Inhoud blog
  • Andijvie met ham
  • Andijvie met eieren
  • Andijvie in roomsaus
  • Andijvie in kerriesaus
  • Andijvie au gratin
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    VOEDSELBANK RECEPTEN

    29-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolragout

    1 bloemkool
    40 gr. boter
    40 gr. bloem
    2 dl melk
    150 gr. geraspte kaas
    200 gr. ham
    4 el gehakte peterselie

    -------------------------------------------

    Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 5 minuten beetgaar. Laat dan de bloemkoolroosjes uitlekken op een vergiet. Snijdt de ham in blokjes. Verhit de boter in een pan en roer hier de bloem door. Giet beetje bij beetje de melk erbij en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Roer de kaas, zout en peper erdoor en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Schep dan de hamblokjes en bloemkoolroosjes door de saus. Roer vlak voor het opdienen de peterselie door de ragout. Lekker met macaroni.

    29-09-2013 om 19:35 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolstamppot

    1 kg aardappelen
    1 dl melk
    nootmuskaat
    1 bloemkool
    2 el gehakte peterselie

    -----------------------------------------

    Schil de aardappel, was ze en kook ze in een pan met een beetje water 10 minuten. Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes. Leg de bloemkoolroosjes op de aardappelen en kook dit alles nog ongeveer 10 minuten tot de aardappelen en de bloemkool gaar zijn. Verwarm in een steelpan de melk Giet de aardappelen en bloemkool af en stamp de aardappelen en bloemkool door elkaar. Roer er de warme melk, nootmuskaat en peterselie door. Lekker met verse worst.

    29-09-2013 om 19:33 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken bloemkool

    1bloemkool
    nootmuskaat
    2 el gehakte peterselie
    50 gr. geraspte kaas

    ------------------------------------------

    Maak de bloemkool schoon, verdeel deze in roosjes en was deze. Kook de bloemkoolroosjes in een pan met een beetje water en zout 5 minuten. Laat dan de bloemkoolroosjes uitlekken. Verhit de boter in een pan en bak hierin de bloemkoolroosjes lichtbruin. Doe dan de bloemkoolroosjes in een schaal en strooi er peterselie, nootmuskaat en de geraspte kaas over.

    29-09-2013 om 19:31 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool- en broccoliroosjes met salami

    1 kleine bloemkool
    400 gr. broccoli
    200 gr. salami
    20 gr. boter
    100 gr. geraspte belegen kaas

    ---------------------------------------------

    Maak de bloemkool en broccoli schoon en verdeel deze in roosjes. Kook de roosjes in ongeveer 5 – 8 minuten beetgaar en laat ze dan goed uitlekken. Snijdt de salami in blokjes. Vet een ovenschaal in en let de roosjes erin en leg tussen de roosjes de blokjes salmi. Strooi er dan de kaas over en zet de schaal ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden tot de kaas is gesmolten.

    29-09-2013 om 19:30 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokante bloemkool

    1 bloemkool
    200 gr. spekblokjes
    1 ui
    75 gr. boter
    2 sneetjes brood zonder korst
    100 gr. belegen geraspte kaas
    2 tl kerriepoeder
    40 gr. bloem
    4 dl melk

    --------------------------------------------
    Maak de bloemkool schoon, verdeel deze in roosjes en kook de roosjes in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 8 minuten beetgaar. Laat de bloemkoolroosjes dan uitlekken. Maak de uien schoon, snipper de uien maar houdt ze apart van elkaar. Verhit 50 gram boter in een pan en bak hierin 1 ui lichtbruin. Voeg de kerrie toe en bak deze even mee. Roer de bloem erdoor en giet beetje voor beetje de melk erbij. Blijf roeren tot er een mooi gebonden saus ontstaat. Maak de saus op smaak met peper en zout. Smelt de rest van de boter. Verkruimel het brood. Meng de gesmolten boter, broodkruim en kaas door elkaar. Vet een ovenschaal in en schep hier de bloemkoolroosjes in. Bak in een pan de spekblokjes uit, voeg dan de ui toe en bak deze even mee. Schep het spekmengsel over de bloemkoolroosjes en giet hier de kerriesaus over. Verdeel het broodkruimmengsel erover en zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.





    29-09-2013 om 19:27 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romige bloemkool

    1 bloemkool
    2 el gehakte peterselie
    25 gr. boter
    2 dl slagroom

    --------------------------------------
    Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Breng in een pan water aan de kook, doe de roosjes erin, breng het water weer aan de kook, laat het 1 minuut koken, haal dan de roosjes uit de pan en laat ze dan in een vergiet uitlekken. Verhit de boter uit de pan, doe de bloemkoolroosjes erin en laat deze in ongeveer 10 minuten gaar stoven. Voeg dan de slagroom toe en laat het gerecht goed warm worden, maar niet koken. Breng de bloemkool op smaak met peper en zout. Bestrooi het met peterselie.


    29-09-2013 om 19:25 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poolse bloemkool

    1 bloemkool
    100 gr. boter
    50 gr. witbrood zonder korsten
    4 eieren

    ------------------------------------------
    Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze, snijdt ze door midden en haal de eidooiers eruit. Hak de eidooiers fijn. Maak de bloemkool schoon, maat laat hem heel. Zet de bloemkool met de stronk naar beneden in een pan met een beetje water en zout. Laat de bloemkool in 15 – 20 minuten gaar koken, schep hem dan uit de pan, laat hem goed uitlekken en leg hem in een schaal. Verkruimel het brood. Verhit de boter in een pan en bak hierin het broodkruim licht bruin. Schep het broodkruim uit de pan en bedek hiermee de bloemkool. Strooi en de gehakte eidooiers over. Lekker met gebakken aardappelen.

    29-09-2013 om 19:24 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met bechamelsaus

    40 gr. boter
    30 gr. bloem
    2 dl melk
    nootmuskaat

    ---------------------------------------
    Verhit de boter in een pan en roer er de bloem door. Giet beetje bij beetje de melk erdoor en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaal met peper, zout en nootmuskaat. Deze saus is lekker bij verschillende soorten groenten, zoals bijvoorbeeld: bloemkool.

    29-09-2013 om 19:22 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met ei

    1 bloemkool
    4 tomaten
    2 eieren
    2 tl bloem
    2 dl melk
    2 el geraspte kaas

    ---------------------------------------

    Was de bloemkool, haal het grofste deel van de stronk en de bladeren weg, maar laat de kool heel. Kook de bloemkool in een pan met een beetje water en een snufje zout gaar en laat hem dan uitdruipen. Vet een ovenschaal in en leg hierin de bloemkool. Was de tomaten, snijdt ze in plakjes en leg ze om de bloemkool heen. Klop de eieren met de bloem, melk en wat peper en zout. Giet dit mengsel over de bloemkool en bestrooi het met geraspte kaas. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden en laat het gerecht in ongeveer 30 minuten een mooi kleurtje krijgen. Lekker met gebakken aardappelen.

    29-09-2013 om 19:21 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met witte saus en peterselie

    1 bloemkool
    0,5 dl groentebouillon
    1 bekertje slagroom
    nootmuskaat
    2 el fijngehakte peterselie

    -------------------------------------------
    Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en was de roosjes. Kook de roosjes in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 15 minuten gaar. Doe de bouillon en de slagroom aan de kook en laat de saus 5 minuten door koken tot de helft van het vocht is verdampt. Breng de saus op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat. Roer de peterselie door de saus. Giet de bloemkoolroosjes af en doe deze in een schaal. Schenk de saus over de bloemkool. Lekker met gekookte aardappelen en verse worst.

    29-09-2013 om 19:19 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met kip-kerrie

    1 bloemkool
    2 uien
    400 gr. kipfilet
    2 teentjes knoflook
    2 el kerriepoeder
    1 Spaanse peper
    olie

    ------------------------------------------
    Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in een pan met een beetje en zout beetgaar. Laat hem dan goed uitlekken. Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met wat peper en zout. Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze. Snijd de Spaanse peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en snijd hem dan in stukjes. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de uien, knoflook, Spaanse peper en de kerriepoeder. Voeg dan de kipfilet toe en bak deze 10 minuten mee. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe en laat het nog een paar minuten zachtjes bakken. Lekker met rijst.

    29-09-2013 om 19:17 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roergebakken bloemkool met kaassaus

    1 bloemkool
    2 sjalotjes
    1 el olie
    40 gr. boter
    40 gr. bloem
    1,5 dl melk
    100 gr. geraspte kaas

    -----------------------------------------
    Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes, was deze en kook de roosjes in een pan met een beetje water en zout 10 minuten. Laat dan de bloemkoolroosjes goed uitlekken. Maak de sjalotjes schoon en snipper deze. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de bloemkool toe en bak deze 5 minuten mee. Verhit de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Schenk beetje voor beetje de melk erbij en blijf roeren tot er een mooie gebonden saus ontstaat. Laat de kaas in de saus smelten. Schep de saus door de bloemkool.

    29-09-2013 om 17:23 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met pindasaus

    1 bloemkool
    1 ui
    1 teentje knoflook
    1,5 tl sambal
    1 el olie
    8 el pindakaas
    1 tl suiker

    ------------------------------------------
    Pel de ui en het knoflookteentje en hak deze fijn. Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en kook deze in een pan met een beetje water en zout gaar. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan de sambal, suiker en de pindakaas toe en roer er 2 dl water door. Giet de bloemkool af, doe deze in een schaal en schenk de saus erover. Lekker met rijst en gehaktballetjes.


    29-09-2013 om 17:16 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met mornaysaus
    20 gr. boter
    20 gr. bloem
    2 dl melk
    50 gr. geraspte kaas

    ---------------------------------------
    Verhit de boter in een pan en roer hier de bloem door. Giet beetje voor beetje de melk erbij. Blijf roeren tot er een mooie gebonden saus ontstaat. Roer de geraspte kaas erdoor en maak de saus op smaak af met zout en peper. Deze saus is lekker bij bloemkool.

    29-09-2013 om 17:14 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met kaassaus
    40 gr. boter
    40 gr. bloem
    2 dl melk
    75 gr. geraspte kaas
    --------------------------------------------

    Verhit de boter in een pan en roer hier de bloem door. Giet beetje bij beetje de melk erbij en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Roer de kaas, zout en peper erdoor en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Deze saus is lekker bij bloemkool, broccoli en witlof.

    29-09-2013 om 17:13 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool in tomatensaus

    1 bloemkool
    1 teentje knoflook
    4 tomaten
    1 dl bouillon
    1 ui
    2 el olie

    -------------------------------------------
    Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes, was deze en laat ze uitlekken. Pel de ui en knoflook en hak ze fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit hierin even de ui en knoflook. Voeg dan de tomaten en bloemkool toe en bak dit even mee. Roer de bouillon erdoor en laat het zachtjes stoven tot het beetgaar is. Maak op smaak met zout en peper. Serveer met saucijsjes en aardappelpuree.


    29-09-2013 om 17:04 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleesrolletjes

    250 gr. rundergehakt
    paprikapoeder
    8 plakken ham
    4 augurken

    --------------------------------------------

    Snijd de augurken in de lengte door midden. Meng wat zout, peper en paprikapoeder door het gehakt. Wikkel om elke halve augurk gehakt en wikkel dan ieder rolletje in een plak ham en zet dit vast met een cocktailprikker. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de vleesrolletjes in 15 minuten gaar. Lekker met aardappelen en andijvie.

    29-09-2013 om 16:51 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:03. Gehakt
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse karbonades

    4 karbonades
    4 uien
    40 gr. bloem
    40 gr. boter
    1 dl bier
    1 dl bouillon
    1 el maizena

    ----------------------------------------

    Maak de uien schoon wen snijd ze in ringen. Strooi wat peper en zout over de karbonades en haal ze door de bloem. Verhit de boter in een pan en bak hierin de karbonades mooi bruin. Doe de uien erbij en bak dit 5 minuten mee. Giet dan het bier en de bouillon erbij, laat het aan de kook komen en laat het zachtjes 15 minuten stoven. Haal dan de karbonades uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm. Roer de maïzena met een beetje water tot een papje en giet dit bij de uien. Laat het nog even aan de kook komen en schenk dan de saus over de karbonades. Lekker met aardappelen en spruiten.

    29-09-2013 om 16:49 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:03. Karbonades
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venkel in hamsaus

    4 venkelknollen
    25 gr. boter
    25 gr. bloem
    50 gr. ham

    -------------------------------------------
    Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in stukken. Kook de venkel in een pan met een beetje water, zout en peper in ongeveer 15 minuten gaar. Laat ze dan goed uitlekken, vang het kookvocht op. Als het kookvocht geen 2,5 deciliter is vul het dan aan met melk. Snijd de ham fijn. Verhit de boter in een pan en roer er de bloem door. Giet beetje voor beetje het kookvocht erdoor en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.Voeg wat peper en zout toe en schep de venkelen de ham erdoor. Laat de groente goed warm worden. Lekker met aardappelen en een bal gehakt.

    29-09-2013 om 16:47 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Venkel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkroketten

    750 gr. aardappelen
    2 eierdooiers
    1 tl maizena
    nootmuskaat
    1 ei
    50 gr. paneermeel
    -------------------------------------------
    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Giet ze dan af en stamp ze fijn. Laat de puree afkoelen. Klop het ei los. Roer de eidooiers, maïzena, peper en zout door de aardappelpuree. Vorm van dit deeg rolletjes van 2 centimeter dik en 5 centimeter lang. Haal de rolletjes door het los geklopte ei en dan door paneermeel. Laat het frituurvet heet worden en bak hierin de aardappelkroketjes in 3 minuten mooi bruin.


    29-09-2013 om 16:45 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • 00. WEEKMENU'S (1)
  • 01. Aardappelen (10)
  • 02. Andijvie (11)
  • 02. Appels (1)
  • 02. Aubergine (1)
  • 02. Bloemkool (27)
  • 02. Bonen (0)
  • 02. Broccoli (3)
  • 02. Champignons (1)
  • 02. Chinese kool (3)
  • 02. Komkommer (2)
  • 02. Paksoi (1)
  • 02. Prei (7)
  • 02. Raapsteeltjes (3)
  • 02. Rode kool (1)
  • 02. Sla (2)
  • 02. Snijbonen (1)
  • 02. Sperziebonen (1)
  • 02. Spinazie (5)
  • 02. Spruitjes (2)
  • 02. Tomaten (1)
  • 02. Uien (1)
  • 02. Venkel (2)
  • 02. Witlof (5)
  • 02. Wortels (2)
  • 03. Gehakt (2)
  • 03. Karbonades (2)
  • 04. Kip (1)
  • 05. Eieren (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!