NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Over mijzelf
Ik ben jean vercauteren, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jean.
Ik ben een man en woon in 9240 Zele (België) en mijn beroep is Gepensioneerd.
Ik ben geboren op 23/06/1949 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken & Genealogie.
Categorieën
  • Allerlei (6)
  • Aperetieven (3)
  • Desserts (16)
  • Gebak (10)
  • Hoofdgerechten Vis (25)
  • Hoofdgerechten Vlees (18)
  • Soepen (5)
  • Voorgerechten (18)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.

    Koken met Eva's...schortje, en genieten.

    11-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perentaart met amandelvulling.

    Perentaart met amandelvulling.

     

    46.jpg

     

    A : Zanddeeg : Zanddeeg is een vaste deeg die zeer vlug vlug klaar is. Het wordt bereid met bloem, eieren, boter en suiker zonder toevoeging van vocht. Zanddeeg is zeer kortbrekig, waardoor het wat moeilijker uitrolt. Men doet er goed aan de ingevette plaat naast het deeg te zetten en het uitgerolde deeg op de deegrol van de tafel in de plaat of bakvorm te brengen.

    Ingrediënten :

    1. 250 gr fijne suiker

    2. 250 gr boter

    3. 4 dooiers

    4. snuifje zout

    5. 1 pakje vanillesuiker

    6. 500 gr bloem

    Bereiding :

    1. Breng de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en breng daarin het geklopte ei, de suiker en de vanillesuiker. Roer hier stilaan de bloem onder en wanneer de bloem bijna vermengd is, ook de boter in stukjes toe.

    2. Kneed alles met de hand goed ondereen tot ge een gelijke deeg verkrijgt.

    3. Strooi bloem op de tafel, rol het deeg uit met de deegrol op een dikte van 3 à 4 millimeter en breng voorzichtig in de ingevette plaat of vorm.

    4. Doorprik met een vork, bestrijk de zijkanten met wat eigeel.

     

    B : Amandelvulling :

    Ingrediënten :

    1. 250 gr boter

    2. 100 gr room

    3. 125 gr fijne suiker

    4. 125 gr amandelpoeder

    5. 3 eieren

    6. 45 gr bloem

    Bereiding :

    1. Klop de boter luchtig, meng er de suiker en het amandelpoeder onder.

    2. Klop er een voor een de eieren onder en voeg dan de room toe.

    3. Roer er tenslotte de gezeefde bloem onder.

     

    C : Pralin :

    Ingrediënten :

    1. 250 gr geschaafde amandelen

    2. 250 gr kristalsuiker

    3. 1 eiwit

    Bereiding :

         Meng de ingrediënten goed onder elkaar.

     

    OPBOUW VAN DE TAART.

    ______________________

     

    Benodigdheden :

    1. Sinaasappelconfituur

    2. Abrikozenconfituur

    3. Geblancheerde peren

     

    Bereiding :

    1. Rol de deeg uit tot 3 millimeter dik.

    2. Bekleed de vorm met deeg.

    3. Strijk een laagje sinaasappelconfituur op taartbodem.

    4. Breng de amandelvulling aan.

    5. Plaats de geblancheerde peren op de vulling.

    6. Breng de pralin aan tussen de peren.

    7. Bak af een voorgewarmde oven op 220° en dit ongeveer 35 minuten.

    8. Glans na afkoeling de peren af met abrikozenconfituur.

    11-02-2017 om 16:12 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (5)
    27-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paling in tomatensaus volgens Marileen.( Mijn huisvrouwtje )

    Paling in tomatensaus volgens Marileen.( Mijn huisvrouwtje )

    Afsluiting van de Palingrit met Paling in Tomatensaus.JPG

     

    Ingredienten :

    1. 1 kg palingmoten

    2. 1 doos tomatenstukjes met basilicum 800 gr

    3. 2 uien

    4. 1 doosje tomatenpuree

    5. thym en 2 laurierblaadjes

    6. room

    7. 1 glas droge witte wijn

    8. peper & zout

    9. verse gesneden champignons

    10. engelse saus

    11. bindmiddel

     

    Bereiding :

    1. Boter laten smelten en een laagje palingmoten gekruid met peper en zout laten opbakken. Dit met alle moten herhalen.

    2. De tomatenblokjes samen met de fijngesnipperd uien, witte wijn, laurier en tym toevoegen.

    3. Alles zachtjes laten stoven en als de paling bijna gaar is, de champignons, engelse saus en de room toevoegen.

    4. Verder laten garen en eventueel binden.



    27-12-2016 om 17:21 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten Vis
    >> Reageer (5)
    20-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn op zijn Italiaans.

    Konijn op zijn Italiaans.

    Dit is een recept van mijn oud collega : Anna Denicolo.

    95f65eef-cb4e-474b-a105-d1b60a2940aa.jpg

    Ingrediënten :

    • 1 konijn van +/- 2,200 kg

    • 8 tomaten

    • 2 dikke uien

    • 2 teentjes look

    • 100 gr gemalen gruyère

    • 2 glazen droge witte wijn

    • tijm, laurier en peterselie

    • 2 dl olijfolie

    • 1 eetlepel azijn

    • 50 gr boter

     

    Bereiding :

    1. De stukken in een kom doen, bestrooien met peper en zout,1 fijngehakte ui, tijm, laurier, wijn, 1dl olijfolie en een scheut azijn en laat dit 12 uur marineren.

    2. Daarna goed laten uitlekken en droog deppen.

    3. Bak de stukken konijn goudbruin.

    4. Fruit de tweede fijngesnipperde ui en de fijngehakte look in 1 dl olijfolie, doe er de gepelde en kleingesneden tomaten, tijm, laurier, een beetje marinade, peper en zout bij en laat zachtjes inkoken. Op het einde van de kooktijd een snuifje marjolein toevoegen.

    5. Leg de konijnstukken op de tomatenbrij die U lichtjes hebt gebonden.

    6. Bestrooi met gruyère en met peterselie en laat lichtjes gratineren.

    7. Kan opgediend worden met fijne prinsessenboontjes.

    20-12-2016 om 15:56 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten Vlees
    >> Reageer (2)
    24-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feuilleté van paling.

    Feuilleté van paling.

     

    Scan_20161024.jpg

    Deze bruin tot grijsachtig gekleurde vis heeft een zeer langwerpig lichaam dat meer dan een meter lang kan worden. Door de karakteristieke lichaamsbouw, lage rugkam en nauwelijks zichtbare schubben is deze gemakkelijk van andere vissen te onderscheiden.

    Paling komt voor in grote delen van Europa en noordelijk Afrika en is een bewoner van wateren met modderbodems. Overdag wordt er geschuild en 's nachts gejaagd op kleine ongewervelde waterdieren zoals waterpissebedden en aasgarnalen en/of kleine vissen.

    Op grote schaal wordt paling bevist voor menselijke consumptie en is commercieel belangrijk. In Nederland is gerookte paling een gewilde delicatesse en in België is "paling in het groen" een gewaardeerd gerecht. Sinds 1970 is er een duidelijke afname van de palingstand merkbaar. Herstel is misschien nog mogelijk, maar zal vanwege de lange generatieduur en lage stand aan ouderdieren nog een zeer lange tijd vergen, zelfs met een totaal verbod op de visserij op paling.

    Anguilla-anguilla.jpg

     

    Ingrediënten : ( 4 pers )

     

    • 4 stukken ontvelde en ongrate paling

    • 4 sneden gedroogde ham

    • boter

    • enkele blaadjes gestoomde spinazie

    • peper en zout

    • 1 pakje bladerdeeg

    • bindmiddel

    • 2 eigeel

    • 1 sjalot

    • 2 dl visfumet

    • 1 flesje blond abdijbier

    • 2 dl room

    • salie

     

    Bereiding :

     

    1. Kruid de palingmoten met peper en zout en omwikkel ze met de gedroogde ham.

    2. Bak de rolletjes goudgeel, neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

    3. Verdeel de bladerdeeg in 4 stukjes, bedek met een beetje spinazie en schik er een palingrolletje op. Vouw de deeg dicht tot mooie pakjes en strijk ze in met eigeel. Bak ze gedurende 25 min. in wat boter.

    4. Stoof de sjalot glazig en voeg de bouillon erbij.

    5. Laat de visbouillon en het bier tot ⅓ inkoken, zeef de saus en laat ze samen met de room inkoken tot gewenste dikte. Breng op smaak met peper, zout en salie.

    24-10-2016 om 14:54 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    >> Reageer (4)
    22-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsstoverij met blonde Leffe.

    Kalfsstoverij met blonde Leffe.

     

    Scan_20161017.jpg



    Ingrediënten :

     

    • 1 kg kalfsstoverij

    • 50 gr boter

    • 1 ui

    • 1 teentje look

    • 250 gr champignons

    • 2 wortelen

    • 3 takjes witte selder

    • 400 gr gepelde tomaten

    • 200 gr zilver uitjes

    • 1 blonde Leffe

    • kruiden voor stoofvlees

    • 1 lepeltje suiker

    • peper en zout

     

    Bereiding :

     

    1. Braad het vlees aan en haal uit de pan.

    2. Fruit de ui en de look aan in hetzelfde braadvocht en schep het vlees er weer onder.

    3. Roer de tomaten, de fijngesneden wortelen en selder door het vlees.

    4. Bestrooi met de kruiden, peper, zout en overgiet met de Leffe, laat zachtjes doorsudderen.

    5. Pel de zilveruitjes en glaceer in wat boter.

    6. Halveer de champignons en voeg ze samen met de uitjes net voor de gaartijd van het vlees.

    7. Bind met wat bruine roux en roer er de suiker onder.

    8. Serveer met frietjes of rijst.



                Kalfsstoofvlees.jpg     home_friet.jpgleffe_blonde_ogive_4.png

    22-10-2016 om 07:58 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten Vlees
    >> Reageer (0)
    17-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestcoctails & Nieuwjaarshapjes.

    Feestcoctails & Nieuwjaarshapjes.

    Scan_20161015.jpg

     

    • Gegrild stokbrood met fijne kerriekip.

     

    1. Snijd stokbrood overlangs door en vervolgens in hapjesporties.

    2. Snijd stukjes gestoomde kip, meloen en blauwe druiven in heel fijne stukjes.

    3. Meng alles met een kerriedressing op basis van mayonaise en kerriepoeder.

    4. Zet de broodjes even onder de grill en bestrijk met de kerriekip.

     

    • Gegrild stokbrood met champignonbrunoise.

     

    1. Grill stukjes stokbrood.

    2. Snijd champingnons in brunoise en stoof de stukjes in boter met ¼ blokje kruidenbouillon en wat peterselie.

    3. Beleg stokbroodjes met het champignonstoofsel, vlij er een stukje kaas op en grill even in de oven.

     

    • Gemarineerde kippenspitjes.

     

    1. Maak een marinade van olijfolie, honing, sojasaus, tomatensap en sambal oelek.

    2. Snijd kippenfilet in blokjes, schep ze door de marinade en zet een paar uur in de koelkast.

    3. Laat het vlees uitdruipen, steek het op kleine spiesjes en wentel die door sesamzaad.

    4. Bak in een grillpan.

     

    • Coctail Niagara Falls.

     

    1. Doe 50 ml vodka, 50ml Mandarine Napoléon, 25 ml sinaas/citroensap, 6 ml suikersiroop en enkele ijsblokjes in de shaker en schud krachtig.

    2. Giet in een glas en vul verder aan met ginger ale en versier met een schijfje citroen.

     

    • Coctail perzik Noilly.

     

    1. Meng 3/10 Noilly Prat, 3/10 sinaas/perziksap, 2/10 witte rum en 2/10 aardbeienlikeur in een shaker.

    2. Giet in een glas en versier met een schijfje sinaasappel en 2 coctailkersen.

    17-10-2016 om 16:22 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aperetieven
    >> Reageer (0)
    15-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenvoudige Brésiliennetaart.

    Eenvoudige Brésiliennetaart.

     

    vit_7_bakken_tarte_brésilienne_WEB_MR.jpg

     

    Een typisch Belgische taart met een exotische naam.



    Ingrediënten :

     

    • 1 eetlepel boter

    • 2,5 dl room

    • 5 dl melk

    • 4 eieren

    • 1 rol bladerdeeg

    • 125 gr cristalisésuiker

    • 1 eetlepel cristalisésuiker

    • 60 gr patisseriebloem

    • 1 vanillestokje

    • brésiliennenootjes

     

    Bereiding :

     

    1. Verwarm de oven op 170°, leg de bladerdeeg met het bakpapier in een vorm. Prik er enkele keren in met een vork en bedek volledig met droge bonen of bakparels.

    2. Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven 10 min. Verwijder daarna het bakpapier en de bonen.

    3. Klop de eierdooiers samen met met 75 gr suiker tot een schuimige massa. Voeg al kloppend de bloem, de koude melk en de vanillezaadjes toe.

    4. Klop de eiwitten heel stijf en voeg al kloppend 50 gr suiker toe en klop verder nog 2 min.

    5. Schep de eiwitten voorzichtig onder de melkbereiding tot U een glad beslag hebt.

    6. Giet het beslag in vorm en bak 45 min. in de voorverwarmde oven.

    7. Laat afkoelen en haal uit de vorm.

    8. Klop de room samen met 1 eetlepel suiker op. Doe in een spuitzak en versier de taart .

    9. Versier met brésiliennenootjes.

    15-10-2016 om 08:19 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    03-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farfalle al salmone.

    Farfalle al salmone.

    Farfalle is een Italiaanse pastavorm. Farfalle is Italiaans voor vlinders. In het Nederlands worden ze ook wel strikjes genoemd.



    farfalle-al-salmone--600x325.jpg



    Ingrediënten :

     

    • 600 gr farfalle ( vlinders )

    • 120 gr gerookte zalm

    • 4 eetlepels olijfolie

    • 3 dl room

    • 200 gr tomatenpulp

    • muskaatnoot

    • zout

     

    Bereiding :

     

    1. Laat de olie heet worden. Doe er de in kleine stukjes gesneden zalm, de room en de tomatenpulp bij. Kruiden met nootmuskaat en zout.

    2. Laat de farfalle koken in een grote pot met gezouten water tot ze al dente zijn. Laat goed uitlekken.

    3. Giet ze in de pan met saus en doe ze nog enkele minuten op het vuur met voortdurend roeren.

    4. Dien op en garneer met bieslook.

    5. Eventueel bestrooien met vers geraspte permazaan.*



    *De Italiaanse humanistische arts Pantaleone da Confienza publiceerde in 1477 Summa lacticiniorum, de oudste studie over de productie van kaas. Pantaleone omschreef de piacentini, de kazen uit de Noord-Italiaanse provincie Piacenza, als de meest prestigieuze kazen van Italië. Grana en parmigiano zijn dat meer dan vijfhonderd jaar nog steeds. De beste parmezaanse kaas staat vandaag bekend als parmigiano reggiano en mag alleen worden geproduceerd in Bologna, Modena, Reggio-Emilia, Parma en Mantua. De smaak is iets intenser dan die van grana padano. De productiemethode en het uitzicht van alle 'piacentini' is grotendeels dezelfde. Het belangrijkste verschil tussen grano en parmigiano reggiano is dat de laatste uitsluitend mag worden geproduceerd met melk van vrij rondlopende koeien die met gras en hooi gevoerd worden. Voor grano mag ook de melk van anders gevoerde koeien worden gebruikt.

    parmezaanse_kaas2.jpg

    03-10-2016 om 15:39 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    >> Reageer (0)
    29-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart.

    Appeltaart.

     

    franse-appeltaart.jpg

     

    Ingrediënten :

     

    • Kruimeldeeg of bladerdeeg ( uit de winkel )

    • 4 appelen

    • ananas in stukjes ( blik )

    • 2 dl melk

    • 2 eieren

    • 4 eetlepels fijne suiker

    • boter

    • maïzena

    • 2 eetlepels abrikozengelei

    • enkele druppels rum

     

    Bereiding :

     

    1. Leg de deeg in een beboterde taartvorm. Snij de randen af en prik met een vork in het deeg.

    2. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in halve maantjes.

    3. Schik ze mooi in waaiervorm op de deeg en leg er stukjes ananas op. ( bewaar het sap ).

    4. Meng de melk, de eieren en de suiker en klop stevig door elkaar en voeg enkele druppels rum toe.

    5. Giet dit mengsel over de taart en bak 25 minuten op 180°.

    6. Breng ondertussen het ananassap aan de kook, voeg er de abrikozengelei er aan toe en bind met maïzena.

    7. Giet dit over de gebakken taart en laat afkoelen.

    29-09-2016 om 08:37 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    26-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje met champignons.

    Varkenshaasje met champignons.

     

    Scan_20160923.jpg

     

    Ingrediënten 4 pers. :

     

    • 2 varkenshaasjes

    • 600 gr wilde champignons ( cantharellen, oesterzwammen, hanenkammen enz )

    • boter

    • 4 eetlepels olijfolie

    • 2 eetlepels pijnboompitten

    • 250 gr gerookte eendenborst

    • 1 teentje knoflook

    • 2 eetlepels gehahte peterselie

    • zout en peper

     

    Bereiding :

     

    1. Borstel de champignons, snij ze fijn, alsook de look.

    2. Snij de eendenborst in blokjes

    3. Stoof de champignons samen met de look en de eendenborst in wat boter, voeg peper en zout toe.

    4. Als het vocht verdwenen is en de champignons mooi gestoofd zijn, voeg er dan de peterselie aan toe.

    5. Snij de varkenshaasjes in biefstukjes of bak ze in hun geheel.

    6. Schik een bedje van champignons op een bord, overstrooi met pijnboompitten en olijfolie.

    7. Schik er de varkenshaasfilets op en serveer met gestoomde aardappelen.

     

     N.B.Je kan de saus ook met room en een scheut cognac opbinden.



    De cantharelhanekam.jpg  (Cantharellus cibarius) is een paddenstoel uit de familie Cantharellaceae. De soort wordt ook 'dooierzwam' genoemd. Het is een eetbare paddenstoel met een licht peperachtige smaak.

     

    De oesterzwamoesterzwammen vleesvervanger (3).jpg dankt zijn naam aan zijn vorm, die duidelijk iets weg heeft van een oesterschelp. De oesterzwam is geliefd om z’n zachte aromatische smaak. Bovendien krimpt de paddenstoel nauwelijks tijdens de bereiding.

    Een hanenkamCantharel-7003.jpg is een eetbare paddestoel die verwant is aan de cantharel. De paddestoel heeft een korte dikke voet en een donkergele kleur. Hanenkammen zijn ook lekker in omeletten of bij konijn.

    26-09-2016 om 17:30 geschreven door jean

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten Vlees
    >> Reageer (0)


    Inhoud blog
  • Perentaart met amandelvulling.
  • Paling in tomatensaus volgens Marileen.( Mijn huisvrouwtje )
  • Konijn op zijn Italiaans.
  • Feuilleté van paling.
  • Kalfsstoverij met blonde Leffe.
  • Feestcoctails & Nieuwjaarshapjes.
  • Eenvoudige Brésiliennetaart.
  • Farfalle al salmone.
  • Appeltaart.
  • Varkenshaasje met champignons.
  • Zeekreeft.
  • Sint-Jacobsvruchten met basmatirijst en saffraansaus.
  • Minidessertbuffet.
  • Visfantasietje.
  • Kwartel met allerhande groenten.
  • Schuimomelet. ( Omelette sibérienne )
  • Banaan in papillot.
  • Kip in wijnsaus ( Coq au vin ) of Bourgondische Ragout.
  • Twee heerlijke Coctails. en een katerverjager.
  • Gevuld kalkkoenlapje in bladerdeeg met Aalsterse aardappelpuree.
  • Gestoomde mosselen met citroengras.( Thais)
  • Gesmoorde rode poon op een groentebedje.
  • Konijnenfilet met paddestoelen en geurige olijfolie.
  • Gekruide Lamscasserole met amandelen.
  • Spaanse Paëlla.
  • Gratin van abrikozen met kardemom.
  • Wijn. De witte ANJOU: de grote onbekende.
  • Zeewolffilet in champignon- dugleréroomsaus.
  • Ijssoufflé au Grand Manier.
  • Kaassoufflé
  • Flensjes met geitenkaas.
  • Schartongfilets met bier en anijslikeur.
  • Suprème van gevogelte op zijn Indisch.
  • Zeebarbeel.
  • Gevuld Witloof met vismousse en mosterdcrème.
  • Bloemkoolsoep met gerookte zalm.
  • Bladergebakje met Victoriabaars op een bedje van witte kool en saffraansaus met basilicumchiffonade.
  • Duo van Chocolademousse.
  • Heerlijk Notenbrood.
  • Steaks met Roquefortsaus.
  • Oesters in beignetdeeg.
  • Kipnuggets met abrikozensaus.
  • Gamba's met room.
  • Velouté Dieppoise.
  • Scampi's met kerriesausje.
  • Scampi's in frituurdeeg, ook Scampi's Fritti genoemd.
  • Scampi's op zijn Amerikaans.
  • Vier cocktails.
  • Pittige tomatentaart.
  • Sint-Jacobsvruchten met balsamicovinaigrette.
  • Velouté Pierre-Le-Grand ( Knolseldervelouté )
  • Schuimige fruittaart.
  • Brikdeeg met zeevruchten.
  • Scampi’s met citroengras.
  • Met krab gevulde paddestoelen.
  • Bladerdeeggebakjes met mango, feijoa en papajamoes.
  • Chocolademarquise met passievruchten
  • Vers vijgentaartje met honing en vanille-ijs.
  • Kokosdessert met koekjes, ananas en caramelsaus.
  • Appeldessert op de BBQ
  • Tonijn met honing, limoenboter en witloof.
  • UITLEG over enkele van de meest gebruikte keukentermen.
  • Zalmtartaar met mosterdsaus.
  • Roodbaarsfilet met scampi en olijfolie
  • Gestoomde kabeljauw met gedroogde ham en groene dressing.
  • Poires religieuse.
  • Babykreeft met cocktailsaus.
  • Geflambeerde Ananas.
  • Parelhoen met bigaradesaus.
  • Tuinkerssoep.
  • Lamskoteletten met basilicumsaus.
  • Waterzooi van kip op zijn Gents.
  • Zomers slaatje.
  • Minuut Wafels.
  • Biscuitgebak met aardbeien of ander vers fruit.
  • Aarbeienmousse met frisse coulis.
  • Konijn ANDERS
  • Kalfsblanket met artisanale cider
  • Vispannetje uit de westhoek.
  • Zalmforel met garnalensaus en witte druiven.
  • Spaghetti Home made.
  • Tarte Tatin
  • Gefrituurde Camembert.
  • Marinades.
  • Kruidige Meivismoten met wortel in vinaigrette.
  • Gebakken Geepfilts met een stoofpotje van peterselie, tomaten en venkel.
  • Gemarineerde Meivis, gegrild met kaas en spek.
  • Schuimomeletten met diverse vullingen
  • Meivis met asperges en sinaasappel .
  • Tulp met vers fruit en sanayon.
  • Fishburgers
  • Macarons.
  • Kalfsniertjes op zijn Balegems.
  • Aspergeroomsoep en dito-taartjes.
  • Sabayon glacé au Kiwi ( Koude sabayon met kiwi )
  • Rauwe gemarineerde zalm.
  • Nog een klein voorwoord.
  • Wat is een Eva's Schortje.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Zoeken met Google



    Zoeken in blog


    Laatste commentaren
  • Bedankt voor je mooi compliment Jean (Gerda)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Goedenavond beste Jean, (Lenie)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Hallo beste Jean,wat een heerlijke en fijne recepten zie ik hier staan,zal uw blogje bij onze favorieten plaatsen. (Lenie)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Bedankt voor je mooi compliment Jean (Gerda)
        op Perentaart met amandelvulling.
  • Een lieve groet doet altijd goed (Gerda)
        op Paling in tomatensaus volgens Marileen.( Mijn huisvrouwtje )
  • Goede middag Jean (Gerda)
        op Paling in tomatensaus volgens Marileen.( Mijn huisvrouwtje )
  • Bijna Nieuwjaar (Gerda)
        op Paling in tomatensaus volgens Marileen.( Mijn huisvrouwtje )
  • Fijne feestdagen gewenst (Nikki)
        op Paling in tomatensaus volgens Marileen.( Mijn huisvrouwtje )
  • Het jaar 2016 loop weer ten einde (Dirk)
        op Paling in tomatensaus volgens Marileen.( Mijn huisvrouwtje )
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!