het begint hier zo een beetje op zijn laatste poten te lopen,op 10 november vertrekken we terug naar belgie waar we op 14.11 gezond en wel willen aankomen.maar éérst zal er hier een beetje moeten gewerkt worden.het schrijnwerk moet geverfd,dat is toch wel snel enkele(4à5)dagen werk. dan moeten de olijven geplukt worden en naar de pers gebracht.de tuin moet gefreesd worden.en we moeten inkopen gaan doen,alle zaken die we van hier meenemen naar belgie zoals;olijfolie(rechtstreeks van de producent,ik heb zelf niet genoeg)metaxa,souma,zeezout.
dat is dus wel een hoopje te doen.
toch wil ik u nog een typisch grieks receptje meegeven,lichtjes aan gepast;GEMISTA; lekker gevulde paprika en tomaat(niet in de oven maar in de stoofpot) neem rundsgehakt,een fijngesneden uitje,4à5 teentjes knoflook en bak dit alles samen onder voortdurend roeren.voeg peper,zout,gemengde kruiden en royaal oregano toe.voeg ook voorgekookte rijst toe.samen 10 min.laten pruttelen en de vulling is klaar. neem nu enkele tomaten,onthoofd die en haal de ingewanden er uit(fijnsnijden en bijhouden)doe het zelfde met de paprika's(ingewanden weggooien) vermeng het vruchtvlees van de tomaten met een fijngesneden uitje en knoflook,kruid met peper en zouten royaal oregano.voeg een flinke scheut witte wijn toe en laat deze een half uurtje inkoken,voeg dan de gevulde tomaten en paprika toe en laat dit alles zachtjes stoven,ongeveer een half uurtje. nu alleen nog opeten,SMAKELIJK.
|