De ideale hielhoogte varieert van vrouw tot vrouw. Ben jij meestal op stap in je sneakers? Dan zal het waarschijnlijk niet lukken om op torenhoge hakken de stad in te trekken. Hoe graag je het ook wil proberen, schoenen kiezen die wandelen quasi onmogelijk maken hoeft helemaal niet.
Bij het aankopen van een nieuw paar hieltjes doe je er goed aan om je pas te analyseren. Hoe hoger de hak, hoe meer je op jouw voorvoet steunt. Deze houding bemoeilijkt het stappen en vergroot de kans op gevoelloze tenen en een pijnlijke rug.Wandelen met een stevig hakje van 4 centimeter is ideaal. Bovendien bevordert de kleine verhoging de doorbloeding in de benen. Comfortabele pumps hoeven niet met lelijkheid geassocieerd worden. Er bestaan tal van leuke collecties met gemakkelijke hieltjes.

Is de drang toch te groot en wil je - ongeacht het dure prijskaartje - designernaaldhakken kopen? Draag ze dan met mate. Voetexperts menen dat als je 80 procent van de tijd comfortabel schoeisel draagt, ultrafijne killer heels geen grote boosdoeners zijn.  • Bron: http://www.gezondheidsnet.nl
  • Auteur: isopix