meer moet dat niet zijn leven op het eiland rhodos,onderweg,heen en weer,en af en toe een receptje.
24-03-2006
eindelijk!
kalimera,
't werd tijd dat ik nog eens iets aan mijn blog doe,maar wat wil je,met al die voorbereidingen voor ons vertrek naar griekenland,acht maanden weg is niet niks,dat vraagd toch wel een beetje voorbereiding.
dus,dan nog maar eens een lekker receptje,
een groenteschotel die bij verschillende soorten vlees past.
snij enkele geschilde aardappelen,wortelen,en raapjes in schijfjes,en kook deze samen in een gekruide groentebouillon,voeg na ongeveer zeven min.een in roosjes verdeelde brocolli toe en laat nog een drietal min.meekoken.nu afgieten en in een beboterde ovenschotel doen.
saus:meng 250 cl.groentebouillon en 250 cl.duvelbier en breng aan de kook,bind deze saus met maizena roux,en meng van het vuur af een potje kruidenkaas(type boursin),kruid bij met peper en zout.
giet deze saus over de groente en bestrooi royaal met versgeraspte parmezaan.
plaats deze schotel in een voorverwarmde oven op ongeveer 200°gedurende een 30 tal min.dan nog een tiental min.onder de gril laten gratineren en klaar.