, maar ze ontsnappen wel aan de mind. Een krankzinnige is iemand die ONDER het niveau van de mind is gezakt. Hij is uit de mind. Daarom kun je zien dat vele krankzinnige mensen zo gelukkig zijn. De krankzinnige denkt niet langer aan verleden en niet langer aan de toekomst. Hij heeft zich uit de tijd teruggetrokken. Hij is in de eeuwigheid gaan leven. OOk bij de mysticus gebeurt het op dezelfde manier, want hij stijgt BOVEN de mind uit.

    De mind laat nooit toe dat je gelukkig bent. Wat de omstandigheden ook zijn, de mind vindt altijd iets om ongelukkig over te zijn. Zijn hele functie is ongelukkig zijn te creëren.
    Als je de mind laat vallen, wordt je plotseling gelukkig, zonder een enkele reden. Dan is gelukkig zijn gewoon natuurlijk, net zoals je ademt. Om adem te halen hoef je niet bewust te zijn. Je blijft eenvoudig ademhalen, bewust, onbewust, wakker, slapend. Geluk is precies zo.

    Kijk eens in de ogen van een krankzinnige en je ontdekt daat zijn ogen heel mystiek zijn; een bovennatuurlijke gloed alsof hij vanbinnen een deur heeft waardoor hij tot de diepste kern van het leven reikt. Hij is ontspannen. Hij bezit misschien niets, maar is eenvoudig gelukkig. Hij heeft geen wensen, hij is er eenvoudig terwijl hij geniet.

    De krankzinnigen en de mystici hebben iets overeenkomstigs. Die overeenkomst is er omdat beiden uit de mind zijn.
    Het verschil is: De krankzinnige is ERONDER gezakt, de mysticus is ERBOVEN uit gegaan.

    Ik zeg niet krankzinnig te worden. Ik zeg je mysticus te worden.
    De mysticus is verstandig en gelukkig. Hij bezit de allermooiste synthese. Hij is in harmonie. Hij heeft alles wat een verstandig mens heeft. Hij is beide. Hij is compleet, hij is heel.

    21-03-2014 om 10:36 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geduld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 116
    Is elke centimeter geduld belangrijk?

    Alles gebeurt volgens de universele wetten van de goddelijke timing.
    Dit betekent dat bepaalde stukjes van de puzzel eerst op hun plaats moeten vallen voordat andere stukjes tot bloei kunnen komen. Als je probeert bepaalde stukjes eruit te laten of te haastig op hun plek te leggen, dan zal het hele plan geen solide fundering krijgen.

    Engelen en meesters manifesteren hun verlangens onmiddellijk. Als zij ergens aan denken dan gebeurt dit ook meteen. In de hemel is geen behoefte aan tijd. Doch weet dat er voor ons achter de schermen wordt gewerkt. Ook al zie je op dit moment nog geen resultaten, vertrouw dat alles de goede kant op gaat.

    Hou vast aan je geloof dat het de "kleine weg van gestage voortgang" is die ons met God en de hemel verbindt.
    Leer en groei van je uitdagingen en laat deze je nooit afbrengen van je toewijding aan het spirituele pad.

    Alles wat je in je leven doet, zou je kunnen zien als een uitdrukking van geduld. Als je geen geduld hebt, lukt het niet echt. Als je gehaast bent, zal je nooit ergens komen waar je moet zijn. Als je geduld hebt en in jezelf kunt afdalen om te wachten, om te strijden, maar vanuit een stilte - zal je vinden wat je nodig hebt.
    Als je geduld hebt, kom je het juiste tegen in je leven. Iemand die vanuit dit oneindig geduld zou kunnen leven, kan voortdurend het juiste in zijn leven tegenkomen. Maar dit veronderstelt dat je een ander ritme aanneemt in je leven. Dat je kan leven met een stilte in je hart, met een verwachting.

    Er is voor een zaadje een bepaalde tijd nodig om door de grond heen te breken en tot een bloeiende plant uit te groeien.
    Toch kan elk moment in de levenscyclus van de plant je vreugde schenken als je het mooie er van inziet. Op dezelfde manier schenkt het verwezenlijkingsproces van je dromen je vreugde.
    Waardeer wat je al hebt bereikt.
    Wees geduldig en voel je dankbaar, zodra iedere stap je in een tastbare vorm brengt wat je wil manifesteren. Geef je aandacht aan de lessen en de liefde, dat ieder moment dat je handelt volgens je dromen met zich mee brengt.

    Wanneer je je behoeften aan Hem overlaat en je door Hem opgetild voelt worden, is er een einde gekomen aan de tijd en wordt jouw ongeduld voor altijd in Zijn armen gestild.

    14-03-2014 om 11:25 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 115
    Kan hoop ons helpen op reis door de duisternis?

    Hoop is een gevoel van vertrouwen en een verlangen naar het goede, en duidt bovendien op de veronderstelling dat uw wens bereikbaar is. Het is een van de wegen naar God en maakt dat u openstaat voor leiding en goddelijke inspiratie. Wanneer hoop en geloof wordt gecombineerd, wordt het een krachtig middel tot verandering. De manier om hoop aan te wakkeren loopt via een diep gevoel van vertrouwen en de overtuiging dat goedheid altijd zal overheersen.

    Zonder hoop kunt u het slachtoffer worden van wanhoop, twijfel, depressie en van het idee dat genezing of redding er voor u nooit zal komen. Als het te hopeloos wordt, zult u letterlijk emotioneel van schrik bevriezen en niet in staat zijn om uzelf te helpen.

    Lijkt het alsof u het gewicht van de hele wereld op uw schouders draagt?. Hangt er een sfeer van zwaarmoedigheid en lusteloosheid om u heen?. Laat u mensen over u heen lopen?.
    Heling is moeilijk als u denkt dat emotionele expressie doelloos en hopeloos is en we intussen doorgaan met het creëren van omstandigheden die de zelfvernietigende overtuiging ondersteunen.

    Maak met doorzettingsvermogen en moed een eind aan deze vicieuze cirkel. Roep uw schepper aan om helend licht te zenden naar die gedeelten van u die nauwelijks meer levend zijn en gehuld in angst.
    Wanneer u een dagelijkse strijd moet leveren om te overleven, ten gevolge van ziekte, armoede, of bedreiggingen door andere mensen, dan is dit essentieel voor uw overleving. Door de kwalijke kanten van uzelf te accepteren en deze te vullen met heling en genezing, zal uw leven in reactie daarop veranderen. Ziekte zal genezen, er verschijnen betere carrièreperspectieven, mensen die u bedreigen zullen vertrekken en de wereld zal niet langer een gevaarlijke plaats zijn.

    Wanneer u zichzelf uit door helend bezig te zijn en uw bewustzijn te vergroten, dan zal deze vroegere afdruk vanuit een enorme diepte losschieten. Dit zal u naar een hoger bewustzijnsplan brengen en u zult u niet meer van uw Eeuwige Zelf gescheiden voelen.

    08-03-2014 om 10:36 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omgang met natuurrijken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 114
    Hoe gaan jullie om met de verschillende natuurrijken?

    Bekijk je de natuurrijken waarmee je samenleeft als een zachte hinde die graast, die rondkijkt, die geniet, die het samenspel ziet van de dingen?
    Of ben je als een wild dier die binnenstormt en alles vernietigt op zijn weg, in zelfzuchtige drang om zijn doel te bereiken, of die in razernij voor het leven al het schone voorbijloopt en vertrappelt?

    Velen op aarde gaan met hun energie om als verwoestende dieren naar de andere rijken toe. Nochthans zijn alle rijken op een zeer fijne manier met elkaar verbonden; om elkaar kracht en moed te geven in hun ontwikkelingsproces; om elkaar bij te staan in het groeien naar het Allerhoogste in henzelf.

    Het is noodzakelijk dat je de goddelijke schepping waaraan je deelneemt, gaat waarderen en begeleiden vanuit je eigen liefdesbron.
    Wanneer je dit doet naar de lagere bewustzijnsvormen, zullen hogere bewustzijnsvormen dan de jouwe (zij die in het volmaakte leven reeds verbonden zijn met de Allerhoogste), je begeleiden met een sterkere liefdesenergie, omdat je zelf liefde bent voor anderen.

    De uitspraak van het hoog en laag wordt bedoeld om jullie duidelijk te maken dat het andere bewustzijnsvormen zijn met andere trillingen; die meer verbonden zijn met het grofstoffelijke en minder met het geestelijke. Maar dit wil niet zeggen dat zij niet de uitdrukking zijn van goddelijke liefde.

    In de plantenwereld zijn de bloemen vooral de meest mooie en harmonische uitdrukkingen van de liefde van God. Daarvoor zijn ze je aangereikt. Verzorg hen. Begeleid hen in hun evolutie, want ook zij zijn in bewustzijn groeiend om de goddelijke zonnekracht in hun tere blaadjes te ontvangen en door te geven naar het kosmisch wezen die de aarde is.
    Zij helpen mee de aarde te groeien en te laten evolueren op zijn hoger evolutieproces. De bloemen werken ook mee aan het groeien naar liefde van de mensheid. Wees dus zeer liefdevol tegenover de bloemen. Begrijp hun liefde en begrijp hun dienstbaarheid aan allen.

    28-02-2014 om 18:38 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!