Kip met brie
Vet maaltijd, fase 1 (montignac dieet)
2 personen
Ingrediënten recept: 1 dubbele kipfilet, 1 lente uitje, Een paar plakjes brie, Olijfolie, Zout, Peper, Knoflookpoeder
Recept bereiding: De kipfilet in dunne plakken snijden en bestrooien met de kruiden. Bak deze bruin in hete olijfolie en leg ze op een bord. Strooi hierover het in ringetjes gesneden lente uitje en de plakjes brie. Even in de magnetron de brie laten smelten.
Meer recepten http://www.dieetrecepten.eu/
*************************
Yoghurtkwark
Dit kan 's ochtends gebruikt worden als een smakelijke spread op volkorentoast, maar ook als dipsaus of als garnering van een dessert. Yoghurtkwark is in de meeste recepten ook een heerlijke vervanger voor zure room.
Benodigdheden:
1 beker (750 gram) magere yoghurt
Bereidingswijze:
vochtig gemaakte kaasdoek of theedoek. Zet hem boven een grote kom. Bedek met plasticfolie en laat tenminste 4 uur (of een hele nacht) in de koelkast uitlekken. Gooi het vocht weg en doe de yoghurtkwark in een luchtdicht bakje.
Voor 350 gram GROEN
Variaties:
Zoete yoghurtkwark: Voeg zoetstof naar smaak toe.
Citroen-yoghurtkwark: Voeg 1 theelepel geraspte citroenschil, 2 theelepels citroensap en zoetstof aar smaak toe.
Snelle yoghurtkwark-dipsaus: Voeg 2 groene uien (gesnipperd) toe en 1 teentje knoflook (gehakt), 1 theelepel citroensap en 1 eetlepel gehakte verse oregano (of 1 theelepel gedroogde).
Handige tip: Bewaar het bakje waar de yoghurt in zat en schrijf de houdbaarheidsdatum op; zo lang blijft uw yoghurtkwark goed.
***********
|