De gemiddelde Palmero daalt in het weekeinde af naar de kust om daar in eenvoudige huisjes met zoveel
mogelijk mensen te barbecueën. De Palmeros eten bij voorkeur grote hoeveelheden gegrild vlees. Ook
hebben ze vaak grote aluminium stoofpotten meegesleurd gevuld met "sopa de garbanzos" die op open vuren
worden klaargemaakt (soep met kikkererwten, varkenvlees en brokken maïs).
***
Hieronder een impressie van de vele "open keukens" die ik aan de kusten van het eiland ben tegengekomen.
***
***
***
***
***
***
***
***
***
***
***
In de hete zomermaanden (juli en augustus) gaat men ook barbecueën in de bergen op speciaal daarvoor
aangelegde plaatsen. Een fenomeen van de laatste jaren zijn de zwarte schooiers. Overal waar mensen
bijeenkomen zoals op de kleine parkings, komen ze brutaal aangevlogen in de hoop dat je hen een morzel
toewerpt. De raven zijn geringd! Ik vraag me af,:
"Zouden ze gekeekt en uitgezet zijn als toeristische attractie?"
***
***
|