NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Addertjes onder het gras
Inhoud blog
 • Di Rupo en zijn grootste werf
 • Vlaamse traditionele partijen werken enthousiast mee aan... dat andere artikel 1
 • Duidelijke inzet bij verkiezingen is een goede zaak
 • Bekijk de integrale nieuwjaarstoespraak van Bart De Wever
 • Kompany verdient jaarlijks dertien keer meer dan topman Bpost
 • Volkslening rijmt op volksverlakkerij
 • Molenbeek: over defecte camera’s en schuldig verzuim van J. Milquet (CDH)
 • Het PS-model dat de intransparantie cultiveert, moet verdwijnen
 • Vlaamse journaille: selectieve verontwaardiging en onverschilligheid
 • De tweet te veel van… Gwendolyn Rutten (OpenVLD)
 • LETTERLIJK: Open brief aan Fientje Moerman en de klassieke partijen
 • Het hellend vlak van Johan Vande Lanotte
 • Vragen aan Veerle Baetens
 • LETTERLIJK: Per ongeluk
 • Gratie: M. Van den Wijngaert versus L. Onkelinx
 • Gratie: lafbekken van formaat
 • Economen kraken btw-akkoord af
 • De verborgen kosten van de regering Di Rupo
 • Veel stichtende gedachten, maar weinig feiten
 • Bange Blauwe Belg

  De politicus/mediawachter:


  Mark Gram­mens in ‘t Pal­lieter­ke:

  “De ver­zelf­stan­di­ging van Vlaan­de­ren stuit op aller­han­de gro­te be­lang­en die in dit land aan de macht zijn en die macht niet vrij­wil­lig zul­len prijs­ge­ven.”


  Carl De­vos:

  “Zelfs als pro­test­par­tij is VB min­der in­teres­sant. Wie boos is op het Bel­gi­sche po­li­tie­ke sys­teem vindt bij de N-VA een uit­weg die meer kans heeft om tot be­leids­ver­ande­ring te lei­den.”


  Zoeken in blog  Foto

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   

  Met België als het kan, zonder België als het moet

  Interessante websites
 • DOORBRAAK
 • Anders Nieuws Extra
 • 't Pallieterke


 • Rutten worstelt met Confederalisme
  Mise au point (RTBF):
  N-VA afgemaakt
  De herwonnen arrogantie van de traditionele partijen
  Karel De Gucht en slechte manieren  12-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Termont: schaamteloze hypocrisie


   

   

  De kritiek van Termont getuigt niet van moed om de waarheid te zeggen maar van hypocrisie door de waarheid te verzwijgen

  Zij die wél de waarheid verkondigen worden door Termont gehaat en uitgespuwd. 


  Burgemeester van Gent Daniël Termont (Spa) valt uit naar staatssecretaris voor Migratie Maggie De Block (OpenVLD): "Kinderen zonder papieren worden van de schoolbanken geplukt, maar illegale gangsters blijven vrij rondlopen." "Men slaagt er niet in om illegale misdadigers van straat te houden", zegt Termont.In negen van de tien gevallen laat de Dienst Vreemdelingenzaken [DVZ] ze weer lopen, zelfs als ze zware misdaden hebben gepleegd. Ik begrijp niet dat de staatssecretaris die verantwoordelijk is voor de DVZ daar niets aan doet".

  Als volbloed socialist zou men op zijn minst verwachten dat rode Termont op de hoogte is van de samenstelling van de voorbije regeringen (zie lijst hieronder). Zij zijn verantwoordelijk voor de huidige rampzalige situatie.

  Anders gezegd: de toestand inzake asiel is het gevolg van het linkse beleid van de voorbije decennia, gevoerd door regeringen waarvan de rode kleur (en daartoe rekenen wij ook Guy Verhofstadt en zijn OpenVLD) dominant was. Bovendien had gedurende zowat 15 jaar een socialist de post van minister van binnenlandse zaken. Toeval of niet maar tot 2008 viel de bevoegdheid voor asiel en migratie onder de minister van… binnenlandse zaken.

  Besluit: De kritiek van Termont getuigt niet van moed om de waarheid te zeggen maar wel van schaamteloze hypocrisie door de waarheid te verzwijgen. Zij die wél de waarheid verkondigen worden dan weer door Termont gehaat en uitgespuwd.

  Toegegeven, bij de socialisten duurt het altijd minstens een decennium alvorens zij zelf beseffen welke ravage door hun (wan)beleid werd aangericht…

   

  Addertje

   


    

  Belgische regeringen:

  • Martens IX Wilfried Martens CVP/PSC, SP/PS
   29 sept. 1991 - 7 maart 1992
  • Dehaene I Jean-Luc Dehaene CVP/PSC, SP/PS
   7 maart 1992 - 23 juni 1995
  • Dehaene II Jean-Luc Dehaene CVP/PSC, SP/PS
   23 juni 1995 - 12 juli 1999
  • Verhofstadt I Guy Verhofstadt VLD/PRL-FDF-MCC, SP/PS, Agalev/Ecolo
   12 juli 1999 - 11 juli 2003
  • Verhofstadt II Guy Verhofstadt VLD/MR, sp.a-Spirit/PS
   11 juli 2003 - 21 december 2007
  • Verhofstadt III Guy Verhofstadt CD&V/cdH, Open Vld/MR, PS
   21 december 2007 - 20 maart 2008
  • Leterme I Yves Leterme CD&V/cdH, Open Vld/MR, PS
   20 maart 2008 - 30 december 2008
  • Van Rompuy I Herman Van Rompuy CD&V/cdH, Open Vld/MR, PS
   30 december 2008 - 25 november 2009
  • Leterme II Yves Leterme CD&V/cdH, Open Vld/MR, PS
   25 november 2009 - 6 december 2011
  • Di Rupo Elio Di Rupo PS/sp.a, Open Vld/MR, CD&V/cdH
   Sedert 6 december 2011


  geplaatst door Addertje  

  Uw gedacht(0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Tags:Daniël Termont, Spa, Maggie De Block, OpenVLD, Guy Verhofstadt, Addertje
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open brief aan Kristien Hemmerechts  Open brief aan Kristien Hemmerechts

  Franske Dubois 
  (naar aanleiding van het
  debat in Terzake op 4/6/2012
  - nvdr.)

   


  Beste Kristien,


  "Dat is duidelijk, er is geen sprake van een goede verhouding", zei ze. "Waar ik bang voor ben, is dat Bart De Wever altijd weer de term 'Vlaamse identiteit' in de mond neemt. Ik denk dat we daar als artiesten met een zekere huiver tegenover staan. Is het zinvol dat je in de 21ste eeuw nog altijd die fetisj hebt van de Vlaamse identiteit? We leven in een geglobaliseerde wereld, waar er heel veel migratie is in allerlei richtingen."

  Kan je het De Wever of mensen van de NVA überhaupt kwalijk nemen dat ze de Tom Lanoye's en andere wantrouwen? Mensen die kunstenaar zijn, maar tezelfdertijd zich uitdrukkelijk onophoudelijk manifesteren als rabiate tegenstanders van alles wat niet Groen , SPA of PVDA is? Die geen gelegenheid laten liggen om andersdenkenden, zoals De Wever te tackelen, liefst onder de gordel of met de twee voeten vooruit? Die elke neutraliteit tijdens de verkiezingen laten varen en publiekelijk in de media fulmineren tegen alles wat naar NVA ruikt , die onophoudelijk columns plegen tegen steeds maar dezelfde partij en diezelfde politici? En waarom? Omdat de NVA - zoals zovele andere Vlamingen - vaststelt dat Belgie een artificiele staat is die gewoon niet meer werkt en eigenlijk nog enkel op papier bestaat? Er zijn geen Belgische partijen meer, geen Belgische vakbonden, geen Belgische kranten, geen Belgisch denken enz... Maar het beperkt zich niet tot dat : door het Belgisch immobilisme, staat onze welvaartsstaat aan de rand van de financiele afgrond : de belastingen zijn torenhoog en verdere verhogingen moeilijk verteerbaar (zoals de artiesten ook onlangs duidelijk maakten toen hun eigen portemonnee geraakt dreigde te worden - daar stopte de solidariteit plots), de laagste pensioenen van alle ons omliggende landen en een gi-gan-tische en exponentieel toenemende staatsschuld (507 euro per seconde of 1,3 miljard euro per maand).

  De analyse van NVA bestaat erin de socio-economische en culturele realiteit te erkennen en te wijzen op het onvermogen om een coherente politiek te voeren binnen een Belgisch kader : de verkiezingsuitslagen , de analyses en de remedies staan immers steeds weer en meer diametraal tegenover elkaar. In andere landen, heb je die coherentie wel : in tijden van economische crisis, wordt er een eerder rechts beleid gevoerd, waarbij men de ondernemingen zuurstof geeft om de motor aan te zwengelen, in tijden van hoogconjunctuur is er meer geld voor nieuwe en hogere uitgaven. Niet zo in Belgie, daar is het steeds grijs en werd in het verleden alles afgekocht met een groot compromis,waardoor die staatsschuld dan nog wat verder steeg.

  Maar los van het socio-economische , begrijp ik niet waarom in jouw logica een Vlaamse identiteit haaks staat op globalisatie en kosmopolitisme? Elk volk kent een eigen identiteit : als je naar Denemarken, Noorwegen, Finland of Zweden gaat, is men zich daar erg bewust van hun cultuur en hun eigenheid. Dit betekent echter niet dat deze gericht is tegen deze van een buurland, maar toch wel heel bewust beleefd wordt, niet in het minst door hun artiesten, schrijvers, schilders , politici enz... Een eigen identiteit heeft er geen negatieve connotatie, is niet gericht tegen anderen, is niet in strijd met een open kijk op de wereld, staat niet gelijk aan bekrompenheid en wordt toch heel fier uitgedragen. Idem voor Franse artiesten (het chanson, l'academie Francaise enz..) of voor de Poolse of de Russische of de Oostenrijkse of Duitse cultuur. Je hoeft maar naar die landen te gaan en ziet dat die inwoners en artiesten fier zijn op hun land en een eigen cultuur als een rijkdom ervaren en deze ook bewust beleven en uitdragen. Het is enkel in Vlaanderen, waar het bon ton is om op elke Vlaamse connotatie te schimpen. Anders behoor je niet tot het politiek correcte clubje. Toch is het de verdienste van De Wever om de term Vlaams te ontdoen van vlaggengezwaai of van elke ranzige racistische bijkleur. Onbegrijpelijk dat hij hiervoor niets dan misprijzen krijgt vanwege een deel van de artistieke wereld. Slechts weinigen durven de term "Vlaams"omarmen.

  Waarom zou het egoistisch of bekrompen zijn, om de staatsstructuren in overeenstemming te brengen met de politieke realiteit en een Vlaams zelfbestuur te hebben? Waarom is een Deen die Denemarken bestuurt " normaal" en een Vlaming die hetzelfde vraagt, egoistisch? Waarom gunt het Belgische establishment Congo zelfbestuur in 1960, maar weigert zij dit anno 2012 aan Vlaanderen? Waarom wordt Oostenrijks zelfbestuur door jullie niet gepercipieerd als een statement tegen hun buur Zwitserland, maar is Vlaams zelfbestuur op zich extreem? Sinds 1990 heeft het Belgisch establishment meer dan 30 nieuwe staten erkend. Waarom zou dit voor Vlaanderen niet kunnen? Zijn al deze volkeren bekrompen? Anti-kosmopolitisch? Extreem? Nationalistisch? enz.. Of willen die mensen gewoon een eigen structuur, een eigen democratie, een eigen cultuur beleven binnen Europa en die geglobaliseerde wereld? Het kan perfect en al die honderden landen en volkeren bewijzen dit elke dag.

  In plaats van de mensen die hiervoor opkomen onophoudelijk aan te vallen, zoals Tom Lanoye vanuit zijn Zuid-Afrikaans buitenverblijf doet , zou men misschien zelf mee invulling kunnen geven aan die Vlaamse staat, naar analogie met die honderdduizend kunstenaars die dat in die honderden andere landen dagelijks doen en die niet spuwen op hun eigenheid of afkomst maar die hun nationaliteit fier uitdragen, zonder enige zweem van extremisme of hoogmoed. Gewoon een gezonde liefde voor de eigen cultuur, met vele kruisbestuivingen vanuit andere culturen, maar toch zonder de navelstreng te verketteren.

  De politieke ontluiking van een eigen Vlaamse staat en een afscheid nemen van het artificiële België ...om het met de woorden van die lieve Herman te zeggen :

   

  'Dat eigen leven, begin daar gvd. eens mee,

  en kom over tien jaar eens terug met verdriet'

   

  met genegen groeten,

   

  Frans


  'Franske Dubois' is het pseudoniem van iemand die Vlaams en sociaal voelend is en heel zijn leven reeds in de Vlaamse rand in de omgeving van Halle woont. Franske Dubois wil zich om professionele redenen, als werknemer bij een groot bedrijf, niet openlijk over communautair heikele thema's uitlaten, want vreest dan negatieve gevolgen te ondervinden.'
  (Bron: Doorbraak)

  geplaatst door Addertje  

  Uw gedacht(0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Tags:Franske Dubois, Terzake, Kristien Hemmerechts, N-VA, Bart De Wever, Addertje, Tom Lanoye
  08-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rik Van Cauwelaert: 'Paleis der Natie'   


  Rik Van Cauwelaert:

  Elio Di Rupo en de paarse ravage


  Goed nieuws !! Rik is terug ! Reeds dit weekend kunnen wij opnieuw een kritische column van ons aller Rik Van Cauwelaert lezen. Zowat de meest onvolprezen journalist in Vlaanderen met een scherpe pen. Voortaan zullen vele Vlamingen met enthousiasme en interesse wekelijks opnieuw zijn mening kunnen lezen. Ditmaal in de opiniepagina’s van…De Tijd.

  Van Cauwelaert diende onlangs samen met columnist Koen Meulenaere zijn ontslag in bij het weekblad Knack. Beiden konden zich niet verzoenen met de komst van de nieuwe hoofdredacteur Jörgen Oosterwaal. Te oordelen aan de teneur van de artikels sedertdien, heeft Knack zich inmiddels helemaal overgeleverd aan de linkse kerk. De linkse rakkers vinden voortaan dus ook in Knack helemaal hun gading.

  De column in De Tijd van Van Cauwelaert krijgt de naam “Paleis der Natie”, waarin Van Cauwelaert zijn licht zal laten schijnen over politiek-economische thema’s. Zijn kijk zal zich niet beperken tot het binnenland maar over gans Europa.

  Dit weekend kunnen de Van Cauwelaert-fans dus al proeven van deze nieuwe rubriek. Het onderwerp: de puinhoop die tussen 1999 en 2007 werd aangericht met de paars-groen en groene regeringen van (rode) Guy Verhofstadt. En waaraan uitgerekend Elio Di Rupo en zijn PS naarstig hebben meegewerkt. Van Cauwelaert zet de oorzaken die leidden tot voornoemde puinhoop mooi op een rijtje. Het resultaat is hal-lu-ci-nant. Zeker lezen !

  Tot slot: het lijkt er op dat De Tijd meer en meer een gat in de markt van de media lijkt op te vullen. Het is immers duidelijk dat vandaag in Vlaanderen een kritische pro-Vlaamse rechtse pers onbestaande is. De media is samen te vatten tot een belgicistische, linkse, politiek correcte eenheidsworst. Er is dus een gróót gapend gat. De Vlaamse en kritische lezer wacht met ongeduld op de opvulling van deze leemte. Misschien zal De Tijd het antwoord geven. Het wordt in elk geval hoog tijd dat eindelijk in Vlaanderen een Vlaamse kritische pers opstaat.

   

  Addertje

  geplaatst door Addertje  

  Uw gedacht(0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (13 Stemmen)
  Tags:Rik Cauwelaert, De Tijd, Knack, Addertje,
  06-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE MENING VAN... Mark Grammens


  ... Mark Grammensin zijn dankrede bij de uitreiking van de penning van de Marnixring, 20 oktober 2012, gepubliceerd in Journaal
  "In plaats van haar informatieplicht na te leven en midden in de werkelijkheid te staan, is journalistiek in Vlaanderen verworden tot een klasse apart met totalitaire pretentie. Want u weet, progressieve mensen zijn graag tolerant, tenzij het gaat om mensen met een andere mening."


  geplaatst door Addertje  

  Uw gedacht(0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  Tags:Mark Grammens, Journaal, Addertje
  04-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Lanoye: belichaming van de arrogante, ondemocratische en onverdraagzame linkerzijde

   

  Tom Lanoye: belichaming van de arrogante, ondemocratische en onverdraagzame linkerzijde


  Het wordt alsmaar grappiger: tegenwoordig is er wel elke dag hier of daar een rode rakker die Bart De Wever als boksbal gebruikt. De rancune en de haat van de linkse kerk heeft – vooral in Antwerpen sinds de rampzalige nederlaag van Patrick Janssens ocharme -  sinds 14 oktober een alarmpeil bereikt. De rode rakkers hebben van het De Wever-bashen zowaar hun bijberoep gemaakt.

  Vandaag was het de beurt aan ene schrijver Tom Lanoye. Deze relnicht reageert in een opinie in een aantal progressieve (!) kranten op een uitspraak van Bart De Wever over het Deconinckplein in Antwerpen naar aanleiding van de viering van Hendrik Conscience.

  Tom Lanoye heeft ongetwijfeld talenten als het op schrijven aankomt. Op politiek vlak is die man een totale analfabeet. Bij het spuien van zijn commentaren wordt hij niet gehinderd door enige kennis van het politieke landschap. Niet verwonderlijk dus dat hij totale onzin produceert wanneer hij over dit onderwerpt begint te raaskallen. Dat hij zijn ideeën dienaangaande in een van zijn romans zou neerpennen zou nog best grappig kunnen zijn. Maar indien hij echt meent wat hij zegt maakt die hij zich hopeloos belachelijk. Het vitriool dat hij bovendien verspreidt als hij het over Bart De Wever heeft is niet te meten. Met de arrogantie die die man tentoon spreidt kan je tien keer de Groenplaats vullen.

  Ook grappig te lezen in zijn opiniebijdrage is dat Lanoye “als bedrijfsleider van zijn naamloze vennootschap, over al zijn auteursrechten de volle pot van 33 procent betaalt”. "En zonder morren." Hij is nu eenmaal van het principe “breedste schouders, zwaarste lasten”.

  Wel beste Dommeke. Allereerst, als jij het principe huldigt “breedste schouders, zwaarste lasten” dan vragen wij ons af waarom je werkt onder het statuut van een naamloze vennootschap en niet onder je zelfstandige naam. Even gissen: ongetwijfeld heeft je boekhouder je geadviseerd om een vennootschap op te richten. Op deze manier betaal je immers slechts 33% vennootschapsbelasting in plaats van (maximum) 50% personenbelasting (op de hoogste schijf). Daarnaast heeft je boekhouder je ongetwijfeld ook gesproken over het bestaan van de notionele interestaftrek waar vennotschappen van kunnen genieten (zoniet zal Ruddy De Leeuw, jou geestesgenoot bij het ABVV, dat zeker wel gedaan hebben). Een goede boekhouder zal je bovendien hebben geadviseerd om jezelf vanuit de vennootschap vooral geen loon te laten uitbetalen maar wel een jaarlijks dividend. Op die manier betaal je 1. als zelfstandig vennoot enkel de minimumbijdrage voor het sociaal statuut van zelfstandigen en 2. betaal je op het dividend dat je vennootschap jou jaarlijks uitkeert een belasting van slechts 25% ! Een pak minder dus dan wanneer je vennootschap je een loon zou uitbetalen (zie hoger). 

  Niet moeilijk om dan in de media de rode rakker uit te hangen.

  Eén ding is duidelijk: de maskers van de "gauche caviar" vallen sinds 14 oktober een voor een af. En Lanoye is de belichaming van deze arrogante, ondemocratische, onverdraagzame en vooral op zichzelf gefocuste linkerzijde. Het De Wever-bashen is voor de linkse rakkers vandaag de manier om hun progressiviteit, solidariteit en verdraagzaamheid te uiten. Het moet gezegd: schoon volk dat rood gespuis…

  Ondertussen kost diezelfde rode kerk de gemeenschap handenvol geld. En als morgen - omwille van de door de rode broodheren gevoerde Sinterklaaspolitiek van de laatste decennia -  de sociale zekerheid onbetaalbaar zal zijn, zal ook dát natuurlijk de schuld van Bart De Wever zijn. Wedden ?

  La gauche caviar ? Héél slechte verliezers ! En dan moet 2014 nog komen…  Addertje

  geplaatst door Addertje  

  Uw gedacht(1)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (12 Stemmen)
  Tags:Tom Lanoye, Spa, N-VA, Bart De Wever, Addertje
  01-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE MENING van... Peter De Roover
  't Is maar hoe je het bekijkt...  ...Peter De Roover, politiek secretaris van de Vlaamse Volksbeweging (VVB), in Doorbraak

  Over Antwerpen en de federale regering:

  • "Volgens [Bart] Eeckhout [journalist bij De Morgen] heeft de sp.a in elk geval overschot van gelijk om niet mee te doen aan een beleid dat haaks staat op alles waar die partij voor staat; tegenstrijdig ook aan de stadsvisie van de sp.a; botsend met het programma waarmee sp.a naar de kiezer trok.
   Nu wil dat net de argumentatie zijn van N-VA om uit te leggen waarom die partij niet mee op de Di Rupo-boot - die tegenwoordig toch vooral een gammele schuit blijkt te zijn - is gesprongen. Toen heette dat onverantwoord, een bewijs van gebrek aan compromisbereidheid en aan politieke grootheid. Wanneer sp.a neen zegt op een beleidsprogramma dat niet bij het eigen programma past, is dat wel de juiste manier van doen."
  • "Als CD&V in de regering-Di Rupo stapt en tegen de eerdere uitspraken in N-VA laat vallen, wordt die stap geprezen als een daad van staatsmanschap.
   Wanneer CD&V toch beslist om met De Wever de stad Antwerpen te gaan besturen en daarvoor sp.a wandelen stuurt, dan wordt dat door vele journalisten ondemocratisch genoemd en een typisch voorbeeld van tsjevenstreken."

   

  geplaatst door Addertje  

  Uw gedacht(0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  Tags:Peter De Roover, VVB, De Morgen, sp.a, Spa, Bart Eeckhout, Addertje, CD&V, N-VA
  30-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Servais (CD&V) de applausmeester


   

  Servais (CD&V) de applausmeester
  geplaatst door Addertje  

  Uw gedacht(0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  29-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Van Rompuy: "Iedereen wordt door de N-VA gegijzeld"


      
  "Iedereen wordt door de N-VA gegijzeld"

  "Mijn partij vecht om te overleven"

  "De Franstaligen moeten schrik hebben !"
  Vandaag verscheen in Le Vif (de Franstalige tegenhanger van Knack) een interview met Eric Van Rompuy (CD&V). In sommige Vlaamse media is een weerslag van dit interview terug te vinden. Maar zoals steeds is de berichtgeving heel eenzijdig en summier. Toeval of niet, maar voor de Nederlandstalige berichtgeving over het interview is het persagentschap
  Belga de bron. Vraag ons niet waarom maar wij geloven al een ganse tijd niet meer in het toeval…

  Wij geven hieronder dan ook een aantal uittreksels uit het interview waarin Van Rompuy zoveel als de N-VA aanwijst als het Belgische probleem (natuurlijk zijn het niet de traditionele partijen) en waarin hij stelt dat iedereen door Bart De Wever wordt gegijzeld. Lees even mee.


  Wat Belga in zijn Nederlandstalig persbericht niet vermeldt :

  • De gemeenten die geen schepen van Vlaamse aangelegenheden aanduiden gaan door voor slechte leerlingen, bijna als verrraders. De N-VA zal proberen hen in diskrediet te brengen. Zij wijst met de vinger naar Zaventem, dat zij beschouwen als vrienden van de Franstaligen.
  • Wanneer ik Vice-Minister Onckelinx (PS) voor de camera’s herhaaldelijk hoorde zeggen: “ Geen indexsprong, niet dit, niet dat, meer belastingen voor de hoge inkomens, enz.”. Ik waande mij opnieuw in het België van de jaren 1980 met de logica van het ABVV.
  • Dit land mag niet beheerd worden door een dominante linkse partij in Wallonië. Dat linkse discours is een bonus voor de N-VA.
  • Indien De Wever zijn opmars verder zet, dan zal hij in 2014 een Vlaamse regering kunnen vormen en het federale niveau blokkeren. Hij zal dan het confederalisme op tafel leggen. Wat voor hem zoveel betekent als: splitsing van de sociale zekerheid, van de schuld, de belastingen. We kunnen Bart De Wever enkel stoppen door resultaten te boeken.
  • 2014 riskeert pijn te zullen doen. Tegenover een N-VA die niet kan worden ontweken zullen Di Rupo en de PS opnieuw beginnen met de cinema van twee jaar immobilisme voor dit land.
  • Voor zover ik de Franstaligen ken denk ik dat zij er zich niet van bewust zijn tot op welk punt de Vlaamse traditionele partijen politiek hoe langer hoe meer gemarginaliseerd worden. Tot op welk punt CD&V, Open VLD en Spa in het defensief zijn op het communautaire en socio-economische vlak. Mijn partij vecht om te overleven. Wij beleven heel, heel moeilijke tijden. Iedereen wordt door de Bart De Wever gegijzeld. En het is een illusie te denken dat zijn populariteit in 2014 zal verdwenen zijn.
  • De Franstaligen moeten schrik hebben ! Het is mogelijk om de zaken nog te keren. Maar ik ben helemaal niet optimist.

   

  Addertje  geplaatst door Addertje  

  Uw gedacht(0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Tags:Eric Van Rompuy, CD&V, Knack, Le Vif, Addertje, Belga
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arco: “Het is aan de overheid om dit op te lossen.”


   


  Arco: “Het is aan de overheid om dit op te lossen.”

   

   

  Bij de traditionele partijen is het al enige tijd alle hens aan dek. Niet alleen kalft hun kiezerskorps zienderogen af. Zij doen ook verwoede pogingen om hun zuilen waarmee zij verbonden zijn overeind te houden. En daarvoor zijn alle middelen goed. Deze zuilen waren gedurende decennia een bron van partijrekrutering en van financiële zuurstof. Of hoe de ooit zo vruchtbare voedingsbodem van de traditionele partijen meer en meer verglijdt naar een dorre woestijn. Met dank aan de crisis en Bart De Wever.


  Zonder scrupules

  Neem nu de CD&V en het Dexia/Arco debacle en de overheidswaarborg die vandaag op de hellling staat na een uitspraak van de auditeur bij de Raad van State. Weliswaar moet deze raad zelf zich nog uitspreken maar het is van bij de aanvang voor velen duidelijk dat voornoemde waarborg er is gekomen op een verkeerd ogenblik (veel te laat, het huis stond al in brand) en dat hij ten onrechte wordt gebruikt. Maar zoals zo vaak kunnen ook in dit dossier de politieke belangen van het “establishment” alweer moeilijk worden onderschat…

  Hoe groot het bedrog en de leugens ook mogen zijn, het zal er de ACW-kopstukken niet van weerhouden om de regeling, die de federale staat tot 1,5 miljard euro zou kunnen kosten, zonder scrupules te blijven verdedigen.

  Kortom, in de goede tijden waren de winsten voor de zuil en de vrienden. Vandaag wordt beroep gedaan op de “rechtvaardigheid” en de “solidariteit” van de burger om de verliezen op te hoesten. Het werd zo immers democratisch beslist.


  “Het is aan de overheid om dit op te lossen.”

  In zijn kritiek op de parlementsleden die “schande” spreken over de huidige regeling spreekt Yves Leterme (CD&V en ACW-er) in al zijn oprechtheid de emotie van de burger aan: “het is makkelijker om te spreken met een uitkering als parlementair dan met de middelen waarover die heel eenvoudige mensen beschikken en die dat te goeder trouw hebben belegd in een Arcopar-aandeel en dus nu dreigen in de kou te komen staan.” Shame on you Yves!

  En volgens ACW-voorzitter Patrick Develtere is het aan de overheid om dit op te lossen.

  En dan is er nog het interview in De Tijd met Etienne Schouppe (CD&V en ACW-er). De Tijd:  “Maar Arco wilde toch ook zelf altijd zo veel mogelijk dividend uit Dexia halen?”

  Etienne Schouppe: “'Welke referentieaandeelhouder probeert dat niet? Dat is eigen aan het kapitalistische systeem.” Inderdaad Etienne, het op de blaren zitten wanneer het misloopt is ook eigen aan het kapitalistische systeem. Toch ?

  Maar beste lezer, u mag op beide oren slapen: een regeling waarbij de gemeenschap de factuur krijgt toegeschoven zal er zeker komen. Daar zorgen voornoemden en onze vice-premier Steven Vanackere wel voor.


  Suggestie

  Nog een suggestie aan de tradtionele  politici: in de plaats van het ridiculiseren van Bart De Wever en zijn partij (deze week nog Jean-Luc Dehaene die sprak over “het simplisme van de N-VA” en Louis Tobback (Spa) die, wanneer hij het had over Ben Weyts, zich afvroeg of het nu Sarah Weyts is dan wel Ben Palin…) en het fulmineren tegen de man en zijn partij tot hun core business te verheffen, is het de hoogste tijd dat de traditionele partijen hun energie steken in een eerbaar en efficiënt politiek, sociaal en economisch beleid met een minimum aan respect voor de burger en met een aantal essentiële normen en waarden. Dat lijkt ons de enige manier om alsnog uit het vaarwater van de kiesdrempel te blijven. En iedere dag komt 2014 weer een beetje dichterbij.

   

  Addertje
   
  Bron: GvA

  geplaatst door Addertje  

  Uw gedacht(0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Tags:Arco,Bart De Wever, Ben Weyts, N-VA, CD&V, Spa, Yves Leterme, Patrick Develtere, ACW, Etienne Schouppe, De Tijd, Addertje, Louis Tobback
  27-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AGENDA: 13 december 2012 - Van Cauwelaert en Rondas

   

  13 december, 19.30 uur
  Boekhandel De Zondvloed, Mechelen

   

  De hulpelozen van de macht

  Rik Van Cauwelaert in gesprek met Jean-Pierre Rondas

   


  In De hulpelozen van de macht onderzoekt Jean-Pierre Rondas in een aantal essays de aard van de compromissen waarmee de Vlaamse partijen zich aan de Belgische macht hebben vastgeklonken. Omdat sp.a en Open Vld voor de Vlaamse zaak sowieso verloren zijn, richt hij zijn aandacht vooral op de houding van CD&V, weggezakt in de Belgische staatsraison. 
  Vlaamse B-partijen zo noemt Rondas de Vlaamse partijen die in de regering Di Rupo zijn gestapt. Ze maken deel uit van een regering die geen Vlaamse meerderheid in het federale parlement heeft en zelf ook bestaat uit meer Franstalige dan Vlaamse ministers. Een minderheid van 40% regeert over deze staat, omdat de Vlaamse B-partijen dat zo hebben gewild.

  Op donderdag 13 december voelt Rik Van Cauwelaert de auteur aan de tand over zijn scherpe gevoel van desillusie met de politieke praktijken, over het belgicisme als vastklamp-ideologie voor tripartite-gezinden, over de ontzuiling, de herschikking van het Vlaamse partijenlandschap ...  JEAN-PIERRE RONDAS (1946) was producer en journalist bij het culturele radionet Klara van de VRT, waar hij de interviewprogramma’s Wereldbeeld en Rondas maakte. Hij is stichtend lid van de Gravensteengroep, een burgerinitiatief dat vanuit progressieve ideologische posities pleit voor Vlaamse soevereiniteit. Hij publiceerde Rondas’ Wereldbeeldenboek (2006) en Land op de Tweesprong. Manifesten ter ontgrendeling van Vlaanderen (2012).
  RIK VAN CAUWELAERT (1950) was achtereenvolgens hoofdredacteur, directeur en strategisch directeur van Knack. Hij staat bekend om zijn scherpe analyses in zijn wekelijkse columns en regelmatige commentaren op radio en tv. Recent publiceerde hij bij Uitgeverij Pelckmans een boek over Jules Destrée en het Waals socialisme: 'Ils nous ont pris la Flandre'. Waals socialisme en Belgische illusies. Van Jules Destrée tot Elio Di Rupo. 


  geplaatst door Addertje  

  Uw gedacht(0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  Tags:Rik Van Cauwelaert, Jean-Pierre Rondas, De hulpelozen van de macht, Addertje
  26-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persagentschap Belga: tendentieuze berichtgeving


   


  Persagentschap Belga: tendentieuze berichtgeving

   

  Het voorbije weekend werd opnieuw een politieke peiling gepubliceerd. Het is al lang niet meer de eerste keer en alweer is de titel van een persbericht van het persagentschap Belga heel tendentieus. Natuurlijk gaat het bericht over Bart De Wever en de N-VA, of wat dat u.

  Met een titel als "N-VA zit stilaan aan plafond" worden geen feiten weergegeven maar gaat Belga veel verder en trekt het persagentschap besluiten uit een informatie die het heeft bekomen. Bovendien blijkt het over een glazen bol te beschikken. Of hoe men op een subtiele manier probeert om een succesvolle partij, met een duidelijke visie en boodschap maar die men uiteraard niet deelt, in een negatief daglicht stelt. Kortom, dit (nationaal) persagentschap kan het niet laten om haar berichten met een belgicistische saus te overgieten, als het N-VA betreft. Een erg bedenkelijke journalistieke praktijk. Bovendien nemen de meeste media het bericht klakkeloos over.

  Toegegeven, dan is de titel en het artikel van de Redactie.be – tegen de gewoontes in - wat neutraler: “N-VA blijft ongenaakbaar in nieuwe peiling”.

  Wat wij er van denken ? Niettegenstaande de maandenlange aanvallen en het bashen vanuit de politiek en de media is het een ongeziene prestatie dat Bart De Wever en zijn N-VA om vandaag 36,6 % in de peiling haalt. Bovendien belooft de toekomst hoopvol te zijn. Ongeacht de indoctrinatie waarmee Belga en de andere media de burger een “mening” proberen op te dringen.

  Addertje

  geplaatst door Addertje  

  Uw gedacht(0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  Tags:Belga, Bart De Wever, N-VA, de Redactie.be, Addertje
  23-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fabiola - Waarschuwing !

     DRINGENDE WAARSCHUWING !!!
  Wanneer je een email ontvangt, getiteld

  " Naaktfoto van Koningin Fabiola "

  (met een jpg-bijlage)

  beslist niet openen...  want de mail bevat inderdaad

  een naaktfoto van Koningin Fabiola !
  geplaatst door Addertje  

  Uw gedacht(0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:Koningin Fabiola
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stress op het werk

  Stress op het werk  Stress op het werk

  geplaatst door Addertje  

  Uw gedacht(0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  22-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johan Vande Lanotte en de Comfortzone     Johan Vande Lanotte (sp.a), de Keizer van Oostende, in een reactie vandaag op de felle kritiek van de ondernemers op Di Rupo I:

  “Iemand die zijn comfortzone ziet verdwijnen, gaat meer protesteren.”


   

  Nu weten we meteen waarom de traditionele partijen al maanden in zowel de media als het parlement hardnekkig protesteren, bashen en fulmineren tegen Bart De Wever en de N-VA...


  Addertje

  geplaatst door Addertje  

  Uw gedacht(0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  Tags:Johan Vande Lanotte, Spa, de keizer van Oostende, Di Rupo, Addertje, Bart De Wever, N-VA
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cartoon: Begroting   

     geplaatst door Addertje  

  Uw gedacht(0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Cartoon, begroting, Addertje
  21-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."EU en IMF beseffen niet hoe verziekt de Griekse politiek is"


   

  Griekenland : hallucinant:

   “EU en IMF beseffen niet hoe verziekt de Griekse politiek is”


  Het is nog lang niet duidelijk of de eurolanden wel een akkoord kunnen sluiten over de verstrekking van de volgende ronde hulpleningen aan Griekenland.

  De Griekse oud-minister van Financiën Stefanos Manos waarschuwt dat de regering in Athene veel toegezegde hervormingen niet zal uitvoeren. "Ik ben bang dat we afglijden naar chaos."

  "Afgezien van de Griekse minister van Financiën gelooft niemand in de regering écht in de hervormingen. Ze heeft de maatregelen aangekondigd omdat ze zich gedwongen voelt. ‘Die slechte Europeanen dwingen ons daartoe’, luidt het in hun verdediging aan de kiezers. De ministers nemen er zelf geen verantwoordelijkheid voor.

  Lees even mee, hallucinant...:


  •  Hervorming:

  "De politici hebben de hervormingswetgeving bewust zo geformuleerd dat er nog allerlei uitvoeringsbesluiten nodig zijn voordat de maatregelen van kracht worden. Daarmee gaan ze de uitvoering van de maatregelen straks afremmen."

  • Onderwijs:

  Hoe moeten de EU en het IMF het dan aanpakken? Manos: "Ze moeten de regering dwingen alle ambtenaren te evalueren en 400.000 onder hen te ontslaan."

  Pardon? Waarom is het nodig zoveel ambtenaren te ontslaan? Manos: "Laat ik een voorbeeld geven. Ik schat dat we in Griekenland 200.000 leraren hebben. Volgens mijn berekeningen hebben we per leerling vier keer zo veel docenten als in Finland. Maar Finland heeft een van de beste onderwijsstelsels ter wereld en wij een van de slechtste. Dat komt doordat wij onze leraren onderbetalen en heel weinig les laten geven, om het werk te verdelen. De leraren zijn ontevreden over hun lage salarissen. Ze geven leerlingen lage cijfers, om de ouders af te persen. Pas wanneer de ouders flink onder de tafel betalen, officieel voor ‘privélessen’, gaan de cijfers omhoog."

  "De regering moet de 50.000 beste leraren selecteren, die vervolgens meer laten werken en het dubbele betalen. Dat zou het onderwijs verbeteren. Alleen als onze ambtenaren weten dat ze geëvalueerd worden, en dat ze ontslagen kunnen worden, zal de overheid beter functioneren."

  • Over zijn pogingen een liberale partij van de grond te krijgen, wat niet lukte:

  Manos: ‘De term ‘liberaal’ is een vies woord in Griekenland. Als je ‘neoliberaal’ wordt genoemd, is het nóg erger. Dan ben je bijna een nazi. Er is hier vrijwel geen steun voor liberale ideeën en er zit ook geen liberale partij in het parlement. Ik denk dat dat komt door het diepe wantrouwen in de samenleving. Grieken wantrouwen niet alleen elkaar, maar ook zichzelf. Mensen zijn onzeker over hun eigen capaciteiten. Daarom zoeken ze bescherming van machtige mensen en van de staat.

  • Bezuinigingen:

  ‘In het parlementaire debat vorige week over de bezuinigingen hield een fascistische volksvertegenwoordiger zijn eigen salarisstrookje omhoog. Hij vertelde dat hij als parlementslid elke maand 8.500 euro ontvangt. Vervolgens meldde hij dat het hoofd van de strijdkrachten slechts 1.900 euro krijgt. En daarna hield hij het loonstrookje omhoog van zijn broer, een luitenant in het leger, die 875 euro verdient. ‘Is er iemand hier die dit de juiste verhoudingen vindt?’, vroeg hij. Er was een hoop misbaar, want de volksvertegenwoordigers houden er niet van dat hun vuile was wordt buitengehangen. Maar ik vond het extreem effectief. De aanhang van de nazi’s groeit met de dag.’

  • Hoe ziet de toekomst eruit? Blijft Griekenland in de eurozone?

  Manos: ‘Ik weet het niet. Ik ben bang dat we afglijden naar chaos. Mensen houden zich steeds minder aan de wet en hebben geen enkel respect meer voor de autoriteiten. We hebben ook geen elite die het land kan beïnvloeden. Er zijn geen hoogleraren of andere verstandige mensen die het vertrouwen genieten.’

   

  Bron: De Tijd  geplaatst door Addertje  

  Uw gedacht(0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Griekenland, Stefanos Manos, Addertje
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mening van... 't Pallieterke   
  ...'t Pallieterke

  " Goed voor Di Rupo dat N-VA bestaat, of hij hield het geen week meer vol."

  geplaatst door Addertje  

  Uw gedacht(0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Tags:'t Pallieterke, Di Rupo, N-VA, Addertje
  20-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carl Devos: “Een groot deel van de Wetstraat is bang van de N-VA”


  Carl Devos, UGent  "Een groot deel van de Wetstraat is bang van de N-VA”

  "Als de electorale opmars van de N-VA in 2014 voortgaat, kan dat voor nog meer politieke opschudding zorgen"

   

  Het voorbije weekend verscheen een interessante opiniebijdrage van Carl Devos, Politicoloog UGent, in De Standaard, over het huidige politieke reilen en zeilen.

  Enkele citaten:

  • Di Rupo I is sterker, beter dan ze lijkt, maar (voorlopig) niet goed genoeg. De kracht van het regeren die tegenover die van de verandering moet staan, overtuigt niet. Het gedwongen tripartiete verstandshuwelijk kan geen gemeenschappelijk enthousiasmerend project bedenken.
  • Is de manier waarop wij besturen, met een politiek en sociaal-economisch model dat volgestouwd is met veto's en overlegrondes, wel nog geschikt om gezwind te reageren in deze heel ingewikkelde wereld? Moet onze politiek niet lean and mean zijn? Sneller? Meer uitgesproken keuzes maken? Minder afgevlakt? Minder ‘gezever'?
  • De aanpak van Dexia, of het uitblijven van fundamentele oplossingen voor pakweg de pensioenen, mobiliteit, justitie of de fiscus, ondermijnen het vertrouwen in ons politiek bestel, waarmee de klassieke partijen zo onlosmakelijk verbonden zijn.
  • Het verlangen naar een verlosser die het roer radicaal omgooit is groot. Veel van die geloofsovertuigingen willen verschillende kanten uit, ze vinden elkaar in de nood aan verandering.
  • De post-2010 N-VA, veel zelfzekerder dan die van voor 2010, biedt nu een alternatieve politieke methode aan. Zoals De Wever momenteel illustreert in Antwerpen, de eerste echte lakmoesproef voor zijn kracht van verandering. Hij speelt het spel van de compromisvorming veel harder. Hij schuwt de polarisering niet en laat veel minder ruimte tussen het vergelijk en zijn eigen programma dan traditionele partijen.
  • De N-VA zelf haalde op eigen kracht in 2003 in slechts één kieskring de kiesdrempel, in 2007 was ze volgens onderzoek van de KU Leuven goed voor 2 procent van de kiezers. In 2009 was dat al 11 procent meer, in 2010 werd ze de grootste partij van het land. Een ongeziene electorale opmars. Als die zich voortzet over ruim anderhalf jaar, kan de crisis die door het politieke bedrijf trekt wel eens voor nog grotere opschudding zorgen
  • Sinds 2010, versterkt door de verkiezingen van 2012, domineert de N-VA het denken en doen van de Wetstraat. Zonder de N-VA was een begrotingsakkoord wellicht al 12 scenario's geleden gevonden. De N-VA is niet de eerste succesvolle uitdager van het politieke systeem – bij de regionale verkiezingen van 2004 haalde het Vlaams Blok ruim 24 procent – maar nog nooit was die zo sterk en bedreigend.
  • De regering-Di Rupo wordt verweten dat ze niet slaagt in wat ze onmogelijk kan: dat allemaal fundamenteel omkeren. Herman Van Rompuy (CD&V) kon het onmachtig niets doen van zijn regering poëtisch nog verheffen tot ‘rustige vastheid', de koorddansers van Di Rupo komen daar niet mee weg.
  • Tussen 2007 en 2014 zal er nooit politieke rust die naam waardig geweest zijn. Dat veroorzaakt veel stress en onrust. De economische crisis maakt het Di Rupo I extra moeilijk, maar net in die barre tijden kunnen de mannen zich van de jongens onderscheiden, kan getoond worden hoe het consensusmodel de toekomst hoopvol maakt. Dat lukt maar niet. Velen stellen zich dan ook de vraag: kunnen deze klassieke partijen het eigenlijk wel nog? Redden we het nog met hun compromissen?
  • Dat nogal wat kiezers denken dat alleen de N-VA verandering en perspectief kan bieden, heeft veel te maken met het defaitisme en het onvermogen van de traditionele sterkhouders van de pax politica. Zij moeten dringend het geweer van schouder veranderen.

   

  Addertje  geplaatst door Addertje  

  Uw gedacht(0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  Tags:Carl Devos, UGent, De Standaard, Addertje, Elio Di Rupo, N-VA, Bart De Wever, CD&V
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het begrotingsakkoord: en opnieuw, en opnieuw, en opnieuw…

   
  Elio Di Rupo (PS)


  Het begrotingsakkoord: en opnieuw, en opnieuw, en opnieuw…

   

  En opnieuw worden de problemen voor ons uitgeschoven. En opnieuw GEEN structurele maatregelen. En opnieuw is de regering euforisch over het bereikte akkoord. En opnieuw wordt de burger zand in de ogen gestrooid… Terwijl de belastingdruk nergens zo hoog is als in België. Terwijl het overheidsbeslag meer dan 50% van het BBP bedraagt.

   

  Di Rupo en zijn federale regering zijn niet de oplossing van ons probleem, zij ZÍJN het probleem.

   

  Waarom lukt het niet ?

   

  De analyse van de Belgische ziekte (zie verder het uittreksel) die Guy Verhofstadt (Open VLD) in zijn beruchte burgermanifesten maakte was correct, de remedies van zijn regering(en) waren rampzaligOm het op zijn Toscaans te zeggen: Parole, parole, parole,…

   

    

  Guy Verhofstadt (OpenVld)


  Uittreksel uit het Derde Burgermanifest (1994):

  “Onder druk van allerlei belangengroepen is in de loop der jaren het overheidsbeslag (het deel dat de staat neemt van alles wat we samen produceren en creëren) opgelopen tot meer dan vijftig procent. In de praktijk bleek dat uit de aanhoudend stijgende fiscale en sociale lasten, uit de steeds hoger wordende bijdragen en de almaar oplopende belastingen. Dat alles resulteerde op zijn beurt in de huidige, ondraaglijk hoge loonkosten.

  België heeft echter een open economie die volledig afhankelijk is van de export en daarom des te meer rekening moet houden met de concurrentie van andere landen. Die concurrenten vinden we zowel in als buiten Europa, met name in die landen waar het overheidsbeslag lang niet zo hoog is en de loonkosten bijgevolg aanzienlijk lager zijn.

  Door de invoering van minimumlonen, loonindexeringen, loonschalen en syndicale premies, alsook door de arbeidsduurreglementering, de mogelijkheid tot loopbaanonderbreking, tot vervroegde vrijwillige en gedwongen pensionering, door de invoering van ondernemingsraden, veiligheidscomités, vestigingswetten en noem maar op, is onze arbeidsmarkt in zo'n strak keurslijf gedwongen dat ze, samen met de al te hoge loonkosten, werkgelegenheid uitstoot in plaats van creëert.

  Een vermindering van de zware fiscale en sociale lasten, met andere woorden een vermindering van het overheidsbeslag, is nodig om de hoge loonkosten te doen dalen. en dat willen de zuilen en de belangengroepen niet. Zij ontlenen daaraan juist hun voorrechten en hun macht. Hun leden bevolken de overheidsadministratie, zetelen in de overheidsbedrijven, beheren de ziekteverzekering, de ziekenhuizen en werklozenkassen. Hun leden besturen de treinen, bestellen de post en zorgen ervoor dat de telefoon werkt. Ieder voorstel tot inkrimping of tot efficiëntere organisatie van de overheidssector wordt dan ook met argwaan bekeken en wordt ervaren als een onaanvaardbare aanslag op hun voorrechten.”


  Inderdaad Guy Verhofstadt, ons land kan beter. Veel beter... 

   

  Addertje


  geplaatst door Addertje  

  Uw gedacht(0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Tags:Guy Verhofstadt, OpenVLD, Burgermanifest, Elio Di Rupo, SP, Begroting, regering
  19-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Molenbeek: wereldrecord sluitstorten ?


  TVBrussel   

  Molenbeek: wereldrecord sluitstorten ?

  Elke dag moet minsten 2 ton afval afgevoerd worden.  Sluikstorten is voor Brussel een van de grootste problemen. Een straat in de gemeente Molenbeek lijkt zelfs het wereldrecord sluikstorten te hebben gevestigd. Molenbeek trekt als een van de armste Brusselse gemeenten veel problemen aan, en sluikstorten is er daar een van. In een van de straten moet elke dag minstens twee ton afval afgevoerd worden.

  “Iedereen wijst in het Brussels Gewest naar elkaar”

  Volgens de Molenbeekse schepen van netheid Jan Gypers is er dringend nood aan een gewestelijk beleid. 'Anders loopt het gewoon over. Je kan Molenbeek niet alles laten oplossen. Het probleem deint uit en er moet een specifiek beleid voor komen', aldus Gypers.

  de redactie.be


  Zie ook ons
  bericht van 3 oktober 2012   
  foto's: citizen-dream

  geplaatst door Addertje  

  Uw gedacht(0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Tags:Molenbeek, Jan Gypers, Addertje, Brussel, sluikstorten
  Archief per maand
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012

  De kritische burger:


  “De po­li­tie­ke ac­ties van de tra­di­tio­ne­len wor­den vol­ledig ge­de­ter­mi­neerd door de fi­nan­cie­le en pri­ve­be­lan­gen van hun zui­len. De eis om een Vlaam­se meer­der­heid van de Cd&v is e­ven hol als hun be­stuur­sre­sul­ta­ten. Ze draai­en hun kar op het mo­ment dat de stem­bus sluit. Dat geldt trou­wens even­goed voor vld. Het mea cul­pa van Rut­ten over de be­las­tin­gen is een re­gel­rech­te be­le­di­ging van de in­tel­li­gen­tie van de kie­zer. Je ziet zo dat ze de vol­gende keer ge­woon op­nieuw het Ps-pro­gram­ma zal volgen.
  Lezer G. op de re­dac­tie.be


  “Ik ver­ge­lijk de tra­do-par­tij­en met An­dré Van Duin, toen hij zei "als ik po­li­tie­ker zou zijn en ver­ko­zen word be­loof ik dat ik na mijn post­je bin­nen te heb­ben blijf be­lo­ven wat ik er­voor be­loof­de" ty­pisch­er dan de VLD, CD&V en SPA hun be­lof­tes vindt ge ner­gens !”
  Le­zer Staf Qui­se­naerts op de­mor­gen.be


  Mijn Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Opmerking of suggestie ?


  Foto  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!