meer moet dat niet zijn leven op het eiland rhodos,onderweg,heen en weer,en af en toe een receptje.
27-11-2005
varkenskost!
kalimera sas,
op rhodos geven ze deze lekkere groente(pompoenen)aan de varkens,ik zal daar eens een lekker soepje van maken.
nodig:2ooGr.24 uur geweekte kikkererwten,1Kg.pompoen in blokjes gesneden,1 grote ajuin,twee teentjes look,en 2OOGr.gerookte spekblokjes(uitgebakken)
bereiding:laat de ui en de look,fijngesneden,zachtjes aanstoven in een beetje olijfolie.voeg daarbij de pompoen en de kikkererwten,zet dit alles onder water en breng aan de kook,laat dan op een zacht vuurtje garen. pureer deze soep en voeg dan het gerookt spek toe.
witloof met gerookte zalm, witloof met gerookte zalm.
ik heb een overheerlijk gerechtje gevonden,en klaargemaakt,ik wil u het recept niet onthouden:
stoof volle grond witloof(één à twéé)stronkjes per persoon in een beetje boter,gekruid met peper en zout,op een zacht vuurtje,beetgaar. rol ieder stronkje in een snede(of twéé)gerookte zalm. meng in het stoofvocht van het witloof een royale hoeveelheid verse kaas,en kruid met muscaatnoot. schik de rolletjes in een ovenschotel,en overgiet dit alles met de saus. strooi hierover vers geraspte parmezaan. werk af in de oven onder de gril,gedurende een tiental minuutjes. lekker met een kruidig aardappelpureetje.
kalimera sas. wat lijkt rhodos alweer veraf,en lang geleden. sinds 14 november terug hier in middelkerke,van nog enkele prachtige najaarsdagen genoten,veel gewandeld,en het ziet er naar uit dat we pardoes in de winter gaan vallen.
we hebben afgelopen maandag op een kleine receptie,aangeboden door het gemeentebestuur,kennis gemaakt met burgemeester en schepenen.het was de verwelkoming van de nieuwe middelkerkenaren. deze mensen hebben ons info gegeven wat betreft hun job in het bestuur en hun plannen naar de toekomst.zeer intressant en verhelderend.
het wordt nu ook tijd dat ik hier in de keuken eens een beetje ga experimenteren,kwestie van het koken niet ontwend te worden.
dat is iets voor de komende weken,je leest er nog meer van.