CLEO
en mix van alles
Inhoud blog
  • hallo
  • Elvis Presley..
  • Mooie spectakel..
  • Chill out
  • Fleurs humaine.....
  • Leuk....ILHAMA feat. DJ OGB - Bei mir bist du scheen
  • Vrolijk Pasen
  • Alexis Rombaut
  • xxxx
  • CHRIS REA -
  • Mooie foto......
  • Mooie foto's van onze aarde
  • Nat Gonella - Hesitation Blues
  • Antwerpen station !!!
  • Scampi diabolique

    Image Hosted by ImageShack.us





    Image Hosted by ImageShack.us

    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Met hart en ziel
  • Castello

  • Beeld - dichters en Kunstschilders
    op Clementine's blog

    HenryLinkenPagina cleo2007
    HenryLinkenPagina
    03-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misverstand
    MISVERSTAND

    De familie Peeters had geen kinderen en besloten een donor te zoeken om hun gezin te starten. Op de dag dat de donor langs zou komen, moest meneer Peeters op zijn werk zijn. Dus hij kuste zijn vrouw en zei: ' Ik ga ervandoor, die meneer zal hier snel zijn.'
    Een half uur later kwam heel toevallig een deur-tot-deur baby fotograaf langs, en belde aan. 'Goedemorgen, mevrouw. U kent me niet, maar ik ben hier om...' 'Oh, je hoeft niets uit te leggen hoor. Ik verwachtte je al, ' onderbrak mevrouw Peeters hem. 'Werkelijk? ' vroeg de fotograaf. 'Nou, prima! Mijn specialiteit zijn baby's. '
    'Dat hoopten mijn man en ik al. Kom alsjeblieft binnen en ga zitten.'uhum. ' waar gaan we precies beginnen? ' vroeg mevrouw Peeters blozend
    'Laat alles maar aan mij over, mevrouw. Meestal doe ik er eerst twee in de badkuip, één op de bank, en soms nog een paar op het bed. Vaak is de vloer in de huiskamer ook leuk. Dan heb je een groter oppervlak. ' 'Badkuip, huiskamervloer? Geen wonder dat het niet werkte voor mij en Harry. '
     Nou, mevrouw, niemand kan het in één keer goed doen. Maar als we verschillende posities proberen, en ik schiet van zes of zeven verschillende hoeken, dan weet ik zeker dat U tevreden zal zijn over de resultaten. ' 'Ik, hoop dat we dit snel achter de rug hebben, ' piepte mevrouw Peeters. '
    Mevrouw, in mijn soort werk, moet een man zijn tijd nemen. Het kan makkelijk binnen vijf minuten, maar dan weet ik zeker dat U daar niet tevreden over zal zijn. ' 'Ik weet het wel zeker! ! ' riep mevrouw Peeters uit.
    De fotograaf opende zijn koffer en pakte zijn album met babyfoto's. ' Deze is gemaakt op de bovenkant van een dubbeldekkerbus midden in Antwerpen. ' 'Mijn God! ! ', riep mevrouw Peeters uit, aan haar zakdoek plukkend. 'En deze tweelingen zijn bijzonder goed gelukt, er rekening mee houdend dat de moeder nogal moeilijk deed. ' De fotograaf gaf haar de foto. 'Moeilijk? ' vroeg mevrouw Peeters. 'Ja, helaas wel. We moesten uiteindelijk naar het stadspark om het voor elkaar te krijgen. Overal om ons heen stonden mensen te dringen om het maar goed te kunnen zien. ' 'Te dringen? ' vroeg mevrouw Peeters, haar ogen open van verbazing. 'Ja. . . ' vertelde de fotograaf. '. . . en voor langer dan drie uur! Het mens bleef maar schreeuwen en commentaar geven. Ik kon me amper concentreren. Toen begon het donker te worden en moest ik het snel afwerken. Toen er uiteindelijk eekhoorntjes aan mijn gereedschap gingen knabbelen, moest ik alles wel weer snel terugstoppen. ' Mevrouw Peeters leunde naar voren. 'U bedoelt dat ze werkelijk aan uw uhum . . gereedschap knabbelden? ' 'Jazeker. Nou mevrouw, als U er klaar voor bent, zal ik de standaard opzetten, zodat we aan de slag kunnen. ' 'Standaard? ? ' Mevrouw Peeters keek nu ontzettend bezorgd.
    'Ja natuurlijk, ik heb de standaard nodig om mijn Canon op te laten rusten. Hij is veel te groot voor mij om vast te houden wil ik goed kunnen schieten. '
    Mevrouw? Mevrouw? . . Goeie God, ze is flauwgevallen! Zou ik iets verkeerds gezegd hebben?'

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    03-11-2007, 12:29 geschreven door cleo
    Reacties (1)
    28-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KONIJNENPATE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
     Brabantse konijnenpaté
     
    Ingrediënten voor personen
     
    3 konijnenbillen 4 stronkjes witloof 300 g konijnenlevertjes 400 g gehakt (kalfsgehakt) peper zout snufje nootmuskaat 10 dl water 65 g gelatinepoeder 2 cl muskaatwijn 75 g boter (bakboter)
    Het witloof schoonmaken, wassen en gaarstoven in de boter. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Goed laten uitlekken en verder uitknijpen met de handen tot al het kookvocht eruit is.
     Het konijnenvlees gaarkoken in water. De levertjes zorgvuldig schoonmaken en verschillende keren wassen onder koud stromend water. De levertjes fijnmaken en het konijnenvlees in reepjes snijden. Alles met de kruiden en het gehakt mengen en goed kneden.
    Een pasteipot vullen met een laagje van het vleesmengsel, daarop witloof schikken en zo verder gaan tot alles opgebruikt is. Het bovenste laagje moet vlees zijn. De vorm au bain-marie zetten met heet water in een op 175 graden voorverwarmde oven en een uur laten bakken.
    Uit de oven nemen, laten afkoelen en overgieten met de gelei die is klaargemaakt door het gelatinepoeder en de wijn los te roeren in kokend water. Versieren met olijven en augurkjes.

    Daarbij drinken we een goeie Pinot Noir d' Alsace

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    28-10-2007, 10:45 geschreven door cleo
    Reacties (5)
    17-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE WAARHEID
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Al is de waarheid nog zo snel, het gerucht achterhaalt haar wel
     
    Een gerucht speelt een belangrijker rol dan echte feiten in de beeldvorming over iemand, zelfs indien dit gerucht ingaat tegen hetgeen men met eigen ogen over die iemand heeft gezien, zo blijkt uit een studie die in het jongste nummer van het vakblad Proceedings of the National Academy of Sciences is gepubliceerd.
    Onderzoekers van het Duitse Max Planck Instituut onderzochten de manier waarop geruchten over de reputatie van iemand het gedrag van anderen ten opzichte van die persoon beïnvloeden.
    Zij gingen daarbij het gedrag na van 126 studenten die videospelletjes speelden met partners of anonieme tegenstanders. Elkeen kreeg een omslag met daarin 10 euro, te verdelen onder andere spelers. In de loop van het spel, kregen de spelers notaatjes over het gedrag van de andere spelers. Spelers die positieve dingen over hun partners hadden gelezen, hebben die financieel beloond, wat aangeeft dat het gerucht een belangrijke impact had op hun beslissingen.
    De vorsers gaven de spelers ook een lijst van daden die de partners in de eerste rondes van het spel daadwerkelijk hebben gesteld, samen met geruchten die de feiten tegenspraken.
    In dit geval leken de beslissingen van de studenten eerder gebaseerd op de geruchten in plaats van de echte feiten. (HOA)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-10-2007, 11:55 geschreven door cleo
    Reacties (1)
    16-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hmmm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Stripteaseuses krijgen meeste fooien net voor eisprong

    Stripteaseuses verdienen het meest in de periodes vlak voor hun eisprong. Ze zenden dan meer erotische geursignalen uit, waarop mannen positief reageren met grotere fooien, blijkt uit een studie aan de universiteit van New Mexico. Vorige studies toonden al aan dat vrouwen zich anders gedragen en kleden net voor hun menstruatie. Volgens wetenschappers ligt het antwoord voor het fenomeen bij de hormonen die speciale geursignalen afgeven, meldt Sky News. (vsv)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    16-10-2007, 09:21 geschreven door cleo
    Reacties (3)
    14-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oude poppen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    IN EEN OUDE DOOS GEVONDEN


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-10-2007, 11:37 geschreven door cleo
    Reacties (2)
    11-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TATE MODERN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Drie bezoekers vallen in kunstwerk in Tate Modern in Londen LONDEN - (Belga)
     
    Drie bezoekers van het Tate Modern in Londen zijn woensdag in het nieuwste kunstwerk van het museum gevallen. Ze struikelden in een tot negentig centimeter diepe spleet, een installatie van de Colombiaanse kunstenares Doris Salecedo, zo bericht het Britse Press Association. Het project, dat op de kloof tussen Europa en de rest van de wereld wijst, is sinds dinsdag te bekijken in de hal van de galerij. Geen van de drie bezoekers raakte ernstig gewond, verzekert het museum. Er staat geen afsluiting rond het werk. Het museumpersoneel en opschriften waarschuwen de bezoekers er wel voor dat de 167 meter lange spleet diep is. Intussen hebben al 12.000 kunstliefhebbers het werk bezocht. De installatie is nog tot 6 april te bezichtigen. (SVR)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-10-2007, 10:29 geschreven door cleo
    Reacties (4)
    07-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUW BLOG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    MIJN TWEEDE BLOG

    CLEMENTINE

    uitsluitend Kunst

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    07-10-2007, 16:03 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    04-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JULIEN CLERC

    Ce n'est rien
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    04-10-2007, 23:14 geschreven door cleo
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croustilles
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    CRÉMEUX-CROUSTILLES MET CIDERAZIJN EN NOTENOLIE

    Ingrediënten voor 4 personen -
    bereiding 25 minuten
    400g Crémeux de Carlsbourg 2 eieren 50g paneermeel 50g walnootsnippers 1 l arachideolie 4 flinke mespunten slamix 1 tomaat, gewassen en ontpit 1 appel, geschild en ontpit 8 nog niet rijpe noten 2 cl notenolie 1 cl ciderazijn 1 bosje kervel
     
    Voorbereiding
     
    Snij de kazen in 8 gelijke stukken. Klop de eieren met een lijntje olie, peper en zout. Voeg de kaaskwartjes aan deze bereiding toe en rol ze vervolgens door een mengsel van paneermeel en walnootsnippers. Bak ze hierna in de olie op 220°. Hou ze daarna warm op absorberend papier. Vermaal de noten (niet te fijn), snij de appel en de tomaat in dobbelsteentjes, meng ze met de notenolie en de ciderazijn en voeg peper en zout toe. Plaats de slamix in het midden van de borden en verstrooi het mengsel met een lepeltje over de salade. Verdeel de 4 beignets rond de salade en leg er telkens vier mooie blaadjes kervel tussen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-10-2007, 12:20 geschreven door cleo
    Reacties (2)
    03-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GNOCCHI
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Gnocchi met ragout van wilde paddestoelen en rozemarijn
     
    Ingrediënten voor personen 600 g aardappelen 1 ei 450 g bloem zout peper (zwarte peper) olijfolie om te bakken 2 uien (fijngehakt) 2 wortelen 2 stengels bleekselderij 3 teentjes knoflook 300 g tomatenpuree 8.5 dl wijn (rood) 8.5 dl bouillon rozemarijn (verse blaadjes) 450 g portabello's parmezaanse kaas
    Voor de gnocchi:
    kook de kruimige, ongeschilde aardappelen circa 40 minuten tot ze zacht zijn. Giet ze af en wacht tot ze handwarm zijn. Pel ze met de hand en pureer ze met een pureestamper of knijper boven een kom. Maak een kuiltje in het midden van de puree, breek het ei erboven en meng het door de puree. Voeg de bloem toe en breng op smaak. Meng tot deeg en kneed enkele minuten tot het droog aanvoelt. Verdeel het deeg in drie rollen van 2 cm doorsnee en snijd ze in plakken van 2 cm. Maak groeven in de gnocchi met de bolle kant van een vork.
    Breng in een grote pan water aan de kook en laat de gnocchi in het water zakken. Schep ze eruit wanneer ze boven komen drijven. Spoel ze met ijskoud water af, giet ze goed af en dep ze droog. Schep ze door olie en zet ze tot gebruik in de koelkast.
    U kunt ze in deze fase ook invriezen.
    Voor de ragout:
    Hak de selderij, de wortelen en de uien fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de groenten in 5 minuten gaar met 2 geperste teentjes knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en bak 7-8 minuten. Voeg wijn, bouillon en rozemarijn toe, breng aan de kook en laat minstens 40 minuten maar het liefst 1 uur pruttelen.
    Voor het serveren: snijd de paddestoelen in stukken en bak ze samen met 1 teentje knoflook in olie tot ze zacht zijn. Breng ze goed op smaak. Verwarm de gnocchi in de ragout, schep op een bord en garneer met paddestoelen en versgeraspte parmezaan.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-10-2007, 22:24 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    29-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KEES VAN DONGEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Sotheby's veilt zeven schilderijen Kees van Dongen

    Sotheby's in New York veilt over ruim een maand zeven werken van de Nederlandse schilder Kees van Dongen.
    Topwerk is "Femme à la Cigarette", geschilderd in de periode 1905-08, dat volgens de veiling tussen de 4 en 6 miljoen dollar zal opleveren.
    In New York komt ook werk van Henri Matisse, Chaim Soutine, Marc Chagall en Fernand Léger onder de hamer. De veiling is 7 november. De komende maand is het te veilen werk te zien in Hongkong en Londen.
    Van Dongen (1877-1968) was een Rotterdammer met schildertalent die de weg in Parijs goed kende. In 1905 exposeerde hij met Matisse in de Salon d'Automne. De heldere kleuren waarvan de groep kunstenaars rond Van Dongen en Matisse zich bedienden leverde hen de bijnaam Les Fauves ('Wilde Beesten') op. Later in z'n loopbaan (na 1918) begon hij zich toen toe te leggen op het schilderen van veel portretten van de Parijse 'society'. Zijn bekendste model was, veel later, Brigitte Bardot. (SER)
    Schilderij :
    Brigitte Bardot

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    29-09-2007, 12:52 geschreven door cleo
    Reacties (1)
    28-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHILDPAD MET.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Schildpad met twee koppen in Pennsylvania  NORRISTOWN
     
     Een dierenwinkel in de Amerikaanse staat Pennsylvania is sinds kort in het bezit van een tweekoppige schildpad. De eigenaar kocht het nu twee maanden oude dier van een verzamelaar. De piepkleine Siamese schildpad heeft aan beide uiteinden van zijn schild een kop en voorpoten, maar slechts één paar achterpoten en één staart. Volgens de eigenaar van de winkel, Big Al's Aquarium Supercenter in East Norriton, maakt het beestje een gezonde indruk. De soort waartoe het behoort kan 15 tot 20 jaar oud worden. De schildpad, die niet wordt verkocht maar ter bezichtiging in de winkel blijft, heeft nog geen naam.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    28-09-2007, 18:45 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RABINDRANATH TAGORE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Rabindranath Tagore Rabindranath Tagore (1861-1941),
     
    Bengaals dichter en wijsgeer, geboren uit een voorname familie van Brahmanen, stichtte een school die uitgroeide tot een internationale universiteit. Hij ondernam vele reizen naar Europa om een brug te slaan tussen het Europese en Oosterse denken. Zijn werk wordt gekenmerkt door een groot religieus gevoel. De grote waardering voor zijn werk en voor de poëzie in zijn Gitanjali vertaalde zich in de Nobelprijs voor literatuur.
    Bij Lannoo verschenen reeds eerder 'De mooiste van Tagore'.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-09-2007, 12:00 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GESAUTEERD KALFSVLEES MET GROENTEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    "GESAUTEERD KALFSVLEES MET DIVERSE GROENTEN"
     
    Als laatste in mijn reeks van stoofpotjes (eenpansgerechten) een typisch Frans recept uit een tot op de draad versleten (letterlijk) kookboek dat ik altijd op reis meesleur als ik ergens een villa huur.
    Het Franse 'sauter' betekent in de keuken het snel aanbakken van vlees, vis of groenten in een vette substantie zonder deksel op de pan. Nadien wordt alles geblust met wijn en/of bouillon. Ik maakte dit gerechtje klaar op 22 september, toen het nog heerlijk tafelen was op ons terras.
    Nodig voor 4 personen :
    • 800 gr kalfsstoofvlees in blokjes versneden • 5 eetlepels olijfolie • 40 gr boter • 1 dl droge witte wijn • 1/2 liter runderbouillon of kalfsfond • 1 groene peper • 1 rode peper • 3 wortelen • 1 selderijstengel • 2 grote tomaten • 1 dl lichte room (20% bv. Gervais) • 1 koffielepel marjolijn- of oreganokruiden • bloem • peper en zout
    Bereidingswijze :
    • Kruid het kalfsvlees met peper en zout en wentel het in de bloem.
    • Verhit de boter en twee eetlepels olijfolie in een 'sauteuse' (zie foto) en bak alle stukjes kalfsvlees aan gedurende 5 minuten tot ze een mooie kleur hebben. Blus met de witte wijn en laat het vocht verdampen. Voeg de bouillon of de fond toe samen met de kruiden. Laat zachtjes garen gedurende 1 uurtje.
    • Was en reinig de groenten. De pepers ontdoen van zaden en zaadlijsten, de selderijstengel ontdraden en in julienne snijden, de wortelen schillen en eveneens in julienne versnijden. De tomaten ontpitten en ontvellen en in dobbelsteentjes versnijden. Laat alle groenten (behalve de tomaat) uitzweten gedurende een vijftiental minuten in de rest van de olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog een tiental minuten sudderen. Vervolgens de groenten bij het vlees doen.
    • Tien minuten voor het einde van de gaartijd het deksel van de pan nemen, de room toevoegen en een tiental minuten de saus latten indikken.
    • Garneer de schotel met een paar oreganotakjes.
    • Dien op met pasta, rijst of gekookte aardappelen.
     
    Wijntip : Een Château du Gazin (Canon-Fronsac) of een wijn uit de Medoc. In elk geval geen Bourgogne omdat het gerecht zijn 'lichtvoetigheid' niet mag verliezen.
     
    Smakelijk eten, Heli Rombaut  en Jeanine Lammens
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    28-09-2007, 11:25 geschreven door cleo
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RABINDRANATH TAGORE
    TE GOED

    Goed Genoeg vroeg aan Nog Beter
    in welke hemel er voor haar de meeste faam is
    'Helaas' , weende Nog Beter , ik vertoef  in de
    machteloze wereld van wie brutaal en onbekwaam is

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    28-09-2007, 00:15 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    23-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OSCAR WILDE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Oscar Wilde  1891  Het portret van Dorian Gray
    uitgever: Prometheus, Amsterdam, 1998 vertaling: Max Schuchart
     
    De bedrieglijkheid van een elegant en verfijnd voorkomen (waarachter een boosaardige persoonlijkheid schuilgaat) is vaker uitgewerkt in een roman; maar zelden zo indringend als in Wilde's gotische 'Portret van Dorian Gray'. De titelfiguur is een decadente Victoriaanse edelman die getroffen wordt door het portret dat een schilder van hem heeft gemaakt, en die vervolgens zijn ziel verkoopt voor eeuwige jeugd en schoonheid. Onder invloed van zijn meester in het kwaad, de amorele estheet Lord Henry Wotton, leidt Gray een leven van uitspattingen dat onder meer resulteert in de zelfmoord van zijn geliefde en de moord op de schilder die als zijn laatste restje geweten fungeert. Terwijl zijn uiterlijknveranderd blijft, tekent Dorians kwade inborst zich af op het wonderportret, dat een afzichtelijke figuur toont... Het weggeven van de clou van de roman – Dorian probeert het portet te vernietigen en sterft bij die actie als een monsterlijke oude man - is geen doodzonde. Want bij The Picture of Dorian Gray gaat het niet zozeer om het sprookjesachtige verhaal en de innerlijke strijd tussen goed en kwaad, maar vooral om de sensitieve stijl en de tientallen spitse filosofietjes. Zo is al op bladzijde twee van de roman een van Wilde's beroemdste uitspraken te vinden:
    'Er is maar één ding erger dan dat er over je gepraat wordt, en dat is dat er niet over je gepraat wordt.'

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    23-09-2007, 12:02 geschreven door cleo
    Reacties (4)
    21-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZWART- WIT STUDIE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    ZWART-WIT NAAKTSTUDIE 


    KUNSTFOTOGRAFIE   PPS

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (29 Stemmen)
    21-09-2007, 10:22 geschreven door cleo
    Reacties (2)
    18-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JOHN LENNON
    Klik op de afbeelding om de link te volgen IMAGINE  PPS

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    18-09-2007, 12:38 geschreven door cleo
    Reacties (2)
    17-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHIKUNGUNYA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    De Chikungunya-koorts

     De Chikungunya-koorts is een ziekte die veroorzaakt wordt door een virus dat door muggen wordt overgebracht.
    De naam van deze zoönose (ziekte die door dieren op mensen kan worden overgebracht) betekent in het Swahilisch “krom lopen”, en beschrijft de houding van de mensen die dit virus hebben opgelopen. Dossier Chikungunya op de site van het ministerie van Gezondheid Bron: site van het Franse ministerie van Gezondheid
    De symptomen Na een besmettende muggenbeet kan de ziekte onopgemerkt blijven of zich binnen 4 à 7 dagen openbaren met een plotse en hoge koorts en hevige spier- en gewrichtspijnen aan armen en benen die meerdere weken kunnen aanhouden. Het is ook mogelijk dat er huiduitslag verschijnt of -vooral bij kinderen- onschuldige bloedingen aan het tandvlees of neusbloedingen
    Het virus kan overgedragen worden door een muggenbeet van de Aedes aegypti-mug en door de Aedes Albopictus (Aziatische Tijgermug).
    Behandeling
    Er bestaat geen specifieke behandeling tegen de Chikungunya-koorts. De behandeling is symptomatisch et bestaat vooral uit het innemen van pijnstillers, niet-steroïde ontstekingswerende middelen en rust. Het is belangrijk om een dokter te raadplegen: enerzijds om te vermijden dat een andere ziekte niet tijdig geconstateerd wordt, en anderzijds om vooral in geval van bijkomende pathologie de behandeling aan te passen. Voor kinderen is het aanbevolen in ieder geval een dokter te raadplegen. Er bestaan geen vaccin of preventieve behandelingen tegen de Chikungunya-koorts
    Vooral opletten geblazen voor mensen met een chronische ziekten zoals diabetici enz...
    De mug is reeds waargenomen in zuid Italië en zuid Frankrijk.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    17-09-2007, 00:00 geschreven door cleo
    Reacties (2)
    15-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GARY MOORE
    STILL GOT THE BLUES
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    15-09-2007, 23:06 geschreven door cleo
    Reacties (1)
    Archief per maand
  • 08-2013
  • 12-2012
  • 10-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Zoeken met MSN


    Over mijzelf
    Ik ben jeanine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam cleo.
    Ik ben een vrouw en woon in Gentbrugge () en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 16/06/1947 en ben nu dus 76 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: franse boeken om de taal te onderhouden.
    Cleo is de naam van mijn kat die helaas weggelopen is bij de verhuis, het was een frivole framboos.


    Free Image Hosting at www.ImageShack.us

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!