Zoeken in blog

Over mijzelf
Ik ben YESSIE
Ik ben een vrouw en woon in TURNHOUT (BELGIE) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 06/01/1956 en ben nu dus 68 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: fietsen-wandelen-sudoku-lezen-eten.
Ik heb een vriend, Guido; hij is 51 jaar en woont in Brecht. We hebben een lat relatie. Ik was een keertje aan het fietsen langs het kanaal, en daar heb ik hem leren kennen Het klikte onmiddellijk, en het gaat goed met ons

Tekstgrootte aanpassen?
Klik op + of -

BLOG ZOOM

Foto
Foto
Foto
tijdens wandelingen wordt
er druk gefotografeerd
Foto
Met de GOLDWING
van Medard
Foto
Foto
Foto
Foto
Met mijn vriend Guido op
een wandeling
Foto
een vreemde poes die
met mijn koersschoenen
komt "vrijen"
Foto
Foto
natuurfoto's
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

GUIDO IN BENIDORM

Foto
GUIDO IN DINTELOORD
(HOLLAND)
Foto

MINOU LIKT MIJN
IJSJE HELEMAAL OP

Foto
Foto
Foto

dit is TEX, de border collie
van onze vriend Medard

en daarboven DANNY, de ezel
van Medard

Foto
Foto
Foto
Foto

enkele foto's van SPANJE,
omgeving Benidorm

Foto

BENIDORM ZELF IS ALS
EEN "BLOKKENDOOS"

Foto
Foto
Foto
Mijn favorieten
  • BERREKE EN PRUTTE
  • LUCIE
  • BAS EN BELLE
  • YOLANDA
  • ATHEA
  • ALIDA
  • BOOMER
  • LANA
  • HUGO
  • ROLAND
    FIETSEN EN WANDELEN
    HOBBY
    20-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Galderse Meren

    Een paar uurtjes aan de GALDERSE MEREN

     

    De weerman had ons beloofd dat het een zonnige dag ging worden vandaag. In de voormiddag belde mijn dochter om te vragen of ik mee reed naar de Galderse Meren in Nederland. Ja, waarom ook niet, anders zat ik toch maar alleen want Guido was vandaag mee gereden met de fietsclub.
    img169/7606/galdersemeren20april200lu8.jpg 

    In GALDER lopen alle hondjes los (wat een verschil met België waar ze “netjes aangelijnd “ moeten lopen), en ik heb nog nooit mee gemaakt dat er incidenten gebeuren, er wordt wel eens geblaft maar nooit gebeten !!

    Er werd duchtig gezwommen (door de honden wel te verstaan).

    De honden en hun baasjes genoten zichtbaar van het eerste zonnetje (zou de lente nu eindelijk in het land zijn?)De twee honden van mijn dochter (Lucky en Laika) renden, zwommen en rolden in het gras dat het een lieve lust was…
    img381/3153/galdersemeren20april200mr4.jpg

    En ook wij genoten met volle teugen van het zonnetje, van de honden allemaal en van onze picknick…

    Je komt in GALDER dikwijls dezelfde mensen tegen en er wordt dan ook wat bij gepraat over het reilen en zeilen van het leven. De ene heeft weer een hond bij gekocht en wil de laatste gebeurtenissen vertellen van zijn nieuwe troeteldier, de ander heeft problemen en ook die worden wel eens uitgewisseld.
    img440/3851/galdersemeren20april200fv5.jpg

    Spijtig toch dat het bijna mei is, dan zijn de Galderse Meren verboden voor honden, want dan begint het zogezegde “seizoen” en krijgen de mensen voorrang!!!!

    En ja, voor ons moeilijk te verstaan, maar er zijn toch mensen die niet willen gestoord worden door honden….JAMMER

     

    20-04-2008 om 18:44 geschreven door YESSIE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een wandeling door het bos

    MET BRAM OP STAP IN HET BOS IN MERKSPLAS

    Image Hosted by ImageShack.us

    Zoals je hier ziet, ben ik vandaag een wandelingetje door het bos gaan maken,tesamen met Guido, mijn schoonbroer en Brammeke( de hond van mijn zus en schoonbroer).
    Image Hosted by ImageShack.us
     BRAMMEKE heeft een beetje "overgewicht" en moet dringend wat beweging hebben. Hij haat wandelen, zit liever in zijn kar en zich "laten voortrijden met de kar "is zijn hobby.... Maar nu heeft de dierenarts gezegd dat hij 50 % overgewicht heeft, en dat kan echt niet meer door de beugel. Mijn zus en schoonbroer gaan er nu elke dag twee keer mee "oefenen" en vandaag was het een lust om BRAM bezig te zien. In
     het begin volgde hij ons tamelijk traag, maar toen er een bende mountain bikers voorbij kwam koerste hij de mountain bikers achterna, alsof hij nooit gehoord had van "in de kar zitten"...We hebben ons "een kriek gelachen".
    Zonder dat hij er erg in had, was hij "vergeten" dat hij niet goed kon lopen.
    Hopelijk verliest hij nu snel wat gewicht, dan zal hij waarschijnlijk ook veel liever gaan wandelen zonder kar....
     Image Hosted by ImageShack.us
    BRAM is een lieve dashond, binnenkort mag hij op de "CATWALK" maar eerst nog wat afvallen haha...

    Image Hosted by ImageShack.us

                   

    19-04-2008 om 23:01 geschreven door YESSIE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.honden en katten met overgewicht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorjaarsfitness voor huisdieren !

     

    Om katten en honden fit en slank te houden, moet er geregeld aan “fitness” gedaan worden. Geen tussendoortjes meer die zo lekker zijn voor hen, maar toch zo ongezond (voor mensen geldt dat trouwens ook…OEI ). Een kat die alleen is en veel binnen zit , moet meer beweging hebben en dat kan je tot stand brengen door er zelf mee bezig te zijn, er mee te spelen (papieren bolletjes weg schieten, lange schoenveter zachtjes vooruit trekken zodat het een “muis” wordt die ze moet vangen, enz..)Hier genieten katten van en ze hebben dat echt nodig. Een nieuwe klimpaal kan ook wandelen doen (poes is nieuwsgierig en gaat alles uitproberen), of een gewoon balletje dat je door de huiskamer laat rollen Een poes heeft dagelijks minstens een half uur beweging nodig; daardoor kan zij gemakkelijk een paar pondjes kwijt spelen.

     

    Ook honden die te dik zijn moeten veel bewegen en zich aan een dieet houden (advies dierenarts). Hij zal in het begin “protesteren” wanneer je hem alleen droogvoer geeft, maar als “baasje” is het best om vol te houden: geen tussendoortjes meer en veel beweging. Zijn ogen zullen “smeken” om een extraatje tussendoor, maar daar mag je niet aan toegeven !!!

    Na het eten mag wel een speciaal hondenkoekje gegeven worden of een stukje MAGER vlees.

    Voor honden zijn er ook nog de hondenverenigingen waar ze allerlei spelletjes kunnen doen: door tunnels lopen, over planken en bruggetjes springen, door hoepels springen.

    En dit is ook goed voor de baasjes want die moeten mee lopen natuurlijk !!!

     

    17-04-2008 om 15:22 geschreven door YESSIE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lichaamsbeweging om af te vallen

    Welke sport doen om af te vallen?

     

    We leiden almaar meer een zittend leven waardoor we rapper dik worden. De meeste diëten zijn moeilijk vol te houden en hebben geen blijvend effect. Hier kan lichamelijke activiteit een oplossing bieden. Door lichte aerobic zoals bv. wandelen worden er eerder vetten verbrand dan koolhydraten, wat ook de bedoeling is als je wil gewicht verliezen.

    Heel belangrijk is, niet te veel ineens doen, want dan vermoei je je te hard en raak je gedemotiveerd. Rustig beginnen en opbouwen is de boodschap dus!

    Hoe langer de training duurt, des te beter voor je lijn. Het is dus beter een uur te stappen dan twintig minuten te lopen. Je lichaam gaat dan meer uit je vetreserves putten. Elke dag een beetje aan sport doen is beter dan 1 of 2 keer per week heel intensief…

    Je moet ook geduld hebben (ook niet mijn beste eigenschap!), want door te bewegen val je niet ineens af, hoe meer je lichaam eraan went om uit zijn vetreserves te putten door sport, hoe meer het ook vet als brandstof gaat gebruiken in plaats van koolhydraten (die gaat je lichaam reserveren voor noodsituaties).

    Je valt eerst af aan je schouders, rug, buik en armen, daarna pas aan je heupen en dijen.
    img135/5215/1001403zm7.jpg

    VOLHOUDEN DUS, de lente komt er vlug aan nu (hopen we)…

    (Ikzelf ben ook terug begonnen met fietsen: maandag 53 km, dinsdag 72 km, en vandaag 63 km, dus ik zal het goede voorbeeld geven….)

     

     

    16-04-2008 om 20:46 geschreven door YESSIE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe behandeling artrose

    EEN NIEUWE KIJK OP DE BEHANDELING VAN ARTROSE

     

    Gisteren zat ik in de wachtzaal van dokter de Block in het revalidatiecentrum Nottebohm in BRECHT. Daar viel mijn oog op een interessante folder aangaande een nieuwe behandeling van arthrose. Hier een beetje uitleg:

     

    Bij arthrose wordt het kraakbeen in de gewrichten progressief afgebroken. Dit gaat gepaard met vermindering van de kwaliteit en de hoeveelheid van het synoviaal vocht in het gewricht. Dit vocht smeert de gewrichten en het speelt een belangrijke rol bij het opvangen van schokken.

    De daling van de hoeveelheid synoviaal vocht heeft tot gevolg dat bot op bot gaat schuren. Dit brengt pijn en ontsteking met zich mee.

    Meestal is de behandeling van arthose symptomatisch en is ze er op gericht om de pijn en de ontsteking weg te nemen. Vooral geneesmiddelen zoals pijnstillers, ontstekingremmers en corticoïden worden hiervoor gebruikt.

    Nu tracht men deze kwaal te behandelen door gedurende minimum 3 en maximum  5 opeenvolgende weken, een inspuiting te geven met ADANT in het betrokken gewricht. Het resultaat van deze inspuitingen houdt een half tot een heel jaar stand, daarna mag de kuur indien nodig herhaald worden. Men heeft door deze behandeling minder pijn en men kan beter bewegen. Er hoeven dan ook maar weinig of geen  ontstekingremmende geneesmiddelen, alsook pijnstillers meer ingenomen worden.

     

    Misschien toch een verbetering voor mensen die door deze kwaal geplaagd worden.

     

     

     

     

    15-04-2008 om 22:23 geschreven door YESSIE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Welkom bij De Vrolijke Bloggers

    Laatste commentaren
  • Blog volgen (Nicole)
        op Toch wat wandelen
  • een hele fijne dag (carine)
        op Beste blogmaatjes
  • een fijn weekend (carine)
        op Beste blogmaatjes
  • Lieve weekendgroetjes van.... (Gita)
        op Koude handen
  • dag yessie (boomer)
        op Beste blogmaatjes
  • Blog als favoriet !



    Foto

    Foto

    dit zijn 2 foto's van
    MINOU,mijn poes

    Foto

    Dit is mijn dochter Rinda,
    zij is 29 jaar oud
    haar twee hondjes heten
    Lucky en Laika.
    Foto

    Foto

    in de herfst fotogafeer
    ik graag paddestoelen
    Foto

    De dochter van GUIDO en
    mijn dochter met een beker
    glühwijn in BRUGGE op
    de kerstmarkt
    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    enkele maskertjes
    Foto

    wandelen met Lucky
    en Laika

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    IJSSCULPTUREN
    BRUGGE

    Foto

    Inhoud blog
  • Beste blogmaatjes
  • Wandelen voor MUCO
  • Een rijke joodse bankier
  • Dat was een grove vergissing
  • In de hel
  • De jonge vrijgezel
  • Bij de RVA
  • In de mis
  • Het sneller openen van mijn blog
  • Les Nederlands



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!