Inhoud blog
  • Dankbare Walen
  • Klassejustitie - Geldjustitie - de kleine man zal wel betalen en boeten
  • Meester Vannesten VRT NU
  • De Kroo en zijn diamantjes
  • Denkt men nu echt dat men met die solidariteit alles oplost of is dit een schaamtelapje.
    Zoeken in blog

    JAVA :: Free Executable jar programs

    1.Een eenvoudige Autocue

    2.Een eenvoudige  abc sorteer programma voor woordlijsten.

     Download info


    Verzameling reakties op reklame die bij menigeen in het verkeerde keelgat is geschoten of die echt belachelijk overkwamen.
    Ik heb nog nooit tijdens een begrafenis iemand op de preekstoel dialect horen spreken. Je moet echt wel dwaas zijn om een akteur of aktrice aan te wenden om even voor slechte reklame te komen zorgen.(sp)


    Het kan best zijn dat jullie jullie groenten slechts snij"j"en, daarom zijn wij voor merken die hun groenten snijden, dan wij er zeker van dat we een volledig afgewerkt product krijgen.(cm)
    Tartineren jullie er maar op los, wij nemen liever een degelijk Vlaams ontbijt. Ondernemingen die onze taal niet respecteren maar hier wel hun product willen verkopen komen ons huis niet in. Punt Amen en uit! (dm)
    Het interesseert me net waar mijn enerzjee naar toegaat, wat ik wel weet is waar mijn geld naar toegaat. Bovendien gebruik ik energie...(kj)



    En dan nu een DANONE NATUUR hmm, lekker. Eindelijk een merk dat onze taal respekteert.(kj)


    Orrrol b (Oral-b) geraakt blijkbaar niet van haar tandenborstels af. Ze zijn daar veer met hun verrrvelende rreklame.(dm)

    Poscimur
    De WeekKroniek
    10-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk de ridder is afgelopen

    Opluchting bij menig-een... De serie "De Ridder" is eindelijk afgelopen. Geen dag te vroeg wat ons betreft..

    Het slechte akteren van Cleymans inspireerde weinigen om deze serie angsvallig te volgen en terecht.

    10-01-2014 om 00:00 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:slechte tv serie
    >> Reageer (0)
    09-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TaalPopulisme

    Het taalverderf, gretig gehanteert door de Vlomse media en vooral ook de programma opleveringsbedrijven (*), werpt duidelijk geen vruchten af voor hen die er zich door laten vangen.

    Dat bijvoorbeeld reklamebedrijfjes hieraan meedoen is zeer verwonderlijk. Gistermiddag tijdens het middagmaal stond bij ons de radio op. Op een gegeven ogenblik was het tijd om de reklame boodschapjes op ons af te sturen. Tussen al deze reklame door was er één bij in het dialekt (ofte “het platter Vlaams”). Ik kon geen woord verstaan van de tekst, laat staan van het bedrijf dat z'n geld weggooide met deze reklameboodschap. De taalkorrekte reklame kon ik uitstekend verstaan vanop de plaats waar ik zat, al moet ik zeggen dat ik de tekst gesproken door personen die aan rotacisme lijden ook minder goed begrepen heb. (Net zoals dezen slecht of niet te vertaan zijn in treinstasions)

    Zo zie je maar dat je helemaal geen munt slaat door het taalpopulisme, dat door de vlomse media wordt gepromoot, als tam kuddevee te volgen. Ook studenten en jeugd die later wat van hun leven (loopbaan) willen maken weten wel beter...

    (*) die dank zij de Vlomse media met ons geld rijk gemaakt worden terwijl de vrt bvb steen en been klaagt geen geld te hebben...je moet maar durven.

    Saturnus voor de weekkroniek.


    Uitspraak van de week:: Dagelijkse kost

    Jeroen gaat weer top-eten klaarmaken.

    Bij die kerel ontbreekt het echt wel aan fantasie.

    Kan hij nu eens niets anders klaarmaken...

    (Vandaag kwam in het resept geitekaas van pas : voor mij betekende dit eerder stop-eten)

    jp :: weekkroniek

    09-01-2014 om 18:30 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:reclame, slechte reclame, reclame onvertaanbaar
    >> Reageer (0)
    05-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2014 Plukt de vruchten van een beleid uit de vorige jaren.

    2014 het jaar waarin de krisis echt voelbaar wordt.

    De laatste tijd worden we weer overspoeld met reklame over allerhande automerken. Gaat deze niet over Peugeot dan is het wel Renault, Fort of VW.

    Zoals we vroeger al eens zegden: "Overdreven reklame over een bepaald produkt wijst op problemen met dit produkt". Het "a la carte"(*) (bvb telenet) produkt dat door vele Vlamingen gezien wordt als iets bedoeld voor de Walen (en dat ze  dus links laten liggen) is hiervan een dudielijk voorbeeld. Nog een voorbeeld "Petit dejeuner" van LU enz...

    Wil je echter verkopen in deze tijden dan moet je echt vernieuwend willen zijn. Je moet iets maken waarvan de klant denkt dat het spesiaal voor hem werd ontworpen en hier zijn slechts enkele merken in geslaagd. Er wordt door deskundigen bovendien geen verbetering voorspeld in de verkoop van wagens dit jaar. En dit kan ook moeilijk anders. De modellen lijken op mekaar, sommige modellen die als nieuw voorgesteld worden lijken verouderd en kunnen kwa vernieuwing niet op tegen de modellen waarmee de potensiële klant nu reeds rijdt.

    Met wat er te gebeuren staat in de ondernemingswereld zal ook daar de autoverkoper niet echt suksessen boeken. Ons werd in de oortjes gefluisterd dat dit jaar een rekord aantal falingen zal moeten verorberen...

    Banken mogen niet liegen, ook niet om een dreigende krisis op te vangen of te vermijden (en terecht). Maar ... De Europese Raad dan wel?

    Wat is het verschil: mensen om geld te vragen om een slecht beleid recht te zetten, dan wel ze met belastingen te verplichten geld te geven om de resultaten van een barslecht beleid te verdoezelen maar om bovendien dit beleid gewoon verder te zetten?

    (*) Voor de Vlaming volstaat een Keuzemenu. Er wordt al zot genoeg gedaan.. laten we het maar eenvoudig houden dus. Meer dan een aanbiedingsmenu is het trouwens niet...

    Saturnus voor de Weekkroniek

    05-01-2014 om 00:00 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gelukkig Nieuwjaar :: Leve de rooskleurige toekomst die ons wacht.

    Een gelukkig Nieuwjaar

    Voor de Rupo mag er een heropleving komen dit wil zeggen opnieuw meer van het oude ….

    Koning Filip is bezorgd over de veiligheid van zijn kinderen,

    Met de bewering dat "Vlaanderen als onafhankelijke staat sociaal-economisch niet zou kunnen overleven", is amper 35% van de Vlamingen het eens.

    binnenkort geen recht op een eigen mening meer.

    Tientallen artsen stoppen ermee om hogere taks te ontlopen Ook honderden bedrijven zullen volgen...



    De miljardentransfers van Vlaanderen naar Wallonië gaan onverminderd door.



    in de moslimwereld wordt zowat elke vijf minuten een christen om het leven gebracht

    macht van de politie ingeperkt.

    enorme toename van de misdaad. Harde criminelen deinzen niet terug voor de harde aanpak

    Eerst wordt het kwaad over de wereld losgelaten.... Apocalyps. De kruisbeelden zijn al weg Het Europees bestuur heeft nog meer in petto

    PS-regering van Di Rupo maakt ondernemers het leven zuur maakt

    In de meeste bloedige conflicten die er tegenwoordig in de hele wereld aan de gang zijn, is er maar één constante: de aanwezigheid van moslims

    leegloop bij CD&V en andere traditionele partijen onder di rupo Alles gaat uitstekend wordt er gekakeld

    De toegevingen i.v.m. de Rand, o.a. bij justitie, gaan ervoor zorgen dat ook die zal verfranst wordt

    Topmanager door socialisten weggepest

    Weer een man in elkaar geklopt omdat hij niet gewillig zijn zuurverdiende geld wou overhandigen...

    De schuldenberg van het Waals Gewest bedraagt niet 6,25 miljard euro, zoals minister van Begroting André Antoine beweert, maar 11,24 miljard. Sommigen beweren nu dat het schuldbedrag zelfs nog veel groter is.

    Van het miljard euro dat de E.U. aan het Egypte van Morsi gaf weet niemand wat ermee ermee gebeurd is. Dit is de manier waarop Europa omgaat met uw zuurverdiende centjes... Dit wordt ons door de strot geduwd als topmanagment.

    Europarlementslid:

    Basisloon: 6.200,72 euro netto per maand

    Aanwezig op vergadering, 304 euro extra per dag

    Onkostenvergoeding: 4.299 euro per maand

    Volledige terugbetaling woon-werkverkeer

    Reisvergoeding: maximum 4.243 euro per jaar



    PS wil postjes pakken  (Vooral in het pakken zijn die mannen goed)

    Het maandsalaris van de EU-president José Manuel Barroso- bedraagt 25.351 euro. De EU-buitenlandchef , nu de Britse Catherine Ashton, krijgt 23.882 euro per maand. De vice-presidenten, acht in totaal onder wie Neelie Kroes (Digitale Agenda), krijgen 22.963 euro per maand. De andere Europees commissarissen krijgen 20.667 euro per maand

    Brussel één van de gevaarlijkste steden in europa

    Het Verenigd Koninkrijk lost in 2030 Duitsland af al grootste economie van Europa. Die voorspelling deed het Centre for Economic and Business Research (CEBR). België zou in 2028 de 33e economie ter wereld zijn, tegenover de 25e nu (2012).

    Gelukkig Nieuwjaar







    31-12-2013 om 00:43 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Een rooskleurige toekomst bied zich aan.
    >> Reageer (0)
    30-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze e-mails
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In Rusland worden meisjes en jongens op een listige manier door een groep anti gay jongeren onder de leiding van een rood gekeurde Russische (zie foto) vernederd en gemarteld... De roodgekleurde voelt zich hierin gesterkt door de onlangs ingestelde anti gay wet van Poetin. U weet wel de man die het niet kan nalaten zich constant in blote borst te vertonen...

    Zelf begrijpt ze natuurlijk niet welk het echte doel van deze zet van Poetin is. Deze anti gay wet moet hem uitsluitend dienen om het Westen in een slecht daglicht te plaatsen en het westen van alles en nog wat te beschuldigen dat volgens de bevolking verkeerd loopt en waarvoor Poetin geen zinnige uitleg kan verzinnen. Meer en meer komt dit volk echter tegen hem in opstand en kan hij datgene waar hij écht mee bezig is niet meer verborgen houden . Waarom hij niet gewacht heeft tot na de olympische spelen is meer dan waarschijnlijk een tactische blunder... Maar we dwalen af.

    Deze jonge anti gay activiste weet dus niet alleen welk politiek doel zij steunt en welk de gevolgen hiervan kunnen zijn voor het land waarin zij leeft (en dus voor haar eigen vrijheid en deze van haar medeburgers) zij speelt tevens met vuur wat haar eigen leven betreft.

    Naar aanleiding van een verslag op één van de Nederlandstalige zenders over deze anti homo propaganda die zich heden manifesteert in Rusland ben ik tegen mijn principes in eens gaan rondkijken op youtube. Om aan deze filmpjes te geraken vol van geweldplegingen tegen de menselijkheid moet je ingelogd zijn en dus bewijzen dat je ouder dan 18 bent. (Ik heb dus iemand van onze groep moeten aanspreken hiervoor...) Wat dit roodgekleurd kind niet schijnt te weten, maar elke psycholoog haar kan bevestigen, is het volgende: de slachtoffers die op een dergelijke manier vernederd worden kunnen op 3 manieren reageren. Je hebt 1. hen die het opkroppen en er verder blijven mee leven. 2. hen die er niet in slagen het te verkroppen en uiteindelijk zelfmoord plegen.(Zeker wanneer het geweld aanhoud)- (Wie kan in deze aangeduid worden als moordenaar?) en 3. hen die het niet willen verkroppen en azen op wraak. Vroeg of laat neemt onze anti gay ster het op tegen zo een persoon met alle gevolgen van dien. Deze wacht zijn moment af grijpt naar een wapen en … ik laat jullie de rest zelf invullen. En dan spreken we nog niet over de ouders van de slachtoffers die helemaal niet achter het negatieve beeld staan dat van hun kind wordt opgehangen en dat ontsproten is aan de zieke misvormde geest van dit roodgeverfde kind. Ook hier is de kans groot dat ze vroeg of laat eens tegenover een van deze vaders of erger nog tegenover één van de moeders komt te staan.

    Bovendien zou dit slecht ingelicht kind beter voor de eigen hetero deur vegen. Ze heeft het over “mogelijke” pedofielen... weet zij dan niet hoeveel kinderen er “werkelijk en niet mogelijks” (en dit is geen fantasie) gemolesteerd worden in hetero gezinnen? Van welke planeet komt dit kind eigenlijk? In onze groep hier zijn er verschillenden die weten tot wat hetero's in staat zijn met kinderen. In plaats van onschuldige jongeren (kinderen) aan te pakken, zou ze beter echte seksuele criminaliteit aanpakken. Waarom jonge amper achttien jarigen lastig vallen? Ik kan hier wel enkele antwoorden bij bedenken bij dit machts- en macho vertoon...

    Dergelijk volk doet me altijd denken aan de vzw Morkhoven. Er schort wat aan de hersenen van de mensen die zich op zo een extreme obsessieve manier vastbijten in een dergelijke zaak. Ik zou dit zeker niet kunnen, zelfs nog niet met mijn ergste vijand, laat staan hem tegen mijn lijf te drukken en zijn kleren af te rukken, hen verplichten om … enz Dergelijke dingen doe je enkel wanneer het je een kik geeft of om je omgeving duidelijk te maken dat je zelf niet zo bent...(Is dit dan nodig? Geloven ze dit zelf niet en moeten ze zich constant bevestigen?) O wat ben ik een macho! Terwijl je zelf vanbinnen wegkwijnt... De beste stroper vangers zijn de stropers.

    30-12-2013 om 13:22 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:De roodgekleurde Russin
    >> Reageer (0)
    27-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank u, Vlomse media.

    De wens “Fijne Feestdagen” die door de Vlomse media over Vlaanderen wordt uitgestuurd heeft wat ons, verantwoordelijke ouders, betreft een zure nasmaak en klink meer dan ongeloofwaardig. Er valt, allezins wat de Vlomse Media betreft, niet te feesten, integendeel.

    De toegevoegde waarde die onze kinderen reeds van de Vlomse media gekregen hebben is nihill. Deze perjode van giften, gaven, presentjes, geschenken, kleinigeheden, schenkingen of kado's duwt ons eens te meer met de neus op het harde feit dat deze media niet van plan zijn onze kinderen in hun evolusie naar een volwassen leven en een bloeiende loopbaan te willen helpen. “Tegenwerken” en “wij weten wat best is” is één van de typise hersenkronkels eigen aan het brein deze mensen.

    In deze dagen horen we niets anders dan het woordje “cadeau” gebruiken. Het is zo erg dat deze Vlomse media het niet nodig vinden om in hun teksten en praatjes dit onnodig ingevoerd woord (gezien er in onze Vlaamse zelfstandige taal meer dan genoeg woorden voor bestaan) af te wisselen met een synoniem. Een synoniem dat er moet voor zorgen dat onze jeugd taal vaardiger wordt. Een synoniem dat er moet voor zorgen dat onze jeugd weer gemakkelijk leest (en niet voor woorden komt te staan die zij slechts voor het eerst zien). Een synoniem zodat zij  wanneer zij het later in hun studie tegenkomen, begrijpen waarover het gaat.

    In het nieuws vertellen dat kinderen met een grotere woordenschat later beter kans op slagen maken en er nadien niets aan doen of zelfs er alles aan doen om het nog erger te maken zijn een gesubsidieerde omroep onwaardig. Je kan dan beter dergelijk nieuws verzwijgen. (Daar zijn jullie toch ook goed in, niet?)

    Hartelijk dank Vlaamse media voor uw moeite om onze kinderen zo dom mogelijk te houden.

    Hartelijk dank Vlaamse media om geld van de steeds armer wordende belastingbetaler op te eisen om met hen te lachen en hen “KLEIN” te houden.

    Hartelijk dank voor al deze “CADEAUS”

    Hier in deze tekst gaat het over het woord Cadeau in werkelijk gaat het over veel meer... als je dit als ouder van je kind niet begrijpt leef je echt wel in hogere, hemelse sferen … waarvoor we jullie graag vergeven in deze perjode. Best is toch dat jullie zo snel mogelijk weer met jullie voeten op de grond komen en aan de toekomst van jullie kinderen denken...

    De kijkers, lezers en betalers voor deze établissementen worden gewillig gepasseerd, bij hen te raden gaan is passé, dat ze maar de passerende wolken, de passerende auto's compteren of over de passerende wind reclameren. Enfin, dat ze zeker maar niet bij ons passeren om te rouspéteren, we zullen ze sans problèmes de passage insturen om alzo lang het politiebureau passeren.

    Noot:

    Ook hier stellen we vast dat de zo gezegde overeenkomst met andere talen waarachter deze vlomstaalkundige gekkerts zich verschuilen nergens op slaat.

    Al waar deze Vlomse media vol van is wat anderen doen om hun taal te onderhouden en te respekteren verachten ze wat hun eigen taal aangaat. (Kijk maar eens naar een Ben Crabbé, echt zielig). Waarom blijven ze deze taal dan praten? Waarom verhuizen ze niet naar al die plaatsen die ze zoveel prettiger vinden, de huichelaars.

    Duits: Geschenke geschenk

    Engels : presents gifts

    Nederland : presentjes  kedoos (Trouwens moeten we hier echt de Nederlanders volgen? Doen deze mensen er iets aan om de taal waardig te houden zoals een Sonneveld of een Hermans dit deden?)

    27-12-2013 om 00:00 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Vlaamse media taalonkundig
    >> Reageer (0)
    18-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijn stof : een dooddoener

    Luchtpolutie en vooral het fijn stof in de lucht dood miljoenen mensen.

    Vlaanderen en Brussel behoren in deze tot de gevarenzone.

    Uitspraak van het jaar .
    De walen zijn al met zo weinig en toch komen ze allen vanuit het veel gezondere Wallonie naar Brussel en Vlaanderen.

    18-12-2013 om 00:00 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waakzaamheid geboden. Ook op plaatsen waar je denkt veilig te zijn...

    Waakzaamheid geboden.

    Steeds weer wordt er op de Vlomsen televies met veel afgunst gesproken over de geweldaden die er in het buitenland plaats hebben.
    Immers in België is alles koek en ei. Hier heeft men toch alles onder kontrole. Onlangs hoorden we de verslaggevers nog snoeven over "hoe goed de regering di Rupo" wel was.


    Niets in België is echter wat deze media doet uitschijnen. Het geweld blijft toenemen, je moet niet naar het buitenland trekken om over het toenemend geweld in de wereld verslag uit te brengen. Messen zijn ook wapens...
    Bij ons worden zelfs ouders die hun kinderen afhalen na de studie (rond  achtien uur, wanneer het dus reeds donker is) bedreigd en met verbaal geweld van de centjes ondaan waarvoor zij hebben gewerkt om hun kinderen een degelijke opvoeding te geven en aan de staat belasting te betalen. Wie niet bereidwillig zijn geldbuidel overhandigt wordt in elkaar geklopt...

    Zelfs voorbij fietsende mensen zijn niet veilig. Vorige week nog, nadat ze een vrouw van haar geld hadden beroofd, duwden de geweldadige dieven een voorbij fietsende man omver en vroegen hem ook naar zijn geldbeugel. Deze gooide zijn brieventas over de muur van de school. Dit vonden de lafaards echter niet leuk waardoor ze de man in elkaar klopten.


    Dit om jullie te waarschuwen (iets wat de povere verslaggevers van den televies en andere media niet doen) voor de gevaren die je loopt wanneer je je naar buiten begeeft.

    Besluit: tracht om je zoveel mogelijk in groep te verplaatsen en indien je iets verdachts ziet blijf in de wagen, bel eventueel iemand op. Blijf dus steeds waakzaam en zorg dat je onmiddellijk met je wagen kan vertrekken indien er zich ongure figuren in jou richting begeven. Indien je zonder wagen bent blijf je best in de omgeving van een huis waar er licht brandt...

    Saturnus voor de weekkroniek

    17-12-2013 om 08:17 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Het onveilige België moet niet op een ander gaan kijken....
    >> Reageer (0)
    14-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen geld is nog belangrijk

    De Standaard pakte vanmorgen in een klein artikel uit met de dreiging tot sluiting die er hangt boven een viertal Antwerpse scholen. Echte diepgang was er in het artikel niet te vinden. Er werd zelfs geen aandacht besteed aan de mogelijke oorzakken waarom deze scholen niet meer kunnen voldoen aan alle eisen die vooropgesteld worden door allerhande organen.
    Immers hiervoor is geld nodig.

    Ons (en wij zijn geen verslaggevers) is ter ore gekomen dat in vele scholen om het hoofd te kunnen bieden aan de financiele verplichtingen, leraars en leraressen duidelijk wordt gemaakt dat indien zij hun baan willen behouden zij beter twee keer zouden nadenken vooraleer zij een leerling buizen. Om de leerlingen hun "goesting" te geven zouden er zelfs leraars ontslagen zijn en dit, zo schijnt het, op basis van valse beweringen (deze info zou komen van de leerlingen zelf). Dit alles om zoveel mogelijk leerlingen aan te trekken of te behouden!


    Wat ons betreft ontoelaatbaar. Je kan zeggen, "ok als afgestudeerden later bij een of ander bedrijf terechtkomen wat heb ik daarmee te maken"? En wat als het je collega wordt? Of wanneer het hier bvb over verpleging zou gaan en je krijgt later in een of ander ziekenhuis met dergelijke studenten te maken, dan wordt het plots wel belangrijk, niet?


    Besluit:
    Beetje bij beetje brokkelen de waarden in onze samenleving af, is er immoraliteit en draait alles nog uitsluitend om geld. Verzet je je hiertegen dan wordt je wel monddood gemaakt.

    Saturnus voor de weekkroniek.

    14-12-2013 om 12:04 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Scholen verpleging
    >> Reageer (0)
    13-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dossier en Restaurant op z'n Hollands.

    Om de reden wat het gebruik van vreemse woorden in onze taal als "ça va, mersi" en dergelijke te verdedigen zeggen de Vlomse media dat dit komt doordat dit in de volkssmond algemeen aangenomen is en dat zij zich daarom verplicht voelen deze wending te volgen.

    Echt geloven kan je deze mensen niet. Immers, uit wat we zelf horen rondom ons kan je zeer duidelijk afleiden dat dit slechts schijnpraat is.

    Deze instellingen, onder toedoen van de taalraad -gevers en -eisers die verhollandsing van onze Vlaamse taal voorstaan, blijven halstarrig "dossier" op z'n hollands uitspreken (dosjee) terwijl zowel door de gewone mensen als in het bedrijfsleven als door de politiekers het woord "dossier" gewoon op z'n Vlaams uitgesproken wordt.

    Raad aan de Vlomse media:

    Maak er toch eerst werk van dat de Vlaming zijn taal degelijk leert gebruiken in plaats van allerhande onnodige uitzonderingen uit te vinden die nergens op slaan. Doe toch gewoon, jullie doen zo al gek genoeg. 

    (Nog zo'n woordje waar de Vloeming zich geroepen voelt om het verkeerde voorbeeld van de Hollanders te volgen is het woordje resaurant...)

    13-12-2013 om 00:00 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Resaurant dssie hollands
    >> Reageer (0)
    06-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windows 8

    Nog enige bijkomende  info betreffende Windows 8


    Men heeft inderdaad wat win8 betreft, ergens een link willen maken kwa vormgeving met ipad - ifone en soortgelijken, doch als puntje bij paaltje komt is dat zowat het enige wat echt veranderd is. Deze verandering is slechts oogverblinding want voor de toepassing van de meeste programmas word je weer naar de oude vertrouwde verkenner gestuurd en loopt het programma van daaruit verder. Van dat ogenblik af zit je dus gewoon terug in windows 7 en ben je dus met windows 7 beter af. Dit wisselen tussen deze beide schermen gaat bovendien al tamelijk gauw irriteren.
    De dingen die verandert zijn wat betreft  bvb. het mee integreren in het opstartscherm van andere operating systemen, zijn er mogelijks gekomen via wettelijke verplichting....

    Ook indien je met verschillende routers werkt (bvb omdat de ontvangst slecht is, ea) kan je voor problemen komen te staan. De automatise instellingen gedaan door win8 zijn nauwelijks of niet te veranderen.

    Dit is wat we als ekstra hebben kunnen sprokkelen bij enkele kollegas die wel windows 8 draaien of getest hebben.


    Besluit:


    Ons inziens komt het erop neer dat windows 8 niet volledig is afgewerkt en hier en daar de bal misslaat. De prijs die je betaald is eigenlijk de prijs die pas zou gerekend mogen worden voor een volledig afgewerkt produkt. Aan U de keuze...

    Saturnus voor de weekkroniek.

    06-12-2013 om 10:16 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:windows 8 ontevreden
    >> Reageer (0)
    04-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windows 8.1 : echt teleurstellend

    Info over Windows 8.1

    Voor mensen die eraan denken om windows 8 te kopen en te installeren is het geraadzaam om even het volgende objektieve artikel te lezen : klik hier

    Ikzelf heb gisteren win 8... geinstalleerd en had er heel wat meer van verwacht.
    Windows 7 is voor mij zeker geen vervanging met windows 8 waard.
    De bemoeizieke manier van microsoft om een rekening aan te maken en daar bepaalde voordelen aan vast te knopen kan bij mij op weinig sympatie rekenen en roept heel wat vragen op..
    Waarom wil men bij microsoft absoluut je persoonlijke data kontroleren en beheren? What about your privacy?


    Ik dacht dat ik vanop hetzelfde IP adres ook het programma kon installeren op de laptop van mijn vrouw. Niets is minder waar. Bijna onmiddellijk nadat ik enkele andere progs had bijgeinstalleerd  moest ik vastellen dat de programmasie van Microsoft op de hoogte was van deze win 8 installatie en dat men ons onmiddellijk aanmaande om een extra programma te kopen. Ik geef toe dat het prog dat ik kocht slechts op 1 PC mag gebruikt worden doch ben ik blij dat ik het gedaan heb want aldoende kon ik ook ogenblikkelijk vaststellen dat er verbindingen tot stand werden gebracht zonder mijn akkoord met de netwerken en de pc's in mijn huis. Ogenblikkelijk had ik inkijk op bvb mijn andere laptop die openstond.en waarop ik net daarvoor ook win 8 had geinstalleerd.
    Dit wil zeggen dat vooralleer je je privasy instellingen kan veranderen na het installeren van windows 8 er reeds een hele hoeveelheid aan data vertrokken is naar God weet waar
    zonder dat je er ook maar iets kan tegen doen laat staan er iets van weet....

    Windows 8 kan dus wat mij betreft beschouwd worden als een bijzonder onveilig programma wat je persoonlijke data en privasy betreft. Het geeft de indruk zo uitgewerkt te zijn om toch maar aan je personlijke data te geraken....


    De installatie van Windows 8 duurt inderdaad onnoemelijk lang zodat je je logiserwijze afvraagt wat dit programma eigenlijk allemaal onderzoekt en doet. Ook is dit Windows 8 programma zeer assosiaal. Bij een herstelbewerking worden onder meer alle programmas die niet van Microsoft zijn weggeveegd en wordt je verplicht deze nadien terug te installeren. Een echt teleurstellend programma dat Microsoft wat mij betreft zeer onsymatiek heeft gemaakt.

    04-12-2013 om 23:38 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Installatie windows 8, koop windows 8
    >> Reageer (0)
    22-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerekupereerd zonder dat men er zich van bewust is.
    De Vlamingen doen steeds opnieuw zichzelf de strop rond de nek. Zonder na te denken lopen ze mee met populeire mensen tot ze beseffen dat ze door diezelfde mensen bedrogen worden. Spijtig genoeg is het dan zoals steeds te laat  en krijgen ze de strop niet meer los.

    Zoals we al eerder vertelden doet men er in de Belgisistise Vlomse media alles aan om onze Vlaamse taal af te platten naar een soort van gekuist Brussels (overname Franse woorden vanuit verschillende dialekten.)
    Woorden die oorspronkelijk als dialekt beschouwd  werden worden nu algemeen aanvaard en gewoon in de vertaling voor de ondertitteling ten gevolge van bvb onduidelijke uitspraak (rotasisme) of dialekt taalgebruikt. 
    Aanvankelijk kregen zij voor deze taalafbraak ook sterke steun van artisten en akteurs. Nu is deze indoktrinatie al zo ver gevorderd dat ook leraars meedoen. Kinderen komen tuis met salu, sava, bon, restauran(neusklank), jamais, a volenté, enfin enz... Op blogs zien we dat Vlamingen (Vlaams blok, Nva ...) ook dit systeem gebruiken en geen aandacht meer besteden aan hun taalgebruik. Zonder dat ze het beseffen worden ze door het systeem "gerekupereerd". Toenemend gebruik van bepaalde Franse woorden (dat is toch veel "chieker") waarvoor er veel betere Vlaamse woorden bestaan. Maar onder het moto "Wa peist den die we", "denkt dieje na echt da welle me em gaan meedoen" slagen de Belgisisten erin om de Vlamingen onder de kloet te houden. Ze lopen met andere woorden met open ogen in de val. (Heb je Ben Crabbé al eens bezig gehoord? Dan weet je waarover we het hebben.)
    Zonder dat de Vlaming het zelf beseft wordt hij op één van de uitgesproken negatieve eigenschappen(*) van de Vlaming gerekupereerd door de Belgisisten.


    (*)De negatieve houding van Vlamingen ten opzichte van elkaar, en op al wat ze doen , verwezenlijken of trachten te verwezenlijken. Als een Vlaming of een groep Vlamingen iets tracht te verbeteren, zal een andere groep in plaats van de zaak ernstig te bestuderen en zichzelf te verbeteren, onmiddellijk nog veel erger gaan doen. "AA z'ebbe iet  tegen ons, da zullewis sien si." (Kijk ook hier maar naar de voorbeelden gegeven door de mensen van de Vlomsen televies).
    Iedereen weet dat een Vlaming nog liever met een Waal meedoet dan zijn taalgenoot bij te treden ook al heeft deze 100 ten 100 gelijk. "Me ne vlomse medeburger meedoen? Gaei zei zot zeker? Zie tattem inneens paeist dat tem kweenie wa is. As ik em kan ootlache ja , dan kundop maij rekenen ma anders ?"

    22-10-2013 om 00:00 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Veel Fijn stof : oorzaak van kanker.
    -----------------------------------------------

    Waren het de groenen niet die iedereen weer de stad in wilden, meer zelfs, die bijna de mensen de stad wilden injagen? (Denk maar aan de oneerlijke regeling in verband met het zone vrij wonen dat van hun hand was). Nu blijkt dat dit de meest ongezonde levensruimte is die je je maar kan indenken. In de stad is er een grote konsentrasie aan fijn stof . Nu blijkt dat juist dit stof oorzaak is voor het ontstaan van kanker.
    Ook hebben we ons,  in een eerder blog, reeds afgevraagd waarom de Walen zich zo nodig verplicht voelen om in het -zo blijkt nu- ongezonde Brussel te gaan wonen. Terwijl ze met een klein beetje inzet niet alleen de opstoppingen in Brussel zouden kunnen vermijden maar tegelijk door de Waalse aktiviteiten over te brengen naar de eigen streek in een veel gezondere omgeving zouden kunnen leven.

    Onze Voormier.
    -------------------

    Onlangs konden we nog maar eens zien dat alles wat deze Waalse eerste minister (voor-mier) Di Rupo kan, is zichzelf aanprijzen en ophemelen of zoals dit in de volksmond gezegd wordt "met zichzelf kan stoefen". We hebben al eerder gezegd een goed produkt hoeft geen reklame. Ook de misplaatste trots die hij ten toon spreidt over zijn "herstelplan" is niet waar de wereld op zit te wachten en dat, nog veel minder, een oplossing zal brengen voor deze krisis.

    Wat Europa nodig heeft is niet een herstel beleid zoals door Di Rupo verkeerdelijk word overroepen maar een “her-uitvinding, her-ziening of rechtzetting” van ons systeem.

    Een herstel ofte een heroplevingsbeleid is meer van het oude opnieuw tot leven roepen terwijl wij nieuwe metoden nodig hebben om ons leven kwaliteitsvol te maken en ervoor te zorgen dat we niets te kort hebben maar dat we ook niet volgestouwd worden met dingen die we niet nodig hebben. Di Rupo houdt vast aan deze "herleving” omdat men een tijd geleden verstomd stond van deze uitspraak.
    De afgelopen jaren en dagen is echter gebleken dat Di Rupo er niet alleen niets van waar maakt maar dat meerdere deskundigen (expeieieirs voor de Vlomse media) ervan overtuigd zijn dat we moeten afstappen van de idee dat er moet groei zijn. En groei is nu net wat een herstelbeleid beoogd. Het wordt dus hoog tijd dat men in Europa beseft dat de nep-reklame van Di Rupo niets oplost en dat ze bovendien niet zo gemakkelijk te verwezenlijken is als dat ze gezegd is.
    Met een dergelijke uitspraak pronken is nog altijd gemakkelijker voor deze man dan met resultaten uit te pakken.

    Noot
    We hebben het er hier al vroeger over gehad op dit blog, dit herstelbeleid dat de huidige regering nastreeft biedt ook geen oplossing voor het verkwistende gevolg van de groeiteorie in verband met het betere beheer van de grondstoffen van de aarde. Is het niet Groen! O, juist, verontschukdiging, jullie scharen zich achter Di Rupo, Dat waren we even vergeten.

    Saturnus voor de weekkroniek. :: De heruitvinding, herziening, rechtzetting, woorden te over maar zeher geen "relance".

    slaapmutsje:

    Electrabel deed jaren lang niets anders dan z'n klanten wegsturen nu verzetten ze bergen om hun klanten terug te krijgen. Merkwaardig genoeg gaan ze hierbij zeer arrogant te werk. Zo hoorde ik onlangs op de radio hun reklameslogan en op het einde werd hier zeer hoogmoedig, zonder enige kennis van zaken en zonder enig respect voor de oorsprong van het woord aan toe ge voegd : "Moet het niet "enerGie" zijn?", "Nee, dat is fout, het is enerZJie" Als je op een dergelijke manier aan klanten ronseling doet wie of wat ben je dan eigenlijk...?!

    18-10-2013 om 22:18 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebrek aan fantasie en oorspronkelijkheid? Dan maar in het Frans...
    Een winkel met een naam als "Histoires d'Hommes" is voor mij een winkel die erop gericht is Waals sprekenden te lokken. Wij, in onze familie gaan in een dergelijke zaak niet binnen. Als ik een zaak binnenstap dan wil ik er zeker van zijn dat ik in het Vlaams behandeld zal worden en dat ik niet ekstra zal moeten betalen voor een nep-laag dikdoenerij die je de illuzie moet geven dat je belangrijker bent dan de anderen...(De mensen die de Franse taal hanteren hebben er al altijd een handje van weg gehad zich belangrijker en voornamer te achten). Door de eeuwen heen hebben ze getracht alles naar zich toe te trekken (denk maar aan de kookkunst, de afkomst van woorden, uitvindingen...) ook al hadden zijzelf met het ontstaan van heel wat zaken zelf geen jota te zien. Vroeger lukte dit, nu weten te veel mensen dat dit valse schijn is, ze weten meer en meer waar alles zijn oorsprong kent. Bovendien wil de wereld een gemakkelijk hanteerbare, moderne en direkte wereldtaal gebruiken. Het Frans bied deze voordelen lang niet.
    Hoe dan ook wij kwamen te weten dat deze kledingzaak die een zekere Valerie De Booser (vrouw van Koen Wouters) toebehoort, haar deuren zou gesloten hebben. Niet dat we nu plots onze prinsipes overboord gaan gooien omwille van het VIP gehalte en in tranen zouden uitbarsten bij deze dramatische gebeurtenis, integendeel. Wij kwamen ook nog te weten dat de reden voor de sluiting van de winkel haar oorzaak zou vinden bij gezondheidsproblemen die Valerie De Booser( slechts 33) tijdens de uitbating ervan zou hebben opgelopen. Dit kan uiteraard, maar ons inziens zou, indien het hier een goed draaiende zaal zou betreffen, dergelijke problemen opgelost kunnen worden door het aanwerven van een goede zaakvoerder (zjerant voor de Frans sprekenden onder ons: liefst uitgesproken naar het einde toe met een nazale klank) zodat we onder de indruk geraken van hun "shieke" levensstijl).

    Ook hoofdkok en zelfstandige Sergio Herman sluit of sloot (zo erg zijn we nu ook weer niet geïnteresseerd in  man's doen en laten) zijn eetgelegenheid "Oud Sluis" om een nieuwe zaak "La Chapelle" op te richten. Hoe kan je nu in Gods naam een prachtige naam als "Oud Sluis" laten vallen voor de weinig aantrekkelijke naam "La Chapelle"? Mij zegt een dergelijke naam en de achterhaalde dikdoenerij die men ermee beoogd, niets. Dit is voorbijgestreefd net zoals de glorietijd van de Franse keuken voorbij is. Veel betere, vernieuwende en kreatieve koks vind je nu in andere landen. Niettegenstaande wordt er toch nog altijd veel moeite gedaan om nog steeds alles in die oubollige Franse richting te trekken (zoals hierboven gezegd). Mensen die echt graag buitenshuis eten willen nieuwe dingen, zij laten zich niet meeslepen door: "een gebrande kreem(kreim)" moet er "zus" uitzien en moet "zo" smaken. Alleen hier al kan je zien dat je met mediageile alles behalve assertieve eters te maken hebt. Echte kenners willen nieuwe dingen eten en laten hun smaak niet leiden door enkele media koks die er enkel op uit zijn de nieuwe richting die men met dit beroep uitgaat te verdoezelen en met hun voorbijgestreefde kennis van de Franse keuken geld te verdienen.

    Noot:
    De winkel van Valerie De Booser is slechts één jaar open geweest.
    Oud nederlands: nasaal MEN: nazaal.

    Indien Herman een kerk (kapel) intrekt zijn er een overvloed aan namen te bedenken:
    de biechtstoel, de middenbeuk, het tabernakel, het mysterie, de preekstoel, het lam, t' houten kruis, de kapel,  de verloren zoon, de ommeganck, of veel beter nog "Het fret barakje " of  "De Lijdensweg".
    Het is niet al goud wat ... Frans klinkt. Sergio weze gewaarschuwd.

    Nog maar eens een woordje over het dialekt of taal-niet-korrekte woord "passeren, gepasseerd".

    Niet taal korrekt : en wacht daar tot het gepasseerd is.
    Taal korrekt : en wacht daar tot het overgewaaid is.

    Wat is er volgens de Vlomse media verkeerd met woorden als overgewaait, overdrijven, voorbijgevlogen, overgegaan, overgekomen, voorbijgetreefd en ga zomaar door...
    Waarom moet alles door veel minder beschrijvende woorden vervangen worden? Waar is de taalkleur naartoe? Waar is de verscheidenheid aan synoniemen naartoe? En waarom doet echt iedereen die bij de Vlomse media werkt hieraan mee?
    Zijn deze mensen echt overtuigd dat het hier over taalverrijking gaat? En vereist deze taalverrijking werkelijk dat "al" deze woorden moeten vervangen worden door dit ene via het dialect gebruikte woord "gepasseerd"? Lijkt het er niet meer op dat al deze mensen op de ene of andere manier verplicht worden om onze taal te verarmen? Want laten we een kat een kat noemen, het woordje "verarmen" is hier wel op zijn plaats, zeker wanneer je weet dat het hier gaat over mensen die op elke hoek van de straat "diversiteit" staan te promoten. Echt huichelachtiger kan niet.



    Saturnus voor de Weekkroniek.

    01-10-2013 om 17:11 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taalvervuiling, de Vlomse media nahollend.
    Taalverrijking of taalvervuiling?

    Wat hebben de Vlamingen toch om altijd maar hun taal zo te vervuilen. Gaan ze wat vervuilen betreft teveel in de leer bij de politici of bij de Vlomse media (die ze dan "zelf" weer niet erg hoog inschatten)?

    er op geattendeerd worden ::
    er aan herinnerd worden, er opmerkzaam op gemaakt worden, er voor gewaarschuwd worden, erop gewezen worden.

    Van zodra er in onze taal (het Vlaams, welke een volledig zelfstandige taal is) er woorden voorhanden zijn die de invoer van woorden uit vreemde talen overbodig maken, worden deze ingevoerde woorden hier beschouwd als dialekt. Dit is zeker het geval wanneer het woord bovendien nog wordt ingevoerd uit een niet zelfstandige taal die zelf slechts een dialect is van een anderen taal.


    Saturnus , weekkroniek.

    26-09-2013 om 14:35 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    De hypokriete Vlomse media. En dan maar verachterlijkt van de daken roepen dat de vreemdelingen geen Vlaams willen leren.

    Akteurs bevelen om dialekt te spreken en dan jezelf als openbaar medium verplichten om te ondertitelen in beschaafd Nederlands.
    Kan je nu als medium meer hypokriet zijn? Echt iets voor verachterlijkten en dwazen. Zou het daarom zijn dat deze vloemingen zo gemakkelijk aanvaarden dat ze als  "retarded" bestempeld worden door de anderstaligen? Grappig echt fijn gezien van deze mensen.

    17-09-2013 om 09:36 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De struisvogelpolitiek van de Katholieke kerk.

    Dagelijks worden er Kristen vervolgd en gedood. Ook de katholieke kerk is hierin schuldig en ontloopt haar verantwoordelijkheid. Geen van de beleidsvoerders van deze kerk die er zouden moeten over spreken doen hun plicht. 100.000 kristenen worden er vermoord elk jaar. Een miljoen onschuldige mensen elke 10 jaar die vermoord worden: dit betekent "genocide" en we worden verondersteld er geen aandacht aan te besteden of er niet over te praten. Het gevaar van wat er in het midden Oosten, meer bepaald in Syrië te wachten staat is dat, wanneer de verkeerde groep mensen nadat er de strijd gestreden is, aan de macht komt opnieuw de kans ontstaat dat de Syrische Kristen (10 ten honderd van de bevolking) zullen vermoord worden. En... Nobody cares !


    Bron : VIDEO Paul Weston


    Saturnus voor de weekkroniek.

    17-09-2013 om 09:28 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albert II : SKYLINE :: VRT
    Albert II

    Chaîne de télévision : vrt één
    Studio / Maison de production : SKYLINE.
    Produceur : Eric Wirix
    Conclusion : une série carricaturale, frivole, peu respectueux de la mode de vie de la famille Royal Belge,leurs language et leurs manières.

    Dans cette série, les realisateurs tentent a nous faire croire que la famille Royale Belge se sert d'une langue peut sophistiquée et méme d'un dialect quant ils parlent entre eux. La famille du roi est représenté dans la série Albert II comme des paysants, entre eux ils se servent d'une sorte de langue aplatie (pour ne pas dire un dialecte). De simple gens ont plus de maniéres et parlent une langue beaucoup plus elevée que les personages dans cette série...

    Certains membres de la famille sont montré comme des véritable carricatures, en court et à notre avis, (méme si on est pour ou contre cette famille Royale) s'est une série qui n'a rien a voir avec une série prestigieuse(*) comme dit par la vrt. Cette série est plutôt sentie par nous comme une farce.

    Quant Albert II parle à JM Dehaene il employ une langue civilisé.  Quand Albert II parle à son épouse Paola l parle une sorte de dialecte. Aussi la maniére de representé le mari de Claire Coëme préoccupe. Un homme sans talent, un profiteur qui est pas capable de se comporter convenablement.

    (*) La VRT essaie de vendre cette série sous le nom prestigieux ... Où sont ces gens née? Il faut etre clair que cette publicité n'a rien a voir (à notre avis) d'un série prestigieuse.


    Par ls

    16-09-2013 om 00:00 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vlaamse media in gebreke
    De Vlaamse media in gebreke

    In Menen zeggen de Franstaligen dat zij een achterlijk dialekt taaltje niet willen leren. Natuurlijk zeggen deze mensen dat niet uit zichzelf. Iemand die zelfs nog geen getal begrijpt in het Nederlands kent deze taal niet. Iemand die de taal niet kent weet ook niet of er al dan niet dialekt wordt gesproken. Deze dingen zijn ingegeven daar Nederlandstaligen. (Mogelijks zelfs door de verslaggever zelf). Nochtans is de Vlomse media de hoofdschuldige in deze. Langs de ene kant blazen ze nu in hun krantje hoog van de toren dat de Franstaligen dit "Vloms" niet willen leren doch langs de andere kant is het dezelfde media die in haar programmas Nederlands onkundigen aan het woord laat, soaps in plat Vloms uitzenden, en onze taal verfranst.

    Nu zouden we kunnen blij zijn omdat men in de media zelf bewijst dat we gelijk hadden, doch wij zijn niet blij en wat er gebeurt is zeer teleurstellend. Deze media spelt ons bovendien ook de les wat onze verantwoordelijkheid aangaat ten aanzien van allochtonen en dat we ze zouden moeten tewerkstellen ook al kunnen zij niet bewijzen dat ze geschikt zijn voor de job. De Vlomsen televies verspreidde dan ook een jaar geleden het bericht dat ze er naar zou trachten ervoor te zorgen dat veertig ten honderd van het personeel vrouwen en allochtonen zouden zijn. Het resultaat van deze zedenprekers laat echter op zich wachten, nog steeds bestaat er geen 40 ten honderd van de direksie uit allochtonen en vrouwen, ook in de TV-nieuwsredaktie geen overeenkomst te vinden met wat ze anderen vertelden te moeten doen enz..  Het erge aan deze zaak is dat wij VERPLICHT worden deze Vlomse media te betalen voor al deze praatjes. Wij hebben hierin geen keuze. Ook hierin zou verandering moeten komen. Wij maken studio's rijk die enorme gebouwen neerplanten, omdat de Vlomsen televies de gemakkelijke weg kiest en haar verantwoordelijkheid ontloopt.

    Bvb Bart Crabbe spreekt regelmatig dialekt op de Vlaamse edukatieve omroep tegen mensen die hem in korrekt Nederlands aanspreken. Dit is buitengewoon onbeschaafd maar toont tevens zijn gebrek aan respect tov zijn gasten. Laatst was Ben Crabbe op een dergelijke manier bezig tegen een verslaggeefsters van de regionale krant de Standaard. Er gaat geen uitzending voorbij zonder dat hij dialect gebruikt.

    Noot: Deze verslaggeefster van de Standaard sprak beschaafd maar niet echt top wat je verwacht van iemand die werkt bij een zich-zelf-gekroonde kwaliteitskrant. Je verwacht dan wel kwaliteitsnederlands en dat was voor deze standaard verslaggeefste eventjes een trapje te hoog...

    12-09-2013 om 00:00 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 10/07-16/07 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 23/05-29/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 13/04-19/04 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 02/12-08/12 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 19/10-25/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    java autocue (Leesprogramma)
    WERKING:
    Kies uit het menu "autocue"
    Kies een snelheid en start met lezen.
    muiswielklik : trager
    linkermuisklik : start - stilstand
    rechtermuisklik : sneller

    AFHALEN en INSTALLEREN

    1.Java downloaden indien dit nog op je pc is geïnstalleerd.
    Download java
    2.autocue.jar bestand downloaden
    3.In de map waarin je het jar-bestand staat maak je een map "icons" aan.
    4.Klik op het ikoon vóór de naam van de ikoon-bestanden en klik "afbeelding opslaan als". Plaats de afbeelding in de map "icons".
    Download autocue.jar bestand en ikonen
    5.Start het programma door op het jar bestand te klikken.

    Programmatie : De Weekkroniek (pw (c) 2012).


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!