Ik ben Martin Vanhee, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Maarten.
Ik ben een man en woon in Roeselare (België) en mijn beroep is met pensioen.
Ik ben geboren op 26/07/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: corresponderen en zo van mensen houden en omgekeerd.
Eigenlijk geloof ik in het goede van de mensen ondanks alles, vriendschap en liefde zijn dan ook de sleutels in mijn leven. Want elke liefde heeft haar waarde al betaal je soms de prijs van pijn, verdriet en verlatenheid.
Sluit vriendschap met de bomen sluit vriendschap met de wind sluit vriendschap met de bloemen die je op de wereld vindt
Sluit vriendschap met de wolken sluit vriendschap met de maan sluit vriendschap met de sterren die aan de hemel staan
Sluit vriendschap met de golven de zee met eb en vloed maar vooral met alle mensen die je op je weg ontmoet
Broer Christiaan Vanhee
02.12.1956 - 28.07.2014
zijn dochter
Eline Vanhee
11.02.1986-14.05.2013
Volg jouw eigen weg soms kronkelend soms rechtdoor volg jouw eigen droom al lijkt hij vaag: ga ervoor!
Luister naar jouw kloppend hart het spreekt een eigen taal het kent jouw leven door en door het kent jouw verhaal.
Vertrouw steeds wat je voelt en twijfel nooit aan jezelf jij bent de zon, de maan, de ster, schitterend aan het hemelgewelf!
Hier wil ik even stilstaan bij het mooie dat ik in mijn leven reeds mocht meemaken. Ik denk aan alle mensen van wie ik warmte, vriendschap of liefde mocht ontvangen: kinderen, echtgeno(o)t(e) of vrienden met wie ik vreugdevolle gebeurtenissen mag delen, met wie ik plezier kan maken, maar die me ook dragen in moeilijke dagen. Ik denk ook aan de momenten waarop ik zelf iets mocht betekenen voor anderen. Want geven en delen geeft voldoening die niet in woorden is uit te drukken.
En ook hier sta ik even stil bij mijn eigen moeilijke momenten. Tegenslagen, onenigheid met iemand waar ik eigenlijk wel van houd, een kwetsend woord dat ik soms veel te vlug uitspreek. Ziekte of overlijden van een dierbare. Want even stilstaan bij moeilijke momenten werkt ook genezend; het helpt me in het verwerkingsproces ervan.
Liefde zoals een kind dat ervaart is niet de liefde die wij ervan hebben gemaakt in de loop der jaren. De liefde van een kind is puur, oprecht, eerlijk. Deze liefde is onvoorwaardelijk. Als volwassenen vergeten we vaak het pure te waarderen daar we te veel met onszelf bezig zijn. We zijn vergeten te voelen vanuit ons hart.
Zoek die pure liefde weer binnen in jezelf, herinner je het onvoorwaardelijke dat je als kind eens voelde. Vul jezelf weer met liefde en deel ze door jezelf te zijn de ware, de pure, de liefdevolle jij...
Voor iedereen die na De schaduw van de wind nieuwsgierig is geworden naar de donkere kanten van de populaire stad Barcelona anno nú
Inspecteur Héctor Salgado is al weken uit de roulatie wegens een aanklacht, wanneer hem op officieuze wijze een delicate zaak wordt toegewezen. De ogenschijnlijke zelfmoord van een adolescent wordt steeds complexer naarmate Salgado verder doordringt in een wereld van privileges en machtsmisbruik. Niet alleen die situatie moet hij het hoofd bieden, maar ook een eigen stukje troebel verleden dat op het slechtste moment en op onverwachte manier weer opduikt om wat rekeningen te vereffenen. Idealen, werk, familie, gerechtigheid hebben een hoge prijs… Toch zijn veel mensen bereid die te betalen.
Toen ik deze foto zag moest ik meteen denken aan mijn kindertijd, en meer bepaaald toen alles wegens verbouwingen gebeurde in het washok. Er werd zowel in gekookt als gewassen, en op zaterdag werd ik in de- zinken ovalen bassin gewassen door moeder. Ik denk dat nog anderen zich zo een interieur herinneren. Ik moest daar in elk geval niet zitten te niksen als deze hier. Jaren later werd het wit vervangen door blauwe pvc-platen, en ik heb die wanden nog allemaal afgewassen net voor we het ouderlijk huis verlieten. Zo wilde het moeder.
Soms maanden, zelfs jaren hoor of zie je hem/haar niet. Je leeft beiden je leven en toch, bij dat ene moment dat je mekaar terug ontmoet, volstaat een blik om weer helemaal bij te zijn.
Wat je samen hebt beleefd en gedaan, het vraagt geen woorden, je bent vanzelf weer mee met het hele verhaal.
Dat is voor mij een echte vriend. “Leef” en je zal het “beleven” …
Noveen 8 september tot 16 september 2018 te DADIZELE
8 september is het feest van Maria Geboorte. We vieren de verjaardag van Moeder Maria. Proficiat met de verjaardag van onze Hemelse Moeder. Laten we haar vandaag bijzonder eren en haar voorspraak vragen...
VIERINGEN TIJDENS DE NOVEEN TE DADIZELE
Elke dag eucharistieviering: om 7.30 u., 9 u. en 18.30 u. in de basiliek, om 16 u. in de kapel van het Rosarium.
Elke dag Mariale gebedsviering in de kapel van het Rosarium om 15 u. (op zondag in de basiliek).
Vrijdag 7 september om 20 u.: Orgelconcert in de Sint-Theresiakerk te Slypskapelle, met organist André Meisner (Duitsland). Met zang door Grimmertingekoor Moorslede o.l.v. Claudine Lybeer.
Weekend 8 & 9 september: zaterdag: om 16 u. en 18 u. zondag: om 6 u; 7 u; 8 u; 9 u; 10 u; 11 u; 16 u en 18 u. om 10 u. met koor Cantabile Dadizele o.l.v. Bart Feys.
Zondag 9 september om 20.00 u. in de Basiliek: 'Zingen met Ingeborg'
Een muzikale bezinning, ter ere van Maria verzorgd door Ingeborg - een luister -en meezingconcert.
Het concert is opgebouwd rond het nieuwste album van Ingeborg Where the sky touches the sea (Waar de hemel de aarde raakt) die in september vorig jaar uitkwam. In 2010 was Ingeborg ook meter van het project 'Maria door Vlaanderen gedragen'. Samen met muzikant Tom Van De Venne brengt Ingeborg liederen over vrede, liefde, aanvaarding, vergeving, dankbaarheid... Dit is ook het verhaal van Maria, waarmee we ons bij uitstek zo verbonden voelen in de basiliek van Dadizele, de plaats waar hemel en aarde een beetje samenkomen voor zovelen pelgrims.
De toegang bedraagt 6 euro. Er zijn geen toegangskaarten (te betalen aan de ingang). Deuren open vanaf 19.30 u.
Vrijdag 14 september om 20 u.: Eucharistie gevolgd door kaarsprocessie.
Woensdag 12 september: om 17 u.: kinderzegening
Weekend 15 & 16 september: zaterdag: om 16 u. en 18 u. zondag: om 6 u; 7 u; 8 u; 9 u; 10 u; 11 u; 16 u en 18 u. om 10 u. met koor Fortissimo Passendale.
Vrijdag 19 september om 13.30 u.: Bedevaart naar de 3 Maria’s: Dadizele-Hollebeke-Linselles. Vooraf inschrijven.
Inlichtingen: pastoor: 056 50 91 50 (tel en fax) - pastoor@federatiemoorslededadizele.be of onthaal kerk: 056 50 52 86
Napels, jaren dertig. De excentrieke commissaris Ricciardi onderzoekt de zaak van de oude tarotkaartlezer Carmela Calise, die in haar appartement is doodgeslagen. Maar wanneer hij op de plaats delict aankomt, willen de buren niets loslaten. Stukje bij beetje komen de feiten toch naar buiten: Carmela ontving haar cliënten in haar aftandse appartementje, onder wie de rijksten en machtigsten van de stad, die ze een misleidende toekomst voorspelde. Met haar vele vijanden zijn er verdachten in overvloed... Dankzij Ricciardi’s onverklaarbare gave lijkt hij meer te weten dan alle anderen, maar de moordzaak blijft een mysterieuze kwestie. De dood bedriegt in Napels is het nieuwste boek van De Giovanni, als altijd intelligent en atmosferisch.
Ondanks dat sprake is van moord en doodslag en het leven in 1931 in Napels als zwaar kon worden bestempeld, is de sfeer in ‘De dood bedriegt in Napels’ sereen te noemen. Dit en het bloemrijke taalgebruik van de auteur maken dat ‘De dood bedriegt in Napels’ een zeer ontspannen verhaal is om te lezen.
Een boek dat ik in één ruk heb uitgelezen; ik kijk al uit naar ander werk van deze auteur.
Duidelijker kun je een Dode hoek bij een vrachtwagen niet aantonen. Alle personen op de foto zijn NIET zichtbaar voor de chauffeur. Iets om over na te denken als fietser of wandelaar.
Emilie heeft de verloren gewaande brieven van Michelangelo in haar bezit. Maar er zijn meer mensen die deze brieven - vanwege hun explosieve inhoud - in handen zouden willen krijgen. Al snel beseft Emilia dat de jacht op haar geopend is. Florence 1526 Mire heeft Angelina en Michael, haar twee kinderen, allebei iets nagelaten waarmee ze hun een bezorgde toekomst dacht te bezorgen. Niet lang na haar dood reizen de twee samen naar Rome om Michaels vader te zoeken. Daar blijken de laatste geschenken van hun moeder kostbaarder dan ze dachten...
Een aanbevolen boek nu er nog tijd is alvorens het werkjaar begint!
Marianne en Theo Hoogstraaten leggen in hun boeken op een prachtige manier de link tussen heden en verleden. Inmiddels hebben ze negen veelgeprezen thrillers op hun naam staan, waaronder Bloedlink en de Verleidsters.
Doe al het goede dat je kunt met de middelen de je hebt op de manier die je gewoon bent op de plaats waar je staat in de tijd die je gegeven is voor de mensen die je kent zolang het mogelijk is.
Geef mij uw goddelijke goedheid. Maagd vol van genade, Vrouwe van de glimlach, Herstel in mij de goddelijke goedheid, Leer mij te genezen wie ik heb verwond, Dat mijn lippen mogen overtromen van tederheid, Vol woorden van liefde die vrede brengen.
IK GA VOOR VERDRAAGZAAMHEID!
Dit kaarsje kreeg ik uit dank, maar er werd me gevraagd het te laten branden voor elkaar. Op mijn beurt geef ik dit licht door aan anderen, uit dank; als teken van hoop misschien, maar vooral als bevestiging, of nog meer als aanmoediging voor mensen die het nu echt nodig hebben. IK WIL ER ZIIJN VOOR U!
Als ik in India ben, is dat een groot wonder, dan wil ik er zoveel mogelijk zien.
Ik ben zo verliefd op dit land, deze nieuwe wereld, waarin ik geleidelijk een ander mens wordt.
India is zo'n boeiend land, een fascinerend land van paleizen en tempels van goden en godinnen, van Hindu's, Siksen enz….. , van kasten en paria's.
India is een land waar alles anders is als bij ons, India maakt een ander mens van u.
Wie India heeft bezocht, zal nooit meer zijn zoals voorheen was.
U leert relativeren, U gaat inzien dat er nog en andere kant aan het menszijn zit, dan die welke u hier in de luxueuze,. gehaaste, westerse wereld leerde kennen
U zult het begrip 'Tijd' anders gaan interpreteren.
Tijd bestaat immers niet in India.
Het is de gehaaste mens die de tijd heeft gemaakt .
En in India hebben de mensen geen haast.
Wie door de gids van het reisbureau van het ene monument naar het andere wordt gejaagd, zal uiteraard weinig van India leren kennen en begrijpen.
India behoort u in alle rust te leren kennen,
Doe het rustig aan, de eerste dagen niet alleen om aan het klimaat te wennen, maar veeleer om te herstellen van de cultuurschok, die u bij een eerste kennismaking met India onherroepelijk oploopt.
Ontvlucht de schok niet.
Ga hem tegemoet en verwerk hem.
Dan zult u inzien dat niet al het negatieve negatief is, dan zult u leren begrijpen waarom de armoede, die wellicht helemaal geen armoede is bestaat en waarom het verschijnsel bestaat zoals het bestaat .
Dan zult u van uw vooroordelen over India gaan houden .
U zult ernaar verlangen en gaan behoren tot de grote schare mensen die iedere kans aangrijpt om weer te kunnen genieten van de mooiste en ontroerendste ervaringen die zij in hun leven deelachtig zijn geworden: de ervaringen die India hen heeft geboden en weer zal bieden.