Inhoud blog
  • tot rust komen
  • Bewustzijn verruimen
  • aangevallen worden
  • Kind van God
  • Ellende loslaten vervolg deel 2
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    levensvragen

    02-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie kwaliteiten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 121
    Welke zijn de drie kwaliteiten die een mens dient te ontwikkelen?

    In het leven dien je drie principes te volgen:
    - liefde voor God
    - vrees voor de zonde
    - moreel besef in de maatschappij.

    Het gebrek aan vrees voor de zonde is als enige verantwoordelijk voor het huidige gebrek aan moreel besef in de samenleving.
    Liefde is de versterkende factor die mensen verenigt. Waar liefde heerst, daar zal de samenleving één geheel vormen. Zonder moreel besef heeft men niet het recht mens genoemd te worden. Moreel besef is in alle opzichten van groot belang.

    Hoewel God iedereen met liefde overlaadt heeft de mens de zo waardevolle kwaliteit van vrees voor de zonde verloren. De mens begaat allerlei zonden in de veronderstelling dat God zo vriendelijk is om zijn zonden uiteindelijk te vergeven. Met deze overtuiging gaat hij zich meer en meer te buiten aan zondig gedrag. Hij ontwikkelt een bepaalde zelfingenomenheid en meent dat hij de straf kan ontlopen. Maar de werkelijkheid is anders. Ofschoon God barmhartig is en alle slechte daden kan vergeven, is het onvermijdelijk dat men voor zijn zonden moet boeten.

    Men moet zich ervan weerhouden het slechte te zien, over het slechte te spreken en het slechte te doen, anders zullen de gevolgen van deze verkeerde daden, zo niet direct, dan toch later als een boemerang bij die persoon terug komen. Iedereen moet het onderscheid weten tussen goed en kwaad, zonde en deugd. Als je dat hebt vastgesteld, moet je proberen alleen het goede te doen.

    Enkele oefeningen waarmee je de 3 kwaliteiten kan ontwikkelen zijn:
    - toewijding aan God
    - ontwikkeling van wijsheid
    - onthechting
    - handelen (essentieel kenmerk van het lichaam).
    Als het lichaam goede handelingen verricht zal de geest goed functioneren.

    Iemand die zich niet ethisch gedraagt is helemaal geen mens maar een dier. Alleen iemand die ethische principes naleeft zal bij iedereen respect afdwingen.
    "Wees goed, doe goed, zie goed, dat is de weg naar God"
    Zonder deze drie is elke oefening van rituelen, gebeden, ascese nutteloos.

    02-05-2014 om 17:11 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Godsbeelden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ijk

    Vraag 120 - Is het aanbidden van godsbeelden bijgeloof?

    Veel mensen lachen en veroordelen het als bijgeloof. Maar degenen die godsbeelden oprecht vereren, geloven dat de Almachtige, die alom aanwezig is, ook aanwezig is in het symbool dat voor hen staat. Voor hen is dat niet alleen maar een uiterlijk voorwerp. Het maakt deel uit van hun innerlijke devotie en geloof.
    Het aanbidden met in het achterhoofd het idee dat het slechts bestaat uit een levensloos stuk steen is pure tijdverspilling.

    Parabel:
    Er was eens een godzoeker (sadhaka) die naar een goeroe ging om leiding te ontvangen. De goeroe gaf hem een beeld van Vishnu en legde hem uit hoe het beeld dagelijks vereerd moest worden. Na maanden van nauwgezette erediensten ervoer de sadhaka nog steeds geen enkele spirituele vervoering.
    Hij melde zijn ontevredenheid en de goeroe gaf hem een ander beeld, deze keer van Shiva en vroeg hem het nog eens te proberen.
    De discipel kwam na zes maanden terug met de vraag om weer een nieuw beeld, want ook Shiva had hem teleurgesteld. Deze keer kreeg hij een beeld van de godin Durga.
    De twee voorgaande beelden stonden stoffig op de vensterbank.
    Op een dag toen hij bezig was met de rituele aanbidding van Durga merkte hij dat de rook van het wierookstokje, door de tocht, naar het beeld van Shiva dreef dat op de vensterbank stond.
    Het maakte hem woedend dat die ondankbare God met zijn hart van steen, en doof was voor zijn smeekbeden, de geur zou opsnuiven die bestemd was voor zijn jongste idool.
    Dus hij nam een doek en bond die rond het hoofd van Shiva.
    Precies op dat moment verscheen tot zijn stomme verbazing Shiva in zijn schittering en glorie voor de sadhaka. Hij begreep niet hoe die onheuse behandeling Shiva ertoe gebracht had hem te zegenen met zijn aanwezigheid. Wat was er echt gebeurt?
    Voor de eerste maal geloofde de sadhaka echt dat het beeld van Shiva leefde. Op het moment dat hij realiseerde dat het beeld vol bewustzijn was, ontving hij de verwerkelijking waarnaar hij had gestreefd.

    26-04-2014 om 13:37 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mezelf zijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 119
    Waarom kan ik mezelf niet zijn?

    Om jezelf te zijn hoef je niets te doen, je bent het al. Dat zou het gemakkelijkste in de wereld moeten zijn, maar dat is niet zo.
    Het probleem ontstaat omdat de maatschappij iedereen corrumpeert. Ze vervalst de essentie. Ze legt dingen aan je op en je verliest het contact met jezelf. Ze probeert iets anders van je te maken dan wat je bedoeld was te zijn. Ze haalt je weg uit je centrum. Ze trekt je weg van jezelf. Ze staat je nooit toe dat er vrijheid is, ze legt je mind van buitenaf oneindige voorstellingen op.

    Dan ontstaat het probleem. Je kunt hoogstens doen alsof en wanneer je doet alsof ben je nooit tevreden. Je wilt altijd jezelf zijn- dat is natuurlijk- en de maatschappij staat het niet toe. Ze wil niet dat je iemand anders bent. Ze wil niet dat je echt bent, want echte mensen zijn rebels. Echte mensen kunnen niet zo gemakkelijk onder controle gehouden worden. Echte mensen leven hun realiteit op hun eigen manier - ze doen waar ze zin in hebben. Je kunt ze niet opofferen in de naam van  godsdienst, staat, land, ras. Het geluk van echte mensen is fundamenteel. Ze zijn niet bereid het voor iets anders op te offeren. Dat is het probleem.

    Daarom wordt ieder kind door de maatschappij in verwarring gebracht; ze leert het kind iemand anders te zijn. Langzaamaan leert het kind te doen alsof, te huichelen.

    En op een dag - dit is de ironie - begint de maatschappij op de volgende manier tegen je te praten.
    "Wat is er met je gebeurt? Waarom ben je niet gelukkig? Waarom ben je verdrietig?".
    Eerst vervalsen ze je, leiden ze je af van het pad van geluk (want er is maar één soort geluk mogelijk en dat is jezelf te zijn), ze maken je ziek en dan verkopen ze medicijnen.

    Omdat niemand zichzelf is probeert iedereen hoe dan ook zich te verschuilen achter maskers. Ze schamen zich voor wat ze zijn.
    Dit is de meest verfoeilijke maatschappij omdat die iedereen in de ellende stort.
    Te zijn wat je niet wilt zijn, aan de kant van iemand te staan bij wie je niet wilt horen, iets doen wat je niet wilt doen, dit alles vormt de basis van je hele ellende.

    En tenzij een mens beslist dat: Wat het ook kost, ik wil gewoon mezelf zijn. Veroordeeld, niet geaccepteerd, maatschappelijk respect kwijtgeraakt - alles oké, maar ik kan niet langer voorwenden iemand anders te zijn. Deze beslissing, deze verklaring van vrijheid, vrij te zijn van het gewicht van de massa - Schenkt leven aan je natuurlijke wezen, aan je individualiteit.
    Dan heb je geen enkel masker meer nodig. Dan kun je gewoon jezelf zijn, precies zoals je bent.

    19-04-2014 om 08:28 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichtmeditatie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 118 -3de deel
    Helpt deze lichtmeditatie zuiveren?

    Deze lichtmeditatie is veilig - effectief, en de beoefenaar verkrijgt succes.
    Licht zal iedere onzuiverheid, verontreiniging laten verdwijnen. Ze kunnen niet blijven bestaan in het licht.

    Lichtmeditatie:
    - Voel voordat je begint, dat je goed zit, dat je rug recht is en dat je aandacht naar binnen gaat.
    - Adem rustig in, volg je adem, adem langzamm uit. Met iedere uitademing laat je alles los wat je bezig houdt. Voel bij iedere inademing de klank "So" en bij iedere uitademing de klank "Ham". Verbind nu de klank "Soham" op je eigen ademhaling. Het betekent: "Hij, ben ik".
    - Concentreer je nu op de vorm van God zoals jij Hem ziet. Gaat je aandacht weg, concentreer je dan op Zijn Naam. Als je wil kan je Hem aanroepen om je te helpen bij deze meditatie.

    -Breng nu je aandacht naar de vlam van de kaars, concentreer je erop. Sluit je ogen en breng de vlam in het punt tussen je wenkbrauwen. Voel en ervaar het licht op die plaats. Laat het licht uitstralen naar alle kanten. Breng dan langzaam het licht van tussen je wenkbrauwen naar je hart, waarbij het licht de weg ernaartoe verlicht.

    -Het licht is nu in je hart, zie dan hoe de bloembladen van je hart zich openen. Elk blaadje dat zich opent, opent voor jou een goddelijke eigenschap (vb. liefde, wijsheid, kracht, mededogen, vreugde, vrede, vertrouwen ...) Voel dat het licht steeds dieper in je hart komt, voel dat je hele hart bestaat uit licht. De duisternis kan zich nergens meer verbergen.

    - Het licht gaat nu door de buik naar het bekken waar het alle emoties verlicht. Laat het verder afdalen naar beneden, door je beide benen en voeten. Voel dat ze gevuld worden met licht, zodat je alleen nog kan gaan naar plaatsen waar het positief is voor je.

    - Laat het licht weer omhoog komen, door je benen en je ruggegraat omhoog en voel hoe iedere wervel gedompeld wordt in het licht en voel dat je hele ruggegraad wordt als een verlichte zuil; innerlijk recht.
    - Laat het licht verder stromen door je schouders, armen, handen, vingers; zodat je alleen nog maar positieve handelingen kan verrichten.
    - Breng het licht verder omhoog naar de mond, tong zodat je alleen positieve woorden kan uiten.
    - Breng het licht naar de neus.
    - Breng het licht naar de ogen zodat je alleen nog maar positieve dingen kunt zien.
    - Breng het licht naar je oren, zodat je alleen het goede hoort.
    - Voel hoe je hoofd gevuld wordt met licht. Alle negatieve gedachten zullen er uit wegvluchten, het enige wat over blijft is het licht.
    - Voel nu dat je helemaal bestaat uit licht. Het licht in je wordt steeds intenser; laat het vanuit jou naar buiten stralen.

    - Het licht breidt zich uit om je heen in steeds wijder wordende kringen; zodat het je geliefden en allen die je dierbaar zijn omvat.
    - Laat het licht ook gaan naar allen waar je het moeilijk mee hebt.

    - Laat het licht stromen naar je omgeving, je stad, je land, naar de hele wereld, alle mensen, alle wezens.
    - Het licht gaat verder naar de zon en de maan, naar de sterrren en naar het hele universum.

    - Voel hoe alles nu bestaat uit licht en liefde. Voel je één in deze stroom van licht en liefde en voel dat je deze stroom van licht en liefde bent. Wees je nu bewust dat dit licht steeds blijft en koester het in je hart.
    - Breng nu je aandacht weer langzaam naar buiten en kom langzaam terug in beweging.

    11-04-2014 om 17:15 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meditatietechnieken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 118 vervolg
    Welke meditatietechnieken kan je toepassen?

    Enkele technieken die geschikt zijn om vooruitgang te boeken, die enorm werken en waarmee je jaren vooruit kunt:

    1.Meditatietechniek van het hart: Laat je leiden door niets anders dan de concentratie op jouw hart. Weet dat hier jouw goddelijke bewustzijn in huist. Deze techniek zal ons helpen gemakkelijker contact te maken met ons hart en zijn geestelijke kwaliteiten. Dit geeft innerlijk inzicht en sterkt onze intuïtie aan. Door de verharding van de westerse wereld, door de snelle ontplooiing van het denkvermogen zijn we veel gevoel kwijtgeraakt. Als onze geestelijke wil zich gaat ontplooien, hebben we geen bevestiging meer nodig van ons rationele verstand.

    2.Meditatietechniek van het volgen van de adem: Adem rustig in en uit en volg met je bewustzijn de inkomende stroom die staat van leven en daarna weer langzaam de uitgaande stroom die staat voor loslaten. Rust tussen 2 ademhalingen in. Laat je aandacht langzaam verslappen en blijf nog heel licht bewust van die ontspannen stroom van in en uitademen. Word één met de adem en je zult voelen dat je zeer ontspannen wordt.

    3.De techniek waarbij je gebruik maakt van een voorwerp of foto: Kies een voor jouw dierbaar voorwerp of foto uit, en laat je meevoeren op een meditatieve reis. Mensen die gelovig zijn kunnen een foto nemen van Jezus, Boeddha, Maria ..... Door je te verbinden via oogcontact word je opgenomen in hun sfeer van waarheid en licht.

    4.De techniek van de stilte: Laat je bewustzijn de grote stilte binnengaan en ban elke gedachte op een vriendelijke maar directe wijze uit. Laat je opnemen door de stilte die je uiteindelijk zal leiden naar de muziek der sferen of in contact brengt met de wereld van de geest.

    5.De techniek van een mantra opzeggen of zingen: Een mantra is doordrongen van kracht en is de materialisatie van een geestelijke waarheid. Er zijn vele mantra's gegeven. Het reciteren van mantra's mag geen mechanische routine zijn. Wees je bewust van de betekenis ervan.
    Een sterke mantra in het sanskriet is: "OHN MANI PADME HUM"
    Een mantra in het engels: -"I AM A BEING OF VIOLET FIRE, I AM THE PURITY GOD DESIRES"
                              -"THE LIGHT OF GOD NEVER FAILS"
    Werken als bevrijding voor de mensheid, zorgen, transformatie van karma.

    Zeg of zing de mantra met je volledige aandacht en word één met de mantra zodat vrede, transformatie, genezing en bescherming kan plaatsvinden.

    03-04-2014 om 18:24 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meditatie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 118
    Wat betekent echte meditatie?

    Stel dat je gaat zitten mediteren en je sluit je ogen. De geest dwaalt echter alle kanten op. Je probeert hem naar het uitgangspunt terug te brengen. Het is een leerproces. Pas wanneer de wankelmoedige geest stil is geworden, wordt meditatie mogelijk. Dit proces, het standvastig maken van de geest, wordt concentratie genoemd. Meditatie is alleen mogelijk na concentratie. De juiste volgorde is concentratie (zelfvertrouwen), contemplatie (zelfvoldoening), en meditatie (zelfverwezenlijking). Geloof de mensen niet die beweren te mediteren vanaf het moment dat ze zitten. Dat is doen alsof en geen meditatie. Echte meditatie betekent dat je jezelf totaal vergeet, dat je het gevoel van vereenzelviging met het lichaam helemaal kwijt bent. Je moet volledig afstand doen van de gehechtheid aan de zintuigen. Dan pas zal de geest kalm worden.

    Concentratie is nodig omdat je met 1001 dingen tegelijk bezig bent. Verlies de goddelijke vorm niet uit het oog.

    Door meditatie te beoefenen kan je je ware aard leren ontdekken, je werkelijke natuur. We hebben het namelijk verleerd om voordurend ermee in contact te staan.
    Je krijgt inzicht in je diepste wezen waardoor je je problemen makkelijk het hoofd kan bieden.
    Meditatie transformeert, je kan je ontdoen van negatieve barrières.
    Meditatie geeft een positieve tendens in je lichaam. Het werkt genezend en kalmeert de emoties en de nog onrustige menselijke aard en geest.
    Meditatie kan je uit de gevangenis van je denken bevrijden.
    Meditatie leidt je op een reis, een reis naar het heilige der heiligen, je innerlijke tempel, je Hoger Zelf.
    Als wij meer èèn worden met ons hoger streven en zuiverheid van hart in alles laten plaatsvinden, brengen wij meer eenheid en harmonie in ons zelf en de wereld.

    Verschillende stappen te volgen om tot meditatie te komen:
    - Beheersing van de zintuigen.
    - Beheersing van de emoties en de impulsen.
    - Meesterschap van evenwichtigheid en harmonie.
    - Regeling van de ademhaling.
    - Beweging van levensenergieën.
    - Voorkomen dat invloeden uit de buitenwereld de geest doen afdwalen.
    - Eénpuntige aandacht voor eigen vooruitgang.
    Daarna kan je tot echte meditatie komen en dit leidt dan tot de overwinning op de geest (of samadhi).

    Om de meditatie zo effectief mogelijk te maken moet deze iedere dag gebeuren. Iedere dag moet je het licht vragen. We moeten ook iedere dag eten, we kunnen ook niet eten voor een week.

    Je mag je niet laten ontmoedigen door onverwachte hindernissen. Geloof en vertrouwen zijn erg belangrijk.

    Het doel van meditatie:
    God aanwezig weten in ons hart en de wereld vergeten. Het is vragen om leiding bij elke handeling die we dagelijks verrichten. Naarmate waarin je je spiritueel ontwikkelt zal je innerlijke stem je kunnen leiden bij wat je moet doen.
    Beoefen het pad zonder aftewijken.
    De rest is allemaal zijn genade.

    Er zijn ontelbare technieken die toegepast kunnen worden. Kies deze die bij je past.
    Volgende week enkele technieken die geschikt zijn om een goede voortgang te boeken.

    28-03-2014 om 10:18 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschil krankzinnige-mysticus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 117
    Wat is het verscil tussen een krankzinnige en een mysticus?

    Gelukkig zijn is je meest innerlijke natuur. Hij heeft geen uiterlijke omstandigheden nodig, het is er gewoon, jij bent het. Gelukzaligheid is je natuurlijke staat, het is geen prestatie. Als je gewoon aan het mechanisme van de mind ontsnapt, ga je je gelukzalig voelen.

    Daarom zie je dat krankzinnige mensen gelukkiger zijn dan zogenaamde gezonde mensen. Wat gebeurt er bij krankzinnige mensen?. Ze ontsnappen ook aan de mind - natuurlijk op een verkeerde manier, maar ze ontsnappen wel aan de mind. Een krankzinnige is iemand die ONDER het niveau van de mind is gezakt. Hij is uit de mind. Daarom kun je zien dat vele krankzinnige mensen zo gelukkig zijn. De krankzinnige denkt niet langer aan verleden en niet langer aan de toekomst. Hij heeft zich uit de tijd teruggetrokken. Hij is in de eeuwigheid gaan leven. OOk bij de mysticus gebeurt het op dezelfde manier, want hij stijgt BOVEN de mind uit.

    De mind laat nooit toe dat je gelukkig bent. Wat de omstandigheden ook zijn, de mind vindt altijd iets om ongelukkig over te zijn. Zijn hele functie is ongelukkig zijn te creëren.
    Als je de mind laat vallen, wordt je plotseling gelukkig, zonder een enkele reden. Dan is gelukkig zijn gewoon natuurlijk, net zoals je ademt. Om adem te halen hoef je niet bewust te zijn. Je blijft eenvoudig ademhalen, bewust, onbewust, wakker, slapend. Geluk is precies zo.

    Kijk eens in de ogen van een krankzinnige en je ontdekt daat zijn ogen heel mystiek zijn; een bovennatuurlijke gloed alsof hij vanbinnen een deur heeft waardoor hij tot de diepste kern van het leven reikt. Hij is ontspannen. Hij bezit misschien niets, maar is eenvoudig gelukkig. Hij heeft geen wensen, hij is er eenvoudig terwijl hij geniet.

    De krankzinnigen en de mystici hebben iets overeenkomstigs. Die overeenkomst is er omdat beiden uit de mind zijn.
    Het verschil is: De krankzinnige is ERONDER gezakt, de mysticus is ERBOVEN uit gegaan.

    Ik zeg niet krankzinnig te worden. Ik zeg je mysticus te worden.
    De mysticus is verstandig en gelukkig. Hij bezit de allermooiste synthese. Hij is in harmonie. Hij heeft alles wat een verstandig mens heeft. Hij is beide. Hij is compleet, hij is heel.

    21-03-2014 om 10:36 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geduld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 116
    Is elke centimeter geduld belangrijk?

    Alles gebeurt volgens de universele wetten van de goddelijke timing.
    Dit betekent dat bepaalde stukjes van de puzzel eerst op hun plaats moeten vallen voordat andere stukjes tot bloei kunnen komen. Als je probeert bepaalde stukjes eruit te laten of te haastig op hun plek te leggen, dan zal het hele plan geen solide fundering krijgen.

    Engelen en meesters manifesteren hun verlangens onmiddellijk. Als zij ergens aan denken dan gebeurt dit ook meteen. In de hemel is geen behoefte aan tijd. Doch weet dat er voor ons achter de schermen wordt gewerkt. Ook al zie je op dit moment nog geen resultaten, vertrouw dat alles de goede kant op gaat.

    Hou vast aan je geloof dat het de "kleine weg van gestage voortgang" is die ons met God en de hemel verbindt.
    Leer en groei van je uitdagingen en laat deze je nooit afbrengen van je toewijding aan het spirituele pad.

    Alles wat je in je leven doet, zou je kunnen zien als een uitdrukking van geduld. Als je geen geduld hebt, lukt het niet echt. Als je gehaast bent, zal je nooit ergens komen waar je moet zijn. Als je geduld hebt en in jezelf kunt afdalen om te wachten, om te strijden, maar vanuit een stilte - zal je vinden wat je nodig hebt.
    Als je geduld hebt, kom je het juiste tegen in je leven. Iemand die vanuit dit oneindig geduld zou kunnen leven, kan voortdurend het juiste in zijn leven tegenkomen. Maar dit veronderstelt dat je een ander ritme aanneemt in je leven. Dat je kan leven met een stilte in je hart, met een verwachting.

    Er is voor een zaadje een bepaalde tijd nodig om door de grond heen te breken en tot een bloeiende plant uit te groeien.
    Toch kan elk moment in de levenscyclus van de plant je vreugde schenken als je het mooie er van inziet. Op dezelfde manier schenkt het verwezenlijkingsproces van je dromen je vreugde.
    Waardeer wat je al hebt bereikt.
    Wees geduldig en voel je dankbaar, zodra iedere stap je in een tastbare vorm brengt wat je wil manifesteren. Geef je aandacht aan de lessen en de liefde, dat ieder moment dat je handelt volgens je dromen met zich mee brengt.

    Wanneer je je behoeften aan Hem overlaat en je door Hem opgetild voelt worden, is er een einde gekomen aan de tijd en wordt jouw ongeduld voor altijd in Zijn armen gestild.

    14-03-2014 om 11:25 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 115
    Kan hoop ons helpen op reis door de duisternis?

    Hoop is een gevoel van vertrouwen en een verlangen naar het goede, en duidt bovendien op de veronderstelling dat uw wens bereikbaar is. Het is een van de wegen naar God en maakt dat u openstaat voor leiding en goddelijke inspiratie. Wanneer hoop en geloof wordt gecombineerd, wordt het een krachtig middel tot verandering. De manier om hoop aan te wakkeren loopt via een diep gevoel van vertrouwen en de overtuiging dat goedheid altijd zal overheersen.

    Zonder hoop kunt u het slachtoffer worden van wanhoop, twijfel, depressie en van het idee dat genezing of redding er voor u nooit zal komen. Als het te hopeloos wordt, zult u letterlijk emotioneel van schrik bevriezen en niet in staat zijn om uzelf te helpen.

    Lijkt het alsof u het gewicht van de hele wereld op uw schouders draagt?. Hangt er een sfeer van zwaarmoedigheid en lusteloosheid om u heen?. Laat u mensen over u heen lopen?.
    Heling is moeilijk als u denkt dat emotionele expressie doelloos en hopeloos is en we intussen doorgaan met het creëren van omstandigheden die de zelfvernietigende overtuiging ondersteunen.

    Maak met doorzettingsvermogen en moed een eind aan deze vicieuze cirkel. Roep uw schepper aan om helend licht te zenden naar die gedeelten van u die nauwelijks meer levend zijn en gehuld in angst.
    Wanneer u een dagelijkse strijd moet leveren om te overleven, ten gevolge van ziekte, armoede, of bedreiggingen door andere mensen, dan is dit essentieel voor uw overleving. Door de kwalijke kanten van uzelf te accepteren en deze te vullen met heling en genezing, zal uw leven in reactie daarop veranderen. Ziekte zal genezen, er verschijnen betere carrièreperspectieven, mensen die u bedreigen zullen vertrekken en de wereld zal niet langer een gevaarlijke plaats zijn.

    Wanneer u zichzelf uit door helend bezig te zijn en uw bewustzijn te vergroten, dan zal deze vroegere afdruk vanuit een enorme diepte losschieten. Dit zal u naar een hoger bewustzijnsplan brengen en u zult u niet meer van uw Eeuwige Zelf gescheiden voelen.

    08-03-2014 om 10:36 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omgang met natuurrijken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 114
    Hoe gaan jullie om met de verschillende natuurrijken?

    Bekijk je de natuurrijken waarmee je samenleeft als een zachte hinde die graast, die rondkijkt, die geniet, die het samenspel ziet van de dingen?
    Of ben je als een wild dier die binnenstormt en alles vernietigt op zijn weg, in zelfzuchtige drang om zijn doel te bereiken, of die in razernij voor het leven al het schone voorbijloopt en vertrappelt?

    Velen op aarde gaan met hun energie om als verwoestende dieren naar de andere rijken toe. Nochthans zijn alle rijken op een zeer fijne manier met elkaar verbonden; om elkaar kracht en moed te geven in hun ontwikkelingsproces; om elkaar bij te staan in het groeien naar het Allerhoogste in henzelf.

    Het is noodzakelijk dat je de goddelijke schepping waaraan je deelneemt, gaat waarderen en begeleiden vanuit je eigen liefdesbron.
    Wanneer je dit doet naar de lagere bewustzijnsvormen, zullen hogere bewustzijnsvormen dan de jouwe (zij die in het volmaakte leven reeds verbonden zijn met de Allerhoogste), je begeleiden met een sterkere liefdesenergie, omdat je zelf liefde bent voor anderen.

    De uitspraak van het hoog en laag wordt bedoeld om jullie duidelijk te maken dat het andere bewustzijnsvormen zijn met andere trillingen; die meer verbonden zijn met het grofstoffelijke en minder met het geestelijke. Maar dit wil niet zeggen dat zij niet de uitdrukking zijn van goddelijke liefde.

    In de plantenwereld zijn de bloemen vooral de meest mooie en harmonische uitdrukkingen van de liefde van God. Daarvoor zijn ze je aangereikt. Verzorg hen. Begeleid hen in hun evolutie, want ook zij zijn in bewustzijn groeiend om de goddelijke zonnekracht in hun tere blaadjes te ontvangen en door te geven naar het kosmisch wezen die de aarde is.
    Zij helpen mee de aarde te groeien en te laten evolueren op zijn hoger evolutieproces. De bloemen werken ook mee aan het groeien naar liefde van de mensheid. Wees dus zeer liefdevol tegenover de bloemen. Begrijp hun liefde en begrijp hun dienstbaarheid aan allen.

    28-02-2014 om 18:38 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotsen op je weg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 113
    Hoe kunnen we het best omgaan met beproevingen - met rotsen op onze weg?

    Op weg naar de liefde in het hart liggen veel harde rotsen en iedere rots is nodig te begrijpen, want iedere rots maakt het lagere Zijn milder en begripvoller.
    - Door in jezelf verdriet te ervaren, zal je beter kunnen troosten.
    - Door in jezelf kwaadheid te ervaren zal je beter vrede kunnen maken in de wereld en harmonie brengen.
    - Door in je leven eenzaamheid mee te maken, zal je beter samen kunnen zijn met de ander in licht.
    - Door jaloersheid te ondervinden, zal je beter vergevingsgezind zijn naar de ander toe.
    - Door soms haatvol te zijn, zal je de echte liefde kunnen ervaren en meedelen aan anderen.

    Iedere rots geeft zijn vruchten. Wees niet kwaad op jezelf wanneer er zo'n rots opdoemt uit het niets, terwijl je al zoveel hebt gewerkt aan jezelf.
    Je kunt op verschillende manieren naar rotsen kijken.

    - Je kunt er hard tegen schoppen en kwaad zijn dat je nog een beproeving meemaakt. Door hard te schoppen zal je pijn hebben en langer ter plaatse blijven.
    - Je kunt de rots negeren, maar je zult zien dat je er niet voorbij geraakt.
    - Je kunt de rots overklimmen, maar dan zal je wegglijden en zien dat dit een moeilijke weg is.
    - Of je kunt ook de rots liefhebben en hem begrijpen en aanvaarden dat ze er is. Dan zal je zien dat die rots op zichzelf een illusie is en dat je er dwars doorheen kunt gaan.

    Bekijk zo het leven en ook alle gevoelens en gedachten. Het is iets dat voor je wordt gezet en dat je op een andere manier vanaf nu kunt gaan bekijken. Ga er doorheen. Heb ze EERST LIEF, BEGRIJP ZE, en AANVAARD ZE en zie dan dat aan de andere kant van de rots het leven intenser is en er een enorme blijdschap en dankbaarheid is, omdat je niet te lang hebt moeten dralen door het snelle begrip en de snelle handelingen van je ziel en dat je vlugger de weg zal vinden.

    Sommigen zullen van deze weg een lange lijdensweg maken en anderen gaan er vlugger doorheen, omdat ze begrepen hebben hoe ze met rotsen moeten omgaan.

    Dus wanneer er beproevingen komen op je weg, zie ze aan, heb ze lief. Wees begripvol tegenover jezelf. Zo zul je over de weg heen gaan; recht binnen in de grot van je hart waar de Christus op je wacht en je zal zien dat de rotsen kleine steentjes waren tegenover de grot van het leven, de grot van inwijding.

    22-02-2014 om 11:08 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reflectie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 112
    Zijn anderen een reflectie van onze eigen gevoelens en gedachten?

    Parabel:
    Een jonge koeherder ging gewoonlijk naar de weide in een bergachtige streek om een kudde vee te laten grazen. Eens toen het vee aan het grazen was, begon hij een lied te zingen. Onmiddellijk hoorde hij de echo ervan.
    De herder dacht dat iemand hem nadeed om hem belachelijk te maken. Hij schreeuwde: "Wie is daar, waarom doe je mijn zingen na?" Weer hoorde hij de echo van wat hij zei en hij werd heel geërgerd.
    Toen hij thuiskwam vertelde hij zijn moeder wat er gebeurd was. Zijn moeder nam zijn angst weg met de woorden: "Mijn beste zoon wees niet bang, w at je daar hoorde was alleen de echo van je stem. Het was gewoon de weerklank van elk geluid die je maakte. Er was niemand anders die je stem nadeed". Toen begreep de koeherder de werkelijkheid.

    Op dezelfde manier verbeelden mensen zich dat anderen hen uitlachen en kwetsen. Het is niets dan een reflectie van hun eigen gevoelens en gedachten. Het zijn je eigen gevoelens en gedachten die naar je terugkomen.
    Wanneer je aan verdriet denkt zul je verdrietig worden. Als je aan woede denkt, word je boos. Jijzelf bent de bron van heel deze reactie, reflectie en weerklank en niemand anders.
    Je bent verantwoordelijk voor je verdriet of blijdschap. Alles komt naar jou terug als weerkaatsing.
    Richt je geest op God.

    15-02-2014 om 11:58 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrede wereld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 111
    Wat kan men doen aan de vrede in de wereld?

    Wij horen en zien iedere dag de moeilijke situaties, die op dit ogenblik aanwezig zijn, en wij voelen dat het zeer ver van ons is.
    Toch is dit niet zo want ieder mens is met een ander mens verbonden, doordat we allen tot de mensheid behoren. Een fijne onzichtbare draad is tussen alle mensen geweven. Het is een draad die ons de mensheid doet zijn.

    Wanneer één mens niet in vrede is, ervaart de ganse mensheid deze vrede niet, maar wanneer één mens wél streeft naar vrede, dat via de onzichtbare draden de gehele mensheid werkelijk een verhoogde energie van vrede mag meemaken.

    Dus onze eigen kleine inspanningen naar vrede zijn werkelijk helpend voor de gehele mensheid. Onze kleine sprongen voorwaarts in evolutie en ons bewustzijn naar liefde helpen de ganse mensheid.
    Laat vrede stromen in jullie Zijn, jullie families, vriendschappen, werksituaties, kennissenkring. Laat vrede zijn in iedere verhouding die jullie met elkaar hebben.

    Wanneer jullie niet aan deze vrede meewerken, laden jullie karma op ten opzichte van de mensheid en dan zal dit karma nog mogen verwerkt worden of verteerd door de Violette Vlam. (Zie vraag 49) Het is beter geen karma meer te maken, want wanneer je ze maakt, moet ze worden opgeruimd. Het is beter dat men liefdevolle gedachten heeft naar de wereld.

    Wanneer je leest, ziet of hoort dat er ergens een oorlogssituatie is, een aanslag of rusie tussen landen, volkeren, buren, ga dan niet in op de trilling van de rusie maar ga naar de vrede in je hart en stuur via deze onzichtbare draden liefde en vrede naar de situatie. Zij zal zeker aankomen, want deze draden kunnen niet een eigen leven leiden. Wat je stuurt, wordt ontvangen. Zij, die ze ontvangen kunnen ze niet tegenhouden.

    Het is belangrijk dat wij liefdevolle gedachten sturen, want wanneer mensen negatieve gedachtenvormen sturen naar plaatsen en situaties, weet dan dat wij oorlog bevestigen, aanslagen doen herhalen, rusies bij anderen hoog doen oplaaien. Wij zijn dus medeverantwoordelijk door ons denken. Dit is een zwaar weten, maar een noodzakelijk weteen voor allen.

    X

    08-02-2014 om 10:59 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opruimen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 110
    Is het goed orde op zaken te brengen in je dagelijkse leven?

    Orde is de goddelijke eenvoud die op de wereld nodig is.
    Wanneer je iets wil opruimen, dan zoek je een eenvoudige manier om alles overzichtelijk te maken in je leven. Het is goed dit zowel lichamelijk als geestelijk te beleven en te kijken naar alles wat ballast is, alles wat niet meer nodig is, wat van een lagere trilling is, laat dit los; om enkel over te houden hetgeen werkelijk licht en liefde is.
    Bekijk de goddelijke eenvoud in je huizen. Dit kunnen materialen zijn, dit kunnen geschriften zijn, het kan muziek zijn.

    Wat kan je doen om dit los te laten?
    Je kan het verbranden of je kan het geven aan hen voor wie deze trilling een hogere trilling is dan waar zij nu mee bezig zijn. Wanneer het hen ook verlaagt, geef het dan niet. Wanneer het hen verhoogt in trilling dan mag je dit vrij geven.

    Ga ook naar je lichaam en bekijk je oude kwalen, je oude pijnen, het verleden van je lichaam en ga naar de goddelijke eenvoud in de voeding en de dranken die je tot je neemt. Maak ook daarin orde en oude kwalen zullen vrijkomen en nieuwe cellen zullen je lichaam doen verhogen van trilling.

    Het is niet alleen wat je tot je neemt, maar ook wat er uit je lichaam komt aan woorden, aan gevoelens, aan gedachten, kortom aan menselijke trillingen die nodig bekeken moeten worden. Dat bekijken mensen niet vanuit deze goddelijke eenvoud.

    Spreek vanuit deze eenvoud, voel vanuit deze eenvoud, denk vanuit deze eenvoud en je zal ook orde hebben in je leven. Richt je dan naar je geestelijke Zijn en laat alle energieën die je geestelijk deden groeien in het verleden los en enkel hetgeen je nu nog werkelijk doet groeien en ook in de toekomst zal doen groeien, hou dit in handbereik.

    Je hoeft geen boekenkasten te hebben vol geschriften. Bekijk de ene kwaliteit die nodig is om geestelijk te groeien: dat is liefde. Enkel de geschriften die vanuit dit begrip van God geschreven zijn, enkel handelingen van mensen die op muziek of kunst is neergelegd, die door de liefde zijn gesteld, helpen je vooruit in de toekomst.

    Kies dus voor de goddelijke eenvoud, voor de goddelijke orde en de goddelijke liefde in alles en er zal klaarheid komen in je denken, in je gevoelens, in je totale Zijn.

    Wens je een klare kijk op de wereld of wens je een verwarde kijk, aan jou de keuze.

    X

    01-02-2014 om 11:01 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft de ziel honger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 109
    Heeft de ziel ook honger?

    Onze ziel hongert naar voedsel voor de ziel. Voedsel voor de ziel is de zachte aanraking van een vlindervleugel, het kwinkelerende liedje van de vink, het exquise lied van de nachtegaal, een regenboog die door de wolken breekt, stemmen die harmonisch samenklinken, een liefdevol gebaar.

    We weten wel wat onze ziel voedt, maar we zijn omgeven door zoveel wanklank en lelijke beelden dat we denken nergens tijd voor te hebben.

    Houd een moment halt. Geef jezelf een moment tijd en vraag aan je Hoger Zelf om je te verfrissen met zijn harmonie. Laat de energie door je heen gaan om je eraan te herinneren dat de wereld vol schoonheid is.

    De duidelijke uiterlijke vorm van de dingen is niet wat ze in werkelijkheid zijn. In werkelijkheid is er alleen licht. Het licht van God is er zelfs in de diepste duisternis. Als je je , wanneer alles somber en donker lijkt, richt op licht, schoonheid en liefde, straalt je ziel helderder, trekt aan wat je het meest nodig hebt en brengt zo de hoop terug in je leven.

    Het gaat om waar je je richt. Alles waar je sterk je aandacht op richt, dijt uit en wordt werkelijker omdat jij er energie aan geeft. Haal je energie weg van de duisternis. Richt je op licht, schoonheid en liefde, dan wordt dat wat je ervaart. Dit is de werkelijkheid die je wilt leven, stel je die voor, bevestig die, richt je erop in gedachten, woord en daad en ze zal er voor je zijn, zichtbaar gemaakt.

    24-01-2014 om 17:51 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 108
    Wat doet muziek met ons?

    Als er iets is wat mensen over de gehele wereld gemeen hebben dan is het wel de liefde voor muziek, in welke vorm dan ook.
    Muziek is een onderdeel van de onzichtbare wereld en werkt op een hogere frequentie dan de stoffelijke wereld. Onze gedachten en emoties worden er plezieriger door. Zingen en dansen zijn krachtige manieren om je creatieve kanalen te openen en de vrijheid te voelen om je te uiten. Je zult met deze activiteiten je verborgen talenten aan de oppervlakte kunnen brengen en je zelfvertrouwen kunnen oppeppen. Omdat muziekale expressie de band vormt tussen je ziel en je lichaam zul je ook een beter gevoel van het goddelijke in jezelf gewaarworden.

    Onze hedendaagse kijk op muziek is deze van zintuiglijk plezier. Het vult de stilte op waar veel mensen moeite mee hebben. Muziek wordt tegenwoordig helaas te vaak gebruikt als kanaal van onvrede, woede, frustratie. De duistere krachten inspireren tot het maken van muziek die de lagere eigenschappen van de mens activeert. In de hedendaagse rock, pop, house enz. kan de spiraal van licht niet opwaarts bewegen (ook jazz en blues vallen in bepaalde mate hieronder daar zij zich vereenzelvigen met allerlei emotionele toestanden).
    Als we ervan uitgaan dat elk woord, bekleed met gevoel, een energie is die wij het heelal inslingeren en die ook weer naar ons terugkeert, dan zijn we bezig via de huidige agressieve muziek een nieuwe toekomst te vormen die ons in de komende jaren precies geeft wat wij heden ten dage uitzenden. Weer worden we dan geconfronteerd met onze eigen scheppende vermogens. Weer zullen wij individueel keuzes moeten maken.

    In handen van geestelijk verlichte mensen is muziek gereedschap van schoonheid en opbouwende kracht.
    In de grote beschavingen uit de oudheid zoals Egypte, India, Atlantis, Lemurië schreef men muziek een fundamentele kracht toe. Oude wijsgeren benadrukten de uitwerking van muziek op het karakter en waren ervan overtuigd dat muziek onze manier van denken en handelen bepaalde.
    In de gouden tijdperken werd muziek gebruikt om een kosmische vibratie vrij te maken die de mensen in harmonie met de hemelen bracht.

    De kosmische werelden inspireerden mensen op aarde tot het maken van verheven werken en composities. De grote componisten uit onze eigen tijdperken waren zich wel degelijk bewust van het goddelijk principe (vb. de 9de symfonie van Beethoven). Componisten die opbouwende muziek hebben geschreven zijn bv. Beethoven, Mozart, Händel (Halleluja), Strauss, Vivaldi ...
    - Er is neutrale muziek die ontspant, rustgevend werkt.
    - Veel soorten volksmuziek zijn opbouwend van aard.
    - Keltische muziek brengt ons in contact met de oerbron in onszelf en roept de sfeer van verbondenheid met de natuur op.

    Muziek opent je ziel om Goddelijke leiding te ontvangen, luister naar opwekkende muziek. Muziek tilt je geest uit boven aardse zorgen en verheft je gedachten tot de liefde van God. Muziek is een sterke bondgenoot op je spiritueel pad, want hierdoor neemt je vermogen om te manifesteren toe.
    Muziek is een machtig middel voor transformatie van het kleinste zelf naar het eeuwige zelf.
    Zoek naar muziek die je vermogen tot vibreren en voelen vergroot. Als de muziek je hart raakt, stel je je open voor liefde.

    Muziek van de sferen kan gehoord worden door mystieke ervaring maar kan niet in taal uitgelegd worden. Michaël Aivanoh hoorde eens de muziek van de sferen in extase en kon het maar enkele seconden aan, door de grote verruiming die hij had.

    Muziek heeft een hogere vibratie dan de grofstoffelijke materie.
    Priesters in de oudheid hieven de zwaartekracht op met behulp van muziek; ze gebruikten de vibraties van muziek om stenen op te tillen.
    Als wetenschappers het erover eens waren dat alle materie op atoomniveau in feite uit energie bestond, dan moest het mogelijk zijn de atomen te herschikken door de vibraties te beïnvloeden met iets als muziek of gedachtenkracht!

    18-01-2014 om 14:25 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meester worden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 107
    Deel 2
    Hoe kan je  Meester worden?

    Je bent een Meester:
    - als je 51 % van je karma hebt omgezet tot Goddelijk licht.
    - als je de beperkingen van ruimte en tijd kunt overstijgen.
    - als je meesterschap verkregen hebt over de 4 lagere lichamen, chakra's en de 4 elementen in de stof.
    - je drievoudige vlam dient in balans te zijn (=3 voudige natuur van God -Blauwe vlam van kracht, gele vlam van wijsheid en roze vlam van liefde).
    - een inwijding te hebben ondergaan van één van de geheime stralen, de robijnrode straal.

    Uiteindelijk gaat men, via het ritueel de hemelvaart (het ritueel waarbij de ziel zich herenigt met de geest van God), over naar een hogere dimensie van Zijn, de geestelijke wereld genoemd, waar men dan woont in een van de etherische steden op een van de etherische niveaus.
    Vanaf dit moment wordt zo iemand een Opgevaren Meester genoemd.

    11-01-2014 om 11:02 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgestegen Meesters
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 107
    Wie zijn de Opgestegen Meesters en wat doen zij?

    Tussen de duistere massa van de geïnkarneerde mensen en het Opperste Wezen bestaat er een hiërachie van Grote wezens die werken voor de evolutie van de mensen die nog gebonden zijn aan het rad van inkarnaties. Zij vormen een witte broederschap. De opgestegen meesters zijn dus niet-materiële energievormen van de geestelijke wereld. Tesamen met de aartsengelen en geestelijke gidsen vormen zij een deel van de onzichtbare wereld die ons hulp en steun biedt.

    Net als wijzelf hebben vele Opgestegen Meesters hier op aarde de weg van de ontwikkeling bewandeld, de dualiteit tijdens hun aardse leven weten te overwinnen en de eenheid ervaren. Juist omdat zij op aarde vertoefd hebben, kennen zij onze moeilijkheden maar al te goed, en dat maakt hen juist tot liefdevolle, begrijpende en geschikte leraren.

    Sommige van deze meesters kennen wij heden ten dage nog steeds als Lao-tse, Kwan-Yin, Christus, El Morya, Kuthumi, Lady Nada, Saint Germain en vele anderen.
    Het is ook onze taak om hulp te vragen en te accepteren. Je hoeft alleen maar met een oprecht hart een beroep op hen te doen. Zij zijn liefdevol en vergeven alles.

    Uiteraard is het voor ons niet altijd gemakkelijk om hun steun te herkennen. Net zoals een klein kind reageren we soms woedend, vertwijfeld, teleurgesteld of gooien we het bijltje erbij neer als iets niet loopt zoals wij willen, omdat de hulp niet lijkt te zijn wat wij ervan verwacht hadden. Wij voelen ons in de steek gelaten en hebben zo onze twijfels over de hulpvaardigheid van de geestelijke wereld.
    Net zoals de kleine kinderen leren lopen (met vallen en opstaan) helpen de Opgevaren Meesters door ons aan te moedigen en te ondersteunen en te laten zien hoe het lopen in zijn werk gaat. Maar zij zullen niet altijd helpen, want op die manier zou het kind niet leren om zelfstandig te lopen.

    Net zoals ouders zijn opgevaren meesters voor ons liefdevolle leraren op de weg van het Eén-Zijn. Zij helpen bij ons bewustzijnsproces om zelf een meester te worden. Ze helpen om nieuwe leeropdrachten onder de knie te krijgen, om steeds verder te ontplooien totdat wij uiteindelijk geheel bewust leven en volkomen ontwaakt zijn.


    Volgende keer - deel 2 - Hoe kan je een meester worden?

    05-01-2014 om 16:03 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 106
    Zal het nieuwe jaar voor jou een jaar van verandering zijn?

    Het begin van een nieuw jaar is een geschikte tijd om opnieuw je verleden en je verwachtingen van de toekomst te beoordelen. Kijk in je innerlijk en geef een oordeel over jezelf. Van nature ben je namelijk geneigd jaar in jaar uit langs hetzelfde pad te dolen zonder jezelf te veranderen.
    De mens is geestelijk vastgelopen. Hij zit vast in gewoonte patronen, op een weg waar hij volledig in beslag genomen wordt door de verlokkingen van een materieel leven.

    Hij moet zijn weg terug vinden uit een materialistische doolhof. Dat kan, want ook in een doolhof is licht te zien. Je hoeft slechts omhoog naar de hemel te kijken. Voor de mens ligt de hemel in zijn innerlijk, daar moet hij kijken, in zijn eigen hart, dat het huis is van de Heer. Als hij God gevonden heeft, dan moet hij zich met Hem verenigen. Dan wordt het gemakkelijk de weg die voor je ligt te vinden en uit de doolhof met zijn illusies te ontsnappen.

    Voor velen zal het nieuwe jaar een jaar van veranderingen zijn, want steeds meer mensen zullen ontwaken.
    Hoge energieën komen nu naar de aarde. Moeder aarde gaat steeds verder met opruimen, de veranderingen zullen blijven doorgaan.
    Mensen hebben ook nog een heleboel op te ruimen. Voor sommigen zal het jaar wederom een jaar van geestelijk oponthout en verknoeide kansen zijn. Jij alleen kunt je weg kiezen en jezelf nu veranderen. Een jaar van verandering wil zeggen een jaar vol kansen.

    Naarmate de mens de veranderingen in hemzelf teweegbrengt zullen er ook veranderingen komen op de gebeurtenissen en toestanden op het wereldtoneel. Tegenwoordig zie en hoor je van terroristische activiteiten over de gehele wereld, een direct gevolg van menselijk handelen in het verleden. Dat verleden maakt het heden en het heden maakt de toekomst. Wij creëreen onze eigen bestemming. Dat doen we met elke gedachte en elke handeling op elk moment van de dag. De dag dat er heldere en zuivere gedachten in je hart ontstaan zal een echte nieuwjaarsdag zijn. Dan maak je voor jezelf en voor de hele wereld een betere toekomst.

    Elk van ons heeft nu in deze tijd de gelegenheid een grote stap voorwaarts te maken op de spirituele weg naar bevrijding. De tijd van ontwaken is gekomen en die tijd is NU. Voor velen gaat die tijd voorbij zonder enige positieve daad of aandeel, besef dat deze kostbare tijd nooit meer zal terugkomen.

    Dan opeens gebeurt er iets, misschien een schokkende ervaring, waardoor je uit je slaap gewekt wordt, de eerste tekenen van een innerlijk ontwaken. Je vraagt je af wat de zin van het leven is en waarom de weg die je tot nu toe gaat, zo weinig voldoening geeft en zeker geen geestelijke vrede of blijvend geluk. Je begint te zoeken. Tenslotte kijk je naar binnen, want daar ligt de oplossing voor al je problemen. De hemel ligt binnen je, niet in een of andere uithoek van het universum.
    Je toekomst is verzekerd zodra je jezelf gevonden hebt, dat wil zeggen de God binnen in je, de echte "jij", het kind van de levende God, diep binnen in je.

    Begin op dit moment, hand in hand met de Heer een nieuwe reis, in de wetenschap dat niets je kan deren, en keer nooit meer op je schreden terug. Sla een nieuwe gouden weg in, ga niet mee in discussies van de wereld, blijf in jezelf, ervaar je eigen gedachten. Leef vanuit je Hoogste Zijn. Hij zal er altijd zijn om je te leiden en te beschermen.

    29-12-2013 om 10:42 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betekenis Kerstfeest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 105
    Welke is de diepere betekenis van het Kerstfeest?

    Kerstmis is bij uitstek een tijd van feestelijke herdenking. Met Kerstmis wordt het feest gevierd van de geboorte van een licht voor de wereld. Het is de dag van heilige vreugde en gelukzaligheid.

    Deze dag betekent niet alleen de komst van Jezus de Christus, maar deze geboorte staat ook voor de geboorte van de Christus in ieder menselijk bewustzijn. Deze grote meester was gezonden om ons duidelijk te laten begrijpen dat God niet alleen buiten ons, maar binnenin ons is, en dat Hij nooit van ons, noch van enig ander van zijn scheppingen gescheiden kan zijn. Deze meester is tot ons gekomen opdat wij zouden beseffen dat alle sterfelijke begrenzingen door mensen gemaakt zijn.
    Jezus' leven was zijn boodschap. Volg de weg die hij nam. Jezus begon zijn leven als boodschapper, toen werd hij Christus de gezalfde. Tenslotte verwezenlijkte hij zijn bestemming door één te worden met God.
    Twintig eeuwen na Jezus' geboorte dient de mensheid nog steeds de inherente Goddelijkheid van ieder mens te realiseren.

    De Heer wacht geduldig op een teken waaruit blijkt dat zij, die reeds zolang in de duisternis hebben geploeterd, eindelijk wakker worden, ontwaken op weg naar de waarheid. Luister naar die oproep. Grijp de gelegenheid aan om spiritueel te groeien opdat ook jij verlicht zult worden. Dan heb je iets om te vieren.

    De tempel (het lichaam) moet tot een zuiver kanaal worden, waardoor de Christus te voorschijn kan komen. De Goddelijke vonk wacht totdat de atmosfeer gezuiverd is om naar binnen te treden en als de helderste ster aan de hemel te kunnen schitteren.

    Stel je hart open en adem de Goddelijke liefde in.
    Blijf trouw aan de idealen die Hij gepredikt heeft en breng ze in praktijk in je dagelijkse leven. Maak je hart zuiver, je handelingen heilig en je gevoelens heilzaam voor allen, overwin de duisternis van het kwaad en de onwetendheid.
    De Heer zal altijd met je zijn om je te helpen, te steunen, om het allerhoogste doel te bereiken, namelijk dat ook jij de mogelijkheid hebt om het Christusbewustzijn te verwerven en de Vader verheerlijken zoals Jezus hem verheerlijkt heeft.

    Dan kan je beseffen dat je een deel van het geheel bent. Je ziet in ieder ander datzelfde licht. Je voelt je verbonden met al je broeders en zusters, met de gehele mensheid, met het ganse universum.

    Ik wens jullie een heel diepe verbondenheid met je ware Goddelijke Zelf, een hechte band met de aarde, die nood heeft aan naastenliefde en warmte.Laten we ons allen samen verbinden op Kerstdag met het licht in liefde en mededogen, laat het licht stralen vanuit je hart, laat de energie haar weg vinden waar zij het meeste nodig is.
                        Vredig Kerstfeest
    dat het Nieuwe Jaar jullie veel geluk mag brengen, een goede gezondheid en veel vreugdevolle dagen.
                                                                   Van harte.

    X

    21-12-2013 om 11:13 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!