Inhoud blog
  • Oma's havermoutkoekjes
  • Poire belle Helene
  • Tarte Tatin met abrikozen en vanille
  • Mediterrane auberginegratin
  • Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
  • Prettige feestdagen
  • Stracciatella espresso
  • Soesjes met ijs en warme chocoladesaus
  • Zalmrolletjes
  • Feestelijke hapjes.
  • Warme citroenpunch met kruiden
  • Merry Christmas 2018
  • Pot-au-feu van kip met aardappelpuree
  • Oma's jachtschotel
  • Speculaas Cheesecake
  • Zomerse hapjes en drankjes.
  • Snacktomaatjes met frisse yoghurtdip.
  • Warme wrap met mais en tonijn.
  • Moussaka
  • Mixdrankje
  • Zomerse drankjes 1
  • Zoetzuur van bloemkool
  • Witloffrittata met kaas uit de oven
  • Marokkaanse visstoof
  • Appel-jachtschotel
  • Ovenschotel Kabeljauw
  • Tarte tatin van bosvruchten
  • Kip uit het pannetje met spekjes, paprika en ananas
  • Zuurkool met gebakken appel
  • Shake that glass!
    Gastenboek
  • fijn je terug te ontmoeten...
  • Even op bezoek met een warme groet
  • Nu de drukte wat achter de rug is, kom ik U een fijne zondag en een mooie nieuwe week toewensen.
  • Fijne Kerstdagen
  • Aan alle Mama's en Oma's een Fijne Moederdag.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    REIZEN EN GERECHTEN


    19-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexicaanse pot.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Mexicaanse pot

     

    Benodigdheden:

    2 blikjes mais

    1 pond gehakt

    2 blikjes tomatenpuree

    1 bakje champignons á 250 gram

    2 á 3 uien

    1 potje olijven

    Pakje tomato frito

    Geraspte kaas

    1-2 tomaten

    Sambal of radjak

    Zout en peper

     

    Bereiding:

    Maak het gehakt rul in een grote pan, snijdt de uien in plakjes en voeg die toe.

    Olijven en champigons in plakjes snijden en toevoegen in de pan.Daarna de blikjes tomatenpuree erbij.

    Dit alles even laten pruttelen.

    Als laatste de blikjes mais toevoegen (wel het vocht uit

    het blikje weg laten lopen).Voeg sambal/roedjak toe.

    Dit alles nog eens  ± 15 minuten doorlaten pruttelen.

     

    Na ± 15 minuten alles in een ovenschaal doen, plakjes tomaat en geraspte kaas erover en in de ovenzetten tot de kaas gesmolten is.

     

    Eet smakelijk!!




     

    19-02-2007 om 17:04 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het eiland Corfu
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


























    Enkele  jaren geleden was onze keus gevallen op het eiland Corfu. Het is het meest groene eiland van alle Griekse eilanden. Het heeft een bijzondere natuur  en de mensen zijn er erg beleefd. Corfu verwierf grote faam toen het als vakantieoord werd uitverkoren door Europese keizers zoals Elisabeth, beter bekend als Sisi, die hier haar paleis liet bouwen  om tijdens de zomervakanties hier te verblijven.
    Wij hadden een appartement gehuurd in Liapades, een klein dorpje aan de westkust van Corfu. Langs de strandweg van Liapades liggen gezellige tavernen, enkele winkeltjes en een supermarkt.De strandweg is licht hellend en komt uit op een prachtig zand/kiezelstrand, gelegen in een kleine baai. De ligging van ons appartement was schitterend, met direct uitzicht op zee. Vanaf het strandje kunt u met de taxiboot naar schitterende strandjes welke op een paar minuten varen van Liapades liggen.De meest bekende zijn Rovinjo Beach, Paradise Beach en Stelaria Beach.Op 1,5 km landinwaarts ligt het oude traditionele dorp Liapades, zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen.
    De eigenaar en zijn vrouw , zijn aardige mensen. Ze wonen in Athene en zijn zomers drie maanden op Corfu. Hij rijdt in een oude rammelkast van een auto het eiland rond, een auto die hier niet weg op  de weg zou mogen rijden.
    De westkust waar wij verbleven, is de meest indrukwekkende streek van het eiland.
    De kiezel/zandstranden zijn ingesloten door hoge in zee stekende rotswanden.  De bevolking in dit gebied is nog traditioneel. Een groot deel van de bevolking leeft nog van de opbrengst van olijven, geiten, melk, kaas, witte wijn en worst. Paleokastritsa en Liapades, zijn twee van de mooiste plaatsen van het eiland.
    Paleokastritsa ligt 300 meter hoog.Op een schiereilandje ligt het Theotokosklooster dat is gewijd aan de Moeder Gods; de Theotokos. Het is er overdag erg druk, een goed idee is om het klooster bij zonsondergang te bezoeken. Het klooster is geopend van april tot oktober van 8.00 - 12.00 uur en van 16.00 - 20.00 uur. Ook het bijbehorende museum heeft deze openingstijden. In het museum worden beenderen, iconen, schelpen, oude boeken en een oude olijfpers tentoongesteld.
    Het klooster werd in 1228 gesticht, maar de huidige gebouwen zijn van de 17e en 18e eeuw. Het klooster is niet meer in gebruik. De beheerder is een monnik, hij biedt de bezoekers een glas bronwater aan. De kerk heeft prachtige iconen en een beschilderd plafond.
    Corfu-stad, ook wel Kerkyra genoemd heeft ongeveer 36.000 inwoners en ligt aan de oostkust van het eiland. De oude stad ligt tussen het oude en nieuwe fort, het is hier een wirwar van smalle straatjes, met hoge huizen die Italiaans aandoen.Overal in de stad treft u pittoreske pleintjes en gezellige winkelstraatjes.
    Enkele van de bezienswaardigheden zijn de imposante Venetiaanse vestingen,de vele orthodoxe kerkjes en diverse beelden en monumenten. Bij de oude haven staat de nieuwe vesting, statig en heel imposant. Een bezoekje aan het gerestaureerde keizerlijke paleis Achilleion is beslist de moeite waard. Terug van een bezoekje aan het paleis begrijpt u waarom keizerin Sisi zo graag op Corfu verbleef. Elisabeth Amalie Eugenie (Sisi). De Oostenrijkse keizerin werd in 1837 geboren in München. Zij trouwde in 1854 met keizer Frans Josef  I (1830-1916) van Oostenrijk. Van haar leven werd een gedramatiseerde reeks Sisi-films gemaakt.Traditionele volkskunst wordt er nog steeds beoefend en de bekenste voorbeelden hiervan zijn handgeweven stoffen, vloerkleden, gevlochten manden, sieraden en andere gebruiksvoorwerpen van zilver.
    In sommige dorpjes kunt u de jongelui van Corfu, gekleed in plaatselijke klederdracht hun volksdansen ten uitvoer zien brengen.

    17-01-2007 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip bij het bakken van zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Zo valt zalm niet uit elkaar als je hem uit de pan haalt.

    Dé manier om ervoor te zorgen dat je een stuk zalm in z'n geheel uit de pan krijgt: bak de zalmfilets eerst kort op de kant waar geen vel zit. Draai ze daarna om en laat ze garen op de kant met het vel.
    Als je deze volgorde aaanhoudt, komt de zalm gemakkelijk en heel uit de pan. Bak de zalm trouwens nooit te heet. Dan wordt hij droog en valt hij ook eerder uitelkaar.

    10-01-2007 om 20:37 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Appelcake:

    Benodigdheden:
    Bloem
    2 kleine appels
    1 citroen
    25 gram margarine
    75 gram magere kwark
    100 gram suiker
    1 zakje vanillesuiker
    mespuntje zout
    2 eieren
    100 gram zelfrijzend bakmeel
    poedersuiker

    Werkwijze:
    Bestrijk een springvorm ( 15 cm doorsnee) met margarine en bestuif hem met bloem.verwarm de oven voor op 160°C. Schil de appels, znijd ze in parten en sijd de appelparten aan de bolle kant enkele malen in. Boen de citroen met warm water goed schoon en rasp de buitenste schil eraf. Roer de margarine met de kwark, de twee suikers, de citroenschil en het zout zacht. Voeg één voor één de eieren toe.
    Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en roer het erdoor tot het deeg een gladde massa is.Doe het deeg in de springvorm en druk de appelparten met de volle kant naar boven in het deeg. Bak de appelcake 1 uur in de oven. Bestrooi de afgekoelde cake met poedersuiker.
    Snijd de cake in acht punten.Per persoon 180 kilocalorieen.
     

    Bron: Sonja Bakker

    02-01-2007 om 20:14 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borreltijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Borreltijd

    Crostini
    Pureer 100 gram olijven, de blaadjes van een bosje basilicum en 1 rood pepertje met wat olie.
    Rooster sneetjes stokbrood in de oven tot ze goudbruin zijn en beleg ze met de olijvenpasta.

    Frisse Dip
    Snijd een komkommer in hele kleine blokjes. Snijd ook een half bosje munt fijn. Roer komkommer en munt door ca. een kwart liter yoghurt.
    Breng op smaak met komijn, koriander en zout. Lekker met naanbrood of tortillachips.

    Zalmrolletjes
    Pureer wat gerookte zalm of een blikje zalm of tonijn en roer er mayonaise, peper, zout en een theelepel pittige mosterd door.
    Snijd met de kaasschaaf twee lange repen van een geschilde komkommer. Leg een wrap open op het aanrecht en smeer er een dun laagje van het vismengsel over. Beleg met de komkommer. Rol de wrap stevig op en snijd hem in plakjes.

    Genieten!!

    09-12-2006 om 16:51 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek uit Italie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    Vandaag is het dan zover, de familie uit  Zuid-Italië  (Soverato) gaat vandaag weer naar huis.

    De reis per vliegtuig was een geweldige onderneming, ze hebben daar echt van genoten.
    Na 14 dagen gelogeerd te hebben bij onze schoondochter en zoon, gaan ze dan vandaag weer met een koffer vol herinneringen terug naar huis.
    Ze hebben twee weken volop genoten, van alles wat Nederlands is, en dat is heel anders dan bij hun thuis in Italië. Ze hebben kennisgemaakt met Amsterdam, de mooie huisjes aan de grachten, zoals zij dat noemen. Ook het paleis op de Dam maakte grote indruk op de familie.
    Het onzettend drukke verkeer, dat zij in het geheel niet kennen. In hun dorp is alles even rustig, behalve zomers want dan komen er badgasten naar het kleine badplaatsje.
    Met de rondvaartboot varen door de Amsterdamse grachten was ook een hele belevenis.Zoals iedere buitenlander moesten ook zij eens de Amsterdamse wallen bekijken. Hoe was het mogelijk dat dit allemaal maar kon in Amsterdam. 
    Verder zijn ze nog naar de Zaanse Schans geweest en daar hebben ze een molen van binnen kunnen bekijken,ze keken hun ogen uit.
    Een bezoekje aan de Amsterdamse voetbal Arena mocht natuurlijk niet ontbreken. Ze waren onder de indruk van dit majestueuse gebouw en wat een hoogte, dat was toch wel een beetje eng.

    Hopelijk mogen wij de familie weer snel ontmoeten, het zijn ontzettend aardige en vriendelijke mensen.
     
    Buon viaggio!!

    25-11-2006 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    09-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trentino - Italie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Trentino (Italie)

    In het Noord-Italiaanse Trentino vind je het prachtige berggebied van de Dolomieten. In de winter verandert deze mooie regio in een waar ski-paradijs.
    Het beschikt over wereldvermaarde skigebieden met goede, moderne faciliteiten, sneeuwzekere gebieden en....vrijwel altijd zon.

    Omdat hier een behoorlijk aantal gletsjers ligt en op de skihellingen veel sneeuwkanonnen staan, kent de regio een lang wintersportseizoen. Dat begint al in december en eindigt pas in april.
    Op de Presena gletsjer is het zelfs mogelijk tot half juli op de latten te staan.
    De bekende skigebieden Dolomiti Superski en de Skirama Dolomiti Adamello-Brenta zijn beide (deels) gelegen in Trento en behoren tot de grootste aaneengesloten skigebieden in de Alpen. Met slechts twee skipassen kun je alle afdalingen verkennen. Ideaal voor skifanaten maar ook voor snowboarders. Voor hen zijn er speciale snowparks met onder andere een zeer uitgebreid aanbod van half pipes.
    De liefhebbers van langlaufen vinden een 500 km lang netwerk van langlaufpaden.
    Deze voeren heb dwars door de prachtige natuurgebieden. Met de Nordic skipas mag je overal komen.
    Behalve sportief bezig zijn, kun je in Trentino heerlijk eten en drinken in een van de gezellige restaurants of berghutten.

    09-11-2006 om 21:12 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    29-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creme brûlée
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Creme brûlée
    Ingrediënten voor 4 personen

    1 vanillestokje
    2 dl slagroom
    1 dl melk
    60 gram fijne tafelsuiker
    3 eidooiers
    1 eiwit
    2 eetlepels rietsuiker

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 140°C. Snijd het vanillestokje open.
    Breng de room met de melk, de helft van de tafelsuiker en het vanillestokje aan de kook in een pan met een dikke bodem.
    Neem de pan direct van het vuur en roer erin tot de suiker is opgelost.
    Klop in een kom de rest van de tafelelsuiker met de eidooiers en het eiwit. Klop er een paar lepels van het roommengsel door en giet het in de pan.
    Vul 4 ovenschaaltjes met de créme. Zet de schaaltjes in een braadslee en vul deze met kokend water tot 1/3 onder de rand van de schaaltjes. Zet de braadslee 1 uur in het midden van de oven of tot de créme vast aanvoelt ( behalve het midden).
    Neem de schaaltjes uit de oven en laat ze afkoelen.
    Verwarm de grill voor.

    Afwerking:
    Strooi de rietsuiker over de créme. Zet de schaaltjes onder de grill tot de suiker gesmolten is, of brand een laagje caramel op de créme met behulp van een (verf) brander.

    Tip:
    Voeg eens een smaakje aan de créme toe, bv. een (citrus)extract of oranjebloesemwater.

    Eet smakelijk!!


    29-10-2006 om 13:49 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    26-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuur in de omgeving.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de herfst vind je een grote verscheidenheid aan kleuren in het bos.

    26-10-2006 om 20:52 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Overal in het bos vindt men paddestoelen in diverse kleuren en maten.

    26-10-2006 om 20:51 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst in 3 D
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Paddestoelen in 3 D.

    Gebruik hiervoor een 3 D bril.
    Een 3 D bril is een bril van karton met links een rood venster en rechts een
    blauw of groen venster.
    U zult versteld staan van het resultaat.

    22-10-2006 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedichtje Toon Hermans
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Nacht of avond,middag of morgen
    maak je om de tijd geen zorgen
    Kraaienpoten, grijze haren
    laat je drijven door de jaren
    En heb je lak aan de kalender
    als je maar kunt zeggen
    Ik ben d'r


    Bron: Toon Hermans

    17-10-2006 om 21:16 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip van de kok
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tip van de kok:



    Snijd de mozzarella in niet al te dikke plakken en leg ze vervolgens op een
    servet om uit te lekken. Dat voorkomt dat de mozzarella tijdens de bereiding
    in de oven veel vocht verliest en de lasagne gaat lekken.

    16-10-2006 om 11:16 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herefordshire (Engeland)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Herefordshire

    Een graafschap ten oosten van Wales.
    Daar waar Nederlands grootste grutter woont.

    Het heeft een mooi en lieflijk landschap: heuvelachtig, omdat het tegen de
    Welsh Mountains ligt.

    U kunt hier leuke uitstapjes maken:

    De Black & White trail is erg leuk, langs die zwarte en witte dorpjes, vergelijkbaar met de Mergelroute in Zuid-Limburg.
    Of u kunt gaan  naar de paardenraces op Cheltenham of het strand aan de Welsh Coast.
    Ludlow en Leominster zijn dorpjes met leuke pubs en goede restaurants.
    Aanraders: lam uit de Welsh Mountains en de Hereford Beef,
    met whisky of gin uit de buurt een perfecte combinatie.

    De kathedraal van Hereford.
    Ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft tevens een paar kunstschatten die je nergens hebt. Zoals de Mappa Mundi, een van de
    oudste atlassen ter wereld waar Hereford het middelpunt is.

    Slapen in Ford Abbey.
    In deze abdij uit de 11e eeuw nabij Pudleston kom je echt tot rust. Verder kun je er op hoog niveau eten. Pas wel op voor je hoofd want het plafond is namelijk erg laag.

    Antiek shoppen in Leominster: beroemd vanwege de vele antiekshops.

    Wandelen door de weilanden: deze streek is ideaal om te wandelen. Het leuke ervan is dat je hier bijna overal mag lopen. Dus gewoon door de weilanden langs de koeien.

    Eten bij Left Bank Village: dit restaurant in Hereford met uitzicht op de rivier de Wye is een echte aanrader. Ook toegankelijk voor mindervaliden.

    Slenteren door Ludlow: een gezellig dorp met een mooi kasteel. Bij de ruïne worden regelmatig stukken van Shakespeare opgevoerd.

    Een prettig verblijf!

    08-10-2006 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwarktiramisu met banaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kwarktiramisu met banaan:

    Benodigdheden

    2 bananen, gepeld
    ½ dl melk
    1 bak vanillekwark (voor 4 personen)
    8 Bastognekoeken, verkruimeld
    ½ el kaneelpoeder of cacao

    Bereiding:
    Pureer de bananen met de melk en klop de kwark erdoor.
    Verdeel het koekkruim en het kwarkmengsel in laagjes over 4 schaaltjes.
    Eindig met een kwarklaag en laat de tiramisu in de koelkast in ± 30
    minuten opstijven.
    Bestuif vlak voor het serveren met kaneelpoeder of cacao.

    Eet smakelijk!!








    03-10-2006 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    02-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdzaken:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Click op de afbeelding en verwonder u!

    02-10-2006 om 15:27 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    01-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tiramisu
    Nagerecht - 4 personen


    4 eidooiers
    75 g suiker
    1 zakje vanillesuiker
    250 g mascarpone
    100 ml espresso, afgekoeld
    125 ml slagroom
    4 el koffielikeur
    16  lange vingers cacaopoeder

    Voorbereiden: In kom dooiers met suiker en vanillesuiker met mixer tot dikke, romige massa kloppen. Mascarpone met 2-3 el espresso losroeren en luchtig door dooiermengsel kloppen. In andere kom slagroom stijfkloppen en luchtig door mascarponemengsel scheppen. Mascarponemengsel minstens 1 uur afgedekt in koelkast zetten.

    Bereiden: Rest van espresso door likeur roeren. Telkens kruislings 4 lange vingers op bord leggen. Espressomengsel over lange vingers sprenkelen. Mascarponemengsel erop scheppen en beetje cacaopoeder
    erover strooien.

    Tip:
    Ook leuk om in coupes te serveren. Breek de lange vingers doormidden en doop ze vlak voor het serveren in het espressomengsel. Steek de koekjes nonchalant in coupes met het mascarponemengsel en strooi wat cacaopoeder over de bovenkant.

    Heerlijk smullen!



    01-08-2006 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siciliaanse visschotel uit de oven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Pittige Siciliaanse visschotel uit de oven:
    Voor 4 personen

    1 gesnipperd uitje
    2 el olijfolie
    2 el kappertjes
    10 zwarte olijven zonder pit, in schijfjes
    3 el peterselie
    1 teen knoflook uit de pers
    1 pak gepureerde tomaten 500 gram
    1 el oregano
    400 gr tortellini met ham of champignons
    2 pakken viscuisine Siciliana
    zout en peper uit de molen

    Bereiden: Verwarm de oven voor op 180°.
    Zet 'n pan met ruim water en wat zout op voor de tortellini. Fruit de uisnippers in de olijfolie tot ze lichtbruin beginnen te kleuren. Roer de helft van de kappertjes, de olijven en de peterselie erdoor en laat even meebakken. Voeg nu de knoflook toe en de passato.
    Roer ook de oregano erdoor en laat het dan 10 min. op zacht vuur sudderen.

    Kook ondertussen de tortellini in 6 min. niet helemaal gaar (ze zullen in de oven nog wat doorgaren). Schep de pasta uit de pan, laat even uitlekken en roer het dan door de tomatensaus. Vet een ovenschaal
    in met 1 el olijfolie en giet de tortellini met de saus in de schaal.
    Bestrooi dit met de helft van de parmezaanse kaas. Schep de vis erop  en verdeel de achtergehouden kappertjes, olijven en parmenzaanse kaas erover.
    Zet ± 30 min. in de hete oven.
    Strooi vlak voor serveren de rest van de peterselie erover en geef er ciabatta bij.


    Eet smakelijk!!


    15-07-2006 om 20:42 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderwerken Rembrandt:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Enkele bekende schilderijen van zijn hand zijn:

    Korporaalschap van kapitein Banningh Cock ( de zgn. Nachtwacht, 1642. Rijksmuseum, Amsterdam).
    Anatomische les van Dr. Tulp (1632; Mauritshuis, s'Gravenhage).
    Titus (
    beroemd portret uit 1655; Boymans- van Beuningen, Rotterdam)
    Joodse bruidje ( ca 1665; Rijksmuseum, Amsterdam).

    Dit is maar een kleine greep uit de grote verscheidenheid  van werken van Rembrandt van Rijn.
    Verder zijn er nog vele tekeningen, veel landschappen en etsen uit deze tijd in diversen Musea te bewonderen.

    09-07-2006 om 19:12 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rembrandt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Rembrandt Harmensz. van Rijn geboren 1606. Nederlands
    schilder,tekenaar en etser, zoon van een molenaar In 1634 huwde hij met Saskia van Uylenburch ( gestorven 1642): van hun vier kinderen bleef alleen Titus (1641-1668) in leven.

    Na 1645 leefde hij samen met Hendrickje Stoffels ( gestorven 1660); hun dochter Cornelia werd geboren in 1654.

    In 1658 werd de kunstenaar failliet verklaard en moest hij zijn huis aan de Jodenbreestraat verkopen; sedert 1660 werkte hij formeel voor de kunsthandel die Hendrickje en Titus dreven om hem te beschermen tegen zijn schuldeisers.

    Rembrandt stierf op 4 october 1969, vrijwel vergeten.

    Pas rond het midden van de 19de eeuw is men zijn wezelijke betekenis gaan onderkennen.

    09-07-2006 om 19:09 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief
  • Alle berichten


    Interessante websites
  • Windows 10 handige apps
  • fotografie Cora Unk
  • Diana Ross in concert 2009
  • Robert Stefano (Kerstsong)
  • Concert de Toppers, Amsterdam Arena

    Hoofdpunten blog cate
  • Hendrik Jan ten Cate 1867-1955, Bospaadje.
  • 'Mari' Henri ten Kate 1831-1910. Collectie Spaander Volendam
  • Hendrik.
  • Hendrik Gerrit ten Cate
  • Constantina ten Cate


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    begrijphetnietje
    blog.seniorennet.be/begrijp
    Foto

    Foto

    Foto

    Monument Frankenberg (Duitsland)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • Midweekse groetjes ( ria)
        op Oma's havermoutkoekjes
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Zalmrolletjes
  • Hallo (Robert Wilfried)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Een fijne namiddag en avond (tricia)
        op Warme wrap met mais en tonijn.
  • Lieve groetjes dikke knuffel lieverdje (Diana)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Ovenschotel Kabeljauw
  • een vriendelijke groet op woensdag (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • namens de senioren webradio wensen we jullie een mooie dinsdag toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • op deze maandag morgen brengen we jullie een muzikale groet en wensen we u een mooie nieuwe week toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Kastro Byzanthijs fort Molyvos
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vergeet u niet in mijn gastenboek te schrijven! Hartelijk bedankt!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    brammyboy96
    blog.seniorennet.be/brammyb
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    josm
    blog.seniorennet.be/josm
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lissa_monchou
    blog.seniorennet.be/lissa_m
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!