Ik ben Ik ben Annie
Ik ben een vrouw en woon in Deventer () en mijn beroep is Genieten van het leven.
Ik ben geboren op 19/11/1943 en ben nu dus 80 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Psp lessen maken-Lezen, Legpuzzelen en woordpuzels oplossen .
Sap en rasp van een 1/2 sinaasappel, 2 teentje Knoflook, geperst. 1 eetlepel Kerriepoeder, 4 eetlepels Olie, 500 gr. Kipfiletsblokjes, 300 gram rijst, 1 zak Oosterse Roerbakmix, 250 ml, woksaus.
Bereiden:
2 eetlepels sinaasappelsap mengen met de rasp, Knoflook, kerriepoeder en 2 eetlepels olie. De kipblokjes erdoor scheppen en 10 min., laten marineren. Daarna aan 12 spiesjes steken en in een , grillpan rondom bruin en gaar bakken. De rijst koken In een wok 2 eetlepels olie, de groenten, 2-3 min. roerbakken. 3-4 eetlepels woksaus erdoor scheppen en alles, nog 2-3 minuten verwarmen. De resterende saus apart verwarmen. De rijst met de groenten in diepe borden scheppen. De spiesjes erop leggen en de saus erover schenken. Garneren met kroepoek.
300 gram penne, 400 gram Broccoli in rooosjes, 1 Ui gesnippert, 2 eetlepels Olijfolie, 1 pot Italiaanse Pastasaus, 250 gram Snoeptomaatjes gehalveerd, 2 bollen Mozzerella (á 125 gr.) in plakken, 50 gram Parmenzaanse kaas zelf geschrapt.
Bereiden!
De oven verwarmen op 200 ºC De penne in 10 minuten beetgaar koken en de broccoliroosjes de laatste 4 min. meekoken. De ui zachtjes fruiten in een hapjespan, met olijfolie. De pastasaus met de uitgelekte penne, broccoli, snoeptomaatjes en wat zout en peper, erdoor scheppen. Alles in een ingevette ovenschaal scheppen, en de mozzerella en parmenzaanse kaas, erover verdelen. De schaal in de oven in 20-25 minuten, goudbruin laten kleuren.
5 dunne Preien 1 eetlepel Olijfolie 150 gr. Sjalotjes, in dunne parten 1 blik Tomatenblokjes (400 gr.) 2 eetlepels gedroogde Tomatentapenade 9 plakjes gekookte ham (ca 150 gr.) 75 gr. geraspte jongbelegen kaas Ovenschaal (ingevet)
Bereiden.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stugge groen van de preien en snijd de prei in twee gelijke stukken. Snijd 1 stuk prei in dunne ringen en kook, de 9 overige stukken prei in weinig kokend water, met zout in 8 minuten beetgaar Giet af in een vergiet en laat de prei goed, uitlekken en iets afkolen. Verhit intussen in een steelpan de olie en, bak de sjalotten met de preiringen 4 minuten, op een heel laag pitje vuur. Roer de tomatenblokjes en gedroogde tomatentapenade erdoor en breng aan de kook Proef de saus en voeg naar smaak, zout en peper toe. Wikkel elk stukje prei in een plakje ham en, leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Schenk de tomatensaus over de prei en, strooi de kaas erover. Zet de schaal op het rooster in het, midden van de oven en bak het gerecht, 25 minuten tot de kaas licht gekleurd is.
4 kipkarbonades. 2 eetlepels olijfolie. 3 kleine uien, in dunne parten. 2 tenen knoflook, fijngehakt. 1 rode peper, fijngehakt. 1 gele paprika, in dunne reepjes. 1 theelepel gemalen komijn. 2 theelepels kaneel. Peper en Zout.
Bereiden:
Bestrooi de kipkarbonades met peper en zout. Verhit de olie in een braad- of hapjespan. en bak de stukken kip rondom lichtbruin. Voeg de uien, knoflook, rodepeper en reepjes paprika toe en bak op laag vuur 3 minuten mee. Voeg de komijn en kaneel, 100 ml water en naar, smaak zout toe. Leg de deksel op de pan en stoof in ca, 40 minuten gaar. Verdeel de kip met de saus over 4 borden.
4 eieren 50 gr. bloem 100 ml melk 2 tenen knoflook chilimix (molentje) 600 gr, Courgettes 4 eetlepels olijfolie 300 gr. tomaten in stukjes 2 eetlepels tomatentapenade Handmixer
Bereiden:
Klop in een ruime kom met een handmixer, de eieren met de bloem en de melk glad Pers de knoflook boven het beslag uit en, roer naar smaak Chilimix en zout erdoor. Rasp de courgettes op een grove rasp boven, het beslag en schep het goed door. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan, met antiaanbaklaag en schenk het, beslag in de pan. Leg een deksel op de pan en laat de taart op, een vrij laag vuur in ca 20 min gaar worden Verhit intussen in een steelpan de resterende, eetlepels olie en laat hierin de kleine stukjes, tomaat met de tomatentapenade warm worden. Leg een groot bord op de koekenpan, keer ze samen en laat de taart op het bord glijden. Snijd de taart in punten en serveer de, saus er apart bij.
2 el Sesamzaadjes, 1 duimgroot stukje verse Gember, geschild, 50 ml. Kikoman less sodium Sojasaus, 50 ml. Oljfolie extra vierge 500 gr Broccoli. in roosjes.
Bereiden:
Breng een grote pan water met wat zout, aan de kook. Verwarm een kleine koekenpan op, middelhoog vuur. Doe de sesamzaadjes erin. Rooster de zaadjes 3-4 minuten of tot ze, goudbruin zijn en zet apart. Rasp de gember met een fijne rasp, boven een mengkom. Voeg de sojasaus en olijfolie toe en, en roer goed door. Kook de broccoli 3-4 mnuten in, het kokende water of tot, de broccoli net zacht begint te worden. Giet af en doe de broccoli bij de dressing, in de mengkom. Schep de broccoli om, bestrooi met de, sesamzaadjes en serveer.
De Feestdagen zijn weer voorbij. Sommigen hebben nog wat vakantie En er zijn er ook alweer genoeg aan het werk. Wij hebben hele fijne en gezellige dagen gehad. Ik hoop dat jullie het ook fijn hebben gehad. Volgende week kom ik weer met nieuwe lekkere recepten. Voor alle zieken onder ons, hoop ik dat het, snel weer goed gaat.
Olijfolie, 1 kg Riblappen in grote stukken, 1 kleine Ui, fijn gesnippert, 2 stengels Bleekselderij, fijngesneden, 1 el balsamicoazijn, 500 ml. Bruin Bier, 750 ml, groente bouillon, 2 klontjes Boter, 300 gr. Sjalotten, gepeld. 2 takjes Rosemarijn, alleen de blaadjes. 200 gr. gemengde Paddenstoelen - grote gehalveerd. paar takjes Tijm, alleen de blaadjes, Peper en Zout
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verwarm een ovenvaste braadpan op hoog vuur. Doe een scheut olijfolie in de pan en voeg het vlees toe. Bak het vlees op laag vuur ongeveer 25 min. of, totdat de vleessappen beginnen te karameliseren. Schep af en toe om. Roer de ui en bleekselderij door het vlees en bak ca 10 minuten, of tot de groenten zacht zijn.
Giet de balsamico azijn, het bier en de, bouillon in de pan. Breng aan de kook, draai het vuur omlaag, en dek het af met een cirkel bakpapier. Zet de braadpan 2 1/2 uur in de oven, of tot, het vlees gaar en mails is en de saus ingedikt.
Verwarm ondertussen 2 steelpannen op, middelhoog vuur. Laat in elke pan een klontje boter smelten. Doe de sjalotten en rozemarijn in de ene pan de champignons en tijm in de andere. Voeg aan elke pan een mespunt, zout en peper toe. Bedek de sjalotten met een cirkel bakpapier. Doe een deksel op beide pannen en draai het, vuur onder beide pannen omlaag. Bak de sjalotten 30 minuten, of tot ze zacht, en goudbruin zijn. Schep ze na 15 min. om Bak de champignons 10 min. of tot ze al, hun vocht hebben afgegeven. Haal de deksel van de pan en bak de , champignons nog 5 min. tot ze goudbruin zijn.
Haal de stoof uit de oven en roer de sjalotten, en champignons erdoor. Zet de braadpan op middelhoog vuur, tot de sjalotten en champignons, goed warm zijn.
----------
Lekker met een luchtige aardappelpuree, en gestoomde groenten.
2 stronken Witlof, 1 zakje Ruccola, (40gr.) 1 bakje basilicum, alleen de blaadjes, 50 ml. Olijfolie, 50 gr. Parmenzaansekaas, geschaafd, 1 bakje Walnoten. (60 gr.) grof gehakt, Peper en Zout, Keukenmachine.
Bereiden:
Verwijder de onderkant van het witlof, en haal 20 blaadjes los. Leg op een schaal. Houd 1 hand ruccola achter, Doe de rest van de ruccola en, het basilicum in de keukenmachine, en maal fijn tot pesto. Schenk de olie erbij en voeg, 1 tl. peper en 1 tl, zout toe. Verdeel de ruccola over de witlofblaadjes. Druppel de pesto erover. Verdeel de parmenzaansekaas erover en garneer met de noten. Serveer direct.