meer moet dat niet zijn leven op het eiland rhodos,onderweg,heen en weer,en af en toe een receptje.
23-10-2005
coucoua!
coucoua(geen afrikaans scheldwoord!)
ik kocht hier enkele jaren(4à5?)geleden een fruitboompje waarvan ik na aankoop al snel de naam was vergeten.toen die vorig jaar zijn eerste welriekende vruchtjes begon te geven dachten we,nu zal er hier wel ergens iemand zijn die deze vrucht kent,maar nee nog niet.
dit jaar,nog meer vruchten en groter van formaat,komt me daar ne garagist die in australie geleefd heeft de oplossing leveren,"ouwawa"in het africaans,coucouja,of maracouja in het nederlands.deze zou volgens internet info uit de familie van de passieflora komen.
darom een kleine beschrijving;de boom is nu ongeveeer 1m90 hoog,laagstam,bolvormige kruin,met bruin-roodgroene bladeren,takken groeien in alle richtingen. de vruchten zijn peervormig,hebben een gele kleur,en zijn ongeveer de grote van een ei.zeer sterke reuk en aroma,en zijn heel lekker in een fruitkoktaail.
als iemand iets meer afweet van deze vrucht zou ik dat wel graag willen te weten komen.
nu nog vlug een pastareceptje;
fruit een beetje ui en knoflook in olijfolie,voeg daarbij grof gesneden champignons,en laat dit enkele minuten zachtjes stoven.doop dait alles met een glas witte wijn en flink wat room,laat aan de kook komen,en even inkoken.kruid dit met peper,zout en fijngesneden vers venkelkruid.v oeg hierbij voorgekookte mosseltjes(uit de schelp) en verse noordzee garnalen, en werk af met vers grof geraspte parmezaan.heerlijk bij alle soorten pasta!
vlug aan tafel en smakelijk eten,jasou.(dag in't grieks)