Chamignogns à la grecque Nodig - 600 g champ de Paris (in stukken gesneden) - 125 ml witte wijn - 12 romatomaten, gepeld en in stukken gesneden - 1 tl fijngemalen korianderzaad - 1 teentje knoflook, fijngesneden - olijfolie - 1 bl laurier - sap van 1/2 citroen - 1 sjalot fijngesneden - 1/2 rode chilipeper, zonder pitten en fijngesneden - 1 el fijngesneden koriander - peper en zout Zo maak je het Stoof de sjalotten en knoflook glazig en 1 el olijfolie. Blus met witte wijn en kook droog. Voeg de tomaten, laurier, chilipeper en korianderzaad toe en laat rustig ca. 20 min. compoteren op een zacht vuurtje. Doe er de champignons bij en laat opnieuw 20 min. zachtjes sudderen. Koel af en breng op smaak met peper, zout, ctroensap en koriander. (recept van P Goossens)
|