Ik ben Leny, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Bosheks.
Ik ben een vrouw en woon in Planeet Aarde (Nederland) en mijn beroep is Medisch Entomoloog, Imker, Wiccan en Lichtwerker .
Ik ben geboren op 22/05/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Flora Fauna Muziek Wetenschap.
Meer dan een halve eeuw heb ik een dierenopvang ( Stichting/TAO Foundation) https://taofoundation.international/nl/ voor dieren die niemand meer wil hebben. Werk als ARA(Animal Rights Advocate) voor de dieren die geen stem hebben.Dieren/Cyber activist.
V
To see a world in a grain of sand And a Heaven in a wild flower, Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
~be who you are and say what you feel because those that matter... don't mind... and those that mind... don't matter..
Nice to see you here.㋡
I am a Wild Earthling.
I do not identify with illusory (and illegitimate) nation-state constructs nor do I require such constructs to verify and validate the legitimacy of my existence.
An infiltrator and subverter of institutions of indoctrination,an anti-authoritarian and an insurgent anarchist, and gravitate towards insurrectionist and anti-civilization tendencies. It's just a matter of whose.
Anti New World Order! "for our children, and our children's children"
I am a seeker, searching for truth, special behind the lies that the Goverments try to tell us.
Do not believe everything, discover your own truth!!
And please do not alowed that they take advantage of you.
Open your eyes!
Take care my friends Stay Wild & Free.. !
Tree Teardrop
X
Dropbox
Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.
Ze proberen uit alle macht Om hun kinderen op te voeden En ze letterlijk dag en nacht Voor zelfstandigheid te behoeden Ze vertrappen de teerste dingen Met hun voeten van goed fatsoen Elke vogel die durft te zingen En ze weten niet wat ze doen Ze benutten de mooiste tijd Door elkander bedroefd te maken En elkander in haat en nijd Van minuut tot minuut te kraken Al hun bloemen zijn doodgeslagen Al hun bomen staan zonder groen Zo vergallen ze al hun dagen En ze weten niet wat ze doen Kijk - ze draaien aan 't grote wiel En ze sluiten zich op in zaken Ze verpatsen hun hart en ziel Want ze moeten carriere maken Ze zijn bezig zich uit te knijpen Tot de dood komt met zijn harpoen En ze zullen het nooit begrijpen Want ze weten niet wat ze doen We vervuilen de oceaan We vergiftigen heel de aarde Want de welvaart staat bovenaan En alleen het bezit heeft waarde Zou de mensheid zijn afgeschreven Driemaal duizend en meer miljoen Of zou iemand ons toch vergeven Want we weten niet wat we doen..
Of het een ontwikkelde larve is of een vrouwtje die haar eitjes komt leggen, is niet duidelijk. Het is wel duidelijk dat de mieren niet blij zijn met haar ko...
Dierenwelzijn, milieu, klimaat en natuur in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels is hét programma over natuur en milieu in Nederland. Op zondagochtend zijn wij altijd te beluisteren op NPO Radio1 en tijdens het tv-seizoen vrijdagavond te zien op tv op NPO 2. Naast het programma Vroege Vogels op radio en tv belichten we natuurlijk ook online alle thema’s.
Word elke zondagochtend samen met een half miljoen andere Nederlanders wakker tussen geluiden van fluitende vogels, burlende edelherten, klassieke muziek en de stem van Vroege Vogels’ presentator Menno Bentveld. En vrijdagavond laten Menno en Milouska Meulens op tv de natuur zien zoals je die nooit eerder zag. Van de eerste wolf in Nederland tot een kijkje in het nest van een ijsvogel. We gaan op zoek naar de zeldzaamste diersoorten, zoomen in op het allerkleinste leven en doen verslag vanaf de mooiste locaties in Nederland.
Online zorgt de enthousiaste Vroege Vogels community dagelijks voor een enorme selectie aan prachtige natuurfoto’s en video’s. Kom in contact met meer natuurliefhebbers! Op het forum van onze site kun je makkelijk een natuurvraag stellen en beantwoorden. Via de Vroege Vogels nieuwsbrief en Facebook blijf je altijd op de hoogte van het laatste natuur- en milieunieuws.
Vroege Vogels Radio: zondag NPO Radio1 van 7.00 tot 10.00 Vroege Vogels TV: vrijdag NPO 2 vanaf 19.40 (40 minuten)
Of het een ontwikkelde larve is of een vrouwtje die haar eitjes komt leggen, is niet duidelijk. Het is wel duidelijk dat de mieren niet blij zijn met haar komst.
Voor het leggen van eieren kiest de zandhagedis zonnige, onbegroeide, zandige plekken. Het vrouwtje graaft de eitjes in tot een diepte van 10 cm! Door de warmte...
Lena Bo ten un beleza k'ta po alguém na ilusão di amar Lena dá'm bo sorrise un minuto só dess ilusão na paraíso pa'm sonhá, pa'm imaginá te'be na nhas brace só pa un minuto, ó Lena Lena ka bo dixá nha sonho morré sen bo doce sorrise Lena txá'm limentá un minuto só dess ilusão ta namora'bo pa'm sonhá, pa'm imaginá te'be na nhas brace só pa un minuto, ó Lena Dixa'm vivê…
Meestal maken mestkevers een kleinere mestbal die ze vervolgens achterwaarts met hun achterpoten vooruit duwen. Deze mestkever denkt daar duidelijk anders over.
Het kabinet pakt het stikstofprobleem aan onder meer door vrijwillige sanering van boerenbedrijven en investeringen in innovaties voor boeren die willen blijven.
Altijd dierendag = Een betere wereld !! Geen dierenleed en vermoorde dieren voor de vraatzucht! Geen vermoorde dieren voor de moordlust van de jagers!
Geen gemartelde, misbruikte en vermoorde dieren voor de Pharma Maffia !!!
Mededogen is de sleutel !
In veel bedrijfsrestaurants vandaag geen vis of vlees, ook Ikea bant de Zweedse balletjes
Koken en EtenVandaag is het dierendag, de perfecte dag voor stichting Wakker Dier om Nederlanders te motiveren een dag geen vlees te eten. Het bedrijfsrestaurant van ABN Amro in Amersfoort heeft vlees zelfs definitief van het menu gehaald.
Nederlanders zijn meer vlees gaan eten. Verontrustend, vindt stichting Wakker Dier. ,,We eten echt te veel vlees”, zegt Martijn Lodewijkx, woordvoerder van de stichting. De gemiddelde consumptie in Nederland is 106 gram vlees per dag. Dat is 35 gram meer dan het Voedingscentrum adviseert, staat op de website. ,,Het mag dus best wel een onsje minder”, vindt Lodewijkx.
Lees ook
Dit is de reden dat Nikkie op zondag altijd wentelteefjes serveert
Lees meer
McDonald’s test plantaardige hamburger
Lees meer
Jaarlijks organiseert stichting Wakker Dier op 4 oktober de Eet Geen Dierendag. Het aantal deelnemende bedrijven en organisaties is deze negende editie spectaculair gestegen. Bij de editie in 2011 sloten zes cateraars zich aan en telde het evenement nog geen 25.000 deelnemers. Nu zijn dat negentien cateraars, tweeduizend organisaties en 500.000 werknemers.
Ikea
De bewustwordingscampagne Eet Geen Dierendag is bedoeld om mensen gemakkelijk kennis te laten maken met het niet eten van vlees en de alternatieven. Dit jaar doet ook de Zweedse woonwinkelketen Ikea mee, zowel in de bedrijfsrestaurants als in de restaurants voor klanten zijn er vrijdag geen Zweedse balletjes of hotdogs te krijgen. Ook bedrijven als KLM, Bol.com, Coca-Cola en ING doen mee aan Eet Geen Dierendag, evenals het verkooppunt op Amsterdam CS Van Smullers waar vandaag alleen maar vegetarische producten achter de luikjes liggen.
Bijna de helft minder verspilling
In het vegetarische bedrijfsrestaurant van ABN Amro in Amersfoort is het iedere dag Eet Geen Dierendag. Hier is sinds november 2018 helemaal geen vlees te krijgen. ABN Amro opende het duurzame en gezonde restaurant in samenwerking met cateringbedrijf Albron.
Beter voor de dieren, maar het werkt ook goed tegen verspilling. Mark Hartmans, marketingmanager bij Albron, vertelt dat bijna de helft minder eten wordt weggegooid in vergelijking met andere restaurants van dezelfde omvang. Het gaat dan om niet-verkochte producten. Hartmans: ,,Dat komt bijvoorbeeld omdat het overgebleven snijafval van groenten wordt gebruikt om bouillon van te trekken. Het oude brood gebruiken we om weer nieuwe gerechten mee te maken, bijvoorbeeld brood-en-boterpudding of croutons.”
Het voedsel dat wel gedwongen wordt weggegooid, wordt automatisch gefotografeerd en geregistreerd door een speciaal apparaat: Zero Foodwaste. Dit is een volledig geautomatiseerde voedselverspillingsmonitor. ,,Zo leren we welke ingrediënten kwetsbaar zijn.”
Of het in de smaak valt? Het merendeel van de gasten is positief, vertelt Hartmans. Dat blijkt uit een gasttevredenheidsonderzoek. Gasten geven het restaurant een 6,9. Een ‘normaal’ bedrijfsrestaurant zweeft ook zo rond de 7, zegt Hartmans. ,,Maar bij dit restaurant zie je mensen die het of heel gaaf vinden, of juist helemaal niet.”
Enthousiast
,,Collega’s in Amersfoort zijn heel enthousiast”, zegt Karen de Vries, woordvoerder van ABN Amro. ,,Er is een groep die geen behoefte heeft aan een vegetarische lunch, maar die mensen kiezen er dan voor om er niet te eten. Mensen die er wel eten, zeggen dat ze het vlees niet missen en dat het bijdraagt aan hun fitheid. Ook zeggen ze dat ze geïnspireerd worden door de gerechten om thuis in de keuken uit te proberen.”
Bekend mee worden
Lodewijkx van Wakker Dier juicht het experiment van ABN Amro en Albron toe. Hij denkt dat het goed is om in zo’n bedrijfsrestaurant kennis te maken met de alternatieven die er zijn, ‘want er is al heel veel’. ,,Maar ik denk wel dat mensen er eerst meer bekend mee moeten worden. Veel mensen hebben geen idee hoeveel vleesvervangers er zijn en dat die tegenwoordig net zo lekker zijn als vlees, of soms zelfs lekkerder”, zegt hij. ,,Voor ons is 4 oktober echt een moment om onder de aandacht te brengen: het is dierendag maar hoeveel dieren worden er eigenlijk gegeten op dierendag? Wat kan je daaraan doen?”
Zin om vanavond te borrelen maar geen zin in vlees? Foodblogger Jaimy van Jaimy's Kitchen heeft een volledig vegetarische borrelplank samengesteld. Lees onder de foto het recept.
Vegetarische borrel of tapas plank?
Hoeveelheid: 4 personen Bereidingstijd: 40 minuten
Fruit 3 vijgen 100 gr rode besjes 100 gr bramen 3 prikkers
Groenten 165 gr verse olijven 75 gr zongedroogde tomaatjes ½ komkommer 1 gele paprika 10 wortels 2 el olie
Dips 1 el mosterd 100 gr hummus
Kaas 200 gr oude kaasblokjes 1 brie 1 Le Marcaire
Extra Spelt crackers Rijst crackers
Bereiding 1. Verwarm de oven op 200 graden. Schil en was de wortelen en wrijf in met olie. Rooster de wortelen ongeveer 35 minuten in de oven. 2. Snijd de vijgen in partjes. Rijg de bramen aan de prikkers. 3. Snijd de komkommer en gele paprika in reepjes. 4. Voeg de hummus en mosterd beide in een (apart) kommetje. Leg ook de olijven in een kommetje. Ook de zongedroogde tomaatjes mogen in een kommetje. 5. Snijd blokjes van de oude kaas en leg de brie en Le Marcaire alvast uit de koelkast. 6. Verwarm de airfryer op 200 graden en bak daarna de Kwekkeboom Oven & Airfryer VEGA Bitterballen 10 tot12 minuten. 7. Maak in de tussentijd de borrelplank door eerst een kom op de plank te zetten waar de bitterballen in komen. Zet ook de bakjes met dips, olijven en zongedroogde tomaatjes op de borrelplank. Leg hier nu de wortelen, komkommer en gele paprika omheen. Leg ook de blokjes kaas, brie en Le Marcaire op de plank. Leg de spiesjes met bramen op de plank. Voeg ook beide soorten crackers op de plank toe. Voeg al laatste de vijgen en rode besjes toe op de lege plekjes.
Ook meedoen met Eet Geen Dierendag maar geen zin om een hele borrelplank te maken? Bekijk hieronder het recept van een vegetarische zoete aardappel curry.
Verder in het nieuws
Wat Eten We Vandaag: Pasta alla Norma
Een klassiek Italiaans gerecht. Om nog preciezer te zijn een uit de Siciliaanse keuken. En zoals we weten worden goede pasta’s gemaakt met weinig ingrediënten. Wij noemen: tomaat, aubergine en kaas.
Drie doden en één miskraam door listeriabesmetting vleeswaren
Drie doden en één miskraam door listeriabesmetting vleeswaren
Drie mensen zijn de afgelopen twee jaar overleden door de listeriabesmetting in vleeswaren van producent Offerman. De slachtoffers hadden een hoge leeftijd. Een vrouw heeft er een miskraam door gehad, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Twintig mensen raakten de afgelopen twee jaar besmet met de bacterie via de vleeswaren.
Volgens het RIVM is vleeswarenproducent Offerman de bron van de besmetting. ,,We hebben een nieuwe techniek gebruikt voor het opsporen van het voedsel waarin deze listeriabacterie zat. We zagen een bepaald type listeria voorkomen bij meerdere patiënten. We namen vervolgens contact op met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) om dit te vergelijken met DNA-gegevens uit hun voedsel- en bedrijfsbemonstering. Dit kwam bij één monster overeen, waarna de NVWA vervolgonderzoek deed. Hierdoor kwamen we erachter dat alle patiënten die ziek zijn geworden, vleeswaren van Offerman hebben gegeten’’, aldus een RIVM-woordvoerder.
De toegepaste techniek kan pas sinds kort worden ingezet, stelt het instituut. ,,Zonder deze techniek was het niet mogelijk geweest om deze bron met de patiënten in verband te brengen.” Volgens het RIVM is het nooit eerder voorgekomen dat zo duidelijk een link kon worden gelegd naar dezelfde besmettingsbron.
,,Het is belangrijk dat mensen goed kijken welke vleeswaren ze thuis in de koelkast hebben liggen. Als de producten verdacht zijn, moeten ze zo snel mogelijk worden weggegooid’’, waarschuwt de RIVM-woordvoerder.
Alle vleeswaren
Het gaat om voorverpakte gesneden vleeswaren die komen uit de fabriek van vleeswarenproducent Offerman in Aalsmeer, en van daaruit over supermarkten in het hele land zijn verspreid. Jumbo heeft alle vleeswaren van producent Offerman die mogelijk besmet zijn met de listeria-bacterie uit de schappen gehaald. Alles wat nog in de winkel ligt is veilig om te consumeren, aldus de winkelketen. Eerder maakte de supermarktketen bekend 130 soorten vleeswaren uit de schappen te halen.
Jumbo kan nog niet zeggen wanneer het vleeswarenassortiment weer volledig aangevuld is. De betreffende fabriek van Offerman is voorlopig gesloten.
De besmette vleeswaren liggen ook in de schappen bij de Aldi, Bidfood, Sligro en Versunie. Ook Aldi heeft inmiddels een aantal producten teruggeroepen. Hier gaat het echter maar om vier soorten vleeswaren. ,,Vleeswaren die nog in de schappen liggen, zijn veilig om te consumeren", aldus Aldi in een verklaring. Bij Sligro gaat het om 160 soorten.
De branchevereniging voor supermarkten CBL laat weten geschrokken te zijn door de kwestie. ,,Dit is een heel grote terugroepactie”, stelt een woordvoerster in een eerste reactie. De belangenbehartiger van Nederlandse supermarkten verwacht dat de kwestie onder zijn leden voor verhoogde aandacht voor de beheersing van listeria zorgt. ,,Als blijkt dat het nodig is, zullen protocollen worden aangepast.”
Het is volgens CBL nu eerst zaak dat goed wordt onderzocht wat er is gebeurd op de locatie waar de listeriabesmetting vandaan lijkt te komen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een onderzoek ingesteld.
Eerder problemen
De Aalsmeerse fabriek moet voorlopig dicht blijven. Het snijden en verpakken van vleeswaren in die fabriek mag pas worden hervat als alle productielocaties grondig zijn schoongemaakt en heringericht én zijn goedgekeurd door de NVWA, zo heeft die instantie het bedrijf laten weten.
Andere fabrieken van Offerman nemen de productie over. De leverancier informeerde de supermarkten en groothandels gisteren dat de bacterie mogelijk in het vlees terecht is gekomen. Die nemen het zekere voor het onzekere en roepen daarom veel producten terug. Of de terugroepactie voor lege schappen zorgt is niet bekendgemaakt. Jumbo zegt te hopen dat het volledige assortiment snel weer beschikbaar is.
De lijst bevat veel voorverpakt vlees als kipfilet, achterham, grillworst en spek. De meeste producten hebben een houdbaarheidsdatum tot halverwege of eind oktober. De complete lijst met producten is hier te vinden.
Voedselinfectie
De listeriabacterie kan voedselinfectie veroorzaken. De kans op besmetting is volgens het Voedingscentrum klein, maar de gevolgen kunnen vooral voor risicogroepen als baby’s, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem ernstig zijn.
Wie de bacterie in zijn lichaam krijgt, kan bloedvergiftiging krijgen, hersenvliesontsteking en infecties aan de huid en ogen. Zwangere vrouwen hebben kans op een miskraam. Jaarlijks zijn er in Nederland ongeveer 70 tot 100 gevallen van listeriabesmetting bekend, weet het Voedingscentrum. Sinds 2008 zijn artsen verplicht om besmettingen te melden. Elk jaar sterven enkele mensen na een besmetting. In 2017 overleden relatief veel mensen, namelijk tien, maar toen waren er ook meer besmettingen. In 2016 vielen zes doden door listeria-infecties, in 2015 drie en in 2014 twee.
Huisarts
Klanten van Jumbo en Aldi die de vleeswaren terugbrengen naar de winkel krijgen hun geld terug. Een aankoopbon is niet nodig. Wie de vleeswaren al op heeft en zich niet lekker voelt, kan zich het beste melden bij de huisarts.
Listeria levensgevaarlijk voor zwakkeren
WHO: vleeswaren zijn kankerverwekkend
Slecht nieuws voor liefhebbers van ham, spek, hotdogs en droge of gerookte worst: de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt consumenten vandaag in een rapport dat bewerkte vleeswaren darmkanker kunnen veroorzaken.
Ook is er volgens de organisatie beperkt bewijs dat het eten van veel rood vlees kankerverwekkend kan zijn. Het eten van vijftig gram bewerkt vlees per dag (dat zijn in Nederlandse supermarkten doorgaans iets meer dan drie plakjes ham, worst of spek) zou het risico op darmkanker al met achttien procent doen toenemen.
Vijftig gram is overigens ruim boven het gebruik van de gemiddelde Nederlander: die eet zo'n twintig gram bewerkte vleeswaren per dag. Aan darmkanker sterven hier jaarlijks ongeveer vijfduizend mensen.
Carcinogenen De WHO maakt voor hun lijst van zogeheten carcinogenen gebruik van een categorieënsysteem om aan te geven hoe sluitend het bewijs is. Bewerkt vlees is daarbij nu in de bovenste categorie geplaatst, samen met stoffen als plutonium, asbest, alcohol en sigaretten. Dat wil absoluut niet zeggen dat een broodje ham eten net zo gevaarlijk is als roken of radioactieve straling - het betekent alleen dat de organisatie het (net als bij plutonium en roken) zo goed als volledig bewezen acht dat het kanker kan veroorzaken.
Rood vlees, zoals dat van runderen en schapen, werd ook op de lijst gezet in de categorie 2a: dat wil zeggen dat de organisatie denkt dat dit mogelijk carcinogeen is, maar hiervoor beperkt sluitend bewijs gevonden is. Vlees bevat ook veel stoffen die goed voor je zijn, zoals eiwitten, vitamine B, ijzer en zink. Maar die kan je ook in andere woedingsmiddelen vinden zonder deze gevaren !
Honderdduizenden bijen dood, sierteler verdacht van gebruik fipronil
Honderdduizenden bijen dood, sierteler verdacht van gebruik fipronil
Honderdduizenden bijen zijn in de omgeving van het Brabantse Biezenmortel doodgegaan, vermoedelijk door het gebruik van een illegaal bestrijdingsmiddel met fipronil. Toezichthouder NVWA merkt een sierteler uit het gebied aan als verdachte, evenals de vermoedelijke leverancier van het middel.
Het vermoeden is dat de bijen zijn gestorven door een illegaal gewasbeschermingsmiddel dat op een veld in de omgeving van de bijenvolken was gespoten
Dat zegt het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, dat zich toelegt op complexe fraude en milieucriminaliteit. Zij heeft de leiding over het onderzoek. Volgens een woordvoerster van het Functioneel Parket zijn de bedrijven en woningen van de verdachten begin augustus doorzocht door de NVWA. Drie verdachten werden aangehouden. ,,Zij zijn na verhoor op vrije voeten gesteld, maar blijven verdachte. Bij de doorzoeking zijn gewasbeschermingsmiddelen en administratie in beslag genomen.”
Deze zomer, begin juli, stierven er ineens meerdere bijenvolken in de omgeving van Biezenmortel. Het ging om honderdduizenden bijen bij een aantal imkers, aldus het Functioneel Parket. ,,Het vermoeden is dat de bijen zijn gestorven door een illegaal gewasbeschermingsmiddel dat op een veld in de omgeving van de bijenvolken was gespoten. Het illegale middel bevatte de stof fipronil.”
Fipronil is schadelijk voor bijen en in de sierteelt niet toegestaan. In 2016 leidde de dood van 1,8 miljoen bijen, nadat een kweker van laurierplanten in Molenschot fipronil had gebruikt, al tot nationale aandacht. Een jaar later kreeg fipronil nog veel meer bekendheid toen het werd aangetroffen in eieren. Een bedrijf dat bloedluis bij kippen bestreed had fipronil gebruikt, zonder dat de klanten - de pluimveehouders - er weet van hadden. Miljoenen eieren moesten worden vernietigd, 3,5 miljoen kippen werden afgemaakt en zo’n 180 bedrijven gingen tijdelijk op slot.
Lees ook
Onderzoek in zaak fipronil-eieren loopt nog steeds
Lees meer
Massale bijensterfte op Landpark Assisië
Lees meer
Tong uit hun bekje
In Biezenmortel bestond al langer het vermoeden dat de bijen door het gebruik van een giftige stof waren gestorven. Eén van de imkers op Landpark Assisië sprak dat in deze krant hardop uit, nadat hij duizenden dode bijen had aangetroffen. De diertjes hadden de tong uit hun bekje hangen. Vooral de vliegbijen, die erop uitgaan om honing te halen, waren dood. Zij hadden de bijen in de kast volgens de imker besmet.
Hoe het met de zaak in Biezenmortel afloopt is nog ongewis. Het onderzoek bevindt zich in de afrondende fase, aldus het OM.