wie ben ik
Hartelijk welkom op mijn blog
Inhoud blog
  • snoepwinkeltje
  • Ik ben er nog
  • Ajo
  • Limburgse rijstevlaai
  • Zigeuner passie
  • Over mijzelf
  • Anís
  • de bloemen
  • Heel mooi
  • Picudo rojo
  • Alcachofas fritas
  • Ben er weer
  • Gelukkig nieuwjaar
  • Rute
  • Kerstlampjes
  • naranja
  • weer ziekenhuis
  • Berenjenas Alpujarra
  • Ziekenhuis maaltijd
  • Verzorging ziekenhuis
    Over mijzelf
    Ik ben lenie
    Ik ben een vrouw en woon in Mezquitilla (Spanje) en mijn beroep is gepensioneerd.
    Ik ben geboren op 00/00/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: de computerde tuin en lezen.
    Ik ben Lenie en 43 jaar getrouwd met Coen. Wij hebben twee zonen en 4 kleinkinderen. Vanwege mijn gezondheid wonen Coen en ik al 20 jaar in het zuiden van Spanje
    Nieuws Trouw (NL)
    Foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • stuur een kaartje
  • spierziekten
  • gezondheid
  • handleidingen
  • leuke kindersite
  • allerlei spelletjes
  • uitleg internetverbinding
  • van alles en nog wat
  • veilig surfen op internet
    Een interessant adres?
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    molens_jean
    blog.seniorennet.be/molens_
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    09-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Domingo de Ramos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag is het Palmzondag.
    Men viert hier de intocht van Jezus in Jeruzalem.
    Balkons en huizen zijn versierd met grote palmtakken en er is een lange processie met het beeld van Jezus met palmtakken dat door vele mannen gedragen wordt.Af en toe staat men stil en wordt er gezongen.
    De Semana Santa is begonnen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    09-04-2006, 16:26 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    08-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 april
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     10 april 2005 ben ik begonnen aan dit blog.
    Ik werk er nog steeds met veel plezier aan en heb door seniorweb lieve mensen ontmoet.Jammer dat wij zo ver weg wonen ,want ik had graag op 29 april mensen willen persoonlijk willen zien.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-04-2006, 16:38 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    06-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actie Oostende 2 april
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog 23 dagen en dan is er feest in Oostende van het Seniorennet,Jean komt helemaal uit Frankrijk en hoopt met enorm veel nette kleding,huishoudelijke spullen,speelgoed etc.weer terug te gaan om zijn mensen te kunnen helpen.Laat hem de reis niet voor niets maken.
    De kleren moeten wel gewassen en gestreken zijn en alle andere spullen heel,want aan kapotte dingen hebben ze niets.
    Verdere inlichtingen:
    peeters.jean2@wanadoo.fr
    patrickvincke@telenet.be
    Helpen hoor

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-04-2006, 12:09 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    04-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwaliteitswijn uit Spanje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na de toetreding van Spanje tot de Europese Unie in 1986 werden de Spaanse wijnwetten aan de Europese richtlijnen aangepast.
    Men onderscheidt nu ook tafelwijn en kwaliteitswijn en de Spaanse kwaliteitscontrole is inmiddels de strengste ter wereld.
    Elk wijnbouw gebied met de aanduiding D.O (Denominación de Origen) beschikt over een eigen,toezichthoudend orgaan,de Consejo Regulador.De voorzitter is benoemd door het Ministerie van Landbouw,de andere leden zijn vertegenwoordigers van de wijnboeren,kelders-en handelaren.De Consejo is verantwoordelijk voor:

    -de vastlegging van het wijnbouw areaal
    -de wijnbouw (druivenrassen,beplantings dichtheid,snoei ,oogst etc.)
    -de productie(mostaandeel,persing,rijpings proces)
    -de chemische en zintuigelijke analyse van het eindproduct.
    -toezicht op de verkoop.
    De Consejo Regulador kent de achter etiketten met controle nummers alleen toe aan wijnen die aan alle kwaliteits eisen van de D.O. voldoen.
    Door deze etiketten kan de oorsprong van elke fles wijn getraceerd worden.
    Als enige beschikt la Rioja over de wettelijke beschermde kwalificatie D.O.Ca.
    (Denominación de Origen Calificada)
    In deze hoogste categorie zijn de bepalingen nog strenger en de kwaliteitseisen nog hoger dan bij de gewone D.O.
    Vooral de kwaliteit van de druiven ,wijnbereiding en de verkoop zijn hier minutieus vastgelegd.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    04-04-2006, 16:44 geschreven door lenie  
    Reacties (1)
    02-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fabada Asturiana
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Asturische bonenschotel
    500 gr.lacón (Spaans pekelvlees) zonder been of casselrib
    400 gr.gedroogde witte bonen.
    150 gr.gerookt buikspek in dobbelsteentjes
    1 ui gesnipperd
    1 teen knoflook gehakt
    2 el olijfolie
    1 laurierblad
    paar draadjes saffraan
    ½ th.zoete paprikapoeder
    2 Spaanse bloedworst
    2 chorizo worstjes
    zout

    Week het pekelvlees een nacht in  koud water,ververs het water 1 keer.
    week een nacht de bonen.
    Fruit spek,ui en knoflook in de olijfolie.
    Voeg het vlees toe en schenk er zoveel water bij dat het onderstaat.
    Voeg laurier,saffraan,paprikapoeder en peper toe en breng het aan de kook.
    Kook het 1½ uur op middelhoog gas gaar.
    Schep het regelmatig om en voeg als het nodig is water toe.
    Leg de worstjes in de pan als de bonen bijna gaar zijn voeg peper en zout toe.
    Laat het geheel sudderen tot de bonen gaar zijn.
    Voor het opdienen vlees en worsten uit de pan halen ,in stukjes snijden en voeg ze weer bij het gerecht.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    02-04-2006, 16:32 geschreven door lenie  
    Reacties (1)
    30-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actie Oostende
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog een maand de tijd om kleding te wassen en te strijken.
    Alles wat in het huishouden gebruikt wordt is welkom,als het maar heel is.
    Help Jean en laat hem niet voor niets komen naar Oostende.
    Verdere inlichtingen bij:
    peeters.jean@wanadoo.fr
    patrickvincke@telenet.be

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-03-2006, 10:56 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    28-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vette buit uit het stenen tijdperk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In de steentijd aten de bewoners van Spanje bij voorkeur bizons,bruine beren,herten,everzwijnen en berggeiten,dit valt af te leiden uit de ¨menukaart¨
    die in 1879 nabij de Santillana del Mar ontdekt werd:de grotschilderingen van Altamira.
    15000 jaar geleden portretteerden jagers zich gewapend met speer en slinger te midden van hun prooidieren.
    De schilderingen die zij  met houtskool,aarde,dierenvet en bloed op de wanden van de grotten aanbrachten,behoren tot de belangrijkste prehistorische kunstuitingen van Europa.
    De Cantabriërs konden nog tot in de 19 de eeuw op beren jagen.
    Het vlees van de bruine beer was vet en voedzaam,het werd in stoofpotten verwerkt of gedroogd.
    De bergbewoners joegen ook op de beren om ze uit de buurt van de dorpen te houden.
    Door overbejaging en de infrastructuur leven er nog maar 100 beren in het Cantabrisch gebergte.
    Ze worden nu streng beschermd,jagen is verboden,maar als boeren of herders kunnen tonen dat een koe of schaap door een bruine beer verscheurd is,krijgen ze van de overheid een vergoeding.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    28-03-2006, 16:46 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    26-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marmitako
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tonijnschotel
    800gr.verse tonijn
    peper en zout
    1.25 dl.olijfolie
    2 uien gesnipperd
    2 tenen knoflook fijngehakt
    2 groene paprika´s schoongemaakt en in blokjes
    2 grote vlees tomaten,ontveld en in blokjes
    5 dl.visbouillon
    1 el gehakte peterselie

    Was de tonijn,dep hem droog en snijd het in kleine stukken.Bestrooi ze met peper en zout.
    Verhit de olijfolie,fruit de uien en het knoflook.
    Voeg de blokjes paprika toe en bak ze kort mee.
    Voeg daarna de aardappelen en tomaten toe,schenk de visbouillon erbij en laat het ongeveer 20 min.sudderen.
    Schep de stukken tonijn hierdoor,pocheer het zo´n 10 minuten,maar laat het niet koken.
    Breng het op smaak met peper en zout,bestrooi het met peterselie en serveer het in de pan.
    Geef er stokbrood bij.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    26-03-2006, 16:01 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    23-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen in Nood

    Actie Oostende : "Belgen in Nood"


    Blog: http://blog.seniorennet.be/la_douce_france/


     

    Onderstaand bericht kan desgewenst integraal worden overgenomen door iedere blogger die deze berichtgeving  bij regelmatige tussentijden op zijn/haar blog wenst te plaatsen. Onderaan dit bericht kan u derhalve zelf uw blognaam en URL toevoegen.

    1.Wat er kan  ingezameld worden :
    kledij -  schoeisel -  kleine elektronische, of niet elektronische keukenapparatuur - huishoudartikelen  - toiletartikelen -
    kinderspeelgoed -  schrijfgerei en papier -  leesboeken Nederlands en Frans -
    baby artikelen (wastafel, badje enz..) -  klein werkmateriaal, elektrisch of niet.
    Kortom al wat bruikbaar is in een huishouden.
     

    Belangrijk:

    - Aan versleten en uitgerafelde kledij, schoeisel, of  kapotte apparatuur heeft niemand wat aan, het overbelast enkel het voertuig.
    - Broeken, vesten, overjassen, anoraks, kleedjes enz.., waar de ritssluiting aan ontbreekt of stuk is, kan evenmin worden gebruikt.
    - Kledij waar er knopen aan ontbreken is eveneens af te raden, doch wel aanvaardbaar.
     
    2. De Verpakking. Twee mogelijkheden:
    a) in plastieken zakken, wat gemakkelijk stapelt, maar het nadeel heeft dat de kledij er verkreukt uitkomt, vooral indien ze niet met zorg werd ingepakt.
    b) in kartonnen dozen, wat minder goed stapelt gezien de diverse afmetingen, maar daarentegen wel minder kreukt.
    Beiden kunnen echter wel toegepast worden.
     
    Informatief
    Waar er bijzonder aandacht moet worden aan besteed is het feit dat alle kledij dient gewassen en gestreken te zijn. Dit is bovenal een kwestie van hygiëne, doch eveneens om praktische redenen. Er zouden handen en tijd tekort schieten om het zelf te doen.
    Het systeem zit namelijk ineen als volgt; de kledij die binnenkomt wordt gekeurd op winter-, en zomerkleding, vrouwen-, mannen-, en kinderkleren, en naargelang de diverse maten. Alles wordt dan netjes geplaatst op rekken en in kasten. Elke vrijdag krijgen de mensen de keus om onder toezicht van een aangestelde verantwoordelijke, gepaste kledij uit te kiezen. Moest deze manier van werken niet worden gehandhaafd en zou de kledij er ongewassen of ongestreken in zakken bijliggen, zou het een onmogelijke taak worden om deze uit te delen. Het zou bovendien een onoverzichtelijke rommel worden waarbij alles in 't honderd zou lopen.
     
    Verdere inlichtingen : Jean Fredrik Peeters-, e-mail: peeters.jean2@wanadoo.fr
                                         Opapat -Patrick Vincke -, e-mail:
    patrickvincke@telenet.be
     
    Meewerkende blog's waar deze boodschap bij regelmatige tussentijden verschijnt:

    Blog  "Opapat": http://blog.seniorennet.be/opapat

    Blog "Trekhaak 73":  http://blog.seniorennet.be/trekhaak73

    Blog "Marleentje": http://blog.seniorennet.be/marleentje/

    Blog    ¨Miekemous ¨ :  http//blog.senioerennet.be/creazelzate/
    Blog   ¨Lange Lou ¨:     http//seniorennet.be/lange Lou/
    Blog  ¨lenieoda  ¨    :     http//senoierennet.be/lenieoda/


    22-03-2006, 05:17 geschreven door marleentje
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog een knipoogje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-03-2006, 11:47 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    21-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even naar Nerja
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een nichtje van ons is gisteren van een dochtertje bevallen.
    Vanmorgen dus vlug even naar Nerja voor babyschoentjes.
    Wij waren er om half elf,snel de schoentjes gekocht ,daar wat gepraat ,enige ansichtkaarten gaan kopen en daar kwamen wij de eerste vrienden tegen,weer praten,langs de praktijk van een vriendin ,ze zat op een patiënt te wachten ,dus tijd voor ons.
    Naar de oude groenteboer even bijpraten.
    Daarna nog een heel gesprek met onze oude buurvrouw,zij is 86 jaar en wandelt nog iedere dag 12 kilometer,ze miste ons wel ,want iedere dag gingen we wel een praatje maken.
    Half twee waren wij thuis van het snelle schoentjes kopen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    21-03-2006, 16:50 geschreven door lenie  
    Reacties (2)
    19-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alhambra
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als wij logees hebben ,gaan wij altijd een keer met ze naar Granada,naar het Alhambra.
    Het is in 1238 gebouwd door de Moren.
    De beroemde citadel ontleent zijn naam waarschijnlijk aan de kleur van de stenen,waaruit het oudste gedeelte is opgetrokken:qilat alhamra is Arabisch voor het rode kasteel.
    Dat oudste deel is de alcazaba op de westelijke heuveltop.
    Daarachter ligt het alcázar (casa real) dat zowel het paleis van de emirs als dat van de christelijke koningen omvat.
    Het Alhambra heeft veel schade opgelopen tijdens de Reconquista,maar ook bij het terugtrekken van de Franse troepen in 1812,men kon toen nog net vermijden dat de hele citadel werd opgeblazen.
    Er is heel veel restauratie werk verricht.
    Naast het Alhambra liggen de Generalife,de naam is een verbastering van Djannat al -arif.(tuin van de architect)
    Het zijn schitterende tuinen.
    Ga je er in het hoogseizoen naar toe ,dan moet je wel 3 weken van te voren kaartjes bestellen ,dat kan hier via BBV bank of via een reisbureau.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    19-03-2006, 17:12 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    15-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Conejo en salsa de Almendras
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Konijn in amandelsaus
    1 konijn schoongemaakt en in stukken
    zout peper
    1.25 dl olijfolie
    2 uien gesnipperd
    5 tenen knoflook fijngehakt
    1 el bloem
    250 gr.tomaten ontveld en in blokjes
    2.5 dl witte wijn
    100 gr.amandelen
    2 takjes tijm
    1 laurierblad
    1 el amandel schaafsel

    Bestrooi de stukken konijn met zout en peper.
    Verhit de olie en schroei het vlees rondom dicht.
    Voeg ui en knoflook toe en bak dit kort mee.strooi de bloem erover,voeg tomaat toe en roer de witte wijn en 2,5 dl water erdoor.
    Voeg de gemalen amandelen,laurierblad en tijm toe en breng het op smaak met peper en zout.
    Laat het geheel afgedekt op middelhoog vuur 45 minuten sudderen en roer het af en toe om.
    Verwijder tijm en laurierblad en bestrooi het geheel met amandelschaafsel

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    15-03-2006, 16:54 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    12-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het werkt weer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vrijdag kwam de technicus met mijn computer.
    Een nieuwe harde schijf en tot mijn vreugde had hij toch nog heel veel van mijn oude schijf af kunnen halen.Hij had xp al geinstalleerd ,hij is hier driekwartier geweest,zorgde dat outlook het deed en alle andere apparatuur aangesloten en wij hoefden alleen de harde schijf en een nieuwe dvd ram te betalen,terwijl hij toch 20 minuten moet rijden om hier te komen.
    Maar voorijkosten kennen ze hier niet.
    En ik ben weer zeer gelukkig met mijn eigen computer.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    12-03-2006, 13:47 geschreven door lenie  
    Reacties (2)
    06-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Computerleed
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De computer is een prachtige uitvinding,alleen hij moet het wel doen.
    Nadat in januari mijn processor het begaf en wij alles hebben laten maken,werkte mijn computer weer perfekt tot vorige week.
    Ik zette hem in de vroege morgen aan ,maar kreeg te lezen dat er een fout in config,system 32 zat en dat ik de cd-rom van xp erin moest zetten en dan op de -r-van repareren moest klikken.
    Nu ik dacht dat is simpel dus snel de cd-rom erin,maar nee hoor die kwam na wat gerammeld te hebben met de mededeling dat hij het niet kon repareren.
    Bij een forum de vraag gesteld,kreeg allerlei oplossingen ,maar niets hielp.
    Toen maar de technicus gebeld,die is drie kwartier bezig geweest en kwam tot de conclusie dat de harde schijf het begeven had.Kleine schok want ik ben nu wel heel veel kwijt.
    Hij zou hem vanavond terugbrengen en dan mag hij het een en ander installeren voor mij en hopelijk zit ik dan weer voor jaren goed.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    06-03-2006, 15:56 geschreven door lenie  
    Reacties (3)
    04-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.drinkwater
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Je hebt hier overal wel plekken voor drinkwater,meestal zijn het een soort amsterdammertjes,met een knop en dan komt er water omhoog.Je vind ze in de steden ,langs de weg,maar vanmorgen op onze wandeling zagen wij deze nieuwe staan langs de boulevard.Ik heb er 8 gezien ,dus voortaan kan ik mijn flesje water thuis laten.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    04-03-2006, 16:57 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    28-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dia de Andalucia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 28 Februari 1980  werd er een referendum gehouden over toetreding van de autonoma´s(zelfbestuur).
    Het ging pas in december 1981 maar 28 februari is nog elk jaar een feestdag.
    Blas Infante was de motor achter de oprichting van Andalusië als deelstaat.
    Blas Infante stierf 11 augustus 1936,hij werd neergeschoten vanwege zijn afscheidingsideeën,vlak nadat hij was aangewezen als toekomstig president van een onafhankelijke Andalusische deelstaat.
    Door de burgeroorlog en de tijd van Franco was er geen mogelijkheid om  autonoom te worden.
    In 1981 nam de Andalusische bevolking unaniem de -insignes van Andalusië-over.
    Zo noemde Blas Infante de in 1918  en 1933 bepaalde groen witte vlag,het volkslied en het wapen.Het volkslied componeerde hij zelf.
    Op het wapen van Andalucia staat Hercules(stichter van de stad Cadiz)tussen twee zuilen,vergezeld door twee leeuwen en begeleid door het motto Andalucia,por sí,para España y para la Humanidad (Andalucië voor zichzelf,voor Spanje en voor de mensheid).
    Andalucië bestaat uit 8 provincies-Almeria,Cadíz,Cordoba,Granada,Huelva,Jaén Malaga en Sevilla.
    Het parlement van Andalucië heeft 90-110 afgevaardigden,het wordt gekozen voor 4 jaar.
    Van iedere provincie komen hetzelfde aantal afgevaardigde.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    28-02-2006, 16:15 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    26-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.avondje Motril
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisterenavond zijn wij bij vrienden in Motril geweest,voor ons 65 km rijden ,berg op en berg af.
    Het ligt 3 km van de kust vandaan in het centrum van een kleine vallei ten oosten van de Guadalfo rivier.
    Er zijn veel archeologische vondsten uit de bronstijd,de Fenicieërs,Romeinen en Arabieren.
    De kerk Santuario de Nuestra Señora de la cabeza is uit de 17 de eeuw met een klooster van de Fransiscanen.
    Na de burgeroorlog is hij gerestaureerd in zijn oude barokke stijl.
    Het kerkje Ermita de San Antonio is in 1652 gebouwd.
    In de binnenstad vind je veel pleintjes met gezellige terrasjes.
    Wij hadden een oergezellige avond ,alleen jammer bij het weggaan om half twaalf regende het nogal hard,dus werd het langzaam rijden naar huis.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    26-02-2006, 17:22 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    24-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rape a la marinera
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zeeduivel van de visser.
    4 zeeduivels filets a 200 gr.
    4 gambas
    zout en peper
    3 el olijfolie
    bloem
    kleine gesnipperde ui
    1 el gepelde amandelen
    3 tenen knoflook in dunne plakjes
    1 gedroogde Spaanse peper,zonder zaden en fijn gesneden
    1 bosje peterselie
    1 snee geroosterd witbrood
    1,25 dl witte wijn
    2,5 dl visbouillon
    8 gekookte reuzen garnalen.

    Was de filets en gambas,dep ze droog en wrijf ze in met zout en peper,even in laten trekken.
    Verhit de olijfolie,haal de filets en gambas door de bloem en braad ze kort aan beide zijden aan.
    Leg ze in een vuurvaste schaal.
    Fruit in de rest van de olie de uien glazig,voeg amandelen,knoflook,Spaanse peper toe en bak het kort.
    Dan de fijngehakte  peterselie en stukken brood,schenk de witte wijn erbij en breng het geheel aan de kook.
    Pureer de saus met de staafmixer en schenk de bouillon erbij.
    Laat de saus nog even koken en schenk hem over de vis.
    Verwarm de oven voor op 175 graden en stoof het gerecht in 10-15 minuten gaar.
    Garneer het met de reuzen garnalen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    24-02-2006, 15:02 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    20-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chorizo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Chorizo,de ster van de Spaanse worst soorten.
    Tegenwoordig produceren meer dan 1000 kleine en grotere bedrijven in heel Spanje circa  65.000 ton chorizo per jaar.
    De nationale worst is in heel veel varianten verkrijgbaar,dik,dun,vers of gerookt,als verfijnde tapa met veel mager vlees of als vette worst voor eenpansgerechten en om te braden.
    Afhankelijk van het type chorizo worden mager en vet varkensvlees in verschillende verhoudingen in stukjes gesneden en twee dagen in een mengsel van knoflook,paprikapoeder ,zout en kruiden gelegd.
    Vaak doet men er een scheutje witte wijn bij om natuurlijke gisting te bevorderen.
    Het onontbeerlijke paprikapoeder geeft behalve kruidigheid ook geur aan de chorizo en verhoogt de houdbaarheid.
    Met de worstmachine wordt het gekruide vlees in darmen gestopt,die men afbindt,daarna worden de worsten te drogen gehangen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    20-02-2006, 17:26 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    15-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Van eind december tot en met februari bloeien de amadelbomen en hangt er een waas van wit en roze rond de bergen.
    Per jaar oogsten de Spanjaarden gemiddeld 30.000 ton amandelen,een groot deel is voor de export.
    De amandelboom is een sterke boom die elk jaar bloeit.
    Om nieuwe soorten te ontwikkelen veredelt men de bomen,als onderstam gebruikt men vaak de wilde amandel,maar soms ook een perzik of abrikoos.
    Als in augustus de vrucht rijp is,barst de buitenste,fijnbehaarde laag van de vrucht open en komt de pit te voorschijn.
    Voordat de vruchten afvallen leggen de boeren grote doeken onder de bomen,dat is makkelijk voor het verzamelen.
    Na de oogst ,worden de vruchten gekraakt.
    Vroeger deed men dat met de hand,maar nu zijn er speciale machines.
    Er zijn talloze soorten amandelen.larguetas,marcones,planetas,valencias.
    Tegenwoordig komen de amandelen meestal als borrelhapje op tafel,ze zijn een belangrijke bron van eiwitten.
    De amandel bestaat uit 54% vet,heeft ijzer,calcium ,fosfor en vitamine B.
    Amandelen eet men geroosterd,gezouten of met een laagje suiker.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
    15-02-2006, 17:16 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 16/04-22/04 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!