Ik ben Leny, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Bosheks.
Ik ben een vrouw en woon in Planeet Aarde (Nederland) en mijn beroep is Medisch Entomoloog, Imker, Wiccan en Lichtwerker .
Ik ben geboren op 22/05/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Flora Fauna Muziek Wetenschap.
Meer dan een halve eeuw heb ik een dierenopvang ( Stichting/TAO Foundation) https://taofoundation.international/nl/ voor dieren die niemand meer wil hebben. Werk als ARA(Animal Rights Advocate) voor de dieren die geen stem hebben.Dieren/Cyber activist.
V
To see a world in a grain of sand And a Heaven in a wild flower, Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
~be who you are and say what you feel because those that matter... don't mind... and those that mind... don't matter..
Nice to see you here.㋡
I am a Wild Earthling.
I do not identify with illusory (and illegitimate) nation-state constructs nor do I require such constructs to verify and validate the legitimacy of my existence.
An infiltrator and subverter of institutions of indoctrination,an anti-authoritarian and an insurgent anarchist, and gravitate towards insurrectionist and anti-civilization tendencies. It's just a matter of whose.
Anti New World Order! "for our children, and our children's children"
I am a seeker, searching for truth, special behind the lies that the Goverments try to tell us.
Do not believe everything, discover your own truth!!
And please do not alowed that they take advantage of you.
Open your eyes!
Take care my friends Stay Wild & Free.. !
Tree Teardrop
X
Dropbox
Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.
This is an entirely hand drawn short video byMarsha Onderstijn, an animator from the Netherlands. This video follows a fun representation of death. Death appears as a cute specter wearing a skull as a mask. Death is going through a forest when it see’s a dear. There is a prolonged sense of longing as Death projects a sense of loneliness. Everything Death touches, dies.
A really well done video, done entirely by hand which is a rarity these days. Most animated videos are products of massive production lines and computer projections This video has been received warmly at various animation festivals. It was even featured on theEYE film DVD of Selected Dutch Shorts.
The idea that death is in love with life, and that is why Death takes living beings, isn’t a new idea. That doesn’t stop it from being a fun concept!
This version of Death is softer than most, metaphorically relating a more ‘human’ side of Death. It would make sense that Death is a sad spirit, with a unquenchable desire for contact and communication. We fear and hate the idea of death, if everyone hated you it would color your character strangely as well.
Mijn trouw wordt niet afgemeten aan de luxe van je woning, noch aan het voer dat je voor me bewaart.
Geef mij een eigen plaatsje in je huis, dat ik bewaak als de mijne.
Ik volg je waar je wilt en doe graag wat je zegt, indien je me maar vriendschap toont.
Als ik je niet direct begrijp, geef me dan de tijd om te leren.
Meer dan wat je bezit of niet bezit; meer dan het comfort dat je me wel of niet kunt bieden, waardeer ik je vriendschappelijke liefkozingen en je blik vol vertrouwen.
Als je op vakantie gaat, zet mij dan niet aan een boom vast, maar zoek een goed tehuis voor me. Dan zul je zien hoe intens blij ik ben als je weer terug bent.
Als ik ziek ben ga dan met mij naar de dierenarts want ik kan niet praten. Coupeer mijn staart en oren niet.
Toon mij vaak, dat ik voor je meetel.
En tenslotte lieve baas, als ik heel oud word en gebrekkig, verlos mij dan uit mijn lijden en ik zal U DANKBAAR zijn.
I don't remember When I was young I don't recall the day when I first saw the sun But what I am certain What is enough Is just to remember that once, once I was loved I still surrender To troubles unknown No use pretending all the troubles ain't my own But what I am certain What is enough Is just to remember that once, once I was loved After the years gone by What amounts to the years in a life What have we come to When we reach our final days? If we can surrender, then that is enough Just to remember that once, once we were loved Once we were beautiful, once we were loved If we can surrender Then that is enough Just to remember that once, once we were loved
Parkinsonpatiënten noemen pesticiden als oorzaak ziekte: bijna honderd meldingen
Parkinsonpatiënten noemen pesticiden als oorzaak ziekte: bijna honderd meldingen
VIDEOPesticiden die mogelijk schadelijk voor de gezondheid zijn moeten met onmiddellijke ingang worden verboden. Daarvoor pleit de Parkinson Vereniging, nu er steeds meer wetenschappelijk bewijs is voor een verband tussen blootstelling aan pesticiden en de ziekte van Parkinson. ,,Waarom mag dit gif nog steeds gebruikt worden?’’
Judah Bolink <Laatste update:21-11-20, 09:31
Bij de Parkinson Vereniging hebben zich het afgelopen jaar zo’n honderd mensen gemeld die hun eigen ziekte in verband brengen met blootstelling aan gewasbeschermingsmiddelen. Het gaat om mensen die beroepsmatig veel met dit soort middelen hebben gewerkt, zoals boeren, maar ook om mensen die naast bijvoorbeeld bollen- of lelievelden wonen of hebben gewoond.
Lees ook
Als je als boer ‘oud gif’ in de kast hebt staan en niet weet wat je ermee moet
Fabrikant van onkruidverdelger Roundup in hoger beroep veroordeeld tot 20 miljoen
Eerder dit jaar adviseerde de Gezondheidsraad al om het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen terug te dringen, juist omdat ze door de wetenschap in verband worden gebracht met onder andere de ziekte van Parkinson. De Parkinson Vereniging overweegt zelfs juridische stappen om méér parkinsongevallen te voorkomen, bevestigt Jobien Wind van de Parkinson Vereniging.
Als ik mijn dakraam openzette en de buurman was aan het sproeien, waaide het gif zo naar binnen
,,Ons doel is helder: voorkomen dat nog meer mensen parkinson krijgen. Wat dat betreft is het goed dat mancozeb, dat ook in verband wordt gebracht met de ziekte van Parkinson, vanaf volgend jaar niet meer gebruikt mag worden. Het is een mooie eerste stap.”
Het gebeurt op de zeilboot. Verstijfd van angst kijkt ze om zich heen. Zij die zeilen al jaren als een van haar grootste passies heeft, weet plots niet meer wat te doen. Ze heeft geen idee wat haar overkomt en zit daar maar, starend als een bang konijn in de koplampen. Wat is er toch aan de hand?
Achteraf weet Marina Noordegraaf (51) uit Nijmegen precies wat er die dag scheelde: dopaminetekort. Dopamine is een soort stofje dat in de hersenen wordt aangemaakt en dat ervoor zorgt dat zenuwcellen met elkaar kunnen communiceren, een zogeheten neurotransmitter. Een tekort kan leiden tot hevige angstaanvallen.
Ziekte voor oudere mensen
Ze weet inmiddels dat dopaminetekort een verschijnsel is dat past bij de ziekte van Parkinson. ,,Alleen wist ik dat toen nog niet’’, zegt ze, terugkijkend naar die dag op het water. ,,Ik had wel andere klachten. Een slepend been. Spierpijn. Reukhallucinaties. En op een gegeven moment kon ik mijn linkerhand niet langer goed bewegen, dat ging steeds meer met schokjes. Maar ik had nooit aan parkinson gedacht. Dat was, zo was mijn gedachte toen, een ziekte voor oudere mensen.’’
Marina Noordegraaf is 49 jaar oud als zij de diagnose ziekte van Parkinson krijgt. De neuroloog legt haar uit dat cellen die dopamine produceren bij parkinson langzaam afsterven. Dopaminetekort zorgt er vervolgens voor dat de aansturing van spieren moeilijker gaat. Dat komt omdat het evenwicht tussen de verschillende neurotransmitters is aangetast. Vandaar het slepende been. De trillingen. En de angstaanval op het water. Maar toch, hoe kan dit haar nu overkomen?
De Nijmeegse, opgeleid tot scheikundige, besluit zich vast te bijten in wetenschappelijke literatuur. Ze wil weten hoe de ziekte zich ontwikkelt. Wat er gebeurt in het lichaam. Maar ook hoe het kan ontstaan. Waarom krijgt zij het wel en anderen niet? Ze leest dat de gemiddelde leeftijd bij openbaring van de ziekte zo rond de 60 jaar is - zij is beduidend jonger. Maar ook dat parkinson steeds vaker voorkomt, en dat die groei niet kan worden toegeschreven aan de vergrijzing alleen.
Parkinson is een complexe ziekte. Niet iedereen die veel met bestrijdingsmiddelen heeft gewerkt of eraan is blootgesteld, krijgt het
,,Toen las ik dat als je bent blootgesteld aan bepaalde pesticiden, je grotere kans hebt om de ziekte te krijgen’’, zegt Noordegraaf. ,,Parkinson is een complexe ziekte. Niet iedereen die veel met bestrijdingsmiddelen heeft gewerkt of eraan is blootgesteld, krijgt het. Het komt erop neer dat sommige mensen - zonder dat zij dit weten - kwetsbaarder zijn voor blootstelling aan pesticiden dan anderen. Pesticiden kunnen een soort trigger zijn. Haal je die trigger weg, dan kan het verloop voor die mensen anders zijn.’’
Frisse buitenlucht
Noordegraaf is blootgesteld aan pesticiden, zegt zij. In 1996 betrekt zij een studentenkamer aan de Grebbedijk in het buitengebied van Wageningen, tussen de akkers. Ze deelt daar een rijtjeshuis met huisgenoten. ,,Vanaf de dijk konden we de Nederrijn zien liggen. Ik deed promotieonderzoek aan de universiteit. Naast ons woonde een tuinder die pesticiden gebruikte voor zijn gewassen. Destijds stond ik daar nooit bij stil. Maar als ik mijn dakraam openzette en hij was aan het sproeien, dan waaide het gif soms zo naar binnen.’’
Na haar diagnose stuit zij op verschillende wetenschappelijke studies die hetzelfde uitwijzen: zij laten een statistisch significant verhoogd risico zien op de ziekte van Parkinson bij blootstelling aan bepaalde landbouwbestrijdingsmiddelen. Eén onderzoek spreekt zelfs van een verhoogd risico van meer dan 50 procent. Hoe meer zij over dit soort onderzoeken leest, hoe meer zij vermoedt dat bestrijdingsmiddelen een rol hebben gespeeld bij haar ziekte. Die vermoedens gaan niet meer weg.
Ze is niet de enige. Het Schone Oosten, de onderzoeksredactie van Tubantia, de Gelderlander en de Stentor, sprak de afgelopen tijd met tientallen parkinsonpatiënten die een verband zien tussen hun ziekte en pesticiden. Het gaat om mensen die beroepsmatig met bestrijdingsmiddelen hebben gewerkt, zoals boeren, loonwerkers en hoveniers. Maar ook mensen die naast landbouwpercelen wonen of hebben gewoond, of bijvoorbeeld vakantiewerk deden in de fruit- of bollenteelt.
Al deze mensen hebben hun eigen, unieke verhaal, aangevuld met eigen gedachten. Zij hebben zich gemeld bij de Parkinson Vereniging nadat vorig jaar een meldpunt over pesticiden en parkinson is geopend. Opvallend is dat het merendeel van deze mensen vóór hun 50ste hun diagnose kreeg en vaak al veel eerder hun eerste klachten. Veel van hen zeggen dat zij over het verband tussen pesticiden en parkinson zijn gaan nadenken na publicaties daarover in de media, zoals een uitzending van tv-programmaZemblavorig jaar. Anderen hebben de gedachten al langer.
Jobien Wind uit Arnhem, beleidsmedewerker van de Parkinson Vereniging en zelf patiënt, had niet verwacht dat zoveel mensen zouden reageren. ,,We zitten nu op bijna honderd mensen’’, zegt zij. ,,Wat ons betreft gaat het ook niet langer om het aantonen van een verband en het zoeken naar nieuw wetenschappelijk bewijs -dat is er namelijk genoeg - maar over bewustwording bij het brede publiek dat deze relatie bestaat. Dus om voorlichting.’’
Nieuwe gevallen voorkomen
Binnen de Parkinson Vereniging heeft zij dit dossier onder haar hoede genomen. De patiëntenvereniging wil nieuwe gevallen zoveel mogelijk voorkomen, zegt ze. ,,Uiteindelijk willen we bereiken dat pesticiden waarover weinig twijfel bestaat dat zij schadelijk zijn voor mens en milieu, niet meer gebruikt mogen worden in Nederland. Elk geval van parkinson dat gekoppeld kan worden aan dit soort middelen, is er immers een te veel.’’
Wind, gepromoveerd moleculair bioloog, ziet bij haarzelf ook een verband met bestrijdingsmiddelen. Ze heeft in haar jeugd bollen gepeld in een bollenschuur en heeft later als wetenschapper vier jaar lang in een laboratorium gewerkt met glyfosaat, de werkzame stof in onkruidbestrijder Roundup. ,,Of ik daardoor ziek ben geworden, kan ik niet met zekerheid zeggen. Dat kan niemand met parkinson, omdat het niet mogelijk is om in individuele gevallen aan te tonen waardoor de ziekte is ontstaan. Maar de wetenschap is helder: mensen die zijn blootgesteld aan pesticiden, hebben meer kans op het krijgen van parkinson.”
Bij bollenvelden zijn resten gevonden van bestrijdingsmiddelen in de woningen van mensen
Bas Bloem, hoogleraar Neurologische Bewegingsstoornissen aan de Radboud Universiteit en neuroloog van het Radboudumc in Nijmegen wijst op een onderzoek dat is uitgevoerd door het RIVM. ,,In de buurt van bollenvelden zijn toen resten gevonden van bestrijdingsmiddelen in de woningen van mensen, bijvoorbeeld in het stof op de deurmat’’, zegt hij.
Giertank
,,Daar is dus geen ontkomen aan. Langdurige blootstelling aan dit soort middelen kan - zeker in combinatie met erfelijke gevoeligheid - leiden tot de ziekte van Parkinson, óók bij lage doseringen.’’ Bloem, die wereldwijd geldt als een autoriteit op het gebied van parkinsononderzoek, haalt een voorbeeld aan van iemand die bij hem op de poli kwam. ,,Deze man had achter een giertank gelopen die vol zat met Roundup. Die giertank is toen opengebroken. Min of meer dagen erna kreeg hij de eerste Parkinson-verschijnselen. Maar dat was een uiterst zeldzaam geval van extreme blootstelling. En dat soort extreme gevallen zien we verder eigenlijk niet.’’
Mensen worden doorgaans aan lage doseringen blootgesteld, stelt hij. ,,Parkinson ontstaat als je van alle dopamine-producerende neuronen waarmee je geboren wordt, nog maar zo’n 20 procent over hebt. Dus je hebt een extreme dosis nodig om in een klap 80 procent weg te vagen, zoals het geval met die giertank. Maar langdurige blootstelling aan lage doseringen kan er wel voor zorgen dat je versneld richting die kritische bodem van 20 procent doorzakt. En juist omdat dit zo langzaam gaat en andere factoren meespelen, is een oorzakelijk verband moeilijk te stellen.’’
Pakweg 10 procent van de middelen die tegenwoordig gebruikt mogen worden, bestaat uit stoffen die nader onderzocht zouden moeten worden
Pesticiden die al langer in de verdachte hoek zitten als het gaat over parkinson, zijn onder meer onkruidbestrijder paraquat, insecticide rotenon en schimmelbestrijder maneb. Al deze middelen mogen in Nederland niet meer gebruikt worden. Dat laatste geldt binnenkort óók voor de meest gebruikte schimmelverdelger in Nederland, het middel mancozeb. Eind oktober is op Europees niveau besloten dat het middel vanaf volgend jaar verboden is.
Toch blijven er nog voldoende pesticiden over die op z’n minst verdacht zijn, zegt Martin van den Berg, emeritus hoogleraar Toxicologie aan de Universiteit Utrecht. ,,Pakweg 10 procent van de middelen die tegenwoordig gebruikt mogen worden, bestaat uit stoffen die nader onderzocht zouden moeten worden. Bij de toelatingsonderzoeken van dit soort middelen wordt wel gekeken naar neurotoxiciteit, maar te weinig naar het effect van neurodegeneratie. Daardoor weten we onvoldoende of middelen een risico vormen. Die toelatingseisen zouden mijns inziens veel strenger moeten.’’
VIDEOPesticiden die mogelijk schadelijk voor de gezondheid zijn moeten met onmiddellijke ingang worden verboden. Daarvoor pleit de Parkinson Vereniging, nu er steeds meer wetenschappelijk bewijs is voor een verband tussen blootstelling aan pesticiden en de ziekte van Parkinson. ,,Waarom mag dit gif nog steeds gebruikt worden?’’
Judah Bolink <Laatste update:21-11-20, 09:31
Bij de Parkinson Vereniging hebben zich het afgelopen jaar zo’n honderd mensen gemeld die hun eigen ziekte in verband brengen met blootstelling aan gewasbeschermingsmiddelen. Het gaat om mensen die beroepsmatig veel met dit soort middelen hebben gewerkt, zoals boeren, maar ook om mensen die naast bijvoorbeeld bollen- of lelievelden wonen of hebben gewoond.
Lees ook
Als je als boer ‘oud gif’ in de kast hebt staan en niet weet wat je ermee moet
Fabrikant van onkruidverdelger Roundup in hoger beroep veroordeeld tot 20 miljoen
Eerder dit jaar adviseerde de Gezondheidsraad al om het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen terug te dringen, juist omdat ze door de wetenschap in verband worden gebracht met onder andere de ziekte van Parkinson. De Parkinson Vereniging overweegt zelfs juridische stappen om méér parkinsongevallen te voorkomen, bevestigt Jobien Wind van de Parkinson Vereniging.
Als ik mijn dakraam openzette en de buurman was aan het sproeien, waaide het gif zo naar binnen
,,Ons doel is helder: voorkomen dat nog meer mensen parkinson krijgen. Wat dat betreft is het goed dat mancozeb, dat ook in verband wordt gebracht met de ziekte van Parkinson, vanaf volgend jaar niet meer gebruikt mag worden. Het is een mooie eerste stap.”
Het gebeurt op de zeilboot. Verstijfd van angst kijkt ze om zich heen. Zij die zeilen al jaren als een van haar grootste passies heeft, weet plots niet meer wat te doen. Ze heeft geen idee wat haar overkomt en zit daar maar, starend als een bang konijn in de koplampen. Wat is er toch aan de hand?
Achteraf weet Marina Noordegraaf (51) uit Nijmegen precies wat er die dag scheelde: dopaminetekort. Dopamine is een soort stofje dat in de hersenen wordt aangemaakt en dat ervoor zorgt dat zenuwcellen met elkaar kunnen communiceren, een zogeheten neurotransmitter. Een tekort kan leiden tot hevige angstaanvallen.
Ziekte voor oudere mensen
Ze weet inmiddels dat dopaminetekort een verschijnsel is dat past bij de ziekte van Parkinson. ,,Alleen wist ik dat toen nog niet’’, zegt ze, terugkijkend naar die dag op het water. ,,Ik had wel andere klachten. Een slepend been. Spierpijn. Reukhallucinaties. En op een gegeven moment kon ik mijn linkerhand niet langer goed bewegen, dat ging steeds meer met schokjes. Maar ik had nooit aan parkinson gedacht. Dat was, zo was mijn gedachte toen, een ziekte voor oudere mensen.’’
Marina Noordegraaf is 49 jaar oud als zij de diagnose ziekte van Parkinson krijgt. De neuroloog legt haar uit dat cellen die dopamine produceren bij parkinson langzaam afsterven. Dopaminetekort zorgt er vervolgens voor dat de aansturing van spieren moeilijker gaat. Dat komt omdat het evenwicht tussen de verschillende neurotransmitters is aangetast. Vandaar het slepende been. De trillingen. En de angstaanval op het water. Maar toch, hoe kan dit haar nu overkomen?
De Nijmeegse, opgeleid tot scheikundige, besluit zich vast te bijten in wetenschappelijke literatuur. Ze wil weten hoe de ziekte zich ontwikkelt. Wat er gebeurt in het lichaam. Maar ook hoe het kan ontstaan. Waarom krijgt zij het wel en anderen niet? Ze leest dat de gemiddelde leeftijd bij openbaring van de ziekte zo rond de 60 jaar is - zij is beduidend jonger. Maar ook dat parkinson steeds vaker voorkomt, en dat die groei niet kan worden toegeschreven aan de vergrijzing alleen.
Parkinson is een complexe ziekte. Niet iedereen die veel met bestrijdingsmiddelen heeft gewerkt of eraan is blootgesteld, krijgt het
,,Toen las ik dat als je bent blootgesteld aan bepaalde pesticiden, je grotere kans hebt om de ziekte te krijgen’’, zegt Noordegraaf. ,,Parkinson is een complexe ziekte. Niet iedereen die veel met bestrijdingsmiddelen heeft gewerkt of eraan is blootgesteld, krijgt het. Het komt erop neer dat sommige mensen - zonder dat zij dit weten - kwetsbaarder zijn voor blootstelling aan pesticiden dan anderen. Pesticiden kunnen een soort trigger zijn. Haal je die trigger weg, dan kan het verloop voor die mensen anders zijn.’’
Frisse buitenlucht
Noordegraaf is blootgesteld aan pesticiden, zegt zij. In 1996 betrekt zij een studentenkamer aan de Grebbedijk in het buitengebied van Wageningen, tussen de akkers. Ze deelt daar een rijtjeshuis met huisgenoten. ,,Vanaf de dijk konden we de Nederrijn zien liggen. Ik deed promotieonderzoek aan de universiteit. Naast ons woonde een tuinder die pesticiden gebruikte voor zijn gewassen. Destijds stond ik daar nooit bij stil. Maar als ik mijn dakraam openzette en hij was aan het sproeien, dan waaide het gif soms zo naar binnen.’’
Na haar diagnose stuit zij op verschillende wetenschappelijke studies die hetzelfde uitwijzen: zij laten een statistisch significant verhoogd risico zien op de ziekte van Parkinson bij blootstelling aan bepaalde landbouwbestrijdingsmiddelen. Eén onderzoek spreekt zelfs van een verhoogd risico van meer dan 50 procent. Hoe meer zij over dit soort onderzoeken leest, hoe meer zij vermoedt dat bestrijdingsmiddelen een rol hebben gespeeld bij haar ziekte. Die vermoedens gaan niet meer weg.
Ze is niet de enige. Het Schone Oosten, de onderzoeksredactie van Tubantia, de Gelderlander en de Stentor, sprak de afgelopen tijd met tientallen parkinsonpatiënten die een verband zien tussen hun ziekte en pesticiden. Het gaat om mensen die beroepsmatig met bestrijdingsmiddelen hebben gewerkt, zoals boeren, loonwerkers en hoveniers. Maar ook mensen die naast landbouwpercelen wonen of hebben gewoond, of bijvoorbeeld vakantiewerk deden in de fruit- of bollenteelt.
Al deze mensen hebben hun eigen, unieke verhaal, aangevuld met eigen gedachten. Zij hebben zich gemeld bij de Parkinson Vereniging nadat vorig jaar een meldpunt over pesticiden en parkinson is geopend. Opvallend is dat het merendeel van deze mensen vóór hun 50ste hun diagnose kreeg en vaak al veel eerder hun eerste klachten. Veel van hen zeggen dat zij over het verband tussen pesticiden en parkinson zijn gaan nadenken na publicaties daarover in de media, zoals een uitzending van tv-programmaZemblavorig jaar. Anderen hebben de gedachten al langer.
Jobien Wind uit Arnhem, beleidsmedewerker van de Parkinson Vereniging en zelf patiënt, had niet verwacht dat zoveel mensen zouden reageren. ,,We zitten nu op bijna honderd mensen’’, zegt zij. ,,Wat ons betreft gaat het ook niet langer om het aantonen van een verband en het zoeken naar nieuw wetenschappelijk bewijs -dat is er namelijk genoeg - maar over bewustwording bij het brede publiek dat deze relatie bestaat. Dus om voorlichting.’’
Nieuwe gevallen voorkomen
Binnen de Parkinson Vereniging heeft zij dit dossier onder haar hoede genomen. De patiëntenvereniging wil nieuwe gevallen zoveel mogelijk voorkomen, zegt ze. ,,Uiteindelijk willen we bereiken dat pesticiden waarover weinig twijfel bestaat dat zij schadelijk zijn voor mens en milieu, niet meer gebruikt mogen worden in Nederland. Elk geval van parkinson dat gekoppeld kan worden aan dit soort middelen, is er immers een te veel.’’
Wind, gepromoveerd moleculair bioloog, ziet bij haarzelf ook een verband met bestrijdingsmiddelen. Ze heeft in haar jeugd bollen gepeld in een bollenschuur en heeft later als wetenschapper vier jaar lang in een laboratorium gewerkt met glyfosaat, de werkzame stof in onkruidbestrijder Roundup. ,,Of ik daardoor ziek ben geworden, kan ik niet met zekerheid zeggen. Dat kan niemand met parkinson, omdat het niet mogelijk is om in individuele gevallen aan te tonen waardoor de ziekte is ontstaan. Maar de wetenschap is helder: mensen die zijn blootgesteld aan pesticiden, hebben meer kans op het krijgen van parkinson.”
Bij bollenvelden zijn resten gevonden van bestrijdingsmiddelen in de woningen van mensen
Bas Bloem, hoogleraar Neurologische Bewegingsstoornissen aan de Radboud Universiteit en neuroloog van het Radboudumc in Nijmegen wijst op een onderzoek dat is uitgevoerd door het RIVM. ,,In de buurt van bollenvelden zijn toen resten gevonden van bestrijdingsmiddelen in de woningen van mensen, bijvoorbeeld in het stof op de deurmat’’, zegt hij.
Giertank
,,Daar is dus geen ontkomen aan. Langdurige blootstelling aan dit soort middelen kan - zeker in combinatie met erfelijke gevoeligheid - leiden tot de ziekte van Parkinson, óók bij lage doseringen.’’ Bloem, die wereldwijd geldt als een autoriteit op het gebied van parkinsononderzoek, haalt een voorbeeld aan van iemand die bij hem op de poli kwam. ,,Deze man had achter een giertank gelopen die vol zat met Roundup. Die giertank is toen opengebroken. Min of meer dagen erna kreeg hij de eerste Parkinson-verschijnselen. Maar dat was een uiterst zeldzaam geval van extreme blootstelling. En dat soort extreme gevallen zien we verder eigenlijk niet.’’
Mensen worden doorgaans aan lage doseringen blootgesteld, stelt hij. ,,Parkinson ontstaat als je van alle dopamine-producerende neuronen waarmee je geboren wordt, nog maar zo’n 20 procent over hebt. Dus je hebt een extreme dosis nodig om in een klap 80 procent weg te vagen, zoals het geval met die giertank. Maar langdurige blootstelling aan lage doseringen kan er wel voor zorgen dat je versneld richting die kritische bodem van 20 procent doorzakt. En juist omdat dit zo langzaam gaat en andere factoren meespelen, is een oorzakelijk verband moeilijk te stellen.’’
Pakweg 10 procent van de middelen die tegenwoordig gebruikt mogen worden, bestaat uit stoffen die nader onderzocht zouden moeten worden
Pesticiden die al langer in de verdachte hoek zitten als het gaat over parkinson, zijn onder meer onkruidbestrijder paraquat, insecticide rotenon en schimmelbestrijder maneb. Al deze middelen mogen in Nederland niet meer gebruikt worden. Dat laatste geldt binnenkort óók voor de meest gebruikte schimmelverdelger in Nederland, het middel mancozeb. Eind oktober is op Europees niveau besloten dat het middel vanaf volgend jaar verboden is.
Toch blijven er nog voldoende pesticiden over die op z’n minst verdacht zijn, zegt Martin van den Berg, emeritus hoogleraar Toxicologie aan de Universiteit Utrecht. ,,Pakweg 10 procent van de middelen die tegenwoordig gebruikt mogen worden, bestaat uit stoffen die nader onderzocht zouden moeten worden. Bij de toelatingsonderzoeken van dit soort middelen wordt wel gekeken naar neurotoxiciteit, maar te weinig naar het effect van neurodegeneratie. Daardoor weten we onvoldoende of middelen een risico vormen. Die toelatingseisen zouden mijns inziens veel strenger moeten.’’
All my love, dusk is calling my heart Come to bed, lay with me instead of sleeping alone A chance like this is better taken when two lips Brave a kiss, I insist, it's better than sleeping alone
Coffee in the morning Tastes much better when you add a little cream How about a shower? We could both blow off a little steam
Coffee in the morning Tastes much better when you add a little cream How about a shower? We could both blow off a little steam
Stay with me, that would be preferable to me Don't you agree? Come to bed, lay with me instead of sleeping alone
Video:Greta Thunbergis 18 geworden, bekijk een overzicht van haar carrière tot nu toe
Bekijk deze video »
De afgelopen jaren is de jonge Greta Thunberg uitgegroeid tot de bekendste klimaatactivist ter wereld. In de documentaireI Am Gretalegt regisseur Nathan Grossman haar leven vast: van het prille, eenzame protest tot haar emotionele speech bij de Verenigde Naties in New York.
Nors Het vijftienjarige, nors kijkende meisje Greta staakte in 2018 voor het parlementsgebouw in Zweden. Ze vroeg aandacht voor het klimaat en streed tegen klimaatontkenners, waarme ze uitgroeide tot het boegbeeld van de milieuactivisten - ondanks of dankzij het syndroom van Asperger. Drie jaar eerder raakte Greta in een zware depressie na het zien van een film op school over hongerige ijsberen, orkanen en droogte. Ze stopt met eten en praten en wordt heel erg ziek.
Trailer I Am Greta
Bekijk deze trailer »
Ontspannen Uiteindelijk ziet ze in dat ze er ook wat aan kan doen. Met de groei van haar actie bloeit ze zelf ook op, hoewel haar ouders er de zenuwen van krijgen. Zelf lijkt Greta erg ontspannen; haar ouders krijgen vat op dit koppige, eigenwijze en intelligente meisje. Ze weet wat ze wil. Regisseur Grossman kreeg een unieke toegang tot Greta, waardoor zijn film een intiem verhaal vol volharding, tragiek, levensgeluk en inspiratie is geworden.
De documentaireI Am Gretais op dinsdag 13 april om 22.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna dedocumentaireI Am Gretaterugkijkenbij Gids.tv.
Video:Greta Thunbergis 18 geworden, bekijk een overzicht van haar carrière tot nu toe
Elegant Bossa Nova - Exquisite JAZZ Music For Morning,Work,Study
Elegant Bossa Nova - Exquisite JAZZ Music For Morning,Work,Study
► NEW Music ► https://www.youtube.com/c/relaxmusicr... Our Jazz Instrumental Music can be used for relaxing, calm, romantic dinner, cooking, work, and relaxation. This relaxing Jazz music best suited for study, work, cooking, like dinner music, background music, romantic music, relaxation music, or music for stress relief. Let the beautiful, soothing, and inspirational music help you relax!
(A whole life spent in two, one next to the other, but at a certain point he feels that he is coming to an end, and in those intense moments he thinks back to his life together, to his children, to joys, to pains, to that wife who in a little while she will have to continue alone, without him .. The great Aznavour gives us here a moment of tender humanity and sublime poetry .. I just tried to support this story as in a film, with images taken here and there, whom I thank the authors, but who gave the sense of farewell to life but above all to the wonderful and "Unique" Wife... Because the greatest suffering is not leaving the world, but leaving the wife with whom you lived a whole life... Thanks Charles)
Gewetensnood bij Enschedese arts over corona vaccin: ‘Ik zal voor mijn kinderen vechten. En voor mijn patiënten’
Gewetensnood bij Enschedese arts over coronavaccin: ‘Ik zal voor mijn kinderen vechten. En voor mijn patiënten’
UPDATEENSCHEDE - Er worden onbegrijpelijke risico’s genomen met het ontwikkelen van een vaccin tegen corona, zegt de Enschedese huisarts Bettine van Steenis. Op een demonstratie zondag tegen de noodwet deed ze een emotionele oproep. „Blijf van mijn twee gezonde kinderen af.”
Lucien BaardLaatste update:11-09-20, 15:46
De Enschedese huisarts Bettine van Steenis heeft gewetensnood. De arts heeft grote bedenkingen bij de haast waarmee een coronavaccin wordt gemaakt door farmaceut AstraZeneca en waar Nederland en enkele andere landen bij voorbaat al honderden miljoen euro in staken. De huisarts wil niet meewerken aan een vaccinatieprogramma als de veiligheid voor haar niet vaststaat. En dat staat het nog lang niet, zegt ze.
Afgelopen zondag was Van Steenis dus één van de opvallende sprekers in Enschede op de demonstratie tegen de noodwet en de coronamaatregelen. Daar deed de huisarts een emotionele oproep aan minister Hugo de Jonge en de farmaceutische industrie: „Blijf van mijn kinderen af.” Persoonlijker kan een strijd niet worden.
Twee kinderen overleden
Steenis is eigenlijk moeder van vier kinderen. Twee overleden op jonge leeftijd. Daar zit de kiem van haar strijd. „Ik zal als een leeuwin voor mijn levende kinderen vechten. Maar ook voor mijn patiënten. Ik moet er niet aan denken dat één van hen ooit te maken krijgt met grote gezondheidsproblemen door iets wat ik heb ingespoten. De medische geschiedenis is vol van zulke missers.” Ze noemt haar eed van Hippocrates als arts: niet schaden en bij twijfel niet doen.
Geen anti-vaxxer
Van Steenis stond ‘als een verontruste moeder’ op het podium, benadrukt ze meerdere keren. Maar ze is hoe dan ook huisarts. Haar uitlatingen leggen daardoor gewicht in de schaal. Van Steenis weet dat de inspectie haar nu misschien met argusogen volgt. „Maar ik ben niet bang. Ik ben geen anti-vaxxer. Mijn kinderen zijn ingeënt. Ik zie de uitstekende werking van veel vaccins en de levens die ze redden. Maar ik heb me verdiept in de wetenschap en hoe het vaccin wordt ontwikkeld dat Nederland heeft besteld. Dat klopt niet.”
Ik ben geen anti-vaxxer. Maar ik heb me verdiept in de wetenschap en hoe het vaccin wordt ontwikkeld dat Nederland heeft besteld. Dat klopt niet.
Ook arts heeft vrijheid van meningsuiting
Toch heeft ze vooraf juridisch advies ingewonnen wat haar speelveld is. „Voor een moeder is er vrijheid van meningsuiting, die is er ook voor een arts.” Ze had al medisch inhoudelijke vragen gesteld over het vaccin. Het is volgens haar een type dat nog nooit op mensen is toegestaan. Omdat de werking en veiligheid niet vaststaat. Zij stelde haar vragen aan het RIVM bijvoorbeeld, en de instantie die medicijnen moet goedkeuren, het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Ze kreeg geen antwoord.
Complotdenkers
Nu greep ze daardoor getergd de microfoon. Ze voelde geen angst om in de hoek gedrukt te worden van ‘coronawappies’ en complotdenkers, zegt ze. „De meesten die daar stonden en die ik sprak zijn in mijn ogen ook geen complotdenkers. Het zijn mensen die vragen stellen. Die worstelen met de complexheid van het leven en proberen dat te begrijpen en leggen daarin soms de verkeerde verbanden. Maar dat heb ik liever, dan mensen die ongeïnteresseerd alles voor zoete koek nemen. Uiteindelijk zit ook Hugo de Jonge vast in zijn eigen verhaal.”
Proeftuin
De meeste vaccins zijn simpelweg gebaseerd op het injecteren van de gedode of verzwakte virussen, waartegen we ons willen beschermen. Ons lichaam herkent dat als binnendringer en maakt dan antistoffen. Die ontwikkelen en testen op werking en bijwerkingen daarvan vergt vele jaren, van laboratorium via dieren naar mensen.
Maar het vaccin van AstraZeneca (ook wel Oxford-vaccin genoemd) is volgens haar totaal anders en experimenteler. „De wereld is een proeftuin.” Maar het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) ontkent dat.
AstraZeneca werkt met een al vaker gebruikte traditionele aanpak. Ze bouwt een zogenaamd viraal vector-vaccin. Er zijn met deze variant al vaccins tegen ebola en andere coronavirussen (Sars en Mers) gemaakt.
‘Dit is een crisis in de wetenschap’
Wat de arts ook zorgen baart is dat de testfase zoveel is ingekort . „Aan de ene kant nemen we heel drastische maatregelen - zowel sociaal als economisch - om te zorgen dat mensen niet besmet raken. Aan de andere kant gooien we alle traditionele veiligheidssysteem over boord. Ik snap dat niet.” Ze typeert dit als een serieuze crisis in de medische wetenschap.
‘Geen concessie aan veiligheid’
Ook hier neemt het het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen stellig afstand van de arts. „Ik weet niet waar zij haar kennis vandaan haalt. Ze zou misschien eens hier moeten komen kijken. Wij gaan geen vaccin goedkeuren dat niet bewezen veilig is. Daaraan gaan we geen concessies doen. Er worden geen bochten afgesneden”, zegt woordvoerder Marsja Meijer.
„We kijken langs de lijn mee”
Volgens haar kan de testfase sneller, omdat het virus voor de hele wereld prioriteit één is. „Normaal krijgen wij de resultaten als het hele dossier is afgesloten. Dan pas hebben wij alle data en de resultaten van de studies. Nu staan we letterlijk aan de zijlijn en kijken nu al mee. Mede daardoor kan het proces worden versneld.”
Proeven stopgezet
woensdagochtend zag ze haar vrees bevestigd. AstraZeneca heeft de vergevorderde proeven met het vaccin uit voorzorg stopgezet. Bij een Britse proefpersoon is een mogelijk onverklaarbare ziekte geconstateerd. Er worden voorlopig ook geen nieuwe proefpersonen geworven. Onduidelijk is hoelang de proeven stilliggen. Volgens hoogleraar immunologie Marjolein van Egmond van het Amsterdam UMC betekent dit juist dat wel alle veiligheid in acht wordt genomen.
Dit is geen killervirus
Voor Van Steenis is het vooral een teken aan de wand. „Veel meer onafhankelijke wetenschappers moeten inzage krijgen in alle onderzoeksdata om dit vaccin te kunnen beoordelen”, vindt ze.
„In het begin begreep ik alle maatregelen en de haast. Covid-19 was nieuw. We zagen zoveel letsel en leed. Maar nu is toch wel duidelijk dat corona geen killervirus is, zoals ebola.”
Het hoort in haar ogen daarom ook niet op de A-lijst van de Wereld Gezondheidsorganisatie, de WHO. Ze begrijpt ook niet, dat de Nederlandse politiek samen met andere Europese landen bij voorbaat 100den miljoenen steekt in het vaccin waarvan de werking nog niet vaststaat. „Waarom steek je bijvoorbeeld dat geld niet in het vinden van een medicijn?” Of in andere terreinen van de zorg. Waarom niet in promoten van een gezonde levensstijl?
We zagen zoveel letsel en leed. Maar nu is toch wel duidelijk dat corona geen killervirus is, zoals ebola.
Hoop op open debat
Ze had gehoopt dat juist corona zou leiden tot een breed en open debat, tussen alle sectoren van de maatschappij. Een soort bezinning op de toekomst. „Want nieuwe virussen zullen altijd komen. We moeten een antwoord hebben: hoe gaan we in de toekomst reageren op uitbraken en pandemieën. Inclusief het nadenken over onze sterfelijkheid.”
Gewetensnood bij Enschedese arts over corona vaccin: ‘Ik zal voor mijn kinderen vechten. En voor mijn patiënten’
Gewetensnood bij Enschedese arts over coronavaccin: ‘Ik zal voor mijn kinderen vechten. En voor mijn patiënten’
UPDATEENSCHEDE - Er worden onbegrijpelijke risico’s genomen met het ontwikkelen van een vaccin tegen corona, zegt de Enschedese huisarts Bettine van Steenis. Op een demonstratie zondag tegen de noodwet deed ze een emotionele oproep. „Blijf van mijn twee gezonde kinderen af.”
Lucien BaardLaatste update:11-09-20, 15:46
De Enschedese huisarts Bettine van Steenis heeft gewetensnood. De arts heeft grote bedenkingen bij de haast waarmee een coronavaccin wordt gemaakt door farmaceut AstraZeneca en waar Nederland en enkele andere landen bij voorbaat al honderden miljoen euro in staken. De huisarts wil niet meewerken aan een vaccinatieprogramma als de veiligheid voor haar niet vaststaat. En dat staat het nog lang niet, zegt ze.
Afgelopen zondag was Van Steenis dus één van de opvallende sprekers in Enschede op de demonstratie tegen de noodwet en de coronamaatregelen. Daar deed de huisarts een emotionele oproep aan minister Hugo de Jonge en de farmaceutische industrie: „Blijf van mijn kinderen af.” Persoonlijker kan een strijd niet worden.
Twee kinderen overleden
Steenis is eigenlijk moeder van vier kinderen. Twee overleden op jonge leeftijd. Daar zit de kiem van haar strijd. „Ik zal als een leeuwin voor mijn levende kinderen vechten. Maar ook voor mijn patiënten. Ik moet er niet aan denken dat één van hen ooit te maken krijgt met grote gezondheidsproblemen door iets wat ik heb ingespoten. De medische geschiedenis is vol van zulke missers.” Ze noemt haar eed van Hippocrates als arts: niet schaden en bij twijfel niet doen.
Geen anti-vaxxer
Van Steenis stond ‘als een verontruste moeder’ op het podium, benadrukt ze meerdere keren. Maar ze is hoe dan ook huisarts. Haar uitlatingen leggen daardoor gewicht in de schaal. Van Steenis weet dat de inspectie haar nu misschien met argusogen volgt. „Maar ik ben niet bang. Ik ben geen anti-vaxxer. Mijn kinderen zijn ingeënt. Ik zie de uitstekende werking van veel vaccins en de levens die ze redden. Maar ik heb me verdiept in de wetenschap en hoe het vaccin wordt ontwikkeld dat Nederland heeft besteld. Dat klopt niet.”
Ik ben geen anti-vaxxer. Maar ik heb me verdiept in de wetenschap en hoe het vaccin wordt ontwikkeld dat Nederland heeft besteld. Dat klopt niet.
Ook arts heeft vrijheid van meningsuiting
Toch heeft ze vooraf juridisch advies ingewonnen wat haar speelveld is. „Voor een moeder is er vrijheid van meningsuiting, die is er ook voor een arts.” Ze had al medisch inhoudelijke vragen gesteld over het vaccin. Het is volgens haar een type dat nog nooit op mensen is toegestaan. Omdat de werking en veiligheid niet vaststaat. Zij stelde haar vragen aan het RIVM bijvoorbeeld, en de instantie die medicijnen moet goedkeuren, het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Ze kreeg geen antwoord.
Complotdenkers
Nu greep ze daardoor getergd de microfoon. Ze voelde geen angst om in de hoek gedrukt te worden van ‘coronawappies’ en complotdenkers, zegt ze. „De meesten die daar stonden en die ik sprak zijn in mijn ogen ook geen complotdenkers. Het zijn mensen die vragen stellen. Die worstelen met de complexheid van het leven en proberen dat te begrijpen en leggen daarin soms de verkeerde verbanden. Maar dat heb ik liever, dan mensen die ongeïnteresseerd alles voor zoete koek nemen. Uiteindelijk zit ook Hugo de Jonge vast in zijn eigen verhaal.”
Proeftuin
De meeste vaccins zijn simpelweg gebaseerd op het injecteren van de gedode of verzwakte virussen, waartegen we ons willen beschermen. Ons lichaam herkent dat als binnendringer en maakt dan antistoffen. Die ontwikkelen en testen op werking en bijwerkingen daarvan vergt vele jaren, van laboratorium via dieren naar mensen.
Maar het vaccin van AstraZeneca (ook wel Oxford-vaccin genoemd) is volgens haar totaal anders en experimenteler. „De wereld is een proeftuin.” Maar het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) ontkent dat.
AstraZeneca werkt met een al vaker gebruikte traditionele aanpak. Ze bouwt een zogenaamd viraal vector-vaccin. Er zijn met deze variant al vaccins tegen ebola en andere coronavirussen (Sars en Mers) gemaakt.
‘Dit is een crisis in de wetenschap’
Wat de arts ook zorgen baart is dat de testfase zoveel is ingekort . „Aan de ene kant nemen we heel drastische maatregelen - zowel sociaal als economisch - om te zorgen dat mensen niet besmet raken. Aan de andere kant gooien we alle traditionele veiligheidssysteem over boord. Ik snap dat niet.” Ze typeert dit als een serieuze crisis in de medische wetenschap.
‘Geen concessie aan veiligheid’
Ook hier neemt het het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen stellig afstand van de arts. „Ik weet niet waar zij haar kennis vandaan haalt. Ze zou misschien eens hier moeten komen kijken. Wij gaan geen vaccin goedkeuren dat niet bewezen veilig is. Daaraan gaan we geen concessies doen. Er worden geen bochten afgesneden”, zegt woordvoerder Marsja Meijer.
„We kijken langs de lijn mee”
Volgens haar kan de testfase sneller, omdat het virus voor de hele wereld prioriteit één is. „Normaal krijgen wij de resultaten als het hele dossier is afgesloten. Dan pas hebben wij alle data en de resultaten van de studies. Nu staan we letterlijk aan de zijlijn en kijken nu al mee. Mede daardoor kan het proces worden versneld.”
Proeven stopgezet
woensdagochtend zag ze haar vrees bevestigd. AstraZeneca heeft de vergevorderde proeven met het vaccin uit voorzorg stopgezet. Bij een Britse proefpersoon is een mogelijk onverklaarbare ziekte geconstateerd. Er worden voorlopig ook geen nieuwe proefpersonen geworven. Onduidelijk is hoelang de proeven stilliggen. Volgens hoogleraar immunologie Marjolein van Egmond van het Amsterdam UMC betekent dit juist dat wel alle veiligheid in acht wordt genomen.
Dit is geen killervirus
Voor Van Steenis is het vooral een teken aan de wand. „Veel meer onafhankelijke wetenschappers moeten inzage krijgen in alle onderzoeksdata om dit vaccin te kunnen beoordelen”, vindt ze.
„In het begin begreep ik alle maatregelen en de haast. Covid-19 was nieuw. We zagen zoveel letsel en leed. Maar nu is toch wel duidelijk dat corona geen killervirus is, zoals ebola.”
Het hoort in haar ogen daarom ook niet op de A-lijst van de Wereld Gezondheidsorganisatie, de WHO. Ze begrijpt ook niet, dat de Nederlandse politiek samen met andere Europese landen bij voorbaat 100den miljoenen steekt in het vaccin waarvan de werking nog niet vaststaat. „Waarom steek je bijvoorbeeld dat geld niet in het vinden van een medicijn?” Of in andere terreinen van de zorg. Waarom niet in promoten van een gezonde levensstijl?
We zagen zoveel letsel en leed. Maar nu is toch wel duidelijk dat corona geen killervirus is, zoals ebola.
Hoop op open debat
Ze had gehoopt dat juist corona zou leiden tot een breed en open debat, tussen alle sectoren van de maatschappij. Een soort bezinning op de toekomst. „Want nieuwe virussen zullen altijd komen. We moeten een antwoord hebben: hoe gaan we in de toekomst reageren op uitbraken en pandemieën. Inclusief het nadenken over onze sterfelijkheid.”
Hoeveel mensen gaan de komende tijd sterven of krijgen ernstige gezondheidsklachten?
VOLKERENMOORD
06-04-2021
Hoeveel mensen gaan de komende tijd sterven of krijgen ernstige gezondheidsklachten?
Veel mensen gaan graag hun dodenspuitje halen blijkbaar. Niet wetende dat dit hele grote consequenties kan gaan hebben voor hun gezondheid en hun stoffelijke leven.
Het enige wat wij kunnen doen is waarschuwen en nog eens waarschuwen en onze volgers info aanreiken in de hoop dat dit ook wordt gelezen door mensen die zich nog steeds willen laten vaccineren cq. injecteren.
"Wij zijn een grens gepasseerd.
Het gaat nu om leven of dood."
Vaccineren? NO WAY!
Dr Tenpenny: "Mensen zullen 1 a 2 jaar na vaccinatie beginnen te sterven."
Dr Sherri Tenpenny had een gesprek met Reinette Senum over vaccinaties, een onderwerp dat zij al meer dan twintig jaar intensief bestudeert. Tenpenny neemt geen blad voor de mond. Zij zegt waar het op staat en haar conclusies over wat zich wereldwijd afspeelt op het ogenblik zijn schokkend. Zij ziet dat een volkerenmoord aan de gang is.
In de VS, vertelt de dokter, zijn na een maand van 1 miljoen vaccinaties al 40.000 gevallen van bijwerkingen geregistreerd. "Houd daarbij rekening dat slechts tien procent van de gevallen gemeld worden." Het zijn er met andere woorden in werkelijkheid een tienvoud.
Zij voorspelt vreselijke gevolgen. "Mensen zullen beginnen te sterven in een jaar, ander half tot twee jaar na inenting. Heel veel mensen zullen vreselijk ziek worden.
Waarschijnlijk zullen de meeste artsen dan zeggen, "Oh, het is een nieuwe variant, we zullen een extra dosis vaccin geven."
(Gezonde mensen vaccineren is natuurlijk de natte droom van iedere winstbeluste farmaceut, gezonde mensen gaan dus ook ziek worden, waardoor ze straks de gehele wereldbevolking als klant zullen hebben, dankzij hun afschuwelijke vaccinaties, red.)
Het hele corona circus is ene grote leugen. Het is 't begin van de grote wereld wijde genocide. De teststaven worden gemaakt door het bedrijf Ipsos Mori, hetgeen betekent letterlijk "Zij gaan dood".
De watten staaf bevat E.O. ethyleenoxide. Daarmee beschadigen ze jouw pijnappelklier en je wordt er onvruchtbaar van, net als van het experimentele vaccin. Daarnaast is er het bedrijf die de vaccins maakt, het bedrijf heet Astra Zeneca.
Astra = weapon # wapen Ze = that # dat Necare = kills # vermoord
Het is echt ernstig en pure genocide en onderdeel van het wereldwijde depopulatie programma. Vertaling is uit het hindoeïsme en Sanskriet.
Time waits for nobody Time waits for nobody We all must plan our hopes together Or we'll have no more future at all Time waits for nobody
We might as well be deaf and dumb and blind I know that sounds unkind But it seems to me we've not listened to Or spoken about it at all The fact that time is running out for us all
Time waits for nobody Time waits for no one We've got to build this world together Or we'll have no more future at all Because time It waits for nobody Nobody
You don't need me to tell you what's gone wrong You know what's going on And it seems to me we've not cared enough Or confided in each other at all It seems like we've all got our backs against the wall
Time waits for nobody Time waits for no one We've got to trust in one another Or we'll have no more future at all Because time Waits for nobody
Waits for nobody Time waits for no one Let's learn to be friends with one another Or there'll be no more future at all Time waits for nobody
"Sometimes It Snows In April" (from "Parade" soundtrack)
Tracy died soon after our long fought civil war Just after I'd wiped away his last tear I guess he's better off than he was before, A whole lot better off than the fools he left here
I used to cry for Tracy because he was my only friend Those kind of cars don't pass you every day I used to cry for Tracy 'cause I wanted to see him again, But sometimes sometimes life ain't always the way...
Sometimes it snows in April Sometimes I feel so bad, so bad Sometimes I wish life was never ending, And all good things, they say, never last
Springtime was always my favorite time of year, A time for lovers holding hands in the rain Now springtime only reminds me of Tracy's tears Always cry for love, never cry for pain
He used to say so strong unafraid to die Unafraid of the death that left me hypnotized No, staring at his picture I realized No one could cry the way my Tracy cried
Sometimes it snows in April Sometimes I feel so bad Sometimes, sometimes I wish that life was never ending, And all good things, they say, never last
I often dream of heaven and I know that Tracy's there I know that he has found another friend Maybe he's found the answer to all the April snow Maybe one day I'll see my Tracy again
Sometimes it snows in April Sometimes I feel so bad, so bad Sometimes I wish that life was never ending, But all good things, they say, never last
All good things that say, never last And love, it isn't love until it's past