Dwarsliggers verhalen.
Ik ben een dwarsligger en daar ben ik fier op.
25-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag 25 november - open dagboek
Zo mijn vriendin is naar de aquarelklas, ik kon niet meegaan want ik ga een voetbalwedstrijd van de  pré miniemen leiden ( met korte ei ). Ik dacht de match word misschien afgelast, door die drassige velden maar toen ik buiten kwam zag ik op de barometer, dat het 16 graden C. was, dus die match gaat zeker door.
Nog even mijn e-mailtjes nagezien Fientje, was er weer badankt Fina. Heb een mooi mailtje naar Thea gestuurd, en andere in de vuilbak gekieperd.
De veearts is nog langs geweest gisterenavond, heeft Annabelleke twee spuitjes gegeven, die kan er weer een tijdje tegen, maar wij denken toch dat het haar,  noodlottig zal worden, enfin we gaan dat kleine lieve hondje nog een zo aangenaam verder bestaan bezorgen, en voor de rest zorgt de goede god wel.
Vannamiddag misschien naar "Kunst-Event" in het bouwcentrum, we hebben nog niets beslist en anders naar de oude kerk in Hoevenen ,Attenhoven, een vriendin van mijn lerares Speksteen stelt daar tentoon.
Ik had gezegd dat ik niet meer zo dikwijls op het scherm ging komen maar ondertussen heb ik weer 4 mailtjes gekregen van andere bloggers, die me allen de goede raad geven van toch maar door te gaan, moest ik eens een dag overslaan sorry beste vrienden, maar dan ben ik u zeker niet vergeten.

Uit het oog is zeker niet uit mijn hart.

Blues.

25-11-2006 om 10:22 geschreven door blues

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen And this is the winner.....!!

25-11-2006 om 10:06 geschreven door blues

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.open dagboek 2

Wat vliegt de tijd toch snel, lieve vrienden. Morgen is het alweer zaterdag. Vandaag was het weer een reuze dag. Vanmorgend vroeg naar Wildert om de lessen in Speksteen te volgen, die beginnen om 9 uur tot 12 uur, onderbroken door twee koffiepauzes, en weer komt er een mailtje binnen, ogenblik............Zo het waren er 7 ineens, een van Fientje  bedankt Fina. 4 van een vrouwelijke collega uit de aquarelles, heel mooie straks ga ik ze doorsturen; een van ATV, en een van Thomas Cook..........dus twee koffiepauzes in de speksteen lessen, en die kunnen heel gezellig zijn. Mijn werkstuk, een liggende stier, is bijna af wel het beeldhouwgedeelte, nu komt nog het fijnschuren om hem uiteindelijk, af te werken in een bad water met speciaal schuurpapier. Na de middag nog wat verder gewerkt aan mijn stier, ziet er al prachtig uit, wanneer mijn broeders die zien, want die hebben het sterrebeeld stier, zullen ze het zeker mooie vinden. De hondekapster is ook de deur uit, zij zien er telkens weer anders uit met hun korte haren. Ik had graag naar die dichtersavond gegaan, maar ik verwacht de dierenarts nog, voor ons annabelleke, dat diertje, een Chi Tsu, geeft heel de dag over eet niet, wat zou dat weer kunnen zijn.
Zo vrienden dat was het dan weer, ik dank de chauffeur van de zwarte VW Vivaro die mij zo vriendelijk voorrang gaf op de baan,
misschien komen we elkaar nog eens tegen en dan geef ik jou voorrang.

Blues. Wel te rusten straks en morgten gezond op.

24-11-2006 om 19:10 geschreven door blues

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto 24 november.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn dagfoto.

24-11-2006 om 08:05 geschreven door blues

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is mijn open dagboek.
Zo, ik heb juist het kalenderblaadje van gisteren afgetrokken, we zijn alweer de 24° november, er komt nu een mailtje binnen, dat wordt aangekondigd door zo'n butler die komt zeggen heel statig "you have mail sir," dat gaan we dan eerst even open doen. Zo dat is fijn een berichtje van Thea, die blij is dat ik weer op het net zit, bedankt Thea, dat geeft me weer nieuwe moed, ik moet eerlijk bekennen dat die afbeelding op mijn blog niet van mij is, ik ga er zeker van de week een paar van mij opzetten speciaal voor jou,dan weer een vraag om ondersteuning van een of ander project, de prullemand in.
Zo vandaag gaan we nog wat Spzksteen bewerken bij een groepje in Wildert, ik mag niet meer zeggen, op de Wildert, bij ons aller Marjolein, een zeer lieve jonge dame met nederlandse roots, het is weer hetzelfde 8 vrouwen en ik alleen als man.
Straks komt ook de dierenarts, want ons kleinste hondje Annabel, is al enkele dagen ziek. Ook komt de hondenkapster voor mijn andere deugnieten ik heb er drie, schatten van honden trouwens.
Vanavond misschien naar een gedichtenavond ingericht door Karumi,
zal nog wel zien, daag je hoort vanavond hoe alles verlopen is. Dag Tea nogmaals bedankt.

Blues om klokslag 8.00 u in de morgend, het krieken is begonnen.

24-11-2006 om 08:01 geschreven door blues

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben nog steeds een dwarsligger....!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb ooit mijn beste interesantste djob gekregen omdat ik een dwarsligger ben, dat viel bij de toenmalige personeelschef in zo'n goede aarde, dat ik prompt werd aangenomen, ik had hem gezegd," ik ben een dwarsligger en daar ben ik fier op." Punt andere lijn.

23-11-2006 om 19:35 geschreven door blues

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto hier onder.
Klik op de afbeelding om de link te volgen De afbeelding hieronder, die sterrenhemel, heeft als titel " the birth of the blues", ik ga hem veranderen en schrijven, "the rebirth of the blues." Als je voelt wat ik bedoel.

23-11-2006 om 19:29 geschreven door blues

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hallo!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hee vrienden, ik heb verleden week een mailtje gekregen van een zeer goede blog- en chatvriendin, ik zeg tegen jullie ook wat ik tegen haar heb geantwoord. Ik vind het zo, werken voor niets, wanneer er maar  enkele lezers  uw blog lezen. Dat is tijd die ik vroeger heel graag aan jullie verspeelde maar nu kan ik toch zoveel andere dingen nog doen, zeker wanneer men weet dat maar enkele geïntreseerden mijn artikels en gedichten lezen. Ik was van manier van opstellen verandert, meer foto's verschillende andere onderwerpen enz. maar
 maar het bleek allemaal op niets uittelopen. Ik ga nog verschijnen op mijn blog, maar niet zo veel meer. Wanneer ik sommige van de topblogs lees die vol staan met onnozele moppen, dan zakt echt de moed in mijn schoenen, dan moet het voor mij ook nie meer. Ja, blues is nog steeds gezond en mijn vriendinnetje ook, godzijdank, ik schilder nog steeds werk nu voor een tentoonstelling in mei 2007,
ben ondertussen peningmeester van een plaatselijke schilderskring geworden, ben me nog meer, gaan toeleggen in het bewerken van Spek- of zeepsteen en ben overgeschakeld van aquarel op acryl, dat wil niet zeggen dat ik aquarel geheel op zij schuif doorvoor heb ik er al te veel gemaakt, volg trouwens nog wekelijks wanneer ik niet moet arbitreren, de aquarelklas op zaterdagmorgend, maar acryl is ook zo een geheimzinnig medium dat ik dat ook eens wil proberen.
Zo "its good to be back", tot nog eens tot blues.

Blues.

23-11-2006 om 19:21 geschreven door blues

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrienden
Klik op de afbeelding om de link te volgen Wel vrienden chatters en die enkele trouwe lezers van mijn blog, het ga jullie goed. Wanneer je dit leest zal den blues misschien al niet meer bestaan...Blijf in elkaar geloven stop met die huichelarij, wees lief voor elkaar en zeker voor de minderbedeelde, het was fijn om met jullie te chatten en te bloggen,( is dit een werkwoord???)
misschien zien of horen we mekaar wel eens terug, want ik geloof in een leven na de..........

Blues.

06-11-2006 om 08:11 geschreven door blues

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
26-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speksteen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Bezie het werk hier onder. Zie je de scherpe lijnen en de holle en bolle vlakken, de scherpe lijnen toveren een zeer mooie schaduwspel moesten dit afgeronde vlakken zijn dus zonder die scherpelijnen dan zou het zeker zo geen mooie beeld zijn.

Dit samenbrengen van scherpe lijnen en holle en bolle vlakken, dit samenbrengen noemt men SPANNING brengen in een beeld.

26-10-2006 om 19:13 geschreven door blues

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speksteen bewerken.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hier enkele zeer mooie voorbeelden, van afgewerkte speksteenwerken.
Let wel deze werken zijn niet van mij, maar zodra mijn foto's af zijn zet ik ze hier op mijn blog.

26-10-2006 om 19:07 geschreven door blues

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (37 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intuïtief beeldhouwen.
Langs "Kunstwerkt" geef ik hier in Kapellen een cursus "Intuïtief beeldhouwen". We zijn nu aan de voorlaatste les, er waren 13 leerlingen, en allemaal waren ze even enthouisiast over de speksteen.
Maar wat was INTUÏTIEF beeldhouwen.
Wel wanneer we als bewerker van speksteen een mooie exemplaar in handen krijgen, heb je twee mogelijkheden, ofwel zie je een afbeelding in de steen, van een dier een torso of iets dergelijks of anders begin je de steen, en die methode gebruik ik zeer dikwijls, begin je de steen proper te maken je begint er aan te raspen en met schuurpapier te bewerken en zo met je blik urenlang op die eene kei gericht, ga je er iets in zien, dat is dan wel dikwijls iets abstracts, maar dat bedoel ik met intuïtief werken, je handen laten leiden door je geest door je gedachten.

26-10-2006 om 19:03 geschreven door blues

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderen met acryl ,- 5 weken verder
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zo dit is iets heel anders dan schilderen met olieverf, gedaan met al die chemische middeltjes. Nu kun je gewoon water beruiken om uw verf te verdunnen. En wat een verschil met aquarel, hier kun je blijven verbeteren daar bij aquarel moest het praktisch van de eerste keer juist zijn.

26-10-2006 om 18:54 geschreven door blues

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-10-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cursus Acryl schilderen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn met een nieuwe cursus begonnen acrylschilderen in het cultureel centrum van de Luchtbal. Chatters Katyn en Boris hadden beloofd om eens te komen zien maar ik heb er nog niets van gemerkt.

03-10-2006 om 21:10 geschreven door blues

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zou ik dan toch eindelijk mijn kunststroming hebben gevonden?
Klik op de afbeelding om de link te volgen Blues aan het werk.

03-10-2006 om 20:59 geschreven door blues

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele werken in speksteen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Speksteen is een zachte steen soort. Men kan het met een gewone handzaag doorzagen. Wanneer men het bewerkt en glad schuurt komen er zeer mooie beelden te voorschijn.

03-10-2006 om 20:42 geschreven door blues

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intuïtief beeldhouwen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is met intuitief werken in speksteen in eerste instantie de
bedoeling vanuit de vorm van de steen te werken. Het is jezelf
laten leiden door de steen, je intuïtie volgen.

03-10-2006 om 00:00 geschreven door blues

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Lakverf op de achterkant van glas.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn vader heeft, zeker 75 jaar geleden deze prent, een vissershaven in Normandië,  op glas gezet. Toen ik eens verplicht moest rusten na een spierscheuring heb ik deze schilderij ook gemaakt.

28-09-2006 om 18:38 geschreven door blues

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele Aquarellen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zie hier enkele aquarellen, op de eerste zie je  "De Neus "te Stabroek. Een zeer populaire kroeg bij de plaatselijke bevolking.

28-09-2006 om 18:29 geschreven door blues

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet mij nietjes.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Lig op mijn rug in't zachte gras,
en kijk naar de lucht.
Dan zie ik draken en ridders,
heel der bendes op de vlucht.

Dan zie ik wolkenwouden,
met reuze bomen,
en slangen die van hier,
tot aan den einder komen.

Ze trekken allemaal oostwaarts, 
richting ardennen,
zouden de walen, liggen op de rug,
in't zachte gras, ook kennen.

Blues (déjeuner sur l'herbre. )


26-09-2006 om 20:00 geschreven door blues

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Archief per week
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Welkom op mijn blog!



    Foto

    Foto


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Gastenboek
  • beats by dre solo
  • reactie
  • reactie
  • storm
  • Vriendschap

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Inhoud blog
  • Een laatste groet.
  • Storm
  • Naar de dierentuin.
  • Die mannen toch.
  • Verjaardag.


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!