Reisverslagen

25-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op deze blog
Geachte Bezoeker,

Mogen de reisverslagen die deze blog bevat U inspireren en helpen bij het  plannen van een reis.

Laat me achteraf in ieder geval iets weten via mijn e-mailadres:
maesdavid@skynet.be

Bij voorbaat dank.

De recentste reisverslagen staan bovenaan, de oudste onderaan.

De meeste foto's kunnen vergroot worden wanneer je er op klikt. 

25-03-2012 om 11:08 geschreven door David Maes


>> Reageer (0)
24-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw

NIEUW !!!
Vanaf nu zijn er 15 fotoalbums beschikbaar met in totaal 1139 foto's over reizen
Zie: http://fotoalbum.seniorennet.be/damas

Bedankt voor uw bezoek

24-03-2012 om 00:00 geschreven door David Maes


>> Reageer (1)
23-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tenerife 2012

Tenerife

Costa Adeje

Van 1 februari tot 12 februari 2012

Hotel Bahia Princess

 

 

Wat vooraf ging

 

Op maandag 2012 is er een nationale staking. Hiervan ondervinden we geen hinder.

 

Woensdag 1 februari 2012

7u – opstaan. Onze valiezen zitten reeds van gisteren in de auto.

10.50 u – 11.30 u: we rijden naar de luchthaven van Oostende. Het is vrij koud in het binnenland. Min drie graden en min één graad aan de kust. Tot nu toe hadden we een zachte winter, maar vanaf vandaag gaat het stevig vriezen. De vorst zal aanhouden tot we terug naar huis komen, met temperaturen tot min tien en soms nog lager.

12.00 u: aankomst op de luchthaven van Oostende. We laten onze valiezen nog in de wagen nadat we ons geparkeerd hebben op de grote parking voor het luchthavengebouw. We gaan eten in het restaurant van de luchthaven. We eten beiden vol-au-vent (samen ca 15 €). Na de maaltijd keren we terug naar de hal van de luchthaven. Daar nemen we een karretje om onze valiezen op te zetten en gaan naar de parking om de valiezen uit te laden. Eens terug binnen zie ik een bekend gezicht, dat van oud-collega Robert Valcke en zijn metgezellin. Robert vertrekt voor de 70ste keer naar Tenerife. Al vlug hebben we het over koetjes en kalfjes. Zo gaat de tijd vlug voorbij. Op voorstel van Robert gaan we een koffie drinken in het restaurant nadat we eerst onze valiezen hebben ingecheckt. Buiten is het koud maar achter het glas van de luchthaven is het behoorlijk warm. Om 15.15 u is het tijd om de veiligheidscontrole te passeren. In de handbagage van Lea steekt een nagelknippertje. Dat moet ze afgeven (verboden materaal in de handbagage). In de wachtzaal moeten we iets langer wachten van doorzien waardoor we met ongeveer 20 minuten vertraging vertrekken. Oorzaak: een defect toilet. Om 16.35 u zet het vliegtuig zich in beweging (vertrek was eerst voorzien voor 16.15 u) en een 5-tal minuten later stijgen we op. Buiten is het min één graad.

De vlucht zal 3 uur en 55 minuten duren tot Las Palmas. De rechtstreekse afstand van Gent tot Tenerife bedraagt 3550 km. In Las Palmas maken we een tussenstop van 45 minuten en vliegen dan 20 minuten verder naar Tenerife – Reina Sofia. Onderweg draaien we onze klokken 1 uur terug. De aankomst te Las Palmas is voorzien op 19.22 u lokale tijd. Ons vliegtuig is een Boeiing 737-700. Onderweg blijkt dat het toilet terug defect is. In Las Palmas stapt een deel van de passagiers uit. Zij zijn op hun bestemming. Om de gelegenheid te hebben het toilet te herstellen moeten ook de rest van de passagiers voor een 15-tal minuten uitstappen. In de transithal ontstaat er een stormloop naar de toiletten van het luchthavengebouw. Blijkbaar stond bij velen het water hoog. Na een kwartiertje stappen we terug in. Terwijl we in de middengang van het vliegtuig aan het doorschuiven zijn zie ik een kennis: Rita Van De Putte. De vlucht naar Tenerife - Reina Sofia duurt slechts twintig minuten.

In de luchthaven hebben we al vlug onze valiezen van de rolband te pakken. Hier nemen we afscheid van Robert Valcke en zijn echtgenote. Zij huren hier een maand een appartement. Zij hebben enkel een vlucht geboekt en nemen een taxi voor de transit naar hun verblijf. Aan de uitgang van de luchthaven hebben we al vlug de hostess van Jetair gevonden en die verwijst ons naar één van de bussen voor het luchthavengebouw. Wij stappen in een klein busje met het nr. 42. De hostess maakt nog vlug een afspraak voor de informatiebijeenkomst op donderdag twee februari in het hotel Guayarmina Princess dat naast ons hotel gelegen is. De rit met het busje duurt een goed half uur. We zijn met vier koppels maar ieder koppel zit in een ander hotel. Een van de vier koppels gaat naar het hotel Isla Bonita. Dit hotel kwam nog ter sprake in het tv-programma Stressvacantie.

In het hotel aangekomen checken we in aan de receptie. We huren een kluis voor € 27 (vooraf te betalen). Een sjouwer brengt onze valiezen naar onze kamer. We hebben kamer 2007. Vanaf het balkon hebben we een zeer goed uitzicht op het zwembad. We hadden bij onze bestelling wel een andere kamer gevraagd maar een betere kamer als deze konden we niet krijgen. Twee jaar geleden zaten we in kamer 2001 maar deze kamer heeft het nadeel dat een hoge boom het uitzicht belemmert. De receptioniste vraagt of het de eerste keer was dat we hier logeerden. We antwoorden dat het de tweede keer is dat we in dit hotel verblijven. Wat de reden van haar vraag is begrijpen we pas later. Eens op de kamer vraag ik aan de sjouwer twee hoofdkussens bij maar eens die weg is vinden we in de ingemaakte kleerkast twee hoofdkussens. Even later gaat de telefoon. Van de receptie vraagt men of de vraag naar de hoofdkussens nog geldig is. Wij bedanken en zeggen dat alles in orde is. Daar het reeds na 22 u uur is kunnen we niet meer aan eten geraken in het restaurant. We hebben echter op het vliegtuig gegeten en hebben geen honger meer. Ik stuur een sms-je naar Marijke om te melden dat we goed aangekomen zijn. Na eerst nog de valiezen geledigd te hebben gaan we om middernacht (lokale tijd – 1 uur Belgische tijd) slapen. De temperatuur is ca 20 graden (In België ca -4 graden).

 

Donderdag 2 februari 2012

8 u: opstaan en ontbijten.

Bij onze terugkomst is de kamer reeds gepoetst. Vervolgens doen we enkele boodschappen in een bescheiden grootwarenhuis in het winkelcentrum langs de overkant van het hotel. Daar vinden we alles wat we moeten hebben. Rond half een gaan we eten in het restaurant daar we vol pension hebben. Achteraf blijkt dit een uitgave teveel. Met het uitgebreid ontbijt (buffet) en het buffet ’s avond zou het al meer dan volstaan hebben. Voor twee jaar moesten we ’s middags gaan eten op het terras van het BBQ-restaurant. Nu moeten we gebruik maken van het gewone restaurant. Na het middagmaal gaan we naar de kamer. Omstreeks 11 u trekt de hemel dicht maar er valt geen regen (dit hebben we meer dan eens meegemaakt tijdens de 12 dagen van ons verblijf. Op de kamer doen we een hazenslaapje. Plots wordt er aan de deur geklopt. Lea doet de deur open en een bediende geeft haar een koelemmer met twee glazen in en een fles cava. Lea vraagt aan de bediende waaraan we dit te danken hebben en deze antwoord omdat het onze tweede keer is dat we hier verblijven. Na het dutje ga ik zwemmen en eens terug op de kamer kraken we de fles cava.

Om 17.45 gaan we naar het hotel Guayarmina Princess, naast het onze gelegen en van hetzelfde hotelketen als ons hotel. Hier hebben we “aankomers” een afspraak met de steward van Jetair. Er zijn een 12-tal aanwezigen. De steward geeft een overzicht van wat er zoal te zien en te beleven is op Tenerife. En stelt een aantal uitstappen voor. Wij zijn enkel geïteresseerd in een nieuwe uitstap naar het noorden van het eiland. Na de uiteenzetting verdwijnt de man naar zijn bureau en kunnen we hem nergens nog terugvinden. We zullen echter de uitstap boeken wanneer de man nog eens in het hotel aanwezig is. We blijven nog wat praten met een koppel uit De Pinte. Voor het avondmaal ga ik vlug nog eens zwemmen. Het is vandaag tamelijk bewolkt geweest maar de temperatuur valt best mee (de ganse periode van 12 dagen tussen 19 en 21 graden).

18.45 u: avondmaal. Daarna gaan we naar de kamer en rusten wat uit op het bed terwijl we genieten van de muziek en de avondwarmte. Rond 22 u vallen we echter in slaap. Ik sluit het venster en we genieten van een goede nachtrust.

                                     

Vrijdag 3 februari 2012

6 u: we worden wakker maar blijven nog wat liggen.

8 u: Ontbijten. Daarna gaan we op zoek naar het bureau van Jetair in het naastgelegen hotel en vinden dit terug onder de monumentale trap van het Guayarmina Princesshotel. Vandaag is de steward niet aanwezig daar hij dienst heeft op de vlieghaven om aankomers en vertrekkers te begeleiden. Morgen zal hij hier wel aanwezig zijn om 18.15 u. Eens terug buiten maken we een wandeling langsheen de kust van Fanabe. Op het terras van een van de vele cafeetjes drinken we iets.

13.40 u: middagmaal.

Daarna naar het zwembad. Van over het bergketen komen donkere wolken opzetten maar weer blijft het droog. Tegen de avond trekken de wolken stilaan weg. Na de middag kunnen we hier in het hotel een Vlaamse krant kopen “Het Laatste Nieuws”. Deze krant wordt hier gedrukt en is nog van vandaag.

18.30 u: avondmaal. Daarna rusten we wat uit in de kamer met de muziek van de bar op de achtergrond. Na een half uurtje vallen we in slaap nadat Lea het schuifraam gesloten heeft.

 

Zaterdag 4 februari 2012

7 u: opstaan.

8 u: ontbijten. Na het ontbijt leggen we ons een kwartiertje op een ligstoel aan het zwembad. Daarna halen we wat spullen op in de kamer en vertrekken daarna naar de markt. Die is op loopafstand gelegen van het hotel. Bij het buitenkomen van het hotel slaat men links af. Op het rond punt de eerste afslag rechts nemen en aan het volgend rond punt ligt de markt. Als we eraan komen is het nog vrij rustig maar al vlug wordt het drukker. Rond 11 uur verlaten we de markt na een drietal kleedjes te hebben gekocht voor Laura en een uurwerk voor Lea (het hare heeft het begeven twee dagen geleden). Aan de overzijde van de weg doen we een terrasje. Lea drinkt een Fanta en ik een decakoffie. Deze laatste wordt hier als volgt gemaakt: men krijgt een kop warme melk met daarbij een zakje oploskoffie deca en een zakje suiker. De koffie is uitstekend van smaak. Rond tien voor twaalf zijn we terug in het hotel en maken we ons klaar om wat te zonnebaden aan het zwembad. Na eerst wat gezwommen te hebben stappen we het restaurant binnen voor het middagmaal. Het is er rustig want weinigen hebben vol pension. De rest van de namiddag brengen we door aan het zwembad met de krant Het Laatste Nieuws.

18.15 u: we gaan de steward van Jetair opzoeken in het Guayarminahotel. We bestellen een uitstap voor later op de week. De uitstap noemt Tenerife Discovery met een bezoek aan het groene noorden van het eiland, het Anagagebergte en het Mercedeswoud. Ook wordt La Laguna aangedaan met zijn rijke cultuur. Na de lunch, die inbegrepen is in de prijs, zal een demonstratie volgen van het maken van twee soorten Mojo (pikante sausjes - typisch voor de streek).

Deze avond is er in de bar een optreden van The Beatles van Las Palmas. De vertoning begint om 22.15 u. Wij gaan echter vroeg slapen daar Lea last heeft van een verkoudheid. Ik de loop van de namiddag hebben we bij een apotheek in het winkelcentrum een fles hoestsiroop gekocht. Tegen de avond wordt het wat frisser, ook in de kamer. In het restaurant draait echter de airco op volle kracht. Het is voor de eerste keer dat we dit opmerken. We vragen aan de kelner of de airco niet wat minder kan maar dit schijnt niet te lukken daar het systeem automatisch werkt.

 

Zondag 5 februari 2012

7 u: opstaan.

8 u: ontbijten. Bij het buitenkomen blijkt het nog wat aan de frisse kant te zijn. De bergen in de buurt zijn echter niet omringd door wolken, enkel door wat dunne bewolking zwakt de zon wat af.  Lea heeft nog steeds last van haar verkoudheid maar door de invloed van de zon betert het wat. Ook de prikkel in mijn keel verdwijnt in de loop van de namiddag. Na het ontbijt maken we een wandeling. Wij passeren de stranden van Adeje, Fanabe, Los Americanos, Los Cristianos en Arona. Op de promenade van Arona drinken we op een terras een deca koffie. Ongelukkig komt de mouw van Lea’s jas in de koffie terecht en moest ze die gaan uitwassen in het toilet. Wanneer ze terug komt is de vlek nog niet gans verdwenen. De ober ziet dit en schiet haar ter hulp met een vochtige doek. Wat verder op de promenade slaan we links af en na een 10-tal minuten komen we op een hoofdweg terecht. daar nemen we een taxi die ons terug naar het hotel brengt. Dit kost ons € 7,70. Eens in het hotel maken we ons klaar voor een namiddag zonnekloppen. Ondertussen is het 20 graden geworden en wat lichte wolkjes omfloersen de zon. Eerst ga ik naar de receptie van het hotel een biljet van € 100 wisselen. Dit levert geen probleem op. Daarna ga ik even zwemmen gevolgd door het middagmaal in het restaurant. Het middagmaal is bescheidener dan het ontbijt  en het avondmaal. Maar best ook. Tot 16 u verblijven we aan het zwembad en na nog even in het water te hebben gedoken keren we terug naar de kamer.

18.30 u: avondmaal. Daarna gaat het weer terug naar de kamer. Lea heeft nog last van haar verkoudheid en we gaan dus vroeg slapen. Het spektakel van deze avond laten we voorbijgaan (een dansspektakel).

 

Maandag 6 februari 2012

7 u: opstaan.

8.15 u: ontbijten. Het weer is licht bewolkt, zoals gisteren.

Na 9 u: we doen enkele boodschappen in het winkelcentrum tegenover het hotel. Deze namiddag gaan we op bezoek bij Maurice De Tollenaere die hier een kleine zes maand overwinterd. Na het middagmaal zullen we een taxi nemen. Wij hebben het adres van Maurice op een papiertje geschreven om dit aan de taxichauffeur te tonen.

13 u: middagmaal.

13.30 u: nemen een taxi aan de taxistaanplaats aan de overzijde van het hotel en het winkelcentrum. Naar de verblijfplaats van Maurice is het slechts 10 minuten rijden – het Ocean Park. We moeten nog geen € 4 betalen. Maurice staat ons reeds op te wachten aan de straat. Hij verontschuldigd zich dat hij niet lang kan blijven omdat hij nog om 15 u naar het reisbureau in Los Cristianos moet om zijn terugvlucht (begin april) bij Jetair  te reserveren. Zijn neef die in de buurt woonachtig is zal hem naar daar brengen. Even voor 15 u vertrekken we en moeten we thuis de groeten doen aan de familie. Volgens aanwijzingen van Maurice kunnen we verderop een lijnbus nemen. We vinden de halte maar na meer dan een half uur gewacht te hebben nemen we een taxi. Dit kort ritje kost ons € 3. Eens aan het hotel doen we aan de overzijde van de straat een terrasje. Het is goed weer, licht bewolkt maar wat meer wind. Uit de krant die we deze namiddag kochten vernemen we dat het in Blegië stevig vriest, zowel ’s nachts als overdag.

18.30 u: avondmaal.

 

Dinsdag 7 februari 2012

5.45 u: opstaan. Normaal kan men reeds ontbijten vanaf 7.30 u maar het restaurant is al open vanaf 7.15 u. Na het ontbijt gaan we nog even naar de kamer.

8 u: wij gaan ons opstellen aan de ingang van het Guayarmina Princesshotel, net om de hoek van ons hotel. De bus waarmee we op uitstap gaan komt stip om 8.25 u (zoals voorzien) voorgereden. Het is nog tamelijk fris en om ons wat de verwarmen trekken we onze regenjasjes aan. Samen met een ander koppel dat in het Guayarminahotel verblijft, zijn wij de laatste die opstappen. Via de snelweg TF 1 rijden we richting noorden van het eiland, meer bepaald naar La Laguna, de vroegere hoofdstad van Tenerife. Nu is de hoofdstad Santa Crus de Tenerife. In deze stad doen we onder begeleiding van een vrouwelijk gids een stadswandeling van ongeveer 1 uur. Daarna worden we door de bus langs de andere kant van het stadcentrum opgepikt en rijden we naar het Mercedeswoud en het Anagagebergte. Wegens de vrij dichte mist is er weinig van de steile afgronden te zien. Er valt zelfs een kleine hoeveelheid regen. Eens we langs de andere zijde van het gebergte zijn trekken de wolken weg. In Taganana passeren we voorbij het restaurantje waar we deze middag zullen lunchen en stappen even verder uit aan de kust. Daar ligt een oud, wat verwaarloosd kerkhof. Het strand is bedekt met geel zand (elders zijn de stranden zwart van de lavasteen) dat afkomstig is uit de Saharawoestijn. Na het kort bezoek keren we terug naar het restaurant Xiomara, een eenvoudig gebouw maar netjes. De patron verwelkomt ons met de twee zinnen Nederlands die hij kent: “goede dag” en”pas op”. Hij heeft een grappige manier om zijn gasten de menu voor te stellen. Er is salade, zoute aardappelen en mojo. Als hoofdgerecht kan men kiezen uit “koteletten”, vis of konijn. Wij kiezen voor de koteletten die zeer voortreffelijk smaken. Als drank kan men kiezen uit water, rozéwijn uit de streek of gewone rode wijn of een frisdrank. Als dessert krijgen we een banaan met een bol ijscreem. De bananen worden hier gekweekt. Na het middagmaal wordt door de gids en een jonge dame gedemonstreerd hoe twee soorten mojo (pikante sausjes die bij de gerechten gegeven worden) gemaakt worden.

Na het middagmaal en de demonstratie vertrekken we naar San Andres waar we even uitstappen om de grillige kust te bekijken. Vervolgens rijden we door Santa Crus de Tenerife en keren dan terug naar onze thuisbasis. De afstand Santa Crus naar Adeje bedraagt ca 70 km en is 1 u 15 rijden. We komen aan in het hotel om 16 u. We drinken nog iets aan de Coco Locobar naast het zwembad. Net voor het avondmaal duik ik nog even in het zwembad.

18.30 u: avondmaal

 

Woensdag 8 februari 2012

6.45 u: opstaan.

8.15 u: ontbijt.

Na het ontbijt blijf ik even op een ligstoel genieten van de opgaande zon. Ik bekijk de wolken en zie een grote wolk stilaan in het niets opgaan in een tijdspanne van tien minuten. Dit wordt de voorbode van een luchtdroge mooie dag. Even later trekt Lea er alleen uit om wat winkels te bekijken. Daar het ontbijt nog steeds bezig is haal ik een kannetje koffie en een tas en geniet zittend aan een tafeltje van de ochtendwarmte. Van hieruit kan ik ook zien als de kamer gepoetst is (wij laten de terrasdeur open maar eens de kamer gepoetst is sluit de poetsvrouw de deur en de gordijnen). Wat later in de voormiddag maak ik mij klaar om de dag door te brengen aan het zwembad en neem wat lectuur mee. In de late namiddag worden de wolken rond het gebergte steeds maar dreigender maar geen enkele keer tijdens ons 12-daags verblijf hier viel er één druppel regen     . Wel trekken veel zonnebaders naar hun kamer. In de Coco Locobar geeft de animatieploeg een demonstratie in het maken van sangria. Lea gaat een kijkje nemen en ook ik volg wat later. We mogen eens proeven van de drank. Eens terug op de kamer en na het douchen wordt Lea onpasselijk en moet de overgeven. Voor alle zekerheid ga ik alleen eten. Daar ik alleen ben vraag ik een glas wijn in de plaats van de gebruikelijke halve fles wijn. Die kan ik niet krijgen, wel een fles van 50 cl of een fles van 37,5 cl. Ik neem dan maar een fles plat water. In de loop van de week is het mij opgevallen dat het begrip “halve fles wijn” hier zeer rekbaar is, naar gelang de soort wijn. De goedkoopste wijn kan men krijgen in een 50 cl fles. Een duurdere wijn is verkrijgbaar in een 37,5 cl fles. Dit is dus een mes dat langs twee kanten snijdt.

Om 21.15 u begint in de bar het optreden van de Drie Tenoren, drie goede imitatoren die klassieke nummers brengen. Lea is meegekomen alhoewel de onpasselijkheid nog niet helemaal over is. Om 22.10 u is het spektakel gedaan en gaan we slapen.

 

Donderdag 9 februari 2012

De onpasselijkheid bij Lea is voorbij. Ik vermoed dat dit veroorzaakt werd door gisteren onmiddellijk na het middageten te zonnebaden. Na het ontbijt doen we een wandeling langsheen de promenade in de richting van Costa Fenabe en verder. Na ongeveer een uur stappen verlaten we de promenade en gaan iets drinken in een cafeetje. Daarna nemen we een taxi naar het hotel. Dit kost ons € 3,45. Bij onze terugkomst in het hotel is de poetsvrouw net bezig aan onze kamer. Eens de kamer gepoetst trek in mijn zwembroek aan en ga ik naar het zwembad voor een zwembeurt.

13 u: middagmaal en daarna naar de kamer. Lea rust wat uit. Haar hoest is nog steeds niet gedaan. Bij de apotheek hebben we een 2de fles hoestsiroop gekocht.

18.30 u: avondmaal. Daarna doen we een korte wandeling langsheen de zeepromenade en keren terug via een steil opklimmende winkelstraat. Deze doet denken, wegens de vele restaurantjes, aan de Brusselse Beenhouwersstraat.

21 u: wij gaan slapen.

 

Vrijdag 10 februari 2012

7 u: opstaan

8.15 u: ontbijt

Na het ontbijt maken we een wandeling naar het verblijf van Maurice De Tollenaere. We nemen een andere en kortere weg. Bij het buitenkomen van het hotel slaan we rechts af en dan de 1ste straat rechts af. Dan steeds de weg volgen tot aan een vrij groot kruispunt. Daar linksaf. Even verder ligt het Ocean Park op de linkerkant. Voor Maurice moeten we in Phase 1 zijn, 1ste verdieping, appartement 313 zijn. Daar we enkele dagen geleden hier nog geweest zijn vinden we het verblijf zonder problemen. Terug kan Maurice niet al te lang blijven want hij moet nog een vliegticket weten te bemachtigen bij Thomas Coock. Om bij Jetair een vliegticket te bemachtigen is mislukt. Na een kwartiertje nemen we afscheid van Maurice en keren terug op onze stappen en wat verder wandelen we langs de zeepromenade naar het hotel.

12.20 u: ik ga zwemmen.

13.00u: middagmaal.

De rest van de namiddag brengen we door aan het zwembad.

18.30 u: avondmaal.

21.00 u: we gaan slapen.

 

Zaterdag 11 februari 2012

7 u: opstaan.

8.15 u: ontbijten

Daarna maken we een wandeling naar San Eugenio. Dit is de kortste weg naar het verblijf van Maurice. Bij het buitenkomen van het hotel rechtsaf, het eerste kruispunt linksaf en dan het paadje volgen. Na tien minuten staan we aan het Ocean Park. We vallen Maurice nu niet lastig en keren terug naar het hotel via de zeepromenade. Op het zelfde terras waar we gisteren iets dronken rusten we even uit. De zaak is uitgebaat door Aziaten Wij drinken beiden een Nescafé (deca). Onderweg kopen we een “Nieuwsblad” dat hier gedrukt is en dateert van 11 februari (vandaag dus). Volgens de krant zou de vrieskou in België morgen eindigen. We vragen ons af hoe het met onze auto gesteld zal zijn. De ganse tijd stond hij op de parking van de luchthaven in open lucht en de vrieskou.  William, Marijke en Laura zijn van plan naar Oostende te komen morgen maar ik druk er bij hen op aan indien het te glad zou zijn op de weg dat ze dan beter niet komen.

In het winkelcentrum in de buurt van ons hotel kopen we een rugzakje in de vorm van een bonte papegaai voor Laura. Het is nog wat vroeg om te middagmalen. Ik ga zwemmen. Daarna verblijven we nog wat aan een tafeltje aan het zwembad.

13.00 u: middagmaal.

Daarna gaan Lea wat rusten op de kamer en stoppen we wat drinkgeld in de hand van de poetsvrouw.

Rond 16 u beginnen we met het grootste deel in onze bagage te stoppen. Daar er in de kamer een derde bed staat kunnen we hierop onze valiezen kwijt.

18.30 u: avondeten. We blijven sober deze avond en houden het bij plat water in plaats van wijn bij het eten. Bij de receptie heb ik gevraagd of we morgen wat vroeger aan een ontbijt kunnen geraken. Dit kan al vanaf 7 u (desnoods nog vroeger). Wij zullen namelijk opgehaald worden aan het hotel om 7.40 u.

Voor het avondmaal ga ik nog even zwemmen.

Vandaag was het “maar” 18 graden, wat frisser dan de andere dagen.

21.00 u: we gaan slapen.

 

Zondag 12 februari 2012

4.30 u: opstaan. Ik ben reeds wakker om 04.00 u. We hebben nog ruim de tijd om een douche te nemen en de laatste bagage in onze valiezen te bergen.

06.20 u: we gaan naar het restaurant. De gordijnen van het restaurant zijn nog dicht maar de toegangsdeur is los. Wij kunnen al ontbijten. Nog niet alles van het ochtendbuffet is aanwezig maar er is ruim voldoende. Na het ontbijt halen we onze bagage uit de kamer en gaan dan de bus afwachten in de buurt van de receptie. Ik geef aan de receptie mijn toegangskaart tot de kamer af. Stipt, zoals afgesproken, stopt de bus om 7.40 u voor het hotel. Vanaf het laatste hotel waar gasten moeten opgepikt worden is het amper 10 a 15 minuten rijden naar de luchthaven Reina Sophia. De Jetairhostes roept uit dat de incheck zal gebeuren aan de balies 22, 23 en 24. Het inchecken verloopt vlot en al vlug zijn we onze bagage kwijt. Daarna gaan we door de pascontrole en de veiligheidscontrole. Lea heeft nog een half flesje water bij zich maar aan de ingang van de controle staan grote vuilnisbakken waarin men de flesjes kan ingooien. Pas als we voorbij de controle zijn merken we het flesje op. Zo waterdicht is de controle dus niet. In een van de cafetaria’s drinken we een koffie en steken we al wat we daarnet bij de controle uit onze zakken hebben gehaald terug op zijn plaats. Ik maak van de gelegenheid gebruik om nog eens naar het toilet te gaan. Naast mij zit een man die blijkbaar eerst niet gezien had dat er geen toiletpapier was in het toilet. De man roept bestendig “y have no paper” tot ik hem uit zijn lijden verlos en een halve rol toiletpapier over het muurtje gooi.

9.40 u: We stappen in het vliegtuig aan gate 16. Wij hebben de plaatsen 11A en 11B .

10.20u: stipt zoals voorzien vertrekken we aan de gate en enkele minuten later stijgen we op. Terwijl het vliegtuig hoogte wint hebben we een prachtig zicht op de Teide die boven de wolken uitsteekt. Daarna vliegen we over de andere Canarische Eilanden en de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife. Verder vliegen we over Madeira, Portugal, Spanje, Frankrijk en België.

Het voorziene aankomstuur is 15.29 u.  We vliegen met een Boeiing 737 – 700 van Jetair Fly. 

15.30 u: aankomst te Oostende, dit is veertig minuten vroeger dan oorspronkelijk gepland was. Terwijl van uit het vliegtuig stappen en te voet naar het luchthavengebouw gaan zien we achter de grote ramen Willam, Marijke en Laura. Laura is breeduit aan het wuiven. Het duurt ongeveer een kwartier vooraleer we onze valiezen van de band kunnen pikken. Eens in de grote hal van de luchthaven geven we de rugzak in de vorm van een papegaai aan de dolgelukkige Laura. We beslissen niet hier te eten maar wel in Gent omdat we dan dichter bij huis zijn in het geval het nog zou sneeuwen. Willam en ik gaan naar de auto om er de valiezen in te bergen en de auto te starten. Wonder boven wonder, deze slaat van de eerste keer aan. Ik betaal € 50,50 euro voor de twaalf dagen parking. Samen rijden we vervolgens naar Gent: Ik samen met William en Marijke samen met Lea en Laura. In Gent gaan we iets eten in het “Croissantje” op de Zwijnaardsesteenweg. Vervolgens rijden we naar huis waar we rond 19 u aankomen. We ledigen nog vlug onze valiezen. Er is slechts één probleempje: een buis onder de pompsteen is lichtjes dichtgevroren. Er loopt echter nog een straaltje water uit. Ik laat de kraan lopen. Na een goed half uur is het ijs in de buis weggespoeld. Aangezien we de verwarming op de laagste stand gezet hebben bij ons vertrek is het nog fris in huis.

 

                                               David Maes

maart 2012

                                                                                                                                                                                                                                                      

23-03-2012 om 00:00 geschreven door David Maes


>> Reageer (0)


Inhoud blog
  • NORMANDIË 1993 deel 2
  • NORMANDIË 1993 deel 1
  • NORMANDIË 1995 deel 2
  • NORMANDIË 1995 deel 1
  • NOORD-FRANKRIJK 1996 deel 2
  • NOORD-FRANKRIJK 1996 deel 1
  • ZEVENDAAGSE NAAR DE KASTELEN VAN DE LOIRE 1997 deel 2
  • ZEVENDAAGSE NAAR DE KASTELEN VAN DE LOIRE 1997 deel 1
  • BOURGONDIË 1998 deel 2
  • BOURGONDIË 1998 deel 1
  • MONSCHAU 1999 deel 2
  • MONSCHAU 1999 deel 1
  • PARIJS 2000
  • GROOTHERTOGDOM LUXEMBURG 2000
  • TURKIJE 2001 deel 3
  • TURKIJE 2001 deel 2
  • TURKIJE 2001 deel 1
  • PARIJS 2001
  • DE VOGEZEN 2001 deel 2
  • DE VOGEZEN 2001 deel 1
  • KEULEN CARNAVAL 2002
  • BRETAGNE 2002 deel 3
  • BRETAGNE 2002 deel 2
  • BRETAGNE 2002 deel 1
  • OOSTENRIJK GROSSARL 2002 deel 3
  • OOSTENRIJK GROSSARL 2002 deel 2
  • OOSTENRIJK GROSSARL 2002 deel 1
  • TURKIJE 2003 deel 3
  • TURKIJE 2003 deel 2
  • TURKIJE 2003 deel 1
  • OOSTENRIJK GROSSARL 2003 deel 3
  • OOSTENRIJK GROSSARL 2003 deel 2
  • OOSTENRIJK GROSSARL 2003 deel 1
  • KRETA 2004 deel 2
  • KRETA 2004 deel 1
  • HOUFFALIZE 2004
  • OOSTENRIJK GROSSARL 2004 deel 3
  • OOSTENRIJK GROSSARL 2004 deel 2
  • OOSTENRIJK GROSSARL 2004 deel 1
  • TURKIJE 2005 deel 3
  • TURKIJE 2005 deel 2
  • TURKIJE 2005 deel 1
  • VIERDAAGSE VAN DE IJZER 2005
  • GROSSARL 2005 deel 3
  • GROSSARL 2005 deel 2
  • GROSSARL 2005 deel 1
  • Hotel Torre Artale - Trabia - Sicilië - Italië
  • Reis naar Sicilië - Italië 2006
  • De Pyreneeën
  • Lourdes en de Pyreneeën
  • Antalya Turkije 2006
  • Antalya Turkije 2006
  • Grossglockner 3798 m
  • Sankt-Martin bei Lofer - Oostenrijk
  • Kas Turkije 207
  • Kas - Turkije 2007
  • Kusadasi Turkije 2008
  • Kusadasi Turkije 2008
  • Bernau - Zwarte Woud
  • Bernau - Zwarte Woud
  • Bornholm - Denemarken
  • Tenerife 2010
  • Antalya Turkije 2011
  • Malta 2011
  • Tenerife 2012
  • Nieuw
  • Welkom op deze blog
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005
  • 2004
  • 2003
  • 2002
  • 2001
  • 2000
  • 1999
  • 1998
  • 1997
  • 1996
  • 1995
  • 1993
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Gastenboek
  • solar
  • Op bezoek geweest
  • Lieve groetjes
  • Vrolijk pasen
  • xxx

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!