ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    15-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KAFKAIAANSE TOESTAND
    Zoals belooft de reden van mijn frustratie. Ik schrijf het vandaag omdat ik morgen mijn tweede oogprik krijg en dan enkele dagen letterlijk geen hand voor m’n ogen zie.

    Hulp vragen is niet mijn sterkste kant en zodoende geen evidentie. Ik ben een plantrekker, altijd al geweest ook. Maar wanneer je bijna stekeblind bent kom je voor heel veel obstakels te staan, en al zeker wanneer je alleenstaande bent, zoals ik.
    En omdat ik recht heb op hulp en hulpstukken wegens zeer slecht ziende zijn, liet ik telefoneren naar mijn ziekenfonds en de ‘Blinden liga’. Dat bleek om te beginnen al niet simpel te zijn want voor ik de juiste persoon aan de lijn kreeg verliepen er enkele dagen. De ene was ziek, de andere op vakantie en de derde was niet bevoegd!
    Na uiteindelijk teruggebeld te zijn geworden en mijn situatie te hebben uitgelegd, kreeg ik te horen dat ik papieren zou toegestuurd krijgen die ik zou moeten invullen. ???! “Euh meneer, ik kan die papieren niet lezen, laat staan invullen!” Tevens moest er een verslag van mijn oogarts worden toegevoegd. Maar diezelfde oogarts wil eerst de resultaten van de behandeling afwachten voor ze zulks doet, en dat is dus pas binnen drie maanden!

    Enfin, uiteindelijk beseft men mijn situatie en er kwam een sociaal assistente aan huis. Bleek dat die papieren een aanvraag waren voor een invaliditeit statuut. “Maar ik ben al jaren invalide”, liet ik haar weten. Conclusie, men had me de verkeerde papieren toegezonden. Nu wacht ik dus nog altijd op de juiste.

    Ondertussen kreeg ik van het ziekenfonds wel een huishoudhulp. Nou ja, hulp is veel gezegd want de dame heeft op twee uur tijd enkel een knoop aangenaaid en mijn rabarber in stukjes gesneden. Voor de rest heeft ze mij haar ganse leven verteld en mijn kan koffie leeggedronken. Nou moe, daar moet ik dus wel 8€ per uur voor betalen!

    Nu donderdag komt er weer een huishoudhulp, dit keer zou het iemand anders zijn en ditmaal voor vier uur lang.
    Maar ik heb me maar al voorbereid en heb met behulp van mijn lieve buurvrouw gisteren de was maar al gedaan en vandaag ga ik zo goed en zo kwaad als het kan de strijk doen. Zodoende ben ik helemaal klaar om een nieuw levens verhaal te aanhoren. Wordt vervolgd…


    Categorie:OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE
    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (16)
    13-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIESPLICHT VOLBRACHT!
    Voila zie, kiesplicht volbracht.
    Ik was er een beetje bang voor, bang dat ik het niet zou kunnen lezen, want op die pc kun je de pagina’s niet vergroten zoals thuis wel kan. Maar al bij al ging het tamelijk vlot. ‘k Had verdorie meer last van mijn kaduke heup dan van mijn slecht zicht!

    Mijn kieslocatie ligt amper 200 meter van mijn deur. Maar onze straat is al zo vaak opgebroken en weer toe gesmeten dat ondertussen alle straatstenen schots en scheef liggen. En vermits ik niet goed zie waar ik loop, struikel ik regelmatig en dat komt mijn kaduke heup niet ten goede. Eigen schuld, dikke bult, want waarom moet ik nu zo nodig altijd op hoge hakken lopen? Joost mag het weten. “Vanity, thy name is woman” zullen we maar zeggen zeker!

    Enfin, fris gewassen, mijn ooglens extra opgepoetst en gewapend met drie kraakheldere leesbrillen trok ik op weg, vastberaden om hulp te vragen wanneer dit nodig mocht blijken.
    Maar dit bleek dus bij deze niet nodig te zijn.

    En dat is maar goed ook want hulp vragen is niet mijn sterkste kant.
    Dat ik de afgelopen maand toch aangewezen was op hulp van derden maakt dat ik me danig gefrustreerd voel. Mede ook dankzij de Kafkaiaanse toestanden waar ik mee geconfronteerd werd. Maar daarover een volgende keer meer. Wordt dus vervolgd…


    Categorie:EIGEN MENING
    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (11)
    08-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LMD (vervolg)
    Macula degeneratie is in se een ouderdomsziekte. Het kan toeslaan vanaf je vijftigste maar dat is zeer uitzonderlijk, veelal treed de ziekte pas op bij hoogbejaarden. De ziekte treft ook meer vrouwen dan mannen.
    De oorzaak van de ziekte is niet echt gekend. Allerlei factoren kunnen een rol spelen, zoals een ongeval, trauma of erfelijkheid.

    Bij mij wijdt men de ziekte (vermoedelijk dan) aan mijn, weliswaar lichte vorm, van CVS die een drietal jaren terug werd vastgesteld.
    Die CVS houd ik sindsdien onder controle en stabiel met een streng dieet, gezonde voeding en medicatie. Maar feit is ook dat ik er te weinig rekening mee houd. Net door die lichte vorm, kan, en ga ik vaak door daar waar ik in feite zou moeten rusten.
    Vrouwen weten wel wat ik bedoel… je neemt een kopje uit je keukenkast, merkt een vlekje op, en voor je het goed en wel beseft geef je de ganse keuken een beurt. Halverwege die karwei word ik dus hondsmoe maar kan het zo niet laten staan, dus ga ik door, met alle gevolgen van dien…
    Dat deze redenering van mijn huisarts wel eens zou kunnen kloppen merkte ik gisteren.

    Gisteren moest ik naar het ziekenhuis om een MR-scan te laten nemen van mijn pijnlijke heup waar ik al meer dan anderhalf jaar mee rond strompel en waar men maar geen remedie voor vindt.
    Na een rusteloze en vrijwel slapeloze nacht merkte ik al bij het opstaan dat het niet goed was met mijn zicht. Mijn richtwijzer is dan de klok aan de muur van de slaapkamer en die zag ik niet. Ook mijn uurwerk kon ik niet lezen en in de spiegel zag ik enkel een vage schim staan. Die wazige donkerte bleef de ganse dag rond mij hangen.
    De schrik sloeg me meteen om het hart. Zou ik terug bij af zijn?

    Maar hoera! Na een afgelopen verkwikkende nachtrust werd ik deze morgen wakker en zag meteen weer de contouren van mijn klok. Cijfers en letters alsook het centrale gezichtsveld blijft moeilijk om waarnemen maar ondertussen is mijn zicht in zoverre verbeterd dat ik terug zie wat ik een maand voor de oogprik zag. Bewijze dit lange logje!

    Op 16 juni krijg ik de tweede oogprik en ik hoop dan maar dat mijn zicht wederom een beetje beter wordt zodat ik terug gezichten kan herkennen en contrasten kan waarnemen.
    Op hoop van zegen dus, wordt vervolgd…


    Categorie:OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE
    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (17)
    31-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LMD (vervolg)
    Het gaat een beetje beter met mijn zicht maar het blijft moeilijk. Te meer omdat ik maar een ziend oog heb en dus geen reserve heb.
    Er is heel weinig kans dat ik ooit weer alles goed zal kunnen waarnemen.
    Maar er is en blijft, tot hiertoe dan toch, altijd de kans dat met de inspuitingen mijn oogziekte afneemt of dan toch op z;n minst wat afremt.

    Om jullie een idee te geven van wat ik zie, plaats ik hieronder twee foto;s die het duidelijk maken.

    DIT ZIEN JULLIE


    EN DIT ZIE IK

    Dat op die manier de wereld te moeten bekijken zeer moeilijk en zeer vermoeiend is hoef ik er niet bij te zeggen zeker!

    Fijne week voor iedereen en tot de volgende...


    Categorie:OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE
    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (18)
    24-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LMD (vervolg)
    Het is met een beetje angst en voorzichtigheid dat ik dit schrijf, want je mag nooit te vroeg victorie kraaien, maar vandaag is de eerste dag dat het een ietsiepietsie beter gaat met mijn zicht.
    Het zijn minieme opflakkeringen en ze zijn van zeer korte duur maar o zo hoopvol. Iemand met gezonde ogen zou daar zeker niet wild van worden maar voor mij zijn het zalige momenten.

    Normale tekst/cijfers lezen en schrijven of tv kijken lukt nog niet, maar het donker klaart een weinig op. Dat zou kunnen betekenen dat de vlek iets minder groot is geworden en/of minder dik.

    Voor diegene die het graag willen weten, ik krijg een behandeling met Lucentis, een vloeistof die met een plaatselijke verdoving rechtstreeks in het aangetaste oog wordt gespoten. Zo’n behandeling duurt maanden, daarom dat ik voorzichtig ben met mijn vreugde uitroep, want het gevaar blijft dat het plots ook weer slechter kan gaan.

    Ik zou jullie blogs heel graag allemaal een bezoekje willen brengen, maar in feite mag ik niet computeren omdat dit mijn oog danig vermoeid. Daarom dat ik heel selectief ben en niet al te veel bezoekjes in een keer afleg. Maar ik volg jullie wel zo goed als kan.
    Dus niet boos zijn he wanneer ik vandaag niet langs kom, het zal dan voor morgen, of zo, zijn.
    Wordt vervolgd…


    Categorie:OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE
    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (11)
    21-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MACULADEGENERATIE
    Blind typen krijgt voor mij nu een hele andere betekenis. De tekst in Word op 500% en de letters van het toetsenbord meer raden dan weten, En dan nog het allermoeilijkst, de tekst hier op mijn blog zetten, maar het is me toch maar gelukt, joepie!

    Al de ganse week hele dagen doorgebracht in diverse ziekenhuizen om allerlei testen te ondergaan. Ik zie momenteel zo geel als een citroen en geef licht af in de duisternis door al de fluo die men me al in mijn aders heeft gespoten. Al die onderzoeken gebeuren met tussenpozen van 10 min tot een halfuur, de rest is zitten wachten. Dat wachten duurt lang wanneer je niets anders kunt dan staren naar de muur of je handen. Maar enfin, het heeft zijn vruchten afgeworpen!

    Ik kwam dus uiteindelijk toch in aanmerking voor een tussenkomst van het ziekenfonds voor die superdure inspuitingen van 1000 euro per keer en waarvan ik er minstens drie moet krijgen met een tussenpoos van 1 maand, en dit omdat de vlek vlak in het midden van mijn netvlies zit. Iets naar boven, onder, links of rechts, en ik had het kunnen vergeten. Langs de andere kant had ik in dat geval  niet zo weinig zicht gehad als nu. How do you count your blessings in this case?
    De eerste inspuiting heb ik gisteren, woensdag, al meteen gekregen omdat het probleem heel urgent was. Vandaag moest ik op controle om te zien of er zich geen ontsteking ontwikkeld. En pechvogel als ik ben zit er toch een lekkage in de wond van de prik. Drie x daags 4 druppels in het oog en 4 x daags een plaspil zouden het probleem moeten verhelpen. Morgen gaan we dus weer op controle.
    Momenteel ben ik zo goed als blind en zie door de prik ook nog eens een grote zwarte vlek op m’n oog. Dat is een luchtbel die na enkele dagen zou moeten verdwijnen.

    Veel hoop op verbetering of een terugkeer van mijn zicht geeft de dokter me niet, er is enkel de hoop dat door de inspuitingen mijn zicht zich zoals het nu is stagneert, dus niet al te snel nog verder achteruit gaat.
    Blind worden doe ik niet…maar wat ben je dan wel wanneer je niet meer kunt lezen, tv kijken, je toestellen bedienen, jezelf kunt fantsoeneren, fietsen of als een kamikaze op de straat moet lopen? Wanneer je de meeste kleuren niet meer waarneemt, geen contrast meer ziet en mensen grijze schimmen zijn? Kortom, voor alles bij wat je doet op de ogen van anderen moet rekenen?
    Maar ach, we zullen maar afwachten wat het wordt en leven op hoop, want er is nog, letterlijk dan, een beetje licht in de duisternis. Bewijze dit logje.

    Aan al mijn vrienden die me steunen en moed inspreken via reactie hier, mail, facebook of foon, heel heel, heel erg bedankt! Jullie zijn mijn lichtje in de duisternis.

    Voor nu moet ik stoppen, maar wordt zonder twijfel vervolgd…


    Categorie:OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE
    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (6)
    18-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OOGPROB;EEM (4)
    Daarstraks slecht nieuws gekregen van de oogchirurg. Mijn oogziekte is niet te verhelpen met laser of operatie. Ik heb namelijk, Meculadegeneratie. Er zit een gasbel op mijn gele vlek en die gasbel zit vlak in het midden.
    Het goede nieuws is evenwel dat ik niet blind wordt maar wel heel erg slechtziend en dat heel slecht zien kan nog toenemen naarmate het ouder worden.

    Morgen moet ik voor verder onderzoeken naar het Middelheimziekenhuis om te kijken of ik in aanmerking kom voor een behandeling met inspuitingen. Maar vooral of ik in aanmerking kom voor terugbetaling van het ziekenfonds want 1 inspuiting kost maar liefst 1000 euro en er zijn meestal meerdere inspuitingen nodig, maar zoveel centjes kan ik helaas niet op tafel leggen. Bovenop de inspuitingen zal ik ook speciale vitaminen moeten nemen en dit mijn ganse leven lang.

    Morgen weten we meer…wordt dus vervolgd…


    Categorie:OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE
    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (12)
    16-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OOGPROBLEEM (3)
    Mijn zicht gaat nu snel, schrikbarend snel zelfs, achteruit. Daarom dit kale logje zonder veel franje.
    Zo kan ik onder meer niet meer de leestekens zien op mijn zwart toetsenbord maar ook mijn muispijltje of cursor zie ik niet meer, ook al staan ze op extra groot. Menu’s die zich openen op mijn pc kan ik niet meer lezen wegens het minieme contrast van lichtgrijze tekst op een witte achtergrond, ik kan enkel nog gissen met vaak rare resultaten tot gevolg.
    Maar het zijn de praktische dingen die ik niet meer zie die me het meest parten spelen!

    Zo kan ik vrijwel geen klok meer lezen. Ook de tekst op het display van mijn gsm zie ik niet meer, laat staan de letters op mijn toetsen. De programma knoppen van mijn wasautomaat en droogkast…mijn afstandsbediening van de tv…de knoppen van mijn microgolf of oven van mijn kookfornuis…ik kan het niet meer lezen.

    Ook boodschappen doen is een ware beproeving geworden. Ik zie nog amper een halve meter ver en die halve meter is dan ook nog heel donkergrijs gekleurd. Fietsen is dus gevaarlijk maar te voet gaan is geen optie want stappen gaat ook al niet wegens mijn nog steeds pijnlijke heup. Evenmin kan ik de versheidsdatum of gebruiksaanwijzing op de verpakkingen lezen. Betalen met mijn bankkaart is puur giswerk want ik kan het display niet meer lezen noch zie ik de toetsen duidelijk. Met cashgeld stelt zich het probleem dat ik de meeste geldstukken niet meer uit elkaar kan houden en het betalen aan de kassierster moet overlaten en dus ook niet zie of men me wel correct weergeeft. De rekening checken is al helemaal niet meer doende.

    Bijkomend probleem is ook mijn persoonlijke verzorging. Overtollige haartjes verwijderen lukt niet meer Zo kan ik ook niet meer mijn teennagels knippen of vingernagels vijlen. Gelukkig heb ik een afspraak kunnen maken met de pedicure zodat mijn voeten toch al verzorgd worden. Al was die afspraak maken ook al niet evident op mijn zilverkleurig telefoontoestel met zwarte toetsen en met mijn hanenpoten lezen in mijn telefoonklapper.

    Kortom, ik zie geen steek meer voor het moment en kan niets anders doen dan de uren aftellen tot vrijdag en voor de rest uit me neus zitten vreten. Dat laatste bij manier van spreken dan he!

    Wat ik niet begrijp is dat ik niet vroeger terecht kan bij de chirurg. En hoelang zal het daarna nog wachten zijn tot de operatie kan gebeuren? Tenslotte heb ik maar 1 ziende oog en is het net dat oog dat ziek is en waardoor nu dus NIETS meer zie. Ook ben ik alleenstaande en heb dus niemand naast mij die me een handje kan helpen. Maar schijnbaar is dat allemaal geen prioriteit voor de dokters. Wordt vervolgd…zolang het me nog een beetje lukt.


    Categorie:OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE
    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (6)
    11-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OOGPROBLEEM (vervolg)


    Gisteravond dus weer naar de oogarts geweest. Allerlei testen ondergaan, ook druppels in m’n oog gekregen waardoor ik hélemaal geen steek meer zag, gelukkig werkte mijn gehoor nog toen het verdict kwam.
    Het was een hele opluchting voor me toen de dokter me zei dat ik nu niet moet vrezen dat ik blind word maar dat het probleem wel zeer ernstig is. Hij vergeleek mijn probleem met een camera..
    ..Om mooie foto’s te kunnen nemen moet je een goede lens hebben, maar ook een goed werkend filmrolletje. En het is nu net dat filmrolletje dat het bij mij laat afweten. De oogarts vermoed dat het mijn netvlies is dat aan het loskomen is.

    Het probleem is dus niet op te lossen met een sterkere bril of lens, enkel een operatie kan het euvel verhelpen.

    Op 21 mei moet ik naar de oogchirurg om mijn netvlies te laten meten. Hoe dat precies in zijn werk gaat weet ik niet. Maar dat zal op het www wel te vinden zijn zeker?
    Ondertussen moet ik mijn oog zoveel als mogelijk laten rusten, fel licht vermijden en raad hij me aan om een zonnebril op te zetten als ik buiten ga.
    Nou moe!
    Mijn wereld is nu al donker en ik heb bij alles fel kunstlicht nodig om te kunnen zien wat ik doe. Zo moest ik gistermorgen nog proeven dat mijn sneetje roggebrood beschimmeld was omdat ik bijna geen contrasten meer zie.

    Met een zonnebril op m’n snoet op een winterkoude zonloze lentedag vind ik ook ietwat belachelijk staan. Moest er nu nog sneeuw vallen zou ik tenminste een stel ski’s als camouflage op me schouders kunnen meedragen.
    Maar wat moet, moet dan maar.

    Maandag 7juni dan weer naar het ziekenhuis om een MRI scan te laten maken voor mijn nog steeds kaduke heup dat ook maar niet opgelost schijnt te raken.
    Ik heb nu zo’n beetje het gevoel dat ik elke maand een jaar ouder word.



    Categorie:OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE
    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (8)
    09-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OGEN BLIK

    Ik ben geboren met een visuele handicap (Amblyopie) een lui oog in de volksmond. Dat maakt dat ik geen dieptezicht heb, 3D is dan ook aan mij niet besteed, en ook geen ruimtelijk zicht.
    Dat werd pas echt duidelijk en hinderlijk toen ik mijn rijbewijs wilde halen en het niet kreeg omdat ik geen afstanden kan in schatten en ook geen totaal overzicht heb in de buitenspiegels.

    Nu is het zo dat dit euvel heel gemakkelijk verholpen had kunnen worden toen ik nog kind was, maar daarvoor zat ik in het verkeerde (pleeg) gezin. Ik werd verondersteld een bron van inkomsten te zijn en niet van uitgaven.
    Toen ik na een zoveelste dag pesterijen op school mijn pleegmoeder daar eens over aansprak zei ze mij weinig subtiel dat ze mijn handicap nooit had laten verhelpen “omdat ik later toch blind zou worden”, zo had de huisarts haar gezegd.
    Nu was mijn pleegmoeder niet meteen het alleraardigste mens in mijn leven en dus liet ik haar bewering voor wat ik ze waard vond. Maar ergens bleef dit toch altijd in mijn achterhoofd hangen.

    Jarenlang zag ik vrij goed, zelfs lezen ging zonder een bril te moeten dragen. Pas na mijn veertigste had ik een leesbrilletje nodig. Midden mijn veertigste begon ik met een lens te dragen om ver te kunnen zien.
    Dat ging goed tot verleden jaar de problemen begonnen. Eerst een sterkere lens..dan een sterkere leesbril..nog maar eens een sterkere lens en bril want mijn zicht bleef drastisch verminderen..maar helaas..

    ..Vandaag is het zo dat ik niets meer duidelijk zie. Dat het net lijkt of ik constant in een fel licht kijk waardoor mijn omgeving heel donker wordt en ik enkel vage omtrekken zie. Ik doe dus momenteel de meeste dingen op de tast en dat kan ik enkel doen omdat de meeste dingen hier in huis me vertrouwd zijn. Lezen, schrijven en tv kijken bezorgen mij een misselijk makende hoofdpijn. Kortom, kijken vergt een enorme inspanning. En dan komt de bewering van mijn pleegmoeder: “je wordt later toch blind” wel heel dichtbij en boezemt mij een vreselijke angst in.

    Langs de andere kant blijft mijn hoop natuurlijk gevestigd op de medische wetenschap en hun kunnen van vandaag.
    Dus trek ik maandagavond nog maar eens naar de oogarts om enkele testen te laten doen.
    Wordt dus vervolgd…


    Categorie:OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE
    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (6)
    04-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZOMERUUR

    Binnenkort weer zomeruur 2010.
    In de nacht van zaterdag op zondag 28 maart 2010 zetten we de klok weer een uurtje vooruit. Dus 2 uur wordt dan 3 uur en we slapen zodoende een uur minder.
    Hierdoor blijft het dan ’s avonds weer langer licht en kan men dus bezuinigen op elektrische verlichting.

    Larie vind ik!
    Wie ’s avonds graag tv kijkt doet zijn overgordijnen dicht en sluit zo het licht buiten. Steekt zijn sfeerlicht aan en weg profijt.
    En in kantoren,fabrieken en ziekenhuizen branden de lichten sowieso de ganse dag, zomeruur of winteruur. Dus wie doet er zich profijt mee?

    En is dat zomeruur wel gezond vraag ik mij af?
    Volgens enkele deskundigen blijkbaar niet.

    Het zomeruur is negatief voor ons slaapritme.
    Onderzoekers van de universiteit in Groningen en München hebben ontdekt dat de invloed van de zomertijd niet te onderschatten is op ons slaapritme.
    Volgens hen wordt onze biologische klok vooral aangestuurd door licht.
    Quote: In de winter loopt onze interne klok ongeveer gelijk met de momenten waarop het licht en donker wordt. In de zomer niet.
    Daardoor slapen we minder en neemt de kwaliteit van de slaap zienderogen af.
    Unquote.

    Voor de onderzoekers voldoende reden om te pleiten voor een afschaffing van de zomertijd.
    En ik ben het daar volledig mee eens.


    Categorie:EIGEN MENING
    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (7)
    01-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOPJE


    De week beginnen met een lach kan nooit kwaad he!
    En al zeker niet wanneer je al die rampen voor ogen krijgt. Dus, here we go!

    Bram loop langs de De Keizerlei wanneer hij op een terras een jong knap ding in de mot krijgt.
    Beleefd vraagt Bram of hij naast haar mag zitten, en dat mag.
    Ze praten wat, lachen wat, flirten wat en van het een komt het ander.
    Ze zoeken een hotelletje op in de buurt en Bram zegt tegen de receptionist:“Mijn vrouw en ik hadden graag een kamer voor 1 nacht gehad.”

    De dag nadien gaat Bram uitchecken en vraagt zijn rekening.
    Hij krijgt bijna een appelflauwte wanneer hij de rekening gepresenteerd krijgt die maar liefst 800€ bedraagt???
    “Wat?” zegt Bram, “en dat voor 1 nacht!”
    De receptionist zegt onverstoord: “Ja meneer, u was hier maar 1 nacht, maar uw vrouw logeert hier al drie weken!”


    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (1)
    24-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRUGGEN

    En dan liggen ze hier in Antwerpen te palaveren over een brugske!
    Daartegen is onze Lange Wapper een klein smurfje.

    Categorie:EIGEN MENING
    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (2)
    13-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DURE ENERGIE

    Het is berekoud buiten, dus blijven we lekker warm binnen. We zetten onze thermostaat een graadje hoger en…..we slagen rood, blauw en groen uit wanneer we onze energiefactuur krijgen!
    Menen jullie ook niet dat we teveel betalen aan elektriciteit en gas?
    Dat ten minste de BTW zou moeten dalen naar 6% ipv de 21% die het nu is? Warmte en licht is geen luxe maar een noodzakelijkheid, toch!?!

    Onderstaande zat vanmorgen in mijn mailbox. En omdat het daar volkomen nutteloos is, zet ik het op mijn blog.
    Al diegene die het met mij eens zijn kunnen er nu wat aan doen als ze willen.Lees eerst, en teken dan de petitie.

    1. Wist je dat de gasprijs bij Electrabel sinds 2003 gestegen is met 50% tot 70%? En elektriciteit met 20% tot 40%?
    2. Wist je dat officieel onderzoek van de CREG aangetoond heeft dat hier sprake is van regelrechte manipulatie van de prijzen, in het nadeel van de consument?
    3. Wist je dat Electrabel op die manier elk jaar 6 miljard euro winst maakt, op onze kap?
    4. Wist je dat Electrabel vorig jaar welgeteld nul euro belastingen betaalde, integendeel, nog 93 miljoen euro terugtrok van de belastingen.
    5. Wist je dat dit in ons land blijkbaar allemaal maar mag en kan?
    TIJD VOOR ACTIE DUS! TEKEN DE PETITIE OP WWW.6PROCENT.BE
    De btw op energie moet omlaag van 21% naar 6%, op kosten van Electrabel.
    Ga naar www.6procent.be en teken ook.
    Er zijn al meer dan 185.000 ondertekenaars.
    Stuur dit aub door naar iedereen die je kent!
    1. Energie is levensnoodzakelijk. Toch betalen we in België 21% BTW op gas en elektriciteit. Dat is het tarief voor luxeproducten! Op kraantjeswater, groenten en fruit en geneesmiddelen betalen we maar 6% BTW. Waarom dan 21% voor verwarming en verlichting?
    2. 200 euro korting op de energiefactuur. Door een BTW-tarief van 6% op gas en elektriciteit bespaart een gezin 200 euro.
    3. Andere Europese landen doen het al.
      In Luxemburg is het BTW-tarief voor energie 6%, in Groot-Brittannië 5%.
      Wanneer volgt België?
    4. Op kosten van Electrabel! Door de BTW-verlaging krijgt de overheid minder inkomsten. Wij willen dat Electrabel en andere energiebedrijven dat geld bijpassen.
      Door de hoge energieprijzen maken Electrabel en moederbedrijf GDF Suez woekerwinsten van 6 miljard euro per jaar.

    Teken nu de petitie.
    Een initiatief van de www.pvda.be.
    Voor meer informatie, reacties en meest gestelde vragen, surf naar www.pvda.be/actief/campagnes/energie-is-geen-luxe.html.

    HEB EEN FIJN WEEKEND EN HOU HET, LIEFST ZO GOEDKOOP MOGELIJK NATUURLIJK, WARM!


    Categorie:EIGEN MENING
    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (6)
    07-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE BOOMSOORT


    Uit welke boom ben jij gevallen, uit welk hout ben jij gesneden?
    Zoek je geboortedatum op en de daarbij behorende boom, ga dan verder naar beneden.

    1. 01 januari tot 11 januari ............. Dennenboom
    2. 12 januari tot 24 januari.............. Olm
    3. 25 januari tot 03 februari............. Cipres
    4. 04 februari tot 08 februari ........... Populier
    5. 09 februari tot 18 februari............ Cederboom
    6. 19 februari tot 28 februari............ Pijnboom
    7. 01 maart tot 10 maart..................Treurwilg
    8. 11maart tot 20 maart................... Lindeboom
    9. 21 maart ………………………................Eikenboom
    10. 22 maart tot 31 maart.................. Hazelaar
    11. 01 april tot 10 april...................... Lijsterbes
    12. 11 april tot 20 april...................... Esdoorn
    13. 21 april tot 30 april...................... (Wal)notenboom
    14. 01 mei tot 14 mei........................ Populier
    15. 15 mei tot 24 mei........................ Kastanjeboom
    16. 25 mei tot 03 juni........................ Es
    17. 04 juni tot 13 juni........................ Haagbeuk
    18.  14 juni tot 23 juni......... Vijgenboom
    19. 24 juni........................................ Berk
    20. 25 juni tot 04 juli......................... Appelboom
    21. 05 juli tot 14 juli.......................... Dennenboom
    22. 15 juli tot 25 juli. …………………..........Olm
    23. 26 juli tot 04 augustus...................Cipres
    24. 05 augustus tot 13 augustus.......... Populier
    25. 14 augustus tot 23 augustus...........Ceder
    26. 24 augustus tot 02 september.........Pijnboom
    27. 03 september tot 12 september.......Treurwilg
    28. 13 september tot 22 september.......Lindeboom
    29. 23 september................................Olijfboom
    30. 24 september tot 03 oktober........... Hazelaar
    31. 04 oktober tot 13 oktober............... Lijsterbes
    32. 14 oktober tot 23 oktober............... Esdoorn
    33. 24 oktober tot 11 november........(Wal)notenboom
    34. 12 november tot 21 november......... Kastanjeboom
    35. 22 november tot 01 december..........Es
    36. 02 december tot 11 december ..........Haagbeuk
    37. 12 december tot 21 december...........Vijgenboom
    38. 22 december................................Beukenboom
    39. 23 december tot 31 december …….Appelboom

    Appelboom (De liefde)
    Tengere bouw, veel charme, aantrekkingskracht, aangename aura, flirterig, avontuurlijk, gevoelig, altijd verliefd, wil liefhebben en liefgehad worden, trouw en een tedere partner, erg gul, wetenschappelijke talenten, leeft voor vandaag, een zorgeloze filosoof met fantasie.

    Es (De ambitie)
    Buitengewoon aantrekkelijk, levendig, impulsief, veeleisend, houdt niet van kritiek, ambitieus, intelligent, getalenteerd, houdt er van om het lot te tarten, kan egoïstisch zijn, erg betrouwbaar, trouw en liefhebber van voorzichtigheid, het brein regeert soms over het hart, maar hij/zij neemt het partnerschap erg serieus.

    Beukenboom (De creativiteit)
    Heeft goede smaak, is bezorgd over haar/zijn uiterlijk, materialistisch, goede organisatie van leven en carrière, economisch, goede leider, neemt geen onnodige risico's, redelijk, uitstekende levenspartner, dol op fit blijven(dansen, sporten, enz.)

    Berk (De inspiratie)
    Levendig, aantrekkelijk, elegant, vriendelijk, bescheiden, houdt niet van extremen, verafschuwt vulgariteit, houd van leven in de natuur en stilte, niet erg gepassioneerd, fantasievol, beetje ambitieus, creëert een serene en tevreden atmosfeer.

    Ceder (Het zelfvertrouwen)
    Zeldzame schoonheid, weet zich aan te passen, houd van luxe, goede gezondheid, absoluut niet verlegen, heeft de neiging om neer te kijken op anderen, zelfbewust, vastberaden, ongeduldig, houdt er van om indruk te maken op anderen, multi-getalenteerd, vlijtig, bezit een gezond optimisme, wacht op die ene ware liefde, is in staat om snelle besluiten te nemen.

    Kastanjeboom (De eerlijkheid)
    Van ongewone schoonheid, wil geen indruk op anderen maken, goed ontwikkeld gevoel van gerechtigheid, levendig, geïnteresseerd, een geboren diplomaat, maar raakt gemakkelijk geïrriteerd en wordt snel gevoelig in gezelschap, vaak door een gebrek aan zelfvertrouwen, gedraagt zich soms superieur, voelt zich niet begrepen, heeft maar 1 liefde in zijn/haar leven, heeft moeite in het vinden van een partner.

    Cipres (De trouw)
    Sterk, gespierd, plooibaar,neemt wat het leven te bieden heeft, tevreden, optimistisch, verlangt naar geld en waardering, haat eenzaamheid, gepassioneerde minnaar/minnares die niet snel tevreden is, trouw, heetgebakerd, weerbarstig, schoolmeesterachtig, zorgeloos.

    Olm (De grootmoedigheid)
    Plezierige vorm, smaakvolle kleding, bescheiden eisen, heeft de neiging om fouten niet te vergeven, opgewekt, houdt ervan om te leiden maar niet om te gehoorzamen, eerlijke en trouwe partner, houdt ervan om beslissingen te nemen voor anderen, grootmoedig, gul, goed gevoel voor humor, praktisch.

    Vijgenboom (De gevoeligheid)
    Erg sterk, eigenzinnig, onafhankelijk, laat geen tegenstrijdigheden toe in argumenten, houdt van het leven, zijn/haar familie, kinderen en dieren, een beetje een sociale vlinder, goed gevoel voor humor, houdt van ledigheid en luiheid, is van een praktische aard en intelligent.

    Dennenboom (De mysterieuze)
    Buitengewone smaak, waardigheid, gekunsteld, houdt van alles wat mooi is, humeurig, koppig, neigt naar egoïsme maar houdt van degenen die hem na staan, nogal bescheiden, erg ambitieus, getalenteerd, vlijtig, ontevreden minnaar, heeft veel vrienden, veel vijanden, erg betrouwbaar.

    Hazelaar (De buitengewone)
    Charmant, niet veeleisend, erg begripvol, weet hoe indruk te maken, actieve strijder voor sociale zaak, populair, stemmig, wispelturige minnaar, eerlijk, tolerante partner, nauwgezet gevoel voor oordeel.

    Haagbeuk (De goede smaak)
    Van koele schoonheid, let op zijn/haar uiterlijk en conditie, goede smaak, is niet egoïstisch, maakt het leven zo comfortabel mogelijk, leidt een redelijk en gedisciplineerd leven, zoekt vriendelijkheid en erkenning in een emotionele partner, droomt van ongewone minnaars/minnaressen, is zelden gelukkig met zijn/haar gevoelens, wantrouwt meeste mensen, is nooit zeker van zijn/haar beslissingen, erg nauwgezet.

    Lindeboom (De twijfel)
    Accepteert wat het leven geeft in een bedaarde wijze, haat vechten, stress en arbeid, heeft een hekel aan luiheid en ledigheid, zacht en bedaard, maakt offers voor vrienden, veel talenten maar niet vasthoudend genoeg om ze tot ontplooiing te brengen, vaak jengelend en klagerig, erg jaloers maar trouw.

    Esdoorn (Onafhankelijkheid van geest)
    Geen gewoon persoon, vol met fantasie en originaliteit, verlegen en gereserveerd, ambitieus, trots, zelfverzekerd, hongerig voor nieuwe ervaringen, soms nerveus, heeft veel complexiteiten, goed geheugen, leert makkelijk, gecompliceerd liefdesleven, wil graag indruk maken.

    Eik (De moedige)
    Robuust karakter, dapper, sterk, meedogenloos, onafhankelijk, verstandig, houdt niet van veranderingen, houdt zijn voeten stevig op de grond, een actief persoon.

    Olijfboom (De wijsheid)
    Houdt van zon, warmte en vriendelijke gevoelens, redelijk, evenwichtig, ontwijkt agressie en geweld, tolerant, opgewekt en kalm, goed ontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid, gevoelig, meevoelend, vrij van jaloezie, houdt van lezen en het gezelschap van wereldse mensen.

    Pijnboom (De speciale)
    Houdt van aangenaam gezelschap, erg robuust, weet hoe hij/zij het leven comfortabel moet maken, erg actief, natuurlijk, goed gezelschap, maar zelden vriendelijk, wordt snel verliefd maar de vlam dooft ook weer erg snel, geeft snel op, alles valt tegen tot hij zijn ideaal heeft gevonden, betrouwbaar, praktisch.

    Populier (De onzekerheid)
    Ziet er erg decoratief uit, niet erg zelfverzekerd, alleen dapper als het nodig is, heeft welwillendheid en plezierige omgeving nodig, erg kieskeurig, vaak eenzaam, grote vijandigheid, artistieke aard, kan goed organiseren, neigt naar filosofie, betrouwbaar in elke situatie, neemt het partnerschap serieus.

    Lijsterbes (De gevoeligheid)
    Vol met charme, opgewekt, niet egoïstisch, houdt er van om aandacht te trekken, houdt van het leven, beweging, rusteloosheid, en zelf complicaties, is beide onafhankelijk en afhankelijk, goede smaak, artistiek, gepassioneerd, emotioneel, goed gezelschap, vergeeft niet.

    Walnotenboom (De passie)
    Meedogenloos, vreemd en vol met contrasten, vaak egoïstisch, agressief, nobel, brede horizon, onverwachte reacties, spontaan, ongelimiteerde ambitie, niet flexibel, moeilijke en ongewone partner, niet altijd geliefd maar vaak bewonderd, ingenieuze strateeg, erg jaloers en gepassioneerd, maakt geen compromissen.

    Treurwilg (De melancholie)
    Mooi maar vol met melancholie, aantrekkelijk, erg meevoelend, houdt van alles wat mooi en smaakvol is, houdt van reizen, een dromer, rusteloos, wispelturig, eerlijk, kan beïnvloed worden maar is niet makkelijk om mee te leven, veeleisend, goede intuïtie, lijdt in de liefde maar vind soms een verankerende partner.


    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (5)
    20-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1e poging
    test met iexplorer Test2 met iexplorer. Volgende test met iexplorer via 'vrije tekst' (Zie rechterzijkolom, scroll naar beneden.

    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (9)
    16-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOOR DIE PAARDENKOP


    Veel volk komt er hier niet over de vloer!
    Amper twee man en een paardenkop.
    En ’t is speciaal voor die paardenkop dat ik hier eens iets zet om te lachen.
    ’t Moet niet altijd bloedserieus zijn hè!
    Trouwens, ik vind dat paarden zo mooi kunnen lachen.

    MICROSOFT GEBED

    Onze Microsoft,
    Die op onze harde schijf zijd,
    Geheiligd zij uw Windows,
    Uw update kome,
    Uw Bugfix geschiede,
    In Windows, alsook in Office,
    Geef ons heden ons dagelijks reboot,
    en vergeef ons onze illegale kopieën,
    zoals ook wij vergeven aan onze hardware verkopers,
    En leid ons niet naar IBM,
    Maar verlos ons van OS/2,
    Want van u is het DOS,
    en de Windows,
    en het NTN,
    tot in de eeuwigheid.
    Enter


    En nu maar hopen dat die twee man er ook kan mee lachen!


    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (4)
    10-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET WURGSPEL


    "Is onze jeugd nu zot geworden, of wat?"

    De kinderen van nu worden rot verwend, ze krijgen alles wat er te koop is.
    Enfin, het gros onder hen dan toch.
    Want mams en paps hebben het druk met centjes verdienen.
    Enkele bedenkingen over dit feit buiten beschouwing gelaten, ze hoeven zich alvast niet te vervelen met al hun moderne spulletjes.
    En toch!

    Het spannendste spelletje dat onze generatie tussen tien en veertien jaar deed was ‘belleke trek.’
    En een enkele keer belden de dappersten onder ons naar de buurtslager om te vragen of hij varkenspoten had, en zo ja, of dit dan moeilijk was om op te lopen?
    Toen we dan een volgende keer bij de slager over de vloer kwamen en een vervaarlijke blik kregen toegeworpen, want de goede man wist verdomd goed wie de flauwe plezanterikken geweest waren, haalden we uit schrik voor straf dit grapje geen tweede keer uit.

    In deze tijd kan het voor kinderen niet spannend genoeg zijn.
    Tegenwoordig flirten ze zelfs met de dood.
    De dood schrikt hen niet af om iets uit te proberen waar grote risico's aan verbonden zijn.
    Zo is er nu het  ‘wurgspel’ of zoals het in Frankrijk genoemd wordt,  “Le jeu du foulard” dat heel populair is onder tien en veertienjarigen.
    Het wordt zelfs op de speelplaats van de school gespeeld???

    Het "spelletje" gaat als volgt:
    Je vriendjes trekken je sjaal rond je nek tot je adem wordt afgesneden, en dan tellen ze tot honderd.
    De zuurstoftoevoer naar je hersenen wordt daarbij afgesneden. Het gevolg is dat je flauwvalt terwijl je ondertussen in een roes verkeert en hallucinaties krijgt. Die piek bereik je meer bepaald wanneer de sjaal weer wordt losgelaten en de bloedtoevoer naar de hersenen weer op gang komt.

    Zo wist een tienjarige haarfijn uit te leggen!
    ”Het wurgspel geeft een kick en werkt heel verslavend”, nog steeds volgens de tienjarige knaap.
    En dus doen kinderen het ook met een riem, of wat er ook maar voorhanden is, wanneer ze thuis alleen op hun kamer zijn.
    Zodoende heeft het wurgspel dit jaar al tien jonge mensen het leven gekost.

    En daarom mijn vraag: “Is onze jeugd nu zot geworden, of wat?!?"


    Categorie:EIGEN MENING
    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (3)
    25-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MUSIC FOR LIFE

    Ik heb mij op kerstavond een beetje geërgerd.
    Ik vind elk initiatief voor een goed doel prima. We zijn er in de wereld om elkaar te helpen, nietwaar?!
    Maar ik had toch zo mijn bedenkingen toen men in het journaal liet weten dat Music For Life, 3,6 miljoen euro op bracht waarvan men muskietennetten gaat kopen als bescherming tegen de malaria mug. Een muskietennet biedt geen garantie tegen de Malariamug. Beter zou het zijn om de bevolking antimalaria middelen ter beschikking te stellen. En volgens mij is dat een taak voor de regering ter plaatse.
    Een deel van het geld zal ook besteed worden om een cursus te organiseren over hoe men nu juist die netten moet ophangen!!!! Is dat dan zo moeilijk?
    Of is dit weer een stunt om een deel van het geld te laten verdwijnen zonder dat iemand weet wat er mee gebeurd is?

    Mijn ergernis kwam ook toen ik bedacht dat zolang ik mij kan herinneren, en dat is ondertussen toch 55 jaar, wij geld inzamelen voor de derde wereld. Meer dan een halve eeuw dus, en nog is het meeste leed nog altijd niet geleden! Zijn we dan niet bezig met water naar de zee te dragen? Zouden we ons dan niet  beter focussen op die machthebbers daar en ze vervangen door meer integere mensen die het vaste voornemen hebben hun onderdanen een zekere welstand te brengen? Of zie ik het nu te simpel?

    Wat echter mijn grootste irritatie teweeg bracht was de meteen daarop volgende reportage over onze daklozen.
    Hier bij ons liggen mensen op straat te sterven van kou en honger. En dan spreek ik nog niet van de verborgen armoede, mensen die er niet mee naar buiten komen dat ze geen cent te makken hebben. Maar liefst 1,5 miljoen Belgen leven in armoede! Zou men niet beter een deel van dat geld gebruiken om deze mensen te helpen? Hebben onze eigen armen geen recht op een menswaardig ‘Life’? Of begeef ik mij met deze stelling op het dubieuze pad van het ‘Vlaams Belang’ met hun slogan, “Eigen volk eerst”?

    Ik heb bewondering voor de prestatie van die jonge mensen die zich belangeloos hebben ingezet om van die ‘Music For Live’ een succes te maken. Maar ik hoop wel dat zij niet doof en blind zijn voor de ellende die vlak voor hun neus ligt.
    En daarvoor hoef je echt geen aanhanger van het ‘Vlaams Belang’ te zijn!


    Categorie:EIGEN MENING
    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (6)
    23-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VROLIJK KERSTFEEST!

      HUISMUSJE WENST AL HAAR BEZOEKERS
    EEN VROLIJKE KERSTFEEST TOE!

    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (1)



    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!