Een van mijn favoriete bezigheden is kokerellen, vooral op een donkere dag als vandaag. Ik ga Kreta naar mijn keuken lokken en er toch een zonnige woensdag van maken. In de zomer verwent Moeder Natuur ons met een overvloed aan groenten, fruit en kruiden. In de tuin staat de basilicum weelderig te bloeien met bladeren bijna zo groot als spinazie en neen, dat is niet overdreven. De geur brengt mij terug naar een ver verleden waar een vriendelijke Kretenzer mij het kruid heeft leren kennen tijdens een rondreis op het prachtige eiland. Sindsdien is het niet meer weg te denken uit mijn keuken. Ik verzamel behoedzaam de groene aromatische blaadjes, pel enkele knoflookteentjes, nog zo een echte reuksensatie! Dit alles verdwijnt in de keukenrobot samen met olijfolie "extra vierge", parmezaan kaas en pijnboompitten en op smaak gebracht met peper en zout. Dat wordt smullen deze avond, zelfbereide pesto met verse goudgele pasta!
HET LEVEN IS EEN GROOT FEESTMAAL.
Nog een bloemetje om deze grijze dag een beetje op te vrolijken.