| 
 
 
 Mijn oncologe vroeg me ,: "Eet ge goed?". "Dat proberen we toch althans", dacht ik zo. Bij de strijd tegen kanker behoort ook 'eten zonder honger!', en dat is soms moeilijk. De tumor in mijn long eet namelijk mee en als je niet eet, vermager je zienderogen. Dat is niet goed. Eten waar je zin in hebt en voldoende energie opnemen is voor mij op dit moment de boodschap. Dus wanneer ik trek krijg in iets dan doen we dat. Gisteren zijn we gaan lunchen en heb ik "drie heerlijkheden" - "Tres delices" wezen eten in restaurant San Petronio. Dit gerecht bestaat uit drie verschillende pasta's, een specialiteit van het huis. Het restaurant is een van de oudste gekende restaurants op het eiland. Toen wij hier in 1990 voet an wal zetten, bestond het al vele jaren en was gelegen op een prachtige locatie, hoog in de bergen midden in het groen. Nu is er natuurlijk veel bijgebouwd in de omgeving. De eigenaars van het restaurant waren een Belg samen met zijn Italiaanse vrouw. De man heette Van Oostende, kwam uit Ostende of allebei (ik ben het vergeten). Het restaurant is nu in handen van Spanjaarden die de lat even hoog leggen als de vroegere eigenaars.  
  De drie Heerlijkheden - The three Delights - Los tres delices.
 *** 
  Het restaurant was leeg, maar wij waren de eerste klanten. Een uurtje later zat het vol.
 *** 
  Mijn "Wanenonlie" Pinchos de Cerdo con Championes. Zo mals als boter.
 *** 
 
 
 |