Volledig scherm
© Shutterstock

Met doe-het-zelfpakket kun je je eigen kipje slachten

Koken & etenEen kip grootbrengen en daarna zelf slachten: niet elke kippeneter zal warmlopen voor het idee maar het kan wel met de doe-het-zelf-kip. Daarin kunnen consumenten een ei tot kipfilet zien transformeren in negen weken.

De doe-het-zelf-kip is een initiatief van kunstenaar en boeren, die samenwerken vanuit de Landbouw Innovatie Campus van de provincie Noord-Brabant. ,,Het doel is om de discussie rondom voedsel, vooral de slacht, op gang te brengen", zegt Vera Anna Bachrach, een van de initiatiefnemers van het project. ,,Normaal gesproken is er alleen een discussie rondom een schandaal, maar wij hopen dat we mensen kunnen laten beseffen dat er dieren worden geslacht voor ons eten."

Van 15 maart tot 22 maart kunnen belangstellenden zich opgeven via doehetzelfkip.nl. Wie wordt uitgekozen krijgt een doe-het-zelfpakket. Het pakket bestaat uit drie bevruchte eieren, een broedmachine, alle spullen die je nodig hebt om je kippen te verzorgen, slachtmateriaal en eenvoudige instructies die je door het hele proces leiden.

In de laatste week van juni komen de kunstenaars, boeren en zes deelnemers samen om na te denken over de toekomst van de omgang met vlees en de relatie die we hebben tot ons voedsel.