Dinsdag 07 oktober
We worden opgehaald om 09 uur en met Mss Bé rijden we naar een eiland. Eerst bezoeken we een viswinkel (lees magazijn) met enkel gedroogde vissoorten en eigenlijk alles wat in de zee leeft zoals zeepaardjes en zeesterren. Dit wordt gebruikt voor soepen.
Na een rit door een verlaten weg komen we bij een bananenkweker en kopen of krijgen we, ik weet het niet, trossen groene bananen. Eéntje is er rijp en helaas krijgt de gast deze banaan. Dus: ik ben het slachtoffer. Uit beleefdheid eet ik dus banaan en waar of niet: ik lust het. Deze bananen zijn niet te vergelijken met deze die we in België kennen. Onze rit gaat verder naar oesterkwekerijen met het gevolg dat we daar oesters eten in een plaatselijk barakske. In China mag je geen oesters rauw eten omwille van het vervuilde water, dus worden ze gekookt. De lunch bestaat dus uit seafood en thee. Wel gezellig en heel speciaal!
Op onze terugtocht naar het vaste land kopen we 2 ligstoelen en een tafeltje voor buiten, dit kunnen we wel gebruiken.
We nemen morgen een day off en zullen de dag alleen doorbrengen. We kunnen deze rust echt wel gebruiken. Misschien kook ik morgen zelf en gaan we op zoek naar gekende voedingswaren. En om niet te vergeten, we hebben toch wel ergens boter gevonden, er waren 2 pakjes van eenzelfde soort. Wat een geluk!
Wat ik vanaf vandaag ook weet: in China dragen ze altijd een paraplu: of voor de regen of voor de zon! Chinezen houden van een blanke huid!
Woensdag 08 oktober
Uitgeslapen
een luxe! Gisteren toch nog even Aiko en Lou gezien en gesproken Moeke en vake zijn in China zeggen ze, maar of ze het eigenlijk goed beseffen?
Griet vindt het maar niets als ze ons ziet in onze zomerse kledij, in België is het zeker wel wat kouder.
Deze middag willen we zelf koken en we gaan dus op zoek naar eten. Wat ons heel sterk opvalt is dat hier het verkeer aan de sterkste is: autos trotseren de stoplichten en denk niet dat je op een zebrapad veilig bent, integendeel. Ze toeteren er maar op los, en dan heb je nog die fietsen en bromfietsen met karretjes achter, alles rijdt hier maar kriskras door mekaar. Het is dus altijd goed uitkijken in het verkeer!
In de supermarkt vinden we aardappelen, een dikke ajuin en wortelen, we maken ons klaar voor Belgische kost. We zoeken nog vlees en met gebaren naar tekeningen van beesten die daar omhoog hangen komen we te weten dat het varkensvlees is. OK, we nemen het mee. Als laatste op ons boodschappenlijstje staan de kruiden, zout denken we dat we vinden in wit poeder in een kruidenpotje en peper vinden we in het engels vertaald. Met kippenbouillon krijgen we wel alles op smaak en dat nemen we dus mee. We vragen naar suiker, maar de lieve chineesjes lachen eens en maken dat ze wegkomen, dus moeten we zelf maar zoeken. Wat zijn we toch sukkelaars!
Het gewone Belgische eten smaakt ons goed, maar wat zout zou zijn is iets helemaal anders en dat gebruiken we dus niet.
Na de middag een flinke siësta in de nieuwe tuinstoelen, wat skypen, en een korte wandeling doorheen de omliggende straten. Het is vandaag een echte day off, en morgen trekken we er weer voor een dagje op uit.
|