Inhoud blog
  • AALBESSEN SNOEIEN
  • PERSICARIA AMPLEXICAULIS
  • COURGETTE
  • MAIS
  • BOERENKOOL
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Welkom op het blog van de GORINCHEMSE OOSTGRACHTTUINDERS

    Informatie over de vereniging kunt u vinden op [ www.oostgracht.nl ]

    Welkom bij de Oostgrachttuinders.
    In dit blog wil ik mijn tuinbelevenissen bekend maken.
    Tevens hoop ik  ook dat de tuinders zelf  met artikelen komen, die voor de anderen leerzaam of interessant zijn.
    Zoeken in blog






    agenda

    GORINCHEMSE OOSTGRACHTTUINDERS

    01-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAGETES

    Tagetes of Afrikaantje is zo'n eenjarige die eenvoudig is te kweken. Zaai in het vroege voorjaar in een potje gevuld met zaaiaarde wat van de zaadjes. Nadat het tweede blaadje is opgekomen kunnen ze in kleine potjes met een doorsnee van 8 cm worden verspeend. Als er na 15 mei geen gevaar voor nachtvorst  meer is te verwachten kunnen de jonge plantjes in de border worden geplant.


    Image and video hosting by TinyPic


    Foto: Ronald

    01-08-2011 om 10:13 geschreven door Ronald


    >> Reageer (0)
    10-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PRIKNEUS
    Prikneus, Lychnis coronaria, is een vaste plant die op elke tuingrond gedijt. De viltige bladeren geven een rustpunt in de border en de karmijnrode bloemen op een hoogte van ongeveer 40 cm geven een plantengroep de juiste opkikker. Bovendien bloeit de plant van juni tot laat in de herfst mits de uitgebloeide bloemen steeds uitgeknipt worden. De plant vermeerdert zich gemakkelijk.*Image and video hosting by TinyPic*Foto: Ronald

    10-07-2011 om 00:00 geschreven door Ronald


    >> Reageer (0)
    09-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TUINEN IN NOORD-HOLLAND
    Voor je eigen gevoel zou je je volkstuin geen dag kunnen missen, maar het is toch goed enkele dagen weg te gaan zodat je na terugkomst weer met nieuwe ogen naar je tuin kunt kijken. Je redacteur is met zijn echtgenoot dus ruim een week naar Noord-Holland geweest om zijn hoofd eens lekker uit te laaien waaien. Naast de leuke fietstochten door de duinen heeft hij ook kwekerijen voor liefhebbers en open tuinen bezocht. Deze prachtige tuin van mevrouw Booghaard tussen Callandsoog en Julianadorp aan de Zwarteweg verdient extra aandacht door de doordachte indeling van de borders, die de slingerende grasvelden omzomen. Van welke hoek je de tuin ook bekijkt steeds wordt je oog weer getrokken naar de volgende bocht.  


     Image and video hosting by TinyPic  


     Image and video hosting by TinyPic


    Image and video hosting by TinyPic

    Foto: Ronald

    09-07-2011 om 00:00 geschreven door Ronald


    >> Reageer (0)
    08-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IN DE JORDAAN
    Een gelegenheid om de tuinen in de Jordaan te kunnen bezoeken laat je natuurlijk niet voorbij gaan. Bij sommige tuinbezitters moesten we dwars door de woonkamer gaan om in de door hoge muren van de buren omsloten binnentuin te kunnen komen. Dat alleen al maakt deze tuinen-wandeling zo bijzonder en natuurlijk ook de enthousiaste verhalen van de bewoners, die ondanks de problemen van een ingesloten tuin toch zoveel plezier kunnen hebben van die enkele vierkante meters die ze tot hun beschikking hebben. Anderen hebben samen met de buren de binnenruimte weten om te toveren tot een tuin waar hun kinderen veilig kunnen spelen terwijl hun ouders er bij een pilsje en een tijdschrift lekker in het zonnetje kunnen zitten. Zulke tuinen worden dan gezamenlijk onderhouden. Er zijn ook hofjes waar de bewoners door samenwerking een oase van rust wisten te creëren midden in een miljoenenstad.

    .Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic*Image and video hosting by TinyPicFoto's: Ronald




    08-07-2011 om 00:00 geschreven door Ronald


    >> Reageer (0)
    07-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AMSTERDAMSE GRACHTEN
    Ook als je in een woonark woont aan de Amsterdamse gracht kan je behoefte hebben aan wat groen om je heen. Deze bewoner van een woonark heeft op het dek in enorme grote kuipen heel wat groen kunnen laten groeien.


    Image and video hosting by TinyPic


    Image and video hosting by TinyPicFoto: Ronald

    07-07-2011 om 00:00 geschreven door Ronald


    >> Reageer (0)
    25-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LITTLE GEM
    Sinds enige jaren teel ik little gem sla naast de gebruikelijke Hollandse kropsla, de Lollo Rossa, de eikeblad sla en de ijsberg sla. De little gem vormt een kleine krop en het blad is stevig. Na de pluk is de krop enkele dagen houdbaar in de koelkast. Little gem kan al vanaf februari tot aan eind juli worden gezaaid. Na ongeveer 10 dagen komen de kiemplantjes al uit. Zodra het tweede blad uitkomt kan er al verspeend worden. Omdat de kropjes klein blijven kan er ook op een kortere afstand worden geplant.



    Image and video hosting by TinyPic

    Foto: Ronald

    25-06-2011 om 00:00 geschreven door Ronald


    >> Reageer (0)
    22-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNIJBIET
    Snijbiet [ Beta vulgaris ] was al bij de Egyptenaren bekend en komt in het wild voor rond de Middellandse Zee. Snijbiet wordt tussen maart en april gezaaid op regels met een afstand van 30 cm. Na opkomst worden de plantjes uitgedund tot een afstand van 20 cm. Het gewas wordt als spinazie gegeten. bij het afsnijden van het blad moet er voor gezorgd worden dat het hart intakt blijft, waaruit de nieuwe bladeren uitlopen. Na elke oogst wordt er bijgemest met kalkammonsalpeter. De witte stelen lenen zich goed om als asperges gegeten te worden.


    Image and video hosting by TinyPic


     Foto: Ronald

    22-06-2011 om 00:00 geschreven door Ronald


    >> Reageer (1)
    21-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAVIKSKRUID
    Havikskruid, Hierãcium aurantíacum, is in ons land een veelvoorkomende soort.
    De bladeren zijn behaard en liggen in een rozet. De plant maakt uitlopers, waardoor hij zich hinderlijk kan uitbreiden, maar de opvallend kleine fel oranje bloemen maken hem toch wel aantrekkelijk voor in de border.



    Image and video hosting by TinyPic

    Foto: Ronald

    21-06-2011 om 09:30 geschreven door Ronald


    >> Reageer (0)
    19-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACANTHUS
    Acanthus mollis heeft grote decoratieve toortsen met stekelige schutbladen. De bloemen lijken op lipbloemigen, maar die hebben geen stekels.Tot nu toe is het me nog niet gelukt uit het verzamelde zaad Acanthus te vermeerderen. Veel beter gaat het me af door wortelstekken in potjes uit te laten komen. Wie belangstelling hiervoor heeft kan zich bij mij melden.  


    Image and video hosting by TinyPic

    Foto: Ronald

    19-06-2011 om 00:00 geschreven door Ronald


    >> Reageer (0)
    17-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SALIE
    Al bij de Grieken stond de Salie bekend als geneeskrachtig. Door zijn veelzijdigheid in gebruik is de plant uitermate geschikt om in de kruidentuin te houden. Enkele blaadjes in melk meegekookt geeft saliemelk, waardoor het slijm in de luchtwegen oplost. Lauwe saliethee helpt als gorgeldrank bij keelpijn en ontstoken amandelen. Dit drankje is tevens een uitstekend middel voor een gezonde slaap.Salie meegebakken bij vette spijzen bevordert de spijsvertering. De plant laat zich in september gemakkelijk vermeerderen door scheuren. Ook kan men het zaad half april onder glas zaaien en in mei buiten uitplanten.

    Image and video hosting by TinyPic


    Foto: Ronald

    17-06-2011 om 00:00 geschreven door Ronald


    >> Reageer (0)
    16-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DOPERWTEN EN PEULEN
    Bij doperwten en peulen wordt direct bij het zaaien rijshout geplaatst, of bij de voorgetrokken zaden.
    Het rijshout wordt platgemaakt door er iets zwaars op te leggen of door de overtollige zijtakjes te verwijderen. Vervolgens wordt er een scherp puntje aan gesneden.
    Bij het plaatsen wordt aan het begin en het eind een stevige paal/stok van 180 cm in de grond gestoken, waar het rijshout met twee ijzerdraden of latten aan wordt bevestigd. De eindpaal komt op 250 of 300 cm afstand.
    De erwten of peulen legt men 5 cm van elkaar in een 2,5 cm diepe geul.
    Bescherm de zaden tegen vogels door er een net over te spannen of maak van oud kuikengaas stukken van 30 x 30 cm en vouw deze tot een halve boog en plaats ze over de rij gezaaide zaden.
    Haal de bescherming weg als de planten voldoende gegroeid zijn.
    Voor capucijners en lathyrus kan je dezelfde werkwijze aanhouden.

    Image and video hosting by TinyPic


    Image and video hosting by TinyPic

    Foto: Ronald

    16-06-2011 om 00:00 geschreven door Ronald


    >> Reageer (0)
    15-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KANGKONG
    Als experiment heb ik de zaden van Kankong of Waterspinazie [ Ipomoea aquatica ] bij Vreeken in Dordrecht gekocht. Vroeg in het voorjaar begon ik al met het voorzaaien in een bakje op de vensterbank. Er kwamen zoveel plantjes op dat ik de mogelijkheid had in mijn kas op drie manieren te telen. In een grote pot met goed bemeste grond, in een bak water en in de volle grond. Tot nu toe gaf de bak met bemeste grond het beste resultaat. De Aziatische groente is rijk aan mineralen en vitaminen. Dus goed voor patiënten om aan te sterken. Zelf vind ik Kangkong als groente bij de gadogado heel lekker en dan ook nog zo heet mogelijk.


    Image and video hosting by TinyPic


    Foto: Ronald

    15-06-2011 om 00:00 geschreven door Ronald


    >> Reageer (0)
    14-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HONDSTONG

    Vroeg in het voorjaar zag ik tegen de tegels van het pad langs de border harige blaadjes uit de grond steken. Ik kon deze vreemdeling niet identificeren, maar besloot hem toch door te laten groeien. Pas toen de bloemen uitkwamen bleek het om de Hondstong, Cynoglóssum nervósum, te gaan. Het eerste jaar stond hij in de weg zo vlak langs het pad. Want de harige stengels hingen helemaal over de tegels. Ook niet prettig als je met je blote benen er langs moest. In de nazomer heb ik de plant een plekje achter in de border gegeven. Hondstong, is een van de weinige bloemen die gedurende de hele zomer bloeit met helderblauwe bloemen. De plant vraagt een zonnige, warme standplaats in een kleiachtige bodem.


    Image and video hosting by TinyPic

    Foto: Ronald

    14-06-2011 om 00:00 geschreven door Ronald


    >> Reageer (0)
    13-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE ZOMERFIJNSTRAAL
    Op de tafels met plantjes om te ruilen trok me de onbekende naam Erigeron Annuus aan. Ook de andere aanwezigen zullen deze plant waarschijnlijk niet hebben gekend, want na afloop van de ruildag bleven er nog vier plantjes over om in de compostbak te zullen verdwijnen. Ik heb me er maar over ontfermd en in de border gezet. Ben wel benieuwd of de plant op een goede plek staat want hij verlangt  volle zon. Ook zal de plant zich flink kunnen uitzaaien. Ik wacht maar af.


    Image and video hosting by TinyPic


    Foto: Ronald

    13-06-2011 om 00:00 geschreven door Ronald


    >> Reageer (0)
    12-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PHUOPSIS STYLOSA
    Nog zo'n krijgertje van een plantenruil. Verrassend wat je er dan in je tuin tot bloei komt. Hier blijkt het om een Phuopsis stylosa te gaan. Een laagblijvende bodembedekkende vaste plant. Ideaal door zijn lange lila roze bloei van mei tot oktober.


    Image and video hosting by TinyPic

    Foto: Ronald

    12-06-2011 om 00:00 geschreven door Ronald


    >> Reageer (0)
    11-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.COLLOMIA GRANDIFLORA
    Vorig jaar had ik op de plantenruildag van Groei & Bloei een plantje gescoord waar het etiketje van verdwenen was. Ik had de plant toen maar voorlopig in een stukje grond geplant voor de tomatenkas, zodat ik hem een beetje in de gaten kon houden. Al vroeg dit jaar zag ik een grote hoeveelheid zaailingen op die plek opkomen. Dat het geen onkruid was was me wel duidelijk maar wat was het dan wel? Nu staan ze volop te bloeien met die zalmroze bloemetjes, die in de verte wel op Phloxjes lijken. Francien wist ook nog hoe ze heten: Collomia grandiflora. Ze zijn eenjarig en zoals ik dus al merkte zaaien ze zich flink uit. De hoogte is ongeveer 100 cm. Ik zal proberen het zaad later te verzamelen voor de plantjesdagen.



    Image and video hosting by TinyPic


    Image and video hosting by TinyPic

    Foto: Ronald

    11-06-2011 om 13:51 geschreven door Ronald


    >> Reageer (0)
    10-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLIERBLOESEMTHEE

    VLIERBLOESEMTHEE

     

     

    Zodra de bloemen in mei en juni open zijn is het tijd om ze te oogsten. Vooral op warme dagen is de zoete geur goed merkbaar. Droog de bloemschermen onder een afdak in de wind. Bewaar ze in goed af te sluiten potten.

    Voor de thee heb je een eetlepel gedroogde bloemen nodig die je met kokend water overgiet. Zeef de thee en maak het op smaak met rietsuiker of honing.

     

    Leonie Kroon heeft Vlierbloesem limonadesiroop gemaakt volgens het volgende recept:

    Neem 30 grote bloemschermen of even zo vele kleinere.
     3 liter water

    2 3/4 kg suiker

    3 zakjes vanillesuiker

    1 citroen


    De schermen plukken, wassen en overgieten met de drie liter water.

     Afgedekt 3  dagen laten trekken.

    Zeven door een doek en opkoken met de suiker, de vanillesuiker en de uitgeperste citroen.

    5 minuten door laten koken.

    1 deel siroop met ongeveer 5 delen water.

    Erg verfrissend en apart.

     

    Tip: Pluk geen bloesems, kruiden of bessen langs een rijweg i.v.m. de benzinedampen die neerslaan op de gewassen.

    Image and video hosting by TinyPic

    Foto: Ronald

    10-06-2011 om 00:00 geschreven door Ronald


    >> Reageer (1)
    09-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LIBELLEN
    Francien  stuurde me de volgende foto's van libellen.

    De blauwe libelle is de mannelijke bruine korenbout en de andere is de vrouwelijke bruine korenbout. Deze soort staat op de lijst van bedreigde soorten, waardoor het wel bijzonder is dat we deze libellen op ons volkstuinencomplex kunnen zien.
    Nog een andere bedreigde soort, die Francien heeft waargenomen, is de vroege glazenmaker.
    Een reden te meer om er voor te zorgen zorgvuldig met ons terrein om te gaan.


    Image and video hosting by TinyPic



    Image and video hosting by TinyPic


    Image and video hosting by TinyPic

    Bekijk ook eens deze video:

    [ http://www.video.dutchdragonflies.eu/bruinekorenbout3.html]

    Foto's: Francien


    Ook Debbie de Swart stuurde een foto. Het gaat hier om de keizerslibelle; te herkennen aan de groene ogen en het groene borststuk en het blauwe achterlijf met het zwarte eindstuk. Deze libelle komt veel voor in stilstaande wateren.


    Image and video hosting by TinyPic


    Foto: Debbie de Swart

    09-06-2011 om 00:00 geschreven door Ronald


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLIER
    De gewone vlier, Sambucus nigra, komt veel voor op ons complex.
    De plant bloeit in juni-juli met geelwitte, zwaar geurende bloempjes, die in 20 cm grote, platte schermen staan.
    Ze steken goed af tegen het donkergroene blad. In september-oktober draagt de plant zwarte, glanzende bessen, die graag door vogels worden gegeten.
    Op die manier worden de zaden vaak over grote afstanden getransporteerd en met de uitwerpselen gedropt.
    Vlierbloesem wordt in sommige streken in een dun pannenkoekbeslag gedompeld en daarna gefrituurd in zonnebloemolie.
    Ook trekt men er thee van.
    De bessen, die appel-, wijn- en azijnzuur, suiker en eiwit bevatten, hebben een geneeskrachtige werking.
    Een siroop van vlierbessen en suiker is een uitstekend middel tegen griep of verkoudheid.


    Image and video hosting by TinyPic

     Foto: Ronald

    09-06-2011 om 00:00 geschreven door Ronald


    >> Reageer (0)
    08-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EENJARIGE PAPAVERS
    Eenjarige papavers worden vermeerderd door zaaien. Omdat ze er een hekel aan hebben om verplaatst te worden is het het beste ze ter plaatse te zaaien. Dat gebeurt dan in april-mei.


    Image and video hosting by TinyPic



    Image and video hosting by TinyPic

    Foto: Ronald

    08-06-2011 om 00:00 geschreven door Ronald


    >> Reageer (0)


    ZADENLIJST

    Dit is  de lijst van zaden om te kopen.

    De opbrengst komt ten goede aan WAR CHILD.

    De zaden kosten € 0,50 per zakje exclusief verzendkosten.

    Maak eerst via mijn mail contact met me, dan kunnen we kijken
    of het aangevraagde nog in voorraad is.
       [  r.keasberry@ziggo.nl ]
     
    Van de meeste planten is er een foto opgenomen in de geplaatste
    artikelen van het weblog. Via het zoekprogramma komt u op de foto's.

    Borderplanten

    Agapanthus - blauw - kuipplant - 100
     
    Agrostemma githago - Bolderik of hemelroosje - eenjarig - 80/100 - roze
    Akelei - blauw en roze - 80 cm - vast -
    Calendula - Goudsbloem - 80 cm - dubbel - geel - 1 jarig
    Campanula latifolia - blauw en wit - 50 -[uitverkocht]
    Cephalophora aromatica - Ananasplant-1 jarig - 40 - gele bolletjes - zon
    Collomia grandiflora - 100 cm - zalmroze - bloei juni - 1 jarig
    Cosmea  - roze - 100 - 1 jarig - zon half schaduw
    Cosmea sunset - oranje - 100 - 1 jarig - zon half schaduw
    Datura - doornappel - wit - decoratieve stekelige zaaddozen - 160
    Delfinium [magic fountain blue]- ridderspoor-vaste plant - hel blauw - 150 cm - zon halfschaduw
    Delfinium [ Bella Donna] - ridderspoor - vaste plant - donker blauw - 170 cm - zon/h.sch.
    Eupathorium - leverplant - 180 - lila - vast
    Digitalis - Vingerhoedskruid - 2 jarig - wit - halfschaduw - 180 cm
    Havikskruid- oranje- vast- zonnig- bloei 6/9- hoogte 60
    Heliopsis - kleine gele zonnebloemachtig -vaste plant- 120 cm [uitverkocht]
    Helenium - Zonnekruid - bruin/oranje - 100 - bloei 8/9 - HP -
    Hesperis Matronales - Damastbloem - roze - 100 - bloei 5/7 
    Hondstong - Cynoglossum - hemelsblauw - 1 jarig - 35 cm 
    Ipomea - winde- klimplant - 1 jarig - paars - 200 cm
    Kalebas - sier vrucht - oranje.groen met wratachtige knobbels - decoratief
    Kalebas - siervrucht- Galaxy of stars - 1  jarig- decoratief
    Kalebas - siervrucht- Turkse muts - 1  jarig- decoratief
    Egel komkommer- 1 jarige kas klimplant- stekelige sier fruit- 300 cm
    Lathyrus - roze -rankend - 1 jarig - zon halfschaduw-
    Leonotis leonorus - med. kruid- sierplant- oranje- 175 cm- 1 jarig-zon
    Lunaria annua - Judaspenning - blauw - tweejarig - 80/100 - zon halfschaduw
    Malva - kaasjeskruid - 100 cm - roze - 1 jarig
    Nicandra -paarse lampionplant- paarse lampion plant - 100 cm - 1 jarig
    Nicotiana rustica - echte tabaksplant - 180 cm - 1 jarig - roze/geel
    Oost Indische kers - Tropaeolum- oranje rood - klim/kruip  
    Papaver Somniferum - 80 cm - donker paars dubbel - 1 jarig
    Phlomis Russeliana - 100 cm - geel- blad grijs - vast - zonnig
    Prikneus - Lychnis - vast - rood en wit - 70 cm - zon halfschaduw
    Rudbeckia - geel met bruin hart - 2 jarig - 80 cm - zon half schaduw
    Tagetes - Afrikaan - 1 jarig - 25 cm - oranje met bruin - dubbel
    Tellima grandiflora - vaste plant - 25 cm - geel groene bloem - halfschaduw
    Thalictrum aquilegifolium - Ruit - lila - vast - 80/100 - zon [ zie foto ]nog 3 zakjes
    Stokroos - purper - 200 - 2 jarig - zon halfschaduw
    Verbena bonariensis- ijzerhard-paars-vast/2jarig-150-zon
    Verbascum blattaris - toorts - 100 cm - wit - vast
    Zonnebloem - geel - 250 cm - 1 jarig -
    Zonnebloem - rood - 250 - 1 jarig
    Zonnebloem klein - vast - 180 - zonnig

    Groente

    Amsoi - rood - Mung choi - bladgroente - mosterd kool -  roerbak
    Amsoi - broadloaf- bladgroente - mosterd kool -  roerbak
    Boontjes - stam - acapulco [uitverkocht]
    Boontjes - stam - nerina [[uitverkocht]
    Courgette - vrucht groente- Alberello di sarzana - licht groen gespikkeld[UITVERKOCHT]
    Komkommer - mini - vruchtgroente - kas en buiten [uitverkocht]
    Kool - witte - bladgroente
    Melde rood - bladgroente - net als spinazie -  decoratief-vitamine C
    Paprika - vrucht groente - rood - zon
    Pastinaak-wortelgroente-wit-[uitverkocht]
    Pepers Turkse - vrucht groente - heet
    Pompoen Hokkaido - vrucht groente - sier/eet - rankend- oranje
    Pompoen Halloween - vrucht groente - sier/eet - rankend- oranje [UITVERKOCHT]
    Pompoen spaghetti - smakelijke vrucht groente - lang houdbaar- oranje
    Mini Halloween - vrucht groente - sier/eet - rankend- oranje
    Rucola - bladgroente
    Schorseneer - wortelgewas -
    Sla - 4 seizoenen - bladgroente-malse krop -
    Sla - 4 jaargetijden - bladgroente- rode rand -
    Sla - pluksla - rode eikeblad - bladgroente
    Sla - Little Gem - kleine stevige krop
    Sla - lolo rossa - bladgroente [UITVERKOCHT]
    Sla - Amerikaanse roodrand - bladgroente
    Tomaten - vrucht groente - Royesta
    Tomaten - vrucht groente - Pomodoro
    Tomaten - vrucht groente - tros - Gardeners delight[uitverkocht]
    Tomaten - vrucht groente - Marmande - vleestomaat
    Honing tomaat - vruchtgroente [uitverkocht]
    Wortelen - groente-[uitverkocht]


    Kruiden

    Basilicum - kruid - 1 jarig - groen
    Basilicum - kruid - 1 jarig - rood-[uitverkocht]
    Koriander - kruid - 80 cm - 1 jarig - zon-[uitverkocht]
    Lavas - Maggi kruid - 100 cm - kruid
    Venkel - kruid - 180 - geel - 2 jarig [UITVERKOCHT]
    Kervel - kruid - blad
    Dille



    Image and video hosting by TinyPic

    Thalictrum aquilegifolium

    Foto: Ronald

    Zoeken in blog




    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 02-2015
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 11-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 02-2013
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 01-2011
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 01-2009

    De zaadgidsen zijn nu verkrijgbaar.

    Kijk eens op [ www.bolster.nl ],
    [ www.vlaamszaadhuis.com ],
    [ www.snoekzaden.nl ] en
    [ www.vreekenzaden.nl ]


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!