Op zoek naar een bepaalde informatie ? Geef hieronder je trefwoord in...
Zoeken in blog

Foto
Foto
Gastenboek
  • mooi
  • Ben juist op bezoek geweest op je blogje
  • weer warme weldoende weekendwensen
  • Sorry
  • Hallo Rosa

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Laatste commentaren
  • oneerlijk en onsmakelijk (veerle)
        op Koreaans restaurant live Octopus gerecht
  • ZEKI (jordan retro 11)
        op
  • erg die hond (tany)
        op Tieners verminke pup voor de fun
  • levenloos (Ghillaine)
        op Rechtspraak voor dit kansloos dier
  • ppsjes en soms nog wat van alles (georges)
        op Schokkende foto's: duizenden haaien afgeslacht voor vinnen
  • Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Startpagina !
    Dierenleed
    Dierenvrienden, doe er wat aan !
    29-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klik gratis voor een maagje te vullen
    Nieuws België
    Help de hongerige honden in Zuid Afrika! PDF Afdrukken E-mailadres
    dinsdag, 17 augustus 2010 20:42

    Bekijk het agenda voor een diervriendelijk uitstapje

    Eèn gratis klik op de blauwe button rechtsboven op de site zorgt ervoor dat de sponsor eten doneert ! Thanks

    Klik voor een maagje te vullen en lees dan pas de nieuwe berichten

    http://www.barkingmad.co.za/      U kan ook andere organisaties aanklikken

    alt

    Laatst aangepast op zondag, 29 augustus 2010 13:26

    29-08-2010 om 21:50 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden dode wasbeerhonden gevonden bij Abcoude

    (Novum) - Bij een afslag richting Abcoude zijn wHonderden dode wasbeerhonden gevonden bij Abcoudeoensdagochtend zes grote dozen met daarin minmiaal 750 dode wasbeerhonden aangetroffen. De ruggen van de beesten zijn weggesneden, vermoedelijk om bontkragen van te maken, zegt een woordvoerder van de Stichting Bont voor Dieren. De politie kan de vondst nog niet bevestigen.

    Een voorbijgangster zag de dozen rond 11.30 uur langs de snelweg staan en meldde de vondst bij de stichting.Bron Telegraaf

    Lees ook

    Minder doodgereden wild door tweehonderd spiegels

    31-07-2010 om 23:00 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De enige dierenbescherming in Egypte moet haar deuren sluiten

    De bevordering van de rechten van dieren in Egypte wordt vaak bespot als irrelevant. Niettemin, zijn  de mensen zich bewust van de onmenselijke Airways en schepen waarin de dieren worden vervoerd naar  Egypte - of in de straten van Caïro of in dierenwinkels 'kleine kooien.

    Dierenasielen, echter, spelen een leidende rol in een Helpen dieren van de straat af en in huizen willen ze wil van Nergens worden verzorgd. De Vereniging voor de Bescherming van de Animal Rights in Egypte,, vertegenwoordigt de eerste Egyptische organisatie gericht op het verstrekken van verdwaalde dieren met een veilige onderkomen.
    "Mensen kijken neer op ons", zegt oprichter en voorzitter SPARE Amina Abaza. "Zij denken dat we rijke mensen zijn en besteden onze middagen spelen met volwassen honden en katten."
    Maar Abaza haar rol ziet er anders uit, en legt uit dat haar bestaat in de behandeling van zieke, gewonde en stervende dieren, Terwijl de meeste mensen denken dat ze haar energie beter  kan inzetten voor mensen helpen, Ze gelooft dat ze al precies dat doet '. Ik zoek een aantal mensen voor ons dierenasiel," zegt Abaza, "van  dierenartsen  en verzorgers die helpen om de dieren te genezen en het werk op onze boerderij, zoals schoonmaken en verzorging van de dieren daar." De boerderij Spare,is gelegen nabij het Sakkara piramides op de rand van Caïro, en is niet de enige locatie van onze organisatie.
    Afgezien van het opvangen van zieke dieren uit de straten, we helpen ook boeren .We sturenook dierenartsen na naburige boerderijen op regelmatige basis om ook het vee te verzorgen .In de straten van Cairo wemelt het van de mensen in de dag ,maar willen ’s nachts niet worden gestoord worden door zwerfhonden en-katten, gewonde of zieke dieren zijn geen ongewoon bezienswaardigheden. Hoewel de meeste mensen de neiging om gewoon de andere kant opkijken, zijn er maar een paar vrijwilligers die een hand uitsteken om te helpen. Ik weet dat de Egyptische mensen over het algemeen wel zijn gek op dieren, Helaas, zeer weinigen zijn bereid om een dier of een vrijwilliger op de boerderij te sponsoren."

    "We zijn begonnen in september 2001 mat buitenlabndse sponsors.De organisatie is onlangs bekritiseerd voor het aanvaarden van buitenlandse donaties, maar we hebben geen andere keuze. Trots wijst Abaza erop dat SPARE "de eerste en enige dieren rechten Egyptische organisatie." Die het lot van de dieren tracht te verbeteren.



    Ze houden er echter rekening mee, dat ze niet in staat om zelf financiering van het project kunnen verder zetten.Want op steun in hun eigen land moeten ze niet rekenen, dat hadden ze nochtans gehoopt,vermits het ook hun dieren zijn. Vanwege haar moeilijke financiële situatie,  zal Abaza mei haar het asiel moeten sluiten. Ze heeft daarom in haar media-campagne gericht op de bewustmaking over de kwestie en anderen aansporen om schuilplaatsen te openen. "Ik kan gebruik maken van mijn kennis en donaties om zoveel mogelijk mensen aan te sporen en hen te laten zien hoe deze dieren ook gevoelens hebben en ook kunnen lijden.De onwetendheid is zeer groot, Uitbaters van Pet winkels in Caïro behandelen open en ontstoken wonden zout . Dat omvang van de kooien zijn te klein en een en een compleet gebrek aan hygiëne en een minimum aan investeringen in de dieren der gezondheid.

    (Bron: http://www.almasryalyoum.com/)

    Dierenleed Azie gaat hun helpen U ook?
    Voor meer klikken
     

    De enige dierenbescherming in Egypte moet haar deuren sluiten

    31-07-2010 om 22:59 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vietnam sluit 60 hondenvleesrestaurants en slachthuizen na vondst cholera bacterie in enkele
    Dinsdag, 20 juli 2010 18:32

    Dog meat butcher Hondenvlees werd verkocht op openluchtmarkt in Hanoi

    De zaken zullen weer open mogen over twee weken op voorwaarde dat ze kunnen bewijzen dat ze cholera-vrij zijn en dat het vlees van hygiënische bronnen komt, aldus Le Anh Tuan, directeur van het gezondheidsdepartement in Hanoi.

    dog meat butcher

    De sluiting vond plaats in twee dorpen waar de bacterie gevonden werden in stalen hondenvlees. Het slachthuis had ook geen aankoopbewijzen voor het vlees.Hondenvlees is voor veel Vietnamezen een delicatesse en, zo gelooft men, brengt geluk.Hondenvlees eten kwam voor het eerst voor tijdens grote hongersnoden, veroorzaakt door oorlogen, en werd steeds populairder, ook in goede tijden. 

    (Bron: http://www.thaindian.com/)

    31-07-2010 om 22:58 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planten denken en slaan herinneringen op
    Auteur: Caroline Hoek

    Planten zijn in staat om te reageren op informatie die in licht zit opgeslagen. Ook kunnen ze zich zo’n interactie heel goed herinneren. Dat beweren Poolse wetenschappers. Planten geven informatie over lichtintensiteit en -kwaliteit via een soort zenuwstelsel van blad naar blad door.Wanneer licht op één blad valt, reageert de hele plant, zo ontdekten de wetenschappers tijdens een experiment. Die reactie bleek ook in het donker – dus wanneer de gebeurtenis die de reactie op gang had gebracht al verdwenen was – nog door te gaan. Dat wijst erop dat de plant zich dingen kan herinneren. “We lieten licht vallen op de onderste delen van de plant en we zagen veranderingen in het bovenste deel optreden,” vertelt onderzoeker Stanislaw Karpinski. “En de veranderingen gingen door. Ook toen het licht al uit was. Dat was een grote verrassing.”

    Verandering
    Karpinski toonde tijdens eerder onderzoek al aan dat planten chemische signalen door hun hele ‘lichaam’ kunnen doorgeven. Zo kunnen ze reageren op veranderingen en dat vergroot hun overlevingskansen.

    Beschermen
    Uit dit nieuwe onderzoek blijkt echter dat planten verschillend kunnen reageren. Ze passen hun reactie aan op de kleur van het licht dat op de bladeren valt. Dat bewijst dat planten ‘denken’. De onderzoekers vermoeden dat de planten de informatie die in het licht zit opgeslagen, gebruiken om zichzelf te beschermen.

    Ziekte
    “Als we een uur lang licht op de plant lieten schijnen en deze 24 uur later infecteerden met een virus of bacterie dan kon het deze weerstaan. Maar wanneer we de plant voor het licht infecteerden dan kon deze geen weerstand opbouwen. Dus de plant heeft een specifiek geheugen voor het licht dat meebouwt aan het immuunsysteem en kan zich aanpassen aan de omstandigheden dankzij verschillende soorten licht.” En dat is handig. “Elke dag van de week en elk seizoen heeft een eigen karakteristieke kwaliteit van licht. Dus de planten maken op basis van de informatie die in het licht zit opgeslagen een soort berekening om zichzelf tegen ziektes die tijdens zo’n seizoen veel voorkomen te beschermen.”

    Zo kan de plant aan het licht ‘zien’ of een seizoen droog, koud of juist warm en vochtig is. En op basis daarvan kunnen dan maatregelen genomen worden. “Dat vereist een inschatting van de situatie en een passende reactie. En dat is een vorm van intelligentie,” zo concluderen de onderzoekers.

    Bronmateriaal: "Plants 'can think and remember'" - BBC.co.uk voor vertaling klikken en nog mooie foto's
     

    31-07-2010 om 22:58 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palestijnse dierentuin vol uitgehongerde, verwaarloosde dieren

    Gelogd door: ERNA

    Palestijnse dierentuinen vol uitgehongerde, verwaarloosde dieren

    In de Palestijnse gebieden zijn 2 dierentuinen bekend. Op de Westerlijke Jordaanoever is er de Qalqilya Zoo, en nog een in Zeitoun, de Gaza Zoo, beter bekend als de Marah Land Zoo. Deze laatste zoo is een kleine particuliere dierentuin, geopend in 2005 met veel geld van International Niet Gouvermentele Organisaties( NGO's). Er waren toen faciliteiten voor 40 soorten dieren, een jeugdbibliotheek, een speeltuin en een culureel centrum.De dierentuin heeft erg geleden als gevolg van de oorlogssituatie in de Gazastrook.

    "Een van de meest bekende verhalen die de internationale media haalden was toen enkele ezels werden beschilderd zodat ze op zebra's zouden lijken. Verder heeft de zoo 2 leeuwen, meerdere arenden, duiven, vossen, een onbekende aantal katten, pony's wolven, ganzen, schildpadden, herten, apen, kippen, fazanten, pauwen en een kameel. ( zie foto hierboven met de beschilderde muur, dat is de kameel!! Schrijnende beelden)."

    (Artikel van: Brabosch.com)
    voor meer klikken 

    Palestijnse dierentuin vol uitgehongerde, verwaarloosde dieren



    31-07-2010 om 22:57 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijtende honden beetje depri

    Honden die gromm...ik zie er geen gat meer in...en, blaffen en bijten zijn niet per se agressief van aard, ze lijden wellicht gewoon aan een depressie.

    We kennen ze allemaal, mensen die stemmingswisselingen hebben, het glas zonder uitzondering altijd half leeg zien en nergens energie voor hebben. Depressie, luidt vaak de diagnose. Nieuw is dat honden er ook last van kunnen hebben.Een studie onder honden toont aan dat exemplaren die veel grommen en bijten meestal lagere niveaus van de feel-good stof serotonine in de hersenen hebben dan rustigere, gelukkige huisdieren. Bij de mens leidt een laag serotonineniveau tot depressie, angst en stemmingswisselingen.
    De ontdekkers van deze dierendepressies, een onderzoeksteam van de universiteit van Zaragoza in Spanje, denken dat huisdieren vaker prozac voorgeschreven moeten krijgen. Daarmee zouden gedragsproblemen bij honden voorkomen kunnen worden.
    In Nederland zijn 150.000 ‘bijtincidenten’ per jaar. Rond de 12.000 moeten zich in het ziekenhuis laten behandelen voor een hondenbeet. Wellicht zouden deze aantallen flink naar beneden kunnen door pilletjes.
    In 2007 is het farmaceutische bedrijf Eli Lilly gestart met een vorm van Prozac gericht op honden die lijden aan ‘verlatingsangst’. De pillen hebben een rundvlees smaak. De studie verschijnt deze maand in het tijdschrift Applied Animal Behaviour Science. Bron Faot

    '...ik zie er geen gat meer in...'

    31-07-2010 om 22:56 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een rare ezel
    06
    FOTO'S BRUNOPRESS

    ROTTERDAM - Deze ezel zal het warm hebben. En dit langharige exemplaar is niet zo maar een ezel, maar een zeldzame Baudet de Poitou ezel.

    De Baudet de Poitou ezel is een zeer zeldzame ezel, zelfs nog zeldzamer dan een panda of de witte neushoorn. Momenteel lopen er zo'n 600 exemplaren rond, vooral in Frankrijk. De ezel zou zeer vriendelijk van karakter zijn en uiterst gemakkelijk  in de omgang. Bron AD   voor meer foto's klikken Wat een rare ezel

    31-07-2010 om 22:49 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijnen liggen dood in hok, hond en schapen zonder eten of water, lammetjes komen om vlak na geboorte
    Buurman Frans Teugels zag hoe de dieren aan hun lot werden overgelaten. ego
    • In deze woning in het Hofveld in Nijverseel werd ernstige dierenverwaarlozing vastgesteld. De dieren zijn intussen opgehaald. ego






    Buurman Frans Teugels zag hoe de dieren aan hun lot werden overgelaten. ego

    OPWIJK - In de Hofweg in Nijverseel stuitte de lokale politie op een geval van ernstige dierenverwaarlozing. Konijnen lagen dood in hun hok. De hond en de schapen kregen geen eten of drinken.Buren konden de dierenverwaarlozing in de Hofweg in Nijverseel niet meer aanzien en verwittigden de lokale politie. Toen die arriveerde, gaven de bewoners niet thuis.De politie stelde vast dat de woning erg onderkomen is. De buren klaagden trouwens ook over de distels in de tuin aan de straat. ‘Het gaat om de 47-jarige GuidoV. en de 44-jarige IngridM., een marginaal gezin', zegt politiewoordvoerder Daniël Noens. ‘Aan de dieren die ze hadden, schonken ze wellicht even weinig aandacht als aan de huishoudelijke hygiëne. Enkele konijnen lagen dood in hun hok, de hond liep tussen zijn eigen uitwerpselen. Hij had geen eten of drinken. Ook de schapen werden aan hun lot overgelaten. De dieren werden weggehaald en toevertrouwd aan de Dierenbescherming in Zemst. Er loopt een procedure om het gezin met twee kinderen uit de woning te zetten.'

    Pakjesbedrijf

    Buur Frans Teugels, een 70-jarige gepensioneerde verhuizer, weet er alles van. ‘Het gezin met twee jonge kinderen woont hier sinds een jaar of vier', vertelt hij. ‘Zij is een Opwijkse, hij is afkomstig uit Turnhout. Een nieuw samengesteld gezin, dat vaak ruzie maakt. Het zijn zelfstandigen die een pakjesbedrijf hebben of hadden. In het begin van hun activiteiten stonden soms drie tot vier bestelwagens voor de deur. In hun afwezigheid moest ik vaak pakjes aannemen. Maar toen er eens discussie ontstond - ik zou een pakje gekregen hebben, terwijl het niet zo was - heb ik er brui aan gegeven.'

    Lammetjes stierven

    ‘Ze hebben vier schapen', vervolgt hij zijn verhaal, ‘maar die kregen geen eten of drinken. In de lente kregen de schapen lammeren, maar die stierven vrij snel bij gebrek aan verzorging. Hun tuin lieten ze verkommeren. De distels steken door het hekken. Het onkruid op het voetpad voor de woning laten ze welig tieren. De laatste dagen zag ik ze niet meer. Wel zag ik de man 's avonds een paar keer zijn doberman wat eten en drinken geven, maar dat is nu ook al een poos gelegen. Ze hadden ook een rosse kat. Mogelijk zijn ze naar een nieuwe woning die ze zouden hebben gekocht. Hoe dan ook, ze moesten hier weg. Ze hadden een huurachterstand van zeven maanden en hun huisbaas besliste om hen uit het huis te zetten. Ik vernam dat zijn zoon mijn nieuwe buur wordt. Hij is gisteren in de tuin geweest, samen met de politie. In de woning nog niet. Wat ga ik daar allemaal vinden, vroeg hij mij.' Bron Nieuwsblad

    Lees ook klikken 
    Carwash voor koeien

    31-07-2010 om 22:48 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Stop met aapjes kopen in Marokko!

    Stichting AAP wil dat vakantiegangers in Marokko stoppen met het kopen en naar Nederland meenemen van berberaapjes.

    Foto: Ronald Troostwijk

    Ieder voorjaar worden er op Marokkaanse markten honderden baby-berberaapjes verkocht aan Europese Marokkanen op vakantie.

    Veel van de beestjes worden vervolgens met de auto mee naar huis genomen. Mensen vinden de aapjes vaak zielig en denken dat ze in Nederland een beter leven kunnen leiden. Vaak maken de aapjes de boel thuis echter kapot en worden ze gedumpt bij AAP. De stichting laat aan AT5 weten dat het in Amsterdam om een paar berberaapjes per jaar gaat."In combinatie met het verlies aan leefgebied is het aantal berberapen in de afgelopen dertig jaar dramatisch teruggelopen tot een schrikbarend laag aantal van slechts drieduizend dieren", aldus een woordvoerder.AAP is een voorlichtingscampagne begonnen in Zuid-Spanje, op een aantal parkeerplekken waarvandaan veel veerboten naar Marokko vertrekken.

    31-07-2010 om 22:47 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proefdiervrije testmethodes in ontwikkeling

    Onderzoekers van het Netherlands Toxicogenomics Centre (NTC), een consortium onder aanvoering van de vakgroep Gezondheidsrisico-Analyse en Toxicologie (GRAT) van het Maastricht UMC+, zijn vergevorderd in het ontwikkelen van drie proefdiervrije testmethodes voor het bepalen van chemische veiligheid.

    Het gaat om een testmodel om te bepalen of een stof bijtend danwel irriterend is voor de huid, een model waarmee toxiciteit op de ongeboren vrucht wordt getest, en een proef waarmee wordt vastgesteld of een bepaalde (nieuwe) stof kankerverwekkend is.

    Huidcellen
    Om te testen of een stof irriterend of bijtend is, worden in het nieuwe testmodel menselijke huidcellen gebruikt, afkomstig van huid die overblijft na cosmetische chirurgie. Deze menselijke restcellen komen in de plaats van levende proefdieren.
    Bovendien levert dit testmodel een veel betere voorspelling op. Ook voor het testen van mogelijke allergische reacties is een alternatief voor dierproeven op komst. De onderzoekers zijn er namelijk in geslaagd op moleculair niveau de processen te ontrafelen die in de huid het onderscheid maken tussen allergene stoffen en irriterende of bijtende stoffen. Ze hopen nu een zogenoemde biomarker te vinden voor het optreden van allergische reacties. Bijvoorbeeld een bepaald eiwit dat altijd vrijkomt als een allergische stof in aanraking komt met de huid.

    Hartspiercellen
    Een tweede dierproefvrije test is ontwikkeld voor het bepalen van het risico dat een stof schadelijk is voor de ongeboren vrucht. Juist voor dit soort testen zijn veel proefdieren nodig, omdat de toxiciteit in meerdere generaties dieren onderzocht moet worden. In het kader van het NTC-programma wordt er gewerkt aan een test waarbij de proefdieren vervangen worden door embryonale stamcellen. Het gaat in het bijzonder om een test waarbij het effect van een bepaalde stof op de ontwikkeling van het hart wordt getest. De cellen die daarvoor worden gebruikt, zijn stamcellen die doorlopend gekweekt kunnen worden. Embryonale stamcellen kunnen zich nog ontwikkelen tot ieder type cel in het lichaam en bootsen dus heel goed de ontwikkeling van een levend embryo/foetus gedurende de zwangerschap na. Deze stamcellen kunnen bijvoorbeeld in tien dagen worden gekweekt tot kloppende hartspiercellen.

    Levercellen
    Bij de derde dierproefvrije testmethode die recent is ontwikkeld, worden levercellen van mens en muis gebruikt om te onderzoeken of een bepaalde nieuwe stof kankerverwekkend is. Dat vergt enige uitleg.
    Om te testen of een stof kankerverwekkend is, wordt er eerst gekeken of de stof in cellen van bacteriën en van zoogdieren (in vitro) leidt tot schadelijke veranderingen in het genetisch materiaal van de cel. Als dit het geval is, worden vervolgens levende knaagdieren ingespoten met de betreffende stof. Dit wordt de in vivo genotox-test genoemd. Nu is het zo dat de in vitro-testen op de cellen, die dus bepalen of er op proefdieren (in vivo) wordt getest, veel valse resultaten te zien geven. Om dit nu te voorkomen worden genotoxische stoffen op de levercellen losgelaten om te kijken welke genen door de stof ‘aan’ of ‘uit’ worden gezet. Met behulp van wiskundige modellen wordt vervolgens voorspeld of een stof daadwerkelijk zal leiden tot genetische veranderingen. De resultaten van dit onderzoek zijn veelbelovend. In 90 procent van de gevallen konden de effecten correct voorspeld worden. Dit betekent minder testen op proefdieren en in de toekomst misschien helemaal geen dierproeven meer voor dit doel.

    Brede steun
    Het streven naar minder dierproeven wordt breed gesteund in de maatschappij. Zeker als het gaat om het bepalen van de veiligheid van chemische verbindingen voor toepassing in bijvoorbeeld cosmetica en schoonmaakmiddelen is het gebruik van dierproeven omstreden. Hierbij spelen in toenemende mate ook economische en technisch-inhoudelijke overwegingen een rol. Dierproeven zijn namelijk tijdrovend en arbeidsintensief, wat ze zeer kostbaar maakt. Bovendien is de voorspellende waarde van een dierproef beperkt.

    (Bron: http://www.medicalfacts.nl/)
    (Bron foto: http://www.all-creatures.org/wlalw/fact-product.html)

    Lees ook klikken  Dood in Laberatorium Waarom dierproeven zinloos zijn


    31-07-2010 om 22:46 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlander helpt orang-oetans


    Er moet snel hulp komen voor de orang-oetaWilliens op Borneo. Dat zegt de Nederlander Willie Smits. Hij werkt al jaren op dat Indonesische eiland en heeft in de afgelopen maand twaalf orang-oetans gered. Maar volgens hem zijn er nog veel meer apen die hulp nodig hebben.

    De geredde dieren zitten nu in een opvangcentrum van Willie. Jarenlang zaten ze bij verschillende mensen thuis. Meestal diep in de jungle. Willie heeft uren moeten reizen om de dieren te kunnen redden. Mensen die in de jungle  wonen hebben vaak een orang-oetan als huisdier of ze eten ze op.

    Door goed met de eigenaren van de dieren te praten, lukt het Willie vaak om ze mee te krijgen. De orang-oetans komen dan in de opvang terecht en worden goed onderzocht. Ze leren er klimmen en eten zoeken, want dat zijn ze verleerd als ze lang gevangen hebben gezeten. Als ze weer helemaal opgeknapt zijn, worden ze in een beschermd stuk oerwoud vrijgelaten. Klik op de foto voor de video

    U kunt ook hun leefgebied redden koop geen producten waar palmolie in verwerkt is.

    Van zoetwaren tot zeep en olieproducten.Nestle is geen afnemet van palmolie

    Klik Bedankt voor de BREAK

    Klik Een eenzame aap protesteert bij de kantoren van Nestle 

    Mooie dierenliefde klikken 

    Ontsnapte oehoe in leven en smoorverliefd

    31-07-2010 om 22:45 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Onderzoekers laten konijnenheup teruggroeien
    donderdag, 29 juli 2010 22:19
    Animals were up and hopping again within weeks, but experts say human trials still far off.
    WASHINGTON -  Wetenschappers hebben een techniek ontwikkeld waarmee botten in de toekomst mogelijk uit zichzelf kunnen herstellen van een breuk. Het lukte de onderzoekers om de heupbotten van konijnen terug te laten groeien door de gebruik te maken van de stamcellen van de dieren. Dat schrijven ze in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet.

    Het is voor het eerst dat de oppervlakte van een compleet gewricht geregenereerd is. Eerder lukte het al in laboratoria om kunstmatig weefsel te laten groeien uit stamcellen, maar nu is het ook in het lichaam gelukt. Bovendien is het voor het eerst dat zulke grote hoeveelheden bot en kraakbeen zijn teruggegroeid, met behoud van functie van het gewricht.Stem cells can actually help a complete limb joint to regenerate, researchers say.

    De onderzoekers verwijderden bij tien konijnen het heupgewricht en vervingen dit met een kunstmatig gewricht. Dit kunstbot werd in chemicaliën geweekt, die bot- en kraakbeencellen aantrekken. Na vier weken waren de gewrichten teruggegroeid en konden de konijnen weer gewoon bewegen.

    De wetenschappers hopen dat de techniek in de toekomst ook bij mensen toepasbaar is. Op die manier zouden operaties niet langer nodig zijn. Ook is de verwachting dat dit soort gewrichten langer mee gaan dan kunstgewrichten.

    Lees ook klikken

    Derde reeks albono's

    31-07-2010 om 22:42 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NY gaat strijd aan met beestjes in bed
    donderdag, 29 juli 2010 22:32
    NEW YORK -  De Amerikaanse stad New York wil de bedwants, een klein insect dat leeft van bloed van mensen en dieren, uitroeien. De stad geeft een half miljoen dollar uit aan een voorlichtingscampagne om van de beestjes af te komen.

    New York heeft al jaren veel problemen met de bedwants, maar de afgelopen drie jaar groeide het aantal klachten over de beestjes met 40 procent. De insecten leven vooral in bedden, maar kunnen zich ook achter het behang of in spleten verstoppen. Van de beet van een bedwants worden mensen niet ziek, maar er ontstaan wel jeukende, rode plekjes op de huid.

    De strijd aangaan met de bedwants is lastig, want alleen goed schoonmaken helpt niet. Om de dieren compleet uit te roeien is professionele bestrijding nodig.

    Lang leek de bedwants in Westerse landen uitgestorven, maar na de VS maakt het insect ook in Europa een opmars door. Toeristen nemen de beestjes of hun eitjes ongemerkt mee na een vakantie, maar ook tweedehands spullen zorgen ervoor dat de bedwantsen snel een nieuw thuis weten te vinden.Bron Telegraaf

    Voor meer info  klikken

    Lees ook klikken 

    Deze monsters bestaan echt!


     

    31-07-2010 om 22:41 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gooi geen atoombom op de aapjes

    Belangrijke wetenschappelijke Amerikaanse organisatie verzet zich tegen NASA's stralingsexperimenten op doodshoofdaapjes.

    '

    Don't Nuke the Monkeys'

    Demonstratie tegen wrede NASA experimenten

    07-07-2010 Comité van Medici voor Verantwoorde  Geneeskunde, (PCRM) Washington, USA

    “Belmont, we hebben een probleem: Don’t nuke the monkeys.” (Vrij vertaald: ‘Gooi geen atoombom op de aapjes’)

    Aanplakborden en advertenties met deze boodschap alarmeerden de inwoners van Belmont, Mass., over de omstreden experimenten die in hun stad plaatsvinden. PCRM plaatste ook borden aan het Belmont’s McLean Hospital,  waar de geplande stralingsexperimenten op doodshoofdaapjes, betaald door de NASA, plaats zouden vinden.

    Op 10 juni was daar onder leiding van PCRM ook een vreedzame demonstratie. Het hospitaal werd o.a. aangesproken door verschillende opvangcentra voor primaten, die bereid zijn de aapjes op te vangen als het hospitaal hen wil vrijlaten.

    “McLean Hospital moet komaf maken met deze zaak”, zegt John J. Pippin, M.D., F.A.C.C., PCRM’s oudste adviseur in verband met medisch onderzoek.  “Kleine doodshoofdaapjes zwaar bestralen zal ons niet helpen om te begrijpen hoe mensen op de complexe gevaren van interplanetair verkeer zullen reageren of overleven.”

    Het experiment, dat  $1.75 miljoen zal kosten onder impuls van McLean wetenschapper Jack Bergman,  houdt in dat men doodshoofdaapjes zou blootstellen aan schadelijke stralen in het Brookhaven National Laboratory. Daarna zullen de dieren verscheept worden naar McLean en gedwongen worden bepaalde taken uit te voeren om zo de cognitieve beschadiging te meten.  Deze zeer intelligente en sociale dieren zullen elk afzonderlijk opgesloten worden in stalen kooien gedurende minstens vier jaar en dagelijks onderworpen worden aan proeven in benauwende ‘apenstoelen’.

    NASA wil dit experiment uitvoeren om de effecten te leren kennen van ruimtestralen op astronauten die naar Mars zouden gaan. Maar het  geld van de belastingbetaler zou beter gebruikt worden op naar mensen gerichte onderzoeken, zoals menselijk lijkende robotten. In het geplande experiment met de aapjes zullen deze niet eens aan echte ruimtestraling blootgesteld worden. Wat kan men daaruit dan leren? Het geplande experiment zit vol wetenschappelijke denkfouten”

    Vraag de voorzitter van McLean Hospital Scott Rauch, M.D., om te stoppen met het gebruik van aapjes: NoRadiationExperiments.org.

    (Bron: http://pcrm.org/)

    (Bron foto: PCRM)

    Deo mee aan de schrijf actie en klikken

    Adresses mail :

     

    gibbs@bnl.gov,

    samaronson@bnl.gov,

    jbergman@hms.harvard.edu,

    public-inquiries@hq.nasa.gov

     

     

    Lettre-type :

     

    I am writing to ask that you immediately stop testing space radiation studies that involve the use of live monkeys.

     

    Genetic, physiological, and anatomical differences between humans and monkeys dramatically limit the conclusions that can be drawn from the planned studies. Ongoing, ethically-conducted studies already use non-animal methods to determine the effects of radiation on humans.

     

    Radiation experiments involving non-human primates commonly involve restraint and other cruel procedures. Monkeys, like other primates, are highly intelligent, have strong family relationships, demonstrate empathy, and most importantly, they can suffer!

     

    I urge you to make the compassionate choice to immediately halt Brookhaven National Laboratory's plans to participate in this inhumane and wasteful experiment.

     

    Thank you.

     

    Nom :

     

    Adresse :

     Lees ook klikken 

    Kruising tussen zebra en ezel geboren in VS

    Kathond geboren in Georgië

    31-07-2010 om 22:39 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quick in Frankrijk en halal vlees

    logo van Quick met halalstemple erover

    In Frankrijk trekt de Quick-keten moslims aan door halal-vlees aan te bieden.

    Klik op de om verder te gaan ...

    Quick in Frankrijk en halal vlees

    JavaScript is disabled!
    To display this content, you need a JavaScript capable browser.

    Zie ook: de rituele slechting van een kalf (Franse site)

    Volgende >

    31-07-2010 om 22:34 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Nancy ontmoet de president van Servië!


    Zovele mensen hebben mij weten te overtuigen om toch maar te gaan!  Ook al is dit echt mijn ding niet!

    president van Servië

    Dit was een kans uit miljoenen, die ik niet kon laten schieten! Een persoonlijke uitnodiging krijgen, als iemand van een kleine vereniging die honden helpt in Servië, om de president van Servië te ontmoeten!

    Ik heb geen kostuumpje aangetrokken, geen hoge hieltjes, haha, maar een simpel t-shirtje... met wat anders erop dan een hondje, haha!

    Ik ging toch voor de hondjes hé...

    Ik was bloednerveus..Gelukkig kon ik naar Srdjan vragen, mijn contact daar bij de ambassade voor de transporten, en die ontving mij met open armen en was bijna 3 kwartier mijn persoonlijke begeleider, haha! En hij stond er ook op dat ik met de president moest praten en dat hij mij onbedingd wou voorstellen, deuh! Ikke nog meer nerveus, maar hij zei dat dit echt niet nodig was.

    Hij wilde mij ook nog voorstellen aan een journalist voor een heel artikel over onze hulp en hij bleef zeggen dat hij ons project super vindt, om te helpen in Servië, en ook heel belangrijk, en dat meent hij nog ook!

    En ik wist niet eens wie van die mannen de president was. Dus vroeg ik het maar en hij zei die knappe. Wist ik nog niet meer natuurlijk! )
    Klikken  http://www.beestjes.org/joomla15/



      

    31-07-2010 om 22:18 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Laat nooit uitheemse dieren los!
    ijdag, 30 juli 2010 21:57

    De verhalen over uit de hand gelopen intruducties van exotische diersoorten is talrijk. Vaak gebeurde het per ongeluk of ondoordacht. De muskusrat, ook wel bisamrat of in de culinaire wereld waterkonijn genoemd, is ook zo’n typisch spijtgeval. Ongeveer honderd jaar geleden nam een Tsjechische graaf na een jachtpartij in Alaska enkele exemplaren mee en zette ze uit in de vijver van zijn buitenverblijf in Bohemen. Binnen de kortse keren liep het aantal muskusratten volledig uit de hand en kon hij er tijdens een jachtpartij dertig neerschieten. Op meerdere plaatsen werden muskusratten geïntroduceerd, niet alleen als jachtdier (?!) maar ook voor het bont. Omdat het velletje van het beest in onze mildere klimaatstreken van mindere kwaliteit was, werden de dieren soms door teleurgestelde fokkers losgelaten.

    De muskusrat is een vruchtbare diersoort, een vrouwtje werpt gemiddeld drie nesten van vijf tot zeven jongen per jaar. Onder gunstige omstandigheden kan zowel het aantal worpen als jongen groter zijn. De muskusratten verspreidden zich als een olievlek over Europa, in Nederland werd het eerste exemplaar in 1942 gevangen. Het snel toenemende aantal vormde een gevaar voor onze veiligheid, omdat de beestjes onze dijken ondergraven, waardoor overstromingen kunnen ontstaan.De muskusrat moet op grote schaal worden bestreden. Langzamerhand lijkt het bestand weer enigszins onder controle te komen. Het aantal gevangen exemplaren daalde van 400.000 in 2003 naar 155.000 in 2009. Deze cijfers werden bekend gemaakt door het Landelijk Coördinatiecentrum Muskusrattenbestrijding. De gestage daling van de laatste jaren heeft zich doorgezet. Hoewel het in Engeland in 1937 lukte om het laatste exemplaar te vangen is het echter hoogst onwaarschijnlijk, dat dit in Nederland ooit zal gebeuren. Bron Weerwaternieuws

    Ook lezen

    Wat een lelijk ding ?

    31-07-2010 om 22:15 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We vragen u hulp
    In Dierenasiel Maasmechelen krijgen de dieren niet de juiste zorg. Help dit asiel te sluiten!
    Ik wil u vragen teken deze petitie voor u de nieuw berichten gaat lezen
    Dank U
    Mijn naam is Twinkel.
    Ik ben 4 weken oud, en geboren in de hel.
    Geboren in de hel, die "Dierenbescherming Limburg" heet.

    Klik HIER voor een filmpje van een hond in dit asiel.

    De FOD ( Federale Overheids Dienst) waar men een officiele klacht kan indienen, steekt haar kop in het zand: al jaren wordt dit asielbeleid gedoogd en zij vindt dat er totaal geen sprake is van wanbeleid. Ja, het is er schoon, omdat de poetsvrouw gewoonweg graag poetst, maar gerust met de dweil om een stervend dier heen dweilt.
    Ook de dierenarts wordt door de Orde Dierenartsen niet aan de kaak gesteld.   Voor mee info en foto's zie de petitie

    Ik ben gered uit deze hel, maar nu strijd ik voor mijn vrienden daar. Mensen het is nu of nooit... help mijn vriendjes alsjeblieft....
    Teken onze petitie! SLUIT het asiel, er zijn betere alternatieven.

    Klikken Sluit/Close horror asiel/shelter Maasmechelen petitie

    Veedieren lijden honger

    Kip loopt als pinguïn   

    31-07-2010 om 21:55 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schokkende foto's: duizenden haaien afgeslacht voor vinnen

     Wat een bloedige verspilling

    Sharks toll ... fin in  bucket

    Japanse vissers blijven haaien afslachten. Een fotograaf kon plaatjes schieten in een visfabriek waar duizenden haaien ontdaan werden van hun vinnen voor soep.
    In Japan is haaienvinnensoep nog steeds een delicatesse en ondanks de wereldwijd dalende populatie haaien blijven de Japanners de nuttige roofdieren genadeloos en massaal afslachten. De Britse fotograaf Alex Hofford was op stap in Kesen en was geschokt toen hij de visfabriek binnenstapte. "Het was er de hel. Zoveel bloed en dat alleen maar voor de vinnen."
    Volgens de Britse tabloid The Sun worden er jaarlijks 73 miljoen haaien afgemaakt voor vinnensoep. Ook Japanse kinderen eten massaal haaienvinnen, verwerkt in snoepjes. (vsv)
    Bekijk hier de foto's.


    31-07-2010 om 21:01 geschreven door Rosa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Inhoud blog
  • ANIMALS IN TRAGIC AND MISERABLE CONDITIONS
  • Elk jaar sterven 60.000 mensen aan hondsdolheid
  • City Aims to Play Down Its Dog Meat Festival
  • Budi the baby orangutan who is critically video Nederlands
  • Nieuws België Stop endorsing Greenpalm Certificates!
  • top_right Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Honden neer-geknuppeld-en-gedood-in-leerindustrieEnglish and video
  • Success! Another Country Moves to BAN ANIMAL TESTING FOR COSMETICS Petition
  • Success! Another Country Moves to BAN ANIMAL TESTING FOR COSMETICS Petition
  • Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Charlie Hebdo Dog Survives Paris Attack and more story's
  • Raju The Elephant Cries video Raju The Elephant Cries
  • Raju The Elephant Cries video Raju The Elephant Cries
  • Rolling Stone Animal cruelty is the price we pay for
  • Katten worden levend afgebrand met een gasbrander Petitie
  • Weet u vanwaar uw puppy komt?
  • Protestbrief Weet u waar uw puppy vandaan komt ?, komt Deel 2
  • De soap van Animals express
  • Belangrijke petitie
  • wantoestanden bij lommels dierenasiel video

    Foto

    Archief per week
  • 27/04-03/05 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!