Ik ben Martin Vanhee, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Maarten.
Ik ben een man en woon in Roeselare (België) en mijn beroep is met pensioen.
Ik ben geboren op 26/07/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: corresponderen en zo van mensen houden en omgekeerd.
Eigenlijk geloof ik in het goede van de mensen ondanks alles, vriendschap en liefde zijn dan ook de sleutels in mijn leven. Want elke liefde heeft haar waarde al betaal je soms de prijs van pijn, verdriet en verlatenheid.
Sluit vriendschap met de bomen sluit vriendschap met de wind sluit vriendschap met de bloemen die je op de wereld vindt
Sluit vriendschap met de wolken sluit vriendschap met de maan sluit vriendschap met de sterren die aan de hemel staan
Sluit vriendschap met de golven de zee met eb en vloed maar vooral met alle mensen die je op je weg ontmoet
Broer Christiaan Vanhee
02.12.1956 - 28.07.2014
zijn dochter
Eline Vanhee
11.02.1986-14.05.2013
Volg jouw eigen weg soms kronkelend soms rechtdoor volg jouw eigen droom al lijkt hij vaag: ga ervoor!
Luister naar jouw kloppend hart het spreekt een eigen taal het kent jouw leven door en door het kent jouw verhaal.
Vertrouw steeds wat je voelt en twijfel nooit aan jezelf jij bent de zon, de maan, de ster, schitterend aan het hemelgewelf!
FAKE of het gras zal altijd groener zijn - warm aanbevolen
Vincent is een advocaat die midden in de nacht van zijn woonst en familie wegtrekt. Waarom is niet helemaal duidelijk. Midlifecrisis? Heeft hij iets op zijn geweten? De New Yorkse nacht lonkt en voor hij het weet staat hij buiten. Met het maximumbedrag dat hij kan afhalen van de bank huurt hij een auto, dumpt alles wat naar hem kan verwijzen (Visa, identiteitskaart...) in de rivier en rijdt vervolgens weg. Met mondjesmaat geeft auteur Victor Frölke hints en suggesties weg naar de beweegredenen van deze vluchtende man.
Toen ik een tijd terug deze mooie bedenking plaatste stond ik er niet bij stil dat dit plots niet zomaar een bedenking was - even denkend aan het geluk dat ik heb nog een eigen thuis te vinden waar ik naar ma en pa mag toe kan gaan bijvoorbeeld,en waar ik nadien echt terug thuis mag komen in eigen woning.
Neen, bovenstaande werd plots pijnlijke waarheid toen ik het overlijdensbericht in de bus vond van een geliefde man die ik gaandeweg leerde kennen. Ooit 'zomaar' de vader van een vriend die ik nabij was in zijn strijd tegen beenderkanker, die hij moest staken, precies 27 jaar terug.
Maar ik bleef deze mensen trouw ook al zagen we elkaar maar weinig. En nu wordt dit boek afgesloten, want zijn vrouw, die a.h.w. een goede moeder was, verliet ons al vijftien jaar terug. Maar doorheen deze levens werden wij vrienden, al hebben we dit woord nooit uitgesproken ... tot ik in de aansprkreking op zijn laatste wenskaart aan mij de aanhef las:
"Beste vriend Martin"
Deze woorden hebben me toen, en zeker nu, sterk getrofffen, gericht van een bejaarde man aan mij.
Dan mag je dankbaar zijn dat we er mochten zijn voor elkaar in doodgewone dingen, in liefde en vrieendschap, maar ook in het geloof, zeker na wat deze goede mensen hebben doorstaan, o.a. heet verlies van drie eigen kinderen.
André, dank dat ik je mocht leren kennen!
JA, JE HUIS IS DAAR WAAR JE AFWEZIGHEID HET MEEST WORDT AANGEVOELD.
"Een goede gezondheid hebben...daar begint het allemaal mee, want als je gezondheid niet mee wilt...dan sta je echt wel nergens. Dat vergeten heel veel mensen blijkbaar en dikwijls zijn de feesten helemaal te doen, rond eten en drinken en maar vieren...hele dure geschenken en menu's die de pan uitzwieren...allemaal om elkaar de loef af te steken. Vergeten worden blijkbaar de mensen die die dagen alleen moeten doorbrengen, en dan nog meestal in erbarmelijke omstandigheden...ziek en alleen. Als alles goed met je gaat heb je heel wat mensen om je heen...maar de dag dat het je niet meer goed gaat en ziek bent...en blijft...dan zie je iedereen maar afdruipen...want daar kunnen ze niet zo goed mee om. En nochtans...een zieke vraagt niet veel he...een lief woord, gewoon er even zijn voor elkaar..het kan echt wel wonderen doen !"
Deze tekst zou misschien van mij kunnen zijn, want na al die jaren herken je wel dat opkomen voor de mindere mijn uithangbord is geworden. En toch is dit een bericht uit mijn gastenboek dat ik zo treffend vond, waarvan ik vond dat ik zeker er nog moest op reageren in een mail. Maar de tijd gaat voort en vandaar wil ik co-auteur zijn met Klaproosje die me deze bedenkingen toestuurde.
deze keer eens echt iets uit mijn dagboek. Zoals mijn pa soms vertelt is er inderdaad niets wat zo kort in het geheugen wordt opgeslagen als het weer. Men denkt dat koude winters al heel lang voorbij zijn, maar toen ik per toeval mijn aantekening doornam bij het zoeken naar een gebeurtenis las ik volgende:
27 februari 2004: SNEEUW! 1000 km file. 3000 ton zout morgenstpits gaat over in avondspits
gemiddeld 4 uur onder weg naar werk!
Dus toch nog niet zo lang geleden. En wanneer wij vertlellen aan onze ouders dat het nu wel heel koud is, dan reageert mijn vader lachend met de bemerking: "Koud, weet je toen ik pas zestien was moest dagelijks 20 km heen en 20 km terug met de fiets om naar school te gaan, door wind, regen, sneeuw en bittere koude." En hij vervolgt dat wanneer hij in het zesde leerjaar in de klas de buitentemperatuur moest opmeten van de meester, hij op een grafiek "min 15 graden" mocht noteren.
Hij herinnert zich ook nog de verhalen van zijn vader toen in 1917 soldaten met paard en kar over het ijs reden!
Als ik in India ben, is dat een groot wonder, dan wil ik er zoveel mogelijk zien.
Ik ben zo verliefd op dit land, deze nieuwe wereld, waarin ik geleidelijk een ander mens word.
India is zo'n boeiend land, een fascinerend land van paleizen en tempels van goden en godinnen, van Hindu's, Siks enz .. , maar vooral van kasten en paria's.
India is een land waar alles anders is als bij ons, India maakt een ander mens van u.
Wie India heeft bezocht, zal nooit meer zijn zoals hij voorheen was.
U leert relativeren, U gaat inzien dat er nog en andere kant aan het menszijn zit, dan die welke u hier in de luxueuze,. gehaaste, westerse wereld leerde kennen
U zult het begrip 'Tijd' anders gaan interpreteren. Tijd bestaat immers niet in India.
Het is de gehaaste mens die de tijd heeft gemaakt .
En in India hebben de mensen geen haast.
Wie door de gids van het reisbureau van het ene monument naar het andere wordt gejaagd, zal uiteraard weinig van India leren kennen en begrijpen. Daarom is het goed te verblijven in gastgezinnen, in priesterseminaries, in lemen huisjes ...
India behoort u in alle rust te leren kennen. U wordt er trouwens telkens op gewezen. "Don't worry, be happy".
Doe het rustig aan, de eerste dagen niet alleen om aan het klimaat te wennen, maar veeleer om te herstellen van de cultuurshock, die u bij een eerste kennismaking met India onherroepelijk oploopt, al moet ik toegeven dat deze shock voor mij niet zo groot was, daar ik mentaal goed was voorbereid door jarenlange correspondentie.
Ontvlucht de shock niet. Want van te veel reizigers hoorde ik dat ze onmiddellijk hun rug toekeerden toen de alleen al reeds de geur van armoede hen tegenkwam. Zo leer je India nit kennen wanneer je enkel maar in de betere hotels logeert, maar wel temidden de mensen, de scholen met zijn duizenden kinderlachjes die je allemaal even willen aanraken.
Dan zult u inzien dat niet al het negatieve negatief is, dan zult u leren begrijpen waarom de armoede, die wellicht helemaal geen armoede is bestaat en waarom het verschijnsel bestaat zoals het bestaat . Dan zul je misschien zelf ten diepste beseffen dat jij de arme bent die al deze waarden hebt verloren.
Dan zult u van uw vooroordelen over India gaan houden .
U zult ernaar verlangen en gaan behoren tot de grote schare mensen die iedere kans aangrijpt om weer te kunnen genieten van de mooiste en ontroerendste ervaringen die zij in hun leven deelachtig zijn geworden: de ervaringen die India hen heeft geboden en weer zal bieden.
velen zien vriendschap als een medicijn als een pleister op een open wonde maar vriendschap is samen mooie momenten delen is samen gewoon even genieten van een glimlach zonder woorden vriendschap is kijken hoe de ander gelukkig is en er blij om zijn en het niet verafschuwen maar velen merken het woord vriendschap pas op wanneer het leed reeds geschied is en er tranen rollen langs de wangen maar dan is het te laat want vriendschap moet je voeden met een glimlach en niet met een traan
Terwijl deze kaars wordt overgedragen van site naar site zal de vlam van vrede, liefde en genezing het pad blijven verlichten voor diegene die hun warezelf willen leren kennen.
Neem dit licht ook mee naar jouw site, zodat het de weg naar vrede, liefde en genezing mag verlichten. Kijk hoe het reist van de ene plaats naar de volgende en op die manier de hele wereld omarmt met hoop!!!!!
Er zijn zo van die Evangelieverhalen die a.h.w. filmisch bijblijven omdat je als kind nog altijd ziet hoe in een kubusvormig huisje een opening gemaakt werd in een plat dak om daardoor een lamme man naar beneden te laten aan vier koorden die dan recht voor Jezus zijn voeten neer kwam te liggen.
We hebben dat verhaal misschien te veel gehoord om er ons nog over te verwonderen. Misschien hebben we er ook te vaak overheen gelezen zoals ik mezelf hier en nu betrap, zelfs na al die jaren.
Maar in de eerste plaats was - en is - die lamme een ziek mens. Eén van de nefaste gevolgen van ziek-zijn is het verlaten zijn van een bredere kennissenkring, zeker wanneer u zichzelf niet meer kunt verplaatsen.
In het verhaal dat we lezen in het Evangelie over die lamme, had deze wél geluk, laat me maar gerust zeggen dat hij 'gezegend' was, want er waren niet minder dan VIER VRIENDEN die hem tijdens zijn ziekte nabij bleven. Het waren zeer trouwe vrienden die er alles voor over hadden opdat hun zieke vriend toch maar terug zou genezen worden. ... Hoeveel vrienden heb jij nog na al die tijd van zieke?
En stel je verder maar eens voor op onze dagen. Een grote bijeenkoms, een lang aangekondigde spreker of bekende zanger, waarvan de zaal tot de nok toe gevuld is; en dan die vier vrienden die "EN TOCH" zeggen, er alles aan doen om hun zieke vriend tot voor het podium te brengen. Ja, daar moeten die gasten werkelijk voor het dak openbreken!
Dat is de betekenis van GELOVEN: her dak openbreken voor een ander omdat jij gelooft.
Vriendschap is voor elkaar in geloof en vol vertrouwen voor de Heer het dak openbreken, en dat kun je maar wanneer je elkaar alle kleinheden vergeeft, want wie de één de ander niet vergeeft, verlamt alles; én in de kleine wereld, maar ook in alle conflictgebieden.
Wie niet bereid is te vergeven, de hand uit te steken, blijft verlamd en verlamt elke poging tot verzoening.
DANK JE VRIEND OMDAT JE ME ONGEVRAAGD GESTEUND HEBT!
Is het niet opmerkelijk hoeveel gezicht een mens nodig heeft om een boodschap over te brengen. Het gaat om aandacht. Een echt luisterend oor voldoet, al worden die altijd maar schaarser.
met een bijzonder woord van dank aan Elou die me dit zomaar toestuurde. Ja, splitsen van blogs is soms bijzonder moeilijk daar geloven en liefde zo in elkaar overgaan, én als mens, maar zeker als christen.
God en Vader, bewaar in Uw naam, allen die gij ons als vrienden gegeven hebt. Vrienden die het voor ons opnemen, mensen ons uit het hart gegrepen, met wie ik het leven mag delen, voor wie ik mag zijn wie ik ben. Bewaar heb in uw hart. Dat zij U toebehoren in heel hun leven; dat zij Uw wegen mogen gaan. Waak over hen bij alles wat ze doen. Wees hen nabij in hun zorgen en vreugden, maar ook in pijn en het lijden dat hen kan overkomen. Schenk hen, diepe vreugde. Voed hun verlangen naar al wat goed en recht is. Mogen zij - dank zij Uw Geest - ook in zwakte staande blijven. Maak hen trouw zoals Gij toruw zijt.
Op een nacht in 1990 verdwijnt de vijftienjarige katholieke jongen Connor Walshe voorgoed uit de straten van Belfast.Vijftien jaar later hebben alle partijen in Noord-Ierland het geweld afgezworen, en wordt een waarheidscommissie in het leven geroepen die als eerste een onderzoek instelt naar Connors verdwijning. Vanaf dat moment zijn de levens van vier mannen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een gepensioneerde politieagent die Connor ooit als informant heeft aangeworven, een ex-paramilitair die minister in de nieuwe regering is geworden, een voormalige terrorist die een nieuw leven in Amerika is begonnen en de Iers-Engelse voorzitter van de waarheidscommissie zelf - allemaal delen ze een geheim uit het verleden dat hun broze, zorgzaam opgebouwde heden dreigt te verwoesten.
Dit recent verschenen werk kan ten zeerste aanbevolen worden, want de verzoening beperkt zich niet tot de korte inhoud hierboven geschetst, maar tussen al wat des mensen is, dus tussen alle personages onderling en met zichzelf! Prachtig geschreven!
Doe al het goede dat je kunt met de middelen de je hebt op de manier die je gewoon bent op de plaats waar je staat in de tijd die je gegeven is voor de mensen die je kent zolang het mogelijk is.
Geef mij uw goddelijke goedheid. Maagd vol van genade, Vrouwe van de glimlach, Herstel in mij de goddelijke goedheid, Leer mij te genezen wie ik heb verwond, Dat mijn lippen mogen overtromen van tederheid, Vol woorden van liefde die vrede brengen.
IK GA VOOR VERDRAAGZAAMHEID!
Dit kaarsje kreeg ik uit dank, maar er werd me gevraagd het te laten branden voor elkaar. Op mijn beurt geef ik dit licht door aan anderen, uit dank; als teken van hoop misschien, maar vooral als bevestiging, of nog meer als aanmoediging voor mensen die het nu echt nodig hebben. IK WIL ER ZIIJN VOOR U!
Als ik in India ben, is dat een groot wonder, dan wil ik er zoveel mogelijk zien.
Ik ben zo verliefd op dit land, deze nieuwe wereld, waarin ik geleidelijk een ander mens wordt.
India is zo'n boeiend land, een fascinerend land van paleizen en tempels van goden en godinnen, van Hindu's, Siksen enz….. , van kasten en paria's.
India is een land waar alles anders is als bij ons, India maakt een ander mens van u.
Wie India heeft bezocht, zal nooit meer zijn zoals voorheen was.
U leert relativeren, U gaat inzien dat er nog en andere kant aan het menszijn zit, dan die welke u hier in de luxueuze,. gehaaste, westerse wereld leerde kennen
U zult het begrip 'Tijd' anders gaan interpreteren.
Tijd bestaat immers niet in India.
Het is de gehaaste mens die de tijd heeft gemaakt .
En in India hebben de mensen geen haast.
Wie door de gids van het reisbureau van het ene monument naar het andere wordt gejaagd, zal uiteraard weinig van India leren kennen en begrijpen.
India behoort u in alle rust te leren kennen,
Doe het rustig aan, de eerste dagen niet alleen om aan het klimaat te wennen, maar veeleer om te herstellen van de cultuurschok, die u bij een eerste kennismaking met India onherroepelijk oploopt.
Ontvlucht de schok niet.
Ga hem tegemoet en verwerk hem.
Dan zult u inzien dat niet al het negatieve negatief is, dan zult u leren begrijpen waarom de armoede, die wellicht helemaal geen armoede is bestaat en waarom het verschijnsel bestaat zoals het bestaat .
Dan zult u van uw vooroordelen over India gaan houden .
U zult ernaar verlangen en gaan behoren tot de grote schare mensen die iedere kans aangrijpt om weer te kunnen genieten van de mooiste en ontroerendste ervaringen die zij in hun leven deelachtig zijn geworden: de ervaringen die India hen heeft geboden en weer zal bieden.