De periode 1900: En Mr. Poiret bevrijdt de vrouw... 1900 was de periode van Jacques Doucet, Mariano Fortuny maar vooral van Paul Poiret. Het was Paul Poiret die de vrouwen verloste van hun korset... LEES VERDER
Werkwijze Alle groenten in blokjes snijden. Boter smelten in kookpot. Ajuin, wortelen, aardappelen, look en pompoen toevoegen.Even laten stoven, daarna bouillon toevoegen en selder. Laat 40 min gaar koken. Mixen of door passe-vite. Kruiden met peper en zout. Indien te dik nog wat aanlengen met melk of bouillon.
Dank je Jenhte dat je als eerste deze uitdaging aan nam
Reacties op bericht (1)
20-10-2005
Pompoensoep
De Pompoen(soep) heeft héél lang in het verdomhoekje gezeten,
omdat men dacht dat alleen vegetariërs dat aten,
òf werd gekweekt als tuinversiering.
Nu ziet men toch dat steeds meer mensen de pompoen ontdekken.
Als vegetariër gebruik ik natuurlijk geen kippebouillon.
Mijn meest simpele manier, voor 6 personen, ziet als volgt uit:
800 g Pompoen, geschild, zonder zaadjes en draden
Anderhalve liter water
2 Eetlepels olijfolie
2 Uien, fijngehakt
40 g Peterselie, fijngehakt
Zeezout en vers gemalen zwarte peper
(Blokjes) pompoen met het water in een grote pan heel gaar laten pruttelen. In een koekepan ondertussen de uien in de olie goudbruin bakken. De pompoen pureren met het kookvocht (of door een zeef drukken) en weer in de pan doen. De uien, peterselie, zout en peper toevoegen en de soep weer verhitten.
Ik maak altijd een 'grote' pan. De helft vries ik in.