750 gr. gekookte aardappelen in plakjes 1-2 eieren, hardgekookt 3/4 dl olie 1/2 dl azijn zout en peper mosterd 1 prei, fijngesneden fijngehakte peterselie
----------------------------------------------------- Maak de hardgekookte eieren fijn en vermeng ze met olie, azijn, zout, peper, mosterd, prei en peterselie. Schep de plakjes aardappel er voorzichtig door en zet de salade ten minste 1 uur op een koele plaats alvorens deze te serveren.
Gebruik voor een aardappelsalade warme, in de schil gekookte en daarna gepelde aardappelen. Koude aardappelen worden hard en maken de salade rul.
De prei kan desgewenst worden vervangen door een gesnipperd uitje en een in kleine stukjes gesneden rode of groene paprika.
1 plak volvette belegen kaas van 400 gr. voor de garnering: cocktailkersen stukjes gember en ananas stukjes ananas gevulde olijven zilveruitjes stukjes augurk stukjes salami of cervelaatworst
Snijd de kaas in dikke plakken, verwijder de korst en snijd de plakken in blokjes. Prik met een cocktailprikker op elk blokje kaas een garnering naar keuze. Wissel zoete garneringen af met hartige. Zet de blokjes kaas naast elkaar op een schaal of prik ze op een grapefruit.
Breng ruim water aan de kook en leg de eieren er met een lepel in. Kook ze in 8 minuten hard. Neem de eieren uit de pan en laat ze in koud water afkoelen. Pel de eieren en halveer ze. Neem de eierdooiers met een theelepel eruit en wrijf ze door een zeef. Roer de boter romig en roer eierdooiers, zout en peper erdoor. Vul een spuitzak met een grove gekartelde spuitmond met de eierboter en spuit deze in de halve eieren. Garneer de bovenkant met een opengevouwen kappertje. Spuit in elk kappertje een toefje tomatenketchup. Beleg een schaal met veldsla en schik de eieren erop.
Hier zie je recepten die mijn moeder vroeger maakte. En ik ben nu bijna 65. Dus de gewone degelijke recepten zonder poespas. Ze zijn wel voor 4 personen. Maar 2 dagen hetzelfde eten is niets mis mee. Of je bewaart het in de koelkast voor over 2 dagen.