meer moet dat niet zijn leven op het eiland rhodos,onderweg,heen en weer,en af en toe een receptje.
15-10-2005
het einde nadert(van ons verblijf hier)
het begint hier zo een beetje op zijn laatste poten te lopen,op 10 november vertrekken we terug naar belgie waar we op 14.11 gezond en wel willen aankomen.maar éérst zal er hier een beetje moeten gewerkt worden.het schrijnwerk moet geverfd,dat is toch wel snel enkele(4à5)dagen werk. dan moeten de olijven geplukt worden en naar de pers gebracht.de tuin moet gefreesd worden.en we moeten inkopen gaan doen,alle zaken die we van hier meenemen naar belgie zoals;olijfolie(rechtstreeks van de producent,ik heb zelf niet genoeg)metaxa,souma,zeezout.
dat is dus wel een hoopje te doen.
toch wil ik u nog een typisch grieks receptje meegeven,lichtjes aan gepast;GEMISTA; lekker gevulde paprika en tomaat(niet in de oven maar in de stoofpot) neem rundsgehakt,een fijngesneden uitje,4à5 teentjes knoflook en bak dit alles samen onder voortdurend roeren.voeg peper,zout,gemengde kruiden en royaal oregano toe.voeg ook voorgekookte rijst toe.samen 10 min.laten pruttelen en de vulling is klaar. neem nu enkele tomaten,onthoofd die en haal de ingewanden er uit(fijnsnijden en bijhouden)doe het zelfde met de paprika's(ingewanden weggooien) vermeng het vruchtvlees van de tomaten met een fijngesneden uitje en knoflook,kruid met peper en zouten royaal oregano.voeg een flinke scheut witte wijn toe en laat deze een half uurtje inkoken,voeg dan de gevulde tomaten en paprika toe en laat dit alles zachtjes stoven,ongeveer een half uurtje. nu alleen nog opeten,SMAKELIJK.
de vorige keer begon ik hier al te zagen over"we gaan naar de winter"was me dat twéé dagen later al terug hoogzomerweer.het kabbelt hier rustig verder met een temperatuurtje van om en bij de 26°(en hoger).echt ideaal zwemweer,wat we dan ookdagelijks doen. al diegene die in ons gastenboek een steuntje hebben achtergelaten zou ik met deze willen bedanken,wat begonnen was als een opwelling('k zal hier ook zo eens iets maken) begint me hoe langer hoe meer te intresseren.spijtig genoeg kan ik nog niet de foto's die ik wil plaatsen uitvoeren daar we hier met een antieke inbelverbinding zitten en het plaatsen een eeuwigheid duurd,maar geen erg,binnen een maand zijn we terug in belgie en ka ik mijn fotoagressie kwijt. helaas vandaag geen cullinair experiment daar ik de afgelopen periode geen tijd (pre-pensioen)had. volgende keer vast een nieuw receptje.