wie ben ik
Hartelijk welkom op mijn blog
Inhoud blog
  • snoepwinkeltje
  • Ik ben er nog
  • Ajo
  • Limburgse rijstevlaai
  • Zigeuner passie
  • Over mijzelf
  • Anís
  • de bloemen
  • Heel mooi
  • Picudo rojo
  • Alcachofas fritas
  • Ben er weer
  • Gelukkig nieuwjaar
  • Rute
  • Kerstlampjes
  • naranja
  • weer ziekenhuis
  • Berenjenas Alpujarra
  • Ziekenhuis maaltijd
  • Verzorging ziekenhuis
    Over mijzelf
    Ik ben lenie
    Ik ben een vrouw en woon in Mezquitilla (Spanje) en mijn beroep is gepensioneerd.
    Ik ben geboren op 00/00/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: de computerde tuin en lezen.
    Ik ben Lenie en 43 jaar getrouwd met Coen. Wij hebben twee zonen en 4 kleinkinderen. Vanwege mijn gezondheid wonen Coen en ik al 20 jaar in het zuiden van Spanje
    Nieuws Trouw (NL)
    Foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • stuur een kaartje
  • spierziekten
  • gezondheid
  • handleidingen
  • leuke kindersite
  • allerlei spelletjes
  • uitleg internetverbinding
  • van alles en nog wat
  • veilig surfen op internet
    Een interessant adres?
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    bigflappy
    blog.seniorennet.be/bigflap
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    02-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als je op vakantie maar Spanje gaat en je wil in Granada naar het Alhambra (het is een pracht) kan je het beste via deze site kaartjes bestellen.
    www.alhambratickets.com
    In de zomermaanden ,met Kerstmis en Pasen is het er erg druk en kan je dit het beste doen 3 weken van te voren ,anders is alles uitverkocht en sta je daar voor niets.
    Het entree is voor volwassenen € 10
    voor 65 plussers € 7
    en voor invalide is het gratis,maar die kunnen dan ook niet overal in omdat er trappen zijn.
    Het is er prachtig en vooral de Generalife (tuinen) zijn erg mooi.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-07-2006, 17:26 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    29-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piperada
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Paprikaomelet

    5 el olijfolie
    1 ui gesnipperd
    2 tenen knoflook fijngehakt
    110 gr.ham in dunne reepjes
    1 rode en 1 groene paprika zonder zaden en in reepjes
    4 rijpe tomaten ,ontveld en in blokjes
    4 eieren
    peper en zout

    Verhit de olijfolie in een diepe pan.Fruit de ui,knoflook en ham.Voeg de reepjes paprika toe en bak ze kort mee.
    Roer de tomaten erdoor en verwarm het geel tot de groente bijna gaar is.
    Voeg peper en zout naar smaak toe.
    Klop de eieren los en giet ze over de groente.Roer de omelet niet door.
    Laat de eieren op een laag vuur stollen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    29-06-2006, 16:58 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    24-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 24 Juni ,feest van San Juan.
    Wij reden gisteren met vrienden naar Nerja en op de stranden stond het al vol met tenten en barbecues en stapels hout.
    Wij hebben daar wat gewandeld,heerlijk op een terras gezeten,later geluncht in een typisch Spaanse tent waar je ongeveer uit 100 verschillende gerechten kan kiezen.Het leuke is dat je van alles een half portie kan nemen of een tapa ervan zodat de tafel vol staat met verschillende dingen.Alleen de halve porties zijn erg groot.BV.11 kipkroketjes.
    Half 5 waren wij thuis,de dames gingen zwemmen en de mannen verzorgden mijn elektrische kar,nieuwe voor wieltjes en en accu¨s.
    Daarna bij ons op het terras een borreltje en om half 9 naar de boulevard om te eten.
    Het strand zat vol met hele families.Wij waren net op tijd want het bijna alle tafels waren gereserveerd. Op het plein speelde een bandje en werd er gedanst.
    Om 12 uur gingen alle kampvuren aan en zo ver je kon zien zag je overal vuren.
    Daarna gaan de mensen de zee in .De meeste blijven slapen op het strand want vandaag is het een vrije dag.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    24-06-2006, 17:06 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    18-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn vijgenboompje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een paar jaar geleden heb ik een takje van een vijgenboom in de aarde gezet.Ieder jaar gaf hij 2 soms 3 blaadjes,die er in de winter weer afvielen en dan was het een zielig takje dat er stond.Wegdoen wilde ik hem niet en zie mijn geduld is beloont.Dit jaar zit er een echte vijg aan.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    18-06-2006, 17:15 geschreven door lenie  
    Reacties (2)
    14-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patios,rejas y balcones
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In mei heb je in Córdoba het festival de los patios,rejas y balcones.De bewoners stellen dan vol trots hun patio open voor bezoekers.Ook balcons en de gietijzeren hekken zijn behangen met bloemen.
    Bewoners dingen mee naar geldprijzen voor de mooist verzorgde patio,het best versierde balkon en de weelderigst behangen hekwerken.
    Normaal zijn de deuren gesloten ,maar in de meimaand staat alles open.
    De patios zijn tot symbool en trots van de stad geworden.
    Je ziet er ,bougainvilles,azalea´s.anjers ,rozen ,lelies ,begonia´s ,asters ,hortensia´s,geraniums,jasmijn en dames du noche en ook de kruiden rozemarijn,peterselie ,munt en tym zijn te bewonderen en het ruikt er heerlijk.
    Veel patios hebben een fontein,die bekleed zijn met prachtige mozaïektegels en op de grond ligt dan vaak een bont met kiezelstenen ingelegd patroon.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    14-06-2006, 16:59 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    12-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caldo Gallego
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Galicische soep

    250 gr. gedroogde witte bonen
    1 schenkel
    peper,zout,mild paprikapoeder
    500 gr.aardappelen ,geschild en in blokjes
    500 gr.knolraapbladeren,eventueel boerenkool of groene kool gewassen en grof gesneden
    2 chorizoworsten in stukken

    Week de bonen een nacht in ruim water.Breng de bonen en schenkel in 2 liter vers water aan de kook-Voeg peper ,zout en paprikapoeder toe en laat de soep ca. een uur op laag vuur pruttelen.
    Neem de schenkel uit de soep en voeg aardappelen,groente en worst toe en laat de soep nog 30 minuten koken.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    12-06-2006, 16:36 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    10-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen in nood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Al is het blog van Jean -la douce france -er niet meer.Belgen in nood bestaat nog steeds en nu reeds 12 jaar ,dus blijf ze steunen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-06-2006, 17:14 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    08-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De resten van Columbus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na het DNA onderzoek van 20 mei jl.zijn de resten in de Kathedraal van Sevilla van Columbus.Hij is dus echt begraven in Spanje.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    08-06-2006, 17:02 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    07-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Coen is twee weken geleden geopereerd aan een breuk.Hij mag voorlopig niet tillen en heel weinig lopen.Een neef van hem met zijn vrouw zijn ons een week komen helpen .Maandag was hun laatste avond en gingen wij uit eten op de boulevard,wij allebei in de rolstoel,wat toch wat bekijks gaf,want Coen loopt altijd mij te duwen.
    De heren aten gebakken tong voor de somma van € 6,de wijn is hier € 3.50 een fles dus je kan wel een keertje uit eten gaan.
    4 voorgerechten,4 hoofdgerechten,fles wijn,een gin tonic en 4 koffie waarvan er 3 met een scheut brandy.
    Totaal € 36.Leve ons dorp

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    07-06-2006, 17:19 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    03-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stukje blauw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een stukje van de tuin,deze plant is twee jaar geleden aankomen waaien en geeft maanden lang bloemen.Een blauw muur.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    03-06-2006, 17:38 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    29-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fuengirola Zoo 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bescherming en behoud van diersoorten
    De Zoo werkt nauw samen met veschillende internationale organisaties op het gebied van behoud en bescherming van dieren.
    Een groot aantal dieren dat in Fuengirola verblijft,behoort tot bedreigde soorten.
    De Zoo participeert in 35 reproductieprogramma´s wereldweid.
    In de korte tijd dat de Zoo in de huidige vorm bestaat,hebben een aantal soorten zich voortgeplant.
    Een lemur,een blauwe duiker,een nijlpaard,een Sumatratijger en een kuifgibon.ER worden regelmatig dieren uit een ander land gehaald om ze bij hun zeldzame soortgenoten te voegen.
    Zo werd kort geleden de mannetjes oerangoetang Nakal uit Engeland overgevlogen om de kans op nageslacht onder deze ernstig bedreigde zoogdiersoort te vergroten.
    In juli en augustus blijft de Zoo tot 12 uur s¨nachts open.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    29-05-2006, 17:09 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    22-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fuengirola Zoo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De dierentuin in Fuengirola werd in 2004 door National Geographic uitgeroepen tot de beste dierentuin in Spanje.
    10 jaar geleden zijn wij er geweest en toen was het nog een diep treurige toestand.
    In 1998 kocht Fransisco de Asís García met 3 partners de verwaarloosde dierentuin en ontwikkelde het ingenieuze concept.
    Biologen ,dierenartsen,architecten,beeldhouwers en schilders kwamen er aan te pas om ecosystemen na te bootsen uit Zuid-oost -Azië,equatoriaal Afrika en Madagaskar.
    Levensechte delen van savannes,regenwouden en rivierbeddingen geven de indruk op een ander continent te zitten.
    Madagaskar is gekozen als thema omdat het miljoenen jaren geisoleerd lag.
    80  % van de flora en fauna komt nergens anders in de wereld voor.
    De leefgedeeltes in het Afrika gedeelte zijn gesplitst in een rivierdal,bosgrond ,een gorillavallei en een bergbos.
    Dieren uit Zuid -oost-Azië bewonen een Angkortempel,bosoevers,een mijn ,een verborgen oerwoud en een mangrove.
    Uniek aan de mangrove is dat deze tegelijkertijd boven en onder het wateroppervlakte bekeken kan worden.
    Het is een bezoek waard.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (7 Stemmen)
    22-05-2006, 16:21 geschreven door lenie  
    Reacties (1)
    20-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Habas con codornices
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tuinbonen met kwartels
    4 kwartels,panklaar
    peper en zout
    750 gr. jonge tuinbonen.
    3 el olijfolie.
    1 ui gesnipperd
    2 tenen knoflook fijngehakt
    1 laurierblad
    150 gr. ham in repen
    2 rode paprika´s in blokjes
    1 tomaat gehalveerd

    Wrijf de kwartels in met peper en zout en bind ze op met keukengaren.
    Haal de bonen uit de peulen(een vriendin van ons kookte ze met schil en al en vond ze niet lekker,had ze nog nooit gegeten)
    Verhit de olie in een braadpan en fruit ui en knoflook.
    Voeg de bonen, laurierblad en reepjes ham toe en schenk er 1 l.water bij.
    Breng het geheel aan de kook en leg de kwartels erbij.Kook ze 10 minuten.
    Voeg dan de paprika´s en tomaat toe en laat het geheel 20 minuten sudderen.
    Om het pittiger te maken kan je de kwartels ook eerst aanbraden en halverwege de kooktijd erbij doen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    20-05-2006, 17:08 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    17-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Columbus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een internationaal onderzoeksteam hoopt 20 mei,op de 500ste herdenking van de sterfdag van Columbus een mysterie rond hem op te lossen.
    DNA onderzoek moet uitwijzen of zijn stoffelijke resten begraven liggen in de Kathedraal van Sevilla of in  Santa Domingo,de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek.
    Andere onderzoekers proberen te achterhalen of Columbus echt uit Genua in Italië kwam of toch misschien een Catalaan was,Portugees of Jood.
    Het is niet zeker of Columbus de eerste Europeaan was,die voet zette op de wal van Amerika.
    De kans is groot dat Ijslanders,Vikingen en Aziaten hem voor gingen.
    Columbus heeft 4 grote ontdekkingsreizen gemaakt,dat weet men dankzij de 4 logboeken.
    In 1947 leed hij schipbreuk en spoelde aan in Portugal.
    Daar leerde hij zijn vroeuw kennen.Na haar dood ging Columbus naar Spanje.
    Vlakbij Granada werd het beroemde verdrag van Santa Fe getekend,waarmee Columbus de titels van erfelijk admiraal van de oceaan,onderkoning en gouveneur van het te ontdekken gebied verkreeg.
    Op 17 augustus 1492 vertrokken 3 kleine zeilschepen met 90 bemanningsleden uit de haven van Palos de la Frontera.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    17-05-2006, 15:25 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    14-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 10 geboden van kaviaar
    Kaviaar eet je van een speciaal lepeltje.Dit mag nooit van metaal zijn omdat dan de smaak van kaviaar wordt verpest.Beter is om kaviaar uit de hand te eten.

    De verpakking van kaviaar is bij voorkeur van glas of porselein.

    Is de verpakking geopend,dan moet de kaviaar snel gegeten worden.Om kaviaar toch te bewaren,moet het worden gladgestreken en bedekt met plastic.

    Kaviaar smaakt het beste bij een temperatuur tussen 7 en 10 graden.De nog gesloten verpakking wordt bewaard bij een temperatuur tussen 0 en 4 graden.

    Russen drinken wodka bij kaviaar,Fransen champagne en Catalanen geven er cava bij.Maar een goede hele droge witte wijn is ook prima.

    Wil men bij kaviaar iets eten,dan kan  dat het beste dunnen toast zijn of crackertjes zonder zout.

    Wanneer kaviaar vers wordt gekocht kan het worden ingevroren.

    Als test of de kaviaar vers is kan het potje worden gekanteld.Vallen er eitjes uit,dan is het ingevroren geweest.

    Het grootste gedeelte van alle kaviaar op de markt is illegaal.Smokkel zorgt voor grote prijsverschillen en verlies aan kwaliteit.Eerlijke kaviaar is altijd voorzien van een keurmerk.

    Eitjes dienen altijd los in de verpakking te zitten en heel te zijn.
    Hoe meer olie er tussen zit,hoe langer ze al in het potje zitten.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    14-05-2006, 15:33 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    11-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bioloog Alberto Domezzin begon in 1960 naast het kweken van forel ook steur te kweken in het dorp Riofrio in de provincie Granada.
    Men verklaarde hem voor gek,maar hij heeft met zijn bedrijf Piscifactoria de Sierra Nevada al heel wat prijzen gewonnen.
    Hij is de enige producent van Beluga kaviaar in heel Europa.
    De steur is een zoetwatervis,het is een haaiachtige vis zonder graten met enkel kraakbeen.
    De steur die in Riofrio wordt gekweekt kan 100 jaar worden is meer dan 2 m,eter lang en weegt 250 kilo.
    Om kuit te schieten moet de steur minimaal 17 jaar zijn.
    De oogst gebeurt handmatig.Elke vis wordt bekeken met een echografie of het al eitjes draagt.
    Rond maart ,april schiet steur kuit.
    De beste kaviaar bestaat uit viseitjes die  3 a 4 dagen voor de steur kuit schiet ,zijn afgenomen.
    Van een steur kan maar 1 keer kaviaar worden geoogst.
    De buik van de steur wordt opengesneden om de eierstokken te legen.
    Ze worden met schoon water zorgvuldig gezeefd.Er wordt een klein beetje zuiver zout toegevoegd om de smaak te verfijnen en houdbaarheid te vergroten.
    Nadat de kaviaar is verpakt blijft het ongeveer 8 maanden houdbaar.
    Een blikje kaviaar van 100 gram kost € 167.
    Ik zal het dan ook niet kopen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
    11-05-2006, 11:52 geschreven door lenie  
    Reacties (1)
    07-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pato con melocotones
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eend met perziken

    8 perziken
    5 dl witte wijn
    2 el suiker
    1 eend van ca.2 kg,panklaar
    1 dl olijfolie
    peper en zout
    mespunt gemalen kruidnagel
    mespunt kaneel
    1 sneetje geroosterd witbrood.

    Schil de perziken en doe ze in een pan.Schenk de witte wijn erover en roer de suiker erdoor.Pocheer de perziken 10 minuten in de wijn.
    Neem de pan van het vuur en laat de perziken in het vocht staan.
    Was de eend en dep hem droog.Meng de olijfolie met peper,zout,kruidnagel en kaneel.Bestrijk de eend hiermee van binnen en buiten.Bind de eend daarna met keukengaren op.
    Bestrijk de binnenkant van een braadpan met olijfolie en leg de eend erin.Bestrijk de eend nog een beetje met de gekruide olijfolie en zet hem een half uur in een voorverwarmde oven van 200 gr..Bestrijk de eend regelmatig met olijfolie.
    Keer de eend om,schep er een paar lepels perzik wijn over en braad hem nog eens een half uur.
    Haal de gare eend uit de oven en houd hem warm.
    Giet het braadvocht door een fijne zeef en schep het vet eraf.Haal de perziken uit de wijn en doe de perzikwijn bij het braadvocht en laat de saus inkoken.Stamp het brood met een beetje van de saus in een vijzel fijn en roer het door de saus,voeg naar smaak peper en zout toe.
    Leg de perziken in de saus en warm ze door.
    Snijd de eend in stukken en leg ze met de perziken en de saus op een schaal.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    07-05-2006, 16:52 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    05-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een juweel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Is het geen juweel,deze mooie roos?Hij is 1.25 m lang.Er stond er nog een naast,maar die staat nu in de huiskamer.Er staan overal bloeiende rozen in de tuin en het is geweldig om daar te zitten.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    05-05-2006, 16:44 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    03-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kerstboom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na Driekoningen hebben wij de kerstboom buiten gezet,hij had weinig naalden verloren,terwijl hij toch 14 dagen binnen had gestaan.
    Tot onze verbazing zagen wij van de week,dat hij begint uit te lopen er zitten allemaal lichtgroene knoppen aan.
    Wie weet kunnen we hem met kerstmis weer binnenhalen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    03-05-2006, 16:23 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    01-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rape al la marinera
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zeeduivel van de visser

    4zeeduivelfilets a 200 gr.
    4 gamba´s
    zout en peper
    3 el olijfolie
    bloem
    1 kleine ui gesnipperd
    1 el gepelde amandelen
    3 tenen knoflook in dunne plakjes
    1 gedroogde spaanse peper,zonder zaden en fijngesneden.
    1 bosje peperselie
    1 snee geroosterd witbrood
    1.25 dl witte wijn
    2,5 dl visbouillon
    8 gekookte reuzengarnalen

    Was de filets en de gamba´s,dep ze droog,wrijf ze in met peper en zout en laat dat even intrekken.
    Verhit de olijfolie,haal de visfilets en gamba´s door de bloem ,en braad ze kort aan beide kanten aan.
    Leg ze in een vuurvaste schaal.
    Fruit in de rest van de olie de uien glazig,voeg de amandelen,knoflook ,spaanse peper toe en bak het kort.
    Voeg de fijngehakte peterselie en stukken brood toe,schenk de witte wijn erbij en breng het geheel aan de kook.
    Pureer de saus met de staafmixer en schenk de visbouillon erbij.
    Laat de saus nog een keer kort koken en schenk hem over de vis.
    Verwarm de oven voor op 175 gr. en stoof het gerecht in 15 minuten gaar.
    Garneer het met de reuzengarnalen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    01-05-2006, 16:54 geschreven door lenie  
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 16/04-22/04 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!