ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    18-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAAR DE STERRE STILLE STOND
    Hallo lieve allemaal!
    In het holst van de nacht wakker geworden. Ik lag dan ook heel uitzonderlijk reeds om 20h in mijn bed en viel meteen als een blok in slaap. Totaal uitgeteld door een ganse week van hot naar her te rennen waarbij ik uren in de koude regen en wind op bus, tram en trein heb moeten staan wachten om op mijn bestemming te geraken. Waarna ik ’s avonds doornat tot op mijn hemd en verkleumd van de kou tot op het bot weer terug thuis kwam.
    En door die dagelijkse koude nattigheid op mijn vege lijf, voelde ik mij vandaag als een uitgewrongen en versleten dweil.
    Vandaar vandaag zo vroeg in mijn bed en, zoals reeds gezegd en geschreven, nu midden in de nacht klaarwakker met de vrees dat mijn bijna genezen verkoudheid aan een nieuw offensief is begonnen.

    Maar wat zeur ik! Want ik mag mij gelukkig prijzen.
    Wanneer ik thuis kom gaat door een tikje van mijn vinger op de thermostaat mijn chauffage in werking en is het in een mum van tijd aangenaam warm in mijn stulpje.
    Ik trek mijn natte kleding uit, neem een warme douche, trek mijn super warme jogging en wollen pantoffels aan en vlei me onder mijn fleece deken in mijn relax voor de tv. Naast mij op de salontafel staat een lekker warme kop soep om de innerlijke mens te sterken.

    Dit in tegenstelling tot vele anderen die geen dak boven hun hoofd en/of warm bed hebben om in te duiken. Zelfs geen kop warme drank om even hun verkleumde handen aan te warmen.
    Ach ja, ik weet wel dat velen denken dat al die mensen het aan zichzelf te danken hebben. Dat ze hun luttele centen die ze bijeen gebedeld hebben verspillen aan booze. Dat ze werkschuw zijn en zich kwaadwillig buiten de maatschappij zetten. Een maatschappij die hen uitspuwt en die zij op hun beurt verachten.

    Ik geef het ietwat beschaamd toe, ooit dacht ik hetzelfde.
    Tot op de dag, nu jaren geleden, dat ik aan mijn vrijwilligers werk begon in een opvangtehuis voor daklozen.
    Tot op de dag dat ik het verhaal hoorde achter die onwelriekende haveloze mens.
    Vanaf toen, en nu nog, bekijk ik vele onder hen met andere ogen.
    Niet de vele immigranten die naar hier komen om te profiteren van onze sociale welvaart en daar nog in slagen ook.
    Niet die notoire luie dronkelap (want die zijn er gegarandeerd ook ) die zich niet wil laten helpen.
    Maar die sukkelaar die zijn werk is verloren door reorganisatie en vervangen werd door een machine.
    Die zijn afbetalingen niet meer kan doen en wier have en goederen in beslag werden genomen door de bank.
    Die mens die door de vele kafkaiaanse regeltjes steeds weer door de mazen van ons sociale vangnet valt waardoor zijn situatie uitzichtloos is, en blijft.
    En dan wil ik het nog niet eens hebben over alle verborgen armoede.

    Zo net een week voor de kerst met al zijn praal en pracht, zijn overdaad aan eten en geschenken, vind ik het een mooie tijd om daar bij stil te staan op dit ontiegelijke uur midden in de nacht.
    Want wat ik nooit zal kunnen begrijpen, is dat vele (gelukkig niet allemaal) mensen van kerstmis (toch een overwegend katholiek  gegeven) een decadent feest maken terwijl hun medemens van koude en honger vlak naast hun deur ligt te creperen.

    Ik wens jullie allen nog een hele fijne en gezellige zondag toe! Tot de volgende…



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (9)

    21-12-2011
    'tja , dan ben ik maar vroeg met mijn wens hé


    voor de kerst

    {} geschreven door ani


    20-12-2011
    ..
    Wat bedoel je eigenlijk met decadent? Dat iemand die bijna vijftig jaar hard gewerkt heeft, meer dan de helft aan belastingen heeft betaald, en nu een gevulde kalkoen op tafel brengt om samen met de familie te feesten. Of  Russische multimiljonairs die er een jacht op na houden zo groot als een pakketboot, en voor hun eindejaarfeestje honderd kilo kaviaar, vijf duizend oesters, twee duizend kreeften, enzovoort...laten opdienen. Samen met andere zakkenvullers.
    Is het niet de staat die niet anders doet dan in onze zakken zitten die voor de armen moet zorgen???
    Het sociale systeem, de werklozensteun, de mutualiteiten, de opvang van daklozen, in ons land behoort tot een van de drie beste in de wereld. Men mag niet te fier zijn om bij hulporganisaties aan te kloppen zoals het OCMW als het slecht gaat. Daar zijn ze voor, niet alleen voor een bende illegale profiteurs.
    Sorry, maar ik laat me geen schuldgevoel aanpraten. Dikke smak lieve schat.

    {} geschreven door Ludovikus


    ..
    Waarschijnlijk ben ik decadent, want toen mijn schoondochter vroeg om een lijstje te maken voor kerstmis kon ik amper iets bedenken.  Ik vind dat ik alles al heb. 
    Het kan natuurlijk ook zijn dat ik rap content ben, tenslotte weet ik uit ondervinding wat armoede is.
    Ik weet ook dat echte arme mensen te fier zijn om te vragen of te bedelen en alle moeite van de wereld doen om de eindjes aan elkaar te knopen.
    Iemand die zijn werk verliest door ziekte en zo in de miserie terecht komt, dat vind ik vreselijk, want ziek kan je niet werken.
    Maar iedereen die handen aan zijn lijf heeft en niet ziek is die kan wel werken, je moet maar van niets vies zijn.  Sorry dat is mijn mening.  Ik heb een tijdje twee jobs gehad om rond te komen en ik weet dat jij ook 't één en 't ander hebt doorstaan om er te geraken.
    Mijn hart zal uitgaan naar de echte armen die niets hebben, de uitgehongerde, uitgemergelde Afrikanen bv. - enkel uitgehongerd omdat de rijken daar met alles gaan lopen en me daarom weerhouden om op die rekeningen te storten,  want het geld blijft toch aan de verkeerde handen plakken.
    Moest ik niet meer op je blogje geraken voor Kerstmis dan wens ik je een zalige toe.  xxxxx

    {} geschreven door bojako


    19-12-2011
    ach musje
    dat is nu net wat altijd bovenkomt met die dagen ....
    er zijn wel veel sukkelaars , altijd al , ik weet het , want ik werkte met die mensen , maar ook niet alle vreemdelingen zijn profiteurs ( denk ik , weet ik ! )
    weet je mijn trots en zijn vrouw werken alle twee met die mensen , soms gruwel je van het verhaal alleen al en ..... lang geleden , deden onze grootouders hetzelfde , : vluchten naar een beter land , om het gezin te eten te geven , en dat wil ik niet vergeten
    wij vieren samen , maar niet decadent , alleen gezellig bijeen zijn , even elkaar koesteren , en ... wij doen zelfs niet aan cadeau's !

    {} geschreven door ani


    18-12-2011
    anders bekeken
    Dat er arme sukkelaars zijn dat zal ik niet betwisten. Die moeten wij helpen indien het kan. Maar dat die vele, vele andere vreemde profiteurs gemakkelijk geholpen worden  ligt aan de regeringen die zo wereldvreemd zijn dat,  om hun eigen inkomen veilig te stellen en stemmen willen halen om dat te verwezenlijien, de verkeerde helpen.
    Ik help de stille armen zoveel ik kan, Maar die het hardst roepen hebben het minst nodig. Dit lieve Mevrouw moest me even van het hart. sorry. Ik wens je alle goeds toe.




    {} geschreven door Rachelle


    Dag Petra
    En zo is het niet iedereen in de zelfde zak. Ieder mens heeft zijn eigen verhaal. Men moet alleen de moeite nemen om eens naar een ander te luisteren;
    Fijne zondag voor jou daar in je warme kloffie!

    34qr6nt.jpg

    {} geschreven door Loewiesa


    ...
    Dat heb je weer eens goed gezegd sé!En niet om te stoefen,ik denk daar in deze periode ook altijd aan,nu ni dat wij 'decadent' feesten ,ver van,zal weer heel sober blijven,maar..wij zitten wel warm he!Verzorg je he Musje!

    {} geschreven door lipske


    Een zware koffiekoek op mijn zondags maagskes Mus...
    Maar er zit zoveel waarheid in... Misschien durven we niet teveel terugdenken aan die anderen die het niet zo getroffen hebben met een huis en een gevulde tafel en een gezellig gezin...Misschien begint het dan te knagen en dat is wel erg storend in deze periode van het jaar waar het allemaal draait om genieten, luxe , overvloed en nog meer en nog meer... Misschien zouden we dan beseffen dat " delen" ook een levenskunst is, misschien moeten we dan iets van ons teveel afstaan zonder er materieel iets voor terug te krijgen.. Misschien zijn we vergeten dat iemand gelukkig maken niet echt zoveel moet kosten, misschien begrijpen we heel dat kerstgedoe verkeerd..Misschien... en zo kan ik doorgaan maar zolang er mensen zijn zoals jij die het lef hebben om de vinger op de wonde te leggen en zo anderen wakker schudden.. dan blijf ik hopen dat de liefde en het meevoelen nog steeds voor de echte warmte zorgt Mussekind! Een heel gemeende knuffel en kus en .. jij weet op zijn minst waar je de verkoudheid " opscharrelt" maar geef ze aub niet meer door!! Doei....

    vis.gif

    {} geschreven door Natoken


    Lieve zondaggroetjes ...

    images4enl.jpg
    Photobucket

    {} geschreven door Gita





    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!