een wortel,een beetje bleekselder en een prei injulienne gesneden,gekruid met peper en zout op een zacht vuurtje laten stoven. zeewolffilets en scampi's in blokjes snijden en enkele minuten aanbakken,gekruid met peper,zout en zachte kerriepoeder. de vis in een ovenschotel,en de gestoofde groenten erover. deglasseer de vispan met visboullon en witte wijn,laat even inkoken,kruid met peper en zout en een beetje kerrie,en bind dit mengsel,giet het dan over de visschotel en plaats deze een tiental minuutjes in een warme oven(190°). serveren met aardappelpuréé. kali orexi,ke kalinixta petros.
ik begin dat hier al terug gewend te worden,vandaag bezoek gehad van onze grieks-belgische en italjaans-belgische vrienden.meteen de gelegenheid om eens lekker te koken.
na een fikse frisse wandeling op een zonnige dijk,een lekkere duvel in het cassino,en dan huiswaarts voor een lekker dinéétje.
morgen maar weer een beetje werken,er moet nog een gedeelte van de zolder geisoleerd worden,en bekleed,ik weet nog niet hoe,of met wat.
ik moet wel trachten dit werk te klaren voor de feestdagen,daar wij een extra slaapkamer nodig hebben,maar niet geklaagd,werken nondedju.
hier zijn we dan weer,maar koud dat da hier is jong,koud! ik was bijna vergeten dat ik nog eens iets aan mijn blog moet toevoegen. na een zéér rustige overvaart van rhodos naar pireus,en dan van patras naar ancona,waar we zaterdag voormiddag rond elf uur toekwamen,hadden we dan een ritje voor de boeg van ongeveer 600 km.tot stans,zwitserland,waar we gingen overnachten.na een lekker dineetje,een overheerlijk wildmenu,zijn we dan na een korte wandeming gaan slapen. de volgende morgen,zondag,zijn we na het ontbijt,omstreeks 7 uur vertrokken voor de laatste 800 Km.huiswaarts waar we na de middag rond vier uur zijn toegekomen.de rit was zoo kalm dat we 's avonds nog eens lekker zijn gaan eten in middelkerke. kunnen we nu weer met de belgische keuken experimenteren.